Aktív témák
-
tibz03
őstag
Innentől kezdve lehet nézegetni. Nem tudom, hogy a Toxic mennyivel jobb, mint a sima. Adj hozzá annyit a simához, amennyivel jobb, és úgy nézegesd a grafikonokat; mindennél többet elárul.
katt777: Hát mindenesetre már nincs visszaút.
Már tűkön ülve várom a futárt, hogy hozza.
-
katt777
félisten
Milyen procival, és mekkora felbontásban, milyen összetettséggel?
Mert az én 3870-em lever pár nem kellően megtámogatott 4850-et (pl. kisebb AMD-s konfigokban). Gyöngus lesz alá a procid neked is.
stevve: Tehát neki nem. Lapot és procit kell hozzá cserélnie, vagy ezt legalább 3GH-zre felvinni, ami elméletileg benne van. Kihajtva úgy sem lesz, de legalább a 3870-et már vsz. megveri.
-
Láttuk a kérdést elsőre is, de nincs diagram. Elég sok a különbség ahhoz képest, hogy mennyi árban a különbség. (Ha jól értesültem, akkor a Toxic hűtése nagyon hangos.) Jobban megéri a 4850.
katt777: Nekem is csak néhány volt, ami nem akart ragadni, azokat pasztával tettem fel.
-
SpZ
senior tag
választ lécc
gyors kérdés
HD4850 és 3870 toxic -között mekkora a különbség?
esetleg diagramm? -
aya
addikt
válasz
rocket #14081 üzenetére
4850 karin van, régebben irtam hogy ramsünik vannak a fetteket, a 12cm hütö meg az s1 jobb felén van, mert igy megy a hütés a memokra és a gpura, meg a vrm-ek is kapnak belöle.
Két 12cm hütö nem is férne el, az msi x-fi pcie 1x karim miatt, ami az s1 mellett épphogy befért a lapba. -
PPSH
őstag
akkor egy S1+2*12-es venti eleg hogy ne tortenjen ilyen tulmelegedeses ugy?
bar ez mar 10k folott van igy is,most neztem a Giga GTX260 mar brutto 52-ert elviheto
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
speed3456 #14074 üzenetére
Helló. Az E4500-at mennyin megy most? Mert nekem is ilyen a prockóm. Azért vagyok rá kiváncsi hogy mennyire hajtja ki az a szegény pára a 4850-esed.
Csinálhatnál 1280-ban egy cryfos bencsmarkot, hátha összetudnám vatni a saját 2600xt-és eredményemmel. Előre is köszi... -
west
őstag
mikor lesz elerheto a 4870 x2?
-
SpZ
senior tag
gyors kérdés
HD4850 és 3870 toxic -között mekkora a különbség?
esetleg diagramm? -
DroneZ^
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #14077 üzenetére
gondolkoztam hogy amerikából kellene, de vámot is kell fizetnem, és nagyon nem vágom hogy működik, mennyibe kerülne....
-
rocket
nagyúr
válasz
Donnie #14080 üzenetére
Linkeltek mar, egyebkent nagyon felrevezeto a cime
Eredeti linken ezt irjak:
"Fakt ist doch :
Die "meisten" User mit 4870 und Accelero S1 mit roter Platte und gutem Lüfter haben feine Temps im 70C Bereich, wenn überaupt, und Null Probleme seit Wochen!!
Es gibt aber manche User die haben teils erheblich höhere Temps, trotz gleichem Kühlaufbau, warum auch immer ,und dann auch teils defekte karten." -
Donnie
őstag
4870's dying with alternative cooler
Ezért mondtam korábban, hogy nem ajánlom 4870-ra a jelenlegi aftermarket cooler-eket
Csak óvatosan! (Gyárival nincs gond.) -
speed3456
aktív tag
Nem tudom mit izgultok a táp dolgon leteszteltem és egy 400 watt os codegen táp viszi(gyorsan kiloptam a p3 asomból)a dolgokat láthatjátok a konfigomat és mindent bekötöttem 1 óra game után sem volt semmi úgyhogy egy 400w-os akármilyen táp viszi.
-
DroneZ^
őstag
most árakat nézegettem... ipon olcso helynek számit? 4870et keresek minél olcsóbban, tipp?
-
BalintUG
tag
válasz
VR6-Fan #14067 üzenetére
Reggelt skacok VR6 Twin turbó felejtős ... Nagyon retek ... És nem nagyobb S1 nél hanem egész egyszerűen az egy S1 csak nem Turbó force hűtő van rajta ami 2db 6 centis hűtő hanem egy ilyen nagy keretes amiben 2db 8 centis van... Jobban jár az ember ha vesz egy S1et és rákötegel 2db csendes AC 12es házhűtőt. én épp most raktam össze és igen igen jól hűt. PL... TestDrive Unlimited ből win gombal kilépve 48 fok a GPU és ez kiválló mármár hihetetlen ahoz képest amit gyárival művel azalatzt a 2 perc alatt amíg rajta volt ...
-
BalintUG
tag
Na gyerekek megvan a 4850em ... Elképesztő meleget csinál ez valami hihhetetlen
a kis 9600GTm játék alatt fele ennyi hőt csinált kb hűtés nélkül
-
VR6-Fan
veterán
válasz
Attix82 #14064 üzenetére
drága és a fent csatázó két hűtőhöz képest elég harmatos a teljesítménye.
a Zalman féle márketinget ne ed már meg, 18db persze..lehet a fent említet GFX chilla (nekem problémák voltak a ram bordákkal és kicsit melegnek is tünt, lehet azért mert alig forognak rajta a ventik
)
vagy az AC S1 nagy/csendes(bár ez attól függ milyen ventit vesz rá az ember)/hatékony
vagy ez (nekem nagyobbnak is tűnik mint az S1)
-
mikado
tag
Üdv, egy pár kérdés ötlött fel bennem...
1, Érdemes most egy 4870-be befektetni, vagy még várni hátha lejjebb megy az ára,
2, tényleg kell neki a az 550w-os táp?ha valaki profi a témában pls...
-
Ezt a táp ügyet is be lehetne tenni az 1. hsz-be, mert sokan kérdezik. tkesy Logout-os oldalán egy igen jó és minőségi Crosair táppal tesztelt és kiderült, hogy elegendő egy 450 W-os minőségi táp mindkét 4800-as kártyának.
-
VR6-Fan
veterán
válasz
tibz03 #14055 üzenetére
milyen normális venti, itt az emberek nagyon elvannak tévedve... 1k egy AC venti igaz semmi nincs hozzá csak 4 csavar meg egy matrica. de a full gázon is jóval csöndesebb mint jó pár társa 6-700 körül meg aztán tényleg hallk.
S1 meg már emlékeim szerint 4k ért kapsz 1,5k egy borda szett ha nem a Zalman féle sz@rokat veszed.. tehát ott jársz hogy:4k+1k+2k(legyen 2k..)=7k úgyan ott vagy ahol a csillával csak sokkalta szellősebb a megoldás, egy negatívuma vna hogy 3slot
szvsz 1-2 cm bőven elég a venti meg a hangkari közt...
Attix82:azt ne, hulladék.
-
westlake
félisten
hehe... meghalt a kicsike
-
Attix82
addikt
Kerdes: ATI 4850-re felmegy a Zalman VF 1000 huto?
-
tibz03
őstag
válasz
Gambit #14048 üzenetére
Én nem preferálom a márkát, volt már Chieftec tápom, többet nem veszek, és igyekszem is lebeszélni róluk, akit tudok. Szerintem hangosak (legalábbis az alsó árkategória, a GPS-ek - drágábbakat nem hallottam még, de nem is érdekel, ha már drágább tápot veszek, az meg Corsair lesz
)
¤Demes¤: Akkor úgy legyen.
aya: Lehet, hogy még a CF-et is bírná az a táp, bár nem fogadnék rá. Na meg ha már CF-e van az embernek, akkor illik egy jó tápot alátenni.
VR6-Fan: Hogy milyenek a Chilla RAM-bordái, nem tudom (ma meg fogom tudni). De itt nagyon ajánlották. Nekem meg az nem megoldás, hogy veszek egy S1-et (kb. 5k) + normális 12 centis hűtő (2k) hűtőborda-szett (nem tom mennyi), és akkor marad a hangkártyám meg a VGA között kemény 1-2 centi.
-
-
Larry303
addikt
nem értem miért kapkodtok az új hűtő vásárlásával...Wizard kollega linkelte a külföldi kollega tapaszatalatait...nem mentek sokra vele, ha a gpu ból lefaragtok 20fokot, de kb ennyit rátesztek a vrm re...pár hetet ki lehet bírni simán, míg kijön vmi jó megoldás a 4es szériára, addig meg ott a venti vezérlés ami tökéletesen működik...
a tápos dologról annyit, hogy tegnap már írtam, egy 3,6os 8200, 4giga rammal, 3 winyóval ut3 és crysis alatt mérve 240et vett fel a szünetmetesből....
a ciripeléssel meg úgy látszik szerencsém vannálam zéró...bár én nem tuningolom a vgat, mintha vkinél tuning alatt jelenkezett volna csak a dolog...
-
-
¤Demes¤
tag
válasz
tibz03 #14047 üzenetére
"This little exercise has made it apparent that provided it has the proper amount of ramsinks and VRM sinks, ANY cooler compatible with the HD3870 series will also be compatible with the HD4870 and HD4850. We tried the Thermalright HR-03 GT, Thermaltake DuOrb, Coolink GFXChilla and Arctic Cooling S1 Rev.2 and every one of them fit without any problems at all. Beautiful, isn’t it?"
Innen vettem, remélem igazuk van
-
tibz03
őstag
Egy 350-es FSP is lazán elvisz egy Core2Duo-t meg egy 4850-et, de megkockáztatom, hogy talán egy 300-as is.
Minek kell a szükségesnél sokkal erősebb? A 450W-os Corsair elvisz a hátán 2 db 4870-et.
Szálljunk már le a földre.
¤Demes¤: Pedig valahol olvastam, hogy meg kell reszelni/fűrészelni valamit/valahol az S1-en.
-
-
aya
addikt
Nekem is lenne hanonló kérdésem:
450w asus táp, nem kicsi egy 3400-mhz húzott q6600-nak, 2 vinyónak meg egy 4850-nek? -
tibz03
őstag
válasz
BalintUG #14018 üzenetére
Ha hűtőt akarsz venni, akkor Chillát vegyél, az enyém ma érkezik meg, majd beszámolok róla.
Az S1 csak gányolással megy fel rá (úgy tudom
).
[OFF]
tzsolesz: Senki nem mondta, hogy nem elég hozzá egy 400W-os normális táp.hakos1987: Tisztázzuk: 10k-ért lehet venni hangos Chieftec-et vagy kevésbé hangos FSP-t, illetve 14k-ért ultrahalk, CF-fel tutira megbirkózó Corsairt. Ennek fényében mindenki eldöntheti, hogy melyik kell neki. A Chieftec-et továbbra sem ajánlanám senkinek (legalábbis a GPS szériát). Illetve van még FSP 6-7k-ért, akinek tényleg csak arra kell, hogy menjen a gép a 4850-nel, annak az is jó. Lehet, hogy én maximalista vagyok, de nekem megérne 14k-t egy igényesen összerakott, minőségi, halk, erős, harisnyázott táp. Más kérdés, hogy most nincs rá pénzem.
[/OFF]Az off valamiért nem működik.
-
WiZARD
addikt
válasz
szacsee #14032 üzenetére
4850 gyári biossal load 1,048V van bios szerint, idle 1,046V körül, és frekit is visszaveszi (500/750 idle, 625/993 load).
4850-hoz találtam olyan biost, amivel idle 0,99V 160/500on megy (másoknál 0,93V). load pedig ahogy tetszik, nálam 1,263 725/1100 ami stabilnak tűnik.4870 biossal is próbálkoztam, de ott ha memória órajelet vált akkor villan egyet a kép. így a gyakori 2d-3d váltásnál mindig villan egyet a kép.
próbáltam hogy csak gpu-t veszem vissza, és mem marad fullon, és 0,99V-t nyomok biosba, de akkor szar volt. végül nem volt erőm tovább kisérletezni vele. ciripelt is. kicseréltettem. a csere kártyát épp csak kipróbáltam, nem flashelgettem már. ez legalább nem ciripel (illetve csak nagyon minimálisan), ezt árulom most... -
DroneZ^
őstag
Van valakinek 4870 Accelero S1-el szerelve? Emondhatná hogy volt-e valami, vagy gond nélkül fel lehetett szerelni? Ram hűtőbordák vannak hozzá?
-
tzsolesz
nagyúr
Na jó véget vetek a vitának TÁP ügyben. Nekem egy FSP 400W-os sajnos CRG tápom van (a CRG hangosabb mint a PNF) . Valaki leugrik a HD4850-es karijával hozzám, és kiderül hogy elég-e neki egy ilyen. A karit természetesen nem veszem ki többé a gépből.
-
DroneZ^
őstag
Vajon felmegy a 4870-re a Cooler Master Aquagate Viva?
Csak a memória hűtéssel lesz gond -
nagyamte
tag
válasz
rup1u5 #14019 üzenetére
És mi a helyzet athermalright-al?
Itt azt írja, hogy kompatibilis.
Vajon tényleg igaz? -
WiZARD
addikt
válasz
szacsee #14022 üzenetére
4850 elmegy a mostani 6K-s gpu blokkommal meg némi bordával.
4870 20assal drágább, meg +30k lenne rá a fullcover is. kb +20% teljesítményért cserébe.
valahogy nem éri meg.
inkább még1 4850 30ért meg 6ért egy blokk, és még mindig olcsóbban kijövök, nagyobb teljesítménnyel.4870 idle se veszi vissza a feszültséget, és a memória frekvenciát se, csak a gpu-t 750-ről 500ra.
-
BalintUG
tag
Zalman VF1000 tapasztalat vagy ilyemi valakinek ?
-
BalintUG
tag
Wizard linkjétől kicsit befostam most... én 4850ért megyek nemsokár , de most akkor megéri rá S1-et venni vagy nem ?
-
WiZARD
addikt
válasz
szacsee #14013 üzenetére
azzal nem hiszem.
bár én inkább eladom. nincs kedvem 30K-ért fullcover blokkot venni egy vga-ra amit fél év múlva eladok, és a blokkot jóesetben 10k körül tudom eladni, vagy annyiért se.
pont ezért nem volt az elmúlt 2-3 évben csúcs vga-m soha, és ezért elégedek meg most is a 4850-nel. -
WiZARD
addikt
-
-
emmm
őstag
Amúgy a 4850-es kártyával még csak a COD4-et meg a Gothic 3-at teszteltem este, az előbbinél az új pályán (nem tudom, mi a neve, de ezt már nem bírta a 8600 GT-m, ami volt), átlag 85-90 FPS-t ment, min. 65, max 217 volt talán amit láttam. (1280*1024-ben, egyelőre)
A Gothic 3 meg csőmaxon, szintén 1280-on, harc közben sem lassult be, marha szép így.Kérdés: érdemes-e feltekerni még a 6750-et 3 GHz-re, az alap 2,66 helyett? Tud még valamit kicsikarni a kártyából?
-
hakos1987
őstag
válasz
tibz03 #14002 üzenetére
lehet halkabb, csakhogy az FSP is HALK!
a kül. sztem nem nagyon érzékelhető....de az én Antec féle earthwatts tápom a legcsendesebb sztem.... ugyanis nem is megy benne a venti! mindig azt hittem elromlott, de rájöttem, hogy nem.... szimplán hűvös! crysis alatt is több óra játék után is alig pördül fel párszol alap fordulatszámra, pedig csak 8 centis venti van benne... ráadásul 500W, 80 plus-os, vagyis min 400W-ot le is tud adni!
Csak árát nem tom, mert házzal együtt vettem, de sztem olyan corsair, és csifi árban lesz... -
tibz03
őstag
Én azt szeretném kérdezni (kapaszkodjatok meg, elég láma kérdés jön
), hogy a GPU-Z-ben miért ír ki 500/750 MHz-et, mikor a kártya 625/993-mas (ha jól tudom)?
Visszaveszi 2D-ben a teljesítményt? Mert ugye játék közben nem látom a GPU-Z-t.
MOD: Közben eszembe jutott, és megnéztem ablakos 3D alkalmazás közben ("szőrös fánk"), és megnőnek az órajelek, ezek szerint jól gondoltam.
-
hakos1987
őstag
már korábban kitárgyaltuk sztem a tápokat, de leírom a véleményem: fölösleges 14k-ért vx450-et, vagy 15-ért 550W--os chiftecet venni, mikor az már egy crossfire-t is elvinne!!
Ajánlani tudom az FSP 400W-os tápjár! TEsó gépébe ez van egy 4850 mellett, tuningolva van a proci meg a kari is, vízhűtés, 3 vinyó... simán viszi gond nélkül, de a lényeg csak most jön:
6.000 ft, és nem 2. 2.5X annyi!!Ha eszed van, ezt veszel, mert fölösleges drágább tápot venni!
mod: Az engem is érdekelne, hogy GPU-Z -be mi az a 3 GPU temp?
Aktív témák
Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- iPhone topik
- Gyúrósok ide!
- RAM topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Milyen notebookot vegyek?
- Lexus, Toyota topik
- Továbbfejlesztett TruSense érzékelőt villantott a Huawei
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pulse RX 7900XTX 24GB Videokártya!
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Black & Decker töltőt keresek
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest