Aktív témák
-
-
Tibord
senior tag
Na akkor újra.
Mi kell ahoz hogy tudjak filmet átalakítani a GPU-val? (4850)
Tudnátok esetleg egy linket is valami leírásról?
Előre is köszi
-
ProEvoFan
nagyúr
kedves HD4850 ICE Q4 tulajok, mi a véleményetek a kártyátokról?
szinte mindenki ezt a vgat ajánlja HD4850böl, a legjobb gyári hűtővel van felszerelve, kifújja a meleg levegőt, és nem hangos, eddig csak jót hallottam róla
akinek ilyen vgaja van pls írjon róla hőfok eredményeket, és a hangjáról is ítélkezzen
köszi -
Osynho
addikt
-
-SeveN-
aktív tag
VF900cu elég lehet egy hd4850re? Nem húzom a kártyát, alapon megy, a proci úgyis fogja.
-
bossvico
senior tag
válasz
Randall1017 #36082 üzenetére
Szabd tudni ki volt a futárszolgálat?
-
bossvico
senior tag
válasz
Randall1017 #36070 üzenetére
Én megkérdezném gyorsan a kereskedőt ahonnan rendelted, hogy ilyenkor mi van.
Remélem nem próbálják meg rád kenni. Én minden ilyet a futár előtt kibontok, átnézek, hogy legyen tanu és jegyzőkönyv, hogy átvételnél történt.[OFF] Vettem már ramot, amiről lepotyogott 1-2 ellenálás, és akkor vettem észre mikor becsomagolt állapotba forgattam, és zörgött. Be se raktam, azonnal vittem vissza. Ez volt a mázli.
Meg 1x a frissen megérkezett proicmat bontottam ki és kicsúszott a kezemből, rá a sarkára. Felpöndörödött, de működött. Arra nem volt persze gari. Mázli volt az is.
[/OFF] -
Ferdzsoo
addikt
válasz
Ferdzsoo #36078 üzenetére
meg is van. bár ez 2 venti
-
-
hakos1987
őstag
válasz
Randall1017 #36073 üzenetére
vidd vissza, 3 napon belül kötelesek azonnal cserélni! később a hőtágulás miatt sem lesz jobb a helyzet, és csak egy szál szakad meg belül, aztán megtudod mi az, hogy hetekig gariztatni....
-
Ribi
nagyúr
válasz
Ha a nyák, akkor inkabb még most vidd vissza 3 napon belül.
Aztán később már nem magyarázod ki sehogy. -
hakos1987
őstag
válasz
egyik sarka?!? a NYÁK-nak?! az csak azért gáz, mert ezek több rétegűek, és belül úgy könnyen megszakadhat valami, de legjobb, ha kipróbálod!
-
Randall1017
tag
Sziasztok!
Ma jött meg a 4870-esem kibontom és látom hogy el van hajolva az egyik sarka...
Nem valami bíztató... attól fog működni rendesen(még nem volt gépbe) vagy küldjem vissza gariba?Előre is köszi!
-
-
Eagl3
veterán
-
ProEvoFan
nagyúr
Gigabyte HD4850 512MB Zalamn hűtéssel [link]
szerintetek megéri lecserélni egy refi Gigabyte HD4850ot egy ilyen Zalmanra? remélem nem 80fokos lesz 2Dben és 92fokos Crysis alatt.... -
katt777
félisten
válasz
Foglalt név #36056 üzenetére
Én is erre írtam, hogy vsz. nem az a konfig, és a konfig ismerete nélkül jóval nehezebb segíteni rajta.
-
válasz
-SeveN- #36049 üzenetére
De hidd már el, hogy a 60 fok egyáltalán nem sok, még a 3870-esem is jóval magasabb hőmérsékleteken üzemelt terhelve (ICEQ-s!!). Sőt még az X1950-em is melegebb volt. És persze a mostani 4850-em is melegebb terhelve, és nincs újraindulás.
Esetleg egy Catalyst hibát kaphattál ki, mivel sajnos vannak olyan verziói, melyek okozhatnak ilyen újraindulásokat. Javaslom, hogy cseréld le egy újabbra, vagy ha a legújabb, egyel régebbi verzióra.
Nemrég olvastam itt a topikban, hogy valakinek a Control Center okozott problémákat. Esetleg érdemes lenen leszedni, hátha az a baj forrása (helyette jó az ATT).A Vsync arra való, hogy a driver az új frame kirajzolása előtt mindig megvárja, amíg a monitor kirajzolja az előző képet teljesen, így elkerülve a kép szétcsúszását. Ez persze azzal jár, hogy maximalizálva lesz az FPS, méghozzá annyival, amennyi épp a monitor frissítési frekije (ez TFT-knél általában 60-75Hz). Ez - amennyiben az eredeti FPS magasabb lenne ennél - kevésbé terheli a VGA-t, így akár csökkenhet is a hőmérséklete.
Tényleg, írd már le a pontos konfigodat (a tápot és típusát is beleértve). És milyen karit cseréltél erre?
-
-SeveN-
aktív tag
A gépkikapcsolás a vga kari cserélye óta állfent, és csak akkor ha 60fok fölé megy a gpu, (ami a magban lehet akár 100fok, és a memória ki tudja milyen meleg).
Igen, igazad lehet 7000cu lehet cpu, amire én goldoltam az ugyan ugy néz ki, csak gpu-ra, az előző kariról maradt meg.Ja: Vsync-et kapcsoljam be vagy sem. Hogy befolyásolja az fps-t és a hőmérsékletet?
-
-
-SeveN-
aktív tag
Sziasztok!
Van egy 4850esem ( saphire, 512es, dualslot-os) és lenne pár kédésem.
8.11es catalist van fent és rivatuner amivel állítom a fan controlt, de ha 100% pörög néha akkor is felmegy a hőmérséklet 60 fok fölé. Néha van random gép kikapcsolás is, egyértelműen a túlmelegedés miatt.
-Megfelelő ez a szoftver-kombó?
-Érdemes lenne kicserélni a gyári hűtőt egy zalman 7000cu-ra?
-Mekkora feszt kap gyárilag a kari?
-4850et nem lehet szoftmodolni 4870re? -
Myers
senior tag
Használ itt valaki 4850-et + ATT-t?
Lehet szabályozni a 4850 feszültségét, vagy sem? Vagy darabja válogatja?
-
zolee.szabo
csendes tag
Én tegnap tettem fel sok rágódás és alapos takarítás után a 8.11 drivert (csak a drivert, mindenféle kiegészítő nélkül), és két hét után most először akkor léptem ki a Crysis-Warheadból, amikor én akartam, nem pedig kidobott, lefagyott, VPU recover, stb. VÉGRE!
Ugyanaz az Oprendszerem, csak SP3 is fent van. -
Foglalt név
addikt
A 58xx-es hsz-eket az annak megfelelő témába írjátok
-
Bagira01
veterán
-
Cholard
tag
Üdv mindenkinek!
Végre sikerült életet lehelnem az új gépembe/rendszerembe, sajnos a tápom kevés volt neki, és eltelt némi idő, mire rájöttem, hogy az a problem. Nade a lényeg:
Gondoltam megosztom a nagy közzel a tapasztalataimat (amely majd aztán egyre bővül) mint ígértem, mert mikor még csak terv volt az ASUS EAH4850-em, nem non találtam it infot róla. Röviden: nagyon jó! halk, gyors, tesz ia dolgát - minden alapon 3dmarkban 12261 pont, az alaphőmérséklete kb 46-48 fok. A CCC van fent csak, mert nem non akarom teleaggatni a rendszert mindenféle progival (bár jó lenne terhelés alatti hőmérsékletet is tudni). A későbbiekben lesz egy crysis benchmark teszt is, hátha valakit érdekel.
Szóval ajánlani tudom csak anól kaptonak, aki egy csendes karira vágyik, a tuningról sztem mást majd infot (az előző hszek tükrében látva a folgot.
-
Bugyibuci
csendes tag
"Actually, it doesn't sound optimistic enough to me. If the die size of 205mm² is true, ATI could sell these things for really cheap. The Radeon HD 4830, with its 256mm² die size and 256-bit memory interface, is already selling for less than $130 USD. I'm thinking something more like this:
Radeon HD 5870 X4 (Dual MCM, 800MHz Core, 2GB 1200MHz GDDR5) - $649
Radeon HD 5870 X2 (MCM, 800MHz Core, 1GB 1200MHz GDDR5) - $349
Radeon HD 5870 (800MHz Core, 512MB 1200MHz GDDR5) - $199
Radeon HD 5850 (600-650MHz Core, 512MB 1100MHz GDDR3) - $129"Talán itt.
Adhatnának egy 5870-et kicsit tesztelgetni.
Persze ezek már egy Core I7-es rendszerbe lesznek az igaziak. -
Dusee
őstag
-
Tibord
senior tag
Hali
Most szereztem egy ASUS EAH4850 Glaciátor kártyát, és érdekes dolgot tapasztaltam.
Simán fel tudtam húzni 750/1110-re. Ez most szerencse vagy ennyire jók ezek a kártyák?
Valamint ha jól tudom ezek a karik már tudnak videót kódolni.
Mi kell ahoz?
Tudtok valami jó magyar leírást ajánlani hozzá?Előre is köszi
-
LamaCube
addikt
válasz
bélanéni #36025 üzenetére
Én csak a Gain-ről tudok írni mivel nekem az van.idle 42C° 6%-os venti mellett.Load 2-3 óra cod4 multi majdnem minden max 1280X1024 2XAA-al 68-nál nem ment feljebb 24-25C°-os szobában .A hangja számomra megfelel mondjuk eddig n-vidiás karijaim voltak és nekem ez se tűnik hangosabbnak.Sajnos elég nehéz válaszolni hang témába mivel kinek mi a hangos
Kipróbáltam 100%-on ott már van neki rakéta hang,de hangsúlyozom sztem az életbe nem menne fel magától 100-ra.15 perc fur mark-al 1280X1024 2AA 69-70C° és kb 5mp-re ment fel 49%-ra a venti.
Srry a hőmérsékletekért most olvastam újra,hogy csak a hang érdekel.Az én fülemnek jó -
bélanéni
őstag
Sziasztok, kérnék egy kis segítséget. Szimpla lesz a kérdés, melyik a leghalkabb az alábbiak közül:
- GAINWARD 9566-BLISS HD4850 512MB
- MSI R4850-T2D512 512MB
- SAPPHIRE HD4850 512MB DDR3 Sapphire Edition
- ASUS EAH4850 HTDI 512MB GlaciatorKizárólag a zajszint érdekel, és csak ezek jöhetnek szóba, mert az iPon-nál kell (akarom) venni.
megjegyzés: néha azt olvasom, hogy a ref. hűtés a legcsendesebb, néha meg azt hogy egy ideig halk aztán igencsak felpörög, Hol az igazság?
Előre is köszi a válaszokat!!
-
Skacok.
Valakinek van 4850 kártyán Coolink-féle GFX Chila hűtő? Kérnék tapasztalásokat... -
Bugyibuci
csendes tag
Próbáltam guglizgatni még infókat de nem nagyon találni róla még semmit. De ha ezeknek az infóknak hihetünk és hát miért ne, akkor ez a széria nagyot fog ütni az biztos, és remélem az nV is hamar reagál majd a dologra, mert minél erősebb a versenyhelyzet annál hamarabb vehetjük majd meg az 5850-est elérhető áron. (de durva lesz)
-
Rica
senior tag
válasz
Bugyibuci #36009 üzenetére
Kérdés: Van-e valakinek rossz tapasztalata a gyári 8.11-es Catalyst-tal kapcsolatban? Feltenném egy winfos újrahúzás után (tehát mentesen minden korábbi driver maradéktól), de nincs partíció mentésem, így jól körül kell néznem előtte. 8.10-ről halottam rossz véleményeket. Alatta pedig úgy tudom, hogy nem lehet a ventillátor fordszámát ccc-ből állítani.
-
csabinka
tag
Ha ezek a Vga-k bejönnek a 4000-es zsériák berotyognak rendesen!
Új árak!De maguktól is rendezik az árakat lefelé
-
Bugyibuci
csendes tag
válasz
DeSanto #36001 üzenetére
ATI hd5870x4 rumors, good game Nvidia!
Radeon HD 5870 X4 (Dual MCM, 800MHz Core, 2GB 1200MHz GDDR5) - $649
Radeon HD 5870 X2 (MCM, 800MHz Core, 1GB 1200MHz GDDR5) - $349
Radeon HD 5870 (800MHz Core, 512MB 1200MHz GDDR5) - $199
Radeon HD 5850 (600-650MHz Core, 512MB 1100MHz GDDR3) - $129"The memory capacity on RV870 video card can reach 150-160 Gbit/s. If we considers that Radeon HD 4870 with 256- bit bus and 3600 MHz DDR memory frequency ensures a capacity at the level of 115,2 Gbit/s, RV870 can raise the memory frequency to 4800 MHz DDR with constant memory bus. Qimonda company already released GDDR5 microcircuits working at frequencies up to 5000 MHz DDR .
DeSanto: ez csak az én gondolatom, lehet, hogy hülyeség. Nem tudom. De annak a 2560 sp-nek kell a hely az tuti. Na meg majd lehűteni levegővel!
-
DeSanto
őstag
válasz
Bugyibuci #35999 üzenetére
Én ezt találtam:
HD 5450 -> 640 SP + 16 TMUs (1 master chip)
HD 5650 -> 1280 SP + 32 TMUs (1 master chip + 1 slave)
HD 5670 -> 1920 SP + 48 TMUs (1 master chip + 2 slaves)
HD 5850 -> 2560 SP + 64 TMUs (1 master chip + 3 slaves)
HD 5870 -> 3200 SP + 80 TMUs (1 master chip + 4 slaves)Concept -> 1 master chip and up to 4 slave chips.
The master chip is like a normal GPU... but with 4 SidePorts.
These SidePorts use the Rambus FlexIO Interface:
· Rambus FlexIO is capable of running from 400 MHz to 8 GHz.
· Contains only 12 lanes (5 lanes are inbound, 7 outbound)
· Theoretical peak I/O bandwidth of 76.8 GB @ 8 GHz (44.8GB out, 32GB in)
· Total bandwidth: 76.8GB/s x 5 SIMD Core (1 internal + 4 "slave chips") = 384GB/s
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Gyúrósok ide!
- RAM topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen notebookot vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- AKCIÓ! Gigabyte B450M R7 2700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 CM MasterBox 5 Lite 600W
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- Már 25 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés.Gamer szék noblechairs EPIC Mercedes-AMG Petronas
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest