- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Aktív témák
-
grigo
őstag
Sziasztok!
Sapphire HD4850 Toxic vagy sima 4850?
Jobb a toxic? Ha igen mennyivel? Megéri költeni rá annyival többet? -
boogie84
veterán
üdv
gtx260(55nm) és 4870 között vacilálok a köv gépembe..
arra lennék kíváncsi h hogy muzsikál a 4870ed! (nem a crysis-re gondolok, ott minden elvérzik 16×10-ben élelsimítással, közel maxon..) (többi játéknál milyenek a tapasztalatok?? driverprobléma? pixelhiba?? melegedésnél most h 65%on megy a hűtő már nem melegszik túl?? nem kellene automatikusan szabályozni a ventillátor fordulatát??
nem is tudtam h lehet állítani a ventillátor fordulatszámát. ez az új kártyáknál alap?
köszi a segíteséget -
aya
addikt
Őstag lettem yes yes yes.......
-
schwartz
addikt
válasz
CactuS #17086 üzenetére
Sapphire TOXIC HD4850 . Csak nem tudom, hogy kaphato-e nalunk.
-
aya
addikt
Azért az x-fi karim jobban szól mint az ati hd audió, és az vigasztal egy kicsit.
Csak az idegesit hogy a hdmi kábelem amit az x360-hoz vettem 1m a hdmi --)dvi kábelem meg 2m amit direkt a pc miatt vettem.
Viszont a legtöbb nvidia kari még arra se képes hogy hangot vigyen a tvre. -
Sziasztok!
4850esből melyik gyártó kártyáját javasoljátok megvételre? Húzva nem lesz a kártya, a ház szellőzése viszont nem a legjobb, tehát olyan kéne, amin gyári hűtést nem 1 2mmes borda meg 1 1,5 centis veni "jelképezi".
-
Macka
veterán
Ha a tuningpotenciálokat is figyelemve vesszük, akkor melyik a jobb döntés 8800GTS G92 vagy 4850.
-
JanR
addikt
Azert a tuningnak jobban utana olvasok, de ahogy elnezem a p5k-m nem szereti a tuningot.
Amugy most megy jol a crysis, az meg mas kerdes, hogy most maga a jateko fagyott megAzt meg majd megoldom patch-el.
Ja es en is lattam feher foltokat, de olyan minimalis, hogy szinte eszrevehetetlen (1280*1024 Very High). -
Larry303
addikt
próbálta vki xp alatt 4870el hdmi-n keresztül hajtani az LCD tvjét?
nincs hangom :S ámbátor az eszközkezelőben ott van az ati hdmi hang drivere, kiválasztani a hangkeltő eszközöknél már nem tudom, és kussol a tv aminek nagyon nem örülök! -
JanR
addikt
Elore is bocs a kerdesert, nem ide tartozik, de talan kapok ra valaszt.
Korabban azt hittem, hogy a vga miatt indul ujra a gep crysis alatt, de amiatt tuti nem (legalabb is nyugtatom magam, nem szeretnek ati-ban csalodni, megint/9800pro/), mivel 40%os a venti terheles alatt 55-60 fokot eri el a vga. Folyton ujraindult, egyszer volt kekhalal is. Ha 65%-ra alitottam a venti-t akkor nem volt fagyas a vga 41 fok fole nem ment, de ilyen hangzavar mellett a szomszed is feljelent
Na most tapasztaltam most is egy fagyast, az az ujraindulast, cod4 alatt. Eddig stabilan tudtam vele gammolni, nem volt fagyas (40%-on). Most meg volt.
Elkepzelheto az, hogy a proci miatt fagyok allandoan?
Hany fokosnak kene lennie egy Wolfinak 50%, vagy 80% os terheles alatt? Mert nalam 50fok volt cod4 utan, miutan resizett. Az jo?Pls help
-
Viszlát
addikt
válasz
schwartz #16899 üzenetére
Az édes naivitás kora...
Minden általunk használt eszközt hozzáértő szakemberek terveznek, pl autó, érdekes módon mégis olyan tudatos anyagfelhasználásra és szerkezeti kiépítésre törekednek, hogy viszonylag jól behatárolható élettartama legyen és ne használd 20 évig a BMW-det. Ez a kártya tökéletesen működik ilyen hőmérsékleten is, csak kérdés meddig... erre próbáltam célozni.
-
ricsy888
senior tag
válasz
<cafat> #17016 üzenetére
Na álljuk meg egy pillanatra. Én azért ajánltam a HD4850-et mert nincs sok árbeli különbség a HD3870-hez képest. Akkor talán már jobban megéri + 8-9k -t hozzádobni és egy jóval erősebb kártyát venni még ha a proci miatt nem is teljesít 100%-on.
Én nem azt mondom, hogy a HD3870 egy rossz kártya, sőt 1280x1024-be szinte mindenre elég (ahogy nekem is, egy 2,6Ghz-es X2-vel) szűrőkkel. A maga kis ~25k-s árával elég jó vétel.
Nem utolsó sorban a pénztárcád dönt. Viszont a táp miatt maximum a HD4850-et tudom ajánlani, ezt még el fogja bírni. Később pedig egy proci és táp csere. -
aya
addikt
válasz
<cafat> #17054 üzenetére
Azért cseréltem le a 7600gst karimat, mert a Splinter Cell Double Agent már szaggatott rajta, de tény hogy az Obliviont elvitte.
3850-9600gt felett már semmi játékkal nincs gond, legalábbis addig amig fos x360 átiratokat kapunk, amiben lényegében egy modositott x1950 kari van. -
<cafat>
senior tag
leszarom h nem hiszed, pedig így van, képzeld lost planetben fullon 1024x768 és átlag 20-25fps nagyon ritkán akadt csak meg, mikor közelről lőttem szét 1 szörnyet és kijött belőle az a sárga izé... de ha húztam a karin 560/700ról 640/800ra (660/820 volt a max, de nem akartam széthajtani...ezt gyári hűtővel, de gondolom ezt se hiszed el...) akkor megvolt a min 25 fps és a max 35, na ennyit erről..., most nincs fennt, és nemfogom felrakni ilyen baromságokért, majd win reinst után, és majd akk küldök képeket a hitetleneknek....
gothic 3 ról most is tudok.... az fennt van, ja meg stalkerről is... -
pisti
őstag
válasz
<cafat> #17007 üzenetére
Szerintem az volt a fő problémája mint nekem is, így visszaolvasva pár hsz-t.
Az a lista amit írtál a 7600GT-hez.
Khm. Khm.
Képtelenség.Persze lehet neked a 15 fps is folyamatos és akadásmentes. Bár Lost Planetben fullon sztem még annyit sem tud kipumpálni a 7600GT, és az csak az egyik olyan cím aminek nagyon nincs helye abban a felsorolásban.
-
poli27
veterán
válasz
tibz03 #17033 üzenetére
Kiszedtem a gépet vga-t is meg minden cserélgettem,de a hang forrását nem leltem,mivel nagy frekin sípolt.Mindenhonnan azt hallottam mert annyira irrítáló a fülnek.Arra a hüle ups-re nem is gondoltam,eddig sose csinálta
Aztán 1x véletlen észrevettem hogy ég az overload lámpa rajta
Azért köcce a tanácsokat,mindenkinek.
-
TTomax
félisten
válasz
DigitXT #17050 üzenetére
Amugy az az érdekes,hogy ment csak a hatásfokkal voltak gondok.Ahol HDR volt ott vettem észre nagyon hogy alig volt gyorsabb a 2 kártya mint 1...Macerás ez a CF sokmindenre oda kell figyelni,minden játékhoz máshogy kell kalibrálni azt a szerencsétlen CCC-t a legjobb hatásfok érdekében....
Más...
A hütésem alakulóban van 2db 12-es meg 4db 8-as felel a 2 radeonért..ha készen lesz (még egy S1rev2 hiányzik) akkor lehet irok egy cikket a LOGOUT-ra mert volt itt lakatosmunkátol kezdve minden,viszont a végeredmény elég meggyöző lesz.Külön megér egy misét a CF hid utolagos átbujtatása az S1 lamellák között. -
westlake
félisten
-
depzoo
tag
Ohh jajj ha tudom hogy ennyit meditáltok egy hsz létjogosultságán inkább nem borzoltam volna a kedélyeket
Egyébként köszönöm mindenkinek a válaszokat.
-
TTomax
félisten
Valami baj van ezzel a 8.7-es driver CF támogatással...a 8.6-os hotfixxel jobban ment a CF...
-
cizoe
őstag
válasz
depzoo #17038 üzenetére
depzoo: Nekem a szintén brisbane magos, viszont szorzólockos 5200+ 3ghz-en 30°C, 1-es mag 6°C, 2es mag 12 °C Hyper TX2-ővel... Intenzív loadban se megy fel magasra... Szóval fogod tudni rántani. BÁr az m2n-eről nem tudok sokat tuning terén, biztos jobb mint az én msi lapom...
Ja és ősszel már más lesz a szitu szóval addig lemegy a phenomok ára is az érkező újak miatt. Hát még a 4850-é... 25-30körül dobálják kiskerben majd remélhetőleg.
schwartz: Sokkal jobban kezdem unni az idiota forumozási tanácsokat, hidd el...
mod.: Rád is... Ha kérdezett valamit értelmesen, nem ogok neki nem válaszolni azért, mert nektek vannak bratyizós elvárásaitok a topik tartalmával kapcs-ban
, meg együttröhögős "jajjmármegintaggódikvalakimertnemhajtjaki" meg "jujjjdemelegavga" hsz-eken. Nem ment vakvágányra a topik, addig meg felesleges ezen vitázni.
Recon: Ugyanazt a gl-tesztet tolja le mindkettő, bár én is Caps-hívő vagyok. -
depzoo
tag
úgy képzeltem hogy szorzót fel 15-re fölötte meg hyper tx2 oszt kész, de ha van tanács szívesen veszem (nem vagyok nagy tuningbajnok, m2n-e lapba megy majd)
valamikor szeptember-októberben lesz a vétel, lehet addigra már lesz spéci hűtős kari is, de ez még kiderülés tárgya. -
schwartz
addikt
válasz
tibz03 #17033 üzenetére
Hidd el, hogy a magas frekvencias zajt nehez bemerni. Nekem eddig csak egy monitorom sipolt (Samsung 997MB) es azt is csak akkor hallottam ha nem nyomta el a gepem hangja. Mire sikerult a PC-t hangtalanna alakitgatnom mar csak ez a zaj utott at. Jopar napot szenvedtem igy, mig vegul a monitor fole raktam a fulem. Erdekes modon ha ultem elotte joval kevesbe volt hallhato mint tavolabbrol.
-
tibz03
őstag
válasz
poli27 #17032 üzenetére
De amúgy leírtuk neked, hogy szedd szét a gépet, vedd ki a kártyákat, stb. Ha elkezdted volna a dolgot (meg se kellett volna csinálni, csak elkezdeni), akkor talán már a gép elővétele után rájöttél volna. Hogy lehet úgy meghallgatni, hogy mi sípol, hogy ki se szeded a gépet? Ehelyett beírod, hogy te nem hallod, mert ilyen meg olyan frekvencián sípol stb...
Nem értelek... ezért fölöslegesen segítettünk, mert nem is voltál rá vevő.
-
poli27
veterán
Bazze álmomban sem gondoltam volna mi sípol....Az a k...csög szünetmentes.Azé nem vettem észre honnan jön mert az be van rakva a gép mögé xD.Overload sajna :S.Ennyire megszívni
APC back-ups CS500 kicsinek bizonyult.
-
Egzee
őstag
nah már gondolkozok vmi hűtés megoldáson! előre szólok! Gyány lesz!
De szabályozható!
-
TTomax
félisten
Az hogy a fenébe van hogy terhelés alatt a masodik kartyam 2D-ben marad???
-
T-bag
tag
Kösz hogy megnyugtattatok. Ide érdemes betérni.
-
TTomax
félisten
-
cizoe
őstag
válasz
TTomax #17017 üzenetére
ugye nem csak nekem nem indul el a HW geometry intancing...
-
cizoe
őstag
Én közvetlenül a 88gtx-et cseréltem 4850-re és azért láttam változást rendesen. Na jó ez főleg annak tudható be, hogy a gtx nem nagyon volt kihajtva.
T-bag: De, csak FireQ néven fog futni, és fűteni fogja a kártyát.
Komolyra fordítva a szót kb jó egy hónappal a megjelenés után már lassan csordogálhatnának... Lásd már itt a toxic, stb..
-
T-bag
tag
HIS-ék ennyi idővel a megjelenés után már legalább reklám szinten nyomni szokták az ICE-Q szériát. Most viszont csendben vannak. Nem lesz ice-q 4850 ?
-
TTomax
félisten
GPU Caps Viewer RV770 támogatással...Ime...
-
<cafat>
senior tag
válasz
TTomax #17008 üzenetére
és ez neked szólt?
minek szólsz bele olyanba ami nem tartozik rád?
na itt a smile, örülj neki, és légy vele boldog.... de ha akarod majd köss bele ebbe is.... xD
tessék beszélj erről: "(#16983) <cafat> válasza lsc (#16966) üzenetére" "(nem letámadásnak szánom csak vélemény)"
csak ne velem mert én már nagyon unom.... -
TTomax
félisten
válasz
MRaptor #17010 üzenetére
BIOS-ban állitsd át a PCIE-re a detektálást,Rakd fel mindkét CF hidat,hirtelen ennyi,jaaaaaaa...amugy az normális...amikor kiirja a vista,hogy letiltotta az egyik VGA-d akkor semmi gáz,rakd ujra a Catalystet a végén meg restart a következö bootkor a catalyst már azzal fog üdvözölni hogy CrossfireX...ott bepipálod,de azt hiszem automatán is ugy fog menni...
(#17012) Intruder A 6
Szerintem meg nem...nagyban függ a monitorod méretétöl.. ha 1680 felett játszol akkor talán...
Most látom Samsungod van...az ugye 1440X??? mert akkor nem... -
cizoe
őstag
válasz
Intruder A 6 #17012 üzenetére
Egyértelmű. Főleg, ha nagy felbontásokban játszol. Tán még 4850re is, de ott már nem fogsz hasraesni a változástól.
-
Intruder A 6
aktív tag
Sziasztok!
Szerintetek megéri lecserélni Egy EVGA 8800 GTX-et egy Sapphire HD 4870-re?
-
mert_csokis
senior tag
Gondolom azért a legtöbbünk nem szintetikus tesztekkel meg 3DMark-okkal játszik. Persze a mai perverz világban,ki tudja
Egyébként nem lázításnak szántam a dolgot. De nagy általánosságban elmondható,hogy egy 2,7 - 2,8-ra húzott akár alsóbbkategóriás proci is teljesen elegendő még a mai játékok élvezhető futtatásához. Minimális fps növekedést persze hozhat egy még erősebb proci. Kérdés,hogy az a pár százalékos plusz megér-e annyi pénzt... -
MRaptor
tag
Hello
Azt kérdezném meg, hogy az miért van:
Az xp-n a 2db 4870 egyből megy a CF, de vista alatt nem. Felismeri a 2vga-t, de az egyiket letiltja.
Mit csináljak, hogy menjen a CF.
Kérlek Titeket adjatok tanácsot. Köszi üdv.
Ja, még annyit, hogy a maximus formula-nak nem probléma a 66fokos hő? Eddig 57fok volt max.
Erre is köszi a választ előre is -
TTomax
félisten
válasz
<cafat> #17007 üzenetére
eddig is normális volt a hangvételem... (nem én smile-zgattam meg tettem durva, néhol már sértő célzásokat....)
11 smile,és a stilus is kritikán aluli...
Miröl is beszélünk??? -
<cafat>
senior tag
válasz
TTomax #17001 üzenetére
eddig is normális volt a hangvételem... (nem én smile-zgattam meg tettem durva, néhol már sértő célzásokat....)
a tőke megvan rá, nem mondtam h nincs, ezt honnan vetted?
nem tudom mégis jobban, de azt tudom h mit nem akarok....
de biztos h veszek vmit, de amint már írtam még csak infót gyűjtök
nem érzem h bármit is feleslegesen kérdeztem volna.... a mai világban van jópár felesleges dolog, de az információ egyáltalán nem az.... az h te feleslegesen foglalkozol ilyenekkel (pl célzásaid, meg ez a hsz rám vonatkozó része is... az már a te dolgod....)
részemről zártam ezt a dolgot... -
Csákk
senior tag
válasz
mert_csokis #17002 üzenetére
Igazad van,játékokban nincs is gond az állításoddal,de szintetikus tesztek alatt jobb a minnél erősebb proci,lehet hogy 3dmark is pénzelve van a cégek által,de ez van és ez egy másik topic kezdete már^^
-
lsc
nagyúr
válasz
mert_csokis #17002 üzenetére
Amennyiben tovább is nézed a tesztet akkor azért van értelme az erősebb procinak /igaz tuning is van a világon / . A linkelt utáni játékokban szinte mindegyikben nem árt az erősebb proci .
-
-
schwartz
addikt
válasz
cowboy_bebop #16995 üzenetére
Hat igen, azt beneztem...
-
mert_csokis
senior tag
A mókuskerék...igen szomorú. De látom működik,rendesen ki vagytok nevelve a "Procid nem hajtaná ki" témában. Ha a topicot olvasgatná egy Intel alkalmazott,biztos dörzsölné a tenyerét,hogy milyen jól működik a marketing gépezet
Folyamatosan ontják a cpu szörnyeiket,ha szükség van rá,ha nincs. Mert ugye a négy mag presztízs,meg milyen jól néz ki gép boot-oláskor is
Az már más dolog,hogy gyakorlatilag semmi sem használja ki. Ezt ők maguk is tudják,de muszáj nyomást gyakorolni a piros oldalra. Ez már rég nem a felhasználók normális igényeinek a kiszolgálásáról szól. Egyszerűen konkurencia gyilok
Azért linkelnék egy tesztet,hogy mégse a levegőbe eregessek. Érdemes megnézni,tanulságos... -
TTomax
félisten
válasz
<cafat> #16996 üzenetére
Na most itt álljunk meg egy kicsit, idejössz...kérdezel...tanácsot kapsz,de te mégis jobban tudod...tulajdonképpen az se biztos veszel valamit,hiszen a tőke nincs meg rá.Azt gondoltam érzed a némi élcen,hogy feleslegesen foglakoztatsz bennünket,a forum pedig nem ettöl fajul el.Ha valamit válaszolni akarsz azt máris privátban tedd,ha normális hangvétellel teszed természetesen válaszolok.
(#16997) Nova91
amelyik olcsobb...
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen SSD-t vegyek?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Hővezető paszták
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 30 Ciklus - 100% Akkumulátor - 8GB/256GB SSD - MAGYAR - Éjfekete
- Akciós Windows 10 / 11 Pro OEM Licenc Kulcs 100% eredeti, jogtiszta!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged