- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Fogkefe: elektromos vagy manuális?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- bitpork: Augusztus 2- szombat jelen állás szerint.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
Aktív témák
-
lacy86
addikt
válasz
CsendesMark #34098 üzenetére
Ezért kellett volna Zalman hűtőset venni , biztos van belőle!
Gondolom már izzott a kezed hogy mikor lesz már meg!
Nem akarok hazudni de asszem a Rivatuner (vagy mi a fene a neve) ezzel lehet állítani dolgokat! De inkább várj meg valakit aki már próbálta!Azzé jó választás volt!
Üdv,
-
CsendesMark
aktív tag
Hi skacok!
a tegnapi nap egy "elgépelés" miatt vettem egy 4870est
Ilyet-> link: Sapphire Radeon HD 4870 512MBA kártya bejön: nem melegszik mint a barom és tök gyors, viszont a ventije iszonyat nagy (3300as) fordulatszámon jár!
Tudna valaki ajánlani egy működő szoftveres megoldást, vagy hajítsam ki a gyári hűtőt, és kerítsek helyette egy speckó custom coolert?
-
Dusee
őstag
válasz
Bayzee5 #34096 üzenetére
na mondtam én, h nem celeron
szvsz felesleges az 1gigás!azért hallgasd meg mások véleményét is
én is azon gondolkodok, h veszek egy 4870et, én is 1680-ba tolnám, és még mondták, h felesleges az 1 gigás!
az 1900x1200 meg a fölötti játékhoz kell szűrőkkel!ha nemjól tudom bocsi -
Dusee
őstag
egy phenom 9850be 3-3,2ghz-re húzva mennyire hajtaná ki a 4870et?mert feleslegesen nem veszem meg, akkor inkább 4850-ből vmi f@sza hűtésest
-
Bayzee5
tag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy 4870-es, 1Gb-os kártyát. Melyiket tudjátok ajánlani? Az is érdekel, hogy van-e olyan, amit mindenképp érdemes elkerülni!
-
Kviky
tag
Egy 4870-es kártyám van és a hozzáadott cuccokat telepítettem, így felkerült a Catalyst Control Center 2008.0703.2236.38526-os verziója és a 8.7-es driver.
Kérdésem, ha frissiteni akarom a drivert, akkor mit töltsek le: az egész 8.10-es Catalyst Software Suite-ot, vagy csak a 8.10-es drivert? Ha a teljes Suite-ot kell feltenni, akkor előbb tényleg az egész ATI Software-t uninstall-áljam és úgy tegyem fel az újat? -
Myers
senior tag
válasz
Oliverda #34089 üzenetére
Az van, tényleg.
DeSanto korábban linkelte ezt: ATi HDMI Audio Device 2.00
Viszont nekem van alaplapi realtek driverem. Előbb azt szedjem le?
-
Myers
senior tag
Feltelepítettem a catalystot.
Gépújraindítás után még akar valamit telepíteni.
A garfkártyát rendesen felrakta: "Ati radeon HD 4800 series"De van egy "Ismeretlen eszköz". Mi akar még telepíteni? Drivert persze nem talál hozzá.
-
Dusee
őstag
válasz
dangerzone #34083 üzenetére
ha ezzel se megy...
iponból is veszed? vagy azt csak a link miatt?
am havernak is ijen táp hajt ennél sokkal éhesebb rendszert 4850nel, szal tuti nem táp lesz kevés!
mennyiért vetted még a vid karid? -
dangerzone
addikt
maradok a márkánál, szóval fsp 500w-os kékvihar 2 lesz.
-
Dusee
őstag
válasz
dangerzone #34081 üzenetére
és milyen tápba ruházol be? -
dangerzone
addikt
Elég sokat kell neki a gép, nemhiszem, hogy odaadta volna.
Kissé felelőtlenség volt már most megrendelni a tápot, belátom, de már nagyon elegem van az egészből, hogy másfél hete össze-vissza futkozok emiatt a szar miatt. Leteszteltem mindent. Max még alaplap gond lehet. Evvan...
Holnap minden kiderül. Max lesz egy jó tápom. Majd vághatok rajta kolbászt, meg kenyeret. -
Dusee
őstag
válasz
dangerzone #34078 üzenetére
hát az kár!
és akitől vetted a karit, az nemtudja odaadni egy kiprobálás erejéig az övét?
hamár azt megoldottátok, h átmentél hozzá, és megnézted, h műxik! -
Myers
senior tag
Ha a CCC-t nem rakom fel, csak a drivert, akkor tudom valahogy finomhangolni a vga beállításait?
Ez az ATT mire jó? Csak tuningolni, vagy ki lehet vele váltani az egész CCC-t?
-
Dusee
őstag
válasz
dangerzone #34075 üzenetére
azon nem gondolkodtál még, h kölcsön kérj valakitől egy nagyobb minőségi tápot?
vagy nincs ilyen ismerősöd?
mert ha mégsem a táp lenne a ludas, akkor feleslegesen kidobtál kb 15k-t -
LamaCube
addikt
válasz
dangerzone #34072 üzenetére
Igen képben vagyok és ez tényleg tápra utal,de miért nem elég neki a 400W azt nem értem:SHúzva van valami a gépeden,mert akkor lehet,hogy azért:S?
-
dangerzone
addikt
válasz
LamaCube #34071 üzenetére
Hát én már mindent teszteltem, nagyon úgy néz ki, hogy táp. Akkor olvassátok el ezt ,ez a problémám:
"Csáó!
Olyan problémám van, hogy a gépem pár alkalmazástól bedobja a fekete képernyőt, és úgy viselkedik ,mint mikor bekapcsolom a gépet , tehát a monitor keresi az analóg vagy digitális jelet (kiírja kis négyzetbe a képernyő felső sarkába), mindig ugyanakkor. Játékoknál hülye hang is kíséri, mint mikor simán lefagy a rendszer vindózban, csak ugye nálam full fekete képernyő kíséri most. Ezután várok pár másodpercet, aztán rezetelek.
cod 4 ,2 simán fut. Crysis is jól ment az elején ,aztán amikor tankkal kell menni, és leomlik a hegy, annál a résznél lép fel a gond. Supreme Commandernél intró alatt , dead space -nél is fellép a probléma, mikor lemegy az intro. A 3dmark tesztek jól lefutnak, kivéve a 03-at ,mert ott szintén fekete képernyő fogad jelkereséssel. Prime és orthossal teszteltem a gépet, nem dobott ki hibát. Memtesttel nem hibázik.
Először ramhibára gyanakodtam, de mikor egy másfajta ramot kölcsönkértem, és annál is újraindulgatott, azóta gyanakszom alaplap -hibára.
Ja, és minden alapbeállításokkal van, semmi sincs húzva. Az everest szerint pedig túlmelegedés sem lehet. Biost is frissítettem f2-ről f3-ra. Gondoltam az segíthet, de semmi.Alaplapi chipset drivert is változtattam, xp-t is próbáltam vista helyett ,de semmi változás. Más vinyót is próbáltam, ugyanez."Kiegészítés hozzá, hogy szereztem a 7600gt-t, és az simán ment mindenhol, nem volt vele hiba. Aztán a vga-t átvittem egy sráchoz, akinek egy 400-w os noname tápja volt. Ott megint a szokásos probléma lépett fel. Ekkor azt gondoltam, hogy vga hiba. Elvittem a sráchoz, akinél vettem, neki 550w-os chieftec tápja van. Ott minden ment megint frankón.
^^
-
LamaCube
addikt
válasz
dangerzone #34069 üzenetére
Szerintem is bírni kéne mivel a pnf az asszem valamivel jobb(nem tuti).Ettől függetlenül lehet,hogy baj van a táppal,de sztem nem az,hogy csak 400W lehet vmi alkatrész gatya benne.Nekem a configom c2d8500 gigaP45ds3L alaplap gainward4850vga 2g corsair 800mhz.+ 3 db ház venti egy dvd író és egy 160G wd vinyó.(mondjuk semmi nincs húzva)
-
Eagl3
veterán
válasz
dangerzone #34069 üzenetére
400fsp -nek simán el kéne bírnia egy 4850-et... ott valami más a bibi.
-
Eagl3
veterán
válasz
dangerzone #34067 üzenetére
Ha minőségi, akkor egy 400-as vagy 450-es is elég.
-
LamaCube
addikt
válasz
dangerzone #34057 üzenetére
Az enyém PNR és nem PNF ,hogy mi a különbség ne kérdezd
Remélem megoldódik a problémád! -
Vasinger!
nagyúr
válasz
katt777 #34055 üzenetére
Én a sima 8.10-re raktam fel. Ennyi. A hotfix megjelenése óta szépen megy. Jó fps eredmények. Semmi baja a rendszeremnek.
Ha külön driver lenne, akkor nem lenne ott a hotfix és nem 8.10 lenne sztem...
Hotfixek mindíg is voltak, lesznek. Javítások SZVSZ!Akkor most mi van?
-
dangerzone
addikt
válasz
LamaCube #34037 üzenetére
Csáó!
Ilyen fsp-t használsz? (mert nekem ilyen van, és úgy tűnik ,a táp volt a ludas, mert a vga-t kipróbáltam a srácnál, akitől vettem, és minden ok volt, szóval nálam 99% hogy táp-gond) -
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #34052 üzenetére
Azt hiába, én még az XP-re átírt DX10-et is próbáltam (nem volt ott semmi DX10, viszont 2 vírus a csomagban, pedig ingyenes, szóval onnan nem töltök többet, fent van másutt is). Ja, és még egy apróság: bár az élsimításra nem írja ki, de azt is csak újraindítás után alkalmazza.
-
lala42
őstag
Pü. ment. légyszi válaszoilj
-
sipi83
aktív tag
Hali!
Sok nézelődés, és fórumozás után döntöttem el hogy veszek egy ilyen kártyát.
GIGABYTE GV-R487-512H-B HD4870 512MB PCIE - kb 49.500 Ft-ért.
Akinek van ilyen kártyája, leírná a tapasztalatait, teljesítmény, megbízhatóság, hasonló!
És például hogy muzsikál Vista-n? -
Myers
senior tag
Jelen pillanatban melyik a legajánlottabb ATI driver?
8.10 alap, rátelepítve a hotfixet?
Vagy hallottam itt "tuning" driverről, valami "extreme" volt a nevében. Vagy ilyesmi.
-
katt777
félisten
válasz
MPowerPH #34044 üzenetére
Inkább arról van szó, hogy a játék nem alkalmazza ezeket a feature-öket. Csak DX10-ben és patch-csel, viszont a legújabbal meg el sem indul, mert a shader-ek betöltésénél kifagy.
Vagy most az eredeti játékra gondoltál? Azzal esetleg lehetsz CPU-limites. No de 40-60FPS-nél nem mindegy? Legalább nem melegszik annyira a VGA. Én a DX9 kiemelése miatt a Clear Sky-ra gondoltam. -
MPowerPH
félisten
Szerintetek Stalker -ben az CPU limitet jelent, ha az anizotróp szűrést és az élsimítást kikapcsolva 1280*1024 -ben DX9 -ben minden teljesen feltolva 40-60 FPS között mozog a game? Mert utána feltoltam mindegyiket max. ra, és ugyan ekkora FPS -eket kaptam.
-
sasmedve
csendes tag
sziasztok! egy E8400 alapórajelen ki tud hajtani egy 512MB-s 4870-est, vagy fel kell húzni 3,6-ra? előre is köszi
-
Dusee
őstag
válasz
dangerzone #34027 üzenetére
oks bocsánat
uj karit vettél v használtat?
mer ha használt akkor lehet csunyán meghajtották és azért hibázik ennyit! -
LamaCube
addikt
válasz
dangerzone #33994 üzenetére
dangerzone Én 400W-os FSP tápot használok semmi gondom nem volt vele eddig.
-
Wukiwo
senior tag
válasz
katt777 #34032 üzenetére
hidd el korrekt teljesen de ha végig olvasod a topikját durván 5000 vásárlóból 10 nem volt megelégedve!
Nekem is garizott karit nem is 1et és soha nem volt gond!
Sőt még egyszer a gányolt hütős balesetem is megoldotta a nagykerben és sikeresen legarizták!
Hisztis vagy megint -
Zomb€€
őstag
válasz
DerStauner #34029 üzenetére
Hát ahogy néztem tesztekben az S1 rev 2 egy 12cm-es ventivel megveri pár fokkal a Twin Turbot. De ez mind nemérdekel annyira (hgy 56 vagy 60 fok a mag) ha nem inkább a vrm-ek hőmérséklete aggaszt. Mert nem igazán találtam rá épkézláb megoldást.
-
katt777
félisten
-
Bikerider
aktív tag
Hi
Velemenyek Gigabyte 4850 512mb Zalman -rol.
Nagyon jo arba jutnek hozza.
Cross -ba tolnam His IceQ 4850 512mb egyutt.
De lattam hogy a gigan nincs se ram se vfesz,vagy mihuto.Ez nem gaz
-
DerStauner
senior tag
válasz
Zomb€€ #34023 üzenetére
külföldi fórumokon a twin turbo-val kapcsolatban mindenhol egybehangzóan az volt a vélemény, hogy a 4870-re nem elegendő (vrm hőfokok 130 fok környékén). erre ugye sokan válaszolták, hogy a "piros lapot" rajta kell hagyni, és úgy jó. de más 4870 tulajok meg elégedettek voltak vele.
véleményem szerint meg az s1 eggyel a twin turbo alatti kategória, szóval ha alternatív hűtés, akkor twin turbo. még szerencse, hogy a 4850-re tökéletes
bár én úgy hallottam, hogy a 4870-nek jól sikerült a hűtése. vagy mégse...
-
katt777
félisten
válasz
Zomb€€ #34023 üzenetére
Nálam tudod mi volt a legjobb? 2 db 12cm-es venti a gép oldalába a VGA fölé. Ez alapon csak pár °C-ot jelent, terhelés alatt viszont akár -10-et is.
Egyrészt nagyobb mennyiségű hideg levegő jut a kártya hűtőjére, másrészt a hátlapot is rendesen hűti, ami jót tesz az alaplapnak (ez nálam kb. -5-6°C lett). Ja, és a képekről felejtsd el a 8cm + a felső 12cm ventit, azokat már leszedtem (utóbbi felment a ház tetejébe a 8cm-es helyett - ragasztás helyett végül lefaragtam a kiálló rögzítőket, és felcsavaroztam a ventiket), mert nem befolyásolták jelentősen az eredményt. És a legfontosabb: nem veszik a VGA gar.
Ja, a VGA-m idle most 40/46/42°C-os (csak biosból 46/52/49), és tuninggal sem megy 67/80/72 fölé (értsd:eddig csak felmegy, de inkább langyosabb). -
Dohren
tag
hi
akit erdekel es van kapcsolata: VGA HIS PCIE HD4850 IceQ4 1GB 256bit van par darab az emporiumban (https://www.computeremporium.hu nagyker!). ha minden igaz jovo heten meglesz a kicsike
-
Zomb€€
őstag
válasz
katt777 #34010 üzenetére
Elmondhattad volna 10Mx is,ha nem olvastam akkor se segít.
Most már elolvastam és megértettem.Más: Szeretném lecserélni a gyári hűtőt a kazánomról (4870) de most nem tudom mivel járnék jobban: S1 + 12cm venti vagy Twin Turbo.
Meg látom hogy a fet hűtéstől félnek sokan,most ezek lehűtik feteket is? -
pr0bi
senior tag
Lenne pár kérdésem. Segítségeteket kérem mert nem igazán értek pár dolgot. Hdtv összeköttetésről lenne szó dvi-hdmi kábellel ( hd ready tv) , 8.9 Catalyst meghajtóval, 4850 radeon kártyával.
1. Miért van az ,hogy dvi-hdmi kábelen fakó képet kapok ha közvetlen rádugom a gépet a tv-re? Bármit állítok nem tudok jobb (szinesebb) képet elérni. Ekkor minden felbontás elérhető, beleértve a natív 1360x768-is.
2 Miért van az , hogyha a ccc dvi menüjében a hdtv support menüpontba belelépve , és ott állítva a profilok lévő felbontásokat szebb képet kapok? Viszont itt csak 1280x720 -t tudok maximum állítani , és ami kéne nekem natívba ( a fent említett 1360-s felbontás ) nem elérhető holott a tv tudja csak nincs benne itt a listába ? A Display manager --> hdtv mode-ba se látom csak a 1280x720 (50,60) és az 1920x1080i -t. Bárhogy állítom a beállításokat nem javul a helyzet. Többször újratettem a Catalystot de nem jutok előrébb. Másoknak működik ahogy láttam a forumokon.Miért van ez ?
Aki tud valami ésszerű magyarázatot ne tartsa magába és okítson ki
Köszi előre is !
-
katt777
félisten
Hát nekem anno küldtek még 38xx topicban Crysis alatt terhelésmérést, és bizony dolgoztak a + magok. Még ha csak a rendszert rakja át oda, már akkor is gyorsabb, mintha 2 magoson futna.
