Hirdetés

2024. május 10., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6951) Márton111 válasza mdk01 (#6949) üzenetére


Márton111
aktív tag

A4/2 gondolom az A5-re gondolt, vagy hosszabb élére fektetve (állítva) akarja az iratokat elhelyezni

[ Szerkesztve ]

(#6952) mdk01 válasza ferkoboy (#6937) üzenetére


mdk01
addikt

Na csináltam belőle jpg-et és jó xar lett de még értelmezhető.

Sztem kicsik a fiókok.

[ Szerkesztve ]

(#6953) mdk01 válasza Márton111 (#6951) üzenetére


mdk01
addikt

Én is így gondolom.
Azért csináltam egy skiccet a megadott méretekkel, hogy legalább vmi kiindulási pont legyen.

Üdv.

(#6954) thyeby válasza mdk01 (#6949) üzenetére


thyeby
őstag

A/4/2 = A/5 (helyesen A5)
A/3/2 = A/4

Több fa van, mint asztalos!

(#6955) thyeby válasza Márton111 (#6947) üzenetére


thyeby
őstag

És a következő réteget az előző mattra száradása után kened fel?

(Eddig én nem csalódtam a Palma ragasztókban. Semmi nem vált le, és a cipészek is ezt használhják. Tőlük vásárolom a bőrt, és láttam, h mezei Palmatex-el operálnak. Egyet azért tudni kell: Nem hőálló. Egy napsugárzásnak kitett dologra nem javallott. Mégvalamit: Az átkosban a lakótelepi lakások konnektorait (a dugaljakat) Pálmatex-el ragasztották a falra. Amelyiket szakszerűen tették oda - az átkosban ez kivételnek számított - az évtizedekig tartott is.)

Több fa van, mint asztalos!

(#6956) Márton111 válasza thyeby (#6955) üzenetére


Márton111
aktív tag

Múlhatatlanul, különben nem tudom elkenni,ha nem száraz, felszedném a kenéssel.(1.ABS kenés , félrerak2. forgácslap kenés , azalatt ABS vékonyan kenve megszáradt stb)

Ezen instumentumok nem valának besüllyesztve a betonba,csak a falra köptek lónyállal és odapleccsentették?Az szépen nézhet ki. :D De azt mondod a véletlenen múllot hogy leestek-e, mert a ragsztás szakszerűségét 20 év múltán nehéz leellenőrizni :D szerintem meg azon mennyire rángatták meg őket :D

[ Szerkesztve ]

(#6957) Sanyabá válasza Soká (#6942) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Mondjuk én azt vallom, hogy cipész maradjon a kaptafánál,de azért én is meg próbálkoztam cipő ragasztásával.De nekem elvált,a cipésznek meg nem. Csak a ragasztó lehetett a ludas.

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#6958) mdk01 válasza thyeby (#6954) üzenetére


mdk01
addikt

Na, hát azért ezzel tisztába voltam.:)
Direkt kérdeztem, mivel gondolom ferkoboy is ismeri az A5-ös lapméretet és feltételezve hogy ha arra gondolt volna akkor nem így írja.

Palmatex:
A forgácslap élét én is 2x kenem mert beissza.Még a második kenés is határeset, de az már megbírja.
Cipőragasztással én csak párszor próbálkoztam mert nem igazán vált be.
1x a cipőtalpat de nem volt túl tiszta azért elvált a gumitól a ragasztás.
2x a cipő orrát de feltételezve hogy nem sikerült túl sok kg/cm2 erőt kifejteni a ragasztóra(mivel a cipő puha) idővel(2nap) ez is elengedett. Én 90%ra modnom hogy a cipészek más összetevőjű(spécibb kifejezetten cipőragasztásra való) de hasonló elven működő ragasztót használnak. Az én esetembe meg persze felhasználási problémák is voltak ezen kívül.

(#6959) thyeby válasza Márton111 (#6956) üzenetére


thyeby
őstag

"20 év múltán nehéz leellenőrizni"

Mi sem egyszerűbb annál. Egy hatszobás panellakásban nőttem fel. A ház egyik felében leváltak hamar ezek a dugaljak, a másik felében álltak, mint katiban a gyerek. Épp ott volt jó, ahol legtöbbet volt strapálva. Valószínűleg két brigád dolgozott ott. Egy jobbos, és egy balos.

Több fa van, mint asztalos!

(#6960) thyeby válasza mdk01 (#6958) üzenetére


thyeby
őstag

A cipőragasztás titka az, hogy halálra kell tisztítani a portól.
Néha ide-oda felragasztok egy tejgumi csíkot, amit a csúzlikhoz csináltattam. Nna, azzal fel kell kötni a gatyámat, mert síkporral kenik ki a sütőformát, hogy ne ragadjon a gumi bele. Ha azt nem tüntetem el akkurátusan (nem látszik, nem lehet érezni, de ott a síkpor beleégve a gumi felületébe), hát nem találtam még olyan anyagfelületet, ami ennyire "taszítja" a palmatex-et. Úgy válik el a gumi, mint ha csirizzel próbáltam volna odamaszatolni - pedig ha valamit jól megfog ez a ragasztó, hát az a gumi.
Első körben fel kell a bőrt is, a gumit is érdesíteni, aztán nagyjából megpucolni, majd fényesre polírozni. Így jöhet az a Palmatex. Egyszer lesd ki a miszter minitben, miként ragasztanak, aztán neked is sikerülni fog.
Van egyébként egy Loctite pillanatragasztó, ami nagyon jól megoldja a cipőproblémát. Nem emlékszem a kódjára pontosan, ezért nem írom, melyik, mert ha ezt a számot eggyel elírom, máris bakot lőttem. Ezzel még olyan nagyon pucolni se kell a felületet, és tartós kötést ad. Gyakorlatból tudom, régen sokat használtam, de mára annyira megváltozott a világ, hogy az ember nem szarakodik vele, kidobja a cipőjét, ha elvált, és vesz másikat. Ez már nem a suszterok világa.
De lassan átkeresztelhetjük ezt a topic-ot suszterfórummá. :)

Több fa van, mint asztalos!

(#6961) thyeby válasza bbchris (#6925) üzenetére


thyeby
őstag

Híjj, az már figyelemreméltó vágásnyom! Biztosan jobban tudod ezt nálam, de az az érzésem, h amelyik már ennyire kajla lett, ott nem a göcsben, hanem az asztalosban kell a hibát keresni.

Erről jut eszembe:
Ma imába foglaltam a nevedet Krisz!
Megvettem azt a fűrészkorongot freud-éktól, amit javasoltál, és reggel végre kipróbálhattam. Nem akartam órákig elhinni, hogy ezzel ilyen gyorsan lehet haladni. A szélezés nem tartozik a kedvenc elfoglaltságaim közé, de ma élvezettel széleztem. Egy köbméter 30-as bükköt széleztem ma le úgy, h jelentős időt kellett az udvarról a műhelybe településsel töltenem, mert eleredt az eső, és én meg kint bajoltam jó fél m3-nyi fával.
Bejött, amit prognosztizáltál: Szebb a vágásfelület, mint a sűrű fogazattal, gyorsabb a munka, és nincs por. (Jó, valamennyike van a gép epszilon környezetében, mert a felső burkot le kell vennem, hogy lássam a vonalat, de fél m3 fa áttolása után az asztalom nem volt poros. A másikkal (Z48) ennyi munka után még az oszlopos fúró teteje is szép fehér lett. Azzal munka közben láttam, hogyan "váltanak a fogak", ezzel a Z26-al pedig ez láthatatlan. Egyszerűen nem tudom olyan gyorsan igazítani az anyagot, mint ahogyan ez a lap nyeli a fát.)
Sehol egyetlen égésnyom a fában, és amin igazán meglepődtem, az az, hogy amikor összefele zárt a fa (hát a bükk az kurva erősen tud szorítani), én akkor sem éreztem még azt sem, hogy picit nehezebb lenne tolni. A másikkal evégett egy m3 fánál legalább háromszor azért kellett pihenni, mert leállította a motort a hőkioldó. Ma ilyen egyetlen egyszer sem történt -pedig jó meleg volt, mert csurgott a seggemen a víz. :D

Mégegyszer köszönöm azt a sok segítséget, amit kaptam Tőled!

Több fa van, mint asztalos!

(#6962) thyeby válasza Vikusz77 (#6948) üzenetére


thyeby
őstag

Nem is tudom, nekem nagyon tetszik a vastaglazúr beltéren. Madmaxnál meg is jegyeztem, hogy nagyon eltalált a lazúr is, a színe is, mire ő kiigazított, h ez vmi bedugult festék volt, és mutatta az anyaghibákat. Ha nem mondja, nem veszem észre, csak azt, hogy nagyon mutatós.

Több fa van, mint asztalos!

(#6963) Webistvan


Webistvan
csendes tag

Na szóval az eredmény : A cipészek másfajta ragasztót használnak mint mi mezei userek.
A szine, állaga, szaga ugyan az mint a Pala ragasztóé, de az anyaga más.

[link]
[link]

(#6964) Soká válasza thyeby (#6961) üzenetére


Soká
senior tag

thyeby,
légyszi írd már le a fűrészlap pontos adatait, árát hogy tudjuk!

(#6965) thyeby válasza Webistvan (#6963) üzenetére


thyeby
őstag

De jó ez a két link!

Több fa van, mint asztalos!

(#6966) thyeby válasza Soká (#6964) üzenetére


thyeby
őstag

300-as korong. Váltófoggal, fogáshatárolóval. Z= 26. Silver, zajcsillapított. (Nem így kértem, de ha már így hozták, hát legyen.) Plusz-os, úgy emlékszem, a mellszöge 20 fok, 3,2 széles lapkákkal. Bruttó 14 rugó volt az ára. Nagyon királyságos!
Egy mezei Güde asztal hajtja meg, amit itt-ott átalakítottam. Nna, ha valaki kipróbálná ezt a Güdét, azt hinné, hogy valami profi gép.
Ma azt mondtam magamban, hogy ha bbchris legközelebb azt mondja, hogy ugorjak a kútba, mert akkor jobban járok, hát gondolkodás nélkül megtenném.

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#6967) szakalistvan


szakalistvan
senior tag

Sziasztok!
Nem tudom hogy ide illik e a hsz,asztalost keresek Zalaegerszeg és környékén.
Vagy olyat aki megcsinálná nekem ezt,vagy hasonlót,belső méretek 35*35*22 (h/sz/m): [link] mahagóni pác.
Más munka is akadna de helybeli kell:) :R

[ Szerkesztve ]

(#6968) thomgrande válasza szakalistvan (#6967) üzenetére


thomgrande
tag

Észrevétel. Szerintem a hirdetésben szereplő méretek és a kép nem passzolnak össze.
A hirdetésben szereplő árért szerintem egy asztalos ezt nem csinálja meg.
Csak hobbista vagyok elnézést hogy belebeszélek.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#6969) thomgrande válasza thyeby (#6966) üzenetére


thomgrande
tag

Talán ez az a lap.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#6970) ferkoboy válasza mdk01 (#6952) üzenetére


ferkoboy
aktív tag

Szia!

Köszi a segítséget, és hogy foglalkoztok az én xarommal!
Tényleg A5-re gondoltam, ne haragudj, félreérthetően fogalmaztam! A hosszabbik élén állva lesznek/vannak tárolva a kartonok.
Amire most gondolnék: (szép lassan pontosodik az elkézelésem)
Alul: Kb. 40cm magas ajtós tároló rész (ne kelljen kartonok előkereséséhez nagyon mélyre hajolni
Kartonok: 2 sorban
Felette: 10 cm magas belső mélységű fiókok 2-3 sorban
Legfelül: Kb 2 sor (max.3) 5-6 cm belső magas fiók

Az hogy 2 oszlop széles legyen, vagy 3, ez még kérdés. A hamar bekövetkezhető helyhiány miatt a 3 oszlop most szimpatikusabb.

Vmi ilyesmi: (nagyon durva, és aránytalan rajz!)

Üdv: Ferkó

Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!

(#6971) laci24


laci24
csendes tag

sziasztokkkkk!!
nem érdekel valakit éllfunér vagy élléc elado tőlgymegy bűkk?féll áron mint a boltban van!nah irjon ha valakit érdekel sziasztok

(#6972) Sanyabá válasza szakalistvan (#6967) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Szerintem az anyag ára sem jön ki 3200ft-ból,de egy ellenőrzött eladóról van szó.Én legalábbis a duplájáért sem csinálnám meg!

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#6973) Sanyabá válasza laci24 (#6971) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Ha az árud is olyan mint a helyes írásod,akkor nem. :O

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#6974) thyeby válasza thomgrande (#6969) üzenetére


thyeby
őstag

Azt hiszem igen. Ha valakinek fontos, leellenőrzöm a kódját.

Több fa van, mint asztalos!

(#6975) Márton111 válasza Webistvan (#6963) üzenetére


Márton111
aktív tag

Nahát :U valahogy nem találom a kiváló pálmatexet a cipész kellékes linkedben a kínálati palettán amit a derék suszterek úgy szeretnek hogy megölnének érte (írásban) ,ha szidom :DD Aki nem szidott érte illetve nem oktatott ki ,arra nem vonatkozik :)

[ Szerkesztve ]

(#6976) thyeby válasza Sanyabá (#6972) üzenetére


thyeby
őstag

Ha sorozatban gyártanád, tisztes hasznod is lenne rajta. Nem 3200, Ft ból, hanem saccra 1200 Ft alatt kihozom. Ez egy picike fenyőláda (nem borovi, hanem luc) - ráadásul lécből.

Több fa van, mint asztalos!

(#6977) thyeby válasza Sanyabá (#6973) üzenetére


thyeby
őstag

:DD

Több fa van, mint asztalos!

(#6978) thyeby válasza ferkoboy (#6970) üzenetére


thyeby
őstag

Hát ezt elég babrás lesz elkészíteni úgy, h korrekt legyen. Nem értem Márton111 miért nem ajánlotta magát, már sokszor hallottam tőle, h az IKEA áraival is, minőségével is versenyben van, és előfordul vele, h munkát keres.

Több fa van, mint asztalos!

(#6979) thyeby válasza Márton111 (#6975) üzenetére


thyeby
őstag

Úgy tűnik, igazad van, ha nem tart a cipőkellékes palma ragasztót. Én csak azt írtam cipészügyben, amit láttam, és azt a ragasztóról, amit tapasztaltam.

Több fa van, mint asztalos!

(#6980) Sanyabá válasza thyeby (#6976) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Abban igazad lehet hogy luc-ból kijönne az anyag,de ott van még a felület kezelés,a bélés,az összeszerelés.Elképzelhető hogy 100db felett rentábilis lehet. Ebben a kis mütyür dolgokban Te jobban otthon vagy. :D

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#6981) thomgrande válasza thyeby (#6976) üzenetére


thomgrande
tag

Ezt az 1200ft-ot kicsit részleteznéd! Anygköltség+ munkabér+ráfordított idő megosztásban.
Szeretném tudni hova kell fejlődnöm. Úgy hogy nem számolok magamnak munkabért úgy nem tudnám ennyiből kihozni. Mert ugye bélelve és felületkezelve is van.
Meg már írtam hogy a méretek és a kép köszönőviszonyban sincsenek egymással.Méret szerint tetőléc 2,5x5 cm-es keresztmetszetből lenne. A fotó nekem nem ezt mutatja

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#6982) Márton111 válasza thyeby (#6979) üzenetére


Márton111
aktív tag

Tibi nem ismerek rád mit történt :N Matt? Más esetben te nem szoktad feladni...
Per pillanat úgy nézem idén már nem tudok munkát bevállalni és aki meg filléreskedne azt messzi kerülöm, nem tudom persze hogy erről van-e szó vagy nem.
Amúgy megjegyzem egy több mnt tucatnyi fiókkal megterhelt keményfa szekrény olyan pénzbe fog kerülni hogy a "megrendelő" nek eszibe se jutna.Nem csak a fiókvasalat miatt hanem sok munka van vele.És sok fa és egyéb anyag ehhez hozzájön a horror felületkezelés ár.

[ Szerkesztve ]

(#6983) Márton111


Márton111
aktív tag

Amúgy ezt be merem vállalni hogy az IKEA (nem leakciózott) áraival versenyképes vagyok a minőséggel is azzal a plusz bevállalt kitétellel hogy én mindössze laponként 4csavarral kötött könnyen széteső bútort nem szoktam csinálni, hanem rendesen összeragasztva tiplizve (és bútor polconként szélesség függvényében 6-8db tipli beragasztva)- hacsak nem kérik másként.
Mindez vonatkozik a normál méretű bútorokra vagy olyan darabszámú kisbútorra ami nekem már rentábilis. De én az IKEÁ-ban nem láttam teli keményfa bútort.(attól még lehet ...)
Attól függetlenül készítettem IKEA árban tömör fenyő könyvespolcot, felület minőségben azonosat és nyilván egyedi méretre nem sorozatméret
különbség : IKEA fenyő polc papírrácsos volt !!! 3cm léc hátul 4cm elől 3mm fenyősvartni 2 oldalt közte papírrács!! (Az enyém meg tömör borovifenyő milézivel leszórva)
Nyilván nem 1fm könyvespolcot kértek tőlem mert az nem lett volna rentábilis felületkezeléssel ezt készítettem el

[ Szerkesztve ]

(#6984) szakalistvan


szakalistvan
senior tag

Köszi az észrevételeket,igaz senki nem jelentkezett:)
Én nem azt írtam hogy 3200-ból kellene kihozni,de max egy 5ösöm lenne rá.Nagyjából kiszámoltam 16m fenyőléc kellene hozzá 20*20asnak folyómétere 115 FT az 1840FT+fekete fólia + munkadíj+pác.Szóval attól függ az ára hogy ki milyen olcsón/drágán dolgozik.
Nem beszólni akartam:)

[ Szerkesztve ]

(#6985) thyeby válasza thomgrande (#6981) üzenetére


thyeby
őstag

Úgy látom, újfent pontatlan volt a fogalmazásom - bár nem téves, csak többképpen értelmezhető.

Megnéztem a link fotóját a vaterán, és ott a külméret (ha jól emlékszem) 34x34x20 cm. (A topicban kért méret ettől több, ezt csak most vettem észre 35x35x22 belméretet kért.) Sanyabá azt írta, h az anyag ár nem jön ki ennyiből. (3200 pénz) erre az anyagár összegre válaszoltam, h 1200 alatt kihozom. Arra gondoltam, h 3200-ért eladva nagyon jól lehet kijönni belőle (szerintem még 10-20 db-os sorozatnál is). De a fotón látott példány arról árulkodik, h valami egyéb munkából folyamatosan keletkező leeső léc hasznosításáról van szó - akkor még el is túloztam azt az 1200 Ft-os anyagárat. Nem lazúr van rajta, hanem pác - ezt írja is az eladó.

A méretbeli tévedésemmel úgy tűnhet, túloztam, de nem számoltam ki pontosan, h mennyit, miként. S most a következőre gondolok: Ha kérnek tőlem egy boconádi 22-es kaptárat, és elvállalom, akkor 17 ezer forintért fogom adni. De ha ezt a kaptárat egyedi méretben kérik - úgy, h a külméret legyen a belméret, és legyen 2 cm-el magasabb, akkor 25 alatt nem tudom elvállalni. Az a pár centi laikusnak semmiség, de aki benne van, az tudja, h a boconádi kaptárat 100-as 2 m-es colos anyagra tervezték. Úgy gyakorlatilag mindössze annyi hulladék van, ami a fűrészporos zsákban landol. És pici méretnövelés is aránytalanul nagy leesőanyag képződést eredményez.

Van egyébként egy általánosan használt séma, ami beérzésem szerint illik is ez ominózus darabra: Asztalos bére = anyagár. Így a ládika eddig 2000-2400 Ft körül jár. Kereskedő haszna 50-70% - és meg is érkeztünk a 3200 forinthoz.

Több fa van, mint asztalos!

(#6986) thyeby válasza Márton111 (#6982) üzenetére


thyeby
őstag

Ezt a mattot cipészügyben írtad? (nem nagyon értettem meg) Ha arról van szó, akkor semmi matt, inkább fogalmazzunk így: Meggyőztél azzal, hogy a cipészbolt tartana palma-t, ha az annyira fogyna. (Tart az még kalapácsot is, pedig lassan már a postán is lehet kapni csekk befizetés közben.) Úgy érzem, nem én lennék, ha nem ismerném el a tévedésem, miután azt belátom. Tévedni nem szégyen számomra -jó, az a 92 fokos derékszög már kicsit húzós volt, és ott szégyenkeztem, de nem azért, mert tévedtem, hanem mert még én gorombítottam le Nagy Tomit, aki pedig csak ki akart szerényen javítani.
És el is gondolkodtam azon a suszteron, aki palmaval dolgozott a szemem láttára, h vajon tudja-e valóban, mit csinál? (Kicsit koros már, lehet, h ő itt leragadt.)

