- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Meggyi001: Nyilvános wc-k.....még mindig hiánypótló...
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- Rap, Hip-hop 90'
- Gurulunk, WAZE?!
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
#gab_
őstag
Diamond Radeon HD 4870 512MB XOC Black Edition BIOS.
http://www.mvktech.net/components/com_joomlaboard/uploaded/files/diamond4870-black512mb-dejanh.rarcsak megnéztem RBEvel: 800/4400.
GPU limit: 990Mhz
RAM limit: 4800Mhzfan:
Tmin 58
Tmax 101
Tslope 37 -
Larry303
addikt
válasz
slett27 #17792 üzenetére
nekem akkor lehet a cosmos miatt nem tűnik fel a hangja, de én egyenlőre azt javasolnám, hogy várj még egy kicsit és tán kiadnak vmi komplettebb dolgot kimondottan a 4870hez, külföldi forumon -amit itt is linkeltek- meglepően magas hőmérsékelteket produkált a kártya a vrm résznél nem gyári hűtő esetén...szal egy darabig még viseld a zajt, és inkább utánna cserélj sztem...
ut3bench most nekem sem az igazi, mert épp xp-vista váltást tervezek, és melo mellett amire teljesen kipofozom a vistát az biztos lesz még 1-2 hét...
grat a kölökhöz -
janos666
nagyúr
Hmm. Ma láttam a ph-s cikkben hogy van 815Mhz-es GPU-val ketyegő 4870-es. Valaki belebotlott már a BIOS-ába?
-
slett27
addikt
-
BemAnyó
senior tag
Zalman VF1000CU kb 2-3 fokkal jobban hűti a GPU -t mint az S1 és sokkal alacsonyabb a profilja is, viszont 2,5 x annyiba fáj, és a ramok fölé nem lóg be annyira, szerintem S1 et érdemes venni 2db 92mm es ventit rá kell kötözni és xtra szuper hűtésed lessz, a ramokat is sokkal jobban tudod ezzel a megoldással hűteni mint a másik kettővel, de mind a 3 hoz egy nagyon jó szellőzésű ház ajánlott mert ezek ugye nem fújnak ki...
-
-
grigo
őstag
Aktív ugye? Dobsz egy linket?
ja látom már iponnál hogy külvön van rá ventiHa én ezt felrakatom az a garit nem érinti ugye???
-
grigo
őstag
Tudnátok nekem rangsorolni az alábbi hűtéseket?(teljesítmény szempontjából, tehát melyik a lenne a jeges-csendes király) Illetve Accelero mikor kerülhet boltokba?
- Zalman VF1000
- GFX Chilla
- Arctic Cooling Accelero Twin TurboMinél több véleményt kapok annál jobb. Majd statisztikailag kielemzem.
-
Steve-0
őstag
Elkészült a :
HIS HD 4850 IceQ 4 (Full HD 1080p) HDMI 512MB GDDR3 Dual DL-DVI & TV (HDCP) PCIe (RoHS) változata! -
TTomax
félisten
Na...Végre kaptam S1-et a második VGA-ra is IDLE 36-38 fokosak LOAD nem megy 50fölé GPU Caps Viewerrrel,nagyon jól hűtenek az S1-ek és a turbó modullal elférnek CF-be is..majd csinálok néhány képet mert elég jol néznek ki így duplán.
-
viktor82
őstag
Valaki letudná irni nekem,hogy kell beállitani a TV-n a felbontást ugy hogy ne olyan legyen mint a monitoron!
-
.Oldman.
tag
Hali!
A HD 4870 túlmelegedése nem hagy nyugodtam aludni..
Hallott valaki erre a kártyára szabott TEC/Peltier hűtésről?
Régebbi karikra találtam, de 4870 support nincs..
-
slett27
addikt
Valaki cserélt már 4870-esen hűtést ? RAM és VRM hűtést hogy oldotta meg ?
-
DroneZ^
őstag
Ha a Profile-t Automatic-ra rakom vissza, és a 35%-ra akkor, 35% minimum fordulatszámmal lesz automata? Tehát csak akkor fog felpörögni ha muszály? Mert akkor így csendesebb is lenne a gép, csak játék közben visitana fel....
-
Szatesz
őstag
Jó kis teszt az R700 rol ha volt már sorry...[link]
-
poli27
veterán
Hát elkel ezekre a hűtés.iszonyat forrófejűek,a gyári hűtés majdnem kigyujtotta a házam annyira meleg volt tőle hogy pont a plexire fújta a levegőt
Most GFX Chilla van rajtuk,moddol ram és vrm hűtéssel.így legalább nem megy 80 fok fölé a szőrmóknál
Játékban 75 fok a max,és a vrm-nél is.Gyárival volt hogy a vrm elérte a 100-101 fokot.A ram hűtésre amit már Csakk megcsinált az alulemezből azt használtam fel kis moddolással plussz vrm hűtő venti.
[link]
[link]
[link]
Bár ez a soprano ház nem fúj pont hideget a vga-k ra sajna,de majd ha lessz kedvem szétszedem a gépet és beteszek a ház aljára egy 12cm-es ventit,ami a vgak-nak fog hideget adni -
-
Rossi
addikt
Sapphire 4850 Toxic-ról vélemény? Ránézésre igencsak picurka hűtő van rajta, de a honlapjuk szerint jobban hűt mint a sima változat. Persze konkrét adatokat nem írtak, csak %-okat.
-
-
katt777
félisten
válasz
Attila14 #17751 üzenetére
Magas összetettséggel nyerhetsz vele akár több FPS-t is (lásd 4850 2GB teszt, amit tegnap linkeltem), de alkalmazásfüggő is. Van ahol csak 1 FPS a gyorsulás. Lényegében jobban megéri egy 4870. Persze, a jövőre, és az igényesebb 3D alkalmazásokra felkészülve jól jöhet az 1GB VRAM.
piroskek1: ATIFlash
-
-
Attila14
aktív tag
A HD4850 1GB-os és az 512 MB-os változata közt van valami teljesítménybeli különbség?
az 1GB-os több fps-t hoz ki a játékokból? -
rhen
senior tag
4850-esnek kell külön táp (madzag), vagy elég a craft amit pci-expressről kap?
-
luw2win
őstag
válasz
~Ph'vEscha #17744 üzenetére
Adni fogja mint ha kötelező lenne majd snipernél veszed észre ha mellélősz akk is beadja
-
sinci
tag
HD4850 Toxic Bios...RBE-vel nézve 3D-ben 1,12V-ot ad a karinak...ezt mivel lehetne monitorozni?...mert a Rivatuner-el még nem lehet, köszi
-
luw2win
őstag
válasz
~Ph'vEscha #17739 üzenetére
250 akad...tuti
Haveromnak alapon megy a 8800GTS (92) + egy szintén alapon 8400 és stabilan akad a 250Max ilyen Overgroun, v Creek-en lassul be egy kicsit
-
kocian
csendes tag
válasz
~Ph'vEscha #17739 üzenetére
min 80-90, max 180-220 sacper
-
~Ph'vEscha
aktív tag
Az lenne a kerdesem , hogy egy 4850 egy E8500-al ( huzva 3,6-ra vagy 4,2-re )
Mennyi fps-t tudna produkalni cod4-ben 1280*1024-es felbontasban , maximumon , es minimumon ( yitch3 cfg-vel ) ?
A valasz(oka)t elore is koszonom.
ui : cod2-ben is erdekelne ugyanez.
-
grigo
őstag
Na meg megcrysisostattam a kicsikét. Hű mondom de pörög aztán látom csak mediumon van, felhúztam maxra és még úgy is jó szerintem. Aki esetleg vacilál a vásárláson szerintem ne tegye. Persze ez csak hozzánemértő vélemény de meg sem akadt (persze valamivel gördülékenyebb mediumon)
Ez a kari a munka rovására fog menni én már érzem.... -
juhi07
senior tag
hy
melyik catalystot ajánljátok a hd4850 esemhez ?
Jo -e a gyári driver vagy ismertek valami jobb drivert ??(Winfos reinstal lesz hétvégén és azért kérdem.) -
MRaptor
tag
válasz
tzsolesz #17725 üzenetére
Meglesz fonok
csak jonne meg, elvileg honap vegen mar tudok teszteket kozoni, ha a Nagyker is ugy akarja
Egyebkent a kovetkezo gamek futnak szebben az atin mint nv-n:
Cod2
Cod4
Unreal T3
Crysis
Colin McRea Dirt
Racedrive GRID
Medal of Honor Airborn
Stalker
Meglehet, gyer a lista, de csak ennyi jatekom van -
MRaptor
tag
Hi
Mar 1hete mennek a sapphire 4870 karik a gepemben. Kezdetben voltak erdekes dolgok, amik a 8800gt es a 9800gtx utan erdekesek voltak, gondolok itt az ominozus hutesre es ventiszabalyzasra, de mostanra sikerult kitapasztalni
A ket kartyat kb 2het kulonbseggel vettem es csak az volt a kulonbseg, hogy az egyikbe 3dmark06 volt, a masikba vantage. A karik kb egyforman melegedtek gyari beallitasokkal. 2 ora Crysis max 83fok, a fordulat emelesevel most max 63fok
35%-on. . Egyebkent, az nv-re gyartott jatekok sokkal szebbek atin. Ezt mar a 1950pro-nal is tapasztaltam. Nem is tudom miert valtottam atirol
.
Ha nem zavar Titeket a kesobbiekben
is irok meg tapasztalatokat a karikrol. A 4870x2-t meg mar elorendeltem
Udv, szep estet: MR -
Hunter2
addikt
akinek 4850 van annál mennyi fps-el megy a COD4? nálam max 90 , mindegy hogy full maxra van állítva a graf vagy teljesen alapra.
-
Aryan
senior tag
válasz
.Oldman. #17713 üzenetére
Nekem volt SAPPHIRE 4870-en Coolink GX Chilla hűtő kb 1 hetet, nagyon sokat nem játszottam vele, de ahogy olvastam egyik "nem gyári" hűtő sem jó a kártyákra, meghalnak egy idő után, mert a nyák felső része ami nem hűtöt túlmelegszik meg a VRM-eknek sem lehet normális hűtést adni. Lehet hogy belövöm fixre a ventit mondjuk 30%-ra. Alternatív hűtésre mé.g várni kell. Én egyébként GTX 260-at szerettem volna a gépembe de nem fér be az GIGABYTE AURORA-ba, 4870-es is elég paszentos. NVIDIA-nál faszán megvolt csinálva a hűtés. Volt nekem GTS 320MB és 640MB-os karim (EVGA/MSI), mindkettő 2d-ben filmnézés közben kussban volt, játékok alatt jött meg a hangjuk, mondjuk azok is melegedtek.
-
lsc
nagyúr
-
.Oldman.
tag
Tehát megállapíthatjuk, h 3D ben jó ez a HD4870, csak amúgy meg csak a disszipációra teljesít..
Még rághatták volna egy kicsit a vezérlést.. Tudom sok a több száz komplex irányítása és hangolása, de az idle értékekre szánhattak volna egy kicsit több időt..Addig is sztem az nyer, akinek az alaplap integrált chipje átvszi a 2D-t.
A lehetséges hűtési ötleteket SZŰZ kártyára továbbra is várom..
-
.Oldman.
tag
Most olvastam, vki belinkelte, h másnak is ilyen borzasztó magasak a hőfokok HD4870-re..Azaz 90Cels!
Valszeg írok akkor a Sapphire Supportnak. Majd megmonjdák, mennyi az annyi hőfokban..
Addig is ha bárki hozzájut HD4870 hez, pls írja már be ide a terhelt hőmérsékleteket..
Thx
-
Aryan
senior tag
Sziasztok. Bekerült a gépember egy MSI 4870 OC. Megy faszán mondjuk van egy két idegesitő dolog a SAPPHIRE 4870 után. Venti vezérlés: összevissza megy a venti terheletlenül is de relativ hűvös a kártya 64°, míg Sapphirenál fixen üresjáratban 27%-on ment a venti és 80°-os volt a kari. Az lenne a kérdésem hogy "katt777" oldalán láttam egy biost amiben rendesen belevan nyúlva, hogy fellehet e tenni az MSI-mre mert ahogy nézem ott az értékek a ramoknál 900MHZ és a feszültség 1.02V 2d-ben, nálam meg 1000MHZ, ezt a sebességet vajon bírja e 1.02v-on. Igazából azért lenne fontos hogy ha 2d-ben megy a kártya akor ne fogyaszon sokat, kussban legyen. Az lenne az igazi ha 2db-ben kussban lenne és 3dben pl. játékoknál pörögne ahogy kedve van.
Ja sajnos ciripel a kártya 3d-ben,mondjuk a Sapphire is csinálta ha jól emlékszem
-
nepszter1
addikt
új riva tuner mikora várható ?
-
Vasinger!
nagyúr
Eléggé ijedten írok, ezt írta az everest az órajelekről: katt
-
.Oldman.
tag
Köszönöm fdisk az építő jellegű hozzászólást, nem nem vagy bunkó!
Azonban, mint azt írtam, a kártya hűtése NEM elegendő! Amit kültdél linket, köszönöm, de a hiba pont az, h a kártyán a FAN 100% on megy és mégis ég a GPU..
Én is először erre gyanakodtam, mert elég halkan kezd a venti. De kb 10 perc után felpörög és utána akár órákig úgy pörög, mint egy jobb féle turbó!!
Éppe ezért az egyébb "garanciális" hűtési lehetőségekre kérnék javaslatokat!
thx -
Fuzz
csendes tag
Csók a családnak. Accelero már fényéve kapható computermode-éknál 4 forintért.
Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Star Trek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Borotva, szakállnyíró, szakállvágó topic
- Steam topic
- Tudományos Pandémia Klub
- Ingatlanos topic!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Számtech boltosok memoárjai, azaz amikor kiborulunk...
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 13, Xiaomi Redmi Note 13 Pro, Xiaomi Redmi Note 13 Pro+
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400