- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Aktív témák
-
Skizz
addikt
Hol lehet olyan CF hidat vásárolni, amit Accelero S1 mellett tudnék használni? Év vége fele nyélbe ütnék egy 4850 CrossFire-t, de elég hülyén nézne ki, hogy az egyiken gyári van, a másikon pedig S1. Vagy Hajtsam mindkettőt gyárival?
-
horvathkrisz
addikt
2008 júniusi DC10-et érdemes felrakni?
Vantage nem települ a gépemre, valami Syntax Error hibaüzit dob. Arra gondoltam hogy a gyári, magyar DX10 miatt... -
nepszter1
addikt
hy valaki hogyan lehetne venti sebeségét állítani vagy egy link csak nem találom sehol
meg kösznöném ha valaki belinkelné /// 4850
-
Kecuhun
senior tag
Sziasztok! Szeretném a segítségeteket kérni. Az lenne a problémám, hogy egyszerűen nem tudom úgy összekötni a PC-met az LCD TV-mel és a monitorrommal, hogy a monitoron 1440x900, az LCDTV-n pedig 1920x1080 legyen a felbontás!
Akármit állítok a CCC-ben nem jön össze. A monitoron jó a felbontás, látszik minden, de a TV-n csak a háttérkép látszik, ikonok nincsenek. Egyedül clone módban hajlandó normálisan működni, de nem ez lenne a cél. Linkelek pár képet a CCC beállításiról:
1
2
3
4 -
samfishR
senior tag
válasz
DarthRevan #16685 üzenetére
A grafikai bugokat észrevettem, JBA HQ-ban van olyan h lenézek középre a terembe és 8fps
amúgy meg 40-50 =/
-
Zoli1983
tag
Sziasztok! Nem tudom jól értelmezem-e az első hsz-t, hogy a 4850 és a 4870 között csak órajelbeli (4850: 625Mhz; 4870: 750Mhz) különbség van, és ezért a teljesítménytöbblet?
-
lsc
nagyúr
4870 összehasonlítás catalyst 8.6-8.7 . Gyorsulást nem hozott , szinte ugyanaz a kettő .
-
DarthRevan
tag
válasz
samfishR #16674 üzenetére
Nem lesz könnyű dolgod, talán ezzel a kártyával nem is fog menni, ugyanis ilyen szempontból a SC: DA nagyon rosszul van összerakva: csak minden harmadik kártyán működik szépen, a másik kettőn ez az árnyékos probléma, sok helyen grafikahibák tömkelege...
Szerintem ez a játék talán a 6-os, 7-es Geforce-okon megy rendesen azt slussz...
-
CimbiX
aktív tag
Sziasztok!
Nemet oldalakon gyakran talalkozni egy un. "mikroakadozassal" (ahogyan ök nevezik) 2 GPU-s megoldasoknal. Az egyik oldal erre bizonyitekot is talalt egy video formajaban: [akad?] .
Szamomra nem tiszta ez az egesz tema... en a videoban egyebkent is a 10-15 FPS közötti döcöges miatt nem latok mast. Van itt olyan, aki sajat tapasztalatait meg tudna osztani ebben a temaban (azaz: magas felbontasok eseten 30+ FPS-nel jelentkezö akadozasok)? -
Seelaard
tag
Nem tud valaki egy alternatívát a catalyst driver helyett 4850-hez?
-
Johnny Cage
addikt
Na srácok, tud itt valaki megoldást arra, hogyan lehet kikapcsolni a Catalyst színkezelését? Ugyanis nekem kalibrálva van a monitorom és windows indításakor a LUT-ba automatikusan betöltődik a színprofil, csakhogy a Catalyst ezt önkényesen felülírja, elég csak a CCC-t vagy egy 3D-s alkalmazást elindítani. Forceware-el ilyen probléma nem volt. Ötletek?
-
DroneZ^
őstag
SAPPHIRE HD4870 512MB GDDR5 FULL PCIE - 54208 Ft
IPON: 55.330 Ft -
DroneZ^
őstag
válasz
Baga1983 #16677 üzenetére
Hát, épp ezért irtam, hogy ha van igény rá... Mert én lennék az a hely
Mostmár van kocsi, van cég, tudok hozni nagykerből cuccosokat, lehet elkellene kezdenem az üzletetKár hogy még suliba kell járnom, de nyáron mehetne rendesen.
Ha van elég érdeklődő, akkor lehet belevágok!Itt egy példa:
Asus Extreme Radeon HD 4870 512MB DDR5 - 54916 Ft-ért tudom szerezni.
IPON ár: 56.298 FtBár lehet hogy rossz példa volt mert az Asus még nem csökkentette az árát
-
DroneZ^
őstag
Lehet hogy lassan tudok egy helyet ahol minden olcsóbb lesz az IPON-nál 1000HUF-al... Ha van rá igény vagy érdekel valakit
-
samfishR
senior tag
Sikerült szert tennem egy gigabyte 4850-re és hát mitmondjak.. a 76GT után ég és föld a különbség még ilyen procival is
. Gyorsan ki is próbáltam játékok alatt, de SplinterCell: Double Agent-ben nincs árnyék illetve bizonyos helyeken a lámpák fényei távolról nem látszanak. Olvastam még ebben a topikban régen h miujság az UE3-as játékok árnyékolásával és élsimításával, csak már nem találom ezt a hsz-t. Aki tudna segíteni visszahozni az árnyékot, annak megköszönném!
-
Egzee
őstag
-
Hunter2
addikt
Grid-ben hogy lehet használni a flasback-et?Állandóan összetöröm a kocsit.
Egyébként HD4850-el fullra tolva minden (8xMSAA) 1280*1024 50-60 fps, hogy ne legyek teljesen off.
-
TTomax
félisten
-
Kucsek
aktív tag
csá.
Szerwtném megkérdezni,hogy normális-e a 4870-től a venti felpörgése kb 2 perccel a gép indítása után.Csak egy pillanatra pörög fel aztán kussol.
Szerencsére nem cicereg lehet a (850-es táp miatt) nem hangos és a háznak köszönhetően jó hőmérsékletű is.Köszi
-
Hunter2
addikt
-
Raypapa
tag
Na megcsináltam a 3dmar06 tesztet. A 4850-essel pontosan kétszer annyi pontot kaptam, mint régi GeForce 7900GS-sel.. (8737)
Gondolom, ha egy erősebb procival próbálnám jobb lenne, ugye? -
BullZeye
veterán
válasz
tibz03 #16526 üzenetére
Ahogy írtad, majdnem ugyanúgy raktam rá én is, hálisten nem jönnek le, egyetlen egyszer jöt le az egyik borda, de visszament, és azóta rajta van
szóval így hűtöm a feteket ^^ csak picit változtattam a dolgokon, és így maradt 3 vékony borda, még nem tom hova rakjam
de majd megtalálom a helyüket!
most felhúztam picit egyébként 675/1000ig így most 42-45 fokos idle hosszas használat után. (Crysis minden max)
-
Raypapa
tag
válasz
tibz03 #16647 üzenetére
Igen tényleg emelkedett az ár! És mi tehetünk róla...
Ugyanis nagy a kereslet. Azt mondja a kereskedő? Rendeltem a héten 100db-ot, elfogyott egy nap alatt 72, a többit akkor 3k-ért többért adom, úgyis megveszik...
Meg! Én is ma vettem. 35k-ért...Jut eszembe vajon a 3dmark miért fagy ki a betöltődéskor rögtön a prg.ingítás után? Ötlet?
-
Chalez
őstag
Hány %-ra érdemes beállítani egy 4870 ventillátorát? Ne melegedjen annyira, de ne is legyen túl hangos 3D-ben...
-
-
Danecay
addikt
válasz
tibz03 #16635 üzenetére
Kösz, hogy utánakerestél nekem, de ennyiért én is találta, sőt egy picivel olcsóbban is de én mint írtam kb. 31K Ft-os árra gondoltam
Jó persze, nem 1-2e Ft-on múlik, hogy megveszem e vagy sem, de ha meg lehet venni ahogy itt már többen is írák itt 31e Ft-ért is, akkor miért adnék érte többet, és ehhez még úgy is hozzájön a szállítási díj is. Na de azért még 1x köszi!
-
tibz03
őstag
válasz
Hókusz Pók #16643 üzenetére
Akkor sorban:
Nem kell mindig betölteni, természetesen megjegyzi.
Az egyik sorban a percenkénti fordulatot lehet megadni (az alapból 0, ha jól tudom, tehát te valószínűleg rossz sort írtál át), a másikban pedig %-ban lehet megadni a fordulatot (azt kellene átírnod, az alsó az).
Normális, mert ha nem használod, visszaveszi az órajeleket.
-
Hókusz Pók
aktív tag
Sziasztok!
Már én is a szépségemmel barátkozom. Gyönyörű! Bizonyára megbeszéltétek már, ezért csak óvatosan merem megkérdezni. A beállított ventillátor fordulatszmmal bíró profilt minden újraindításkor be kell tölteni és alkalmaztatni kell a CCC-ben, vagy megjegyzi? Nálam két sorban is szerepel ez:
<Property name="Want" value="45" />
<Property name="Want" value="20" />Az első az, amit én állítottam be, a második az ott volt. Az ugye pedig normális, hogy mindennemű használat nélkül a CCC-ben Vista asztal mellett 500MHz-et mutat a GPU órajelének!?
-
fudi2002
nagyúr
Hi
Olvastam, hogy a 4870 fogyasztása visszavehető, ha csökkentjük az órajeleket.
http://forums.hardwarezone.com.sg/showthread.php?p=31419782
Csinált vki ilyesmit már?
Nvidiás vagyok még, Catalyst-ban ezt be lehet lőni (2D/3D órajel) mint nvidianál? -
tibz03
őstag
válasz
Danecay #16630 üzenetére
Nah, komolyra fordítva a szót: itt találod a boltokat ár szerint listázva. Ennél olcsóbban esetleg egy itteni bazárostól kaphatsz.
schwartz: Van, de az már 1 gigás, úgy meg nem lett volna poén.
Skizz: Az má' 1 giga.
Ádyka: Van, aki megveszi, hidd el. Nem mindenki olyan okos, mint mi.
-
csimav
őstag
Hy! Most 98GTX em van ,de ATI HD 4870 re váltok majd. Vki írja le részletesen,hogy mit kell ilyenkor csinálni. pl: Nvidia driver le... mien progival töröljem a drivert...
-
Danecay
addikt
Sziasztok!
Azt kérdezném, hogy hol a érdemes mostanában HD4850-es VGA után nézni jó árban? Ahogy olvasgattam jelenleg a Gigabyte-okat lehet megvenni legkedvezőbb áron és itt a PH-s apróhírdetések között is található jó pár, de többen is írták itt a topicban, hogy 31.000Ft-ért vették ugyan ilyen VGA-jukat. Ha valaki tud helyet ahol olcsóért meg lehet venni ne tartsa magábanJa és természetesen előre is köszönöm!
-
tibz03
őstag
válasz
csurdongulos #16626 üzenetére
Hát, megpróbálhatod, de előfordulhat, hogy utána nem fog megfelelően működni a kártyád. Lehet, hogy szaggatni fog a Crysis 1280-ban high-on vagy ilyesmi, szóval csak saját felelősségre reszelgesd!
-
tibz03
őstag
válasz
csurdongulos #16621 üzenetére
köszi a választ, akkor elvileg ugyanakkora a 4850-es, mint az x19xx-as széria.
Egy pöttedlit nagyobb, tudom, mert X1950-em volt előtte. De csak vagy 0,5-1 centivel.
-
mrdan206
tag
Most vettem egy 4850es kártyát és Asus helyett csak MSI-s volt. Valami különbség a gyártók között?
-
csurdongulos
tag
köszi a választ, akkor elvileg ugyanakkora a 4850-es, mint az x19xx-as széria. Az még belefér a házamba szerencsére
egy 430w-os S12 II seasonic táp elég lehet a 4870-nek? mindenhol 500-asat írnak követelménynek, de a tényleges fogyasztás a ph tesztben a 300w-ot sem éri el terhelve.
-
slayer006
addikt
válasz
rammstein88 #16612 üzenetére
3600MHz
pl.: Sapphire HD4850 Memory Clock: 993MHz, 1986 Mbps
az ánusznál nincsennek adatok, de nem hinném, hogy dupla annyit menne
-
Tomate
veterán
válasz
rammstein88 #16612 üzenetére
Az 3600on megy csak az effektív 1800, ugyan úgy mint a ramod a gépben, beszorzod kettővel és megkapod mennyit megy ténylegesen.
-
schwartz
addikt
8.7 es Catalyst-al DVD film lejatszaskor be-be villan a kep. Talalkozott mas is ezzel? (HD4850. Eddig nem csinalta, csak azota, hogy updateltem a drivert)
-
rammstein88
csendes tag
Hali, ma raktam össze az uj gépem Maximus II Formula Core 2 E8400 és ASUS EAH4870 , telepitettem minden drivert és az asus smart doctor azt irja hogy a videokarin a ram 1800MHz-en megy mikor ráklikkelek az optimális beállitasra azaz 3600MHz akkor nem engedi jóváhagyni és a ram-rol nem irja ki a hőfokot sem, mi a gond
-
Fecos15
tag
válasz
tibz03 #16609 üzenetére
Okés sokat segítetettél tetek
Jah egy ucso kérdés még,Ezel a karival ha nem hízom stb nem fog lefagyni megy ilyesmi,mert a hűtés nem tünik rajta a legkomolyabbnak szóval remélhetőleg semmi baj nem lesz vele
Egyépként COOLERMASTER ELITE 331-be menne a kari!Ha ez jelent valmit -
Fecos15
tag
válasz
tibz03 #16593 üzenetére
Okés kössz!Szerintem meg is rendelem nemsokára!VGA ATI HD4850 512 MB GDDR3 FULL PCI-E SAPPHIRE-t Br:36.697Ft
Azért lehet olcsóbb pár ft-al mert nem írják hogy van rajta garancia
VGA ATI HD4850 512 MB/GDDR3 SAPPHIRE PCI-E 2 ÉV Br:36.824Ft
A név ugyanaz de it garanciát már irtak mi lehet ennek az oka ugyanaz a 2 kártya de miért különbözik az ár -
tibz03
őstag
válasz
horvathkrisz #16603 üzenetére
Köszi, de úgy tűnik, Skizz feladja nekem.
Mindenesetre köszi még egyszer!
-
Hunter2
addikt
CF-hez mi kell? csak két x16-os PCIe, vagy valami egyéb is kell az alaplapra? Sli kpes lapokban megy a CF?
-
Roderic
tag
köszi mindenkinek, sikerült megoldanom!
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 3700X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB NZXT H5 Flow RGB 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 14900KF 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged