- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- bobalazs: Alulfeszelés profilok tesztelése és százalékos eltérés a gyári profilhoz képest
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Lalikiraly: Letiltott a Marketplace
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
Devdi
aktív tag
Sziasztok. 4870-est érdemes valamivel hűteni vagy várjak addig amíg ki nem adnak valami új hűtőt erre a karira?
-
atiska007
senior tag
ez is fincsi:
-
sinci
tag
válasz
Depression #17408 üzenetére
Az MSI-nek van HD4850-es downclockolt bios-os karija, 160/500-ra veszi vissza az órajeleket 2D-ben...nálam 20W-al csökkent a fogyasztás hála ennek a biosnak...
próbáltam a memória órajelét is csökkenteni, de azt valahogy nem szeresse a kártya... -
kocian
csendes tag
válasz
BobChemistry #17485 üzenetére
Mérni nem, a táp hangját meg elnyomja a videókari
, majd megérted.
De nem tűnik fullosan leterheltnek a táp. -
leviske
veterán
válasz
konye.gabor #17490 üzenetére
A HD4850 kb. annyit eszik, mint a HD3870. (tudtommal) A HD4870 pedig kb. annyit eszik, mint a HD2900XT.... Tehát mind a kettőt el kéne bírnia a 450W-os tápnak.
-
atiska007
senior tag
válasz
konye.gabor #17490 üzenetére
elég lesz
mod: bármelyikhez
mod:
én várnék kicsit és a 4870et venném
-
konye.gabor
csendes tag
Sziasztok!
Érdeklődnék,hogy ha lecserélném a jelenlegi 3870-es kártyámat 4850-re esetleg 4870-re akkor elegendő lenne-e a coolink 450-es tápom.
A gépem: E6550 2,3 , 2X 1 Gb geil ram , 2 db vinyó 1 dvd író , Gigabyte GA-P35C-DS3R alaplap.
Ha valakinek van tapasztalata akkor kérem azt ossza meg velem.Nem szeretnék új tápot is venni jelenleg így valószínű elhalasztanám a cserét... -
leviske
veterán
Hallott valaki mkostanság a HD4600-asokról?
Egyre több helyen olvasom, hogy az RV740 40nm-en fog érkezni.
Elég érdekes, hogy az ATi ennyire elől jár gyártástechnologiában, míg az AMD maga komolyan le van maradva.
-
-
Kucsek
aktív tag
válasz
moddingR #17461 üzenetére
Láttam az új X2-re hajtassz.Táp terén nagyon gondold meg a dolgot.
3870 X2 volt az előző karim és a havernak kölcsön adtam pár hétre amikor elutaztam nekki valami 550 W-os tápja volt és megnyekkent.Valószínűleg nem túl minőségi de akkor is.
Abból is kiindulhatsz ,hogy a mostani 4870 mennyit fogyaszt.Nem sokkal kevesebbet mint a 3870 X2.
Szerintem 750 W-os lenne az ideális de egy nagyon minőségi 650 is megteszi talán.
Úgy vagyok vele,hogy inkább legyen több mint kevesebb ,abból biztosan nem lesz baj -
TothMG
aktív tag
Nem tudja valaki hogyan lehet egyéni felbontás beállítani az ati-nál. Nekem DVI-n kellene 1400*1050 75Hz és ezt nem tudja. Az nvidianál külön lehet definiálni itt meg nem?
-
kocian
csendes tag
válasz
BobChemistry #17480 üzenetére
Nekem azzal megy egy 4870 e6600 al ami 8*400 on megy 2 winyóval+ 1 dvd meghajtó p45
-
SzlobiG
félisten
válasz
BobChemistry #17480 üzenetére
Inkább a 4850 mellé. Lehet elvinné 4870-et is, kikell próbálni bár ha alapon járatod a procid, akkor nemhiszem, hogy lenne gondja.
Mod: Alattam már van is akinél megy.
-
$p@rr0w
őstag
Hát elég nehezen tudtam értelmezni amit írtál, mindenesetre berakom majd az új kártyát aztán ha nem akarja a jót majd leszedem a drivert, és újrarakom.
(#17369) TTomax: Ugye?
(#17370) lsc: De ha a hardver cserélődik csak nem kell újrarakni. Na mindegy majd kiderül, úgyis nemsokkal utána winreinstall lesz...
(#17384) cizoe: Valahol véletlenül már tesztet is néztem róla.
(#17400) rocket: Félreértettetek. Nem drivert, hanem hardvert cserélek: atiról atira.
