- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- NASsoljunk: ZyXEL NSA-310 és az FFP
- bobalazs: Alulfeszelés profilok tesztelése és százalékos eltérés a gyári profilhoz képest
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Kalandor: Elhunyt I. Ferenc pápa
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
Aktív témák
-
bnss
veterán
S1 beszerelve, mindjárt szimpatikusabbak a hőmérsékletek, a GPU, a memória, a feszültség szabályzó rész is 30°C örül alakul idle-ben, szőrös fánkot még nem eresztettem rá, de ami késik, nem múlik.
-
bnss
veterán
Sziasztok!
A napokban lettem figyelmes arra, hogy idle-ben is 60°C körül alakul (load alatt pedig 92-100°C között változik) a ref. hűtős 4850-em hőmérséklete (CCC szerint, GPU-Z eredményre nem emlékszem hirtelen), pedig kapott a ház egy plusz 12cm-es ventilátort, ami csak a VGA-ra/hoz termeli a friss levegőt. Eddig ennél hűvösebb volt, pedig csak kiporoltam a házat - és tápot cseréltem, de ez most mindegy.
Kérdés, hogy ez mennyire normális jelenség? A VGA is átesett egy poroláson, a gyári légkavaró 48-50%-on dolgozik.
Tervbe van véve egy Accelero S1 egy vagy két 12cm-es ventilátor kíséretében, remélem ezzel azért rendesen kordában tudom majd tartani az idle és load hőmérsékleteket.
Köszönöm a tippeket!
-
bnss
veterán
válasz
stevve #22108 üzenetére
Mindennemű rossz indulat nélkül, Szerinted melyik a bestbuy 4850-es VGA? Ezek közül - szvsz - az a best buy, amelyik a legolcsóbb - OC kiadásokat és esetleg MSI-t leszámolva, mert nem ad CF hidat (már akinek ez fontos).
Egy szóval nem említettem, hogy szar a hűtés, csak azt, hogy az én elvárásaimnak nem felel meg (nem szoktam szőrös fánkot futtatni, egyszerűen a halk és hűvös rendszert preferálom). Gondolom feltűnt, hogy OFF-ba raktam a hsz-om és szmájli is volt utána.
Nem szokásom kilowattos tápokat ajánlani 4850 mellé, sőt, nagyrészt read-only vagyok ebben a topicban, ne nekem írd ezt. -
bnss
veterán
válasz
stevve #22089 üzenetére
Nem erőltetem, csak leírtam a véleményemet. Szerinted legolcsóbban mi mást lehet kapni, mint referencia kártyát? A stock hűtő csak azért zavar, mert _nekem_ hangos, és - szvsz - emellett közel nem hűt annyira, amennyire én azt szeretném.
(#22093) gyiku: így már csak két lehetőség van, vagy veszel referencia kártyát és beállítod szoftveresen a hűtést, vagy vársz egy kicsit, amíg megjelennek az itthoni boltok polcain a nem referencia hűtéssel szerelt kártyák.
-
bnss
veterán
válasz
Raven18 #21941 üzenetére
Nem kell ekkora táp egy darab 4850-hez, elég egy 400W-os. Persze ha a későbbiekben CF rendszert építesz, akkor jól jöhet.
Amire utaltak az a CPU limit. Kérdés, hogy milyen mértékben jelentkezik, ez több mindentől függ, a szoftvertől, a felbontástól, az alkalmazott szűrőktől. Minél kisebb felbontáson és kevesebb szűrőt/képjavítót használ, annál érezhetőbb a processzor gyengesége (értsd: kevesebb fps).
-
bnss
veterán
4850-et Accelero S1-el hűtő tulajokat kérdezném, hogy a hűtő mennyivel lóg túl a kártyán szélességben - a ház oldallapja irányában?
-
bnss
veterán
válasz
donsergiooo #21777 üzenetére
Az nem számít, max. 3 soros lehet az aláírásod.
-
bnss
veterán
válasz
cowboy_bebop #19014 üzenetére
"...the GAINWARD HD4850 Golden Sample brings a 700MHz core clock and 1000MHz memory clock..."
Elég randa tégla, szvsz. Nem 4GHz, hanem 2GHz effektív órajelen ketyeg a memória a kártyán
-
bnss
veterán
válasz
Habzsi-Dőzsi #18881 üzenetére
Olvasd el, megkapod a választ.
szerk.: csak a lényeget linkelem, a többit majd elolvasod saját szorgalomból.
(#18880) -pooshy-: filmnézés közben miért zavarna, ott is szólnak a hangkeltők, nemde? Igaz nem folyamatosan, de nem hinném, hogy zavarna, főleg egy olyan hűtés, amit nem kell agyonhajtani.
-
bnss
veterán
válasz
-pooshy- #18876 üzenetére
A két slotos hűtés lényege, hogy kifelé fújja a meleget. 4850-es kártyákból is jönnek a nem ref. hűtős változatok, pl. az IceQ4-es elég pofás, és remélhetőleg elég jól is hűt az a monstrum.
szerk.: a 39k nem is vészes, ha azt vesszük, hogy a ref. hűtős kártyák 30-31k-nál kezdődnek.
-
bnss
veterán
válasz
Szatesz #18873 üzenetére
Nem is fogsz vele sokat játszani, hamar le fog kapcsolni a hőmérséklet miatt. Nem is beszélve a hő okozta esetleges fizikai sérülésekről. Akkor inkább nézz egy IceQ4-et, az valószínűleg hűt rendesen.
--
Az Alt+Tab kérdés valóban elég nyomasztó, valamint az & sem működik nekem, csak ASCII alapján (hotkeyek kikapcsolva).
-
bnss
veterán
válasz
RockHaRD #18677 üzenetére
Driver sweeperről egy szó sem esett a linkelt hsz-ban, ne ferdíts... Az ilyen nincs kedvem visszaolvasni stílusú hsz-kat tudhatod jól, mennyire szeretik a PH-n.
Én Driver Cleanerrrel végeztettem el a piszkos munkát, rendesen működik már a 8.7-es catalyst-tel a 4850-es kártya. Elsőre nekem is kiabált a CCC, hogy nem ismeri az eszközt, de egy reboot után teljes mértékben felismerte a kártyát.
-
bnss
veterán
válasz
Baluka71 #18675 üzenetére
BIOS flashnek nem olvastam utána, csak az xml-el küzdöttem egy sort. Nálam most 50% körül van fixálva a ventilátor sebesség, de hamarosan hűtés csere lesz.
Ha Neked megfelel a hűtés fix ventilátor sebesség mellett, akkor használd azt, ha nem, akkor nézz utána a BIOS flashnek.
-
bnss
veterán
-
bnss
veterán
válasz
Dupladd #18652 üzenetére
Olvasd el a PH tesztet, meglátod milyen teljesítményt nyújt. Ha nem tuningolsz, akkor - szvsz - nem kell 40k-ért lapot venni, gondolom Intel CPU lesz.
(#18661) Baluka71: vagy beállítasz egy fix százalékra a hűtést, vagy BIOS flash segítségével "lépcsős" hűtést állítasz be. Használd a keresőt, xml vagy bios szóra keress rá.
-
bnss
veterán
Megjött a 4850-es VGA-m, beraktam, win elindul aztán egyből hibaüzenet, hogy a CCC nem ismeri a csatlakoztatott hardvert. Mondom ez érdekes, mert a 8.7-es Catalystot épp tegnap telepítettem fel.
Az xml fájl átírás sem megy, mert hiába csinálok egy profilt, az ahhoz tartozó xml fájl nincs a megadott könyvtárban. Nem indul jól a VGA váltás.
Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 9400/ RTX 2060 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z690 i7 12700K 32GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Phanteks P600S Cooler Master 750W
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest