Aktív témák
-
Hunter2
addikt
Nah úgytűnik kifeküdt a 4850-em. Tegnap kikapcsoltam a gépet, ma akarom bekapcsolni erre nincs kép a venti meg 100%-on.Beraktam helyette a 7600gt-met azzal meg simán megy.
Van rá esély hogy magától eldobta a video biosát?(csak mert régebben nálam alaplap simán eljátszotta ezt)
-
Eagl3
veterán
Miért dob ki GRID az asztalra olyan 10 perc játék után?
Semmi jele nincs, hogy megfagyna egyszer csak kilép mintha mise történt volna semmi hiba üzenet.Mod.: Grafika maxon 8xAA
-
[basler]
csendes tag
válasz
Termi16 #18093 üzenetére
okay megpróbálom 50% körüli ventivel
a fagyi és a control center elérése között kb 20 másodperc van, ennyit számítana? (ja a ház oldala le van kapva, szóval semmi főzés + előlről egy 12 centis coolink is fúj)
lama hangzású lehet, de ebből szinte biztos gari lesz, ennyi pénzért ugyan működjön a gyári beállításokkal, ne kelljen még tákolni is...
-
-
Eagl3
veterán
14464pont
Proci 3600-on, 4870 alapon. Gondolom ez korrekt.
-
BullZeye
veterán
üdv!
mi lehet a baj, nagybátyámék gépében a HD4850 a GPUZ szerint GFX Chilla felszerelése után a következőket írja:
GPU temperature #1 39°C
GPU temperature #2 50°C
GPU temperature #3 42°Ca #2 mindig lényegesen magasabb mint #1 és #3, valamit nem jól raktam volna fel ? :S
az én 4850m simán jó, ezzel a hűtővel és nincs ilyen eltérés a 3 hőmérséklet között :S
Az lehetséges probléma hogy mikor felraktam a hűtőt hálisten lejött 2 borda így szereltem újra le őket, aztán csak nem ragadt vissza sehogy, így 10 percig volt "szabad" levegőn a pasztás borda+gpu, és a végén az alap hűtő ragacsaival raktam fel azt a 2 bordát....remélem nem lesz baj belőle :S -
Eagl3
veterán
Vajon miért nem indul el a 3Dmark06?
Bejön a kis ablak a monitor közepén, h. analizálja a gépet és kanyec... proci 50% on dolgozik rajta de 5perc után se csinál semmit. -
[basler]
csendes tag
Sziasztok!
Talán szerepelt már az alábbi kérdés itt, bocs, a topic csak egy kis részét nyálaztam át...
Az amd fórumán elég sokan anyáznak hasonló problémával (atikmdag error topicban sok az nvidia dícséret).
Van itt egy Sapphire Radeon 4850-es, ami pár perc játék után hazavágja a rendszert.
Megáll a játék és felugrik a winben az ati hibajelentő ablaka azzal, hogy grafik cucc nem válaszol és hogy küldjön-e vagy sem jelentést az atinak... screenshot
Ezután még van visszatérés a játékba, de a köv alkalomnál már teljes ko a játéknak, a windowsban pedig úgy viselkedik, mintha nem lenne feltelepítve a vga driver (szaggat a scrollozás és az ablak mozgatás). Restart után újra oké.Pl. Cod 4 (1.7), Crysis (1.2.1) 2-3 perc után kakukk, Caesar IV (hun 1.2) talán 10 percet bír hiba nélkül. Ha kikapcsolom a VPU recoveryt, akkor csak szimplán elsötétül a monitor. A tapasztalatok szerint minél vga igényesebb a gama, annál hamarabb jön a hibaüzenet.
Próbálkoztam a gyári cd-s és az új 8.7-es driverrel is. Amikor a 8.7-t raktam fel, az úgy hazavágta a win-t (kékhalál egyből az indulás után), hogy újra kellett telepíteni, akkor is a driver telepítés utáni első restart után kiírta a win, hogy vmi bitang hiba után állt helyre. Utána a verziószámok stimmeltek + megpróbáltam újratelepíteni a drivert, de nem változtatott semmit.
A vga pót tápját próbáltam már a tápból kijövő direkt csatival, és a kártyához adott ide táp->6pin csatival is.
Hőmérséklet a "standard" 78-83 fok.
konfig: Asus P5KC, Intel E8400, 2 giga Kingmax DDR3, WD 320gb SATA2, Sapphire Radeon 4850, FSP Bluestorm II 500, Win XP SP3, DX 9.0c; túlhajtás nincs
A kártya július első napjaiban lett vásárolva, egyelőre nagyon esélyes, hogy a jövő héten újra találkoznak a boltossal
.
Ötletekért előre is köszi!
-
G4ga
őstag
hali all!
kérdésem lenne...
a ventilátort sikerült beállitanom, megmondom öszintén nem is ojan vészes a hangja.
8800GTS-emhez képest nem annyira gáz, és 100% venti mellet 44fokot produkál.
az ati autó hangolás mellet 66% nem ment feljebb? véleményetek szerint ez elfogadható?
az igazi kérdésem az lenne hogy hogy használom a huzás funkciót?
lefutott az auto hangolás 690 és 1183 értékeket sikeresen teljesitette. amikor az egyéni orajel tesztelését nyomon 690 és 1135 értékeket tudta sikeresen tesztelni... ez normális?
hogy tudom ezekeket az értékeket fixálni? mit kell ahhoz csinálni hogy a jelenlegi órajeleket átálitsa a huzzot értékre?
mivel ott folyamatosan 500 és 750 értékek szerepelnek.
elöre is köszi a választ!ui: riva vagy ati fix nincs már ehhez a karihoz?
amd gpu clock tool nem müxik nekem!
-
keIdor
titán
válasz
Csiborbogár #18068 üzenetére
Elöbbi...
Röviden: AMD azt mondja elég neki a 8 jelenlegi partnere, nem bíznak az EVGA-ban. Az eddigi partnereik, mint pl. a Sapphire, HIS, PowerColor kitartott mellettük az ilyen HD2900XT-s időkben is és AMD úgy gondolja, hogy egy ismételt rosszabb terméknél kiszálnának. -
Tomate
veterán
válasz
subpixels #18069 üzenetére
Ez ugyan az ami 2 sz-al előbb lett linkelve.
Netes fordítóprogrammal lefordítottam. Jókat lehet rajta kacagni
, de a lényeget ki lehet venni:
Ne fesd le ezt több pirossal, mert ez nem fog történni!
A kétségbeesett idők kétségbeesett rendelkezéseket követelnek, és ez annak tűnik Nvidia fő partnerei közül az egyik ment és megkérdezte AMD-t, hogy ennek volt szüksége arra, hogy segítség elmozdítson még néhány Radeon kártyát. Ez Nvidia szorításának tűnik az ezé 20+ partnerek túl sokat igazságos volt EVGA és ez elmentek látni, milyen másik opciók elérhetőek voltak. AMD szorító csapszegealkalomszerűen tegnap elmondta nekünk az [ez] csak szüksége van nyolc partnerre és arra, akiktől ez nem akarja azt, hogy rongálják meg a hűséget közöttük, és maga egyenetlen talajon keresztül álltak AMD mellett (HD 2900 XT) és a simítás (HD 4000 sorozatok).
Nemrég AMD felvette Gainward Palitet... nem, várj, Gainward, egy másik partnerként de ez csak egy speciális régiókért való stratégiai lépés volt.
AMD már megfontolja a világméretű közvetítését elegendő és további telítő a piac mégis egy másik matrica általános terméken nem tesz senkinek semmilyen szivességeket - ezzel a véleménnyel teljesen egyetértünk.
(Nagyon) Unofficially, AMD azt az egyetlen Nvidia partnert, akit ez akarna, mondta munkának volt BFG a Statesben, de ez nem tudta látni azt, ahogy történt bármelyik. Nos az egész függ mennyi árrés, ami Nvidia megengedi a tanácsgyártóinak, hogy másképp a jövőben legyen, lehet, hogy látják AMD-t vagy az Intel Larrabee-jét válni egy vonzó (vagy elkerülhetetlen túlélésért) opció.
Szeretnéd látni, hogy EVGA ATI Radeon céduláz? Kedveled az aktuális AMD partnertartományt - vagy ott túl sok vagy túl kevés? Tudjuk a gondolataidat a fórumokban! -
subpixels
tag
-
keIdor
titán
-
Zoli1983
tag
Sziasztok! Egy ismerősöm mondta, hogy ez a driver, amit belinkelek, sokkal jobb, mint a gyári (8800GT-nél bevált..). Nem tudom, hogy jó-e a 4xxx szériához, nézzétek már meg pls! [link]
-
halleck
csendes tag
Nem lehet, hogy a hőmérsékletmérést kevered áramméréssel? Én az Everestben csak VRM hőfokmérést találtam, áramfelvétel mérést nem, és egy jól működő hűtés esetén a 60 meg 82 fok reális érték lenne. Persze lehet, hogy én néztem el valamit.
Az viszont biztos, hogy nem a 12 V-os ág áramát méri, mert képtelenség, hogy azon fölvegyen 60-80A-t. Az én tápom két 12V-os ága összesen tud leadni max 29A-t, és mégis gond nélkül futtatok rajta bármilyen szőrös fánkot. Ráadásul, ha kiszámolod, a 12V-on 60A áramfelvétel esetén 720W lenne a kártya teljesítményfelvétele, 82A esetén pedig 984W.
-
caketower
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Gépvásárlás elött állok, a vidkari már megvan két darab gainward hd4870 cf-ben csak azt nem tudom mit rakjak cpu gyanánt mellé. Ebben kéne a tapasztalatotok nem szeretnék nagyon cpu limitbe menni max 40-50k szánok rá.és ha lehet alaplapot is mondjatok ott sem szeretnék 20k fölé menni.
Kösz előre is a helpet -
Viperator
őstag
Sziasztok!
Új gépvásárlás előtt állok, HD4850 lesz az új videokártya. De van egy kérdésem: mennyire megbízható a Gainward márkájú videokártya? (most olcsóbb, mint a Sapphire. Nekem régi Sapphire-m van és nagyon jó)
Előre is köszönöm a választ!
-
Egzee
őstag
Hát akinek nem elég az 1280x1024 az bújjon el... Én életemben nem játszottam 1600x1200-nál nagyobban, mert akkor már lassú a monitor...
És még mielőtt valaki azt mondaná h az lcd jobb, annak meg azt mondom, hogy nem fogok egy rohadt monitor miatt mindíg felső kategóriás vga-t venni drágáé (ez kivétel volt mert rohadt olcsó) csak azért h abban az X felbontásban is menjen maxon, MINIMUM 2x AA-val... -
juhi07
senior tag
Hy
nekem meg valami miat nem indul el a 3dmark 2003 .. -
MRaptor
tag
Hello
Tudnatok segiteni a 3dmark hotfix telepitessel kapcsolatban? Nem akar telepulni, hibat ir kiKivancsi vagyok a 4870 cf 3dmark06 pontszamra
Udv MR -
Lefty
addikt
hi, nekem egy 4870-es van, és az lenne a kérdésem, hogy van-e valami megoldás a gyári hűtésnek valamiféle optimizálására? bios vagy nem tudom. a vga topicban azt mondták, hogy az accelero s1 erre a szériára még nincs úgy kifejlesztve ahogy kellene, hogy a VRM-ek hűtése nem megoldott. én meg nem akarok maszekolni, mert nem értek hozzá. a gép megy állandóan, a GPU masszívan 80 fok mindig, nem mintha akkora nagy baj lenne, de jobb szeretném ha hidegebb lenne. szóval valami? vagy maradjon a szobaventillátor?
-
vfeco
aktív tag
Ki tudja mikor lehet már kapni a nem referenciahűtős 4850-eket? Gainward Golden Sampla (?), Sapphire Toxic.... ilyenekre gondolok. Nem akarok ref hűtőset, mert nem bírom a venti zúgást.
-
TTomax
félisten
válasz
Darkmilka #18023 üzenetére
Nekem nem volt elég,és én is 1280-ban toltam....KB nagy átlagban ha mindent ráadsz 1280-ban akkor egy 10% fps-t veszthetsz nem többet,namost azért 1280-ba a 4850-en CoD4-be 60-150fps dob...a 10% relative nem sok... Aztán gondolom most egy 965lapod van...ha wolfi kell,normális feszen akkor azt is kukázhatod...Nameg nem látunk a pénztárcádba...egy biztos a 10% upgrade nem lesz olcso sajnos...
-
Tomate
veterán
Megtámogatnám újdonsült Gainward bácsit kb. 30kilóval. Jó kártyát fognak adni?
Egy 3,2-re húzott 5000+is elég a kihajtásához igaz?
-
tibz03
őstag
-
rhen
senior tag
-
Skizz
addikt
válasz
Darkmilka #18026 üzenetére
Attól függ. Megveheted most a kártyát, felhúzod a procit valami erősebb léghűtéssel (vagy szobaventi powa) 3,5Ghz körüli órajelre, aztán azzal egy darabig el leszel. Ha pedig már érzed, hogy bizonyos alkalmazásokban kicsúszik a proci lába alól a talaj, akkor elkezdesz gyűjtögetni egy kis Wolfira, egy E8200 már nagyon ócsón' kapható.
-
Skizz
addikt
válasz
Darkmilka #18023 üzenetére
Nem lesz elég. Főleg ilyen alacsony felbontáson, ugyanis minél alacsonyabb a felbontás, annál nagyobb esélyed van a CPU limitre. Magas felbontáson a VGA limit jöhet elő. Szumma: nem lesz elég a proci, legalábbis nem fogja 100%-ig kihajtani a VGA-t, bizonyos alkalmazásokban a natív felbontásodon.
-
Skizz
addikt
Nem tudok más megoldást, mint:
1., mostani driver letöröl, restart
2., Driver Cleaner futtat, restart
3., CCC föl, restart
4., profil készítése (valami nevet beírsz -> save -> close)
5., kereső: appdata -> ATI -> ACE -> Profiles...... és ha nem lesz ott, akkor add át a gépnek az irányítást.
-
Darkmilka
csendes tag
Sziasztok!
Szerintetek egy E2160@2997Mhz(9*333) proci kihajtana egy HD4850-est max 1280*1204-be?
Vagy ehhez inkább egy Wolfdale magos kell, ami csak a cache-méretben különbözik durvánvagy a kártyának full mindegy, hogy 1280-ba milyen proc dolgozik alatta, mert csak 1600*1200 vagy magasabb felbontásaban nem lesz CPU limitált
mod:bocs ha hülyeséget írtam
a választ előre is köszönöm
-
Egzee
őstag
Még mindíg király ez a kártya... Bármivel játszok (no krízis) az megy maximumon és sosincs fps loss! Aki ilyet vesz, az ne rakja fel a legújabb drivert, mert instabillá válik az fps-e! (lásd: COD4) A hűtés olyan amilyen, értelmetlen gyötrődni rajta... 4850! Unleash One Tera!
-
Levin01
őstag
Gainward 4850 gyári egylotos hűtését lecseréltük egy Zalman Vf700Cu Fatality-re és 80fokról lement 50-re az idle hőmérséklet, terhelve is max 55-57.
-
NKing
tag
válasz
tibz03 #18013 üzenetére
Valóban, de nem is állítottam, hogy elbírkózik
Amúgy meg a Warhead expansion állítólag megtöri a jeget, mert jobb lesz az optimalizációja. PLUSZ nuku DX10. M$ meg dugába dőlhet és nekifeküdhet a DX11-nek, hátha majd az...
Mellesleg tettem egy próbát a DX10 unlockal, de azt kell mondjam, nem sokat üt a HIGH-ra. FPS számban viszont legalább 4-5-öt...AA nélkül -
NKing
tag
válasz
newgamer #18007 üzenetére
Najah. Nekem E8400-al, meg 2 gb Corsair Dominatorral, a HD4870-en szépen hasít, Highon 1280x1024 akár 2x vagy 4x AA-val is 25 FPS fölött. 2xesen játszom, mert akkor a minimum fps is 27. A beta catalyst8.7-el a havas részen csúnyán szaggatott, de az officialal már ott is darál
-
juhi07
senior tag
válasz
Sicilian #18003 üzenetére
Itt egy leirás
Olvaszaazsd át
-
Tomekk.
aktív tag
Mennyire gyorsan viszi a 4850-es kari a Crysis-t 1280*1024-ben egy E8400-as proci és 4gb ram társaságában? Persze full grafon.
-
Sicilian
addikt
Hi!
Lenne 1 kérdésem, amióta bent van a 4850-es garim, a windowst nem tudom kikapcsolni (XP), mikor rámegyek, hogy kikapcsolás mindent leállít, majd kattan 1-et a gép és újraindul, ez miért van??
Valami elállítodott?
Aktív témák
Hirdetés
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Gyúrósok ide!
- RAM topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen notebookot vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- 16TB 0 nap Seagate Exos X16 Enterprise HDD több db.
- Xiaomi 13T Pro 12/512GB, Kártyafüggetlen, Kijelző enyhén beégve, Garanciával
- Honor X7a 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Lenovo ThinkCentre M720q/ Dell OptiPlex 3060- 3070/ Hp EliteDesk 800 mini, micro PC-Számla/garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest