- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- koxx: Bloons TD5 - Tower Defense játék
- Lalikiraly: Mercis kalandok - Huszonkilencedik rész
- Viber: ingyen telefonálás a mobilodon
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Tóth Olivér: VGA... Avagy honnan és hová?!
Aktív témák
-
SKYROB
tag
Ez is hűtene?
bélanéni: Az sem rossz.
-
swoody
senior tag
Sziasztok.
Felraktam a 8.7 drivert és amikor ujra inditottam a gépet a betöltő képernyő után ujraindult a gép a következö inditáskor pedig 3 kékhalál.A hibát elvileg egy "atikmdag.sys" fájl okozza.Valaki látott már ilyet vagy hogyan oldotta meg?
Nagyon idegesitő minden inditáskor kékhalál aztán vagy jo vagy nem jo.
4. oprendszer ujrarakás.Köszi.
-
rumkola
nagyúr
Szevasztok!
Létezik valamelyik 48xx-asból VIVO-s??
Nagyon fontos lenne, de én egyenlőre nem találok... Vicc, hogy ez még nem alap 2008-ban. -
cizoe
őstag
válasz
atiska007
üzenetére
MIért szerinted én photoshoppoltam össze?
Ha kicsit megnéznéd, minden képen van egy bazinagy URL. 
lsc: Ó akkor nagy sorry.
De sebaj, valakinek még újdonság volt, máskor rákeresek. 
rumkola: Én 1950xt-n meg X800-on láttam utoljára vivot.

bélanéni: Csak sajnos nem kapni sehol.. Remélem csak egyelőre.
-
cizoe
őstag
EzEKKEL a képpekkel kívánnék jó reggelt:
http://www.madpixelz.net/kepfeltoltes/images/217iceq41.PNG
http://www.madpixelz.net/kepfeltoltes/images/7820iceq42.PNG
http://www.madpixelz.net/kepfeltoltes/images/7694iceq43.PNGno comment..

-
atiska007
senior tag
Srácok!
Valakinek van esetleg toxic 4850-e?
Ha igen, akkor milyenek a tapasztalatok?
Értem ez alatt a melegedést, teljesítményt?Köszi a válaszokat!

-
lsc
nagyúr
válasz
TTomax
üzenetére
Mondjuk ha igazad lenne akkor nem lenne tele minden atis topic a "frissítettem nem indul " című hsz-ekkel . Aki ennyit nem hajlandó megtenni az kínlódjon , én még a c:Ati könyvtárat is törölni szoktam mielőtt az új elkezdi kicsomagolni magát , de mondom nem fontos , legalább zajlik a topic .
-
wolfblind
csendes tag
-
DroneZ^
őstag
4870, 400W-os Chieftec-el még röhögve elindul egy core2duo társaságában, ugye?
-
TTomax
félisten
Igen ez igaz volt...valamikor...még mondjuk a 9600-9800 idején..azóta,már igen régen nincs jelentősége az uninstallnak ha drivert frissítesz.És ha nem hiszed nézd meg a saját szemeddel hogy mennyi ati cucc marad a win32 könyvtárba a driverclaner után.Az új driver úgyis felülír mindent a kernel meg úgyis csak azokat a dll-et használja.A baj akkor lehet ha pl DNA-Omega-NGA buherka driver után raksz atit,vagy ha visszafelé akarsz frissíteni,de akkor sem törvényszerű.
-
TothMG
aktív tag
Hello 3 kérdésem lenne, az egyik hogy az ATI-nál (4870) hogy lehet új felbontást és frissitést beállítani, mert 1400*1050 kellene nekem 75 Hz-en DVI-n, de alapból ezt nem akarja engedni, illetve, hogy Crossfire használattal és telepítéssel kapcsolatban kinek van már tapasztalata, mert ha beteszem mind két kártyát, akkor nem indul el az XP, illetve megjelent egy új Audió eszköz az eszközkezelőben , melyhez nem találok drivert. Előre is köszönöm.
-
grigo
őstag
Azért küldheted, ártani nem fog.
Szóval térnek meg a zőőődek? Tetszik ez a tendencia
Bár én piros voltam mindig is, csak a géptuning óta amíg alaplapit használtam akkor volt nv.Nekem nem kavarodtak a driverek. Egyszerűen letiltottam az nv-t, 4850 be, driver fel, nv driver le és minden frankó.
Igaz hogy a berakás nem ment egyszerűen, mert elindítottam a gépet és a monitoron több mint fél percig nem jelent meg semmi mintha nem csatlakoztattam volna. Mire rájöttem hogy sokáig tart amíg észbekap, addig már kétszer oda-vissza szétszedtem a gépet

-
-
JanR
addikt
válasz
wolfblind
üzenetére
Es miutan betetted a 4870-et letorolted a driver-t?
Mert ha nem, akkor regi driver LE - reboot.
8.7 catalyst FEL - reboot. Innentol elvileg mukodnie kene.MOD: most latom, te nv-rol ati-ra valtottal? Mert azt a win. nem szokta szeretni. En megoldottam egyszeruen, formatc:
-
JanR
addikt
Na most latod ezt nem tudom, mivel eddig en is a zoldek taborat erositettem.
Nekem privatban kuldtek egy segitseget, hogy lojjem be a venti-t es mikent keszitsek profilt. Ebbol csinaltam kettot. Most meg mar csak a CCC-ben valtogatom, hogy melyiket hasznaljam. De ha szukseged van erre a leirasra, akkor szolj es elkuldom. -
wolfblind
csendes tag
Hello,nekem az a gondom,hogy meg van a 4870-em,de egyszerűen nem tudok felrakni drivert hozzá,mert azt írja ki,hogy nem talál kompatibilis hardvert.Mielőtt beraktam a 4870-et sajnos nem töröltem le az előző kártya drivereit(azóta persze igen csak lehet,hogy már összeakadtak).Mi lehet a megoldás?
-
bajusz15
senior tag
ennyire rossz lenne a gainward, hogy ilyen olcsón adják??
-
JanR
addikt
Nezd. Nekem 3 profilom van. Egy 20%-os, mikor pihentetem a testem
es a gep meg dolgozik egy utorrent nevu programon. Van egy 40%-os, amit jatek alatt hasznalok. Amint irtam meg a crysis sem izzasztja meg tulsagosan. Meg van egy 65%-os is, de az amiatt lett, mert volt egy kis bibi a crysis-nal meg fagyas hegyen-hatan - de nem a vga volt a ludas
- azt hittem sza**a melegszik a vga es nem birja.
Hozza kell tennem, hogy 65%on meg olyan hangja van mint egy IPARI hajszaritonak - meg a szomszed is feljelent csendhaboritasert - meg a crysis alatt sem ment a kartya 38-40 fok fole.
Erdemesebb 2 profilt hasznalni, egy ilyen 20% korulit, amikor csak bongeszel, meg hagyod a gepet jarni, meg egy 35-40% korulit mikor jatszol. SZERINTEM, de ez mindenkinek az egyeni adottsaga, hogy mikent dont. -
grigo
őstag
válasz
Lendvay
üzenetére
Én nem vagyok nagy guru, de tegnap vettem Sapphire 4850-et.
Elsőnek a wow-ot néztem meg, és nem tudom megmondani mi volt a különbség az új kártyával de valahogy csak úgy siklott az egész kép. Sokkal élvezetesebb.
Aztán FIFA08 jött, és ott is elég durva volt az élmény. Ma jönnek a nagyobb játékok.
Szóval egy pillanatra sem bántam meg hogy 4850-et vettem, sőt már szégyellem hogy vaciláltam a 9600GT-n és büszke vagyok hogy leirtottam az NVIDIA könyvtárat a gépről.Persze az is igaz hogy ez az első komolyabb karim ezért az alaplapi NV-hez képest lehet csak nekem kontrasztos.
-
grigo
őstag
Köszönöm a segítséget srácok!
50-nél tovább nem is szükséges pörgetni a ventit? Persze gondolom ha mondjuk csak egy Fifa-val nyomom akkor nem, de mondjuk valami ütősebb teljesítményű játéknál meddig szoktátok?Meg akkor gondolom érdemes az alapbeállításokkal is csinálni egy profilt pl passziánszra

-
JanR
addikt
válasz
MmDorian
üzenetére
Hat nemtudom.
Nekem ugyan 4870-em van, de a ventije 40%-os es meg crysis-nal is csak a 48 fok maxot eri el. CoD 2/4-rol ne is beszeljuk, ott 36 fok fole mod: NEM megy. De ez csak 40%.
Nemtudom, ugyan a 4850 es a 4870 ventije mennyire kulonbozik, de ha 50%-os a venti-d akkor az a 75-80 fok az nagyon sok.(#17348) grigo
Asztalon jobbeger gomb - Catalyst(TM) Control Center. Ha meg nem valosztottal akkor Advenced. Majd kivalasztod (bal alul) az Ati Overdrive-ot, vagyis rakattintasz es ekkor meglatod jobb oldalt a vga hofokat. -
kispéé
senior tag
Bővíteném az általam írt venti állítást egy gondolattal.eredetileg egy privinek indult!

1. Kapcsold be (unlock-old) az "ATI Overdrive"-ot a CCC-ben!
2. Utána a "profiles manager"-ben készíts egy profilt bármilyen néven és ügyelj arra,hogy alatta az "all Catalyst Contol Center settings" legyen bejelölve!
3. Ha ez megvan, akkor menj a C:\Document Settings\application data\ATI\ace\profiles\ mappába és ott látni fogod az előzőleg elmentett profilt.
4.Legegyszerűbben megnyitod jegyzettömbbel és megkeresed a köv. sort:
<Property name="FanSpeedAlgorithm" value="Automatic" />
Átírod az "automatic" szöveget "manual"-ra.5.Lejjebb keresd meg a köv. sort:
<Property name="Want" value="0" />
A "0" helyére beírod,hogy hány százalékon menjen a venti.Nálam 50%-on megy, vagyis 50-et írsz be.6. Elmented,ha kell újraindítod a gépet. És GPU-Z -vel a "sensors" fülön ellenőrízheted,hogy mit alkottál!
-
wiggen123
senior tag
32k az iponban a gainward 4850, én már sajna rendeeltem drágábban másmilyet

-
grigo
őstag
válasz
---gabika---
üzenetére
Én is ilyen irányban bénázok most.
De látom valami xml-t kell átírni. Bár én egyelőre azt sem tudom hol kéne megnézni a hőfokot. Soha nem volt még komoly karim...
Szóval ezt valami progival is lehet állítgatni meg mérni a hőmérsékletet?
Felraktam a drivert és már utána elég meleg volt a kártya. Nem merek belegondolni hogy milyen lesz majd egy combosabb játék után. Remélem ez normális mert gyakran kacsintgatok arra, hogy van e valami baj.Mondjatok összeget, hogy mennyibe kerül erre egy fasza hűtés.
-
SimonYana
addikt
4970-re nem is rosz ez a hűtés megoldás. így bővel elég lenne a 20%-os venti is!
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
rento
őstag
Hali!
A minap végre hozzájutottam egy HD4870-hez jó áron. a ventilátor vezérlésről érdeklődnék, h mivel és hogyan lehet vele vmit kezdeni? -
dzsóbácsi
aktív tag
Üdv!..
Első Hsz.-ban olvastam egy olyanról, hogy képfelbontás növelése HD minőségre..
Ez egészpontosan hogyan/mivel müködik??
Köszi!
-
19870820
senior tag
most akkor meddig szenvedjen még szegény 4850esem?

hütést tuti nem fogok cserélni,még soha egy vgamon se kellett -
DroneZ^
őstag
driverbe/catayst-ba a büdös életbe nemfogják ezek a fars kutyák belerakni a ventillátorvezérlést, mi?

-
MmDorian
őstag
Üdv !
Belőttem a venti fodulatát 50%-ra cod 4 alatt midnen full 1280*1024 en 75-80 fok megfelelő ? alapjárat 50-55 -
19870820
senior tag
válasz
---gabika---
üzenetére
ugy átirtam a dolgokat ahogy itt egyik kollega irta
csak én találtam mégegy helyet ahol át lehetett irni ott is át irtam 50%ra.Nekem mondjuk 4500-4800Rpm a venti 
-
19870820
senior tag
válasz
---gabika---
üzenetére
nekem sikerült elérni igy 52fokig megy le.
Ja és folyamatos 50%os fordulattal
-
19870820
senior tag
hali szerintetek uj driverrel javulni fog a ventilátor vezérlés?
-
Hunter2
addikt
Az 1, hsz.be bekéne linkelni a drivereket sztem, valaki szóljon az illetékeseknek.

-
Egzee
őstag
Hello! Valami Intel guru plz help! A 2,6Ghz-es 487-es cerka kezeli a 400Mhz ramokat???
-
viktor82
őstag
válasz
---gabika---
üzenetére
3dmárk-hoz a hotfixet letöltöd és már indul is!
-
---gabika---
tag
Szevasztok!
Én is kidobtam erre a 4850-es szörnyetegre majdnem 40 ropit és a köv. gondjaim lennének:
A gyári venti fordulatszámát szeretném növelni! Neten utánnanéztem és az alapján áttírtam a profil.xml file-ba a %-át (70%) és nem akar műkődni. Mikor a gépet bekapcsolom akkor max ford-számra felpörög azt visszaáll gyárira.
A másik: Nekem se indul el a 3D Mark. A kezdőképnél megáll az egész
És a legfontosabb h KU...A KI...UL melexik a kari
Csak ennyi, ha tud valaki akkor segítsen! THX -
higuain
csendes tag
Köszi a tippeket, sajnos el kellett jönnöm a géptől, csak fél 11 fele tudok vele újra foglalkozni. A 32 bitest észre se vettem, annyit keresgéltem már,h nem láttam a fától az erdőt

Itt új fejlemény állt be, a monitor ledje aktívan világít, csak éppen nem jelenik meg rajta kép...
Ha hazaértem, még megpróbálok kihozni vmit abból a hotfix driverből. Addig is ha van vkinek még tippje, csak írjátok bátran, köszi! -
rocket
nagyúr
-
Lendvay
csendes tag
Sziasztok!
Az elkövetkezendő 1-2 hétben új VGA kártyát szeretnék venni, és kíváncsi lennék a véleményetekre. Jelenleg egy MSI7600GT-m van és az alábbi 2 kártya közül választanék:
Sapphire Radeon HD3870 // Sapphire Radeon HD4850.
Az igazat megvallva tudom, hogy a 4850 jobb a 3870nél, a kérdés csak az h mennyivel. A tesztek elég kétségesek, mert nem szokásom csillió élsimításon tolni a játékokat, inkább csak a "nagy" (1280x1024)-es felbontás miatt szokott gáz lenni az LCD miatt.
A lényeg az lenne, hogy időtálló legyen a dolog, és megint ki tudjam vele húzni a következő 2 - 2,5 évet, mint ezzel a 7600GT-vel tettem. Nem sok játékra használom a gépet WoW (ez ugye nem a nagy grafikáról híres) viszont szeretném ha s később kijövő DIO3 azért ne mediumlowon keljen majd használni. (A gép amibe lenne egy c2d E6420 , Asus P5K SE lap és 2GB ram, Oprendszer Vista)
Segítségeteket leőre is köszönöm. :-) -
Skizz
addikt
válasz
horvathkrisz
üzenetére
PCI-X és PCI-E közt sok a külnbség. Szerintem az utóbbira gondoltál, nemde?

