Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton111
aktív tag
Vígan tologatható szalagfűrész mint formatervűtség[link]korrekt kivitelezés csak egy féket kellene szerelni még az első kerékre és tökéletes ( egy metrikus csavarral befeszíthető gumituskót ) Meg a húzókart lehajthatónak megcsinálni (esetleg azzal a féket mindjárt lefeszítené a kerékre és rögzíteni a kart lenyomva)
[ Szerkesztve ]
-
thomgrande
tag
CMT lapban 300-as 2,4-es szélességgel 271.300.45M
250-es 1,7-es szélességgel 271.250.42M"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
Márton111
aktív tag
válasz thomgrande #6805 üzenetére
Én most olyanra gondoltam ami kiválóan hasít fát hosszára, nem csak jól Ha már kiadom rá a zsét Az 1,7 széles CMT nem hasít kiválóan...Amúgy a téma freud volt
[ Szerkesztve ]
-
Márton111
aktív tag
Megnéztem még egyszer : tényleg azt írja kiváló az 1,7széles fogú 300-as CMT lap hosszvágásra de az 2,4 széles és nem 1,7 !!! a 300-as ,
akkor meg már lehet Freud is 2,5-el ...
Amúgy magamnak lehet hogy veszek egy 1,7-es CMT-t mert nekem csak 230-as kell abból meg van 1,7-es[ Szerkesztve ]
-
bbchris
senior tag
Javaslom a Z=28 fogas lapot átmérő 300mm -nél és LWZ-s legyen azaz fogáshatárolóval ellátott ezt most is megerősítem neked . Hát hogy most Pilana vagy Freud - erre csak azt tudom mondani hogyha pénz szűkében vagy akkor Pilana mert az is jó , ha tudsz áldozni többet mert majdnem a duplája árban akkor Freud mert keményebb a vídialapka benne és ezüstel van bevonva hogy ne ragadjon rá annyira a forgács , ugye Freudnál Z=26 fogas de ez nem számít ettől nem lesz gyengébb mint a Pilana . Sűrűbb fogút nem javaslok hiába is mondják hogy jó , ezt a gyakorlat nem igazolta sőt az a 28 fog körüli lapokkal is vágtak gyalult felületet és nem is panaszkodtak rá hogy nem viszi . AZért melegszik az általad vett lap mert túl sok foga van és nem tudja rendesen kiszedni a hosszanti forgácsot .
Kérdezted ugye azt is hogy nem-e melegszik ki a vidilapka : Nem melegszik ki , mert ritkábbak a fogak és több a hűtőfelület a lapon . Nem kell túlhajszolni a lapot , azaz néha kell üresjáratban hűlni hagyni , itt most akár fél perc is elég és nem szabad nyomni neki mint beteg a dunyhát mert akkor még a sorvágó lap is el tud égni . De ha megfelelően használod amit te egyértelműen tudsz akkor nem lesz vele baj .
Ugye kell megvezetés a fának hogy ne húzza az oldalát a fűrésznek mert a legtöbb esetben az volt a hiba hogy csak úgy feltették a gépre és vágtak vele ahogy éppen ráment a fűrészre .Apropó bérfűrészelés : 60k / m3 ????? Nem az új anyagárat írtad ? Ha ennyiért bérfűrészelnek általad vitt anyagot akkor javaslom keress mást mert ez qrva sok lenne . Szalagfűrészgépnél pedig 600-as kerék alá ne add ha ilyen vágást akarsz majd később csinálni .
Arra az OFF írásra nem térnék ki többet , hagyjuk .
Ha van kérdésed nyugodtan írj .
Márton111
".Vannak vékonyított favágó lapok ezekkel határozottan könnyebben megy a szeletelés, meg kisebb az anyagveszetség , de nyilván könnyebb elgörbíteni is."
Igen pontosan ahogy írod , nagyon érzékenyek ezek a vékonyított lapok , nem is szoktuk javasolni főleg azután hogy egy asztalos ügyfélnek egy csomót kapott el és akkora pukli lett azon a lapon hogy használhatatlan lett .
"Freudéknál a freud-pro az piros színű."
Azt hiszem már nincs Freud pro vagy van még ?! Azt hiszem ezek helyett lett a SIlver Ice lapjuk az az ezüstbevonatos . De voltak régebben teflonbevonatos piros Pro fűrészek - emlékeztem rájuk mert qrva büdös ( mint az égett azbeszt ) volt mikor le kellett szedni a hordozótestből
thomgrande #6796
"Az biztos hogy nem profi cucc de nekem tökéletes. De az is biztos hogy nem sziliciumkő."
Lehet hogy a fénykép tévesztett meg mert olyan rózsaszínű félének láttam a színt de ez is lehet hogy csak a túl erős vakufénye miatt van . Mivel rózsaszínszerű gyémánt tárcsa nincs , ezeketl általában bakelitkötéssel csinálják ezért olyan barnásszínűek szoktak lenni ahogy látni a többi képen is . De ha viszi a vidiát akkor hiba egy szál sem .
Igazad van abban is hogy köszörűkővel nem lehet vidiát élezni , abból minden lesz csak nem élezés .
Érdekes volt mikor azt írtad hogy hátszöget is élezel vele , mit töprengtem hogyan is lehet vele . Ha jól látom akkor ugye kihúzod az élezőfejet a szélére és a fűrészlapot valamint a gyémántkorongot átfordítva élezed vele a hátszöget ? Ez van akkor ha az ember már a modern hidraulikus gépeken élezett és kicsit furcsa már a primitívebb Akkor tényleg óvatosan kell hogy élezz mivel nincs hűtés és a hátszögélezést többrétegű koronggal csinálják akkor lesz olyan tűéles él . Elvileg ugye mellszögélezéssel kellene kezdeni és hétszögélezéssel kell fefejezni a hidraulikus gépeken de a te géped esetében mivel csak sima a gyémántkorong - javaslom a mellszögélezéssel való befejezést mert ekkor jobb lesz az éle .Webistván #6799
Ehhez már azért hidraulikus élezőgép kell , mi még Akemat típusú gépeken éleztük ezeket a DHZ-s lapokat de ma már vannak ugye Wollmers és Schneeberger gépek is amik profin megélezik , elég szép áruk is van majndem mint egy kisebb háznak az ára .
Jók ezek a DHZ-s lapok de ahogy látom hogy használsz elővágót akkor jobb lenne tényleg ahogy Márton111 is írta a TFZ Z=96 fogas lap , ezek tényleg masszívabb lapok . Inkább szögvágáshoz használják ugye amikor bedöntöd a lapot akkor nem kell az elővágóval kínlódni , na az tényleg macera ha nem állítja a géped utána az elővágót .
Az hogy nehézkes a csere ez = Lustaság - persze nem sértés , eszem ágában sincs !! -
thyeby
őstag
válasz bbchris #6810 üzenetére
Köszönöm a választ!
(Mióta kérdeztem, időnként itt lógtam a gép előtt, h tudtál-e már válaszolni. És köszi, épp ez volt az egyik hezitám, h merjek-e véknyított lapot venni? Nem kockáztatok hát, beérem a lassabb, de biztosabbal.)
Okosítss ki légyszíves!
Jól gondolom, hogy a fogáshatároló az olyan fogak közbeiktatását jeleni, amik nem engedik az anyagot gyorsabban tolni valamilyen számított optimum értéktől?[ Szerkesztve ]
Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
"Nem az új anyagárat írtad ?"
Nem, nem az új anyag árat írtam. Épp a napokban számoltam ki, hogy br 62.500 Ft/m3 anyagárral számolva 210 Ft-ból tudom kifűrészelni a szélezetlen bükkből a 3,2mx75mmx12mm-es stafnit, amit pontosan 420 Ft-ért kapok meg készen. (Nem kell egyébként alábecsülni azt az árat, amit elkérnek ezért a bérfűrészelésért, hiszen szélezniük kell az anyagot, aztán deszkát lehúzni belőle,, abból stafnit szelni, s közben szívniuk a fűrészport bőséggel a régi kiskőrösi 800-as epszilon környezetéből. Finoman szólva is fogalmazhatok így: Azért a pénzért három embernek patakban folyik az izzadtság a segge partján majd egy teljes műszakon keresztül, és még a villanyszámlát, élkopást, tb-t adót is fizetniük kell - én pedig leírhattam ezt az összeget kiadásba, és azon kívül semmi munkám nem volt vele, h érte mentem.) Az összeg attól még húzós. Épp ezért akarok beruházni egy speckó lapra, mert még akkor is marad pénzem, ha drágán sikerül Freud lapot vennem hozzá. Rájöttem, h a körfűrészemmel két lépésben megvalósítható ez a munka még a sűrűfogú Freud-ommal is. Akkor nyugodtan halogathatom még a szalagfűrész vásárlást, és azért kérdeztelek hirtelenül ilyen sürgősséggel több dologról is, mert egyszerre ilyen sokat még soha nem fűrészeltem itthon, és nem tudom, h korrektül a végére érhetek-e így a méretrevágásnak? Ha bejön a számításom, akkor csak ezen több, mint évi százezer forintot spórolhatok meg (és ez az eddigiek alapján egyre növekvő összeg lesz várhatóan még éveken át.) És épp a Z=48-as Freud lap-ból okulva kérdeztelek meg, hogy ha ott már mellényúltam eléggé, akkor most találjam el végre, mi is nekem erre a dologra a legmegfelelőbb. Belátható, h amennyit megtakaríthatok ezáltal, ahhoz képest nem tétel se a Freud, se a Pilana lap ára. Azért kérdeztelek a márkáról, hogy ha a Freudnak csak annyi az előnye, h ezüsttel futtatott, akkor annak nincs jelentősége komolyabban, hisz a bükk nem tapad a korongra, csak a fenyő - amit viszont csak elvétve szelek. Így azonban, hogy eligazítottál, hogy egyben keményebb lapkát is kifizetek, megszűnt bennem a bizonytalanság: Freud lesz a rendelés.
-
thyeby
őstag
Ja, és mégvalamit kérdeznék.
Ezt már félve kérdezem, mert Nem akarok a panaszkodós nagyokos színében tetszelegni, de a bizonytalanság mégis itt csücsül a szivecskémben ezügyben.
Megélezték a gyalukést. Rátoltam az első luc anyagot, és rögtön csíkot húzott maga után. A műhelyemben megszokottnál markánsabbat. Ennek nem is tulajdonítottam semmi jelentőséget - azt gondoltam, h most rögtön a legelső fenyő göcsnek kellett kipattintania a frissen élezett késemet, hát van ilyen. Aztán emiatt azt a fenyő munkát csak a gyalu jobb oldalán csináltam, mondván, h ennek nem baj, ha csíkos lesz, legalább a másik oldalon maradjon sima a késem a kényesebb feladatokhoz.
És jött a kényesebb feladat. Betoltam a göcs nélküli bükköt oda, és a szűz oldal is több csíkot húzott már öt perc munka után.
Ezt összevetettem azzal, hogy közel három köbméter fát tudtam úgy kigyalulni az előző élezéssel, hogy ezidő alatt mindössze egy pici csorba esett a kések egyik szélén. Olyan kicsi, hogy az él kopásával a csík aztán el is tűnt onnan - azt kell gondolja, h most a gyalukés élezés sem volt korrekt. Ebben én nem vagyok biztos, ez inkább csak egy laikus líneáris logika mentén született gondolat, ami rossz szájízt adott az őszi "élezzünk akkor" akciómnak. Olyan érzésem van, h se pénz, se posztó.
Hesegessem el ezt a gondolatot, vagy szerinted is nem stimmel vmi? (Az is lehet, h én rontottam vmit, csak fogalmam sincs, mit?)Több fa van, mint asztalos!
-
Márton111
aktív tag
A fogáshatárolónak olyan funkciója van mint a 2 késes cserélhetőlapkás alumínium marófejeken az ellen darab késnek aminek éle nincs és kicsivel visszább áll az élezett lapkánál, vagy a forgácstörőnek másik típusnál.Nem tudod úgy nekitolni az anyagot hogy túlságosan nagyot harapjon ,kiszaggassa ,nagyobb darabokat kitépjen, és magát a megmunkáló szerszámot túlságosan megterhelje, meg a gépet, meg ez balesetveszélyes is lenne (pl késtörés esetén maróknál)
D átmérő B fogszélesség b laptest vastagság d tengelyátmérő Z fogszám
Freud : LM 01 R típusból méretei : D300 B2,5 b1,8 d30 Z24 kódja :LM01R1000
Hosszvágásra kemény és puhafában kiválónak írja magát titánium bevonatos lapés még egy:
Lu1F 0300 D300 B2,7 b1,8 d30 Z28 kódja LU1F0200 (zajcsillapított)
Hosszvágásra kemény és puhafában kiválónak írja magát zajcsillapított lapAz élezés után a műhelyben a kést le kell fenni. Mert az már a te dolgod.Megtetted-e?
[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz Márton111 #6814 üzenetére
"Az élezés után a műhelyben a kést le kell fenni. Mert az már a te dolgod.Megtetted-e?"
Nagy segítségemre lennél, ha ezt részleteznéd.
Még sosem fentem gyalukést. (Ezt megelőző élezés után annyira gyönyörűen muzsikált a gyalum - jobb volt, mint a gyári élezés -, hogy nekem ilyen aztán eszembe se jutott. Most viszont lehet, h a foghíjas tudásom áldozata lettem. )Több fa van, mint asztalos!
-
bbchris
senior tag
"Jól gondolom, hogy a fogáshatároló az olyan fogak közbeiktatását jeleni, amik nem engedik az anyagot gyorsabban tolni valamilyen számított optimum értéktől?"
Bizony jól gondolod ez így van . De még van egy olyan szerepe is hogy a forgácsot valamelyest segíti a kidobásban is tehát kettős szerepe is van és a hűtés szempontból is jobb .
A bérfűrészelést én akkor is sokallom mert majdnemhogy kész anyagot kapni már ezért . Környékünkön a fenyő fűrészáruk 35-47k körül mozog készen . A többi fát sajnos nem ismerem de a lényeg az hogy itt az anyagot is megkapod és nem neked kell odavinni . Persze tudom mi jár egy fűrészeléssel és milyen kemény fizikai munka stb csak a furcsa az hogy még neked kell az anyagot is odavinni akkor sztem sok , na mindegy ez csak egy vélemény ." Így azonban, hogy eligazítottál, hogy egyben keményebb lapkát is kifizetek, megszűnt bennem a bizonytalanság: Freud lesz a rendelés. "
Jó döntés lesz majd meglátod . A többit a forgácstörőről Márton111 fórumtárs leírta ehhez nincs is mit hozzátenni és a fűrészlap kódjához sem ez így van . Viszont írta hogy van zajcsillapítottban is - hát nem tudom . A tapasztalatunk az volt hogy ezekkel mindig előbb utóbb valami bibi lett mert megfintult a lap , persze volt akinél nem . A javaslatom , ha úgy érzed hogy tényleg vastag anyagot akarsz vágni a későbbiekben vagy előfordulhat ilyen anyag akkor inkább a simát vedd , igaz zajosabb de kevesebb az esély arra hogy megfintuljon .
" És jött a kényesebb feladat. Betoltam a göcs nélküli bükköt oda, és a szűz oldal is több csíkot húzott már öt perc munka után."
Márton111 már megelőzött a kérdéssel mert én is ugyanezt tettem volna fel a fenéssel kapcsolatban . Apropó fenés : Hát itt azért egy kicsit vitatkoznék - ahol én voltam sőt akikkel kapcsolatban is álltunk azok mind mind lefenték készre a gyalukéseket az ügyfél részére tehát készen adtuk ki . Kizárólag azoknak nem lett lefenve akik így kérték mert volt ilyen is .
Nem tudom hol éleztetted őket de legközelebb most vagy éleztesd máshol vagy mielőtt beteszed akkor nézd meg hogy sorjás-e , vagy ahová viszed hangsúlyozd ki hogy te lefenve kéred , de szerintem röhej lenne hogyha ezt kérni kellene . Ha valaki csak úgy házilag élezgeti neked akkor viszont tényleg neked kell lefenni a késeket . De itt azt mondanám hogy aki nem tud fenni az ne élezzen .
De látod Madmax81 is írta hogy mi lehet még az okozója egyértelmű hogy a Leuco-sok jobban figyelnek a minőségre . -
Winner_hun
titán
Élszorítót hol tudok venni? Egyik boltban azt mondták hogy patkószorító a neve, ismerik, nem tartanak. Mindenféle szorító van, ilyet nem találtam. Holnap még a helyi barkácsboltban megkérdezem, hátha... vagy ha valaki tudja hogy a faiparban használatos szorító hogy van angolul lehet az is nagy segítség lenne.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
thomgrande
tag
válasz Winner_hun #6819 üzenetére
Erre gondolsz? [link]
"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
Armahun
addikt
válasz Márton111 #6820 üzenetére
Az egy picit más.
Egy megfelelő géppel élezett gyalukést a kézi szerszámoknál megszokott fenéssel maximum tompítani lehet.Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
thyeby
őstag
válasz Márton111 #6820 üzenetére
Vésőt igen. Azt egy más esetnek gondolom, mert keskeny, és jól kézreáll a fenéshez.
A 300-as gyalukésem el sem férne a fenőkövön, legfeljebb végig tudnám "reszelni", de hát azt nehéz úgy, h végig tartsam pontosan a szöget.
Csak elképzelésem van, hogyan lehet tutira fenni, de biztos tudás, tapasztalat náne.Több fa van, mint asztalos!
-
Márton111
aktív tag
Angolul egykezes élszorítónak hívják [link]én kissé drágállom úgyhogy nekem ilyenem nincs
Bessey élszor.10-55x0-45EKT55
030174 cikksz. sínméret: súly:0,85kg egykezes elszorító,asztalos ipari.
bruttó 17813.00 Ft[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz thomgrande #6821 üzenetére
Már volt precedens, h másnak általában működött egy link, nekem nem - lehet, h most is így van.
(Te visszaellenőrizted?)Több fa van, mint asztalos!
-
Winner_hun
titán
válasz thomgrande #6821 üzenetére
Igen erre, köszönöm. Hát eléggé méreg áron kínálják, azt hiszem nem lesz ebből nagybevásárlás... A link helyesen
-
thomgrande
tag
Na még egyszer. [link]
"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"
-
Winner_hun
titán
válasz Winner_hun #6826 üzenetére
Itt önzárónak hívják, annak az árát néztem. A 8 db-os már barátibb, ha nem találok máshol lehet megveszem.
-
thomgrande
tag
A három meghúzókaros nem önzáró azért nem olyan horror árú.
-
thyeby
őstag
Elgondolkodtam rajta, hogy a fotó alapján nem kiabál a precizitás erről a "műszerről" - attól persze még dolgozhat nagyon korrektül - hát ennyi pénzért én bizony legyártanám magamnak. Stílszerűen fából a billenőpofákat.
Gondolom, vagy a lamellóragasztáshoz, vagy a párostiplihez kellene neked vagy nyolc darab hirtelenül. Ennyinek az ára ugyan még nem éri el a minimálbért, de törekszik rá. Arra akartam ezzel utalni, hogy még akkor is elgondolkodtató, h az ember babráljon vele akár egy hetet is, ha a minimálbér többszörösét is megkeresi egyéb munkájával.
-
Márton111
aktív tag
Nekem tavaly amikor is éleztettem a gyalukést a Boronkaynál azt mondták utána le kell fenni a sorját,de lehet hogy ők amatőrök esetleg olyan régen vannak a szakmába hogy már elfelejtették hogy is kell vicc volt
Le lehet fenni a kést igy:
Lefeketeted az asztalod szélére élével ki sima oldal lefele és az asztalos gyalukés élező közepes finomságú petróleumos fenőkövet húzod rajta , de nagyon pontosan, billegés nélkül.Durvázni nem kell mindjárt közepessel kezded Csak a sorját kell lehúznod, ha túlzásba viszed tényleg elszúrod az élét. Ha leköszörült élt lefented akkor a hátát is megfened szigorúan síkban tartva , megfektetve rajta a követ. megfordítod megint,és stb amíg a sorja eltűnik .Túlzásba nem kell vinni
Ha úgy érzed a közepes kő nagyon puha ,az élét bántja a késnek akkor inkább a finom felével fenjed ha az is leviszi a sorját. (szép sík, egyenes fenőkővel fend)Nyilván amíg fened ellenőrzöd éles-e még (vigyázz nehogy szétvágd az ujjad)
Amúgy gyalugép kés utánfenésre árulnak jó drágán kis elkopott szappan méretű fenőköveket.Én nem vettem , mert nem élezem utána a kést a gépben, sztem nincs értelme sok munka és nemsokára akkor is élezőbe kell vinni.
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
Éllécezéshez kell. Illetve most össze-vissza íveset kell élen ragasztani, első körben ahhoz kell. A szorító részre lehet nagyobb fejet hegeszteni, a többi nem gond, kellő darabszámnál elég sűrűn kell rakni és kész is. 8 db-os szett jó is lenne ha raktáron lenne. Ezért kéne az angol neve, eBay-en vagy valamelyik netes oldalon csak találok aztán csak a postást vagy a futárt kell várni
-
thyeby
őstag
válasz Armahun #6832 üzenetére
Nem tudom, h csak poénból írtad e, de szerintem nem, mert előző élezéskor kimagaslóan szépen teljesített. (És úgy éreztem, még legalább fél köbmétert korrektül megcsinálna, de ha már úgyis megyek az élezőbe, hát gyere te is komám alapon betettem a szatyorba.)
-
thyeby
őstag
válasz Winner_hun #6833 üzenetére
Hottentottául meg egykezes élszorítónak, ha nem tudtad volna.
-
Márton111
aktív tag
válasz Winner_hun #6836 üzenetére
[link]Angol van benne 3 csavaros is mint egy jó régi repülő 3 (lég)csavaros
[ Szerkesztve ]
-
thyeby
őstag
válasz Winner_hun #6836 üzenetére
Ahh, értlek.
Már épp azt akartam taglalni, h én miként tudtam ezt olcsón, gyorsan, korrektül kiváltani, dehh az nem íves dolog volt.Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
válasz bbchris #6818 üzenetére
Köszönöm!
Most nagyon sokat segítettél. Meggyőztél ezfelől a zajcsillapítás nélküli választás felől is. (Úgyis a fülemen lóg a zajvédő mindig, amikor bekapcsolom a körfűrészt - igaz, esetenként inkább azért, mert az nem engedi a szemüveget lecsúszni, míg előrehajolok, de ott van. A szemüveg nem is nagyon kéne vezetőléc melletti tolásnál, de az meg védi a szemem a kivágódó portól - nna, ezt most jól megcsavarintottam!)Több fa van, mint asztalos!
-
thyeby
őstag
-
bbchris
senior tag
A fenőkövel kell lefenni a kést valahogy így : Leteszed a kést és szép finoman elkezded fenni vele . Persze most nem tudom leírni mert nekem is tanították és kb 1 hét intenzív fenéssel tudtam arra a szintre jutni hogy jó is lett .
Valahogy úgy kell hogy előszőr a hátáról fened a sorját és utána a ellapolt éléről mindig az él felé tolva a fenőkövet , persze finoman . De volt hogy szo*tunk olyan puha késekkel amiket gyakorlatilag lehetetlen volt kifenni .
Amit tudok hogy 1000-res szemcsesűrűségű homokkő kell hozzá , ha van akkor olajos legyen ne vízes mert az előbbivel szebben lehet fenni .Bérfűrészelés : Nahh ha ott veszed az anyagot akkor nem szóltam , akkor minden visszaszívva Úgy már igen , az korrekt ár .
Arni #6822 Mindig kell fenni a kést élezés után , ha eltompul akkor bizony van mit még tanulni a fenésről . Talán akkor nem kell lefenni ha több kést takarásban van élezve azaz egymás mellé vannak rakva mert ilyen élezőgép is van , ott ugye csak a kifutott kést kell lefenni , a többi mivel takarásban volt így nem lesz sorja rajta .
[ Szerkesztve ]
-
thomgrande
tag
Ezen olyan szemcsék vannak mint a gyémánt fenőlapokon.Ez ilyen fémszínű majdnem csillogó.A gyémántkorongot nem kell átfordítani mert mindkét oldalán találhatók szemcsék. Az átm. 100-as korong átm. 80-100-as átmérőig szemcsés Vagyis egy kb 2 centis sáv ami szemcsés.A többi passzol.Én ezt a hátszögélezést nem nagyon erőltetem mert sokat (kettőt)kellene állítani.Mint írtam ez elég körülményes ha pontosat akarok.Egyébként ahova eddig vittem éleztetni ott sem élezték a hátszöget.(A gyalukést viszont sosem kellet lefennem élezés után amikor elhoztam.) Illetve egyszer élezték amikor több fogból is a szög letört.Akkor az egyszer.Megelégszek a mellszög élezésével.
Azért azt megkérdezném hogy mennyi az ideális fordulata ezeknek a korongoknak?[ Szerkesztve ]
-
ferkoboy
senior tag
Sziasztok!
Valamelyikőtök vállalna egy egyedi szekrényt? Fából kellene.
Kb. 130cm magas, 60 cm széles, fiókos megoldás. Viszonylag sok fiókkal, 2 oszlopban.
Kartonok, és pár kisebb dolog tárolására kellene.
Érdekelne, hogy nagyságrendileg mennyibe kerülhet. (milyen anyagot ajánlotok?)
Köszönöm előre is a válaszotokat!Üdv: Ferkó
Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!
-
thomgrande
tag
válasz ferkoboy #6849 üzenetére
Egy szekrénynek általában három fontos mérete van. szélesség, mélység, magasság.
Az hogy fa elég tág fogalom. Van olyan fa aminek ötvenezer forint köbmétere és van aminek ötszázezer. Fiókok darabszáma.Ezeket csak azért írtam mert ennyit minimum tudni kell egy ajánlat számításához. Én hobbista vagyok nem vállalok semmit.Csak a pontosítás kedvéért írtam.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest