- Fórumok
- Videokártyák
- ATi Radeon HD 4850 / 4870 -- Archívum 1.
- (téma lezárva)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- GoodSpeed: MacBook egy kis gikszerrel.
- lkristóf: Prohardver fórum userscript – hogy lásd, mikor neked válaszoltak
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- creation: Elég lett abból, hogy a nagy gépeim nem képesek behúzni a filamentet
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
szóval én nem látom azt, hogy milyen lassú lenne a GPU...
De ha gondolod, csinálhatsz te is teszteket a GTX285-öddel, had lássuk, hányszáz FPS-t produkál....Legalabb azt vard meg mig elohozom, hogy milyen ubergyors a GTX.
Abban amirol szo volt, ez most irrelevans...
Nyugodtan huzd be a tuskeket, mert nem bantani jottem az ATI-t...
-
schwartz
addikt
És bár lehet, hogy bajban vagy a matematikával, de elárulom, hogy 15-20FPS-nél is ugyanannyira 20% a 20%, mint 150-200Fps-nél....
Na ne mondd...
A gond csak az, hogy 150-200 FPS-nel, gyakorlatilag annyi jentosege sincs... 
A tesztekre meg magasról teszek, hiába nem publikálták sehol, ha betettem a GTX után az Ati-t, és hopp szebb lett a kép.
Igy van. Szarjunk a tesztekre...

-
schwartz
addikt
Rage128, R8500, X700, X1950Pro, HD3850, HD3870X2, HD4850. (teljesseg igenye nelkul) Esetleg annyi lehet meg a dologban, hogy mindig profi monitorom volt...

-
schwartz
addikt
Ahol 15-20 FPS-eket latok ott nem egetvero a +20%.
Magyaran nem oszt nem szoroz. Az RV790-ben, ha minden igaz, eszkozoltek egy minimalis optimalizaciot az RV770-hez kepest igy a kulonbseg egy resze annak is betudhato.
A 2D-s kepminoseg meg mindket gyartonal egyforma. Sehol egy hivatalos tesztben nem lattam, hogy erre kulon kitertek volna mint megkulonbozteto tenyezo. -
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
Nem akarom lehuzni a HD4850-et mert jol sikerult kartya de kozel egy eve megvan a gepemben ez a VGA teljesitmeny (G80U-rol valtottam), igy volt idom kivesezni a HD gaming-et.
De nezd (vagy kerdzed) pl. DeSanto-t. (cserelni szeretne hasonlo meggondolasbol)
S, hogy roviden is valaszoljak:
Egy par jatekhoz VGA-bol erosebb kell 1920x1200-hoz mint a 4850. (max grafikai reszletesseg + kepjavitok). Vagy legalabbis nem art, ha erosebb. -
schwartz
addikt
Egy par jatekban tapasztaltam, foleg kepjavitokkal (AA, AF). (COJ, WIC, Oblivion Gothic3, R6V2) Ezek kozul a WIC, Oblivion-ban hozott valamit a kozel 1.5Ghz tuning a C2D-n, 1920x1200ban. Kepjavitokkal mar szinte semmit sem szamitott a proci tuning. Valoszinu, hogy ahol mukodik a CF, siman skalazodik az FPS nagyfelbontasban, fuggetlenul attol, hogy "csak" 3Ghz-es (X2, C2D) proci van alatta.
-
schwartz
addikt
Még nem volt szo a felbontasrol, mikor jott a nem hiszem hogy a procid ki tudná őket hajtani.
HD felbontasban tokmindegy, hogy 3.2Ghz-es X2, (C2D) vagy 4Ghz-re tuningolt C2D van a gepben. (Ezt nyugodtan ki tudod probalni, hisz megvan hozza mind a procid mind a VGA-d. Ha nincs igazam, johetsz oltani). Kisebb felbontasban meg eleve nem nagyon kell a 4850CF. Persze jatekokhoz nem a DMarkhoz.
1440x900 vagy 1600x1200-ban meg mind lehet procilimit ha nem befolyasolja a jatekelmenyt. Vagy van olyan game amihez keves egy ilyen CPU? -
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
Amugy annyi kis bizbasz van a PCB hatoldalan, hogy a sok matatastol akaratlanul is legyalulhatott valamit a kartyarol.
-
schwartz
addikt
Nezd mit ir a Wiki az AS5-rol:
It should be noted that AS5, although slightly conductive and capacitive, is not as great a danger to electronics as believed. Its ability to capacitively couple adjacent traces only becomes a problem under high pressure
Gyengen vezet s nagy nyomast kell applikalnod a feluletre. Ettol az osszes tobbi paszta kevesbe veszelyes. (legalabbis a gyakoribbak)
Par eve olvastam valami review-t a hovezeto pasztakrol s egy tipussal sem tudtak zrovidzarlatot eloidezni. (az AS5 is koztuk volt). De ki tudja, ha nagyon ugyes vagy, sikerulhet...
(#22003) FeRRaR1
Meg a grafitozas is nehezen jott ossze olykor, nemhogy pasztaval rovidre zarj. -
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
A hsz-edbol (amire eloszor valaszoltam) nem ezt vettem ki; nem ilyen formaban volt megfogalmazva.
Eredetileg innen indult: Most tapasztalom, hogy a 8.7 a 8.7 bétához képest a 3dmarkok alatt igencsak lassított a kártyámon.En igy ertettem: 3Gb switch eleve bekapcsolva. 8.7 beta fenn, majd jon a 8.7 WHQL. Mertel mindket esetben DMarkot. Kevesebb pont lett 8.7 WHQL driverrel, Kerested a megoldast. Eszedbe jutott, hogy kozben boot.ini szerkesztve lett, kikapcsoltad a /3Gb opciot. DMark alatt helyreallt a rend. Levontad a kovetkeztetest, hogy 3Gb switch az oka.
Ha a boot.ini -ben a SP3-al mar bent van az opcio, akkor hogyan jutott eszedbe ezt kiszedni? Miert nem mertel mindket meghajtoval ketszer? (ki-be kapcs) Lehet egy bug is valamelyk driverben. Vagy keves memoria maradt a kernelnek.
64bites Windows, default igy kezeli a memoriat. (ha van honnan)
Gothic3ban gyorsit, ezt en probaltam. Lehet mas jatekban is. Az se kizart, hogy egyes helyeken lassulast okoz, de ha elfogadjuk, hogy ez mindenkepp rosz, startbol ki fogjak kapcsolni ezt az opciot.
Még nem urban legend. Lehet nem is lesz mert igazad van. (en nem tudom ra a helyes valaszt).
Regi user vagy, nem a velemenyed vontam ketsegbe, csak azt kifogasoltam, hogy a magyarazat keves volt ra a reszedrol.
(Ha olvastad s valaszolsz ra, kerlek irj egy privit, hogy ne kelljen feleslegesen atnyalaznom holnap ilyenkor vagy 500 hsz-t. Remelem nincs harag...
)Udv
-
schwartz
addikt
Azok a parnak ragadnak? Eddig amivel talalkoztam, mindnek valami gumiszeru allaga volt. Ragadni nem nagyon ragadtak. Igaz nem tudom mlyen van a 4850-en mert nem szedtem szet.
Ketoldlas ragaszto csik? Lehet kapni kulon is valahol? A Zalman-tol tudok ket komponenses hovezeto ragasztot (tubusokban) de utana a bordat legkalapaccsal sem lehet leszedni.

-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
Ha probalnad megmagyazazni (legalabb magadnak, ha masnak nem) még logikusnak is tunhet. De igy? Csak egy ujabb urban legend lesz belole.
(Ellenpelda: Bizonyos jatekokban gyorsit, drivertol fuggetlenul. Pl. Gothic3)
Kiprobalhatnad magad is, hogy mindket driver verzioval ki be kapcsolgatod s ugy mérsz. majd azt hasonlitod. Lehet 8.7 betaval semmi hatasa nem lesz.
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
Crysis alatt ki lehet egyezni, hogy egyforman teljesit a ket kartya. +1-2FPS az Ultra javara AA-al. Az osszes tobbi jatekban veri a HD4850. (sajat tapasztalat. Plusz most gyengebb a procim is joval mint ami a G80 Ultramhoz volt parositva anno)
(#19640) Bluegene
Laraxior-nak beket lehet hagyni az arfilozofiaval. Nagyon jo vetel volt hisz nem 100+k-ert vette.... -
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
Köztudottan a VX550 egy kalap...
A hozzaertok meg csak koztudottan mosolyognak.
Hagyjuk a Seasonic belsos Corsair hype-olast. A VX550-el mi a baj? Hogy CWT? Hogy nem is igazi SR? Siman leterhelheto 41A-el es nem vagja le az elektronika. Hangja csak terhelesre van, ripple zero es nem fekszik ki ket HD 2900XT + quad tuningtol sem. Volt Seasonic-Seasonic 430-om is; joforman 6-8eve csak markas tapjaim voltak. Jo tap a VX450 ahogy a VX550 is. Nem kene igy lehuzni. 
(#19574) TTomax Miert is?

-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
Mert ugyetlen vagy?

-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
Mar meg se haragudj de a 8800GT a nyalat veri s nem a HD4850-et.

(Huuu, lassan kezdek bevorosodni
) -
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
ottohn nem mindekinek szellőzik a háza és babrál a hűtéssel.
Eskuszom nem ertem miert nem lehet venni egy normalist dobozt egyszer az eletben. Pl. egy Chieftec BX-02B-B-B tap nelkul kb. annyiba kerul mint egy vacak custom hutes. Tobbet nem fo fel semmi a gephazban. Akinek meg ugy sem jo, mert tul forro a VGA, az ugyis menthetetlen eset.

-
schwartz
addikt
Ebben a felbontasban mar nem letfontossag az AA szerintem. Foleg ha gyors a jatekmenet. A HD4850 elsimitas teren jobb mint a G80. Plane, hogy az NV csak hallomasbol ismeri a shader based AA-t. Akinek fontos az elsimitas az inkabb DX10.1-ben gondolkozzon mint a nagy savszelben. Engem pl. teljesen hidegen hagy az AA es nem amiatt vagy a DX10.1 miatt valtottam. Egyszeruen erosebb az uj vas.
De megneztem a Gridet, 16XQCSAA azt mivel eszik mert itt olyan nincs alapon beallitottam egy lazabb 4XMSAA ingame es driverbol 16x AF-et. Minden max, a szoban forgo felbontason 55-60FPS FRAPS-al. Nem akad, nincs memory leak bug, nincs jatekelmenyt zavaro alacsony FPS. Ultraval is nyomtam a Gridet. Kb ugyan
igy ment de olykor be be akadt a jatek. Ha van Vistad es megvan a CoJ, megnezheted hogy kinlodik a G80 egy huzosabb grafikaval. Aszem ott mar hiaba is raksz AA-t mert nem muxik. De lehet tevedek. -
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
Az Ultrat 110k-ert vettem es ha jol emlekszem 60-er ment el. Hogy nem bantam-e meg? Kezdhetnem ott, hogy meg se kellett volna venni.
De akkor olyan arak voltak, vadi ujonnan 50k-val olcsobban mint sok uzleti ar jo vetelnek tunt. Masreszt a monitorom nativ felbontasa miatt vettem. Egy-ket jatek kifekudt a regi kartyammal. Majd jottek az uj gamek es a minimum FPS volt hogy bezuhant 20 ala. Majd jott a hype az uj HD szeriaval s valaki azt sugta itt az ido valtani. 36k-ba vettem a 4850-et. Minimum FPS-ben sokkal jobban all mint a G80U, a max nem erdekel mig 60 folott van es vegre jatszhato volt a CoJ is 1920X1200-ban DX10 alatt. Hogy megbantam-e? Hat nem igazan... 
A 256bites memoriavezerlorol annyit, hogy ugyancsak CoJ-ben a beepitett DX10-es benchmark 1280X1024 es 1920X1200-as felbontasok kozott atlag olyan 5 FPS kulonbseget ad (ha jol emlekszem 32 es 27), a minimum FPS nem csokken szamottevoen, a max nemtudom mennyi. (HD4850, very high detail). Az RV770 teljesitmenyet nem limitalja szamottevoen a memoria savszel, meglatasom szerint.
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
Az a MAX details az Xp-s max, igaz?

(#18752) oliba Lehet, hogy ugy van. De megis nagyobb eselyt latok a tuningra Toxic-al mint ref kartyak melegedos hutojevel. Ha megse ugy sikerulne mint a review-ban, akkor marad a felar de ott a custom hutes. Plusz nem kell szerelgetni es nincs garanciavesztes.
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
Sapphire TOXIC HD4850 . Csak nem tudom, hogy kaphato-e nalunk.
-
schwartz
addikt
-
schwartz
addikt
Aktív témák
-
Fórumok
LOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokPROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Nyomtatók, szkennerek Tabletek, E-bookok PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Videokártyák
- ATi Radeon HD 4850 / 4870 -- Archívum 1.
- (téma lezárva)
- Nem annyira csodás az ASUS csodakábele
- TCL LCD és LED TV-k
- Diablo IV
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Még 2026-ban megérkezik a karcsúsított Commodore 64 Ultimate
- Filmvilág
- Autós topik
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- A Vivo X300 FE is megérkezett
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Powercolor Red Devil RX 6800XT videókártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Gaming Z Trio RTX 3080 10GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus ProArt OC RTX 4070Ti 12GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus Rog STRIX RTX 2080 8GB videókártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI Gaming X RTX 3060 12GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Dobozos Új DELL XPS 13 9340/ULTRA 7-155H/32 GB Ram/1TB SSD/AI BOOST+INTEL ARC
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- LG UltraWide 34WQ500-B IPS Monitor! / 2560x1080 / 5ms / FreeSync
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- Gamer/streamer mikrofon, állvány, deck és USB HUB kitűnő árakon!
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

(esetleg a CPU score de az FPS ertekek nem relevansak)
Abban amirol szo volt, ez most irrelevans... 

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(ha mar csuszik az 55nm-es GTX280)