- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Aktív témák
-
Termi16
őstag
válasz
NereusLaceee #19896 üzenetére
Két darabot árul ennyiért...
-
Siera
senior tag
köszi a helpet.mindjart beallitom
-
D.Orion
veterán
Magasnak magas, de normális. Ha kicsit jobb értékeket akarsz, akkor:
<Feature name="FanSpeedAlgorithm_0">
<Property name="FanSpeedAlgorithm" value="Manual" />
</Feature>
<Feature name="FanSpeedRPMTarget_0">
<Property name="Want" value="0" />
</Feature>
<Feature name="FanSpeedPercentTarget_0">
<Property name="Want" value="45" />"c:\document and setting\user\local setting\application data\ati\ace\????.xml
De ez előtt a catalystban kell csinálni egy profilt, elmenteni, majd a módosítást követően vissza kell tölteni a profilt és müködik a dolog!"A 45 a veni fordulata %-ban, ha nem müködne(nekem se ment), akkor a másik Want" value -t is írd át 40-re.
50fölé nem ajánlatos rakni, mert Nascar versenyen fogod érezni magad...
-
Siera
senior tag
Hello!
most vettem a pcm és catalystben a vga 79-80 fokon áll !alapállapotban!.alig hűt.Ha játszik akkor bekapcsol a hűtés,és hasonlóan 79-80.
ez sztetek is magas? -
Termi16
őstag
válasz
Laraxior #19882 üzenetére
Hát úgy látszik minket nem izgat annyira a 3dmark
Én utóljára a 7900gs-emmel csináltam olyat, hogy ami a csövön kifér egy 3dmark kedvéért.
Őszintén szólva nem is értem, hogy miért kell, hogy rengeteg ilyen-olyan eredmény legyen ezekkal a karikkal.Másik meg, hogy sokan itt még a gyári hűtéssel küzdenek, amivel emberi fordulatszámon nem lehet tuningolni 1mhz-et sem...
Na majd holnap tolok vmit, csak meg kell még kicsit húzni a cpu-t is, a mostani 3,2ghz még elég laza.
-
banderasz77
addikt
Mára már a 3DMARK sem mutat meg semmit igazából. Csak öregecskébb karikra jó szerintem. A szintetikus tesztek sem nyerők, bár a hardver erősségét az kiméri. De hát a játékot melyikre optimalizálják, ez itt a döntő.
-
Laraxior
titán
válasz
Termi16 #19878 üzenetére
hogy legaláb legyen valami eredmény, mert ha megnézed az aTis listákat elég szegényesek.
Idejártok millióan,termelitek a hsz-eket,minden nap ugyanaz a téma, senkinek nem jutott még eszébe hogy jön ez a Laraxior csávó hát leverem a 4850emmel, vagy tessék 150 átlag FPS-s a Gridben vagy tudom is én miben.
Nekem nincsen bajom személy szerint senkivel
Csak annyi embernek lett hirtelen ilyen kártyája amit meg is értek....Peace
D.Orion: nem kell mellreszívni,főleg nem magadra venni -
Termi16
őstag
válasz
Laraxior #19877 üzenetére
Ne haragudj, de mit keres nvidiás eredmény egy atis topikban? Minek ez ide?
Mit akartál ezzel bizonyítani?Rólam tudod, hogy egyáltalán nem vagyok elfogult, mindig azt veszem, amelyik épp jobb.
Az meg, hogy egy ultra mit megy dmark alatt...Neked sem kell mondani, hogy az Nvidia felé húznak ezek a progik, nem kicsit. Akkor van bármi értelme is az összehasonlításnak?
-
Laraxior
titán
Gondoltam lesz pár ember aki ne állja meg.... sebaj
a kepfeltoltes.hu-ért bocs...Rájöttem tökmindegy mit írok ide,hogyan,hiába mondom hogy jobb a 4850...ha kiejtem az nVidia nevet,már jönek is a gyökerek és szívják a vérem,holott mindig elmondom nem azért jövök.Hátha valaki mutat végre egy hasonló eredményt,mert ugye azokat is kellene ide jegyezni,bár még nem találkoztam senki ilyennel. Adjatok egy napra egy 4850et,meghajtom én azt is
ha már a tulajok nem képesek rá.A proci erős,naná tán irigykedsz hogy van mi kihajtsa a kártyámat? Valaki azt mondta hogy 5000+ BE-s proci elég lesz neki. LoL ha azt hiszi... nem kötekedem én,csak akkor felesleges a 4850
-
TothMG
aktív tag
válasz
TTomax #19731 üzenetére
Ha nem lenne jelentősége, akkor nem jönnének a 100Hz-es LCD TV-k sem. Minén több képet jelenít meg a kijelző egy perc alatt annál élesebb a kép, és kisebb a mozgásnál az elmosódás. Én sokat COD-ozom, és én bizony nagyon látom a jelentőségét, kevésbé fárad a szemem, és a gyors egérmozgásnál szerintem élesebb a kép, pontosabb a célzás.
Ja és még továbbra is eladó 90 k-ért a két ASUS 4870-es vga.
-
Laraxior
titán
Csak hogy szítsam picit a kedélyeket
Tudom nem 3dmarkkal játszunk, de azért szép
és azt is hogy a 48xx megeszi, bár nem a 3dmark listában az tuti
Játékok előtt fejet hajtok, öreg VGA ez, ideje átadni a helyet a fiatalabb, dinamikusabbaknak
-
Ricco_hun
senior tag
Kicsit OFF lesz, de most már meghalok, ha nem tudom meg, hogy milyen progit hívtok szőrös fánknak
. Előre is kösz a választ.
-
D.Orion
veterán
Vá már... Mit opok itt a driverrel, leszedtem egyet azt kiderül, hogy 8.7... Akkor az uninstall át a 8.8b... Utána netframe 2.0 ... Még particionálni is kell, ha bele gebedek, akkor is letesztelem még ma. Gyári ventilátor fordulattal 75°C windows-ban, mindjárt azt is megpörgetem kicsit. A röhej az, hogy 12cm-es venti van 5V-on az oldallapon és egy még elöről is tolja be 12V-al.
-
hoffman_
nagyúr
Viccelsz, fel sem mertem nyomni 100%-ra... De gondolom, akkor kellően lehűti, akár tuningra is, hisz 60%-on alapon 55fok és terhelve sem megy 68-70 fölé. Ergó a 100%....
De neem, én hagyom így
A gyári beállítás tényleg kula, de az .xml nekem elég volt szerintem. Hosszútávon úgy is kiderül ha nem. De bios-cseréhez nem fűllik a fogam. Minek az? Inkább új hűtés rá, szvsz.
-
-
CimbiX
aktív tag
válasz
tottiboy #19845 üzenetére
En azert megiscsak kiprobalan meg egy masik tappal is, ha van ra lehetöseged, ne legyünk mar tulsagosan tapfetisisztak
Ja es hany eves mar a tapod? Ujkoraban meg persze birja a konfigodat, de minel öregebb, annal kevesbe... legalabbis az en regi tapom erezhetöen gyengült 1,5-2 ev utan... -
Froclee
őstag
Hali! Valahogy szoftveresen nem lehet halkítani a 4850 (sapphire 512) hűtését?? Pölö lejjebb húzom a venti fordulatát..
mod: [link] Kicsit kéne csak gondolkodnom..köszi azért
-
-
Termi16
őstag
Ma is tanultam vmit...
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Termi16 #19838 üzenetére
Én se direkt, csak kicsit link voltam
Azt jól megijedtem, hogy szar a kártya, amikor jött a nagy sivítás, meg villogó piros betűk. Aztán elolvastam és kicsit megkönynebültem
Egyébiránt xml-hack után kijelnthetem, hogy a kártya 60%-on már érvágás. Az 50% valamiért sokkal emészthetőbb, bár már ott is ontja a dB-t. De ehető kompromisszum, azoknak, akik nem tuningolnak és nem akarnak gyári hűtőt cserélni.
Aki pedig fülessel játszik, az tekerje meg, hadd szóljon -
tottiboy
tag
Hi Emberek!
beléptem énis a klubba...
problémám a következő... amint 3d-s alkalmazásra kerül a sor megáll a tudomány... 3dmark06 el sem indul... betöltőképnél megáll és annyi, még csak a progi sem indul el...
játékoknál cod2 cod4el próbáltam 2sec után fagyi van... próbáltam h énis leszedem az AVIVO drivert meg a ccc-t se semmi változásvkinek vmi ötlet ?
-
Đ@n!
tag
hy nicnsen valakinek unlocko-s bios-a? mert enyém 700 felett nem indul pedig most jött a vmod dehát így nem ér sokat :S Üdv estére elsznek Crysis eredmények
-
.mf
veterán
válasz
hoffman_ #19821 üzenetére
Akkor vagy nem mentetted el a profilokat, vagy még mindig a rossz helyen keresed:
c\docs&settings\júzerném\local settings\appdata\...
De azt is csinálhatod, hogy elnevezed valamire, ami nem fordul elő máshol, majd rákeressel. Én is így csináltam, először nem találtam, mert egyből júzer\appdata-ban kerestem, és ott üres az ace mappa.Játékárakhoz: egy haverommal Angliából rendeltünk egy rakás játékot, jóval olcsóbban megkapni ott őket. HL orange box kb 6-7eFt volt átszámolva. Szépen bevásároltam játékokból, most meg annyi a munkám, hogy nincs időm játszani
Kb 15 bontatlan és még legalább 10 végigjátszatlan játék van még abból a rendelésből meg az év eleji vásárlásokból...
-
fdisk
őstag
A vga-hoz adott 2gigás pendriveron van egy cdfs fájlrendszer.Hogy a nyavajába lehetne törölni?Mivel?
-
MarioAna
senior tag
-
Speed®
titán
válasz
D.Orion #19815 üzenetére
Tuningprogram CCC Overdrive vagy GPUclkTool (vagymi), ventiszabályzás szintén CCC\XML szerkesztés, szőrös fánk vagy GPU-Caps Viewerből (GPU-CV, vagy FUR Rendering néven megtalálod (esetleg O-Zone OGL bench). De jó az AtiTool Artifact Scanja is. Monitorozni meg RivaTuner például. Link nix, gugli van
Eagl3
GRIDnél lehet, hogy az OpenAL szivat, nekem is újra kellett teleptenem, miután leszedtem a TréMárk06ot. -
hoffman_
nagyúr
(lehet azért dob ki mert nem eredeti game)
Neeem, dehogy, ez minimális rizíkós rátát takar. Sztem ennek nem lehet köze hozzá ()
Viszont gonosz viccet félretéve (
) ez nem jó hír, mert sajna sokaknak, köztük nekem sincs keretem minden új 8-10-12k értékű gamere...és a GRID pedig be van tervezve
fdisk: Ha mondom!Nincs ott. Megnéztem újonnan TC-ből. Szakemberként
És win alól újra. Az egész ACE mappám üres, semmi az ég adta világon nincs benne.
-
Eagl3
veterán
válasz
MarioAna #19808 üzenetére
Többi játék rendesen megy?
Crysis nagyon problémás játék, optimalizálatlan fos. Sokaknak van problémája ezekkel a kártyákkal és a Crysis párossal, többen is panaszkodtak arra amire te. Nekem pl. Crysis intróiban menüben és picit játék közben is sípol a kártya. Nem sistereg szó szerint sípol mindig más frekvencián. Más játékban nem.
Még GRID-nél vannak gondjaim, mégpedig, hogy kidob az asztalraerre nem sikerült megoldást találnom sehogyse eddig de megmondom őszintén nem is érdekel annyira amíg minden más gond nélkül fut (lehet azért dob ki mert nem eredeti game).
-
hoffman_
nagyúr
Eddig csak win alól néztem, és örülök, hogy a tc-t leírtad, mert ezt nem tudtam és érdekelt. De az a gyanúm, hogy nem ilyen egyszerű
Ugyanis az ace mappán belül nincs semmi. Pedig a rejtett fájlok meg vannak jelenítve, ez alap. És keresővel sem találtam nekem kellő .xml-tDe a kari jó, és végre veri a gts-em, szóval enjoy pipa
-
SzlobiG
félisten
Feltettem ezt az Asus TOP bios-t próba szinten, hát nem rossz 80fok fölé nem engedi a karit az már máskérdés, hogy 45%-on tekert a venti.
Természetesen már vissza is raktam a gyárit nem avgyok hajlandó játék közben is a ventit hallgatni.
Természetesen ATI drivert megint lekellett szedni majd vissza rakni ugyanis a 2. VGA attól beszart, hogy lementettem a biost róla és win indításkor mindég hibásan látta a drivert a win.
-
fdisk
őstag
válasz
hoffman_ #19811 üzenetére
doc & settings-->username-->local settings-->application data-->ati-->ace-->profiles
Ehhez viszont a rejtett mappákat láthatóvá kell tenni.
pl.: tc-ben így:beállítások-->általános beállítások-->képernyő
itt az első négyzetbe kell tenni egy pipát (látszik a rejtett/system file (csak szakembereknek))
és enjoy -
D.Orion
veterán
Nah még XP települ, mert 2GB-ramra én nem rakok VISTA-t... Addig összekaporom a drivereket, mi is kell?
Catalyst 8.8b
hotfixVan esetleg valami újdonság?
Ha ráértek, akkor dobtok nekem pár linket tuningprogramról meg ventilator szabályzásról, szőrős fánk is jöhet(használnám a keresőt, de egyik programnak se tudom a nevét
, pedig elég sűrűn olvasom a topikot).
-
D.Orion
veterán
Hu rég nem jártam erre(3napja), látom termelődött pár hsz.
Estére kész van a gép és jövök én is E8500 + 4850 tesztekkel, fps-el és persze °C-al
Azon gondolkozom, hogy a használaton kívűli C2D hűtőt, hogyan lehetne felrakni a vga-ra
-
hoffman_
nagyúr
Üdv!
Anno volt egy kellemetlen problémám, amire sajnos nem jött válasz a fórumon belül, bármennyire is vártam
A probléma gyökere a "globális" melegedés. Amit már rég le szerettem volna tudni egy kis .xml hack-kel. De nincs meg az .xml ! Overdrive engedélyezve van, márha számít. 8.7 van fent, Xp 32bit mellett.Hol lehet az .xml??
Már nem egy profile-t gyártottam, de sehol semmi. Nameg a másik. Hiába tolom be a fullos grafot CCC-ben, nem látom a hatását. TDU-ban például semmi látvány-javulás. Míg a 8800gts(G80)-nal volt, csak alacsony volt az fps driveres kényszerítés mellett. Itt azonban csúnyább is és az fps is vacak. Ez miért lehet?
De az .xml egyenlőre fontosabb
-
nagyamte
tag
válasz
boogie84 #19798 üzenetére
Na nem baj
Legalább jó összehasonlítási alap annak, akinek szüksége van rá. De néztem egy másikat (igaz ez is a szőrösfánk volt) AA 8X és 1280*1024-ben itt is hasonló eredmények voltak. De sztem annyira nem rossz ez a teszt. A gyári hűtőmmel elértem a 100 C is kicsi felbontásban AA nélkül.
De azért ne haragudj, hogy felraktam a képeket.
Csak azt akartam megmutatni, hogy nekem hogy sikerült felrakni és milyen eredményeket sikerült elérni vele (hő eredmények). Még nincs is értelme. -
NKing
tag
No, tegnap végre megkapta a 4870, amit érdemel egy Samsung 2253LW személyében, mert gázos volt a 17-es CRT-n tolni
A képe nagyon szép, és teljesen pixelhiba mentes.
De volna egy kérdésem, az normális, hogy csak 60HZ-re lehet belőni a frissítést 1680x1050-ben? Egyáltalán számít az valamit? -
MarioAna
senior tag
Hali!
Miért fagy ki a Crysis nekem? Játszok-játszok, egyszercsak kidob egy kék képernyőt, valami IRQL-t ír ott. Alt-tabbal néztem hőfokokat, VGA venti 72%-on, kb: 75 fok körül terhelve. 8.7-es driver, ByteXP Xtreem2 a szoftverek, Crysis 1.2 patch fentvan, ATi hotfix fentvan, és mégis. Valaki plz help, hogy mi a rák van ezzel.
-
Bluegene
addikt
válasz
NereusLaceee #19800 üzenetére
elindítom épphogy felvillan fél mp-re az a narancssárga képernyő(toltő), és egyből
nektek megy a 8.7-es driverral?
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z790 i5 14600KF 64GB DDR5 512GB SSD RTX 3070 8GB Rampage SHIVA Enermax 750W
- 4 év gari - magyar bill. - Lenovo ThinkPad Z13 G1 - AMD Ryzen R7 Pro 6850U, 13.3" 2.8K OGS érintő
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Samsung 980 PRO NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI X470 R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD ROG STRIX RTX 2080 Super 8GB Rampage SHIVA 650W
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest