Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton111
aktív tag
válasz krammerka #5934 üzenetére
grat hogy 19 évig kihúztad 1 helyen az én személyi rekordom 10 év vala a többi rövidebb volt.De tudod-e hogy a fizetésedre a hosszas egyhelyben maradás károsan hat. Aki 2-3 évente váltogat az többet tud kiharcolni.Mi is meglepve tapasztaltuk hogy az újak többet kapnak mintz mi régiek (persze nem tudom ma hogy megy 5 éve önálló vagyok, alkalmazottam meg nincs)
[ Szerkesztve ]
-
Márton111
aktív tag
válasz krammerka #5952 üzenetére
Az bíz megfizethetetlen előny 1x dolgoztam 2hétig olyan helyen ahol 3p alatt ott voltam , hát ég és föld a napi 2- 2,5 órás (retúr) utazásos helyekhez képest.
A váltogatáskor tanul is azért az ember új dolgokat , ha jó helyre kerül.Ha meg nem jó akkor a következő helyen .Anno ezt úgy hívták a mester legény vándorútra indult[ Szerkesztve ]
-
Sanyabá
senior tag
válasz krammerka #5955 üzenetére
Ez egy Kft,van egy telephelyünk, ahol a bútorlap szabás,élzárás történik.Aztán mindenkinek van saját műhelye, saját gépekkel,és ott folyik a termékék gyártása,össze építése.De rengeteg külső helyszínen is dolgozunk.Van mikor hónapokig nem is vagyok a műhelybe.
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
thyeby
őstag
válasz krammerka #5930 üzenetére
Üdvözöllek krammerka !
Akkor hát köztünk a helyed!
Biztosan tudsz majd Te is hozzátenni valamit foghíjas ismeretekhez."...így kerülheti el legegyszerűbben azt, hogy megégesse magát"
...és így kerülheti el azt is, hogy értékes és teljes értékű életet éljen. Akin nincs égési seb, az búrában él, nem az életben. Ahhoz, hogy megtudjuk, mi a jó, előbb meg kell tudnunk, mi a rossz. Az ember pedig társas lény.
Több fa van, mint asztalos!
-
hapro
csendes tag
válasz krammerka #6034 üzenetére
Ez nem annyira témába vágó, inkább a felvágásra jó csak, de:
Az a 60X60.as ablakra nem rossz ár...5 éve,igaz 5 éve, gyártattam 3db 160X200-as ablakot vörösfenyőből, egy bajai asztalossal, akiről tudtam, hogy nem olcsó, de profi minőségben dolgozik. Azelőtt cseresznye bútorokat gyártott, amíg ment neki belőle, később átállt arra, hogy gyárt ami munka van. Szóval hossztoldott, csomómentes, tömbösített vörösfenyő anyagból...úgy ahogy kell, festés nélkül, 4-16-4 üveggel, közép felnyíló változatban, egy fölülvilágító fix résszel 130.000Ft/3db !
Tavaly nyáron csinált egy fix 80X120cm hőszi ablakot egy 100-as bejárati ajtót és egy 3 szárnyű 5,5 méter hosszú 2,5magas erkélyajtót az asszony testvérének 2 réteg milesi festéssel, fóliázott, reflexiós üvegekkel 500-ért. Szerintem ezek baráti árak. És a vidék.... Még szállítással együtt is olcsóbb mintha pesten gyártatnánk.
Előzőt hasonló paraméterekkel pesten darabját készítették volna el akkoriban 130-ért.http://www.margittaizoli.fw.hu
-
krammerka
őstag
válasz krammerka #6244 üzenetére
A következő komolyabb gépünk egy Homag Profil Line BOF 211-es CNC.
Van egy rövidke videóm is,de sajnos csak ennyit tud a telefonom:[link]
Ezzel a géppel készülnek főként a bejárati ajtók alkatrészei,az emelő-toló szerkezetek alkatrészei.
De szerszám függvényében,bármit képes legyártani.................[ Szerkesztve ]
-
Sanyabá
senior tag
válasz krammerka #6254 üzenetére
Mondjuk azt nem tudjuk hogy mennyi az a mennyiség ,amihez egy ilyen gépparkot beállítanak, de az biztos hogy évi 150-200db nyílászáróhoz nem.Egyedi termékekhez beállítani meg körülményes,hacsak a keresztmetszetük,profiljuk,nem ugyanaz.Ehhez megrendelés kell,és nem is kevés!
A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.
-
Márton111
aktív tag
válasz krammerka #6245 üzenetére
Úgy forgatja ide-oda körfűrészt mint egy nindzsa a filmben az eszközeit, de én azt hittem csak a film kedvéért hadonászik annyit az a nidzsa , mert ha egyből levágná akit kell ,vége volna a 3perces jelenetnek 3 másodperc alatt. De itt kiderült a telefonos felvételből hogy ennyit kell hadonászni a shurikennel különben minek programozták volna bele
[ Szerkesztve ]
-
kalman7
csendes tag
válasz krammerka #6264 üzenetére
Hali! Ismered annak a CNC gépnek a lelki világát? Miért olyan béna lassan teszi el a körfűrészt? Amikor az elején odaviszi a vágáshoz, akkor tudja egyszerre a két koordinátáját léptetni, de amikor elveszi, akkor nem úgy csinálja. A szerszámot is fegorgathatná menet közben. A két vágás közt is csak az időt húzza.
-
kalman7
csendes tag
válasz krammerka #6269 üzenetére
Nekem meggyőző volt a video, csak kíváncsi lennék, hogy milyen feltételeket kell betartani egy ilyen gép programozásánál. pl hogy a fűrészt melyik irányba forgatja. Nem fontos az az 1 mp, vagy nem is lehet/érdemes a másik irányba forgatni? Egyáltalán mit kell beadni ennek a gépnek: az összes mozgását külditek át, vagy csak kijelölitek a vágásvonalakat aztán a mozgást ő rakja össze? Valami hibavédelem biztos van benne, hogy pl a fűrészlapot lapjával sose tolja neki az anyagnak. Szóval slendrián a program, nem számít az a pár mp, vagy olyan peremfeltételek vannak, amikről nem tudok?
-
Márton111
aktív tag
válasz krammerka #6325 üzenetére
Szerinted miért hagytam ott azt a helyet ahol dolgoztam? Folyamatos beleverés a betonba mint egy cölöpöt.Alázás, gerinctörés, mert akinek nincs gerince az jó rabszolga lesz.Nem véletlenül aláznak a főnökök, és nem csupa öncélú szadizmus, habár ez is az élvezet része náluk.Az uralkodás.
A volt főnököm ugyanezt a hatást amit nálatok megoldotta trágár beszéd nélkül, mindegy a célzott eredmény ugyanaz elhitesse hogy semmi vagy senki vagy, nélküle nem boldogulsz, ő meg szívességből ad munkát , ,mert szeret az emberekkel "jót tenni"és te éppen megtermeled amibe kerülsz hasznot nem hajtasz.[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz krammerka #6371 üzenetére
Volt egy tanyám a várostól 15 km-re. Egyszer a kapuban megjelent egy ilyen amerikaikocsibolond cimborám egy 5 literes Ford mustang-al. Kérdezte, h tudnék-e adni neki egy kis benzint, mert nem biztos, hogy vissza is tud menni a városba. Tartottam egy tízliteres műa kannában benzint a rotációs kapámhoz, amiben lehetett még úgy 7 liternyi. Ezt beleöntöttük, és beültünk, bementünk a városba. A házunkig már nem jutottunk el, úgy kétszáz méter híja maradt az útnak. Ha 7 liter 15 km, akkor 100 km 46,7 liter.
Nna, ettől a naptól kezdve semmi vágyat nem éreztem sose, hogy ilyen kocsim legyen.
Süldő koromban teherautó sofőr voltam. Egyebek közt két évig ZIL-eztem, még a régi, benzines ZIL-en. Az is nyolc henger volt, bivajerős, pedig "csak" háromezer köbcenti. (Gyönyörű hangja van nyolc hengernek!) A gyári normája 50 liter volt ugyan, de nekünk 40 liter volt csak megengedve. Három öt tonna teherrel, öt tonna önsúllyal. És ezt hellyel-közzel tudtuk is tartani.
S ma egy IKARUS busz fogyasztása 25 liter körüli, ami ebben a kategóriában nem számít kis fogyasztásnak.Több fa van, mint asztalos!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest