- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Aktív témák
-
tibz03
őstag
válasz
Eagle16 #18592 üzenetére
Hehe, kezdem egészen megkedvelni ezt a Chillát.
IDLE (szivacsokkal)
LOAD (szivacsokkal)IDLE (szivacsok nélkül)
LOAD (szivacsok nélkül)Azért mindjárt barátságosabbak az értékek!
Köszi a tippet, nekem eszembe nem jutott volna levenni őket.
-
horvathkrisz
addikt
válasz
luw2win #18597 üzenetére
Pont tegnap akartam megkérdezni, hogy vajon mikor jön már a 8.8, de csak vicc lett volna, mondom inkább nem flémelek. Erre itt van!
Letöltöm, kipróbálom.
Tényleg, nektek nem csinál olyat hogy "CCC hibát észlelt ezért leállt"?
Csak úgy, asztalon egyszer csak feldobja.
Már raktam fel XP-t is az eddigi Vista helyett, mégis naponta 1X eljátssza... -
laci06
senior tag
Vf700-alcum volt már, ha leszabályoztam minimumra a fordulatát akkor is kihallottam a gépből picit...
Ha hagyod, hogy a vga saját maga szabályozza a ventijét, akkor én a HD4850-t nem hallom ki a gépből IDLE-ben, viszont LOAD alatt egyértelmüen elnyom mindent...
Tehát a zalman IDLE-ben hangosabb, de LOAD alatt egész biztos, hogy sokkal halkabb, márcsak azért is, mert min fordulaton is lehüti normálisan... De ez attól függ milyen ventijeid vannak.. Nekem 4db 12es noctuam van és 600körül pörögnek percenként...
Mondjuk auton a gyári hütővel a kari terhelés nélkül is 70-80fok, váltok is hütőt a héten... -
luw2win
őstag
8.8 Beta
Várom a CF teszteket TTomax, SzlobiG.
-
Eagle16
addikt
válasz
arsenlupin #18595 üzenetére
Jajj, én a Chilla-ról beszélek
Bocsi, akkor nem szóltam
-
Tommmmka
senior tag
Az lenne a kérdésem h. Catalyst-ben csináltam 2 profilt egy 3d és egy 2d-t. Azt szeretném elérni h. a 3d profilban az emelt órajalek is megmaradjanak, ne csak a venti módosítás. 2d-ben meg persze minden alapon. 3d-ben venti 60% órajelek 700/1050 csak az órajeleket mindig visszaállítja alapra ha 2d profilból 3-dbe váltok:S
Előre is köszi a választ
-
oliba
őstag
válasz
arsenlupin #18590 üzenetére
Én ezt már írtam. Sőt azt vettem észre, hogy a lammellák fele mintha alu lenne
HD 3850-be pedig mindegyik alu volt, ha jól láttam. Alaposan szemügyre vettem a hűtéstAmúgy elég gyenge minőségi alu
-
-
Macka
veterán
Tudom,hogy már lejárt lemez,de a 4870 kb mennyivel nyomja el a G92 Gts-t?
-
tibz03
őstag
válasz
Eagle16 #18579 üzenetére
Nem érintkeznek vele, tuti jól van feltéve. Én viszont feltettem a kis szivacsokat is.
Mivel maga a GPU vízszintesen kb. 0,5-1 mm-rel kiáll a kártya síkjából (nem tudom, érthető-e
). Van körülette valami "keret", de nem hinném, hogy lesarkazás-védő, mivel "kiáll a GPU a kártyából". Szerinted le kéne vennem a szivacsokat?
oliba: Hát, úgy látszik, ennyit tud.
Bár hozzá kell tenni, hogy zárt házban van, és csak 1 db 12 centis venti van az egész házban, szóval nem szellőzik túl jól.
-
D.Orion
veterán
Az én SocketA gyári hűtésemhez képest az. Öcsém gépe mellett el tudok aludni, enyém mellett nem. Az, hogy nem hallatszik ki a zárt gépházból a ventilátor, nekem azt jelenti, hogy halk. Neked nem tudom mit takar a halk szó...
700 és 900 pedig más sebességen forog, ha valaki ennyire nem hiszi, akkor dugja rá az alaplapra azt nézze meg, én anno megnéztem...
Nah nem OFF-olok tovább.
-
Eagle16
addikt
válasz
tibz03 #18576 üzenetére
A hőcsövek ugye nem érintkeznek a ram bordákkal? Tehát ahol kikanyarodnak a hőcsövek, ott nem szabad hozzáérniük. Ha hozzáér, az azt jelenti hogy nem fekszik fel rendesen a GPU-ra a rézmag.
Másik ötlet: ha a GPU körül van gyárilag lesarkazásvédő, akkor nem szabad rárakni a kis szivacscsíkokat, amiket adtak hozzá.
A ventis dologhoz: A Vf-700 ventije 12V-on tényleg hangos, nekem is volt. A Vf-900-on meg ugyanolyan van, ha jól tudom.
-
tibz03
őstag
Egy - szerintem - érdekes dolgot tapasztaltam: Chilla van a 4850-emen, és a hozzá adott bordákkal (amik nem ragadtak fel normálisan, ezért szilikonpasztával "ragasztottam" fel őket) elég gyenge (na jó: sz*r) teljesítményt mutatott. Ezt úgy kell érteni, hogy terhelés alatt a GPU Temperature #2 felment akár 120 C°-ra is, de legalábbis 110 C° simán megvolt! De a többi érték is szokatlanul magas volt.
Most azonban rászántam magam, és a gyári borda VRM-hűtését lefűrészeltem, és rátettem a VRM-ekre egy kis paszta társaságában. Érdekes módon minden érték (a GPU hőmérséklete is!) sokkal lejjebb ment.
Tudom, hogy ezek az értékek még mindig magasak pl. egy S1-hez képest, de ne ahhoz viszonyítsunk, hanem a Chilla bordáihoz. A GPU Temperature #2 92 C° terhelés alatt, a Chilla bordáival pedig 120 C°-ig is felment.
Azért majdnem 30 C° elég nagy különbség. Az nem valószínű, hogy nem jól volt feltéve a Chilla, mert többször is levettem/feltettem. És azt végképp nem értem, hogy a VRM-hűtés lecserélése miatt miért csökkent minden hőmérséklet, a GPU-é is...
Egyébként - lehet, hogy csak nekem volt újdonság, de - a gyári borda nem is réz.
Ahogy szétfűrészeltem, kiderült, hogy csak festett alumínium az egész.
-
D.Orion
veterán
A gyári hűtés vagy csendes vagy hűt...
A Tocix úgye VF-900CU-val van szerelve, nekem volt szerencsém egy ilyen coolerhez és az 12V-on is eszméletlenül halk volt. Egyébként itt található egy egész komplett kis Toxic teszt.
oliba: Volt VF-700Cu, FS-V7, VF-900Cu is a birtokomban. Egyedül az FS-V7 volt hangosabb a gyári S939-es 3200+ AMD hűtőnél(ami úgye elég halk darab). Továbbá a 700-ban és a 900-ban nem ugyanaz a venti van. Típus és fordulatszámuk is eltérő volt, 900-as halkabb.
-
west
őstag
hany forint lesz a 70x2?
-
HSM
félisten
Próbálta már valaki a Sapphire Toxic 4850-et, hogy mennyire hangos? Valaholazt írták, hogy halkabb, mint a gyári, valahol azt, hogy hangosabb, sokkal.
Most akkor halk vagy hangos? -
D.Orion
veterán
arsenlupin, V3RT3X, oliba thx a helpet, most már kicsit okosabb vagyok és nyugodtabb
Ui: pix-el meg tényleg nem sokra megyek, de azért thx.
-
V3RT3X
csendes tag
Úgy emlékszem még az sem, rá félévre, hogy kijött, adtak ki hozzá egy OpenGLide-os exe-ét, de szerintem még az is softwares megoldás volt.Viszont az év stimmelhet, csak nem tudom melyik game hozta az áttörést.
D.Orion: Viszik az árut, mint a cukrot, 4850 Toxicot a futár elmondása szerint 11 darabot vitt ki csak a megyében (Szabolcs) aznap, mikor én megkaptam (múlt hét péntek). De nekem még jutott
Türelem, ilyen kereslet mellett lesz utánpótlás...
-
D.Orion
veterán
Vááá
Tegnap este megyek fel IPON-ra, hogy megrendeljem a gépet, mert összejött a pénz...
Erre se Gainward 4850, se Sapphire 4850 Toxic, se CSX 2048MB/1066MHz CEC nincs. Vááá most várhatok míg újra lesz, de ha közben meg elfogy a C2D 8400-as, akkor biza abból az egyel kisebbel is be kell majd érnem. Hogy az ég szakadna le, vá...Elnézést, kicsit kiakadtam...
Ui.: Most nézem, hogy IPON oldalán ami van AC S1... nincs odaírva, hogy melyik verzió
-
BemAnyó
senior tag
-
Dupladd
csendes tag
4870 -es vaga ról valami vélemény game-k szempontjából érdemes megvenni? milyen táp kell hozzá?illetve hogy a régebbi játékokon is érződik a teljesitménye? pl
od2
-
éN79
addikt
válasz
Komplikato #18552 üzenetére
Nagyon off: Hmmm, én már találkoztam színtiszta 0%-os hitellel, ahol nemcsak a THM volt annyi, hanem valóban zéro kamat és költség volt egy kp-s vásárláshoz képest.
-
Komplikato
veterán
válasz
die Destic #18550 üzenetére
OFF: Gondolom az tiszta, hogy "kamatmentes" vagy 0%-os THM-es hitelnél is halál biztosan legalább 10%-al biztosan többet kell visszavizetni.
Max. olyan címszó alatt amit nem kell a THM-be beszámítaniuk. -
die Destic
csendes tag
válasz
Mazka05 #18549 üzenetére
Mert a fejlesztés költségeit nem én állom, hanem a 72 éves nagymamám fogja 10 000 forintos részletekben törleszteni a legfeljebb 10 hónapos futamidőt biztosító kamatmentes hitel lehetőségének és a kitűnő érettségi bizonyítványomnak köszönhetően.
Ő viszont az életkorából és a pénzt / profitot mindenek fölé helyező emberek lelketlenségéből kifolyólag már nem kap hitelt bármelyik banktól, sőt... viszont az Aquával szerződésben állótól igen.
De az Aqua Computer név a kérdésem megválaszolásakor szerintem figyelmen kívül hagyható, hiszen hacsak nem szélsőségesen drága az említett bolt és nincs egy olyan, ami őszintén jellemzhető a megbízható, meglehetősen olcsó jelzőkkel, akkor ugyanazért a "hardvercsomagért" legfeljebb 5 - 6 ezer forinttal fizetünk többet vagy kevesebbet egyik helyen, mint a másikon. A kínálat szerintem az Aquában is bőséges. :-)
-
Mazka05
őstag
válasz
die Destic #18548 üzenetére
Ha mondjuk számodra sem létező utalvány,akkor miért mész aqua-ba?!
-
die Destic
csendes tag
Sziasztok!
Ha egy számomra sem létező 100 000 forintos utalvánnyal mennétek be az Aqua Computer nevű számítástechnikai üzletbe annak az elhatározásnak köszönhetően, amely szerint vesztek egy alaplapot, egy Intel E8400-as processzort, elegendő DDR2-es memóriát, egy Radeon HD 4850-es VGA kártyát és egy megfelelő tápegységet, akkor pontosan (gyártó + modell) mely hardverekkel távoznátok X idő elteltével?
Jelenleg egy 2004-es konfigurációval rendelkezem, amelynek minden összetevője olvasható a felhasználói adatlapomon és amit szeretnék 2 héten belül fejleszteni / könnyen fejleszthetővé tenni. A segítségetekre / tanácsaitokra azért van szükségem, mert az egyes alkatrészek fejlődéstörténetét nem követem nyomon, nem olvasom újságokban vagy interneten régóta, viszont szeretném 100 000 forintomért olyan korszerűvé és jó teljesíményűvé tenni a PC-met, amennyire ez az összeg megengedi.
Az ATi Radeon HD 4850-es videókártya és az Intel E8400-as processzora az alig 72 órás érdeklődésem során szerzett információk alapján vált kiválasztottá. :-)Danke!
-
depzoo
tag
Na kb 2500-ik hsztől olvasom a topikot és mostmár tökre penge vagyok tápegységből monitorból procilimitből meg hűtés softmodból és nagyon vágom hogy atomjó kis kártya a 4850 már csak fizikailag is kéne egy!
szegény 7600gt-m csak pislog majd ha meglesz, kb 2 hónap még ÁÁÁ. -
Baluka71
tag
Hali
Most, hogy is van ez a profil gyártás?
Ti csináltok egy normál profilt meg egy game profilt és azt cserélitek?
És ha valaki elfelejti cserélni annak leég a kártyája?Amúgy csináltam magamnak egyet próbából, aztán letöröltem, de szerintem
a catalyst nem állt vissza auto-ra. Hogy kell visszaállítani? -
TothMG
aktív tag
válasz
Komplikato #18543 üzenetére
Digitálisan van összekötve, de a 8800GTX-nél tudtam definiálni ilyen felbontást 75Hz-en, és már több mint fél évig azon ment, vagyis a monitor tudja.
Az ATI-nál is Powerstrip-el tudok létrehozni ilyen felbontás és az is működik, de CF bekapcsolásával semmi nem megy. -
SzlobiG
félisten
-
TothMG
aktív tag
Na most ott tartok hogy elegem lett az egészből. Két nap próbálgatás után eljutottam oda, hogy ELADÓ jó áron két 4870-es ASUS kártya nettó nagyker áron garanciával 1 hetesek és még nem játszottam vele csak teszteltem.
-
Laraxior
titán
válasz
luw2win #18516 üzenetére
kétlem hogy jó ötlet lenne. Tekintve az egyik PCI-E slotom 16x a másik 4xes,még ha össze is kötöm akkor kapok két db 8x-ost. Tehát kapok két lassított kártyát,nem is beszélve a rendszerhőfokokról!
A déli hidam csak 10 fokkal nől meg game alatt,a GTSemnél egy max 2 fok volt. és a 4850 még melegebb az Ultránál. Köszönöm elég egy kártya is -
Komplikato
veterán
válasz
strebacom #18513 üzenetére
Az órajeles témára nem tudok mit mondani, volt már, hogy MSI kiadott egy VGA sorozatott aztán variált órajelet, de nem lehet, hogy a "saját" driverükkel tudja csak?
Ellenben a Gamere azt mondanám neked, hogy itthon alig kapni olyan MSI kártyát ami nem Lite, na és azokban tuti nem lesz semmiféle játékot, másrészt felhívom figyelmed az oldalon lévő OPCIONÁLIS feliratra, meg az apróbetüs részre, hogy földrajzi helyzet szerint változhat mi van a dobozban.
Ha benne kellene hogy legyen, akkor a dobozon valahol feltüntetik, máshogy nem, akkor bazinagy matricával.
Ha meg rajta volt, akkor szállítás közben valahol kilopták. -
cizoe
őstag
válasz
MRaptor #18519 üzenetére
"NV elbújhat a sz@r gtx 280x2-vel "
Hogy jutottál hozzá egy GTX280 gx2-höz?
Komolyra fordítva a szót a specifikációk, hogy tiszta vizet öntsek a pohárba:
RAM:900MHz (3600MHz data rate)
Core Clock 750MHz
Transistor Count 956M x 2
Frame Buffer 1GB x 2 (x1)
Stream Processors 800 x 2
Texture Units 40 x 2
ROPs 16 x 2szerk:
(#18521)"www.nordichardwear.com" - Ez valami HardwareBuzi Ruházati márka?
-
Bluegene
addikt
válasz
MRaptor #18521 üzenetére
iamond has announced the fastest Radeon HD 4870 graphics card so far, and it has potential to go much faster. Radeon HD 4870 XOC Unlocked Black Edition has a core frequency of 800MHz and memory chips operating at 4400MHz (4x1100)te meg tanulj angolt
800mhz-es /4400mhz chipde 950mhzig tunningolható
-
MRaptor
tag
Hi
Nemtom volt e már, de azért leírom.
Figyelmetekbe ajánlom a következõ karit:
Diamond Radeon 4870X2 Black Edition, szerény 950MHz!! magórajel és 4800MHz!! memórajel és még ez HÚZHATÓ is!!!!!
Amúgy a sima Radeon 4870X2 rev2 hynix memchipes gddr5 2Gb mem, 850MHz magórajel. Mindegyiken bika hûtõ van!!
Nem semmi a Diamond meg az eddigi legjobb vga kártya ilyen paraméterekkel! Az NV elbújhat a sz@r gtx 280x2-vel
Már alig várom, hogy a gépemben csücsüljön egy ilyen gyémánt
Egyébként valaki próbálta már ati havok phisyx-et?
Üdv MR -
fefe122
csendes tag
válasz
Bandi31 #18511 üzenetére
Nem írta el a dolgot, tapasztalatból mondom.(A jelenlegi HD4870 előtt egy 8800 Ultrám volt) Itt van egy teszt : [Klikk ide] , össze tudod hasonlítani a kettőt. A jelenlegi HD4870-em már más tészta, az kb. átlag 20-30%-ot ver a 8800 Ultrára. A GRID-ben a különbség jóval több, kb. 60% !
-
strebacom
senior tag
Nagyon köszönöm a segitségeteket, de lenne még egy gondom.....nekem MSI 4870 OC!!! lenne, de lehet hogy csak lenne, mert a kari dobozában nincs benne a R6Vegas game, pedig az MSI honlapján irják hogy benne van, a másik hogy a Control Center az órajelekre 750/1800-at ir, pedig az OC 780/2000 megy ez szintén az MSI honlapján irják....na most a dobozon szerepel az hogy OC Edition!!!!, és a kari hátulján is van egy matrica gyáriszámmal és azon is OC!! van... nem értem segitsetek, vagy én vagyok láma, vagy nagyon átbasztak.....
Ime a MSI:[link]
Köszi!!!!
-
V3RT3X
csendes tag
válasz
Laraxior #18466 üzenetére
Sajnos csak XP eredményt tudok adni, nekem a 3dmark vantage nem ér annyit, hogy feltoljam a vistát (se a Dx10, mivel azt is le lehet emuláltatni az xp-vel):
1280x1024, minden highon, driverben minden highest quality, NoAA-val GPU teszt:
Elsőre: 45,5 FPS
Másodikra: 49,5 FPS
Harmadikra 49,9 FPSCatalyst 8.7-tel, GPU, memória alapfrekin.
Megjegyzem a gép mindössze 3 napos, úgyhogy nagyon de nagyon nincs még optimalizálva, csak a vasakat raktam össze, a finomhangolás még hátravanMondhat akárki akármit, nekem jobb vétel volt most az ATI, mint az nVIDIA, pedig Geforce 6600GT-ről váltottam, és nagyon meg voltam elégedve vele.
Aki pedig a toxic zalman hűtése miatt aggódna (merthogy van ilyen), annak elmondanám, hogy halk, és pöpecül hűt, minden elismerésem a Sapphirenak a választásért.
Lehet ha összehangoltam végre a cuccost, lefuttatok egy ATI párti gamét is, csak miheztartás végett, meg a crysis-t is mégegyszer
-
JColee
őstag
válasz
BloodyEddie #18483 üzenetére
ebben benne van a bios frissítés is
vettem 50ér egy 4870et de a gondom az h ha csinálok egy profilt ahogy kell nem találom a helyét
elvileg itt kéne lennie C:\Documents and Settings\USERNÉV\Local Settings\application data\ati\ace\profiles\profilnév.xml de nekem nincs olyan mappám h local settings
valakinek van ötlete? -
cizoe
őstag
válasz
rammstein88 #18498 üzenetére
Ez nem probléma, sőt.. Egyes karik driver betöltésig csinálják...
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
strebacom #18497 üzenetére
Semmi probléma nincs vele. Nekem a 2600XT-ém is ezt csinálja.
gondolom nincs ami vezérelje a ventit, lehet hogy a bios még nem tér magához azonnal, vagy a fene tudja. olyat is hallottam, hogy valakinek a win indulásáig így pörög, mert ott meg lehet a driver vezérli. Majd egy okos elmondja, én nem értek hozzá.....
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged