- bambano: Bambanő háza tája
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Szólánc.
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Dany007: Kiakasztó frissítések
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Fűtés és hűtés klímával, napelem segítségével
- [K2]: A vagyonvédelmi rendszerszerelővé válás rögös útja
Aktív témák
-
Hooper
őstag
Sziasztok!
Egy gainward 4850 dulaslotos karim van..
Tipp valakinek, h hogyan lehet normálisan felrögzíteni a gyári bordára egy 8cm-es ventit?
A borda átmérője megegyezik a venti átmérőével, a lemellák közti rés nagy a csavarnak ami átmenne a ventin.
Most fe lvan eszkábálva valahogy, de nem túl meggyőző
csak gondoltam hátha csinált vki már iet, vagy van ötlete..(egyébként ezzel a megoldással hangtalan, és ugyanúgy hűt mint a gyári visítóval, amit kiszedtem belőle)
van 1 két képem, sajnos rajta van a burok..ezt leszedtem am, csak ugy nemkészült kép..
[link]
[link]
[link]Köszi előre is a tippeket!
-
Hooper
őstag
válasz
szasanyi #33079 üzenetére
makekolo - Nekem is ilyenem van, nekem elég hangos volt, de szerintem is jó VGA, árát nézve megéri ezt venni.. hűtőt cserélni kevésbé maceránsabb mint a ref karin, egy AC S1-el hangtalan lesz.. am ha a hang nemzavar akkor azt se muszáj.
4870 szerintem most nagyon drága..4850es vga elég jó még 1 ideig, én 1680ban játszom és uj játékok is szinte mindenhol maxon vannak. -
Hooper
őstag
Nekem is a fentebb említett karim van, engem nagyon zavart a gyári venti, szóval levettem a burkolatot, kikötöttem, és kicsavaroztam a gyári ventit, és egy sima 8cm-eset (revoltech, nem is vmi nagy márka) erősítettem rá a gyári bordára...pont akkora a borda mint a venti kerettel.
Hőfokok: Idle 40-42
huzamosabb crysis - 60-70fok között.
Hangja szinte semmi. -
Hooper
őstag
Hehe..ilyet se láttam még gyártó honlapján (képekkel illusztrálva, miket ne tegyél a kártyával)..
Mondjuk okosabb lettem, mert nem tudtam h még az is baj ha felragasztasz süniket
Egyébként, hogy lehet azokat leszedni? vagy nem olyan erős ragacs van rajtuk?
(nemraktam még fel ieneket sehova) -
-
Hooper
őstag
nem kontárkodsz bele
Fan mate-t nem nagyon kapni sehol (ahol én néztem), meg a némi barkács, 2 szál 0,5ös vezeték nekem nem nagyon mond semmit, elektrotechnikán még az elméleten megbuktam, a gyakorlatig el se jutottamNemtudjátok a 3Dmart 06 miért nem tölt be? bejön a kis ablak, h betölti a rendszerinfokat, és ez akár 1 percet is igénybe vehet...10perc után semmi.. ctrl+alt+del >> 3dmark nemválaszol...
hátha vkinek hasonlo...
-
Hooper
őstag
válasz
Geza26 #26604 üzenetére
A proci vigye a 2,6-3,0Ghz-t, meg 1 jó táp (ezt nemláttam a konfigodban - pl 400as FSP, vagy corsair vx450
)...
inkább 4850 amugy, főleg ha az árát is nézzük!(#26584) HSM -" A sima 2-eresnek is lehet kevesebb voltot adni, és máris lassabban pörög..." >> gondolom potival, vagy van más megoldás?
fentebb már kérdeztem, h a vga ventinek EZ a kicsi csatija van, ezt mire mivel hogy, lehet kötni? -
Hooper
őstag
Nekem gainward van szintén dualslotos hűtővel, és nekem is elég hagos (pedig 6%on megy a venti).. ATTben tudsz állítani ha engedi, bát asszem egy PH tesztben 8800GTn ugyanez a hűtő volt, és írták h nemszabályozható..de ez nem 100%.
Eagl3 - mien potit lehet rákötni az ilyen vetire? nekem is lehet ez lesz a megoldás, de EZ ien pici csatis, nem olyan mint amit az alaplapra kötsz rá ház ventis csati (bocs de a csatik hivatalos neveit nemtudom
)
-
Hooper
őstag
Jo, kicsit erősen fogalmaztam, MOD>> 3Ghz már mindenre elég, de amit a PH tesztben is volt 2,6-3,0 között Core 2-vel királyvilág van!
~3,6ot meg a tuningfanok, 3dmark művészek szokták mondani -
Hooper
őstag
Erre valki? (főleg a vrmre vonatkozó része)
Más: Gainward 4850 DS gyári ventijét szerintetek lelehetne cserélni ERRE?
Ahogy nézem a felfogatás és a méret is stimmel.. ez 23db-n megy, az már egész halknak mondhato... -
Hooper
őstag
vrm hőfokot keresem... Everestben találtam pár értéket, melyik lehet az?
GPU dióda (DispIO) 37 °C (99 °F) (ez a mag azt tudom)
GPU dióda (MemIO) 43 °C (109 °F) (gondolom ez a memo)
GPU dióda (árnyaló) 40 °C (104 °F) (e zlenne az?.. fentebb írták h everest kiírja, de több értéket nem találok, ez az érzékelő résznél volt..)
magnum_pi-én az Ipon-t ajánlom, jo árak vannak, nagy a választék, és másnapra megvan8,9es driver megy gubanc nélkül, felrakható srácok?
JA, és GAINWARD 4850 DS karihoz biosfrissitést szerintetek hol találok... még mindíg a túlvezérelt venti problémára keresek megoldást... -
Hooper
őstag
a VRM hőmérsékletét mivel tudom mérni? (szoftveresen)
-
Hooper
őstag
Jóreggelt, tegnap végre játszottam kicsit az uj vga-val,
CRYSIS alatt a Gainward 4850 dual slot hűtős karija nagyon meggyőzően teljesített!
1680*1050nen minden beállítás HIGH (kivive az érnyék közepes) + 2xAA folyamatosan 40-50 Fps körüli értéket produkált... a kártya 675/1000en ment (kb 5órát játszottam).
És a hűtés: ATT szerint a mag 50-60fok közé volt beállva, fölé nem ment, mint ahogy a venti se ment 15%nál magasabb fordulatszámmal (elvileg 60fok felett vált, de ezt nemérte el), 50fok körül a fan rpm mellett a 6% díszelgett...nos a kártya így is hangos, ha jól tippelem kicsit tul van vezérelve a rajta lévő venti, mert nem létezik h 5-15% igy pörögjön, nemtudom erre jön e ki valami BIOS frissítés, vagy van e rá valami megoldás, de ha visszalhetne venni, nagyon jo kis kari lenne szerintem!Í
AKI most tervez venni, annak 1 kis help:
A sapphire 2slotosát most nagyon dícsérik, (bár lehet a gainward is ugyanigy halk lenne levezérelt ventivel)
Drágábbak közül ott van az MSI OC csodája, vagy IceQ...
Árbarátnak meg ottvan a ref kari (32-35között) + valami értelmes hűtő...bár a gainward dualslotos majdnem a ref árában mozog (erre meg biztos rámegy az S1... a sapphire verzióra kiv lennék felmegy-e mert refnyákos, és fentebb irták hogy ha 1mmel rövidebb nem fér fel az ac s1...szóval ha valakinek van infója dobja ide a közösbe)
-
Hooper
őstag
válasz
bluespirit #26171 üzenetére
A refhűtéses kártyák között szerintem a matricán, dobozon kívül nemnagyon van külömbség.. refesböl, és a legolcsóbbat választanám, aztán S1et rá
SKYROB - hangban mien?
-
Hooper
őstag
válasz
Calibos #26135 üzenetére
"4800 szériát igazából Vistával kéne futtatni. " - miért?
egyébként én mostraktam össze a gépemet, 1napom ráment a vistaval valo sz*rakodásra, most megint XPvan, azt elsőre pöccre hibátlanul belőttem, mindent felraktam...(#26147) Tigryss - A sapphire dualslot hűtős verzióról eddig jókat hallottam, mind hőtésben, mind hangban: ő az
-
-
Hooper
őstag
válasz
NorDezs #26028 üzenetére
Köszi!
Lehet benevezek én is egy S1-re a rev1, vagy rev2-t kell nézni erre a karira?
Süniket te raktál a ramokra? ha nem húzom akkor azokat gondolom nemfontos beszerezni...Egyébként az mitől lehet h a kártya néha visszaállitja a magot 625röl 500Mhzra?
Attben vettem észre amikor rávittem az egeret és 625/1000 helyett 500/1000et irt ki... ha a set default clockra rábökök akkoris 500ra áll -
Hooper
őstag
válasz
NorDezs #26023 üzenetére
ez jól ki lett számolva
Erre a kártyára lett ez felszerelve ugye?
Egyébként az S1 hogy teljesít venti nélkül? bár ahogy látom 1 ventit ráerősíteni nem nagy kunszt.A felszereléssel kapcsolatban - mennyire macerás? nemszedtem még szét VGA-t. Mivan ilyenkor az "ugrott a gari ha eltávolítd" matricával?
Trionin - nem hosszabb az alaplapnál, ha az nem fér e akkor házcsere
egyébként itt raktam fel képeket egy 4850röl lapba rakva... -
Hooper
őstag
Köszi a bíztatásokat..még szenvedek vele...ien könnyen azért nem adom fel, de a hangkarit lehet nemtudom beállitani alatta, akkor viszont kuka (sok dvdt, filmet, zenét hallgatok/nézek).
Horny - van róla képed?
H érted h nemfért volna fel a hátlap miatt? rajtahagytad azt a fekete "fedlapot"? -
Hooper
őstag
válasz
South Velen #26009 üzenetére
Igen, bár eddig játszani nemsikerült vele, még mindig a "VISZTÁVAL" tökölök..
Kérdés mindenkihez, akinek ien (4850) karija van, megéri a DX10miatt vesződni vistával, vagy nincs akkora difi dx9ben XPalatt?
eddig nemnagyon tetszik ez a vista dolog.. látványosank látványos, de pl a hangkarim rendes használata máris ugrott (sb live 24bit) a zenehallgatás meg jobban vidít mint az AERO menua többi rogit, meg ieneket amiket használok még el se kezdtem felrakni.. gondolom velük is lesz bajom
-
Hooper
őstag
válasz
South Velen #26005 üzenetére
A GSek közül igen.. régebben aztírák, h a gyári OC-t nembírja el...
-
Hooper
őstag
Szerintetek van rá esély h a Gainward 4850 (dual slot) kari ventivezérlését vmi uj bios javítja (vagy valmi)?
Szerintem kissé tulpörgeti magát...anno volt másnál h alulvezérelt volt, azt javították, csak emiatt reménykedem -
Hooper
őstag
-
Hooper
őstag
válasz
Mosqu!to #25936 üzenetére
A GSen tényleg jó a hűtés (bár ugy nézem ugyanazt a ventit rakták rá mint az enyémre, csak a bordák jobbak), csak fentebb irogatták h a gyári tunningot nembírja el a hűtés...
Nemtudom h neked hogy lehet 14% mert nekem 40fok alatt már pörög mint a barom...
Anno 1950em volt, az ment 30%on, és ennél sokkal lassabban forgott...BiG G3ry - jaja, jó kis gép csak 200as telével kissé nehézkes volt 2méterröl "makrózni" a VGA-t nem a legjobb fényben
MaSzKa - az a sok kis lapos? oda ráfér ien ragasztós süni nem? amugy mire is szolgálnak? (kézzel tapintva egyébként nemtűnnek forrónak)
-
Hooper
őstag
válasz
MaSzKa #25934 üzenetére
megnézem mindjárt rivával is.. ha jol mértem a venti kb 5cm es...
na meg akkor leszedem azt az ATTt... csak a baj van veleNem sok olyan kép van már amin több látszana.
itt egy nagyobb kép
Szét nemszedtem, a gépböl meg nemhiszem h megint kivenném csak 1 fotóért mert eléggé szorul a házamban, alig birtam betolni
Amugy meik rész az a VRM?azért mindíg mindenki úgy aggodik, de nemtom miaz
-
Hooper
őstag
válasz
MaSzKa #25929 üzenetére
ATT 1.3.6 van fenn, azzal nemtudom állítani ventit...
Bekapcsoláskor elég hangos, de visszavesz, tehát szabályozza magát, csak nem eléggé...
nekem hangos... de idle állapotban 38fok kb, de most nemtudom mivel mérni a hőfokot, mert att nem nagyon látja...
Ötlet valakinek ventiszabályzásra? -
Hooper
őstag
valakinek ötlete h ati tray tools miért irja ki azt a Hardwer/overlocking settings/FAN -nál hogy no supported hardwer found? (nemtalál támogatott eszközt)
Egy Gainward 2slotos 4850esröl van szó... -
Hooper
őstag
válasz
MaSzKa #25904 üzenetére
Nekem olyanom van, most raktam össze a gépet.. épp állítgatom a vistat, véletlen CCCvel raktam fel, de mindjárt letörlöm, jelenleg annyit tudok róla mondani h nem túl halk, szerintem pörgeti magát (de 38fokon van terheletlenül)... de ha tudtok ajánlani vmi progit amivel szabályozhatom a ventit, akkor megköszönném (régen Ati tray toolst használtam, jó az vagy van jobb?)
ja és 1 hülyekérdés DX10et honnan tudok leszedni vistara? ahol néztem és azt irta h 'get the latest DX", ott a 9.0Ct dobta ki...
-
Hooper
őstag
válasz
benjoe1 #25648 üzenetére
Iponnál van 1 olyan verzio h Asus 4850 Glaciator 36K, nemvagyok biztos benne h az a TOP verzio-e mert ennyiért nemadnák a húzott verziót.. de szerintem kinézetre (ugyértem h az a "sárgahűtős" kari) szerintem annak felel meg...
ALIENnél van gainward 4850 2slotos hűtéssel 35Kért... -
Hooper
őstag
Üdv!
Ma vettem meg 1 gainward 4850 dualslot hűtős karit.. remélem jo vétel volt, fentebb azt olvastam róla, h halk a hűtés,és jól végzi dolgát... GS-t akartam, csak arrol most sok rossza olvastam h nem bírja el a hűtő a gyári tuningot (valamint ez 5ezerrel olcsóbb volt, 35Kért vettem...)
7végén rakom össze a gépet, kiv leszek a h tényle csöndes-e -
Hooper
őstag
erre valaki? köfi! [link]
-
Hooper
őstag
sziasztok! 2kérdésem lenne:
Gainward 4850 GSröl van valakinek tapasztalata már? viszaolvasgatva nemtaláltam... főleg a hangja érdekelne (tesztekben már kibogarásztam h hűvösebb, de a hangrol nem írtak).
A másik, ez lehet kicsit amatőr - kell vinfost ujraraknom ha kicserélem a kártyát a lapban? most ati1950pro van bent, most vennék uj konfigot (e8400+giga ep45) de a VGA cserére lehet várnék még 1 kicsit, winfost telepíteni meg nemakarok ujra 1 hónap mulva, unom már nagyon
köszi! -
Hooper
őstag
üdv fórumtársak!
Valakinek valami ötlete, azzal kapcsolatban h mikorra kerülnek végre forgalomba az egyedi hűtéses 4850esek? gyárival nemigazán szeretném megvenni...tudom Toxik már van, de arrol azt olvastam h nemváltotta meg a világot az a hűtő...Más: nézegetem már 1 ideje boltokban a karit, mintha elkezdett volna felfelé kúszni az ára (4870-nek is)..nem lefelé kéne neki menni?
egyébként más perifériák (cpu,lap) is emelkedtek most,amiket kinéztem... -
Hooper
őstag
egyedi hűtéses 4850esek kb mikorra várhatóak szerintetek a boltokban?
Eddig nem nagyon találtam, bár a gyártok honlapjain (sapphire, asus, gainward, his) már láttam egyedi megoldásokat.. -
Hooper
őstag
sziasztok!
Rég voltam erre.. mi a helyezet a 4850 hűtésével? frissitéssel javult már a dolog, vagy még mindig olyan a kártya mint1 kazán?
Akinek van ien karija mi vélemény?
vagy inkább 4870? megér + ~16K-t? -
Hooper
őstag
Sziasztok!
Gépvásárlás előtt állok, eddig a videokari 8800GT (MSI Zilent) volt, de most megjelent a Ati 4850Szerintetek érdemesebb inkább arra várni/áldozni?
Kb mikor jön be aboltokba? mert megvennék a gépemet, és szorit az idő
Vagy probáljam meg nyárvégén, szeptemberben eladni a gépemet, addig alakul a piac?
Jobb ennyivel, megérne a 4850ennyi plusz "macerát" szerintetek?A többi periféria egyébként - C2D 4700 + Giga Ep35 DS3 + 2gb 800mhz ddr2 + Corsair 450W + 22"os samu tft lenne.
Köszi!A mostani gépem: [link]
Aktív témák
- Ventillátorok és tápkábel modding kitűnő árakon! Most extra 10% kedvezmény!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- PS Plus előfizetések