- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
Aktív témák
-
feka007
veterán
"semmi baja nem lesz tőle"
Majd azért megnézem 1-2 év múlva hány ref 4850/4870 lesz kukázva. Ha egy ugyanazon elven gyártott másik szilíciumlapkánál gyárilag 85-90 fok körül van a legmagasabb biztonságos hőfok, akkor ezek mitől bírnák?
Nekem is van egy-két progi (Prime95 pl), ami alatt 85 fokig melegszik a Q6600, ezen a hőmérsékleten a régi kétmagos Core 2-m már kilőtte magát, ez meg 100 fokig bírja, de nem hiszem, hogy fizikailag bármivel jobban viselné azt a 100 fokot, egyszerűen csak nem tudták lejjebb tartani a melegedést, de ettől még biztos, hogy hamarabb megdöglene folyamatos ilyen hőfokon, mint egy 85 fokos C2D -
-pooshy-
tag
Már nem csak a kártyák melegednek túl?!
-
tibz03
őstag
Jól van na, nincs csaj egy ideje, kezdek ferdehajlamúvá válni.
MOD: "Egyetértek veled cukorcsillag"
MOD2: Skizz most úgy tesz, mintha nem tudná, miről van szó. Ne tagadd, hogy szerelmes-pükkel szoktál dobálni minket!
-
Skizz
addikt
Ez addig rendben van, hogy 100-120 környékére van belőve és semmi baja nem lesz tőle. Igen, de a HD4850 referencia hűtése a házon belül tartja az esetenként 45-50 °C-ra felhevített levegőt. Az meg kinek kell? Egy kisebb házat (például Elite 331) pár perc alatt képes kazán módjára befűteni. És ezt tapasztalatból mondom. A HD4870 teljesen rendben van, mert a házban lévő egyéb alkatrészek szinte semmit sem éreznek a sok melegből.
-
Tubai90
tag
jók ezek a kártyák, ha nem megy 100 fok fölé GPU Caps Viewerrel akkor nincs semmi baj sztem. Az is tetszik, h idle-ban leveszi a órajelet.
-
Tubai90
tag
válasz
Habzsi-Dőzsi #18881 üzenetére
egyértelmű, hogy 4850.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Most tulajdonképpen mi a probléma a hűtéssel???
A felsorolt értékek teljesen jók. A TSMC az 55nm és a 65nm-es chipjeinek az üzemi hőmérsékletét 40-130°C-ra ajánlja (ez hivatalos dokumentumban van levésve, de ennél akár több is lehet még 20-30°C-al mielőtt ajánlott a kártyának valamilyen védelmi rendszert aktiválni). A chipek 200°C-ra vannak hitelesítve. Mindkét gyártó 100-110°C köré lőtte be a chip terhelés melletti működési hőmérsékletét, ez szintén hivatalosan dokumentált adat. Nyilván itt benne van, hogy a GPU diódája akár +/-20°C-ot is tévedhet, de melegedés szempontjából a G200/RV770 chipes kártyák teljesen biztonságos zónában vannak.
Az RV770-nél az idle hőmérsékletet felesleges nézni, mert még nem működik a driver Powerplay része.
Ha valakinek az új kártyája nem fagy vagy szemetel alapórajelen komolyabb terhelés mellett akkor nincs semmi baj.
Ezeket a hőmérsékleteket ideje megszokni, a CPU-k is erre haladnak pl. a Nehalem-ek is 100°C köré lesznek belőve. -
Mappa
addikt
HIS 4850 IceQ 39K érte ??? ha annnyi akkor az ne hogy már sok legyen hol ott a toxic 40K.Azt azért a HIS-en elég nagy 2 slotos hűtő van ám ami remélem teszi is a dolgát ...erre várok
-
bnss
veterán
válasz
Habzsi-Dőzsi #18881 üzenetére
Olvasd el, megkapod a választ.
szerk.: csak a lényeget linkelem, a többit majd elolvasod saját szorgalomból.
(#18880) -pooshy-: filmnézés közben miért zavarna, ott is szólnak a hangkeltők, nemde? Igaz nem folyamatosan, de nem hinném, hogy zavarna, főleg egy olyan hűtés, amit nem kell agyonhajtani.
-
Habzsi-Dőzsi
tag
Sziasztok!
Szerintetek érdemes még 8800 Gt venni vagy inkább 4850?
kb 5000 Ft lenne a difi közöttük.
Hosszútávra tervezek vgt venni viszont a felbontás amin játszani fogok 1280 X 1024 lesz mindig. Lehet h elég 8800 GT is?
Köszi a váalszokat -
-pooshy-
tag
válasz
Razermazer #18878 üzenetére
Van egy fasza vezetéknélküli fülhalgatóm,ha azt földobom játékra,bomba is robbanhatna a konyhában,azt se hallanám....de film közben családdal....az más...akkor ne zavarjon.
-
Razermazer
őstag
-
bnss
veterán
válasz
-pooshy- #18876 üzenetére
A két slotos hűtés lényege, hogy kifelé fújja a meleget. 4850-es kártyákból is jönnek a nem ref. hűtős változatok, pl. az IceQ4-es elég pofás, és remélhetőleg elég jól is hűt az a monstrum.
szerk.: a 39k nem is vészes, ha azt vesszük, hogy a ref. hűtős kártyák 30-31k-nál kezdődnek.
-
bnss
veterán
válasz
Szatesz #18873 üzenetére
Nem is fogsz vele sokat játszani, hamar le fog kapcsolni a hőmérséklet miatt. Nem is beszélve a hő okozta esetleges fizikai sérülésekről. Akkor inkább nézz egy IceQ4-et, az valószínűleg hűt rendesen.
--
Az Alt+Tab kérdés valóban elég nyomasztó, valamint az & sem működik nekem, csak ASCII alapján (hotkeyek kikapcsolva).
-
Razermazer
őstag
Egyébként teljesen igazad van, a kártya tökéletesen működik minden körülmény között csak itt nem, de ilyen szélsőséges körülmények soha nem lesznek egy használat alatt se. Ekkora fps-t soha nem pumpál ki magából a kártya egy game alatt se
. Én is csak kiváncsiságból teszteltem lefelé, meg a 3d markal is, és jót röhögtem rajta aztán nyomtam egy jó Assasin Creedet
meg Fuel of Wart
terhelés alatt is csak 59 fok volt minden kiválló hűtés, és csendes akinek van rá zséje az nyugodtan beruházhat rá nem fog csalódni, bár jó hogyha van egy harmadig keze
. Ááá nem vészes feltenni és ragadnak a sünik nagyon. Mindet el lehet használni a kártyára, igaz nem ehez tervezték konkrétan (de a gyártó simán ajánlja, nem véletlenül nincs is vele semmmi baj) de a képeim alapján megoldható szépen a felhelyezés. Majd a trad2 lesz a nyerő és crossfirehöz is tuti lesz, de nekem nem lesz crossfire egyenlőre majd egyszer ha megbolondultam. Nem vagyok geek
Húha ezt majdnem elfelejtettem, bár már elmondtad hogy mit jelentenek a ledek, de azért jó hogyha megtalálható, én is valahol a 13000-dik hozzászólásnál találkoztam vele, bár ahogy pörög ez a topic, ez is a feledés homályába merül hamar.
HD4850 LEDs
D1601 - Over temp protection enabled
D1602 - EXT 12V fault
HD4870 LEDs
D1601 - Red LED On, shows critical temperature fault
D1602 - Red LED On, shows External power connector A was removed
D1603 - Red LED On, shows External power connector B was removed
D601 - Red LED On, shows critical Core power fault
-
Szatesz
őstag
ÉN ha veszek tuti nemfogom állitgatni rajta a ventit ahogy azt a gyarban beallitottak az ugy van jol....Ha ugy elromlik akkor csere...
-
ZozzHUN
addikt
válasz
Vasinger! #18815 üzenetére
65ön picit porszívó hangja volt, 80-at is megnéztem, na az már katasztrófa
100at nagyon nem ajánlják mert szétmegy a hűtő (ez is röhej...) 52re állítottam be, mert igy engem pont nem zavar még és igy is nagyon jól hűt, és nekem indításnál rögtön betölti a profilt (értsd: rögtön 52%-on hajtja a ventit) és nem kell mindig babrálni h beállítsam
-
cizoe
őstag
válasz
-pooshy- #18865 üzenetére
Nincs olyan hogy 0év gar. 2 év gyártói gar van rájuk asszem. Amúgy ha lenne is ilyen hogy 0, iponos gar sem ér sokkal többet...
Recon: Ki tudja hol lesz a garanciám ideje alatt, mondjuk 2 év múlva az ipon... Mostanában hullanak el ezek a cégek, adócsalások, szürkegazdaság, stb.. Nade mostmár tényleg megyek, de magadnál nyírd le te.
-
oliba
őstag
Elég a ref hűtés? Erősen kétlem. Többet költöttek volna rá 2000-rel, mindenki venné, mint a cukrot. Tegnap csak 3-an kerestek fel mesin, hogy milyen nem gyári hűtéses 4850-est ajánlok, mert tűzforróak a refek. Mondom nincs ilyen, erre várniuk kell, mert nincs egy normális hűtés. De ha még úgy csinálták volna meg a kártyát, hogy kehetne rá tenni hűtést...HD 3870-nél meg tudták oldani, hogy a VRM és VRAM klüön legyen, így új hűtő felhelyezésekor simán vissza lehetett tenni azokat a nagy bordákat.
Nomeg ha az ati mérnökei ennyire kiszámolták, akkor nem lenne itt ez a millió kérdés, nem hólyagosodna fel a matrica, működnének a csatlakozók, és nem állna meg egy-egy pillanatra a játék. Rá merném tenni az életemet, hogy ez a melegség miatt van. Holnap írok még, hogy élek-e, de gyanítom fogok. -
cizoe
őstag
válasz
tibz03 #18860 üzenetére
Na utolsó off, és húzok füvetnyírni: KÉp
juhi07: GIGABYTE GA-MA790X-DS4 18k , de inkább GA-MA790FX-DS5 28k.
Recon: Szerintem amiatt van, mert annyival nem lesz lassabb a gddr5ösnél, mint amennyivel olcsóbb lesz esetleg.
#18863 Recon : Hát meglehet. Bár azokat tudják 4850re tenni, nem tudom indokolt e a dolog.
-
juhi07
senior tag
Tudtok ajánlani egy olyan alaplapot ami cf lehet teni a hd4850 eseket és nem is drága ?Jah és am2+ foglalatu
-
-
tibz03
őstag
Mellesleg a fél VGA birodalom ura. - Ha ez igaz, akkor nem.
MOD: Most ezt úgy mondod, mintha hallanom kellett volna róla. Hol látsz te Mo.-n kapható Palit márkájú VGA-t?
(#18859) cizoe: Az más tészta, General Motors nevű autó nincs, Palit nevű VGA viszont van.
Újabb MOD: Na jó, kabbe.
[sértődött szmájli] Akkor se ismert márka Mo.-n, maga a Palit.
-
tibz03
őstag
Palit... biztos jó márka, sose hallottam.
Meg az a doboz.
Áhh...
Amúgy is gáznak tartom, hogy a legtöbb gyártó orkok, elfek, és egyéb egzotikus állatok képeivel "díszíti" a dobozt és magát a kártyát, de ez a béka mindent visz.
DDR3-as 4870 X2 miért? Kinek/minek? A 4870-ből is lesz? Mi haszna? Olcsóbb lesz sokkal, vagy mi?
.Oldman.: Neszójjábee! Inkább fügyé lee a Balatonban.
A témához azért valamelyest kapcsolódóan írtunk kb. 5-6 hsz.-t OFF-ban, nehogy már összedőljön a világ.
Szatesz: 4870 X2: kevésbé körülményes, kevésbé fűt, és talán még olcsóbb is lesz egy pöttyedlit.
-
yoid
tag
HD 4850 megérte tényleg jó.Minden játék megy 1680x1050 max graphics . Ha még egy ilyet veszek Crossfireba akkor ......X48.....hyper-super!
-
-pooshy-
tag
-
Szatesz
őstag
Mivel járnék jobban szerintetek? egy 4870x2 vel vagy pedig ha x48 as lapba CF be kotok 2 db 4870 et....? X48 lap adott ugyis....Tehát?
-
cizoe
őstag
válasz
-pooshy- #18848 üzenetére
Már Ausztriában is. De ez nem jeleti, hogy vihető, csak azt, hogy előrendelhető.
Szatesz: HÁt majd a 8.8 driver ezt eldönti. Ha később eladod a kártyákat 2db 4870el jobban jársz. Ha megvan már az x48, még egy pont a cf mellett. VIszont mint tudjuk nem épp kezesbárány még mindig a crossfire. Árban kb hsonló, eleinte drága lesz az x2, 95-110 ezer HUF.
-
laci666
senior tag
Most nézegetem az árakat és VGA HIS HD 4850 IceQ 4 olyan 39K remélem szeptemberre lemegy 35 környékére és veszek 1-et.
Van még itt egy pár jó cuc
(ezek netto árak)
VGA HIS HD 4870X2 (Full HD 1080p) HDMI 2GB (512bit) GDDR5 Dual DL-DVI & TV (HDCP) PCIe (RoHS) 94 941
VGA POWERCOLOR PCIE HD 4870 OC PCS 512MB GDDR5 256bit (800/3800MHz, Dual DVI/TVO) 44 741 2 ÉV
VGA POWERCOLOR PCIE HD 4870 1GB GDDR5 256bit (750/3600MHz, Dual DVI/TVO) 49 214 2 ÉV
VGA HIS HD 4870 Turbo (Full HD 1080p) HDMI 1GB (256bit) GDDR5 "LIMITED EDITION" Dual DL-DVI & TV (HDCP) PCIe (RoHS) 52 343 1 ÉVEz a POWERCOLOR 4870 OC is elég ütös lehet csak nehogy HIS HD 4850 IceQ 4-ról átcsábuljak
-
.Oldman.
tag
Pls, ne offoljátok szanaszét a topicot..
[OFF] Mérjétek le kinek nagyobb és küldjétek privibe egymásnak az eredményeket!
Ez a topic nem sírásra, hanem a megoldás megtalálására nyílt szerintem. Ha valaki nem ért hozzá nem baj, itt megkérdezheti. Van itt 1-2 tisztességes profi aki szívesen segít. (Én nem..)
[/OFF]
Igen a 4XXX széria fűt. A házban ez nem szerencsés. Aki tudja miért, az egy ventivel fújassa ki. Aki nem, az meg játsszon jókat ezekkel a csúcskártyákkal, nyugodt szívvel.
És szerintem aki egy ilyen kártyát húz, az legyen profi vagy olvasson utána.. Karamellás Pistike meg ne próbálkozzon, mert az OC bármilyen érdekes de egy szakma.. Nem gyerekeknek való!Mérges vagyok, le is megyek egy hétre Balatonra...
Kellemes fórumozást mindenkinek!
-
cizoe
őstag
válasz
arsenlupin #18841 üzenetére
Annak be kéne állítani biosban hogy vegye vissza alvás közben az órajelet...
Az emberek is ilyenek mint az rv770.. Vagy hangosak, vagy melegek.
-
cizoe
őstag
Csöndben alszanak az Ati tulajok...
ON:
Palit Radeon HD 4850 Sonic
GDDR3-as 4870x2 is jön. -
tibz03
őstag
válasz
TTomax #18838 üzenetére
1. "wolfimat a CF miatt 5fokkal melegebben járatom még így is..." - Na pont ez az, ami Karamellás Pistikét nem fogja érdekelni.
2. "Szerinted hány HD4XXX jelenlegi tulajdonos tájékozódott itt?" - Az nem az én bajom, meg nem is a tied. Én tudtam, mit veszek, mert az átlagnál jobban benne vagyok a számítástechnikában, ahogy itt a fórumon a legtöbb ember, viszont mi vagyunk a kisebbség. Viszont én is vettem már dolgokat úgy, hogy nem néztem utána előtte, és volt, hogy emiatt meg is szívtam. Ez a gyár hibája? Nem hiszem... addig legalábbis semmikép, amíg a termék az előírásnak megfelelően üzemel.
3. "megnéznék én arról egy tesztet,hogy pl egy átlag midi házban egy Q6600 stock coolerrel milyen meleg lesz egy HD4850CF társaságában mondjuk 2ora krájzisz után..." - Biztos jóval melegebb, de Pistike továbbra is nyugodtan Crysis-ozhat, nem hinném, hogy leáll alatta a gép, az alapon járó procival. Mi - PC-b*zik - meg megoldjuk a dolgot valahogy, ha kisebb hőfokot vagy tuningot akarunk, ahogy te is mondtad.
Összegzésképpen megértem az érveidet, de be kéne látnod, hogy hülyeséget beszélsz, legalábbis a "kirohanásod", miszerint: "Ne az ATI mérnökei döntsék már el,hogy hány db 100fokos tárgy legyen a gépemben..." teljesen értelmetlen felháborodás, mert kétlem, hogy az ATI mérnökök fegyvert szegeztek a fejedhez, hogy nekem márpedig 4800-at kell venned. A másik véglet pedig Pistike, aki 4850 CF-et vesz, nem is tuningolja a prociját (van egy pár "Pistike-féle" ismerősöm, tudom, milyenek), és a stock coolerekkel szépen eléldegél. Majd ha mutatsz nekem konkrét esetet, ahol a stock 4850 CF miatt nem megy alapon egy proci, akkor részben igazat adok neked. De ha lesz is ilyen, ez elég szélsőséges, ritka eset lesz.
-
TTomax
félisten
válasz
tibz03 #18837 üzenetére
Szerinted hány HD4XXX jelenlegi tulajdonos tájékozódott itt?És még egyszer... az lehet,hogy a radeon bírja a 100fokot..de értsd már kérlek hogy nem csak ez az egy alkatrész van a gépben... megnéznék én arról egy tesztet,hogy pl egy átlag midi házban egy Q6600 stock coolerrel milyen meleg lesz egy HD4850CF társaságában mondjuk 2ora krájzisz után...lehet nem nagyon kellene húzni rajta egy szemet se...és akkor ez így rendbe van?Boruljunk össze sz.. a világ?
Én azt is megértem,hogy 3 év múlva kit érdekel ha el lehet dobni..csak engem az bosszant az egészben hogy pl a wolfimat a CF miatt 5fokkal melegebben járatom még így is...gyári hűtővel nem tudom mennyi lenne,na meg persze a procin is rendesen túlméretes hűtő van... -
tibz03
őstag
válasz
TTomax #18836 üzenetére
A kocsis hasonlatomban valamit nagyon félreértettél, én úgy értettem, hogy az autó gyárilag olyan, de mondhattam volna bármi más példát is. A lényeg, hogy van egy termék, amit te marhára nem vagy köteles megvenni. Akinek van esze és előrelátó, az tájékozódik, mielőtt megvesz valamit, legyen az VGA, autó vagy akármi. Utánaolvas, és ha látja, hogy "Úúú, ez 80 C°-os bazeee!", akkor dönthet úgy, hogy nem veszi meg.
Karamellás Pistike meg megveszi a VGA-t, beleteszi a gépébe, és játszik, nem érdekli, hogy mennyi a hőmérséklet a gépházban, neki az a lényeg, hogy a COD2-ben legyen 300 FPS-e (csak példa volt, fingom sincs, hogy mennyi). A hőmérséklet és egyéb dolgok csak minket érdekelnek. A VGA-nak semmi baja nincs, én lazán futtattam rajta a fánkot a gyári hűtéssel, egyszer se állt le, és mástól sem hallottam/olvastam ilyet, aki meg kifog egy ilyen szar darabot, az viszi gariba.
Nagyon jó lenne egy ilyen utópikus világ, amiről beszélsz, hogy minden tökéletes, de ilyen nincs, valószínűleg nem is lesz. Van viszont választási lehetőségünk: ha nem tetszik X termék, megvehetjük helyette Y-t vagy Z-t, attól függően, hogy mennyi választási lehetőségünk van.
-
TTomax
félisten
válasz
tibz03 #18835 üzenetére
Én ezt annyira nem találom viccesnek,és szerintem azok sem akik most vagy házcserén vagy hűtőcserén gondolkodnak.A kocsit igenis visszavinném,ez éppen nem volt jó hasonlat mert azt ki is cserélnék,viszont te arról sehol nem kapsz tájékoztatást hogy 80 fokos a kártya idle,és néha néha le is kapcsol...nagy atis vagyok,de azért még észreveszem a hibákat.Mert ez bizony egy hiba,én megoldottam de Karamellás Pistikének ez komoly fejtörést okozhat....
-
tibz03
őstag
válasz
TTomax #18833 üzenetére
Ez vicces volt. Erre szokták azt mondani, hogy "nem kell megvenni". Szerinted mennyi mindenbe bele lehetne kötni ilyen alapon? Egy csomó számítástechnikai cuccnak vannak olyan tulajdonságai, amit nem szeretünk, mégis megvesszük, mert azt akarjuk megvenni. Jól nézne már ki, ha bemennél egy autókereskedésbe, hogy te kocsit akarsz, beülnél egybe, ami nagyon tetszik, de menet közben nem tetszene, hogy pl. 150-nél zajos a futómű. Erre te kivernéd a balhét a kereskedésben, hogy hogy képzelik a mérnökök, hogy zajos futóművet terveznek, ne ők döntsék már el, hogy te szereted-e a zajt vagy sem!
-
TTomax
félisten
Ne az ATI mérnökei döntsék már el,hogy hány db 100fokos tárgy legyen a gépemben...azért álljunk meg egy kicsit...főleg amikor a 4850-ek befelé a házba fújnak... próbálj már ki egy 4850CF-et aztán majd meglátjuk mit szólna hozzá az alaplapod,tápod,procid,ne adj isten egy minőségi hangkártyád amikor ezeknek mind 70-80fokon kellene üzemelniük mert az ATI mérnökei rábólintottak a ref hűtőre... és ha 3-at raknék be????Bele se merek gondolni...
-
Egzee
őstag
Mert? Működik? Működik... Biztosan kiszámolták a mérnökök, hogy elég rá ez a hűtés... Hagy tudják jobban plz... Sztem ők többet nyúzták a "szőrös fánkot" ezekkel a hűtőkkel mint ti, még mielőtt rábólintottak volna, hogy mehet szerte a világba, eladhatunk mittooménhány milliót, aztán ha 3 éven belül (nem kis idő) elromlanak akkor benyeljük... Ilyen nincs... Ki van ez találva... Mellesleg sztem nem lenne most itt ennyi embernek ilyen kártyája, ha nem lenne ilyen olcsó...
-
Egzee
őstag
A 2 led azért villan fel, mert mikor a gépet bekapcsolod letesztel mindent... Olyan ez mint ahogy felpörgeti a ventit is egy időre. A 4850esen az egyik led a GPU elégtelen áramellátását, a másik pedig az abnormálisan magas hőfokot jelzi vissza! Most fejből ne kérdezd mi a számuk, asszem vmi 5 számjegy... Ne figyeld, tojd le...
-
Egzee
őstag
válasz
Razermazer #18828 üzenetére
Nem kell kínlódni azzal a hülye tesztel... Mindenki csak vergődik vele pedig semmi értelme... Nem értem, hogy hogyan lehet valakinek ez a heppje... A vrm ilyen meleg a gpu tüzel a memók megfulladnak... Ki a maszatos francot érdekel??? Működjön... Ok! Ha valaki a csendet szereti az cseréljen rajta hűtőt, de tesztelje le egyszer és ha jó akkor hagyja a francba... Inkább használjátok amire való... Játszatok vele, ne ilyen barnamohás dunkin donutsot nézzetek már vele... Tiszta geekség...
-
glaci
őstag
Épp most gondolkodtam ezen a LED dolgon, örülök, hogy szóba került.
(Töredelmesen bevallom, hogy csak az utolsó párszáz hozzászólást olvastam el, így ha már volt, akkor elnézésk kérek mindenkitől, hogy miattam sokadszorra újra be kell írni. Ezesetben természetesen jó lesz egy link is, mint válasz.)Szóval, amikor bekapcsolom a gépet, most hogy sötét van feltűnt, hogy van az ASUS 4850 -esem hátulján 2 db. piros LED, ami felvillan egy pillanatra bekapcsoláskor.
Meg tudná nekem mondani valaki, hogy ezek mire valók, ill. mit jeleznek, és mit jelent ha bizonyos kombinációkban világítanak, vagy villognak?Lehet, hogy hülye kérdés, de jó lenne előre tudni, hogy ha valami történne, és így jelezne, akkor már értelmezni tudjam majd, hogy mi van vele.
Előre is köszi aki tudja a választ, és leírja.
-
Razermazer
őstag
sziasztok
Egy érdekes jelenségre bukkantam a 4870-esemnél vázolom is és várom az ötleteket. Kiváncsiságból lecseréltem a gyári hűtőt, egy thermalright hr03-ra plusz rá egy 92-es ventit tetem, hőfok nem is szalad fel terhelve 56fok fölé, a normál állapotban pedig 41-42 fok. Na ez eddig szép és jó, de viszont szörösfánk Fur Marknál ha nincs bekapcsolva az MSAA akkor pár másodperc után a kártyán kigyullad a D601 - Red LED On, shows critical Core power fault
ez a led és ez elég furcsa mert egy Corsair hx620-om van(mindkét tápcsati ben van dugva). Ha viszont már bejelölök 1x-es vagy annál nagyobb Msaa--t a teszt hibátlanul lefut. Hőmérsékletek mind a három mért értéknél nem haladja meg a 60 fokot nem is az a led gyullad ki. Minden szőrősfánk tesztnél ezt csinálja egyébként nem feltétel a Fur Mark. De viszont gyári hűtőnél leszaladt a teszt semmi fagyással. A fagyás a következő piros lámpa a kártyán kigyullad, kép elmegy monitor kijelző zölden világit, utána monitor teszt és próbál visszalépni az asztalra, de nem megy neki csak restart után, és csak kikapcsolás után tér észhez a kártya meg a rendszer is. Tippem van a Vrm-ek nem bírják a passzív hűtést pedig kapnak levegőt is bőven. Hát ha nem megy másképp vissza a gyári hűtés, de szerintem ilyen igénybevétel nem éri a kártyát játék alatt assassin creed, crysis több órai game után is vígan szaladt. Képeket közlöm a hűtésről azért [link]
[link]
[link]
[link]
[link]
[link] -
tresh
veterán
Szerintem ez a hütés dolog a legkevesebb mindig van rá megoldás
haver ezeréves 6600gt je és az én 7600gt is állandóan anno olyan 60-70 fok körül ment és 130 nál volt a határ küszöb amikor lekapcsolt volna.most a karim 50-65 fok terhelve sztem ez lazán jó a teljesítményt nézve akinek meg nem jó a ref hűtő annak ott a rengeteg hűtő szett
-
oliba
őstag
válasz
Tubai90 #18822 üzenetére
Ismerem sajnos a hangját. Zalman minőség
TTomax Hát ez teljesen az ati hibája. Most ne mondd azt, hogy 2000FT-ot költöttek volna jobb hűsére, az földhöz vágta volna a költségvetésüket. Ha nem mentek le volna anynira az árral, akkor sem lett volna semmi, mert ha még 5-10ezerrel drágábban adják, akkor is az nv-nek még árat kellene csökkentenie. Túl menő akart lenni, de azért koppant hűtés terén nem kicsit.
-
Tubai90
tag
monitorozva van, és végig egyenletes a hőmérséklet, és nem 5 percet játszottam, hanem 1 órát simán, azalatt meg bekell h melegedjen üzemi fokra
amugy, hát hallani a hangját a karinak. De az a baj az egésszel, hogy hiába mondom azt, hogy hangos vagy halk a kártya, de mihez képest?? Egy kombájnhoz képest halk, de egy passzív hűtőhöz képest meg hangos...... a ventiszabályzás pedig fuccsba ment,mert akármennyire állítottam a 35%-tól elkezdve a 100%-ig ugyan annyit forgott a venti... de akkor minek a 3 eres kábel? majd holnap sztem meglesem azt az átalakítót..., na jóéjt
u.i.: feloldottam az overdrive-t, de nem tuningoltam, így nem veszett el a garancia igaz?
ez lehet, hogy hülye kérdés volt, de nem tudom
na csácsá
-
Sogron
tag
A 8.7 catalyst(Beta is!) nem kompatibilis a 64 bites Vista-val? Ugyanis szinte minden játéknál random időközönként újraindul a gépem mindenféle hibaüzenet nélkül(a wint már újrapattintottam)! Ugyan ez a gép 32 bites Vista-val meg minden probléma nélkül megy...
Ötlet esetleg, vagy valakinek hasonló probléma?
-
schwartz
addikt
ottohn nem mindekinek szellőzik a háza és babrál a hűtéssel.
Eskuszom nem ertem miert nem lehet venni egy normalist dobozt egyszer az eletben. Pl. egy Chieftec BX-02B-B-B tap nelkul kb. annyiba kerul mint egy vacak custom hutes. Tobbet nem fo fel semmi a gephazban. Akinek meg ugy sem jo, mert tul forro a VGA, az ugyis menthetetlen eset.
-
TTomax
félisten
Igen egy "extrem" usernak nem olyan nagy gond egy S1 vagy egy chilla felrakása home made vrm fabrikálása..persze a nagy átlag csak annyit szeretne,hogy kártya megvétele után berak...és menjen...és hááát... ebben fejlődni kell,most ez nagyon ki lett hegyezve az árverseny miatt,örülünk hogy ilyen olcsó a HD 48XXX de azért jó lenne egy pár ezerrel drágábban látni normális hűtővel gyári OC-s termékeket is...mondjuk ez talán nem az ATI hibája...
-
Komplikato
veterán
válasz
janos1988 #18791 üzenetére
Öööö, nem a bolt védelmében mondom, bár talán azért is, de több melóhelyem is volt kapcsolatban pl. a Depo-val, és személyes tapasztalatom alapján bármelyik boltnak az árlistájára rátettek nyilvánvaló hülyeségeket, amit a bolt a frissítéskor tuti nem tolt fel. Pl. egyik melóhelyemnél egy 40.000-es Barebon géped 1.990-ért. Adott bolt sose tartott Barebont, már ezért is volt feltünő a kb 30-ik éreklődő telefon után meg pláne. És kb. többi ár(u)kereső is ilyen. Pl. kiskerárak oldalán mitől frissül olyan bolt oldala, ami évek óta megszünt? Vevőcsalogatás az, ha elmész a boltba, ez nem vevőcsalogatás, hanem adott oldalra való klikkelések növelése, és ki kap ezért hírdetési zsetont? Hát nem a boltok.
-
oliba
őstag
válasz
TTomax #18810 üzenetére
Szerintem nincs gáz a melegedéssel. Egy csúcskártya ezzel jár, csak ati mindig elfelejt hűtést csinálni. Lassan már tényleg ott vagyunk, hogy vegyen az ember 4800-as szériát vagy ne? Kell neki a 100°C, vagy nem? Ki akarja nyírni, vagy nem? Elég siralmas, ottohn nem mindekinek szellőzik a háza és babrál a hűtéssel. Kíváncsi vagyok a béna ref hűtés miatt gariba küldött 4800-asok tucatjából tanulni fog-e valamit az ati az 5-ös széria hűtésének "megtervezésekor". Persze mi, akik azzal kezdik a beüzemelést, hogy működik? Működik! Akkor kapjuk szét a gyári hűtést, azoknak ez nem gond, de a többieknek elég szívás.
Tubai90: igen, te voltál a másik versenyző
Gondolom a játék hőmérsékletét úgy nézed, hogy bumm, játszol a játékkal és gyorsan alt+tab. Ha ez a megoldás, akkor nem a legjobb, mert a GPU fél másodperc alatt is csökken 20°C-ot. Monitorozd a játék alatti teljesítményt. Nekem S1-el növekszik játék alatt 10°C-al, nem hiszem, hogy neked VF900-al is ennyit nőne.
-
Tubai90
tag
ha rám gondolsz, akkor nálam megállt 92 foknál a GPU Caps Viewernél
amugy ha meg játszom stabil 53-54 fok, idle-ban pedig egy tizessel kevesebb
az semmi a referenciához képest sztem. Bár lehet pár hét mulva romlik a hűtő állapota, de ugy se megy loadba 60fok fölé akkor is megveri a refi hűtést. + gyárituningal, ami ugye plusz hőmennyiség
én csak ajánlani tudom eddig ezt a karit (persze lehet elfogult vagyok)
-
DigitXT
félisten
Halkan beléptem a klubba, és ahogy elnézem, épp egy vita közepébe: nálam a Chilla átkerült a 3850-ről a 4850-re, remélem helyt fog állni.
Idle 42 fok.
(A VRM-ekre került rézbordák fölé a biztonság kedvéért erősítettem egy régi 8 cm-es ventit, kapcsolhatóra: szükség esetén 5V-on nem növeli a zajt de a hőmérsékletet tuti csökkenti.) GPU-CV-t még nem néztem. Amúgy mi az a proggi, ami több GPU-hőmérsékletet ír ki? Persze majd visszaolvasok, csak ha vki nagyon belefáradt volna a vitába...
-
TTomax
félisten
Nem nem gondoltam itt most senkire,csak hol innen hol onnan jött egy-egy hozzászólás hogy mekkora jó vétel a Toxic,mert azt már nem kell fabrikálni,és csak tízezerrel drágább.Még egyszer akkor az összes Ati tulajnak...NAGYON fűtenek a radeonok,ez van... a 800SP az 800SP,nem is hiszem hogy az RV870-be sokkal többet pakolnak.Látszik,most az ATI nagyon beleadott mindent hogy kiüsse az Nvidiát...minimális hűtés,maximális gáz...ezt érezzük most...de én akkor is élvezem,tetszik a teljesítmény,fölég ezért az árért..ha kell kimegyek a bontóba IFA radiátorért és vízhűtést építek...Forever ATI
-
schwartz
addikt
válasz
DeSanto #18792 üzenetére
Ebben a felbontasban mar nem letfontossag az AA szerintem. Foleg ha gyors a jatekmenet. A HD4850 elsimitas teren jobb mint a G80. Plane, hogy az NV csak hallomasbol ismeri a shader based AA-t. Akinek fontos az elsimitas az inkabb DX10.1-ben gondolkozzon mint a nagy savszelben. Engem pl. teljesen hidegen hagy az AA es nem amiatt vagy a DX10.1 miatt valtottam. Egyszeruen erosebb az uj vas.
De megneztem a Gridet, 16XQCSAA azt mivel eszik mert itt olyan nincs alapon beallitottam egy lazabb 4XMSAA ingame es driverbol 16x AF-et. Minden max, a szoban forgo felbontason 55-60FPS FRAPS-al. Nem akad, nincs memory leak bug, nincs jatekelmenyt zavaro alacsony FPS. Ultraval is nyomtam a Gridet. Kb ugyan
igy ment de olykor be be akadt a jatek. Ha van Vistad es megvan a CoJ, megnezheted hogy kinlodik a G80 egy huzosabb grafikaval. Aszem ott mar hiaba is raksz AA-t mert nem muxik. De lehet tevedek. -
TTomax
félisten
Én tudom ,hogy miről beszélsz.Nekem ugyanezt csinálta amikor ráraktam a VF900-at a HD3850-röl.Terhelésnél egyszerűen lekapcsol..a gép megy,mert amikor kikapcsolom win elköszönő hang az van...Ezeket a dolgokat mind leirtam itt,de hülyének nézett mindenki merta tesztekben neeem iigy vaan....Vidd vissza hátha kifogsz egy jobbat,lehet a hütö is rosszul van rajta,de ezt majd a szervizben eldöntik...
-
vassy
csendes tag
válasz
athomi #18784 üzenetére
Nos megterheltem egy vantage benchmarkkal, eredmény 1 perc után levágta a gépet, aztán gyors restart után még frissen-melegében
102 C-on állt a hőmérséklet.... asszem meg van oldva a téli fűtésem.
Mi lehet az oka, nem fekszik rajta rendesen a hűtő, vagy mi? A gép többi része 30-40 fokos. Még jó hogy direkt toxicot vettem, hogy ne legyen gond a hűtéssel, hát fasza mondhatom.
Amúgy amikor csak a monitort kapcsolta ki azt úgy kell elképzelni, hogy egyszer csak kiírta hogy "no input signal" aszt csókolom, nyomogathattam bármit, még sima restartra se állt vissza, csak kikapcs-bekapcsolás után.
No, reggel még belenézek, de esélyes hogy viszem vissza.
Aktív témák
Hirdetés
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Automata kávégépek
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Autós topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 1TB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- ASUS TUF Gaming F15 FX506 - 15.6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - 1,5 év gari
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest