- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- bobalazs: Alulfeszelés profilok tesztelése és százalékos eltérés a gyári profilhoz képest
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gerner1
- Lalikiraly: Letiltott a Marketplace
- eBay-es kütyük kis pénzért
Aktív témák
-
ZooLee19..
tag
Értem.Akkor kikapom a GTS-t a gépbl, és zalman bordákat teszek oda.
-
tibz03
őstag
válasz
ZooLee19.. #16184 üzenetére
Azok a bordák siralmasak... Én is tettem rá Chillát, de állandóan lepotyogtak, amint felmelegedett a kártya. Már most tanácsolom, hogy vegyél külön, és is azt teszem (most várom az új bordákat). Egyébként teheted úgy, ahogy akarod, de úgyis le fognak esni... ha meg mégsem, a hűtési teljesítményük akkor is szar.
-
Zebu
addikt
nah, 4850 lesz a 3 év gari miatt
megyek is megvenni
puszi lányok
-
DroneZ^
őstag
Egy XFX NVIDIA GTX260 640M 896MB mennyivel jobb egy 4870-el szemben? tizessel drágább de az a plussz memória mennyire kifizetődő? Ezen filózok
-
válasz
ZooLee19.. #16184 üzenetére
Hogyhogy nem jó rá? mindent le lehet fedni a bordákkal simán. Amire meg nem kell rakni, arra nem adtak.
-
ZooLee19..
tag
Hali, ma vettem egy 4850 est, asust, alényeg, hogy a GFX chillában ugye van 4 tápáramkör hűtő, de az a baj, hogy túl nagyok, és nem fár rá mind a 4 a 4 mosfetre, rakhatom úgy, hogy keresztbe 2 -t, szal 2 mosfetre jut egy borda?Csak úgy kb 1 milimétert nem fed le mind a 2 mosfetrőla borda
-
Zebu
addikt
Még csak annyit, hogy számít milyet veszek?
Gigabyte most a legolcsóbb, utána jön az ASUS majd a Sapphire....
-
válasz
pokadv #16174 üzenetére
Igen, az új UVD2 fejlesztéseknek köszönhetően, meg a szoftvergyártóknak is, a Cyberlink (és mások) hamarosan publikálnak olyan szerkesztőket, enkódoló progikat, amik már valóban GPU-t használnak tömörítésre, konvertálásra. Volt egy demó, amiben 4 szálon tömörítettek HD tartalmat GPU-val.
Az előrelépés lesz. AVIVO, mint szoftver terén is remélem, legalább minimális opcióbővítést eszközölnek, de lehet, hogy ez csak álom marad...
-
Zebu
addikt
király, kösz az infot skacok
-
Laller19
csendes tag
lol ha 400 as határeseten elbirja akk az üzletbe nagyon érthettek hozzá mert nekem azt mondták MINIMUM 550w!!
-
tibz03
őstag
Lazán elbírja.
Amit a holnapon írnak, az marketing rizsa. Egy 350-es tápra már kissé félve bíznék 4850-et, de szerintem egy minőségibb darab még így is megbirkózna vele.
Laller19: Az eladóknak nem szabad hinni, mert egyrészt próbálják az emberre sózni a drágábbat, másrészt meg fingjuk sincs egy csomó dologról, amit az itteni PH-sok sokkal jobban vágnak. (Persze tisztelet a kivételeknek!)
-
-
válasz
pokadv #16161 üzenetére
AVIVO-ban a H.264 csak az ipod és hasonlókra van, amúgy meg az mpeg4 lesz a nyerő, bár szoftveres és a CPU-t terheli és könnyen lehet ennél jobb minőséget csinálni, igaz, hosszabb idő alatt. Az AVIVO egy órás filmet, ami mpeg2 12-15 perc alatt tömöríti nálam.mpeg4-be feleakkora méretre (viszonyításként).
-
Zebu
addikt
Amúgy 8600GT-ről érdemes lenne váltani? Nagy teljesítmény javulás várható?
tudom a tesztek szerint ige, de valóban?
-
Zebu
addikt
Egy FSP 400W-os tápom van. Vajon elbírna egy 4850-es kártyát?
Sapphire honlapon 450W-ot írnak minimumnak.....
[link] -
pokadv
csendes tag
[OFF]Az Avivo-ban hogy lehet H.264-be tömöríteni? Nem találom a lehetőségek listájában. A másik kérdésem, hogy hogyan lehet GPU-ra terhelni (ha nem is teljesen) a HD filmek lejátszását?
ffdshow + Media Player ClassicChieftec 400W-os táp van a gépemben, ami hajt egy Phenomot húzva, egy 4850-es kártyát, 2 Gb ramot, 2 DVD írót, 4 vinyót, 4 házhűtőt, egy zalaman fan controlert. Néha azért felpörög a venti az tény, de csak játék közben a meg nem érdekel.[/OFF]
-
Laller19
csendes tag
Nekem is szimpatikusabb csak annyi szar helyen olvastam h nem éri meg meg mit tom én :S:S
-
Goldmen75
őstag
Táp ügyben annyi, hogy nekem 400W-os Chiftec-em van, s simán megy a konfig, mint azt alant látjátok!
Szerintem megéri a 10e Ft különbözet 4870 javára, többet is tud annyival!
-
Laller19
csendes tag
LGA-775/AM2 SCYTHE Infinity (Mugen) Én most ezt terveztem jöv 7re!
-
Van valami tipp arra hol tudom beállítani a "max prerenderable frames" (előre elkészíthető képkockák száma) értéket? Nv driverben volt ilyen, valamelyik régi directx cpl-ben is (még XP alatt), de most Vista alatt sehol se találom, a CCC-ben meg nincs ilyen.
-
rup1u5
nagyúr
Auras fridge hütővel van valakinek tapasztalata?
-
Laller19
csendes tag
Ahan értem! Hát akk elgondolkozok még egy kicsit! Hátha lentebb megy az ára a 4870-nek! (vagyis remélem)
-
Laller19
csendes tag
Én most vásároltam be procibol! pff elég is volt
Q6600 2,4 Ghz/8m/1066/05A
-
Laller19
csendes tag
Hy all!
Gémelés szempontjából melyiket vegyem meg? 4850 avagy 4870??
Megéri az a 10-en ezres különbség? jobb a 4870 annyival?? -
ziggi_zug
aktív tag
Én még maradnék a ventillátor témánál egy picit. Valaki azt írta, hogy gyári beállítással, ha nincs túlhúzva a rendszer, akkor simán, rendben, halkan megy a hűtés.
A húzott, túlhajtott, forrósodó kártyák esetében meg a gyári hűtő kb 45%-os fordulatát javasolja más.Valszeg én vesztem el valahol, de nem úgy kellene, hogy a normál használat van alacsony fordulatszámon? Az autómata beállítás vajh' milyen %-okat jelent?
Egyáltalán ha a gyári hűtő gyári beállítással (esetleg 45%-on) 80° körül tartja a lapot, akkor minek külön hűtés. Annyival nem lehet halkabb! Vagy mégis?
-
.elek
csendes tag
Üdv!
Ma jött meg az új karim (Gainward HD4850), feltettem hozzá a 8.7-es ati drivert és CCC-t.
Azt mondja meg nekem valaki, hogy a 3DMark06 és az ATItool miért nem indul el?winfos XP-m van, minden frissítéssel, nvidia volt előtte, azt letúrtam szépen, winfost újrarakni nem nagyon szeretnék, ötleteket várom, amúgy tetszik a kari, 40%-os pörgetéssel 60fokos, nem hallani belőle semmit.
köce -
munky
őstag
Köszönöm a gyors válaszokat srácok!
Valószínűleg az FSP lesz.
mod: off
-
munky
őstag
Sziasztok!
Előre is elnézést az offért nem szokásom de most sürget az idő.
Az aláírásomban lévő konfigurációba melyik tápot vegyem?
FSP BlueStorm II. 500W 15.719Ft
CHIEFTEC GPS-550AB (550W) 15.360Ft
CHIEFTEC GPS-500AB (500W) 14.400FtA lényeg, hogy később tervben lenne egy 4 magos CPU és lehetőleg bírja a mostani generációs kártyákat... ( HD 4870, GTX 280 ) SLI, CF nem lesz.
Azért ide írok mert a tápos topicban még nem kaptam választ de fél 4ig le kell adnom a rendelést.
-
[BB]
csendes tag
Aki egyedi hűtésű kártya vásárlásán gondolkodik, azt érdekelheti, hogy a Hexus-ra felkerült egy Sapphire HD4850 Toxic teszt. A lényeg a Temperatures and overclocking oldalon található, azon belül is ami szerintem elég durva, hogy 750/2600-ig tudták felhúzni. A hűtés sem rossz, a kérdés már csak az, hogy mindent összevetve megéri-e a 7-8 ezer Ft felárat.
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
rocket #16128 üzenetére
Értem. Csak segíteni szerettem volna.
Szomorú vagyok az miatt, hogy a topic valóban a hűtés megoldása körül forog, és a ventiszabályozás mikéntjéről.
Az elején még voltak is ilyen olyan benchmarkok, beszámolók, játékokkal kapcsolatban. Egyre inkább hiányolom ezeket. Ha valaki benéz ide, elriad. -
-
rocket
nagyúr
válasz
tzsolesz #16126 üzenetére
Amig nem kuld valaki kartyat Ray Adamsnek, addig nem lesz rendes 48xx tamogatas, mivel ez egy free progi, amit sajat szabad idejeben fejlesztget, igy ertheto nem vesz kartyat a sajat penzebol, annyian varnak mar egy normalis third party toolra, ha mindenki atutalt volna neki 10 euro centet, mar vehetett volna jopar kartyat belole
1.4.7.1210 a legutobbi public beta, ez is csak annyiben ismeri a kartyat, hogy az orajeleket jol irja ki, es szuroket lehet allitgatni.
-
Izzé
őstag
Sziasztok! A közeljövőben szeretnék venni egy 4850-t.
Két kérdésem lenne:
1. Lehet már tudni mikor érkeznek, vagyis, hogy itthon mikor lehet kapni nem ref hűtős kártyát?
2. Szeretném a Samsung Le32r82 tv-mel összekötni Hdmi kábellel. Azt olvastam, hogy közvetlen hdmi kimenete nincs a kártyának, csak egy dvi hdmi átalakítót adnak mellé. Valakitől azt hallottam, hogy a dvi nem továbbít hangot, csak képet.
Ez igaz? És ha igen, hogy oldhatom meg?
Bocsi ha nagyon láma kérdés volt, nem nagyon értek hozzá.
Segítségeteket előre is köszönöm. -
tzsolesz
nagyúr
Sziasztok, megkérdezhetném, hogy melyik Ati Tray Tools-t használjátok. azért kérdezem, mart tudom nem működik a ventivezérlés.
Én találtam egy ilyet. Ati Tray Tool 1.4.7.1206 beta
Hátha, próba cseresznye.
-
XoZ
aktív tag
válasz
Sz.Miki #16096 üzenetére
Ha jól értelmezem amit írtál, akkor csak a 8.7-es CCC-t töltötted le és telepítetted (Option 2, 2 of 2), és a 8.7-es display drivert nem (1 of 2). Természetesen ez így nem jó, mert a display driver ahogy a neve is mutatja maga a driver, a CCC pedig csak egy felület, amin keresztül elvégezheted a driver beállításait (ezért egyébként nem is kötelező telepíteni). Tehát telepítsd a drivert is (valószínűleg a CCC előtt kell, ezért a biztonság kedvéért azt előbb szedd le, majd a driver után rakd újra), vagy töltsd le a teljes készletet (Option 1, ami a drivert és a CCC-t is tartalmazza), és akkor csak egy telepítés kell, ami egy menetben felrak mindent.
-
piroskek1
csendes tag
válasz
tibz03 #16057 üzenetére
Hát nálam nem volt igaz amit irtál. Beallitottam manual 35-re és a fánk közbe olyan gyönyörüen felment 105-re mint a kisangyal.Akkor már inkább ki is kapcsoltam.Semmit nem szólt bele a BOIS.Ugyhogy akkor le is mondtam a sufniról.Szóval sokan ürülnek hogy jajj de jó ötleteket meritettek innen , közbe meg megfözik a kártyát.
-
oliba
őstag
Ja és az egyik rambordát meg kellett kicsit rágnom, mert beleért az S1 hőcsöve. Este 11-kor fenn az emeleten nem tudtam mást csinálni, mint bekaptam és fogammal összenyomtam
-
_Toka_
senior tag
válasz
MmDorian #16083 üzenetére
Én Sapphire-t vettem, nem bántam meg. Nem hangos, meleg - na nem olyan felvonulósan
-, és nem utolsó sorban tökéletesen teszi a dolgát. Kiakadást még soha nem produkált. Egyetlen gondom vele, hogy frissen telepített CoJ nálam nem indul. De lehet, hogy nem ezért... Ezt itt jobban nem részletezném!
-
oliba
őstag
HD 3850-esem is így van megoldva. Míg a gyári venti volt rajta, folyton jött a grafikai hiba. Szétvágtam, így megcsináltam és egyből jó minden és még 930-as gput is elértem vele. Ha tönkremegy, akkor veszek valakitől gyári hűtést, felcsavarozom a Gigabyte fedelet, beteszem a ventit és kész is a gariztatásra
Képet is csináltam róla, csak most nem tudom gépre tenin. Majd bemásolom valamikor.
-
Mappa
addikt
Powercolor HD4870 Test Report elég jó teszt
-
oliba
őstag
Feteket gyári hútéssl hűtőm. Szétvágtam a gyári hűtést úgy, hogy maradjon 4 lefogató és így jól is hűt és rendesen rá is van fogatva. Gyári hűtéssel fogdostam a kártya hátoldalát mindenhol és nem tudtam megfogni sehol se, főleg a VRM-ek hátoldalát. Most alig langyos.
Terhelést pedig szőrös fánkkal féfeztem 8xMSAA és 1200x1200-as méretben.
S1-en két Noiseblocker SX2-es venti dorombol -
Sz.Miki
őstag
na valamelyik Ati guru segítsen már! köszönöm!
-
Mappa
addikt
válasz
TazLeacher #16099 üzenetére
4850 9.2 in = 23.36800 centimeters hosszú ,4870 2-3 cm hosszabb
de szerintem szó nélkül belemegy egy olyan batár házba
-
KDavid17
aktív tag
válasz
TazLeacher #16103 üzenetére
Én nekem 4870 előtt 8800gts 512-m volt és amikor megvettem a 4870-t egymás mellé tettem őket, pontos adatot nem tudok mondani, de 1-2 cm-rel volt hosszabb a 4870.
-
rocket
nagyúr
Ezt irta wizzard a GPU-Z keszitoje a 3 megjelenitett homerseklet kapcsan:
"there are 3 sensors on the die (silicon), they are positioned in different strategic location, like shader core or memory controller. i dont know the exact locations and also don't know which number corresponds to which location. i do know for sure that all three are on the die, so inside of the gpu."
Mondjuk ennek ellentmond, kulonbozo forumokon is olvastam mar, hogy nehanyan nem raktak rendes hutest a VRM-ekre, es felment 100 fok fole a homersekletuk, majd raktak ra par bordat, es mindjart joval kevesebb hofokot mutatott a GPU temperature #2
-
MmDorian
őstag
válasz
TazLeacher #16099 üzenetére
Ez igazából engem is érdekelne, úgyhogy aki tudja a választ jer1cho kérdésére, az megmondhatná nekem, hogy egy ijen házbaa : COLORSIT - ATX-800C beleférne-e. szerintem egész nagy ház, csak nehogy bakot lőjek
Aktív témák
Hirdetés
- Szolnok és környéke adok-veszek-beszélgetek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- iPhone topik
- PlayStation 5
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Diablo II: Classic és Resurrected
- shadowkidhu: SFF Itthoni labor
- Filmvilág
- Eredeti játékok OFF topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- További aktív témák...
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- HGST HUH721010AL5200 10TB 7.2k SAS HDD, DELL branded, nettó 40000Ft + ÁFA, 1 év garancia
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest