Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2013-03-19 12:57:36

LOGOUT.hu

Tisztelt topiclakók! Tudomásunkra jutott, hogy néhány fórumozó anyagi érdek(eltség)ei szerint tesz hozzászólásokat a topicban. Nyomatékosan kérem őket, hogy e tevékenységüket azonnal és végérvényesen hagyják abba, mert ahogy eddig, úgy ez után is független, érdekektől nem vezérelt és szakszerű hozzászólásokat szeretnénk látni a topicban, hiszen ez szolgálja a közösséget.

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#17443) debrejo


debrejo
senior tag

Sziasztok, remélem jó topikba írok, kellene 1-2 hasznos tanács a következö dologban:
Át szeretném alakítani otthon a "multimédiás rendszer"-t. Eddig az asztali pc volt a médialejátszó, összekötve a tévével ha filmet akartunk nézni. Ha viszont az ágyban szerettük volna ugyanezt, a laptopon, mindig másolni kellett usb-re ami kicsit kényelmetlen volt, föleg ha az esti mozizást hirtelen ötlet szülte. Idöközben az asztali gép lassan kiöregedett, a helyét felváltotta egy tábla, illetve a régi tévé is le lett cserélve egy fullHD-s lcd-re. A következöt szeretném megvalósítani:
egy wifi-n keresztül a netre kapcsolódó médialejátszó (szervergép?), amit látna a laptop meg a tábla is, ugyanakkor a tévét is rá tudom csatlakoztatni (lehet kábellel is, ha ez a lejátszási minöség javulását hozza, nem fontos a vezeték nélküli megoldás. Persze ha vezetékmentesen is meg lehet oldani egy HD minöségü film lejátszását a tévén, mégjobb).
Magyarul minden családi felvételt, filmet, zenét, fotót egy helyen szeretnék tárolni, de akár a tévéröl, a laptopról, a tábláról is el lehessen érni, felesleges másolgatás nélkül.
Ha mondjuk a táblán(laptopon) netezve találok egy olyan videót vagy zenét ami tetszik, azt a médialejátszóra le tudjam tölteni, késöbb esetleg a tévén megnézni a családdal. Ha ágyban akarunk filmezni (tévé nincs a hálóban) akkor a médialejátszón található "könyvtárból" kiválasztva azt a laptopon meg tudjam nézni, mindezeket felesleges másolgatás nélkül.
Sajnos a témában teljesen láma vagyok, fogalmam sincs hogy kezdjek hozzá, mit keressek. dlna, wifi, szerver, médialejátszó... Megköszönném, ha segítenétek, esetleg a megfelelö topikba irányítanátok.
Köszi elöre is!

Útvonal

Fórumok  »  TV & Audió  »  Milyen asztali médialejátszót? (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.