A fiókost továbbra sem értem, miért nem faggattad, mit kér, mit áldozna érte? (Vagy tán azt is 3200 pénzért szeretnék? Szerintem ha az IKEA árat odaadja érte, pénzednél vagy Te is.)

Több fa van, mint asztalos!

(#6987) Márton111 válasza thyeby (#6986) üzenetére


Márton111
aktív tag

Ezt meg én nem értem eddig mást favorizáltál bútorgyártásra,nem engem, most változott a véleményed?

(#6988) thyeby válasza Márton111 (#6983) üzenetére


thyeby
őstag

"IKEÁ-ban nem láttam teli keményfa bútort"
Én láttam: Étkezőasztal - tölgy - 6 szem 6 székkel 90 E; Éjjeliszekrény - bükk 50-60 E Ft/ 2 db; Franciaágy - nememlékszem faj, de tömör fa 40 E matrac nélkül, de rugózó fa ráccsal a matrac alatt; kiságy fehér bükk 20 E.
Húgom onnan vett bükk konyhabútort, bükk munkalappal, de az árára nem emlékszem - ennek csak a frontja bükk természetesen.
Viszont így meg nem értlek, h akkor miként is vagy versenyben az IKEA-val, ha a választékot sem ismered? Én csak valamennyire tudom, de nem állok konkurenciában velük (míg el nem kezdek építhetős fa sínt, kis vonatkával tucatban gyártani - mely marószerszámjáról már folyamatban van az árajánlat felém ).

Több fa van, mint asztalos!

(#6989) thyeby válasza Márton111 (#6987) üzenetére


thyeby
őstag

Erre nekem Te voltál kézenfekvő, amarra pedig mondták, h nem tudják a Pesti asztalosokat megfizetni, mert van itt is jó, csak meg kell találni. (Különben kocsi nélkül hogyan hoztad volna le a komplett konyhaszekrényt? Béreltél volna zárt kisteherautót? Az maga több, mint 100 rugó, ha nem sikerül egy nap alatt végezned a beépítéssel. Mdk01 bükk konyhabútorát láttam, és azt is tudtam, h Székesfehérvárról Szegedre gyártotta - ezek mellette szóltak.)

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#6990) Márton111 válasza thyeby (#6988) üzenetére


Márton111
aktív tag

Bútor alatt nem széket értettem mert furcsa lenne forgácslap szék
Hanem szekrényt
Az egész IKEA kínálatot ha nem haragszol nem fogom végignézni mert hosszas unalmas és felesleges előtanulmány lenne.Nem érdekelnek a kifillérezett IKEÁs vacakok én az átlag normál áraikról beszélek és nyilván érted csak kötekedsz.Amúgy nosza rajta csináld meg 1200Ft-ért azt a virágládát ha már annyira azt írod annyiért neked kijön, biztos nem buksz rajta 2-3000Ft-nál többet.Gyártod már 700Ft-ért a hólapátot?
Imádom amikor képtelen árakat adsz meg hót komolyan amennyiért senki meg nem csinálná, legkevésbé te.Miért nem válaltad el 30.000-ért a 12 fiókos keményfa szekrényt?Sztem 60.000-nél sokkal többet nem buktál volna rajta , ha megkapod a 30pénzt,de azért nagy komolyan beírtad.

Jobban tetszett a (mindösszesen 5 percig tartó )belátó stílusod csak kissé csodálkoztam hogy ez 1x visszakozol,mert ahhoz az ismerősömhöz hasonlítasz akinek a térképen mutattam meg hogy tessék ez az utca ahol állunk ez a neve de közölte hogy akkor sem ,erre kapcsoltam és gyorsan ráhagytam a dolgot különben még ma is ott állnánk az autóval

(#6991) ferkoboy válasza Márton111 (#6990) üzenetére


ferkoboy
aktív tag

Nem 30e-ért gondoltam. Pont.

Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!

(#6992) Márton111 válasza ferkoboy (#6991) üzenetére


Márton111
aktív tag

Tudom. Tibi gondolta kb annyiért, ez neki rossz szokása hogy olyan árat ír be amennyiért őse csinálná meg

[ Szerkesztve ]

(#6993) ferkoboy válasza Márton111 (#6992) üzenetére


ferkoboy
aktív tag

Tudom, hogy munka van vele. Nem olyan mint egy sorozatgyártott dolog. Természetesen nem vagyok a saját pénztárcám ellensége, szeretném viszonylag elfogadható összegből megúszni. De nincsenek illúziúim, hogy 20-30e Ft-ból kijönne.

Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!

(#6994) bbchris válasza thyeby (#6966) üzenetére


bbchris
senior tag

Örülök neki hogy bejött a lap , mindig örülök ha valakinek tudok segíteni . :C . És amint látod a gépnek is sokkal könnyebb vágni mert nem fogja vissza a lap annyira . Ha bármi kérdésed vagy kérdésetek van lappal vagy élezéssel továbbra is állok segítségedre .

AZért azt sosem mondom hogy ugorj a kútba , utána meg kellene tisztítani a vizet benne :DDD - csak poén - semmi rossz célzat ezzel nem volt nehogy félreérts :B

Soká Ez is jó [link] , amit te linkeltél az a zajcsillapított verzió , az sem rossz sőt jó de ezt csak akkor szoktuk javasolni ha max 70mm a vágási magasság . Az felett már kockázatos mert ugyan elviszi az anyagot de megvan az esély hogy lengőfűrész lesz belőle ha megmelegszik egy kicsit a lap .

[ Szerkesztve ]

(#6995) thomgrande válasza bbchris (#6994) üzenetére


thomgrande
tag

A linket én raktam be. Az ár miatt gondoltam, mert ez áll közelebb ahhoz amit thyeby Írt.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#6996) thomgrande válasza bbchris (#6994) üzenetére


thomgrande
tag

Hagyján, hogy én felejtek de Te elég felületesen olvasol. :) :K :R

"300-as korong. Váltófoggal, fogáshatárolóval. Z= 26. Silver, zajcsillapított. (Nem így kértem, de ha már így hozták, hát legyen.) Plusz-os, úgy emlékszem, a mellszöge 20 fok, 3,2 széles lapkákkal. Bruttó 14 rugó volt az ára. Nagyon királyságos!"

Írta thyeby.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#6997) Márton111 válasza thomgrande (#6996) üzenetére


Márton111
aktív tag

Látom te is odafigyelsz nem csak én :D És ha úgy hozták volna mint nekem egy usb-s hangkártyás felcsíptethető laptop hangszórő helyett egy avítt mobiltelefonkihangosítót? akkor is azt mondja jó lesz az ha már kihozták :D Nemtudom ő mit tett volna én postafordultával visszavágtam csak úg yzúgott mint diadalmi zászló, aztán kiküldték amit én rendeltem

[ Szerkesztve ]

(#6998) thyeby válasza Márton111 (#6990) üzenetére


thyeby
őstag

"és nyilván érted csak kötekedsz"
Ha érteném, és úgy mondanék vmiben ellent, akkor beszélhetnénk kötekedésről. Hidd, el, nem értem. Valamennyire már megismertél, de ha mégjobban megismersz, konstatálhatod egy napon, h ez a Tibi sosem kötekedik. Nagyon nem stílusom, abból még gyerekkoromban kinőttem.
Az árakról nehéz vitáznom, mert nagyon relatív bármiféle árképzés. Egy dolgot azonban teljesen biztosra tudok: Rengetegen nem hiszik el az áraimat, még szakmabeliek is akadnak, akik azt gondolják, h füllentek, és alapanyag áron dolgozva már tönkrementem volna. Ha érdekel, priviben elküldöm a palettámat pontos ármegjelöléssel, és alkalomadtán, ha vmiért épp Feléd járok, bemutatom a számlatömbömet is akár, hogy hiteles legyen ez a nagyotmondásom. Valószínűnek tartom, hogy nem vállalnád a spektrumom harmadát annyiért, amennyiért én profitálok belőle.
Versenyben lenni sokféle filozófia mentén, különböző mélységekben lehet. Valaki minél jobban beleássa magát, és minél inkább késhegyre viszi a versenyt, annál több olyan apróságot vesz észre, ami komoly pénzt rejt, v komoly piaci előnyt.
Ma pl segítettem az öcsémnek, mert konyhabútort akart tömbösíteni magának boroviból. Azt mondtam neki, gyere velem, annyiért kihozom neked bükkből. Hoztunk neki br 60-ért egy utánfutó keményfát (0,95 m3). Mikor lepakoltunk, már látszott, h ez ki fog adni két konyhafrontot is úgy, h a legválogatottabb anyagokat szedjük ehhez ki, és a többi bőven kiadja, h akár még a hátfal is tömör bükk legyen. És akkor megkérdeztem az öcsit: Mostmár elhiszed tesó, h nem olyan drága az a tömörfa? (Laminált lapból is közel 40 rugó lenne az alapanyag.) Igaz, így van egy kis munka vele, nem csak a félkészt összeszereljük. Öcskös belátta, hogy igazam van, 7 rugó volt a benzin, és hálás volt, hogy megmutattam neki, hogyan kell ezt. Amikor neked komendáltam volna ugyanezt az alapanyag forrást, lefikáztad, h ez nem osztályon felüli anyag, nem gőzölt, mert fehér (Egyébként a fehér bükk a legdrágább bükk gőzöletlenül - kiságyat pl jó drágán mérik belőle.), és tele van göccsel. Nos, ebben az egy köbméter anyagban nemigen volt húsznál több olyan göcs, ami beleköp a levesbe.
És ekkor ezt gondoltam: Én a fórumon többé senkit nem akarok meggyőzni, h nem olyan drága az a tömör fa. Elterjedt a szakmában, hogy 200 ezer egy m3 gőzölt szélezetlen bükk. Azt fel lehet dolgozni másik 200-ért, és van egy vevőkör, aki ezt ki is fizeti. De aki már kicsit is versenyeztet, az bizony az én kuncsaftom lesz még első körben, mert oda tudom tenni sokkal olcsóbban ugyanazt a minőséget - csak kicsit többet csipkedem magam.
Ha nem ez lenne a profilom, ami, hanem a tömör bútor, biztosan adtam volna ígéretes árajánlatot. Így a profilom rovására szétforgácsolhatnám azt, amitől életképes vagyok, ha minden szart elvállalnék, ami adódik. És mennyi vállalkozást látok, akik nem tudnak ennek a mókuskerekéből szabadulni. Fejlődőt viszont egyet sem. Az én célom pedig nem a pénzkeresés a gyalugéppel, hanem a folyamatos fejlődés.

Több fa van, mint asztalos!

(#6999) bbchris válasza thomgrande (#6996) üzenetére


bbchris
senior tag

Jaja , így utólag látom hogy zajcsillapított , valóban nem olvastam jól :B úgyhogy most beégtem mint IFAporlasztó :DDD . Nem voltam a helyzet magaslatán mikor írtam az előző hozzászólásomat . Legközelebb ígérem jobban átolvasom mert ez égés volt részemről :B

[ Szerkesztve ]

(#7000) thyeby válasza ferkoboy (#6991) üzenetére


thyeby
őstag

Már sokat kaptam ebben a fórumban azért, mert pontatlan vagyok - ami persze igaz is.
Ezúttal had ismételjem mostmár másodszor meg, amit írtam:

"Mondom 15-30 K-tól a csillagos égig. "

Ez nem azt jelenti, hogy 15, senem azt, h 30. És pontosítsuk ezt is: Nem volt akkor még gyakorlatilag semmi konkrét méret, adat, csak annyi, h vmi fiókos szekrényke több fiókkal. Nem volt még szó időtállóságról, s arról sem, h tömör legyen-e, v laminált. Nyilván, h közben kikerekedett, legyen az tömör, vannak már jól számolható méretek, de még mindig kevés a konkrétum. Pl min csússzon a fiók? Egy lécen, legolcsóbb sínen, v legdrágább ütéscsillapított vasalaton? Mi legyen a felületkezelés?
Az már egyértelmű, h 30 fölé kerültünk, de nem tiszta még pl, h mennyi alá?

És túl is léptem volna mindenki pontatlanságán, ha az mentes az indulattól, érzelmektől. (Elfér a topicban az indulat és érzelem is, csak meglátásom szerint ebben a formájában nem mutat jól, semmi haszna, azaz meddő, kára viszont van. Tud bántó lenni.)
Nehogy magadra vedd ezt Ferkófiú, nem Neked szólt, csak épp a te hsz-odban léptem be néhány gondolat erejéig, mert most méltatlannak érzem a vádat, h az árammal kicsaptam a biztosítékot. Ezúttal nem én voltam pontatlan, miért rajtam csattan hát?

Több fa van, mint asztalos!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.