-
-
Razermazer
őstag
sziasztok
Látom még mindig a hűtés a probléma és örök téma mindkét karinál. És még mi minden, én csak ajánlani tudom a thermalright hűtőket, persze a kis kártyára jó még egy kis jóindulattal passzívba is ime [link] . A kis tüske hűtők garantáltan felhelyezés után nem fognak lepotyogni, ragadnak mit a ménykű, nem kell félni hogy a hűtési teljesítményük nem felel meg, mert a 4870-est nem is szabad passzívba használni. Ha a nagy lamellákra rátesztek egy 90-es 92-es ventit, az nemcsak azt fogja hűteni, hanem jut bőven levegő a kis hűtőkre is. Én már kipróbáltam nem csalódtam benne halk és megfelelő hőmérsékleten nagyon megfelelő hőmérsékleten tartja a kártyát, terhelve és alapon is persze ventivel!!!!!! Értem én itt az alap hőmérsékletet 45-50 terhelve 55-60. Felszerelési módot sajna csak egyik alternatívát tudjuk mi atisok használni, a type 2-es felszerelést de ez nem is baj mert a venti így rendesen tud hűteni mindent. Ja és az ára 13000ftnem olcsó de tartós darab. Ventilátort én nem ajánlok balra el ventiket mert csak a baj lesz velük szintén hogy hangosak mint a rendszerhűtő. Noctua, vagy Scythe egy ilyen kártya már megérdemli, és aki ennyit áldozott rá hát szerintem annak lesz is rá. A másik alternatíva a nagyobb tesó
[link] De még nem láttam boltba itthon magyarországon esetleg érdeklődni lehet a pixelnél ők a forgalmazók, és a computermode. Ez mégjobb a kisebbnél. És nem kell barkácsolni bár aki szeret annak rajta, de ez a két hűtő a legjobb alternatíva arról nem is beszélve hogy iszonyú nagy a kompatibilitási mutatója. Későbbiekben pedig ha a kártya már elavult jó árat lehet kérni még így is érte a hűtése miatt ugyé. [link] nagyon tuti -
tresh
veterán
Hi srácok
Ismételten én annyi lenne a gondom h az itt talált C:\Documents and Settings\tmz\Local Settings\Application Data\ATI\ACE profilomat átírom ugy ahogy azt kell de nem érződik h mükszene nem csinál semmit a kari ugyan úgy pörög a ventri:S jó lenne ha menne mert ez a 80 fok zavaró kcisit 3 venti plusz van a házba szal soknak tartom a vga hőfokát:S -
lsc
nagyúr
válasz
BobChemistry #17470 üzenetére
Sapphire Vaporx , His iceq4 és az asusnak is van egyedi hűtéses megoldása , de hogy hol lehet megvenni azt nem tudom . Remélhetőleg hamarosan itthon is lehet kapni őket .
-
BobChemistry
őstag
válasz
SystemRoot #17436 üzenetére
jó kérdés, engem is érdekelne a dolog
VF900cu elég lehet? vagy annál erősebb kell?
esetleg valami Thermalright csodavan olyan márka, amin elég erős és halk a hűtő?
-
-
Eagl3
veterán
Sziasztok!
Épp meg szeretném rendelni a 4870-em de nemtudom melliket.
Megtudnátok mondani a körítést?
Asus
MSI
SaphireIgazából 500Ft külömbségek vannak
-
moddingR
aktív tag
Sziasztok!
4870X2 lesz az uj karim de elég lesz neki 520W táp e8500 @ 4.4ghz ez is plusz felvétel
-
Jane
csendes tag
A 4870 x2 mikor fog megjelenni?
-
cizoe
őstag
-
cizoe
őstag
válasz
janos666 #17450 üzenetére
Ha a cmos del, driver, regclean, winreinstall sem segít, akkor biztos hogy az alaplap. Legalábbis szerintem.
DroneZ^: Háromslotos hűtés? Még a kettőt sem használják ki ezek a mókuskerekek a 4870/3870/2900 esetében, csak maxon, de akkor meg irdatlan hangjuk van. Nézd meg a VaporX hűtéseket. 1 slotos, és nem turbina hangú, és hűt is rendesen.
-
DroneZ^
őstag
válasz
Beowulf_78 #17419 üzenetére
nemértem miért nem csinálják kicsit, fél centivel kb szélesebbre azt az ICEQ-t meg a referencia hűtéseket is, hogy olyan széles legyen mint a PCI helyen a kirácsozott rész... nagyobb ventit is belehetne passzolni ami kisebb fordulatot és halkabb működést és jobb teljesitményt is vonhatna maga után
-
Először csavarhúzós, elemkivevős cleart toltam, mikor nem jött be akkor cseréltem új verziós BIOS-ra. Ott már csak szoftveres clear volt, de előtte megvolt a hardclear és nem segített...
Most megint reinstalltam a catalystot is, de maradt 1x. Kiveszem a VGA-t, áramot adok a gépnek, lenyomom, aztán visszarakom, hátha... -
rollins
őstag
válasz
juhi07 #17442 üzenetére
Megtaláltam. Gainward -ot (~31K kb). eleve meg sem néztem, mert azt hittem az drágább
Bár aki nincs közel az fizethet 2K postaköltséget.
F*a, 37 -ért (+1K futárdíj) vettem a zafírt (máshonnan, igaz kb 2-3 hete ha jól emlékszem), most meg már 30 körül is van, amúgy várható volt. -
Á, mégse a DNA driver baszta el a gépem! Mégrosszabb!!! Megint visszaesett a PCI-E 16x-ről 1x-re! Ezért lassult be minden. Egyszer már csinálta, akkor töröltem a CMOS-t és jó lett, de most nem segített. Letöltöttem a legújabb BIOS-t (pár napja jött ki egy új, még nem láttam eddig...), felflasheltem DOS-ból úgy hogy törölje a CMOS-t is, aztán nyomtam egy load defaultot, és megint flasheltem hogy tuti legyen, de most is 1x-en cammog a PCI-E sín.
-
menalcas
őstag
Csesszétek +
, miért kellet belinkelni azt a képet most itt forgok a gurulósszéken ebben a köcsög üvegkalitkában( munkahely) és azon forgatom az agyam hogy mikor jön majd ki a 4870 ből is ilyen fincsi HIS verzíó.....
Azt hiszem elgurult a gyógyszerem -
cizoe
őstag
válasz
TTomax #17435 üzenetére
Nem éri meg persze, ráfizetés nélkül fejleszteni nem nagyon lehet... Attól még viszont megérheti neki személyesen, ha spec eladja 25ért a gt-t , és 35ért vesz egy 4850-et...
juhi07: csak a keresőt kellett használni.
Jó, persze hogy lehet 30ért is, de azért bőven nem az az átlagár.
-
juhi07
senior tag
Hy
Sajna nem rég ujra kelet pakolnom az xp-t.
És beszeretném állitani a venti sebeségét kb35% -ra csak sajna elfelejtetem hogy kell(Gyári drivert használok)
Ha tudtok adni egy linket azt megköszönöm
-
pityeszka
őstag
válasz
Az ám!!
Várjuk a 70-est is mihamarabb!!
-
SystemRoot
őstag
Üdv mindenki!
Milyen alternatív hűtő megoldások vannak 4850-re?
A coolink gfx chilláról tudok, de nem nagyon látom hogy hol lehet kapni, mellesleg más megoldások is érdekelnének.köszi.
-
TTomax
félisten
-
grigo
őstag
Ház oldalának a kivágása? Hmmm, elgondolkodtató, bár nekem pont van ott gyárilag egy kisebb venti, de lehet kéne még mellé egy...
Még mindig érdekelne hogy Sapphire 4850-esre milyen árban mozognak a jó hűtések..
-
menalcas
őstag
válasz
Az a jó ................................................................................................................................................................. ba.
Ez nagyont ott van
KELL KELL KELL
4870 hasonloan kivitelezett vajon lessz (költői kérdés volt)? mert akkor kicsit még várunk , na meg azért kiwi lennék az árukra is -
Osynho
addikt
válasz
TTomax #17422 üzenetére
Nekem van elől hátul egy-egy 12es, szal levegő bejut (bár lehet nem elég egy ilyen tüzes karesznek). És gondoltam előlről jön a luft, hátra meg betennék majd egy 8asat, hogy húzza kifelé, így lenne légáram is ,meg kivinné a vga melegét (ami elvileg hátra köpi ki a hőt)Meg ugye a hűtése burkolt, szal ha én oldalról tolom neki a levegőt, lehet nemsokat érek vele.
-
TTomax
félisten
válasz
Osynho #17416 üzenetére
én kivágtam a ház oldalát és felcsavaroztam 2DB 12-es Xigmatek ventit az egyik befelé fuj a ház széléhez esö meg kifelé sziv,kb ezzel van szembe a gyári kiömlönyilas 20fokot hült a ref hütéses ,és 10 fokot hült az AC S1-el szerelt idle hömérséklete...ez azt jelenti,hogy a stock cooleres most idle 50fok az S1-es meg 34fok...amint lesz S1 rárakom a másikra is és akkor lesz ám tuning... de milyen
Szóval én ugy látom ezek a kartyak azért melegednek marhára mert benn reked a meleg a házban abban a magasságban...a CPU magasságában ugye megvan a huzat de a VGA-nál nem szív ki ventilátor ...
Jah és most nézem.. a procim 5fokot,az alaplapom 8fokot hűlt.... -
Yaneeee
csendes tag
Sziasztok, azt szeretném megtudni, hogy érdemes e egy 8800gt 512mb lecserélni erre? És ha netán valakinek van ilyen 4850-e akkor írhatna a hűtésről valami tapasztalatot. Előre is köszönöm.
-
Beowulf_78
addikt
Nah...ez már valami!
