- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- bobalazs: Alulfeszelés profilok tesztelése és százalékos eltérés a gyári profilhoz képest
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Lalikiraly: Letiltott a Marketplace
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
cizoe
őstag
válasz
nepszter1 #16491 üzenetére
Keves mint egy tál leves.
Nekem nagyon nem jön be ez a Scythe Musashi... Egy, csúnya mint a dög, másik hogy több csővel kéne szerelni, hamár (mert valósszínűleg) nem lesz éppen olcsó darab... S1 meg ventik és kész... Annyi, hogy cf-ben nem fér el normálisan. De akkor meg chilla.
-
Kelvin
őstag
válasz
rup1u5 #16496 üzenetére
Akkor jelent meg a vi. bemutatón, gondolom azért kis idő kell utána míg forgalomba is kerül.
Még egy kép -
nepszter1
addikt
11482 ennyi pontom lett 3dmark 06na a configomal ez idálíis vagy elég eltérő ?
configom a adatlapomon
-
Kelvin
őstag
Azt hiszem végre lesz egy jó hűtő jó tartozékokkal ami kordában tartja a 4000-es szériát.
Nagyon ott van
-
Vasinger!
nagyúr
Valaki tud vmit Riva Tuner-ről? Mikor jön ki a 48XX szériához? Mert ha soká lehet akkor visszarakom a BIOS-t....
-
Kelvin
őstag
válasz
HarryPotter #16480 üzenetére
'ellenkezik az elemi marketing és árképzési szabályokkal'
Látom te se közgazdász vagy.....na mind1Szerintem felesleges ezen vitáznunk a 3000-es széri esetében jobb volt az x2 mint a cf (árakat félretéve)
Még forgalomba se került az x2 de ha te már így vágod az árakat akkor biztos bennfentes lehetsz
(remélem most valaki nem írja azt, h 450-500 $)(#16482) cizoe
Olyanom tuti nem lesz
-
DroneZ^
őstag
Mit lehet tudni a 4870 1GB-ról? Lehet valahol kapni, vagy ne is álmodjak még róla?
4870x2 Aug 11?
Kíváncsi vagyok mikor jönnek már a felturbózott modellek, vagy pl gyárilag jó hűtéssel szerelt típusok...
-
Kelvin
őstag
válasz
stevve #16479 üzenetére
Na jó...ha már van egy 70-es akkor ok de ha még az sincs akkor egyértelműen az x2
Én talán de nagyon talán beruházok idővel egy x2-be de max hd4850x2 lesz mert a nagytesó iszonyat sokat eszik. De még várok vele mert ki tudja lehet , h egy éven belül itt az 5000-es széria. Addig meg kibírom a hd3870-es karimmal -
HarryPotter
őstag
válasz
Kelvin #16477 üzenetére
ez érdekes, mert úgy tudom, hogy a x2 kártya olcsóbb mint két önálló kártya, amit cf-be kötsz. Ha viszont a x2 az olcsóbb, akkor annak kellene a gyengébbnek lennie, ellenkező esetben ugyanis senki nem építene cf rendszert.... szóval amit írsz, ellenkezik az elemi marketing és árképzési szabályokkal
-
$p@rr0w
őstag
Hát az tény hogy Neverwinter Nights 2 (főleg az 1.0-s verzió) kegyetlenül rosszul van optimalizálva, az első látványos gyorsulás az 1.04-nél jött, mindenesetre szerintem hagyd azt az opciót, sokat nem javíthat rajta csak bugos gondolom...
(#16468) nepszter1: Ezt vettem alapul. Kicsit én is furcsállottam, de azért nem tartom teljesen lehetetlennek.
(#16476) Chapel: Szerintem te még ne cserélj, kicsit vedd lejjebb az Assassins Creed grafikáját inkább (mondjuk úgy tudom tft-n problémás a nem natív felbontás, szóval ha ez miatt akarsz cserélni, azt még megértem). Kihajtaná azon az órajelen, mondjuk +200mhz el több lenne az ideális, de 1680ban elég a mostani órajel is. A Crysis meg mindennel akad...
-
Chapel
addikt
Üdv!
Nekem egy E6750 C2-es procim van, 3200Mhz-en fut
ram: Kingston 2GB 900Mhz
lap: Gigabyte P35-DS3
22" Samsung monitor
Jelenleg 3850-es 256-os Ati van de sztetek kihajta a gépem egy 4850-est???
Érdemes?
A két game ami 1680x1050-ben már akad Crísis,Assassin's Creed...kiváncsi vok,mert boltban már 36k-ért láttam.thx
-
$p@rr0w
őstag
Jövő szerdán érkezik a Sapphire HD4850-em 34k-ért.
Tesztek szerint háromszor gyorsabb a mostaninál...
(#16452) Zebu: Neverwinter-t patchelted?
-
WiZARD
addikt
válasz
instant_h2o #16459 üzenetére
nem hiszem hogy 2-5 wattnál többet megtakarítanának, sőt inkább annyit se. talán kicsit hűvösebb velük a kártya...
-
instant_h2o
csendes tag
Az energiatakarékos biosok mennyire takarítják meg az energiát? Tényleg érdemes velük foglalkozni? Amennyiben igen, úgy tudnátok nekem egy rövid "összefoglalót" írni + linket, hogy mivel tudom belesütni, szerkeszteni a kareszba?
köszönettel:
i:h2o -
WiZARD
addikt
arra lettem figyelmes (lehet hogy volt már, elmúlt 1-2 napban nem követtem a topicot), hogy ha a 2d/idle órajelet 160-ra visszaveszem, akkor 1 monitorral mint már korábban is írtam, tökéletes, viszont 2 monitorral már kevés. csíkos/hibás a második monitoron a kép, illetve pár perc után kékhalálozik.
ha terhelve van (F@H vagy valami) és emeli az órajelet, akkor nincs ilyen gond.szóval "vigyázzatok" az "energiatakarékos" biosokkal, főleg ha 2 monitort használtok.
-
XoZ
aktív tag
Egyszer már bemásoltam ide gbors fórumtársunk remek és lényegretörő leírását a vsyncről, remélem segít: [link]
Más: megérkezett az országba a Sapphire 1 Gb-os és a Toxic 4850 verzió, ez utóbbinál kb. 7000 forint a felár a sima 4850-hez képest, ami a hűtést és a gyári tunungot figyelembe véve éppenhogy elfogadható (egy AC S1 vagy Chilla is + 4-6 ezer, az órajelek pedig 675 Mhz GPU, 2200 Mhz RAM).
-
Zebu
addikt
Sziasztok!
Beépítettem a kártyát!
Megy szépen, bár 3D markban az eredmények nem túl meggyőzőek, de nem érdekel!
A Dirt 1280x1024-ben fullon gyönyörűen megy! Bár igaz a Neverwinter Nights full grafikán akad.... valami gebasz van ott
Viszont az a kérdésem ,hogy a vertical sync pontosan mit jelent? Csak azért, mert észrevettem pl a MotogP 2007-ben hogy fordulásoknál mintha a kép kicsit egy tized másodpercre elcsusszanna....
Ezt a vertical sync-dolgot kell bekapcsolni? Vagy izé, na mondjatok valamit
Amúgy be lehet olyat lőni, hogy minden alkalmazásban ez on legyen, mármint ha a problémám ez és nem más, szóval kivele!
szerk: Jah és megy a 400-zas táppal szépen
Igaz az, hogy az C2D E4500 karcsú ehhez a kártyához? Igaz most 266x11-en (1926) megy.... bár lehet még mókolok a proci kérdésen feljebb
-
Goldmen75
őstag
Sziasztok!
Nekem az alant látható konfigon még nem tapasztaltam fagyást, se game se tesztek alatt, 8.7-van fenn nekem is. Proci is húzva, táp se brutál...S Gainward van nekem is..
Bár a 8800GT Gainward-al úgy jártam, hogy az első amit vettem, meg se nyikkant, garcsere....tehát lehet ki is kell fogni?!
-
Hunter2
addikt
mikor leindítóm a gépet minden jó van kép meg minden de mihelyt az jönne hogy a felhasználónevemre kattintcsak csak sötét képernyő fogad, a monitor led-je zöld tehát kap jelet.8.7-es catalyst van fent, valakinél hasonló eset?
-
-
Seelaard
tag
válasz
Razermazer #16443 üzenetére
Átrakom majd egy másik gépbe, hogy kiderítsem, valami kompatibilitási probláma van-e?
-
Razermazer
őstag
válasz
Seelaard #16442 üzenetére
az enyém Gainward nagyot csalódok ha a kártya a hibás mert a gainward jó gyártó bár eza széria referencia tehát semmi beleszólása nincsen. Nem hiszem számtech ismerősömnél volt egy teljes napig ment rajta minden semmi probléma nem volt nála bár ő is panaszkodott a 8.7-es catalystra. Már van egy érzésem, hogy táp lesz itt a gond most memória tesztnél is csak úgy ciripel na szép.
-
Seelaard
tag
válasz
Razermazer #16441 üzenetére
Milyen márkájú a tied? Nekem Asus
-
munky
őstag
válasz
Razermazer #16425 üzenetére
Tápod milyen?
-
Seelaard
tag
Az új 4850-nel fagy a gépem 3d alatt. Ezelőtt semmi baja nem volt. Felraktam a 8.7-es drivert, majd a hotfixet hozzá.
Valami ötlet? -
Egzee
őstag
rohadt életbe igazán adhattak volna vmi játékot a karihoz, mert szét unom az agyam
legalább egy rubik kockát XD
-
Razermazer
őstag
sziasztok srácok
Egy kérdésem lenne de lehet hogy egy egyszerű megoldás lesz rá. Többen írtátok hogy megfagy a gép a catalysttól nekem a 8.7-es-től fagyott meg vinyó leáll se egér se billenytű. Mondom jólvan akkor leveszem driver cleanerrel letisztítottam. Felteszem a 8.6-ot hát avval is most egy órája megfagyott a rendszer. Lehet hogy nem a catalyst a hibás? nem sűrűn csinálja hanem néha néha hétfőtől eddig kétszer. De az is lehet hogy semmi hibája hanem a memóriáim kezdenek gajra menni lefuttatok egy memtesztet majd. De ez csak az új kártya óta van, de az is lehet hogy a kártya a hibás, eddig semmi probléma nem volt az 1950pro-val. Amióta bentvan a 4870-es azóta gond ez, a dvd lejátszás is befagyott egyszer emiatt. Segítségeteket várom mert holnapig van gari csere a kártyára.
-
Egzee
őstag
Még a Radikalmod 2008-as gépében is 4850 lesz!
)
-
TTomax
félisten
A rev2-ben csak RAM borda van PWM nincs
2db 120-as lelog rola kb 2-3cm-t kicsit nehezkes rarakni,2X92 csont nelkul ramegy vagy 1X120 de jo minosegu pl revoltec vagy noctua boven eleg.
A tapkerdeshez...a 4850CF meg 4ghz-re huzott E8400-re azert a HX520 mar szepen melegszik...
-
aya
addikt
Ahogy sokan irjátok, köztük én is böven elég a 450w is a 48xx sorozathoz.
-
Chalez
őstag
válasz
HarryPotter #16415 üzenetére
Nekem is Corsair VX450 szolgálja a 4870-et, plusz még a szolidan tuningolt q6600-amat...
-
PPSH
őstag
hi.AC S1-hez jar valami amit tudok tenni a ramokra,PWM-re stb?vagy kulon kell hozza szerezni?es ugye akkor ramegy 2db 120-as venti igaz?
-
HarryPotter
őstag
válasz
HarryPotter #16415 üzenetére
módosítok: most 7779 pont a vantage-ban. Akkor most hogy is van ez? ilyen nagy differencia van a vantage eredményekben
-
HarryPotter
őstag
srácok!
cata 8.7-el a 3dmark vantage eredményem leesett 7700-ról 7300-ra
Másnál nem fordult ilyen elő? (a 3dmark 06-ban ugyanaz maradt az eredmény).más: a 4870-et nálam egy corsair vx 450 szolgálja ki, és nincs probléma.
-
Skizz
addikt
válasz
Templomegere #16412 üzenetére
Arctic Cooling Accelero S1 - 4k
Thermaltake BGA sünicsomag - 1kpcgear.hu
-
whited
addikt
válasz
Templomegere #16412 üzenetére
hy
nekem xigmatek battle axe van és az 37fokosan tartja minden körülmény között -
Templomegere
senior tag
Hali !
Srácok hol kapok jó hűtést 4850-re és milyet ?
-
oliba
őstag
A referencia VRM és Ram értékek fokba menyni? Ha magas a VRM, akkor adhatok majd neki még feszt. Szerintem így is alul van feszelve a karim, mert ahogyan hallottam mindeki 700-ig tudta húzni CCC-be, de nekem 700-on akkora fagyás lett. A hőmérséklet mindenkinek 90-95 fok, nekem meg 85 volt gyári hűtéssel szőrös fánknál
-
_Toka_
senior tag
válasz
horvathkrisz #16402 üzenetére
Valamikor volt egy HZTool nevű progi, de sajna úgy látom, abbahagyták a fejlesztését. Rá gondolok.
Ha valaki tudna az utóéletéről, én is szívesen venném.Mondjuk, tulképp újabban én se próbáltam, az is lehet, hogy ma is megy. Egy próbát megérne... Holnap megnézem.
-
kocian
csendes tag
Valakinek Fut a Cs 1.6 az új karikon, ha igen milyen Driverrel?
-
oliba
őstag
válasz
horvathkrisz #16399 üzenetére
Köszi szépen. Bár már oda a 3 év gari, de nagyon nem érdekel
-
aya
addikt
válasz
horvathkrisz #16402 üzenetére
Játékok alatt lehet állitani, nekem idáig minden 75hz-n ment.
-
horvathkrisz
addikt
Srácok!
Egy nagyon fontos kérdésem lenne:
mivel ezelőtt 9800 Pro volt az utolsó ATI kártyám, nem tudom hogy lehet minden 3D alkalmazás alatt fix 75Hz-re kényszeríteni a képfrissítést? -
speed3456
aktív tag
válasz
schwartz #16387 üzenetére
Tudom hogy 16x és 4x de az úgy nagyon gyér? Mert az újak meg 8x és 8x os kiosztásban vannak az sokkal jobb?(meg amugy is ugy akarom hogy szép apránként vanni a cuccokat proc,vga,deszka-azért ilyen sorrendbe akarom mert ha minden igaz ez a deszka mindet kezelné)
oliba:nice
Aktív témák
Hirdetés
- iPhone topik
- PlayStation 5
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Diablo II: Classic és Resurrected
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Filmvilág
- Eredeti játékok OFF topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Milyen monitort vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
- További aktív témák...
- ASUS TUF RTX 3070 Ti - Bármelyik RX 6800 (XT) / 125 000 Ft
- Asus Dual Geforce RTX4070 12GB - Garancia: 2026.07. -ELKELT
- ASRock RX 7800 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- ASUS RX 6800 16GB GDDR6 TUF GAMING OC - Dobozos, Újszerű - Eladó!
- iChill inno3d Nvidia RTX 4080 16gb x3
- Csere-Beszámítás! Gari:2027.04.02 Playstation 5 Slim Digital edition + Ajándék Venom töltő állomás!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Csere-Beszámítás! Samsung Odysseg G5! 32COL / 2560X1440P Monitor.
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest