Hirdetés
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- leslieke: leslieke farmerzsebe
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- eBay-es kütyük kis pénzért
- sziku69: Szólánc.
Aktív témák
-
Scholes9
nagyúr
PC Landnél 34k MSI 4850 ez elírás lehet? Máshol 40k körül van ahogy nézegettem. Ha nem elírás kb ugrok is rá

-
theniel
aktív tag
Szóval fentebb van egy screenshot. 4870-es kártyával lett csinálva játék közben.
Nagyon zavaró és ronda a játék ezzel a kártyával. Nem tudom másoknak milyen tapasztalatai vannak, de nekem ilyen gondjaim anno az nvidia-val (8800 GTX oc) nem voltak.
Lehet, hogy a kártyának van valami baja? Én is úgy hallottam, hogy az Ati-nak szebb a képe, de úgy látom az élsimítás nem működik ati-éknál. -
lsc
nagyúr
válasz
ATM_automata
üzenetére
A legegyszerűbb a driver cd-ről feltelepíteni a hangot, de ha nem használod akkor tiltsd le, nálam is úgy van .
-
válasz
ATM_automata
üzenetére
Szia!
Ugyanilyen kártyám van. És magam csak a Catalyst-ot tettem fel, és nem ismeretlen az az eszköz.
-
ATM_automata
őstag
Sziasztok!
Vettem egy Asus 4850-es kártyát, beraktam a gépbe és lett egy ismeretlen eszközöm a catalyst telepítését követően ami egy hang eszköz a High Definition Audio buszon. Ez gondolom a HDMI-hez kapcsolódhat, de mit kell tennem, hogy ne ismeretlen eszköz legyen, hanem működő?
Gondolom ez máshol is élő dolog, szóval biztos van rá megoldás.
Előre is köszi!
-
_Toka_
senior tag
Az a Club 3D, amit XoZ linkelt, az nem ref. Töltsd le az alján a képet, azon látszik, hogy az tényleg jó megoldás lenne ide. Tán az egyetlen...
Bár, ahogy az Általad linkelt PowerColor megoldással összehasonlítom, az is lehet, hogy azonos a két megoldás...
Ez esetben már ez se biztos... -
DeepDish
őstag
udv.
Ha gyari atalakitoval svideo kimeneten RCA-val tovabbitom a jelet a tv-be scartra, termeszetsn ott is atalakito, akkor a sima driverben tudok kepet varazsolni atv-re vagy mivel tudom ezt legkonnyeben megtenni, mert ezzel a hulye catalysttal sose boldogultam?

-
Gino20
őstag
Sziasztok!
Tudom ez nem 4830 topic, de ide többen írtok.
Lenne egy olyan kérdésem, hogy mivel tudom úgy leszabályozni a ventit, hogy annak szinte ne legyen hangja, mert mondjuk éjszaka mikor csak töltök és 2db-ben megy a gép ,,úgyse kell" neki a hűtés. Próbáltam rivatuner-ral, de nem sokra jutottam. Hiába húztam le 25%-ra még mindig baromi hangos az éjszakához. 2900pro-mhoz tökéletes volt (szinte olyan volt mintha passzív lett volna)

-
GrG1210
aktív tag
halli 1 kérdés aki tudja .. a "HIS 4870 IceQ 4+" máár nem tartozék a HIS-es csavarhúzó???
-
XoZ
aktív tag
válasz
butcher eu
üzenetére
Ezek a képek alapján megfelelnek a követelményeknek, és láttam is már őket magyar webshopban (pl.: ip.n):
Club3D HD 4870 512MB GDDR5 Overclocked Edition
PowerColor HD4870 512MB GDDR5 -
lsc
nagyúr
válasz
butcher eu
üzenetére
Olyasmit egyelőre nem fogsz találni 70-esben, mint említettem talán a his iceq .
Mod : Az sem [link] -
_Toka_
senior tag
válasz
butcher eu
üzenetére
Nekem nem rémlik, hogy láttam volna 4870-re olyan gyári hűtési megoldást, ami ne "telibe" takarta volna a kártyát...

-
butcher eu
senior tag
válasz
_Toka_
üzenetére
igen szép darab, de biztos feláras a hőcsöves hűtő miatt. nekem valami ilyesmire lenne szükségem, aminek nyitott az alja, csak legyenek sünök a ramokon. és a fet-eken. akkor ezt a bordát cak le kell dobni, és a vizet rátenni..
Isc:nem a toxic-ra gondoltam, sőt nem is kell feltétlnül sapphire, azt csak azért linkeltem, mert nem találtam róla képet, és nem tudtam milyen.
-
lsc
nagyúr
válasz
butcher eu
üzenetére
Ha a toxicra gondolsz akkor ott sincs külön vrm és ram hűtés [link], helyesebben a hűtővel egybe van építve . Ahogy keresgettem a sima referencia is ilyen . Talán a his iceq lesz külön, az eddigi iceg-ekben legalábbis így volt .
-
_Toka_
senior tag
válasz
butcher eu
üzenetére
Szerintem ez lenne a kártya, amit említesz... A Lite annyit tesz, hogy az ott látható kisebb, álló dobozban kapod. Ellenben, hogy a két különböző hűtési megoldás közül melyik az, amelyik ... , azt nem tudom. Az alsó a referencia hűtés.
-
butcher eu
senior tag
Buék Emberek
SAPPHIRE HD4870 512MB Sapphire Edition Lite PCIE
erről mit lehet tudni emberek? nekem a kinézete lenne fontos, hogy milyen rajt a hűtő.
valami olyasmit keresek, amin a ramokat, esetleg a wrm-et is passzív borda hűti, mert a gpu-ra van vizem.
Tudtok valami ilyesmit ajánlani? -
_Toka_
senior tag
... , tehát "valami van"...
Igen, és mind az AGP, mind a PCIe a PCI-nak bizonyos értelemben kiterjesztése, de mindenképpen utódja azonos gyökerekkel és mindegyik működéséhez szigorúan szükség van IRQ-ra...
Amit linkeltél képet, az is érdekes, valahol utlhat arra, amin agyalok ... de mikor ott a másik topicban megkaptam csípőből és első kézből azt a bizonyos választ ... hitelességében pedig semmi okom kételkedni ... egyelőre kifogytam az ellenérvekből...
Mindegy, lassan úgyis kötelező érvénnyel eljön a 64 bites op.rsz.-ek kora, ahol értelemszerűen újra lényegtelen lesz a kérdés ... ideig-óráig...
Köszönöm azoknak, akik velem agyaltak a dolgon...

-
theniel
aktív tag
válasz
Gaboman
üzenetére
Ami már az elején zavaró volt, hogy az élek furcsák.
apró pici pontok vibráltak is az éleknél itt-ott. Megtévesztve játék közben.
Más játéknál is tapasztaltam pl.: Conflict denied.
Aztán ahogy játszottam a BF2-vel nagyon kezdett zavarni , hogy nem simák az élek.
Előtte volt 8800 GTX-em meg 9600 GT-m. Azokkal nagyon szép volt a játék képe és símák voltak az élek.
Lehet, hogy az Ati így hozta be az Fps hátrányát, hogy közben hanyagolja az élsimítást?
A lényeg, hogy nagyon zavaró így játszani. -
theniel
aktív tag
Sziasztok!
Nekem csak egy kérdésem lenne.
A BF2-vel játszok és eddig nvidia kártyáim voltak. Szép is volt a kép.
Most a 4870-el nem vagyok elégedett. Az élsimítás nem igazán sikeredik vele.
Nagyon zavaró így játszani.
Ez jellemző az ati-nál? -
brd
nagyúr
válasz
_Toka_
üzenetére
Nos, valami hasonló akár működhetne is, de valószínűleg sebességbeli gondok miatt nem használják széles körben. Mindenesetre az én 512 MB-os AGP-s VGA-m is, az eszközkezelő szerint csak 256 MB-ot foglal le (meg pár száz KB az I/O címeknek) a címtartományból, tehát "valami van"...
-
vitezlejszlo
őstag
Aha, itt a cikkben csak a hang volt a lenyeg. De engem a homerseklete is kicsit zavar. Ha meghajtom, akkor 90 fok a proci! Ez nekem igy erzesre kicsit sok. A legmelegebb nem is tudom mi volt, de 104 fokos volt. Megnezem en ezt az S1-et, ha jobban hul es halkabb is, akkor mar jo vagyok

De amugy annak feld*gnam ezt a ventit, aki egyreszt ratette, masreszt meg nem tette szabalyozhatova. Bar eleve nem ertem, hogy miert nem lehet a feszultseggel jatszani, es nem 12V-ot adni neki, hanem csak 5-ot ha 2D-ben van a kartya.. francnak kell tulmisztifikalni ezt a PWM-es baromsagot
Adott egy tok jo kartya, es lecseszik egy ilyen filleres hujeseggel 
-
vitezlejszlo
őstag
Szia
Nekem Toxic van. A Zalman hutest ugy fogom lerugni rola, hogy a laba nem eri a foldet. Baromi hangos!! Es nem lehet szabalyozni!! HW limitacio...
Most rendelek hozza egy Accelero S1-es hutot, teszek ra egy Noctua 12-es ventit, es onnantol csond lesz.A kari amugy jo, ez a gyari huzas 2-5 fps-t jelent, szoval sokat nem kell tolle varni. Az enyemen ha huzok a CCC-ben minimalisan par mhz-et, akkor mar minden baja van (3D demokbol kilep) de ez lehet meg kene nezni megint, nem jatszottam vele tul sokat. Nekem egy E8400 van alatta 3.6Ghz-en, es HL2-ben pl 200fp-sem van atlag, ilyenkor a cpu-m 100%-on megy mindket mag, a GPU meg 50%-on... szoval cpu limites

Ha most kene vennem akkor szerintem nem ezt vennem, mert nincs benne annyi plussz, amennyivek olcsobban lehet alap 4850-et venni! A zalman huto kuka, az S1 lesz 5000 ft a Noctua meg vagy 2ezer, szoval 7 ezret meg ra kell kolteni...

Arrol nem is beszelve, hogy 28 fokos szobaban most idle modban 52 fokos, ha megtekerem Furmark-al akkor mer 90-ig is felmegy!De amugy eddig szeretem

Hehe, most latom hogy egy 500 uzenettel ezelotti bejegyzesre valaszoltam... na mindegy.

-
Osynho
addikt
válasz
vitezlejszlo
üzenetére
A borda tetejére tehetsz egy 12est... Én próbáltam az x1950 promon és hűtött rendesen. Gyári ventit meg elkussoltatod

-
WesTM
őstag
válasz
vitezlejszlo
üzenetére
Ebben a cikkben talán találsz valami hasznosat. Én nem cserélnéma helyedben a hűtést. Poti, vagy másik ventillátor.
De ez csak az én véleményem.
Bali27: Nekem még nem volt dolgom his karival, csak azt tudom mondani amit itt olvasok.

-
vitezlejszlo
őstag
De mire tudom tenni a ventit? Neztem ezt a twin turbo-t, ez szerintem rafer, es nem is tunik rossznak, csak egyelore itthon nem talalok sehol arusitot

Amugy most 28 fokos szobaban a zalman hutovel 90 fokra tudtam felfuteni a gpu-t..
es raadasul meg jo hangos is 
De ekkora baromsagot, hogy elvileg a TOXIC az egy kvazi elitebb kartya, es ezen nem lehet ventit szabalyozni... bakker... gratulalok
Kivancsi vagyok egy PWM-es ventivel mukodne-e? A twinturbo mondjuk pwm-es ha jol latom, szoval majd kiderul... 
laca
-
WesTM
őstag
válasz
vitezlejszlo
üzenetére
Szerintem rá tudsz tenni bármilyen 8-12centis ventit, kötegelővel stb., vagy beépítesz egy potit, és te állíthatod utána a fordulatszámot. Azt már talán 800ft-ért lehet kapni.

-
Vasinger!
nagyúr
válasz
nixx-21
üzenetére
Rev kettőm van és nem adtak annyit, hogy elég legyen...
Csak hogy tisztázzuk. A szürke kis kockák a VRM-ek, ugye?
katt777: A kaktuszba ugrás elsőre se tűnik oly jó 5letnek. Nekem még bírja ;). Amíg gari van biztos bírja, sőt sztem még sokkal tovább is fogja, de a gariig lényeg, azután elromolhat, valszeg úgy is más lesz akkor már...
-
vitezlejszlo
őstag
Sziasztok
Van egy 4850 TOXIC-om. Nagyon remek meg minden, DE MARHA HANGOS

Irtam a Sapphire-nak, hogy van-e valami bios vagy akarmilyen okossag, amivel 2D-ben leveszi magat a venti, de azt valaszoltak, hogy hardware-es limitacio miatt a fordulatszam nem valtoztathato (roviden: CCC-ben hiaba piszkalod a ventit, midnig ~1800 korul forog).
Szoval most ott tartok, hogy akkor venticsere. De nem tudom mire. A Toxic-on gyarilag vannak mar bordak, ezeket nyilvan nem szeretnem piszkalni. Az a kerdes, van-e olyan huto, amit fel tudok tenni anelkul, hogy hajlitgatni kellene a bordakat?
Koszi
laca
-
Bukta7
tag
üdv!
melyiket érdemesebb választani szerintetek:
HIS HD4870 512MB GDDR5 Turbo PCIE
POWERCOLOR HD4870 512MB DDR5 OC PCS PCIE
-
dangerzone
addikt
-
siriq
őstag
válasz
rudeee
üzenetére
Hali
A hutesrol annyit hogy nagyon csendes. Idleben nalam 40 fokos. Ha filmezek akkor 42 ha game akkor(crysis , fc2) 64 max eddig. Igaz tel van , szoval nyaron birtos lesz nagyobb is. Amugy ha 65% ra allitom a ventit meg akkor is csendes. Raadasul itt mar nem kell cserelni hutot sem.
-
Teszteltem Coh-ot tényleg minden max-on 16AF 4AA. Átlag 111 Max 183 Min 52. Valamiért most sikerült kivenni a vsyncet. 100%-os ventivel már "csak" 90 fok volt a max
Havert megkértem hogy ugyanígy teszteljen a Gt-mel, az eredmény: Átlag 93 Max 146 Min 12 (?) ezt egy 5200+@2,8ghz-el produkálta. -
Bali27
addikt
Sziasztok.. 4850 en vagy 4830on gondolkodok erősen.. Esetleg van olyan márka, ami talán picivel jobb vásár lehet? Semmi extra, csak reerencia cucc kéne..
-
HSM
félisten
-
valakiiii
tag
válasz
dangerzone
üzenetére
jaja

-
DeSanto
őstag
válasz
dangerzone
üzenetére
Vagy X2 vagy a cserekártya(ha kapok) és marad a 8800GT + veszek egy laptopot.
Még nem tudom.
A héten kiderül ha megjön a 295-ös GTX hogy mennyire nyomja le az árakat. -
DeSanto
őstag
válasz
dangerzone
üzenetére
1,33V
Nem feszeltem agyon.Sajnos ram hibával elszállt.
Pedig az nem kapott semmi feszt.
-
HSM
félisten
válasz
DeSanto
üzenetére
A GPU nem volt meleg, az tény... De Furmark alatt igencsak forró volt a kártyán a VRM, tuning nélkül is.....
A linkelt feszemelős, furmarkos képnél pedig már nagyon-nagyon meleg, kb. 80 fokos. Igazából a baj az, hogy alapon, játékok alatt is megvolt az 55-60 fok... Amúgy igen, a VRM-re elég 2 azokra a kis izékre, és a memóriára sem feltétlen muszáj. Amúgy nem a süniken a tétel, 700Ft/8db...
Volt bőven! 
A lényeg, én nem hagynám csupaszon a VRM-et, az 100.
-
rudeee
senior tag
válasz
katt777
üzenetére
Anno még amikor bejött a STALKER és volt rá több időm, akkor csináltan egy rövidke tesztet.
A kártya a mostani x1950pro volt 256MB rammal, 2,8Ghz-re húzott procival és 2giga memóval. A felbontás 1280*1024 a játékban minden maxra feltolva kivéve az AA és a Sun Shadows ami ki volt kapcsolva.
ATT beépített monitorozója ekkor 20-60MB még szabad fizikai memóriát mutatott.
mikor rátoltam a Sun Shadows effektet baromi szép lett a game és a szabad memória leesett 0MB-ra és durván elkezdett akadni vélhetően a swappelés miatt (meg persze a sokkal nagyobb terhelés miatt is).A mai játékok textúra felbontása sokkal jobb és részletesebb, mégis elegendő 512MB mindenhez?
ui: STALKER-ben nem tudom hogy a játék kezelte rosszul a dolgot vagy esetleg a driver lehetett volna a gond, minden esetre a memória akkoriban elfogyott, legalábbis a monitor ezt mutatta.
A fentebb említett kártyát 48-50k-ért tudnám beszerezni az mennyire számít jó árnak?
Bízom benne hogy valóban csöndes és relatíve hűs lesz. A mostani x1950pro az X2-ven egy álom hogy milyen hangtalanul teszi a dolgát és a GPU game alatt 50-52fok max.
-
HSM
félisten
válasz
H.O.D.
üzenetére
Nem tudom, milyen 4850-ed van, de ha referencia, akkor a gondolatát is felejtsd el, hogy a VRM-re nem raksz hűtést.... Nem valami erősek ezek a sünik, de sokat számítanak.
Kb. így kéne kinéznie a cuccnak:[link] (Képek gyorsabb HOST-on: [link])
(#40024) DeSanto: Igen, közkedvelt nézet, hogy az Nv-nek szebb a képe, meg hogy az Ati textúrahibás. De én is úgy vettem észre, hogy a 3870-emnek szebb képe volt, mint a 8800GTS320-amnak. A textúrahibák meg....
(Legyint....) -
H.O.D.
senior tag
Megvettem az S1-et a 4850-re. Sok embertől hallom viszont, hogy a memóriahűtő kocekák sz@rt sem érnek. Ha felteszek egy, vagy két 120-as ventit a hűtőre, elhagyhatom a FET hűtőket?
-
DeSanto
őstag
válasz
Brumi˘
üzenetére
Az a vicces hogy a VRAM-ot nem feszeltem, és bios-t se buzeráltam.
Szóval szerintem se a vmod vágta haza.Már kezdetektől fogva nem akart CPU OC-nél a gép restartot csinálni mert vga-t hiányolt.Kikapcs-bekapcs segített csak( élmény volt win-t telepíteni).
A Geforce-al ilyen probléma nincs. -
DeSanto
őstag
válasz
Gaboman
üzenetére
Biztos hogy erős egy 280GTX volt is rá lehetőségem hogy vegyek egy XFX 280 GTX XXX-t de lemondtam.
Megvárom hogy befusson a GTX 295 és lenyomja az árakat.Nem vagyok Nv párti, a 9800GTX-ben nagyot csalódtam.Az ATi viszont elég jóra sikerült most a HD4850-el.
Most sokan lehurrognak majd biztos de az Nv-nek rosszabb a képminősége.
ATi után a Geforce nagyon szokatlan képet produkált.
Az ATi képe a szememnek nyugtatóbb.Mindezt 102-es FullHD tv-n nézem.Nekem a 4850 is elég volt teljesítményben akkor 1 4870 is elég lesz ha nem megy a 2 GPU az X2-n de annakidején kipróbáltam a COD4-et 4850 CF-el és közel duplája lett a sebesség.
A GRID-ben semmi változás nem volt.
Egy próbát megér ha most csütörtöktől lentebb mennek az árak.A 8800GT átmegy úgyis fizikába.

-
Bukta7
tag
üdv!
jelenleg 2 kártya közöt vacilálok:
- HIS HD4870 512MB GDDR5 Turbo PCIE
- POWERCOLOR HD4870 512MB DDR5 OC PCS PCIEmind2 60-61k, egyértelműen powercolort venném, de olvastam, h ventin kell állitani, különben percenként fel-felpörög magától, meg biosozni meg állítgatni kell. vagy nem olyan nehéz az? his annyiból jobb, hogy HIS..
szerintetek? -
rudeee
senior tag
Sziasztok!
Kiszemeltem magamnak egy HIS IceQ4 4850-es kártyát.
Az lenne a kérdésem, hogy ez a kártya a saját hűtőjével mennyire hűt jól és mennyire teszi csöndesen a dolgát?
Illetve érdemes-e 1GB-os verziót beszereznem (ez + 5k lenne)? A felbontás amiben használom az 1680*1050 általában full AA és AF mellett.Gondolkoztam egy másik alternatíván, hogy veszek egy alap 4850-est (40k körül) és lecserélem rajta a hűtést egy AC S1 rev.2-re amire rádobok egy 12-es AC 12L-es ventit. Ebben az esetben meg olyan kártya lenne célszerű aminek a felépítése olyan, hogy a feszültségszabályzó részen külön rögzített a borda és nem kompletten egybeépített a hűtővel. Barkácsolni nem nagyon szeretnék.

Várom válaszotok!
Üdv -
Brumi˘
addikt
válasz
DeSanto
üzenetére
Hasonló tünetekkel pusztult ki nekem is a nem piszkált (se bios, se hűtő, se vmod semmi nem volt rajta alakítva) MSI referencia 4850-em. Egyik nap gridezés közbe egyszercsak megfagyott. Gép resi, grid indít menübe fagy. Újra indítom win töltés közbe már szemetelt majd lefagyott ismét. Utánn még 1 resi és többet nem adott képet. Visszavittem garba és cserélték szó nélkül. Ehhez képest a 2 vmodolt karim a mai napig megy. Egyik havernál (MSI) a másik pedig az ultrám előző tulajánál (Sapphire).
-
Gaboman
nagyúr
válasz
DeSanto
üzenetére
Te is X2 akarsz?
Hát beszélgettem a srácokkal az 4870X2 topickban pont arról hogy ezeknél a kártyáknál a 2GUPs kihasználtság mennyire jó!Ezt a válasz kaptam:
Hát pedig sokat nem változott a 3870X2 óta a konstrukció csak anyi hogy valamivel ujabb a gép és több a memóri de lényegében ugyan az. Pl.: A két mag még mindig nem rendelkezik közös bufferrel, így a két GPU-nak 1-1 GB memória áll rendelkezésére, és ha csak az egyik magot használja az adott játék akkor csak 1giga memória van
Nem hinném hogy nálad van a hiba, de indul ki abból ha a 4870X2-őn 1 mag megy csak esetenként az akkor is egy 4870 1gb-s lenne ami önmagában sem rosz.Hát pont ez a baj az X2 rendszerekkel meg a CF-el is.
Teszteltem én is több új játékot a X2-vel és sok nem támogatja a 2Gpu-t rendesen,ez a 4870X2-nél is így lehet.Ha már ennyi pénzt áldozol VGA-ra szerintem jobb választás egy 1GPU bitang erős kártya,ez esetben egy GTX280 pl:Egy ilyen.
Mert azért jóval erősebb kártya mint magában egy 4870. -
DeSanto
őstag
válasz
katt777
üzenetére
BIOS-t nem basztattam.
Még órajelet se változtattam benne csak a ventilátor fordulatot még tavaly augusztusban.
Azóta jó volt 2 hete szombatig.
A hűtőt cseréltem le majd visszatettem a gyárit rá.
Gép elindít PoP elindít bejött a menü majd kifagyott a gép.
Gép indít, választóképernyő bejött elkezdett zöld csíkokat produkálni a kép majd szétesett.
Gép reset majd BIOS-ba be és kapásból szétesett a kép.
Ezután már nem indult el vele többet a gép.Lehet erre tenni esetleg másik BIOS-t? csökkentett mód vagy ilyesmi?
Visszavigyem gariba?Gaboman: Hasonló hibával kezdődött a móka.
-
DeSanto
őstag
Képet nem ad szegény.
De még így felismerhető: [link]Ram hibás lett?
-
Nem max grafon játszottam még a 8800gt-vel 0xAA 0xAF árnyékok nélkül 160fps átlag 57min és 250 max, ami persze nem ér semmit ha multiban 8an játszuk egy olyan pályán ami 2x akkora mint a legnagyobb gyári pálya. Átlagban ugyanilyen beállításokkal a vsync-et kaptam meg Atival azaz 84 volt az átlag 85 a max és sajnos 27 a min. AA-t nem érzem szükségesnek 1600x1200-ban, de AF sztem be lesz kapcsolva. Nagyon sokat számít ha az árnyékok ki vannak kapcsolva. Havernál ugyanezzel a beállítással 70fps volt az átlag ezzel a kraival, neki egy 5600+ van, ezért feltételezem ér valamit a 4 mag. De ha hazaértem megnézem maxon mit tud.
-
válasz
_Toka_
üzenetére
"De tudod mit? Tovább megyek ... el tudom képzelni, hogy egy ennél jobb/hatékonyabb dolog működik a rendszer legmélyén. De azt, hogy a lehető legdurvább/legpazarlóbb megoldást választanák - nevezetesen, amint bedugsz egy slot-ba egy tetemes memóriával megáldott eszközt, azonnal és örökérvényűen egy neki megfelelő mennyiségű memóriát lecsípjen az amúgy is korlátos rendszermemóriából -, nehezen ... főleg úgy, hogy korábban találtak már ezt áthidalandó megoldást."
Azt ne felejtsd el, hogy ami ma pazarlásnak tűnik, az az XP megjelenése idején nem volt az. Akkoriban 64-128MB RAM-al szerelt gépek voltak, a VGA-kon is csak néhány mega volt, a 4GB korlát pedig elérhetetlennek tűnt, az MS-nek meg eszében sem áll egy olyan oprdenszer készítése, mely még 10-20 év múlva is használható. Ez önmagában elegendő indok arra, hogy miért ne működhetne úgy a memóriakezelés ahogy azt felvázoltam.
Ez a 4GB korlát önmagában nem is a 32bit miatt van, hiszen ott a PAE. Az XP kerneljét megírhatták volna úgy is, hogy ez a 4GB eleve 8 vagy 16, vagy akár több is lehetne, de nem ezt tették (lásd pl Server 2003, asszem 12GB fizikai ramot képes kezelni). -
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Konkrétan mennyit kaptál a CoH benchmarkban? Nálam mindent maxra tolva (DX9) + AA még 3870-el is átlag 70 FPS volt 1600x1200 felbontásban (benchmark szerint), Szóval ennél többnek kell lennie 4850-el. Az alapjátékról beszélek, nem a kiegről. Ja igen, ez egy 3 gigás C2D-vel volt, 1.8-on csak 54 FPS volt az átlag, tehát nagyon meghálálja az izmos procit.
-
válasz
rollins
üzenetére
Haverom szinte mindíg 100%-on használta, és panaszkodott hogy nagyon melegszik. Én a Control centerből löttem be fix 80%-ra mert az még éppen elviselhető (bár Anyám megkérdezte miért megy a porszivó ha nem használom). Még nem szedtem szét a hűtést, haver elvileg újrapasztázta.
Haart Az S1 jó lesz, szép méretes darab. Gyönyörű lesz majd rajta 2db alukeretes 12cm-es Titán venti.
Aktív témák
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Gyúrósok ide!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Motoros topic
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- A legrosszabb CPU-k – az ExtremeTech szerint
- Napelem
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 12 – Ecetek és zsiradékok
- Formula-1
- VGA kibeszélő offtopik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Dell Latitude 7470 14" QHD IPS touch, i5 6300U, 8GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Lenovo ThinkPad X1 Yoga G6 (6th Gen) - i7-1185G7, 32GB, 512GB SSD, multitouch + TOLL
- Gamer billentyűzetek /SteelSeries/Das Keyboard/Ozone/Deltaco/DE/EN/
- Új DELL UltraSharp U2722DE 27" monitor QHD LCD IPS 27% ÁFÁs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Adott egy tok jo kartya, es lecseszik egy ilyen filleres hujeseggel