Wukiwo: Érdemes előbb utánanézni az eladónak.
tizeske: Nem sokat ér abban a konfigban a 4850, még ha el is visz mindent most. Drasztikus teljesítmény-növekedést kapnál 3.0GHz-es procival.
-
HSM
félisten
válasz
szasanyi #33970 üzenetére
Nem akarlak elkeseríteni, de Crysis alatt semmit nem számít (mivel max 2-t használ...), hogy nekem Quadom van, sőt, nálam alapon ment Crysis alatt, szóval lassabb fsb-vel, és csak 2,4Ghz-en. És egy 6000+-os Athlon se olyan gyenge, mint gondolod.... Ja, és a tisztánlátás kedvéért: akkor még "csak" a 2*1 GB ram volt a gépemben, és referencia 4850, nem is ez a tuningos....
Szóval szerintem a konfigjaink ilyen téren bőven összehasonlíthatóak..... -
TESCO-Zsömle
titán
Hi all!
Valaki meg tudná adni a ref HD4870-es hűtő-rögzítő furatainak egymáshoz viszonyított távolságait és átmérőit??
Nagyon kéne.
Köszönöm!
-
Wukiwo
senior tag
keresd gianni-t! Nála vannak a legjobb áron a cuccok!
- VGA Sapphire Radeon HD 4850 512 DDR3 Glaciator h. 2 év gar: 38.990,-
- VGA Gainward Radeon HD 4850 512 DDR3 Extra hűtős 2 év gar: 39.500,-
- VGA Gigabyte Radeon HD 4850 512 DDR3 Zalman hűtős 3 év gar: 39.990,-Illetve érkezett 4850-esből 1 GB DDR3-as is, ez full passzív dupla heatpipe-os hűtővel van szerelve ráadásul:
- VGA Gigabyte Radeon HD 4850 1 GB DDR3 passzív heatpipe-os hűtés 3 év gar: 45.990,-
-
Dusee
őstag
válasz
dangerzone #34003 üzenetére
a konfigodat simán el kell h bírja az a 400as fsp!
rádugtad a vgara a külön tápcsatit?
sorry ha már megoldodott csak késő van visszaolvasgatni -
tizeske
tag
válasz
dangerzone #33994 üzenetére
Igen, használok!
A config: Gigabyte GA-P965-DS3 alaplap, Intel(R) Core(TM)2 CPU 6600 @ 2.40GHz (2 CPUs) proci, 3582MB RAM, XP alatt, különben 4 GB, 500 GB WD HDD, Sapphire ATI Radeon 4850, és 400 W Chieftec táp, igaz, nem húzom egyik alkatrészt sem, de a 1440x900-as felbontáshoz nem is kell. -
lala42
őstag
Na lépek pihenni
(dolgozom)
Jöhet a kérdés priviben, holnap válaszok mennek
Jó éjt -
lala42
őstag
Tettszik a kicsike, de nem ismerem a hűtés szempontjából.
A Gainward jelenleg kb 45-47 rúpia között mozog.
A Shappíre ( még van 1 ha minden igaz, ahol vásárolok) 38- A HIS azt jelenleg nem tudom, de közel azonos a Gainwarddal. Igaz a GS emelt órajelü. Nekem az van és már tettem fel néhány képet a FurMark-ról. Jók az eredmények. Hűvös is a kártya. ( Igaz a fentebb leírt házhűtés is befolyásolhatja) oldallapon 25 cm-es venti van, ami pont a kártyára ontja a hideget.Pl.[link]
-
Dusee
őstag
lala42: kb árat tudnál rájuk mondani?köszi!
-
lala42
őstag
válasz
dangerzone #34003 üzenetére
Szerintem elég a 400-as tápod. Főleg, ha nincs telepakolva a gép külön meghajtókkal. Nekem 500-as chieftech van Gainward 4850GS, E8400@3600, 1 ASUS + 1 Pioneer DVD, 2X500 Gb Segate,NOCTUA hűtő +NOCTUA 12 cm.-es venti, Oldalsó 25 cm.-es házventi Thermaltake Spirit NB hőcsöves ventis hütő Floppy, + időnként Mobil Rack általában 120 Gb.-s HDD-vel. Szerintem eléggé meg van pakolva, de 500 W elbírja. Igy ebből számolva a Te 400-as od is elég, ha csak az alapok vannak benne.
Ja és 2x1 Gb Geil 1066
Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Hővezető paszták
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Formula-1
- Napelem
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- További aktív témák...
- 123 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Air 15 M3 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest