Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6501) Márton111


Márton111
aktív tag

pontosabban 3 beilag kell (nem 2)a végig futó egyenes, gyalult, keményfa vonalzóhoz, még kettévágás előtt
2db az egyikfelére a két végénél 1db a másikra az egyik végénél. :)

(#6502) Dízeles válasza Márton111 (#6482) üzenetére


Dízeles
aktív tag

Hy
Jó lett.Miből van a tetején és az ajtókban látható betét/rács?
By

Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.

(#6503) Márton111 válasza Dízeles (#6502) üzenetére


Márton111
aktív tag

Szia köszi .Perfetti méghozzá natúr MDF-ből.Így árulják többféle mintával ,kivágott lemezként, van furnéros is .Kissé borsos áron
(Le van szórva színre)

[ Szerkesztve ]

(#6504) mdk01 válasza Márton111 (#6451) üzenetére


mdk01
addikt

Nem kötekedtem csak feltettem egy-két kérdést, mert nem értettem mire gondolsz amire megint nem válaszoltál csak kicsavartad a szavaimat, ahogy azt eddig is tetted.

Amúgy te írtál modern technológiát, meg versenyképességet. Ha te a modern technológiát egy-két modernebb kisgép alatt érted meg azon hogy esetleg HM kést használsz attól még nem leszel versenyképes, csak eldolgozgatsz.

Arra pedig továbbra is kíváncsi vagyok, hogy mivel dolgoztom és milyen eszközről volt szó, mert ezt te állítottad én csak megkérdeztem mire gondolsz.

(#6505) thyeby válasza thomgrande (#6442) üzenetére


thyeby
őstag

Azért azt csak tudod, h mennyi pénzt adtál azért a két késtartóért, meg a két pár késért?

Egyébként had mondjak valamit:
Egy köbméter fenyőnél még nem érezheted, hogy éltartóbb ez a kés. (Éltartóbb egyébként.) Egy köbméter bükknél a hagyományos HSS késsel még nem veszek észre semmit. A második köbméter után hangosabb lesz a gép, de a gyalulási képem még hibátlan. A harmadik köbméter után a gyalulási kép még mindig jó, de már van egy-két tized különbség attól függően, h szélre, v középre dugom a deszkát. (Ti a közepével mindig csak a végleges méretet gyalulom, és a szélével nagyolok. Így mindig tizedpontosat ad ki a gép, és sosem kell sublerozni, csak a skálát odaállítani, és kész.) Ilyenkor már jól megnő a hangja a gépnek, és néha meg is tud már ragadni az anyag. Akkor ott éget, ha nem veszem észre, h megragadt. A negyedik köbméter után jelenik meg a szőr, és langyos az anyag, mikor elszedem. Ilyenkor viszem a kést az élezőbe.
És tudni kell, h nálam egy köbméter több, mint egy átlagos műhelyben. Nagyon gyakran gyalulok 8 v. 10 mm vastag anyagot. De akad bőven alkalom, amikor még véknyabbat. Tudni kell még, h sosem fogok 1 mm-nél nagyobbat, noha tud a gép 3 mm-t is. (Bár korrektül viszi, de akkor már megremegteti a fát, nem olyan szép a gyalult felület, és piszokul elkezd fogyni a késél.)
Szóval fenyőnél szerintem majd akkor látod meg, h mit tud a rendszered, ha már háromszor ennyit dolgoztál vele.

Több fa van, mint asztalos!

(#6506) mdk01 válasza thyeby (#6454) üzenetére


mdk01
addikt

Székesfehérváron vagyok, nem vagyok én bp.-i vagány.:)
Az igaz hogy a konyha amit említettél az is szeged alá lett és tény hogy nem jöttem ki rosszul belőle, de azért egy ilyen SZSZB megyei bútor már merész lenne.:)
Rendes tőled, de van itt is munkám bőven. Persze ha akad vmi nyugodt írj egy privátot egy árajánlatból nem lehet semmi baj.

Amúgy az igaz, hogy arra felétek és még BAZ megyében is teljesen más a tömörfának az árai sokszor töredéke annak ami itt nálunk van, de sajna kevés mennyiségért nem éri meg elmenni. Az egész dunántúlt ukrajnából, romániából terítik keményfából, de mire ide ér már drága. Aki megteheti az hozat a megyédből egy kamionnyi olcsó fát, mert csak úgy éri meg itt meg eladja 3x-os áron m3-ét.
Ennek ellenére én úgy látom nagyon szenvednek a tömörfát árusító telepek mifelénk. Én is inkább tömörfából dolgozom, de a táblásított anyag sajna kiszorítja az igazi tömörfa vásárlást.

Üdv.

(#6507) Soká válasza Márton111 (#6500) üzenetére


Soká
senior tag

Köszi a tanácsot, de ennél végülis egyszerűbb megoldással korrigálom a problémát. A gérvágó vezetőjét, amit én talán "hátfalnak" neveztem, két csavar tartja. Az egyiket feloldom és az asztal lapján karctűvel bejelölt 45fokos gérhez igazítom. A gyakorlatban ez kb. fél mm-es elmozdítást jelent. A jó megoldás az lenne, ha átszabnám alul azt a bizonyos rést, ami kijelöli a 45fok helyét, de egyelőre sem kedvem, sem időm nem volt hozzá.

(#6508) Soká


Soká
senior tag

Ha már téma a faanyag beszerzése, tud nekem valaki tanácsot adni, hogy hol találok, gyártathatok nagyon szép egyenes, nem hossztoldott tölgy lécet 60×20-as (mm) keresztmetszetben? A leghosszabb darabok kb. 1,4 méteresek lennének.
Mondom, az fontos lenne, hogy szép egyenesek legyenek.

A hálószobánkba csináltam korábban meglévő beépített polcok elé egy kb. 2,6×2 méteres, 8 ajtós frontot, de ott hossztoldott anyagot használtam. A 2 méteres léceket a Bauhausban vettem, igaz sokat válogattam, de nagyon szép, egyenes anyag volt. Felirata szerint - ha jól emlékszem - a Mátra parkett (vagy hogy hívják őket?) gyártotta. Most az előszobába szeretnék 2-3 szekrényt és ha találnék megfelelő anyagot, akkor nem hossztoldottból készíteném. De úgy vagyok vele, hogy inkább legyen toldott anyag, mint propeller az ajtó.
Köszönöm az ötleteket!

Sokan nem szeretik a nagyáruházakat, egyrészt mert drágák, másrészt meg nem értenek hozzá, egy előnyét én azért élvezem: ha lehet válogatni, ez sok mindenért kárpótol.

(#6509) thomgrande válasza thyeby (#6505) üzenetére


thomgrande
tag

Ha nem találok róla papírokat akkor sajna nem tudom megmondani. Elég sok kódszámot és egyebeket kell megjegyeznem ezért a fölösleges dolgokat nem jegyzem meg. Nem reklám céllal tettem be a linket.Védeni is csak azért védtem (még ha nem lenne ilyen késem akkor is)mert Te mindenféle tapasztalat nélkül fikáztad őket.Ha a mostani késeiddel 4köbmétert meggyalulsz normális minőségben akkor maradj meg ezeknél a késeknél. Magam részéről ezt a tizedes gyalulási méretet viccesnek tartom mert már jó párszor ellenőriztem én is digitális tolómérővel és ugye nem mindegy hogy mennyire szorítom a műszert.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#6510) thyeby válasza Soká (#6507) üzenetére


thyeby
őstag

Engedjetek meg ennek kapcsán egy trükköt! (Lehet, h többen ismerik, de biztosan lesz, akinek jól jön.)
Szóval a gérvágó pontatlan. Mit is várhatunk egy tecsógazdaságostól, ha egy prémijumkategóriás metebó is pontatlan? Az egyszerűség kedvéért 45 fok helyett ő szépen 46 fokot vág. Azokban az esetekben, amikor megtehetjük, h egy hosszú anyagból vágjuk ki a "képkeretünket", viszonylag egyszerű az alábbi okosság, meg valami kevéske mértan tudás:

A fűrészünk mindenképp kiegészítő szögeket vág, feltéve, h egyenes, és éleivel párhuzamos anyagot miskároltunk vele.

Ha a leeső darabot átfordítjuk, bármilyen kiszámolhatatlan, kimérhetetlen szöget is vágott a mi atompontos gérvágónk, az biztos, hogy a két "kajla" együtt épp derékszöget fog kiadni.

A nóniuszskáládat pedig a következőképpen raknám rendbe:
Kerítel egy akkora darab igen kemény és kellően vastag lemezt, mint ami most van a gépeden. Ezt elpostázod Inotára egy pontos (lehetőleg ACAD fájlformátumú) műszaki rajzzal (mondjuk CD-re írva). Ott lézerrel kivágják neked, és tuti, h századpontos lesz. Ha kéred, előkeresek neked egy inotai telefonszámot, E-Mail címet, aholis le tudod pontosítani a sebészi beavatkozás időpontját, és árát. (Az OEP sajnos nem térít semmit, ez készpénzes operáció, de biztos a gyógyulás.) Ráadásul azt gravíroznak egyúttal a páncél lemezedbe, amit kérsz: Sanyikájé, ne piszkáld, ez valódi prémijum, v ami eszedbe jut.

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#6511) thyeby válasza Soká (#6508) üzenetére


thyeby
őstag

Háát, erre a következő a javaslatom - már ha nem sürgős a dolog:
Szerezz be néhány szál szélezetlen tölgyet, és szárítsd, tárold magad. Az elviszed egy olyan asztaloshoz az epszilon környezetedben, akinek az egyengető gyalugép asztala legalább 2 méter hosszú. Ő leszélezi, végigtolja néhányszor az egyengetőn, és mehet a vastagolóba. Így tutira egyenes deszkáid lesznek.
(A tölgy, ha nem elég száraz, szeret nagyon elkajlulni feldolgozás után.)

Több fa van, mint asztalos!

(#6512) thyeby válasza thomgrande (#6509) üzenetére


thyeby
őstag

Hát a fenyőt lehet, h össze tudod szorítani a subleroddal, de szorítsd össze a bükkömet! Nem egy tizednyit, csak öt századnyit! (A tolómérőmmel pedig még sosem sikerült két századnál többet tévednem - én a fenyődet is garantáltan tizedpontosan tudom megmérni vele.) És ne értsd félre, nem felvágásból írtam ezt. Az illesztéseimnél két tized miatt, ha összeszarom magam, akkor se tudom a hosszlyukba dugni a túlméretes csapot, ha meg kotyog két tizedet, azt nem tarti meg kellően a ragasztó, kiáltképp, ha nevezetesen kardról van szó, amit már eleve arra találtak ki, h püföljön vele a gyerek.
Épp emiatt hosszú volt a hezitám, h mégiscsak eldobható késes hengerrel rendelem majd meg a következő gyalugépemet. (Ezt meg azért írtam, h hidd el, van fogalmam arról, mit tesz egy ilyen rendszerű késhenger - mik az előnyei és mik a hátrányai. Az árát pedig fejből löktem, pedig lassan fél éve, h pontosítottam a Felderékkel, mit is tesz egy ilyen megrendelés. Abba egy Ilyen vékonyka kés ára épp tíz élezésre elég. )

"mindenféle tapasztalat nélkül fikáztad őket."

Hidd el pucukám, épp a tapasztalat beszél belőlem:
Amelyik terméket így dumálják rá a vevőre, az ritkán ér kutyaszarnál többet. Az az oldal, amit linkeltél, számomra idegesítően hemzseg a sületlenségektől.
Másik okosság pedig, hogy valami vagy legolcsóbb, és leggazdaságosabb - többnyire a tecsók, obik vannak elárasztva ilyen dolgokkal, - vagy megfizethetően, esetleg megfizethetetlenül drága, de jó. (A Felder nem állította magáról, h olcsóbb a gyalukése, mint egy élezés, pedig őket is sorozatosan érem turpisságon, és kényszerült már az ügynöke hosszan hallgatni válasz helyett, mert nem tudott válaszolni.)

Több fa van, mint asztalos!

(#6513) Márton111 válasza mdk01 (#6504) üzenetére


Márton111
aktív tag

Modern tech alatt én mindössze korszerű ,jóminőségű ipari kisgépeket enged(het)ek meg magamnak, minél több keményfém szerszáméllel.Nemtudom a versenyképességet a HM szerszám teszi vagy összességében ez is elcsúszik ,de versenyképes vagyok, és preferálom aHM szerszámot.Számodra semmi különleges nyilván a munkahelyeden egy részét biztosítják annak amit én használok, amit meg nem, ahelyett vannak nagy gépek .Dolgoz-gatás pedig igen relatív dolog mert amíg alkalmazott voltam átlag 11órát dolgoztam naponta és 2 szombat volt csak szabad havonta, nyugdíjat azt elfelejtheted mert minimálbér karcsú fizetéssel párosítva.Ezt 5 évig csináltam előtte se volt sokkal kellemesebb 15 évig.Nyilván más is átéli ezt a rabszolgaságot, sajnálom is őket.Most se dolgozom kevesebbet , de megosztva az asztalosságot irodai munkával.

[ Szerkesztve ]

(#6514) thomgrande válasza thyeby (#6510) üzenetére


thomgrande
tag

É?s ezzel az illesztéssel mi lesz

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#6515) thyeby válasza thomgrande (#6514) üzenetére


thyeby
őstag

Úgy Látom, nem vagy top-on, Nagy Tomi!
Mondd meg nekem, h a vágásvonal a világosabb, v a sötétebbik oldal felől hosszabb?

Több fa van, mint asztalos!

(#6516) thomgrande válasza thyeby (#6515) üzenetére


thomgrande
tag

sötét

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#6517) Márton111 válasza thyeby (#6512) üzenetére


Márton111
aktív tag

Akkor ha HM-en agyalsz és a felder nagyon húzós,ne végy feldert és eldobhatót vagyis ne cserelapkásat végy hanem ott a pilana az olcsóbb de még használható minőségű és csinál beforrasztott lapkás gyalukést amit lehet élezni, és betenni a HSS kés helyére, ha speckó lyukak vannak a késeden egy ügyes szerszámkészítő azt is belevágja minta alapján az újba is ...Amelyik meg kiflivé élezi neked a HM kést vágd a szeme közé kontár:) többet nem fogja elrontani...
Persze erre neked nincs szükséged, ha 4 m3 bükk után megy ki a kés éle nekem ez fenyővel hamarébb sikerül a kis 260-as dewalton (és az 500-as egyengetőkön is amiken dolgoztam alkalmazottként (kellett tologatni időnként ám a vezetőt hogy friss éles késen egyengethessek ).

[ Szerkesztve ]

(#6518) thyeby válasza thomgrande (#6516) üzenetére


thyeby
őstag

Oké!
Kiszámolnád, h mennyivel?

Több fa van, mint asztalos!

(#6519) thomgrande válasza thyeby (#6518) üzenetére


thomgrande
tag

Bebizonyítanád hogy miért egyforma?Mert szerinted egyforma ha jól gondolom.Én bevallom hogy nem tudom kiszámolni (még ha szégyen is)mert már nem most volt amikor ezeket tanultam. De rajzolni tudok és biztos hogy nem azonos.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#6520) thyeby válasza Márton111 (#6517) üzenetére


thyeby
őstag

Már döntöttem ezügyben - meg is írtam lentebb. De úgy látom, nem tud itt rajtad kívül senki okos lenni, legfeljebb szép.

Több fa van, mint asztalos!

(#6521) Soká válasza thyeby (#6510) üzenetére


Soká
senior tag

"meg valami kevéske mértan tudás:"

Te, thyeby! Pontosabban thyeby, Te bitangó! :)

Későre jár és ma már egy másik topikban beégtem a figyelmetlenségem miatt, de áruld már el, hogy egy egyenes deszkát hogyan tudsz úgy elvágni 46 fokban, hogy a leeső darab 44 fokos legyen??? És még egyforma hosszú is... Nem lehet, hogy kevered a szezont a fazonnal a kiegészítő szögek terén? Mert abban igazad van, hogy az egyenes deszka elvágott szögei mindig kiadják a 180fokot (45+135 vagy 46+134, stb.) de Te mintha összetévesztenéd a dolgot az ellenoldali darabbal, aminek pontosan ugyanolyannak kell lennie.

Gondolj már bele, a gérvágód (bocs az én gérvágóm) nagyon szar és nem 46 fokra vágja a 45 fokot, hanem mondjuk harmincra, akkor az ellenoldal szerinted 60 fok lesz??
Amit rajzoltál az nagyon szép, a papír meg a monitor elbírja, de előállítanod nem sikerülne, azt hiszem. hacsaknem olyan körfűrészed van, ami nem párhuzamos hornyot vág.

(#6522) thomgrande válasza thyeby (#6518) üzenetére


thomgrande
tag

ZSENIÁLIS HOGY IS VAN EZ?

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#6523) thyeby válasza thomgrande (#6519) üzenetére


thyeby
őstag

Egyforma.
Holnap bebizonyítom neked szívesen, de már nagyon álmos lettem.
Azzal kevered össze, hogy egy 45 fokban vágott léchez toldottál gondolatban egy 46 fokban vágottat. Ott valóban baj lesz az illesztéssel, éspedig pont ott, ahova a zöld karikát tetted.
De tudod, mit, megvan az hamar:

Tegyük fel, h a deszkánk párhuzamos. (Az egyengetőből nem is tud másképp kijönni.) Az A és a B ponton átmenő segédvonalak merőlegesek a deszka éleire - így tehát azok is párhuzamosak. Következik ebből, h AB szakasz hossza megegyezik B'C szakasz hosszával. Mivel deszkánk párhuzamos, AB' és BC szakaszok hossza is megegyezik. Tekintve, hogy az ABC, valamint az AB'C háromszögek szögei megegyeznek, és két befogójuk hossza is egyenlő, a két háromszög egybevágó. Jelenti ez azt, hogy átfogójuk hossza is megegyezik.

Vagyis annak a vonalnak a hossza ugyanakkora, ha jobbról nézzük, ha balról.
De tudod, mit? Én csak segíteni akartam. Régóta tudom, hogy segíteni csak annak szabad, aki igényli, különben olyan lesz a segítség, mint ha feneketlen hordót akarunk teleönteni.

Több fa van, mint asztalos!

(#6524) thomgrande válasza thomgrande (#6522) üzenetére


thomgrande
tag

Háry János forog a sírjában.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#6525) thomgrande válasza thyeby (#6523) üzenetére


thomgrande
tag

Egyszerűen be kéne ismerni hogy nem vagy a toppon.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#6526) thomgrande válasza thyeby (#6523) üzenetére


thomgrande
tag

Csak sajna ha ezeket az előbbi szerint összeforgatod akkor a csúcsban két 46 fokos darabod lesz

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#6527) thyeby válasza Soká (#6521) üzenetére


thyeby
őstag

Holnap összeszedetteb leszek, és átgondolom ezt újra. Ha ketten is mondjátok, akkor lehet, h itt én tévedek. Már tényleg fáradt vagyok. (Mondjuk ez nem mentség, ha butaságot írtam.)

Több fa van, mint asztalos!

(#6528) Soká válasza thomgrande (#6525) üzenetére


Soká
senior tag

Ne aggódj, holnap beismeri. Te csak ott követtél el hibát, hogy bementél a csőbe. Mert ugyan igazad van, hogy nem egyforma hosszú a 46 és 44 fokos átló, de azt elhitted, hogy ő tud gérbe vágni úgy, hogy nem egyforma a két darab csúcsszöge (vagy minek nevezzem)

(#6529) thyeby válasza thomgrande (#6522) üzenetére


thyeby
őstag

Igen, oda kékkel 46 fokot kellett volna írnom.

Több fa van, mint asztalos!

(#6530) thyeby válasza thomgrande (#6525) üzenetére


thyeby
őstag

Hát ezúttal tényleg nem vagyok top-on.

Több fa van, mint asztalos!

(#6531) Soká válasza thyeby (#6527) üzenetére


Soká
senior tag

thyeby, nyugodj meg, csak akkor lesz derékszögű az összeforgatott vágásod, ha pontban 45fokban vágtál! Éppen ezért fontos, hogy az ember tudjon 45 fokban vágni.
Mondom, felejtsd el a 46 fokot és játszd el az elméletedet mondjuk 49 fokkal!

És nem az a probléma, hogy tévedtél, mert azt mindenki elköveti, hanem, hogy rendesen lesajnálod a másikat... De nincs harag, én már megszoktam :) (és néha szóvá is teszem) :)

(#6532) thyeby válasza Soká (#6521) üzenetére


thyeby
őstag

Igen, gyorsan a lényegre mutattál, köszönöm!

Tényleg butaságot írtam, hiszen két 46 fokot akartam illeszteni, az pedig nem 90.

Megkövetlek thomgrande, bután játszottam itt az agyamat. (Pedig mikor kigondoltam, bevillant énnekem, h vmi sré, de mást elleneőriztem, mint amit kellett volna.)
(Nna, most akasztják a hóhért! :DDD )

Több fa van, mint asztalos!

(#6533) Soká válasza thyeby (#6532) üzenetére


Soká
senior tag

Így már mindenki nyugodtan alszik, a plénum meg holnap jót nevet :)

Jó éjt!

egyébként most mondja kicsi feleségem, hogy a váltószögek sűrűjében sikerült elveszni :)

[ Szerkesztve ]

(#6534) thyeby válasza thyeby (#6523) üzenetére


thyeby
őstag

Na, ezt jól bebizonyítottam:
A vágásvonal az tök egyforma lesz, csak épp nem lesz derékszög az agyalmányom! Le is rajzoltam szépen, szerkesztgettem, Szegény Tomit lekúrtam, és gyártottam egy 92 fokos marhaságot. (Máskor jobb, ha éjfél után már csak olvasgatok, de mégjobb, ha lefekszek!)

Több fa van, mint asztalos!

(#6535) thyeby válasza Soká (#6531) üzenetére


thyeby
őstag

"és néha szóvá is teszem"

Őszintén mondom, tényleg segítel rajtam, ha szóváteszed. Nem csak néha, mindig. (Régebben már rávilágítottál nekem, h mennyire fontos, hogy pontosan fogalmazzak. Azt már gyakorolgatom - egyszer csak elmarad akkor ez a felületességem - pedig tudni kell rólam, h még senki nem mondta rám, hogy hebrencs lennék.)

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#6536) Vikusz77


Vikusz77
tag

Felcsigáztatok, úgyhogy én meg kivágtam papírból, mert az ilyen geometriai dolgokból
"nem vagyok a toppon":) :) :)
Olyan 30 fokosra hogy lássam tutira mi újság, és hát igen, az a 2*30 fok a "csúcsban" nem lesz 90.
A vágásvonal hossza az viszont kiváló.:)
Tényleg nehezen áll rá az agyam ilyen dolgokra, úgyhogy először nem értettem mi is hibádzik... Gondoltam gyakorlatban kipróbálom. Így már persze rögtön kilógott a lóláb.

[ Szerkesztve ]

(#6537) thyeby válasza Vikusz77 (#6536) üzenetére


thyeby
őstag

Hajrá Vikusz!
Feltaláltuk ketten a hatvan, és a kilencvenkétfokos derékszöget. :DDD

Több fa van, mint asztalos!

(#6538) thyeby válasza thomgrande (#6524) üzenetére


thyeby
őstag

Fejtsd már ki ezt bővebben, kérlek!
Úgy kell ezt érteni, h nagyobbakat mondtam, mint Háry János?

Több fa van, mint asztalos!

(#6539) Márton111 válasza thyeby (#6538) üzenetére


Márton111
aktív tag

:U Azt nem tudom ezt a háromszög szögeinek összegét meg kapcsolódó síkgeometriát általános 8. -ikban tanultuk, vagy már a gimi 1. osztályában :D

[ Szerkesztve ]

(#6540) Soká válasza thyeby (#6538) üzenetére


Soká
senior tag

A kérdés nem nekem szól, de nehogy megsértődj már ezen, semmi bántó nem volt a dologban, főleg ahhoz képest nem, amilyen kioktatóan viselkedtél thomgrande-del...
Háry János nagyot mondó ember volt, de szerethető figura:
http://hu.wikipedia.org/wiki/H%C3%A1ry_J%C3%A1nos

És ha már bővebb kifejtést kívánnál, én idézek a tegnapi termésedből:

"viszonylag egyszerű az alábbi okosság, meg valami kevéske mértan tudás"

látod ez van a "kevéske" mértani tudásból...

"Hidd el pucukám"

Biztos, hogy higgyük el?

"Úgy Látom, nem vagy top-on, Nagy Tomi!"

Na, ki nem volt topon?

"úgy látom, nem tud itt rajtad kívül senki okos lenni, legfeljebb szép."

Ebben sem vagyok biztos, de egyezzünk ki, szebb vagy, mint okos :) (ezt azért viccnek szántam)

"Holnap bebizonyítom neked szívesen"

Ma van a tegnap holnapja... és mint láttuk, mást bizonyítottál be, mint szerettél volna.

"Azzal kevered össze"

Hogy ki mit kever össze...

"De tudod, mit? Én csak segíteni akartam. Régóta tudom, hogy segíteni csak annak szabad, aki igényli, különben olyan lesz a segítség, mint ha feneketlen hordót akarunk teleönteni."

Ez az egyik legszebb mondásod volt az utóbbi hetekben.
Szerintem kellemetlenebb figurákat is lehetett volna emlegetni, mint Háry János...

[ Szerkesztve ]

(#6541) thomgrande válasza thyeby (#6538) üzenetére


thomgrande
tag

A tévedésedet úgy adtad elő. Legalább is én úgy éreztem.Meg ez a két százados tévedési pontosságod úgy érzem hogy vetekszik az említett uriember mondásaival. Tulságosan akarod bizonygatni az igazadat és talán nem gondolsz bele valóságban ezek a számok mit jelentenek.De ha Te így gondolod akkor majd megszokom, csak ezeket a túlzásokat nem hiszem el.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#6542) thyeby válasza Soká (#6540) üzenetére


thyeby
őstag

"Ez az egyik legszebb mondásod volt az utóbbi hetekben."

Igen, igazad van. Azért, hogy butaságot írtam le, csak pironkodok, de ezért a szép mondásomért igen meg is szégyelltem magamat. Volt számomra (nem szakmai tanulsága) ennek a baklövésnek. A szakmairól pedig ezt gondolom:
De jó, h nem orvos vagyok! Szoktam is mondogatni, h ha egy asztalos eb@sz egy lecet, akkor kihúz egy másikat, és megcsinálja jól, de ha egy orvos b@sz el vmit, hát ott bizon előfordul, h gyarapondi kezdenek olyan bajok, amit nem is nagyon lehet korrigálni.

Több fa van, mint asztalos!

(#6543) thyeby válasza thomgrande (#6541) üzenetére


thyeby
őstag

No, oda fogok figyelni jobban a tolómérőbéli pontatlanságomnak, és amikor már megnyugtatóan leellenőriztem, h mennyit szok tévedni a kisaranyos (vagy a kezem), ígérem, nagyotmondás nélkül beszámolok az eredményről. (Most éppen elemet várok bele, úgyhogy ez várat magára egyenlőre.)
A tegnapi viselkedésemért pedig elnézésedet kérem - a jövőben igyekszem odafigyelni, h ne legyenek bántó megjegyzéseim. Amúgy is igaz az a mondás, hogy ne ítélj, hogy ne ítéltess.

Több fa van, mint asztalos!

(#6544) thyeby válasza Márton111 (#6539) üzenetére


thyeby
őstag

Tudod, mi a kellemetlen nekem ebben a geometria dologban? Az, h legalább 15 évig tanítottam matekot. (gimiseknek is :F )
Ha ott is csináltam ilyeneket, hát akkor fasza! A legtöbb gyerek szól ugyan, ha érti, de aki nemnagyon érti, azt jól neki lehet vezetni így a villanyoszlopnak.

Több fa van, mint asztalos!

(#6545) Márton111 válasza thyeby (#6544) üzenetére


Márton111
aktív tag

Van egy mondás (ez most nem rólad szól ) aki tudja csinálja aki nem az oktatja...
Amúgy nem volt kellemes azt olvasni tőled hogy én csak darálok, meg kijavítottuk Mártont , amikor butaságot írtál pont hogy nem cserelapkás a HM gyalukés.Van cserelapkás is meg beforrasztott lapkás is .Elnézést kérni nem kell tőlem,nem haragszom, csak jövőben moderáld magad légyszíves.

[ Szerkesztve ]

(#6546) mdk01 válasza Márton111 (#6513) üzenetére


mdk01
addikt

Az egy jó döntés volt, hogy vállakozó lettél pláne ha tudod/érted a szakmát.

Thyeby: Na most aztán kapsz hideget, meleget.:DDD
Látod, látod, nem szabad fáradtan már osztani az észt, mert beleesik az ember ilyen hibákba.
Nem baj. Azt tisztelem benned , hogy képes vagy beismerni a saját hibádat, alázattal. Persze ehhez először kell egy sakk matt, de képes vagy rá. :DDD
Ebben gondolom a többiek is egyet értenek, hogy ritka az ilyen.
Már én is gyakorlom és egész jól megy.:)

ui.: az egyenlőre hibádat meg meghagyom winner kollégának, mert azt ő szokta javítani:DDD

Üdv.

[ Szerkesztve ]

(#6547) Thom!


Thom!
veterán

Eladó DEFÉM 400-as kombinált gyalugép.

(#6548) thyeby válasza Thom! (#6547) üzenetére


thyeby
őstag

Milyen állapotú, hány pénzért? (Nem vagyok potenciális vevő, de érdekel.)

Több fa van, mint asztalos!

(#6549) Thom! válasza thyeby (#6548) üzenetére


Thom!
veterán

elkelt 1 óra alatt ;]

(#6550) thyeby válasza Márton111 (#6545) üzenetére


thyeby
őstag

Igyekszem.

Több fa van, mint asztalos!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.