-
törölt tag
-
Osynho
addikt
Arra gondolt valaki, hogy a pci "fedőlapokat" eltávolítva a házból, egy 8cm-es ventit tegyen a 4850 mögé? Csak mert akkor elvileg huzná kifelé a meleget. Vagy hülyeséget beszélek?
-
tresh
veterán
hi all
Az lenne a problémám h a 4850 es karim ventilátorát akarnám beállítani de egyszerűen a catalystba csinált profilom nincs a C:\Documents and Settings\tmz\Application Data\ATI\ACE mappába.8.7 es catalyst van fent
-
DroneZ^
őstag
válasz
rocket #17407 üzenetére
Jaja, egyetértek, de nemcsak a VGA gyártókat érinti hanem a hűtőgyártókat is, kb mire 1 rendes hűtő kijön a VGA-ra már elavul, ottlesz a következő generáció...
VGA gyártok megadnák a kártya paramétereit, gpu méret, magasság, ramok elhelyezkedése, VRM-ek elhelyezkedése és mellette levő lyukak helyét, már elöre kidobhatnák együtt az egészet, és még értelme is lenne
-
menalcas
őstag
válasz
DroneZ^ #17403 üzenetére
Nekem is HIS volt minden AGP-s ati karim :
-9600XT TURBO PLATINUM
-9800XT
-x800XT IceQ IITervezem az új 4800 szériából vagy a kisseb vagy a nagytesó vásárlását és ha lenne HIS tuti beneveznék rá
mod: Vagyis van mert a weblapjukon szerepel , de még kis országunkba nem igazán láttam
-
katt777
félisten
-
válasz
Depression #17408 üzenetére
Vagy rendesebb energiagazdálkodást csinálni mint a GTX-200aknál...
-
Depression
veterán
Mennyire sikerült már downclockolni ezeket a karikat idle-ben? Bevallom a fogyasztásuk nagyon elrettent (nem a táp, hanem a villanyszámla miatt). Tényleg ideje lenne már egy integrált videokarit használni, és ezek meg csak akkor mennének, ha szükség van rájuk.
-
rocket
nagyúr
válasz
DroneZ^ #17403 üzenetére
Bizony, nekem is volt 9800PRO iceQ, de az a ceg csodbe ment aki forgalmazta akkoriban a kartyaikat, aztan olyan cegekhez kerultek, akik nem a friss termekeikrol hiresek, sokszor a rendeleses arlistaban valo feltunresre is heteket kell varni, aztan hiaba hivatalos forgalmazok, megvan az esely ha megrendeled se jon meg a termek, amit kicsit nyugatabbra az orszagunktol minden 2. szamtech boltban meglehet vasarolni raktarrol.
Mondjuk referencia kartyaknal annyira nem szamit max. a gari hosszuasaga miatt, az elozo szerianal is, pont a Powercolor es a HIS csinalta a legjobb nem referencia hutovel szerelt kartyakat, es pont erre a ket tipusra volt a legkisebb az esely a beszerzesnel.
Persze most van mar boven 3650/3850/3870 iceQ a forgalmazonal, dehat nem sok embert erint mar, elso naptol kene aruljak, vagy legalabb rendelheto kene legyen, es mivel hivatalos forgalmazok, biztosan megkene jojjon, ha meg ezt keptelenek teljesiteni, akkor adjak tovabb a lehetoseget masnak, a normalis disztribuciora
-
Rendszervisszaállítás az le van nálam tiltva. Majd megint letörlöm és kézzel halászok olyan kulcsokat a registryben amiben ATI technologies van.
Vagy újrarakom a DNA verziót, mert problémásan tlepült fel, hátha most hiba nélkül megy felfelé, és akkor rendesen lejön vagy akár jó is lesz. -
DroneZ^
őstag
Régen viszont annnyi HIS volt mint a dög, jo kis 9800 Excalibur meg minden.. nekem csak HIS-em volt egész x1800GTO-ig...
HIS a kedvencem
-
Bazdmeg, eddig mindenkit lebeszéltem róla aki kérdezett felőle, de most mégis kipróbáltam a DNA féle 8.7-es Catalystot. Hát CS-Sourceban szépen megfelezte az FPS-emet. Letöröltem minden létező módon (eszközkezelőből, aztán catalyst uninstaller, aztán a DNA driverhez mellékelt kis uninstallerrel amit igaz a telepítés előtt javasol futtatni, nem utánna, aztán reboot után még driversweeprt is toltam de szerinte se maradt már semmi).Aztán visszatettem a gyári 8.7-est, de nem kaptam vissza az FPS-eket.
A faszom KillerSnakebe ha nem ír nekem vissza miket szedjek ki a registryből...
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Riasztó topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Eredeti játékok OFF topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A05 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 8T 64GB Kék / Új akkuval / normál állapotban / 12 hónap jótálással
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest