Hirdetés

2024. május 12., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#6901) Winner_hun válasza thyeby (#6898) üzenetére


Winner_hun
félisten

10 perces fiók oldalára rámész, kimásolod az e-mail címet amit egyből mutat amint felmentél az oldalra, a reigsztrálandó oldalon megadod a kapott e-mail címet, ha a regisztráció megtörtént akkor a 10 perces oldalán megnézed hogy mit kaptál, kimásolod amit kell és kész. Szóval nem kell ott semmit se regisztrálni, csak használni:)

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#6902) epitokoldala válasza thyeby (#6892) üzenetére


epitokoldala
csendes tag

Sajnos a regisztrációra szükség van nálunk, mivel a hirdető cégnek valahol meg kell adnia a hirdetés tartalmát, hogy milyen kategóriában hirdet, hogyan érhetik el a megrendelők stb.
A visszaigazoló e-mail meg azért kell, mert ahol a felhasználók tudják befolyásolni az oldal tartalmát, ott enélkül a robotok is tudnák, és ezrével jelennének meg a viagra reklámok.
Egyébként tisztbán vagyok vele, hogy macerás a dolog, és senkinek sincs fölös öt perce, de úgy gondolom, hogyha valakinek tíz éven belül csak egyetlen munkát is hoz a hirdetése, akkor már megérte az az öt perc.
A csoportos árajánlat kérés lehetősége kereskedésektől, vagy kivitelezőktől (főleg ha már szép nagy lesz az adatbázis) pedig egy hiánypótló dolog szerintem.
Persze a neten kialakult, egyébként teljesen jogos bizalmatlanságot meg tudom érteni.

http://www.epitokoldala.hu

(#6903) Soká válasza thyeby (#6895) üzenetére


Soká
senior tag

Ehhez hasonló ajtóról van szó: [link] tehát szerintem ügyeskedni kell ahhoz, hogy lehetőleg egyenletes legyen a festés képe. Én szeretek mindent túlbonyolítani és szívem szerint lehet, hogy a betétléceket leragasztanám szalaggal, úgy festeném a betéteket, aztán fordítva, végül a keretet. De így nyilván tripla idő...

(#6904) Soká válasza epitokoldala (#6902) üzenetére


Soká
senior tag

Bár nem néztem, mit is jelent pontosan a csoportos árajánlat kérés, de ha azt, amire gondolok, akkor félek, hogy a szakik messze elkerülik az ilyesmit. Nekem legalábbis komoly kétségeim vannak. Az elmúlt két hétben egy 100.000 feletti tétel ügyében (egyforma tölgy lécek) kértem árajánlatot e-mailben, az első két cég még válaszra sem méltatott, a harmadik háromnapos átfutással. Végül elfogyott a türelmem, a negyedikkel már nem próbálkoztam szép udvarias levél formájában, hanem felhívtam őket, elmondtam mi kell, ők megmondták, hogy mennyi, és csak a többit intéztük mailben.
A szakik többségének kínzással ér fel, ha írni kell, nekem ez a tapasztalatom...
Persze vannak kivételek, ők fórumoznak :)

Annyit azért elárulhatnál, ha már ingyenes ez az egész, akkor neked mi az üzlet ebben? Nem számszerű dolgokat kérek, de én magam is komolyabban veszem azt, akiről tudom, hogy mit miért csinál? Az ingyenesség általában csak fedősztori, legalábbis a közgazdaságilag értelmezhető üzleti tevékenységben.

(#6905) epitokoldala válasza Soká (#6904) üzenetére


epitokoldala
csendes tag

A csoportos árajánlat kérés az jelenti, hogy például kiválasztja az ember pest megyét, és az ottani összes fürdőszoba szaküzletet. Lesz mondjuk 100 db. (sajnos még nincs :) ) Megkérdezi, mennyi az annyi, és ez elmegy az összes ilyen típusú szaküzletnek.
Ezek mind kérték, hogy lehessen tőlük árajánlatot kérni, tehát nagyobb valószínűséggel válaszolnak.
Elvileg így egy levéllel elég sok telefonhívást meg lehet spórolni. Egy ilyen levél megírása, kb. egy perc, ennél még 1db telefonhívás is több idő, ha ott egyből válaszolniuk kell.

Üzlet: egyelőre mint magánszemély üzemeltetem az általam fejlesztett oldalt, így hasznom jelenleg semmi. De az a szörnyű tervem, hogy egyszer majd elég nagy napi forgalma lesz az oldalnak, és akkor majd egy-két bannerral tovább csúfítom, ami már hozat havi szinten a konyhára. Esetleg akkor majd dizájnerre is telik :)
Tehát a reklámértékben látok esélyt. Mivel az oldalra csak olyanok jönnek akik valamilyen építőipari dolgot keresnek, ezért itt minden látogató többet ér pl.: egy nagy ipari gyártónak mint egy egyéb témájú oldal.

De ezek a jövőbeni bannerek nincsenek összefüggésben az adatbázissal, és szolgáltatásokkal, ami ingyenes még az ilyen nagy gyártóknak is.

http://www.epitokoldala.hu

(#6906) Webistvan válasza Soká (#6903) üzenetére


Webistvan
csendes tag

Irtad hogy vizesbázisu a festék amivel festenéd. Föleg fenyö alapon könnyen foltos lesz mert a viz, nedvesség hamar beivódik a fába mint az olaj és nem mindegy hányszor mész ugyan arra a felületrészre. (Tapasztalat)
Szal az egész ajtó felületet meglehet oldani hengerrel...Ilyen anyagú henger a jó mert ezzel lesz sima.
Tudom, ez kissé furcsa mert sokan a szivacsot választanák de azzal meg buborékos lesz.

(#6907) thyeby válasza Soká (#6903) üzenetére


thyeby
őstag

Így látod, pontosan érthető lett, mit is szeretnél.
Nos, ehhez a munkához én szivacsot nem is használnék, csak egy keskenyebb és egy szélesebb ecsetet. Attól persze még jól használható a szivacs is.
Engedd meg, had hívjam fel a figyelmed a leragasztásos módszer hátrányára is, mert az előnye úgy látom, világos. Első körben is amit vettél, az vastaglazúr. Macerás lesz a festékvastagságot jól eltalálni a ragasztócsík széleknél, mert kicsi szintkülönbség is nagyon elüt, ha az egy egyenes mentén van. (Ha jelzed, erről majd mondok néhány használható trükköt.) A ragasztócsíkot mikor kell leszedni? Hát ezt nagyon el kell találni. Amikor még nyers a festék, de már nem ragad. Ha hamarabb szeded le, maszatolod, ha később, töredezed a széleket. Azt jól eltaláltad, h a ragasztócsík módszerrel sok esztétikai bonyadalom megelőzhető, de gondold át, ez újabb bonyadalmakat is felvet.

Van még két módszer, amit nem vettünk eddig számításba. Az egyiket biztosan kitaláltad, az a szórás. Megfelelő fúvókamérettel jól szórható a vastaglazúr is. A másik pedig a mikroszálas festőlapka. Ezt készletben adják, valamikor valami varázsecset volt a neve. Gyakorlatilag műanyag idomokon levő plüss viszi fel a festéket. Ez nem maszatol, nagyon egyenletesen hord, a különböző idomok pedig esetedben hasznosak lehetnek. Cserébe drága ez a készlet (biztos lesz 3-5 rugó), és nagyon nehéz munka után korrektül kimosni.

Javaslom, gondold át, hogy ha szimplán ecsettel dolgozol, és kellő odafigyeléssel, akkor épp annyi idő lesz az igényesre simítása a festéknek, mint a ragasztgatásos módszer, viszont tetszetősebb lesz a végeredmény.
Kérdezném még a lazúrod színét, és azt, hogy hány réteget gondolsz rákenni. Neked gyakorlatilag egyetlen szépen felvitt réteg is elég alapozás nélkül. Viszont minél több a réteg, annál kevésbé jönnek ki a hibák, és annál izmosabb a fa védelme. Érdemes azonban figyelembe venni, hogy túl sok réteg meg olyan vastag lazurfilmet alkot, ami már sérülékenyebb, mint egyetlen réteg.
Mégvalamit: Biztosan azt gondolod, h a kazetták bütüi és sarkai fogják jelenteni számodra a munka legkényesebb részét, én pedig tudom, hogy nem az, hanem az élek korrekt védelme. (Ott anstrőmökben lehet mérni, h mennyi festék tapadt meg, mert szivacs, ecset, mikroszálas lemezke egyaránt szereti visszatörölni a festéket. Egy jó szaki ezzel bajol legtöbbet, h ott meg se follyon (Jajj, igen: Folyjon! Gyerekkoromban még előbbi volt a helyes.), de védve, fedve is legyen kellően. Ezt az ecset húzás irányával lehet jól belőni, meg persze a nyomóerővel.)

Jó munkát! Ha kellő türelemmel és odafigyeléssel pingálsz, biztos lesz az eredmény.

Több fa van, mint asztalos!

(#6908) thyeby válasza Soká (#6904) üzenetére


thyeby
őstag

"akkor neked mi az üzlet ebben?"

Nem látok bele, hogy Őt konkrétan mi vezérli, de engem nem lepett meg, hogy ingyenes. Alapvetően egy adatbázis építésbe kezdett bele. Ahhoz, hogy felnőjön ez az adatbázis, és értéke legyen, kezdetben ingyenesen kell, hogy adja magát. (Így volt ezzel sok hirdetőújság is: Az apró, a bazár, etc. Hirdetési díjtételük épp annak függvényében növekszik, hogy hirdetéseik együttvéve milyen piaci értékkel bírnak. Kezdetben hirdetni ingyen lehetett, csak a vevőnek kellett fizetnie az információért. Később már legalább egy újságot meg kellett venni egy "ingyenes" hirdetésfeladáshoz. Aztán SMS-ben lehetett ingyen hirdetni, Ma pedig már csak az ingyen elvihető rovat, és pár gesztusból fenntartott rovat ingyenes.)
Van egy olyan szempont is, hogy az oldal látogatottságának függvényében megnyerhetők egyéb, (nem a profilba tartozó) fizetős hirdetők is.
Egy vállalkozók E-mail címei, egyéb adatai nevű adatbázisnak pedig komoly piaci értéke van. Visszaélésnek minősül visszaélni vele, de gyakorlatilag megfoghatatlan a tettenérés, és jelentős piaca van.
Van olyan szempont is, h referenciát jelent az informatika szakmában, hogy egy nagy látogatottságú weboldal üzemeltetője valaki. Az már letett az asztalra valamit, hiteles a tudása. Vannak esetek, amikor megtérül ingyen programot írni, servert belőni egyféle hírnévért cserébe.

De egyvalami biztos: Kihívás, és egyben komoly megmérettetés. Ez magában is lehet nagyon nagy motivációs erő.

Több fa van, mint asztalos!

(#6909) epitokoldala válasza thyeby (#6908) üzenetére


epitokoldala
csendes tag

"Egy vállalkozók E-mail címei, egyéb adatai nevű adatbázisnak pedig komoly piaci értéke van."

Természetesen ilyesmiről szó sincs, ahogy az benne van az adatvédelmi nyilatkozatban is.
Persze meggyőzni nyilván senkit sem fogok tudni, de ha ilyen célom lenne akkor nem szórakoznék egy ilyen oldallal, hanem fél nap alatt kiszedném abból a több tucat cégadatbázisból a neten ahol sok ezer magyar építőipari vállalkozó van fönt (csak tudnám, hogy kerültek oda, nagy eséllyel nem is önként) minden adatával, többek között a céges e-mail címmel is.

A céges e-mailt, ami kikerül az adatlapra, nem is kötelező megadni. Nyilván kell valamilyen elérhetőség, különben minek hirdetné magát.

A honlapon inkább a látogatók számára fontos információk vannak szorgalmazva pl.: referencia képek, a vállalkozás bemutatás, link a vállalat honlapjára, kereskedőknél: akciós termékek, nyitvatartás stb.

Megmondom őszintén, nem hittem volna a fejlesztés elején, hogy a legkeményebb dió azok ellenállása lesz, akiknek készült az oldal.
De nem baj legalább van kihívás benne :)

[ Szerkesztve ]

http://www.epitokoldala.hu

(#6910) Soká válasza epitokoldala (#6905) üzenetére


Soká
senior tag

Értem. Sajnos tudok más és többet, mint sok sikert kívánni! :)

(#6911) epitokoldala válasza Soká (#6910) üzenetére


epitokoldala
csendes tag

Köszi!

http://www.epitokoldala.hu

(#6912) Soká válasza Webistvan (#6906) üzenetére


Soká
senior tag

Webistván és thyeby,

köszi a jótanácsaitokat. Elsőre azt hittem, arra fogjátok felhívni a figyelmemet, hogy ha száradnak a betétek, akkor elképzelhető, hogy kikandikál szépen az illesztéseknél a festetlen felület. Erre jó esély van, bár most, minél többet fűtve éppen összeszáradt állapotában vannak talán ajtók, arról nem beszélve, hogy már 2-3 éve natúr módon működnek szegények...
És csak az egyik ajtó ilyen zárt, a többiben üveg található, ami könnyíti a festést. Gondoltam is rá, hogy a tömör ajtó betétjeit szintén kiszedem és csak festés után rakom össze, de nem úgy néz ki, mint ami szétszedhető lenne, valószínűleg ragasztva van.

Istvánnak igaza van, arra vigyázni kell, hogy ne hagyjak a festés során száradó ecsetnyomokat, mert az szépen kirajzolódik, ha mellett újra húzok egyet. Egyébként két rétegben festek, egy az nem elég, egyenetlen is, meg nem fed eléggé, legfeljebb ha szórnám(?). Van egy Wagner "kattogó" szórópisztolyom, a kategóriájában a legnagyobb teljesítményű, de nem tervezem ezt használni, nem is tudom, alkalmas lenne egyáltalán ilyen anyaghoz.
Valószínűleg maradok a thyeby-féle kétecsetes megoldásnál.

(#6913) Márton111 válasza epitokoldala (#6909) üzenetére


Márton111
aktív tag

Az embereket ma mindenki főként becsapni akarja. Ezért már senkinek nem hisznek , pláne ha ők maguk is ebből igyekeznek megélni de ha nem, akkor is sok sok rossz tapasztalat gyűlt össze .
Én a Vaterán mint újonc referencia nélküli eladó akartam eladni egy kondigépet 15% árengedménnyel amit összesen 2 órát használtam a kutya se vette meg ,azalatt ugyanez a típus ugyanott a vaterán elkelt elkelt új áron... Én ugyanezért tudtam megvenni egy gépet a Vateráról 45%-ra leárazva ami szintén 2 órát ment csak előtte (megvizsgáltam , igaz) de a kutya se vette meg előttem , nyilván senki se hitte el .Soká vette észre szemfülesen :D .

[ Szerkesztve ]

(#6914) Soká válasza Soká (#6912) üzenetére


Soká
senior tag

Na, mégiscsak lefotóztam az első vastaglazúros próbálkozásomat. Ez egy kis beépített jellegű szekrényke a konyha mellett (gipszkarton + fenyő).
A fotó (elfektettem, hogy kevesebb helyet foglaljon) kicsit még erősíti is az egyenetlenségeket.

Miután gérben illesztettem a keretet, így ügyeskednem kellett, hogy az ecsetnyomok is "gérben találkozzanak". :) No meg a profiloknál még inkább egyenetlenül szívódik az anyag, bütünél főleg.

De nem arról van szó, hogy megoldhatatlan feladat előtt állok, meg fogom én csinálni, még nagyjából jó is lesz :) csak szeretek előbb kérdezni, mint utólag...
Egyébként elég hitványkák ezek a borovi ajtók, de 20-25ezerért mit várhat az ember?

Amiben még a tanácsotokat kérném, ha lekentem az üvegezett ajtókat, akkor mivel érdemes betagasztanom az üvegeket? Vagyis a réseket kikenni?

[ Szerkesztve ]

(#6915) thomgrande válasza Soká (#6914) üzenetére


thomgrande
tag

Miért volt szükséges vastaglazúrt választani? Ez a 20-25 ezer mit takar?

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#6916) Soká válasza thomgrande (#6915) üzenetére


Soká
senior tag

Tyű, erre nem tudok válaszolni :) mintha azt olvastam vagy ajánlották volna, hogy a vastaglazúr a jó.
A 20-25ezer meg egy natúr beltéri ajtónak az ára.

(#6917) thomgrande válasza Soká (#6916) üzenetére


thomgrande
tag

Valamiért ezt az árat az általad készített ajtókkal hoztam összefüggésbe.Ilyen összetett felületre szerintem nem fogsz többet vastaglazúrt választani. Legalább is nem ilyen kenős technikához.

"Magyarország rég nagyobb volt, De ennél nagyobb már nem lehet. Magyarország beteg nagyon, Nem szereti magát, rágja a gyűlölet. Lassan lépked a fűben a vak zenészek kara. Mondjátok emberek, Ez már Európa?"

(#6918) Soká válasza thomgrande (#6917) üzenetére


Soká
senior tag

Hát, majd esetleg megkérdezem Vajk barátunkat, ő mivel kezelte az ajtajait, mert ez nála is téma volt, hasonló ajtókat vett anno.

[ Szerkesztve ]

(#6919) thyeby válasza Soká (#6912) üzenetére


thyeby
őstag

A Wagner kattogóval már fújtam hígítás nélkül radiátorzománcot. Korrekt volt. Annak kb olyan a sűrűségem, mint a lazúré - talán picivel hígabb. Valószínűleg megbírkózik a feladattal - csak hát ahhoz pormentes helyiség kell...

Több fa van, mint asztalos!

(#6920) thyeby válasza thomgrande (#6915) üzenetére


thyeby
őstag

"Vagyis a réseket kikenni?"

Ezt a kérdést nem biztos, hogy jól megértettem. Ha arra gondolsz, h az üvegek ne zörögjenek, akkor vagy míniumos gittet használj, vagy pedig fatapaszt. Van, aki szilikonnal hézagolja ki, de ezt nem javaslom, mert ugyan abszolút kitölti a réseket, de kockásra kaparod magad, ha netán üveget kell a későbbiekben cserélned. (Ha üvegest hívsz a feladathoz, akkor is kockásra leszel marva, csak duplán: Először megteszi az üveges, másodszor pedig a feleséged, h mi került ebben az üvegcserében ilyen sok pénzbe?)

Több fa van, mint asztalos!

(#6921) thyeby válasza Soká (#6914) üzenetére


thyeby
őstag

Az ilyen gér illesztés trükkje, hogy egy kemény lappal kitakarod az ellendarabot, v leragasztod.
Ugyan nem nagyfelbontásban küldted a fotókat, én kielégítőnek látom ezt a munkát.

Igaza van grandtominak, h a vékonylazúrral, v páccal passzió ehhez képest dolgozni, de nem kell azért ezzel se összeszarni magad. Megoldható.

Több fa van, mint asztalos!

(#6922) Webistvan válasza Soká (#6914) üzenetére


Webistvan
csendes tag

Ahol meg foltos, ott ráfogod hogy antikolva van! :)

(#6923) mdk01


mdk01
addikt

Na egybe mindenkinek hirtelenbe:)

ferkoboy:1300x700x400
A 14-16 fiók igen sok egy ekkora szekrénybe szerintem mert mint írtad kartonokat is szeretnél benne tartani. Azoknak 20-25cm magas fiók kell ha élére állítva akarod tárolni.
2x5fiók az 10db fiók.
Szerintem találd ki mit hova, melyik fiókból, mennyit szeretnél. Én úgy gondolom ha 10-20 évben gondolkozol akkor egy tiplizett/lamellózott 2mm-es ABS-s élzárással ellátott BLUM görgős(mégjobb vmi tandem, de az drága) teleszkópos szekrény is elég lenne ha nincs állandóan költöztetve és verve a szekrény. Persze lehet tömör fa is, de akkor vmi keményfa, mert pl. egy táblásított lucfenyő rosszabb mint egy bútorlap, mivel puha és még drágább is.

Winner: Számolj be a termékről engem is érdekel majd kíváncsiságból. Amúgy ha már gumi akkor lyukas teherautó belső vmelyik gumistől kunyizva, mert a bicikli belső sztem túl vékony--->hamar elkopna megint.

Márton:Nem rossz az a palmatex csak az a trükkje hogy egyenletes vékonyságba kell felkenni és vékonyan mivel ha vastagon kened akkor tud csúszni. Nem érdemes használni a már öregebb ragasztót mert elpárolog belőle a hígítója és így sűrűbb lesz, ezért nem lehet vékonyan kenni.
....és mint ugye bár tudni illik ezek a fajta ragasztók annál erősebbek minél nagyobb erőt(kg) tudunk kifejteni 1cm2-re, nem pedig attól mennyi ideig tartjuk egymáson a két ragasztandó anyagot. Ezért szokták kalapáccsal ütögetni---->sok kg/cm2

Soká:
Sokáig én is ecsettel kentem a lazúrt aztán nagybratyó megmutatta hogy kell csinálni hengerrel. Azóta én is hengerlem. Kis gyakorlás és tuti a felületkezelés. Ecsettel kombinálva pedig szuper.

thyeby:
A palmatex hígítója nem szedi le a már megszáradt ragasztót. Én már régen használtam a hígítóját mert mint írtad nagyon drága, de én így emlékszem.
Annó én is mikor ecsettel kentem a ragasztót olcsóbb volt venni kicsi ecsetet 100ft/db áron mint saját hígítójával kimosni azt. 2dl/1000 vagy vmi ilyesmi---->vicces:)

epitokoldala:
A többieket csak ismételni tudnám, leírták kb. a lényeget.
Én még annyit tennék hozzá(gratulálva az oldalhoz és az ötlethez) a tapasztalatomból kifolyólag hogy mindennél fontosabb a személyes kontaktus. Magyarán hiába sikerült csinálni egy egész jó honlapot és még az ötlet sem elvetendő ha nem látszik mögötte az ember. Ha otthon ülsz és várod a sültgalambot akkor most hagyd abba mert a stressz az ember elsőszámú ellensége nem a zsíroskenyér koviubival és sörrel.
Ezt a személy hiányt elsősorba lehet kompenzálni egy fotóval és bemutatkozóval a honlapon(elnézést de én is csak körbe futottam gyorsan a honlapot lehet van ilyen). Aztán személyesen járni kellene először a megyédet felkeresni az építőipari cégeket felvenni a legszükségesebb adataikat amiket megadnak és majd te regisztrálsz akkor nekik. Nem fognak ők mint a többiek is már írták a fenti okok miatt.
A továbbiakban pedig kitalálhatnál vmit a személyesen felkeresett cégeknek amitől úgy érzik hogy rövidtávon is jól járnak ne hogy átverésnek és adat gyűjtésnek tűnjön.
Pl. fogsz egy laptopot és egy mobilinternettel meg is tudod mutatni miről van szó mert az emberek szeretik vizuálisan látni mire is adják az adataikat és nagyobb lesz a bizalom.
A legfontosabb pedig mikor felkeresel egy céget kb. 1perced van=3-4 mondat hogy felkeltsd az vezetőség érdeklődését különben elküldenek a francba, mint adat vadász vagy bármi hasonló.
A legjobb pedig ha van egy üzletkötő ismerősöd aki ismeri a trükköket és fusi pénzért menne egy pár kört a megyédben, majd országosan. Egy céggel csak egyszer lehet ezt eljátszani max kétszer és nincs több lehetőséged, hogy regisztráld őket, mert már felismernek és már be sem engednek.
Bocs ha ezekkel tisztába voltál.

Üdv.

(#6924) epitokoldala válasza mdk01 (#6923) üzenetére


epitokoldala
csendes tag

Igazad van, de sajnos erre most még nincs erőforrásom.

Lehet, hogyha fizetős lenne az oldal, akkor komolyabban vennék. Elég magyaros lenne :D

http://www.epitokoldala.hu

(#6925) bbchris válasza thyeby (#6857) üzenetére


bbchris
senior tag

És lengőfűrész lett belőle :DDD A 3,6mm széles fűrész vitt vagy 6mm-ert :D

(#6926) Soká válasza mdk01 (#6923) üzenetére


Soká
senior tag

:) szegény epitokoldalát jól megkeverjük a véleményeinkkel...
Szerintem nem lenne szerencsés, ha ő úgymond bemutatkozna, odatenné a fényképét, stb. Egy ilyen oldal esetében nem érzem előnyösnek azt, ha az arcát adja hozzá, legalábbis úgy, hogy az derül ki, itt egy egyszemélyes próbálkozásról van szó. Egyébként értem amit mondasz, engem is rohadtul bosszant, amikor egy cég megjelenik a neten, de nincs mögötte egyetlen név sem, de még egy településcím sem, sőt még e-mail cím sincs, csak webes üzenetküldési lehetőség, ahol viszont tőled elvárják, hogy minden adatodat megadd.

Most egyébként újra ránéztem az oldalra, a lap alján minden szükséges információ megtalálható, éppen csak az impresszum elégtelen. Egyébként pedig s kezdet a nehéz, amíg eléri az oldal a "kritikus tömeget". :)

Csak hangosan gondolkodom: az jó, hogy ingyenes, de még jobb volna, ha lennének fizetős szolgáltatások is. Nem azért, hogy azt igénybe is vegyék az emberek, de ha azt látom, hogy van amiért fizetni kell, akkor jobban megbecsülöm azt, amiért nem kell :) vagyis vonzóbb élni az ingyenes adottságokkal.
Azt is el tudom képzelni, hogy az elején ne arra biztassa a szakikat, hogy regisztráljanak, hanem kérdezze meg egyenként, hogy felveheti-e őket az adatbázisba? Ha még a regisztrációval sem kell bajlódniuk és elmondják nekik, hogy semmiféle hátrányuk sem származhat az ügyletből, akkor talán jobban ráállnak.

De ha én adok üzleti tanácsokat valakinek, az kimeríti a vak vezet világtalant tényállását. Éppen csak nem bünteti a Btk. :)

(#6927) Márton111


Márton111
aktív tag

A pálmát pofonegyszerű használni rá is van írva a dobozára,több vékony réteg mindkét oldalra , megszárad és gumikalapáccsal összeütögeted slussz ennyi az egész tudomány meg ismétlem sokszor voltam kénytelen dolgozni vele sokféle anyaghoz használtam ,ennél bonyolultabb dolgokat is meg kell csináljak, mint a palmát odakenni. ,van ahova jobb híján ezt kell pl íves anyagok kisipari gyártásnál történő furnérozásához (itt egy fával rá kell reibolni a funért)habár vannak más kontakt ragasztók is már régen , de ismét elmondom a faragasztó korrekt a pálma pedig szükségmegoldás, jobb nincs alapon megteszi .Az anyag nem rögtön tolta le a palmával felragasztott csúszásgátlót hosszlyukfúrás közben hanem kb neháyn napi folyamatos munka kellett hozzá hogy megadja magát.
Korrekt ragsztók aminek van ereje : 2 komponensű műgyanta, faragasztó stb
vacak : pálma, cianoakrilát pillanatragasztó ez utóbbi rideg, hőingadozásra idővel leválik (porcelánt ragasztottam vele 1 év múlva szétment)
Palmás halott ecset újjáélesztése : 1 nitrós áztatás ill kromofág 2. utána drótkefés fésülés szálirányba persze mint a macsak szőrét fordítva nem szereti .Utószó a kromofág magát az ecsetszőrt is eszi !
De a nitró az nem és felpuhítja pár óra alatt takonyszerűvé a palmát :D
Mégegy: utána a drótkefe lesz palmás :D Csak ráérősöknek :)
De aki szereti a palmát az illatja végett az csak szíja, ne használjon mást

[ Szerkesztve ]

(#6928) mdk01 válasza epitokoldala (#6924) üzenetére


mdk01
addikt

Nem magyaros, mindenhol fizetni kell a szolgáltatásért.
Amúgy az, hogy ingyenes lehet hogy pont visszavág. Ha vkinek azt mondod, hogy vmi ingyen van rögtön elkezd furcsán nézni és keresi hogy vajon mi lehet a trükk.
Ha viszont kérsz egy bizonyos elfogadható összeget az teljesen normális mivel mint már írtam minden szolgáltatásért fizetni kell és ez a normális.

(#6929) mdk01 válasza Soká (#6926) üzenetére


mdk01
addikt

Hát én úgy gondoltam hogy feltüntetné magát mint ügyvezető vagy vmi fejesnek. Ha fejesnek tünteti fel magát akkor az talán úgy jön le az embereknek mint akinek több alkalmazottja van és nem érdemes a többieket felrakni.
Vannak ilyenek, bár azok tényleg komoly cégek:)
Na csak egy ötlet volt, mert tapasztalatból mondom nagyon fontos a személyes kontakt.

Az ingyenességben igazad van, tovább lépve a gondolatmenetembe valóban esetleg pontokba lehetne szedni a szolgáltatásokat és lennének fizetős szolgáltatások és ingyenesek. Ezáltal megmaradna a komolyság is és csábító az ingyenesség.
Továbbá hagyom kibontakozni a kitalálót.:)

Jó éjt.

(#6930) epitokoldala válasza mdk01 (#6929) üzenetére


epitokoldala
csendes tag

"Az ingyenességben igazad van, tovább lépve a gondolatmenetembe valóban esetleg pontokba lehetne szedni a szolgáltatásokat és lennének fizetős szolgáltatások és ingyenesek."

Van itt minden, mint a búcsúban:

http://www.epitokoldala.hu/mediaajanlat

http://www.epitokoldala.hu

(#6931) epitokoldala


epitokoldala
csendes tag

Asztalosok figyelem!

A Építők oldala, Magyarország legdinamikusabban fejlődő építőipari szakportálja karácsonyi akciót hirdet:

Az első 50, december 24.-ig regisztráló kivitelező számára, egy éves ingyenes hirdetési felültet ajándékozunk, valamint kisorsolunk 10db, 3 évig szóló hirdetési lehetőséget.

Ez első 50 helyről kiszoruló kivitelezőre a médiaajánlatunkban szereplő feltételek érvényesek.

Címünk: [link]

http://www.epitokoldala.hu

(#6932) Márton111 válasza epitokoldala (#6930) üzenetére


Márton111
aktív tag

Megnéztem az oldaladat nekem tetszik, a használata egyszerű, világos,jól működik, ez egy weboldalnál nagyon jó,mert általában áttekinthetetlenek, az ablakok megtalálása sokszor félórába tellik sok sok hiábavaló keresgéléssel
Remélem idővel fel tudod majd tölteni többszázasra az adatbázisod
Én azt javaslom mindig tegyél be valami új és új ajándékot az idelátogatóknak amiért mindig érdemes visszanézniük : ez lehet grafikai elem vagy egyéb ,amit le tudnak tölteni vagy akármi amit tudnak használni esetleg hír , infomáció,írás szakmai vagy egyéb valami ami idecsalja az embereket törd afejed mi lenne jó. Azt nem javaslom hogy becsapd őket mert az hosszútávon nem fog sikert hozni
.

[ Szerkesztve ]

(#6933) epitokoldala válasza Márton111 (#6932) üzenetére


epitokoldala
csendes tag

Köszi!
A hírek, cikkek, pályázatok résszel szeretném a napi friss tartalom javát létrehozni.
Majd le kell csípnem napi egy-két órát az időmből, amit csak erre szánok.
A karácsonyi akciós hozzászólásom természetesen irónia volt.

http://www.epitokoldala.hu

(#6934) Winner_hun válasza Márton111 (#6927) üzenetére


Winner_hun
félisten

több vékony réteg mindkét oldalra

Nálam nincs ilyen ráírva. 1 réteg kell mindkét oldalra. Nem vacak a pálma csak nálad critical user user error.

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#6935) Márton111 válasza Winner_hun (#6934) üzenetére


Márton111
aktív tag

Ha megkérhetlek a személyeskedő sértgetéstől próbáld meg magad türtőztetni.Akárhogy is nem volt gyerekszobád
Heló

(#6936) Webistvan


Webistvan
csendes tag

Nem tom hogy pl. a cipészek milyen Palmaval ragasztják a cipötalpat, de az asztán tényleg igénybe van véve és egy életen át kibirja.
Viszont némely anyagnál valóban nem elég 1 réteg. Ha hamar, vagy túlságosan kiszárad összeillesztés elött, veszit az adhéziós képeségéböl. Aztán jön a levakarás, vagy még egy réteg persze csomo mentesen!

(#6937) ferkoboy válasza mdk01 (#6923) üzenetére


ferkoboy
aktív tag

Szia!

Köszi a segítséget!
Sokat mozgatva nem lesz.Ez biztos.
Sajnos ugy számolom a 14 fiók kelleni fog.
Kartonok magassága A4/2, tehát kevesebb mint 15 cm, 16-17cm mély fiók szerintem elég lenne hozzá.

Tudd ki vagy, hová tartasz, s ne feledd honnan jöttél!

(#6938) Sanyabá válasza Webistvan (#6936) üzenetére


Sanyabá
senior tag

Nekem van egy öreg cipész barátom,aki szokta ragasztani a levált,ill. elvált cipőinket,de biztosan nem azonos a mi általunk használt ragasztóval. Az egy speciális cipőipari ragasztó, ami kereskedelmi forgalomban nem kapható. Ő is egy cipő ipari KTSz-ből veszi,ahonnét nyugdíjba vonult.

A tanulás gyökere keserű,de a gyümölcse édes.

(#6939) Winner_hun válasza Márton111 (#6935) üzenetére


Winner_hun
félisten

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#6940) Márton111 válasza Sanyabá (#6938) üzenetére


Márton111
aktív tag

Szerintem is más, mert próbálkoztam avval a f...s palmával a cipőmet megjavítani de persze nem fogta meg.(esélye se volt oda nagyon erős ragasztó kell)

[ Szerkesztve ]

(#6941) Winner_hun válasza Márton111 (#6940) üzenetére


Winner_hun
félisten

No eme hozzászólásod alapján 100%-ig biztos vagyok benne hogy nálad van a hiba, érdekes módon nálam cipőragasztásnál is bevált a palmatex. Vagy nekem más volt a csomagoláson belül?:DDD

► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

(#6942) Soká válasza Sanyabá (#6938) üzenetére


Soká
senior tag

Négy gyerek mellett elég sokat cipészkedek :) az én tapasztalatom az, hogy gyakran nem elég tartós a Palma. Pedig igyekszem kellően előkészíteni a felületeket, nagy nyomást kifejteni, stb. Ugyanakkor, ha bőrtalpú cipőt veszek, és magam rakok rá csúszásgátló gumitalpat, az elég rendesen a helyén marad. Az is biztos, hogy az öregedő ragasztó veszít a tapadóképességéből.

A cipészek is valami hasonló anyaggal dolgoznak, emlékszem, volt olyan, hogy a házunkban dolgozó cipész időhiány miatt úgy adta oda a cipőt, hogy bekente mindkét felét, majd meghagyta, hogy 10 perc múlva nagy erővel szorítsam össze.
Olyan ragasztó nincs, amit ne lehetne kereskedelmi forgalomban kapni :) Legfeljebb nem minden Azur boltban. legfeljebb nem a nekünk méretezett kiszerelésben.

(#6943) thyeby válasza mdk01 (#6923) üzenetére


thyeby
őstag

"nem pedig attól mennyi ideig tartjuk egymáson a két ragasztandó anyagot. "

Igen. És bár írtad, kihangsúlyozom, hogy pláne nem attól, hogy milyen bőven kentük be.
Valamint kiegészíteném, hogy mattra kell hagyni száradni összeillesztés előtt mindkét ragasztandó anyagot. (Ez 5-10 perc, és akkor jó, ha a kezünk már nem tapad hozzá. Ha túl hamar illesztünk, akkor nem fog tudni kiszáradni, és csúszkál, ha pedig túl későn, akkor már megkötött a ragasztó, és nem gyógyul össze az elvárásaink szerint.)

"A legjobb pedig ha van egy üzletkötő ismerősöd aki ismeri a trükköket és fusi pénzért menne egy pár kört"

Ugyan nem néztem még okával a honlapot, de több tekintetben is fején találtad a szöget. Sok vállalkozás azért reked meg, mert nem áldoz kellő hangsúlyt a szükséges marketingmunkára. Így valóban tisztán diagnosztizálható a sültgalamb szindróma.

Több fa van, mint asztalos!

(#6944) thyeby válasza epitokoldala (#6924) üzenetére


thyeby
őstag

Nem tudod addig fizetőssé tenni, amíg nem elég izmos az adatbázis. Utána meg bolondság ingyen adni. (Apám azt mondta az ilyen esetekre, hogy körmetlen macskának nehéz a fára mászni.)

[ Szerkesztve ]

Több fa van, mint asztalos!

(#6945) thyeby válasza Soká (#6926) üzenetére


thyeby
őstag

Igazad van, h kicsit olyan sok bába közt elvész a gyerek szagú ez a sokféle gondolat, de ne feledjük, h epitokoldala épp ezt kérte. Biztosan fog merítkezni néhány gondolatból.
Ugyan csak nagy vonalakban látom át a dolgot, de az már kirajzolódott számomra, h nem lőtt mellé. Rést talált, hiányt pótol, és egy idő után értékessé fog válni a szolgáltatása, ha kitart a terve mellett. Jelenleg a célt abban látnám, hogy meg kell találni azokat a vállalkozásokat, akiknek valódi igényük van rá. Mert ilyen vállalkozás sok van, csak a szerző nem tud (még) róluk.

Több fa van, mint asztalos!

(#6946) thyeby válasza Márton111 (#6927) üzenetére


thyeby
őstag

"több vékony réteg "

Csak kettő. Egy ide, egy oda, és slusz.

Több fa van, mint asztalos!

(#6947) Márton111 válasza thyeby (#6946) üzenetére


Márton111
aktív tag

Tudom hogy szokás,(jóleszazmár, napszemüvegben nézik úgyis) de nekem igényes munkát kellett kiadnom a kezemből 2mm-es ABS-t kellett íves és egyenes felületre felgyógyítani , ott nem lehetett kókány munkát végezni (dupla vastag anyag volt ezért a gépbe nem ment bele).Sőt úgy vettem észre könnyebb felgyógyítani a helyére ha az ABS-en szárazra szárítom a forgácslapot meg majdnem félnedvesre szárítva,érzéssel (forgácslapot azért célszerű 2x mert vékony réteg , és elszívja, az abs-re pedig azért mert nehéz vékonyan elhúzni hiánytalanul, ha 2x húzod meg (száradás után még1 x) úgy tökéletes lesz.)
Tudom hogy ez felesleges túlzásnak tűnik számotokra, de ismétlem itt hibázni nem lehetett, a külföldi átvevőhöz nem lehet kiutazni hogy ja bocs levált egy helyen majd kijavítom... akkor azt mondja visszaadja az egészet inkább...és a legközelebbi munkát pedig mással csináltatja meg.

[ Szerkesztve ]

(#6948) Vikusz77 válasza Soká (#6918) üzenetére


Vikusz77
tag

Nekem is vastag lazúrozva vannak a fenyő beltéri ajtók. Ma már biztos nem ezt választanám.
Vizes páccal lepácolnám, aztán olaj és viasz. De már késő...

(#6949) mdk01 válasza ferkoboy (#6937) üzenetére


mdk01
addikt

Nincs mit.

Nem értem az A/4/2-t
Mindjárt csinálok egy gyors skiccet szemből az infókkal amiket eddig megadtál.

Üdv.

(#6950) mdk01 válasza ferkoboy (#6937) üzenetére


mdk01
addikt

PDF.-et nem lehet csatolni....mindjárt megoldom.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.