-
fdisk
őstag
válasz
horvathkrisz
üzenetére

-
tresh
veterán
válasz
horvathkrisz
üzenetére
thx

-
higuain
csendes tag
Sziasztok!
Bocs, nem idevágó téma, de hátha akad itt olyan, aki tudna nekem segíteni!Elfogytak az ötleteim, tegnap vettem egy Sapphire radeon 3650 512 ddr agp kártyát.
A helyzet az, hogy felraktam a drivert és fel is ismerte az xp. Mert ugye xp-re akarom rakni mindenképp. A gond azután van, ha újraindítom a gépet, ilyenkor eljutok a fekete hátterű win logóhoz, aztán az xp be is töltődik, csak éppen a monitor nem kapcsol be, a standby-t jelző narancssára szín világít a leden.
Fontos elmondani, hogy mindez dvi kábel használata esetén áll csak fenn, analógon működik a monitor. VGA módban ill. csökkentettben ugyancsak bejön a win.
Leszedtem a legújabb catalyst drivert, na ezt már fel sem rakta, mert kiírta,h szoftver vagy hardver kompatibilitás gond van, és le is áll a telepítő. Aztán leszedtem még legalább 10 féle drivert, az eredmény hasonló.
Aztán rámentem a Sapphire honlapjára is, ott a 3650 ddr3 512 agp-t kiválasztva van egy hotfix driver, de a tételes fájlnév, csak xp64-et mutat, úgyhogy gondoltam ez meg azért nem jó. Végül egy német honlapon találtam egy xp32-es hotfixet, ez legalább felismerte a kártyát, telepítette is, újraindításál azonban szintén nem kapcsol be a monitor.
Végül a 400-as tápom helyett kértem kölcsön egy 570-est, de ezzel is ugyanaz a helyzet, nem segített semmit.
Az hiszem elég részletesen leírtam az utobbi napomat, a saját és környezetem ötletei elfogytak.
Légyszi próbáljatok segíteni, amilyen hamar tudtok, meg akarom menteni a kártyám! Előre is köszi! -
tresh
veterán
hi all

Olyan kérdésem lenne h vettem egy hd4850 karit fasza meg minden de azé le akarnám ellenőrizni 3d mark alatt de a 3dmark nem indul el ill elindul kiírja h scan system stb és az a kép beáll ötlet?:S catalyst 8.7 van fent ati oldaláról kaptam le
előre is thx
Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- iPhone topik
- Milyen egeret válasszak?
- Hosszú premier előzetest kapott az Arknights: Endfield
- Mindenféle környezeti behatásnak ellenállnak az ASUS új TUF tápjai
- Le Mans Ultimate
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Renault, Dacia topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- G.SKILL TRIDENT Z RGB 16GB (2x8GB) DDR4 3200MHz F4-3200C16D-16GTZR
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation 4 PRO 1TB fekete játékkonzol extra játákok garanciával hibátlan működés
- Nemzetközi csomagküldés olcsón EU akár 2800 Ft-tól CsomagExpress
- HP EliteBook 830 G8 13,3" i7 -1185 G7, 8-16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Lenovo Thinkpad L490,HD,14",i5-8365U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Legalábbis az rv670-es szériából elég bőven akadt.

Ha kicsit megnéznéd, minden képen van egy bazinagy URL.
De sebaj, valakinek még újdonság volt, máskor rákeresek. 

A hűtés egyébként tetszik.
Bár én piros voltam mindig is, csak a géptuning óta amíg alaplapit használtam akkor volt nv.
- azt hittem sza**a melegszik a vga es nem birja.