Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
mdk01
addikt
válasz Sanyabá #6255 üzenetére
ide már lassan nem asztalos kell, hanem számítógép programozó.
Lehet még sem beszéltem hülyeséget.
Ha már meg lett pendítve egy kicsit a téma(amit igazából nem szeretnék folytatni), ajánlom Ludvig kolléga figyelmébe az ott található 20-30hsz. (vagy ameddig élvezi) mint friss szakmabelinek tele kérdésekkel. Nem mondom, hogy ez irányba menjél, de esetleg érdemes fejben tartani a számítógép vezérelt gépek elterjedését a faiparban.
#6262:
x,y tengely lapba mar, vág
z tengely élbe megfelelő fúró, fűrész megválasztása a kívánt művelethez azután optimalizálás és start...így tuti nincs gubancKis helyesbítés:
Z tengely az csak süllyedés(függőleges elmozdulás) és x,y tengely mentén tudsz élbe fúrni.#6300:
Ismerősömnek van egy ilyen gépe én is dolgoztam rajta, csak az a FElder Hammer-je ha jól tudom
Szerethető gép és viszonylag gyorsan átvariálható.
Egy dolog miatt szokott panaszkodni az pedig a gyors cserelapkás kés, mert nagyon drága bele. Ha újak a kések rettentő szépen gyalul még csiszolni sem kell de vmi 20k egy késcsere. Érdemesebb szerintem egy hagyományos késes tengellyel venni, ha lehet.Üdv.
-
Márton111
aktív tag
Nem dolgoztam ilyennel, de van egy cserelapkás maróm .Megérte, és nem drága bele a lapka.10p alatt kicserélem és nem kell élezőbe vinni és hozni.A lapka pedig fordítható.Azóta már hogy megvan,a marókés 2- 3 sima forrasztott vídiás marókést kidobhattam volna.Egy-két nap meg elment volna az élezőbe utazással összesítve
Ha nem kell csiszolni az már viszahozta a lapka árát munkaidőben csiszolópapírban nem ??
Csak van aki ezt nem veszi számba csak hogy sokba van a sok lapka
Az élezés olcsóbb?[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
Sziasztok!
Asztalos szemmel, az mennyire egyedi igény, h egy konyhabútor alsó szekrényrészét 2 méter hosszan gyakorlatilag 10cm-rel csökkenteni kell a mélységét?
A lényeg, h az "U" alak egyik száránál a falrész csak 51cm, szóval a 60-as normál mélység kilógna.Köszi.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
hapro
csendes tag
válasz runner 125 #6303 üzenetére
Ha a nagy faluban lévő asztalosról van szó akkor ez nagyon egyedi...igen bonyolult megvalósítani, máskülönben meg maximum plusz pár óra munka és az olyan és kész. Szerintem csak akarás kérdése és semmi több.
http://www.margittaizoli.fw.hu
-
runner 125
nagyúr
Vidék, Szombathely..
Eleve úgy tervezném azt a falrészt, h alul csak is ajtós/polcos tárolók legyenek, szóval fiókokkal/zsanérokkal nem akarom bonyolítani a melót.
Noh majd, akkor utánakérdezek itt helyben is.
Köszi.
"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
csemberlen
őstag
válasz runner 125 #6305 üzenetére
Ha már ugyis SK tervezett lesz helyszinre szabva akkor csont mindegy, hogy valahol keskenyebb vagy sem, úgyis egyedi lesz.
Hja kérem az élet nem egy habostorta
-
Márton111
aktív tag
válasz runner 125 #6305 üzenetére
Ha én csinálnám akkor annyi különbség van csak hogy oda kell figyelni a méretnél hogy azok az elemek oldalai feneke és polcai annyival keskenyebbek. Ez nem pár órai munka csak picivel többet kell gondolkodni hogy ne keverd össze a méreteket
Nyilván én egyedileg gyártok akkor is ha sablon méretek szerint, mert nem vagyok automata gép
De ettől még az IKEA árai alatt maradok ,mert ugyanannyiért ki is szállítom összeszerelve és be is építem amennyiért őnáluk csak dobozban kapod az áruházban.
Minőségben verem őket mert ragasztva tiplizve gyártom nem 2-2 csavar laponként.Kinézetre meg azonos minőségű. Igény esetén 2mm-es ABS élzárással (elpusztíthatatlan és az IKEÁ-ban nem nagyon találsz ilyent)
Zsanérnál a kivetőpánt egyszerűbben szerelhető, és jobb. A fiók meg a kihasználhatóságot nagymértékben növeli (meg az árat is )[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
válasz csemberlen #6306 üzenetére
..bár gondolom az esetek 80%-ban azért egy konyhabútor mindig egyedi nem? Szóval max ezek a 2 méter hosszú, 60.000ft-os konyhabútorokat nem kell átszabni...
-
runner 125
nagyúr
válasz Márton111 #6307 üzenetére
Ahol néztem ezt a bútort, dobtam nekik egy e-mailt, h akkor hogyér van ez / megoldható-e.
Aztán ezt a választ kaptam;
"A Móni konyha valódi mélysége 47cm, rajta a munkalap 60cm. Másoknak is volt már ilyen jellegű problémája, de ilyenkor vissza szokták vágatni a munkalapot 50cm mélyre, ez nálunk vágásonként 2000Ft többletet jelent, ha egyben van a munkalap akkor csak egyszer 2000Ft, de ha több darabból, akkor sajnos többször 2000Ft. Ha pontosan megírja, hogy milyen elemekre van szüksége, akkor kiszámoljuk, mennyi lenne a konyha."
Tudtok ésszerű magyarázatot adni arra, h mi kerül azon y x 2000ft-ba, h pontosan 10 másodperc alatt lefűrészelem azt a + 10cm-t?
Mivel 2 munkalaprészből állna ez a fele, így 4k-ért én is le tudom vágni. Úgyhogy puszi nekik.Viszont annak örülök, h maga a bútor rész ennyivel kisebb, én azt hittem az is jócskán 50cm felett van, mert azt tudtam h a munkalap 60cm mély.
Az-az, így a bútorokat nem kell átszabni, csak a munkalapot - hátul akkor kisebb hely lesz.
Nemde?!"Kinek a pap, kinek a wlan" :-) • A forum arra hivatott, hogy a kérdéseiteket ott tegyétek fel, s ne privát üzenet formájában felém! Köszönöm!
-
thyeby
őstag
válasz Márton111 #6302 üzenetére
Összekeveredtek kicsit a dolgok:
Balázs cserelapkás kést írt eldobható helyett. Gyalugépbe még nem hallottam cserelapkás kést. A metebóhoz létezik (80 rugóért) vídialapkás, de az nem cserélhető, csak élezhető.
A Felder (is) kétféle rendszerű kést alkalmaz. Az egyik a hagyományos, élezhető, a másik pedig nem élezhető. Ha elkopik, megfordítod, majd ha ott is elkopik, kidobod. Ezek vékonyka kések (többféle keménységben kapható). Azért terjedt el, mert nincs kés állítgatás: Kicsavarod, becsavarod, és tizedpontos (a skálához is). A felder minden gyalugépet kínál mindkét féle késhengerrel. Jól át kell rágni, milyent kérsz, mert utána az marad a gépben.
Sokat gondolkodtam rajta, h melyikkel kérjem (mert tervezek venni egy Hammer kombigépet idővel). Mindkettőnek van előnye, hátránya. Aztán az döntötte el bennem a dolgot, h még késbeállító nélkül is megtanultam beállítani az élezett kést úgy, h tizedpontos is marad, és a skálához is pontos marad. Nálunk Magyarországon ez az olcsóbb, mert 4-6 m3 gyalulásonként 20 rugót kiadni késre húzós dolog.
Ha nálunk is keresne egy asztalos 1500-2500 eurót havonta, hát ki gondolkodna azon a húszason?
Egyébként a hagyományos kést is szemvillanás alatt be lehet állítani. Varga Laci bemutatta nekem, h a két kést egy 400-as gépen szük két perc alatt kicseréli. Egy mágneses finombeállítós kis segédeszköz kell hozzá, ami úgy 10 ezer pénzt kóstál.Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
válasz runner 125 #6310 üzenetére
Igen, jól tudod, jól gondolod. Amit írtál, minden szépen megáll a lábán.
Én is azt gondolom, h szarják össze magukat a kétezer forintjukkal. Ha csak egy mezei tecsógazdaságos dekopírfűrésszel miskárolsz is le 10 cm-t abból a munkalapból, akkor is rendjén van a dolog. (ha fonákán vágsz, nem is töredezi ki a munkalapot, de ha mégis?) Hát vazze, legalább 2 cm széles az a vízzáró sarokelem a munkalap hátuljára, az úgyis eltakar mindent.
Egyébként egy formatizáló körfűrész (amivel valóban másodpercek alatt korrektül levágható a munkalap méretre) ára úgy másfél millánál kezdődik, és van egy jelentősebb rezsiköltsége is. Hát ezmiatt tudnak 2 ezrest elkérni egy vágásért. A 4 ezer már sehogyan sem korrekt. Ha két elemből áll a sarokrész, akkor is ugyanazzal a gépbeállítással kell vágni csupán 60 cm-el többet?
Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
Ha nincs elég pénz, jó az a Holzmann, ha van, akkor jobb a Felder 741-ese.
(Egyszer hallottam az öcsémtől, aki autóalkatrész kereskedő:
Vevő:
- És ez kínai?
Öcsém:
- Ha valami nem kínai, akkor az hamisítvány.Nagyon a fülemben ragadt ennek a helytállósága. Azonban a Felder-t tényleg osztrák munkások rakják össze Tirolban.)
-
runner 125
nagyúr
Oks, köszi a megerősítést.
..amúgy elhiszem én, h krva drága egy olyan fűrész, de azért a 4k-t túlzottnak tartom, mindazon mellett, h ott hagy az ember 2-3 kilót egy konyhabútorért...
Szerintem igen, legalábbis én is úgy értelmezem, h ha pl van kettő 60x60as munkalap közötte egy gáztűzhellyel (pl) akkor az 2 x 4k, mivel nem egy elemről van szó.
-
Márton111
aktív tag
Éleznek HM gyalukést is (feltéve ha a méretei nem egyszeri használatra valóak)
Én a marómba a lapkát 500Ft/lapka áron vettem, 3éve 2 doboz HM lapkát lehet most már biztos 1000-1500Ft /2 mert 2 élű és x2 mert 2 kell az kb egy élezés ára + oda-vissza út 2óra és mégegyszer = 4óra kivéve ha több dolgot viszek ez esetben pedig több forrasztott marót kell venni hogy legyen tartalék. Ha élezik , kisé változik az élkör átmérője .Ha szöget kap akkor dobhatod a forrasztottat. Ha 5x éleztetted akkor is .
Ízlés dolga, én szeretem az extra dolgokat ,de ezek gondos kezelés mellett hozzák be az árukat, és termelnek utána hasznot.
Mágneses késbeállító 10.000-ért a gyalugépemhez egyszerűen adtak egy kb. "c" alakú alu sablont (gondolom 500Ft) amit ráillesztve a késtengelyre ütközethetem a kést neki.Evvel is korrektül berakható a kés.Nyilván a magnetikus kényelmesebben használható, meg állítható több géptípushoz.
A kínaiak meg fejlődnek az ipari gyártásminőségben, meg finanszírozzák állampapírok vásárlásával,amit az USA elkölt[ Szerkesztve ]
-
ludsimon
veterán
Először dolgoztam ma életemben segítség nélkül a nagy gépeken (szalagfűrész, egyengetőgép vagy mi, meg a másik).
Neveket még mindig nem tudom, de használni már igen!Ráadásul nagyon drága dolgot bíztak ránk, dió fát aminek köbmétere állítólag 400eFt.
Ez aztán a megbízás!
Bízik bennünk a főnökünk.Ja és egyébként azt is megtanultam ma, hogy egy kurva nagy hülyeség az, hogy 'nézd a nagyokat és tanuld el tőle'.
Egy marha nagy ökörség, mert csak hülyeséget tanul el az ember (ha hülyén tanulta meg aki mutatja)....Teljesen magamtól jöttem rá, egyszerűen ráéreztem, hogy lesz jó szép, megfelelő.
Először a diófát szépen levágtam szalagfűrésszel (ráhagytam 5-6 mm-t), utána lapját, majd élét egyengettem géppel, utána pedig ha teljesen síkba gyalultam ment a másik gépbe (értelemszerűen a síkba gyalult része volt alul).Utána gérbevágtam(vágtuk).
Ez ilyen léc lesz az íróasztalhoz körbe.Elég sok mindent tanultam ma és elsajátítottam 3 gépismeretet.
Szóval jónak azért jó, ha elmutatják, hogy kell, mert neki tudsz kezdeni.
De megtanulni sokkal jobban meg lehet ha saját technikát tanul el az ember (pontosabban a jó technikát).
Az ujjaim megszámoltam és megvannak.
Nagyon figyelek, hogy ne csússzon meg, stb.
Egyengető gépnél a védő bisz-basz ott legyen, a szalagfűrésznél meg az utolsó 20cm-es végét már tolófával nyomom végig és a fűrészlap hátuljánál nyomom az oldalához az anyagot illetve a tolófával is amennyire sikerül.Egyszerűen hatalmas érzés volt, mikor életem első keze munkája elkészült, annyira tetszett.
Ez a szakma nagyon tetszik, mikor az ember elkezd építeni, hatalmas érzéssel tölt el![ Szerkesztve ]
undefined
-
ludsimon
veterán
Szerk.:
Teljesen magamtól jöttem rá, egyszerűen ráéreztem, hogy lesz jó szép, megfelelő. Előtte baszta el folyamatosan az anyagot a gép, mert hülyén tanultuk.Nem sikerült az előzőt szerkeszteni, valamiért dupla lett.
[ Szerkesztve ]
undefined
-
Márton111
aktív tag
válasz ludsimon #6317 üzenetére
Nézd meg kitől tanulsz Nem a "nagyoktól" anblokk mert az illető lehet akár egy elhülyült alkoholista is vagy szakmája gyilkosa,vagy tök ostoba.Mindenütt van kiváló és utolsó meg az átmenetek.Cégvezetőtől is függ melyikből mennyi van egy helyen , és az illetők milyen fokon birtokolják a tudást.Olcsóbb fiatalokat felvenni és jól széthajtani őket mint tapasztalt szakit aki megkéri a bérét, de nem hajlandó 12 órát dolgozni mindennap Fiataloktól nem ismertelen hozzáállás (lelkesen) mi majd tudjuk hogyan kell, állj félre.Aki nem hülyül el idővel annak a tudása, tapasztalata növekszik az évek múltával.Attól lehet tanulni .Annak a tudását ha elég értelmes vagy te is megszerezheted mondjuk 10 év alatt, ha sok helyen dolgozol, vagy megtanulhatod az illetőtől 1 év alatt.Válassz.Saját károdon akarsz okulni vagy meghallgatsz egy nálad tapasztaltabbat.Egyébként nekem tökmindegy, csak jobban esik ha kimondom a véleményemet.
Még egy: engem a legkiválőbb mester mellé tettek tanulni.Attól lehet tanulni , és nem hülyeséget.Később úgyis látod majd ki mond jót ki nem,sőt már pár dologban most is tapasztaltad.Azt hog ki a profi ott aműhelyben úgyis megtudod a többiektől.Ahhoz fordulj , csapódj mellé segíteni ,próbáld meg ellesni mit csinál.Sajna magadtól nem fogod feltalálni az asztalos szakmát, mert már többezer éve fejlődik, nem egy emberöltő alatt találták ki.Lehetnek benne jó meglátásaid ami a tanulmányokra épül. -
-
krammerka
őstag
válasz Márton111 #6324 üzenetére
és nagyon fontos,hogy az ember a munkahelyén jól érezze magát,és ne legyen folyamatos terror,stressz,alázás,stb alatt...........
Saját bőrömön tapasztalom ezt meg sajnos.Hiába egy minden igényt kielégitő géppark,ha a körülmények porig rombolnak mindent.
Néhány példa,hogy értve legyek:
-hétfő reggel nagygóré megérkezik,köszönés helyett ezzel kezdte: "Mi a fasz lesz ez"?
-máskor meg így a kollegának: "Fogd meg azt a szart,add tovább annak a hülyének,az bassza össze,és vigye be a picsába a festőknek"Bocs a trágár kifejezés miatt,de ez csak így érthető..............
-
Thom!
veterán
-
Winner_hun
titán
Vastagsági gyalugép amelyiknek nem tudod a nevét.
Az egyengetőnél meg ez a "sonkás" új gépnél már nem is kapható, munkavédelem szempontjából nem lehet üzembe helyezni. Ilyen védőberendezés van helyette. Szerintem szörnyű, utáltam is a suliban. Osztálytársam meg ennél a biztonságosabbnál kapta le az ujja végét, szerencséjére csak a bőrét, de azt eléggé.► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
maláj
addikt
üdv
szeretnék 1 polcrendszert csinálni bútorlapokból (ez állítólag olcsóbb mint a gyalult léc) de sztem engem csúnyán át akarnak b*szni a palánkon mindenhol.állna a dolog a következőkből:
120cm x 20 cm ==> 2 db
80cm x 20 cm ==> 2 db
60cm x 20 cm ==> 2 db
20cm x 20 cm ==> 4 dbfa tiplikkel összerakva, élzárva egyik oldal felől, semmi extra nincs benne gondolom én
ezért kértek egyik helyen 4k-t, másik helyen 10-15k-t Szegeden
vki esetleg aki szegedi és ilyesmi helyen melózik
-
maláj
addikt
na várjatok inkább beírom amit a tervrajzomra írt a csaj
Francia éger, élfólia, nyitott, HDF nélkül.
nemtudom, cimbora azt üzente, hogy 4k az 1 egész bútorlap (saját szavaival : az a basz*tt nagy) és nekem kb. a 1/4-e kellene, úgyhogy cumiztatni próbálnak
-
ludsimon
veterán
válasz Winner_hun #6328 üzenetére
Ez miért biztonságosabb?
Hogy történt a baleset?
Elég ronda egy jószág, legalábbis én nem ehhez vagyok hozzászokva.
Nektek milyen gépeitek van?undefined
-
Márton111
aktív tag
válasz krammerka #6325 üzenetére
Szerinted miért hagytam ott azt a helyet ahol dolgoztam? Folyamatos beleverés a betonba mint egy cölöpöt.Alázás, gerinctörés, mert akinek nincs gerince az jó rabszolga lesz.Nem véletlenül aláznak a főnökök, és nem csupa öncélú szadizmus, habár ez is az élvezet része náluk.Az uralkodás.
A volt főnököm ugyanezt a hatást amit nálatok megoldotta trágár beszéd nélkül, mindegy a célzott eredmény ugyanaz elhitesse hogy semmi vagy senki vagy, nélküle nem boldogulsz, ő meg szívességből ad munkát , ,mert szeret az emberekkel "jót tenni"és te éppen megtermeled amibe kerülsz hasznot nem hajtasz.[ Szerkesztve ]
-
Márton111
aktív tag
válasz Winner_hun #6328 üzenetére
Én kifúrkáltam egy lyuksorral a sonkát és szeggel kitámasztottam akkorára hogy elférjen mellette a fa amit gyalultam,különben nem lehetett vele dolgozni mindig rányomta a rugó a fára. Az ujjad meg nembírja meggyalulni ha nem dugod bele. Egyszerűen szeretné, de nem éri el az ujjadat, neked kell beledugod a késbe hogy levigye.Ha átváltod a fogást , nem nyúlkálsz a kés fölött úgy még biztonságosabb.Kivételt képez, ha eltörik a késtengely , vagy kiröpül a kés.Szerencsére ez velem még nem fordult elő.A kollegád ahogy 3 mm-re beeldugta a kezét ugyanúgy hagyhatta volna 3 cm-el távolabb is a késtől gyalulás közben,és nem reszkírozott volna.Itt megint a munkvédelem játszott ami ugye abszolúte nem fontos éés mindenki jól ismeri (a szót, de nem a tananyagot)Meg majd mindenki magától megtanulja a saját bőrén.(hol érdekel az bárkit is pl engem)lényeg hogy én megtanultam és passz.No jó azért leírtam,linket adtam hozzá munkavédelmit, különféle gépekhez , kutya el se olvassa, meg nem tanulja)
[ Szerkesztve ]
-
Márton111
aktív tag
A szabott anyag ára 3 tételből jö össze négyzetméter, és szabási folyóméter.+ valahány%hulladék.Van ahol ezt egyben számolják bele a négyzetméterárba van ahol külön számolják fel.+ÁFA
Ha erezett bútorlapot vágatsz a hulladék nagyobb lesz mert csak szálirányba vágod. Ha miszlikbe vágod több lesz a szabási fmdíj . Szabási díjat általában 3 oldalról számítanak, egy tábla szabását pedig egy egyenes leszélező vágással indítják.
A tábla ha spéci ,ki kell fizetned az egészet mert őnekik nem kell a maradék, nem tudják eladni. Ha közönséges akkor még gyártótól függ hogy drágább vagy olcsóbb fajta.Gyártón belül is a különféle színek más-más árban vannak.És amint írtam aminek nincs száliránya ott kisebb a hulladék is.És az asztalos vállakozástól függ mennyit számolnak egy ilyen kis munkánál.Megvágnak ,vagy tisztességes áron adják . Nézd meg amit leszabtak nincs-e kipattogozva ez szokott a leggyakoribb hiba lenni és hogy az élfólia rendesen letapadt-e nem válik-e fel valahol sarkán vagy a lap élén.
A havert meg sajnálom mert csak 2 trágár szót ismer és evvel próbálja magát kifejezni a 100.000 magyar szó helyett[ Szerkesztve ]
-
maláj
addikt
válasz Márton111 #6340 üzenetére
na ez így elég tömör volt nekem így estefelé
sima bútorlap, francia éger színű, semmi extra szálazás + ilyesmik, pár luk + fa tipli és otthon összerakom. nem akarom mondani árban kb. mennyire saccolok de semmi köze sincs a 4k-hoz, a 10-15k-hoz + aztán végképp
ha másnem hát majd nem lesz polc
cimbora érzékeltetés gyanánt mondta, hogy tudjam mire gondolt
bár ha már itt tartunk akkor: "ezzel" -
thyeby
őstag
"azt is megtanultam ma, hogy egy kurva nagy hülyeség az, hogy 'nézd a nagyokat és tanuld el tőle"
Bolond!
Hát ne a szélütött nagyokat nézd! Hanem azt, h mi jön ki a keze alól. Én már ötven elmúltam, de még most is nézem a nagyokat. Azokat, akik jobban csinálják, mint én.Jó volt olvasni a lelkesedésedet. Kicsit át is ragadt rám, és örömmel mentem le a műhelybe dolgozni. Jó a fával dolgozni. Hát még ha egyszer megérzed, hogy a fa él, és lelke van! Amikor valami nagyon széles tölgy kerül a kezembe pl, akkor azt úgy kezelem, h ez még a szépapám kortársainak adott árnyat valahol.
Itt Nyíregyházán, ahol élek, van egy elég nagy tölgyes erdő. Ennek az a története, h az uraság vett itt földbirtokot a feudalizmus korában. A számadója kérdeztette, hogy mivel ültessék be az új birtokot? A földesúr válaszolt, h ültessék be mákkal, de az írnoka lehagyta a mákról az ékezetet. Így lett Nyíregyházának évszázadokon át gyönyörű tölgyerdeje. Egészen a rendszerváltásig (Akkor privatizálták, és gyakorlatilag kitermelték az egészet. Telepítettek a helyébe csemetéket, de nem tölgyet, és odalett az a fíling, h többszáz éves erdőben sétálsz órákon át.)
-
Márton111
aktív tag
egyszerű ez kb 1,2 m2 bútorlap és kb 10fm szabás kb 10fm élfóliázás ezeket beszozod a kellő díjakkal a búttorlaphoz még hozzáadsz 25%hulladék költséget annál többet ők se tesznek rá.Ezt szabáskor kiderül amikor beprogramozzák a gépbe és megcsinálja a táblakiosztást , mennyi hulladékja lesz.(általában hulladék az a szabott csík amit megkezdtek a táblából leszabni azt végig vágják ,és felszámolják neked.(ez is változó ahány hely annyiféle számolás.De előre megmondják neked.A tiplihely befúrásnak is lehet egy szabott ára tiplinként nemtom hány ft.
A legolcsóbb anyag a kopasz forgácslap , legfeljebb betapétázod,cnc tapétaragasztóval felvíve vagy öntapadós papír ez drágább .És összecsavarozod Akkor élfóliára nem kell költened mert te tapétázod mindenütt. Olcsó még a fehér laminált is (konyhabútor anyaga)ez tisztítható is.Erre nem árt élfólia , neked ABS nem kell mert az drágább.És ha te rakod össze az is olcsóbbá teszi.Ha szoktál ezt azt fúrni-faragni.
Pont erre céloztam hogy szegénységi bizonyítvány ha valakinek szókincse 3 trágárságból áll mindössze,ez egy kutya értelmi színvonala alatt marad (az egy 5 éves gyerek szintjén mozog )annak meg nagyobb a szókincse már (a gyereknek)[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
Úgy kell azt számolni, h ha nem veszed meg a teljes tábla bútorlapot, akkor kicsit többet kell fizetned érte. Ez természetes dolog. Le is kell azt szabni, azt se csinálja meg senki ingyen. Le is kell fóliázni, az is pénz. Aztán összetiplizni, összeragasztani.
A bútorlap színe majdhogynem mindegy - a fehér olcsóbb kicsikét, a többi egy áron megy, és van mindig néhány divat, ami divatfeláras.
Úgy gondolom, h találnod kell Szöged hírös városában olyan vállalkozót, aki jóval tíz alatt összeüti.Több fa van, mint asztalos!
-
Márton111
aktív tag
4000Ft anyagárban,bútorlap .élfóliázás , tipli , ragasztó még kevés is az ár.,Ebbe szabási dij és tipli befúrási díj nem is fért bele.
munkadíj: ,szabás, élfóliázás ,tiplihelyfúrás összerakás Pontos árhoz tudni kell mennyi m2-e az anyagnak szabva folyómétere az élfóliázásnak, db-ja a tiplibefúrásnak, és mindez egyedi ahány hely annyi ár, de átalgolni lehet.
Nem fogják ezen a munkán halálra keresni magukat a kollegák. több időt vesz el
Aki ezért 4000-et kért nem mondta komolyan és többe lesz ha visszamégy , vagy hulladékból dolgozik pocsék minőségben.[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
válasz ludsimon #6334 üzenetére
Ezt a kérdést anno én is feltettem amikro magyarázták hogy ez a biztonságosabb. Mert a nagyokosok így döntöttek... én egyengető gyalun pl. utálok minden védőberendezést.
Nem tudom, valahogy odakerült az ujja.
Sokféle de nem minden Ami kell az van.► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- Hardcore café
- Gumi és felni topik
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- BestBuy topik
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest