- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Aggregátor gondjai, örömei, és elmélkedései
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- zebra_hun: Hűthető e kulturáltan a Raptor Lake léghűtővel a kánikulában?
- Drivv: Prehistorik 2 - Retró Játékpercek! 1. rész
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
RexMaximus #59908 üzenetére
Nagyrészt (80%, gyakorlatilag képek kellenek, de az van a blogomban) kész van, de nem raktam ki. A saját blogomba meg egy-egy gépről és amit éppen bütykölök, vagy amiről olvasok van szó. Az van, hogy hiába írom le, hogy miért hagynám ki a Spectrum vonalat tuti, hogy lenne pár ember, aki elkezdené őket hiányolni. Emiatt inkább félretettem a sorozatot, pedig a vázlat megvolt 5-6 részre.
-
válasz
RexMaximus #59903 üzenetére
6x86-ról és a Sulinetes korszakról írtam. Mind a kettő hálás téma volt. Itt az egyik: [link]
Írogattam, írogatok róluk, csak nem a logout-ra. Az első rész elkészült, de nem követte több logoutos.
-
törölt tag
válasz
RexMaximus #59898 üzenetére
vagy a 386-486 váltás, a rengeteg különböző hangkártyával, vagy amikor elkezdtek megjelenni a komolyabb 3D-s játékok (Unreal, QuakeIII, Half-Life)
-
válasz
RexMaximus #59898 üzenetére
Amikor mindenki végre saját procit tervezett. kb. 97 körül volt minden ami szem szájnak ingere:
régi Pentium és K5 forró fejú 6x86-tal
újabb MMX, K6 és 6x86MX
aranyáron mért PPro és PIIHa mellé csapod 98-at is, akkor jöhet még hozzá:
Celeron, K6 újabb verziók, 6x86 magasabb órajelen és Voodoo 2 vagy első szériás TNT is talán. Esetleg IDT, Cx Media GX és Nexgen.
Elég mozgalmas nem?
r0b3r: Mindent el lehet rontani, mint az MFM/XT projectem mutatja
-
válasz
RexMaximus #58699 üzenetére
Kettő ugyanolyan házam van. Egyrészt jó csendes, másrészt bármi lehet benne
Szóval jól gondolod.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #58690 üzenetére
jah, bevallaltam a fekete verziot - meglatjuk mi sul ki belole.
szep konfig lesz az utokornak (es nekem).
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #58686 üzenetére
megirtam nekik, hogy koszonom, de varok egy kicsit, hatha befut vmi jobb, mert megis csak tobb, mint az egesz konfig erteke, aztan azt irtak 70 eur
hat erre mar nehez nemet mondani, bar ha tudom, hogy ez ennyire keplekeny ar, akkor eleve ugy allok hozza.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #58686 üzenetére
Dehogy... lattam becsben is 25 euroert, neha felbukkan. Csak se doboz (megorzes miatt fontos), gyakran a muanyag reszek karcosak, letornek az ajtok, es eleg sok kellek volt hozza, azok sincsenek meg tobbnyire. Igy meg nem vagyok elobbre.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #58683 üzenetére
fenykoraban ez kb 120eur volt, ahogy elnezem. kifutokent ment 80-90 euroert. jo arnak jo ar, csak azert megis csak egy retro cuccrol beszelunk
a proci 1000 eur volt, megsem er tobbet x ezer ftnal. ha innen kozelitem meg, mar annyira nem jo.
de az is igaz, hogy uj hazat a budos eletben nem fogok talalni - max a chiefteket, de az is 60 eur. ha elteszem azert teljesen mas erzes egy szep uj hazzal elovenni, mint vmi szakadttal.
szoval pro es kontra, de erre aludni kell.
ez a konfig kerulne bele: [link]
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #58650 üzenetére
epitett komplett gep? ot fut parhuzamosan
meg van meg par dolog termeszetesen.
1994 Q4 - DX4 100
1997 Q3 - Pentium MMX 233
1999 Q4 - Pentium III 700
2003 Q2 - Athlon XP 3200+
2006 Q4 - Core 2 Extreme QX6700***
ez a gep nem kapott tul nagy prioritast, pedig szinte majdnem minden megvan hozza, kb masfel eve gyujtogetem.Asus P5W DH Deluxe Intel 975X
Intel Core 2 Extreme QX6700 SL9UL
Zalman CNPS9500 AT
Corsair XMS2 DDR2 800 1G 2x
Asus EN8800GTX 768M PCIe NVIDIA GeForce 8800 GTX
Creative Sound Blaster X-Fi Fatal1ty SB0460 PCI -
flymi
addikt
válasz
RexMaximus #58650 üzenetére
Még mindig számolja...
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #58648 üzenetére
Mindegy, el nem kapkodom, mert ez a gep kicsit parkolopalya. Max veszek egy ujat. Tobb penz, de "uj" gep lesz.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #58645 üzenetére
Nincs egy dobozos uj db? Mert antec p180 annyira nincs szep allapotban, hogy gondolkodom ilyenen.
Ilyenben van nekem is a 2006os konfig, de a legnagyobb verzioja, amit viszont nem szeretek, feleslegesen nagy. Igazabol azt sem ertem, hogy mas mert latta benne a perpektivat, mert kb a ket 5.25os hely a differencia.
-
válasz
RexMaximus #58638 üzenetére
Ez inkább jó hatás. Valami hobbi kell amit az ember magáért csinál. Van aki iszik, nekünk ezt dobták ki a tízoldalúval.
Én most azon ügyködöm, hogy valahogy leírjam érthetően az, hogy hogyan tárolták magnókazettán az adatokat. Amikor a shanon tételnél tartottam gondolkoztam el és töröltem ki a felét. Aztán ezt megismételtem e Fourie-val is, mert nem hiszem, hogy sokan olvasnák tovább az 5. mondatnál.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #58628 üzenetére
Vegulis... tenyleg a forumozas elott nem nagyon volt mit irni magyarul, max dokumentumokat. En meg sokaig dost hasznaltam, sose volt beallitva a magyaritas (egy havernal sem). A kodolast meg annyira angollal szoktam meg, hogy sose hasznaltam mast, pedig sokan atszoktak, amikor jobban elterjedt a magyar bill.
Jah igen, ha vannak nagy betuk, akkor tabletrol vagy mobilrol irok
-
válasz
RexMaximus #58603 üzenetére
Érdekes téma. Ez valahol az a határ ahol legalább már a látszatra adnak és visszaosztanak valamennyit. Eljutottak odáig, hogy nem csak ész nélkül lapátolni akarják a lóvét.
Havi kettőre álltam be. Ez az amit érdemes is megírni. Kicsit öncélú, ha a látogatók mennyiségét nézném csak, akkor értelmetlen. Ez az ameddig még élvezem, így nem izgat, hogy legyen hirdetve meg facebook oldala meg mittom én. Nemsokára jön a következő és az azutáni téma is megvan: FM, MFM, RLL
-
quailstorm
félisten
válasz
RexMaximus #58599 üzenetére
Nem tudom biztosra, de szerintem a kései revíziókban javították, nekem is volt i4, de a legutolsó szériából.
Most már elég jól dolgozik a Rossmann, inkább azt mutogatja, mikor neki küldenek gányolásokat.
-
quailstorm
félisten
válasz
RexMaximus #58593 üzenetére
Rengeteg a csúsztatás. Hibák és letagadása Jobs idejében is kilóra volt. iPhone 4, "rosszul fogod", emlékszel?
MAC Pro most is van, nem tudom G5 alatt mit értesz profi konfigon. Magától a Powertől viszont szintén Jobs szakadt el, financiális és fejleszthetőségi okokból.Apple szaki jelenleg a Louis Rossman.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #58550 üzenetére
aztan meg vissza mindenfele tragyara
lsd nf2es lapok. [link] de vhol tenyleg az abit volt az alja - jo lapokat csinaltak, de erosen hullamzo minoseggel.
a korra jellemzo alulmeretezett hutessel, es elszabadulo fogyasztassal szerintem kevesebb hw marad fenn a 2002-2004es idoszakbol, mint az azt megelozobol.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #58546 üzenetére
p4 korszak mar sokkal gazabb volt az abitnal... akkoriban hasznaltak a szar kondikat. elvileg ez meg nem erintett. a slot nekem feszesebbnek tunik, mint az asusnal. de majd futok vele meg egy kort, aztan max megy vissza bevalt p3b.
a bh6 anno stabilabb lap volt, mint a kesobbi bh6-2. elvileg a bx6 meg jo vegig, csak a be6 erintett. de akkor lehet nem
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
RexMaximus #58541 üzenetére
Ha igy nezzuk talan meg a legfiatalabbak kozott vagyok a topicban(31), aztan mar lassan 10eve itt vagyok.
Szomoruan konstataltam, hogy meg bacsis is idosebb nalam. -
arn
félisten
válasz
RexMaximus #58541 üzenetére
Korai orom
szepen osszeraktam a gepet meg minden, elinditom, feketefeher kep. Ok. Elfektetem, videokartya kiszed, vissza. Mukodik. Feallitom a gepet, fekete feher. Elfektetem, szines. Parszor eljatszottam vele, ugyanaz. Ma reggel, masik kartyaval, detto.
Ebben vmi orentacioszenzor van?
gyanitom vmi kontakthiba lehet, mert masik kartyaval is csinalja, de ilyen hulye hibat. Tipikusan abit... es ezert kezdem asus lapokra epiteni minden gepnel. korabban is olyan xaktas dolgokat tudtak, ugy latszik ez sem kivetel. Majd esetleg megprobalom fellazitani a hazcsavarokat, hatha vmi befeszul, vagy tudomis en.
Esetleg meg arra gondolok, mert az is szokasos abitbetegseg volt, hogy alulfeszeltek az agpslotokat, talan keves kartyaval jo lesz.
Egyeb tipp?
-
flymi
addikt
válasz
RexMaximus #58529 üzenetére
(36 vagyok) -> Na ne szórakozz, úgy beszélsz sokszor magadról, mint valami öregember!
-
válasz
Mai 10-en éveseknél már ez van. Ebbe nőttek bele. Az idősebb generáció még tud választani, de már a 20-on évesek is erősen telefon függőek. Én simán le tudom tenni és elvagyok egy jó könyvvel. Egy zűrös nap után amikor folyamatosan megszakítanak és úgy érzem, hogy csak mint egy router üzemelek nincs is jobb kikapcsolódás.
Hogy kit mi érdekel jó sorvezető, de vannak fiatalok akiket beszippant az örvény. Pl. bacsis is csattogós falepkézett még a CGA korszakban.
-
envagyok
veterán
válasz
43 év, és nálunk bizony volt punk, Depeche-es, cure-os, stb
-
válasz
RexMaximus #58522 üzenetére
Sajnos ez lassan elvárás lesz a fiatalok körében. Ha nem vagy elérhető, akkor kiközösítenek. Például azért, mert nem vagy elérhető, kimaradsz beszélgetésekből, aztán nem érted a poénokat... Persze meg lehet lenni nélküle, de a gyerekek körében ez sokkal nehezebb. Okostelefon nélkül ma kb. olyan, mint az egy szem punk a gimnáziumban.
-
válasz
RexMaximus #58519 üzenetére
Hiába az oktatás, ha alap elvárás, hogy legyél jelen. Kb. annyira, mint ma furcsán hat az aki kiköltözik vidékre, nem használ autót, mobil telefont, internetet. Lehet, hogy teljesebb az élete, de kiírja magát a társadalom 99%-ból.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #58519 üzenetére
epp ezert... a facebooknak ket utja van - kannibalizalja a webet, vagy idovel megdoglik.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #58516 üzenetére
a social media csak egy informacios szemetdomb
-
válasz
RexMaximus #58516 üzenetére
Teljesen más világot élünk. Ami engem zavar, hogy nem képesek figyelni rövid ideig sem. Mindig ott a telefon vagy valami más ami eltereli a figyelmüket aztán képtelenek követni a gondolatmenetet.
A sok információ rendszerezése és szűrése is gondot okoz a többségnek, ezért a vége az, hogy előemésztett gondolatokat tálalnak sajátként. Amikor felteszed a kérdést, hogy "De miért?" akkor kiderül, hogy igazi indoklást nem tudnak mondani. Addig eljutnak, hogy ezt látta a youtube-on. A jelenséget, kísérletet el tudja mondani de hogy mi volt mögötte az már hiányzik.
Ezzel eljutottam odáig, hogy mi a bajom a sok szép színes jól megvágott harsány videóval. A fancy tálalás kerül a középpontba. Felrobbant, átégett, világított, stb. Arra, hogy mi volt a lezajló reakció vagy miért azokat az alkatrészeket szerelte be az adott gépbe már elsikkad.
Filmeknél is ez az irány. Egyre látványosabbak, az akciófilmekben a hullák száma exponenciálisan emelkedik, a poénok egyre durvább fingós-szarósak. A Bud Spencer filmek sem voltak a filmművészet remekei, de nem is ez volt a céljuk. Amin mi jól szórakoztunk, ezzel lássuk be elérték a céljuk, ma már nem elég a gyerekeknek, mert szimplán unják.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #58514 üzenetére
"szakmai" szemmel nem jok - de igazi kozonsegfilmek. de van egy csomo hasonlo, es vannak olyanok, amik minden szempontbol remekek.
informacio manapsag mindenkit sokkal tobb er, ez vhol jo, vhol nem. mert pl mi anno kb semmirol szolo par perces rajzfilmeket neztunk naponta, vmi egeszen egyszeru mondanivaloval, addig egy mai gyerek kepes es tud orakat ismeretterjeszto rajzfilmeket nezni, amibol valoban baromi sokat megtud. a fiam negy eves, de az allatkertben nem csak felismeri az allatokat, hanem azt is tudja, hogy viselkednek, milyenek a tulajdonsagai. ehhez korabban el kellett par konyvet olvasni, ami egy ovodaskoru gyereknel nehezen kivitelezheto. manapsag nem az informacio megszerzese a lenyeg, hanem a szelektalas, es a lenyeg kiemelese.
poen, de nekunk volt a 90es evek elejen egy tanarunk, akinel barmit lehetett hasznalni dolgozatnal. azt vallotta, hogy nem az a lenyeg, hogy fejbol vagj vmit, hanem az, hogy tudd, hogy hol kell megkeresni. a foszer mar akkor is a 70 fele jart, de a legnepszerubb tanar volt - es nem kicsit elorelato, pedig valoszinuleg sokat nem tudott az elkovetkezendo informacios tarsadalomrol.
nekem annyira nem volt nagy valtas az internet, mert elotte is kiolvastam az osszes hwes ujsagot (chip, alaplap, pcworld), inkabb csak a naprakeszseg volt a differencia, nem kellett a honap vegeig varni
de erdekes idoszak volt, amikor az anand, tomshardware, firingsquad, etc indult. a regi hwsw is megvolt, amikor meg nem volt foruma, es franko volt ott a kozosseg, amig ki nem nyirtak.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #58509 üzenetére
Masnak nem tudom mi, nekem a gyerekkorom (haverokkal panelban videokazirol), es a pozitiv hangulat. Szigoruan veve nem jo filmek, kevesbe szigoruan a kedvenceim
foleg a 77-84es idoszak. Barmikor kepes vagyok megnezni oket.
Arra is emlekszem, hogy az elso, amit lattam, a gyori strandon volt. Gyerekeknek matine - seriff az egbol, ovodas lehettem, ott jo huvos volt, es termeszetesen vetitogeprol ment (akkoriban nem volt itthon video). Multkor epp a hasonlo koru fiamat szocializaltam vele - pocsek film
-
válasz
RexMaximus #58505 üzenetére
Mostmár mondjátok el, hogy mi van, mert nem vágom.
Inni az már retró, de még mindig menő a fiatalok körében. De találkozni az nem nagyon, max a virtuális térben. Házi gamepartyra összetrombitálni a kölyköket mission impossible. Ha mégis sikerül, akkor a legmasszívabb joyokat kell előkapni úgy Dynablastereznek.
Lemaradt: Hol? Mikor? Lehetne akár topic bambizás is.
Lemaradt 2: torrenteket olvastam elsőre, úgy még érthetetlenebb.
-
jokeph
nagyúr
válasz
RexMaximus #58475 üzenetére
Ha kiadná, SC2-LOTV-ból is LAN-PARTYT tartanánk, függetlenül attól hogy online a játék. Azért mekkora már, hogy egy kupacba ott van X gép, lehet dumálni, stb.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #58461 üzenetére
o nagyjabol legalabb korhu alkatreszeket hasznal
a drvok nem stimmelnek altalaban.
a lanparty franko
nekem ket lanpartyzos korszakom volt, egy meg vmikor 96-98 kozott, akkor doomal, dukeal meg ilyesmivel toltuk, meg vmikor a 2000es evek elso feleben, a bf2 volt az utolso jatek, amivel jatszottunk. amugy is inkabb a singleplayereket preferaltam, a multiplayerbol a netes dolog meg sose erdekelt. szemelytelen az egesz, ugy tetszett, hogy a haverkockak osszejottek, es pizzaztunk, meg ejjel felkomaban toltuk
szerintem ma mar 11kor elaludnek.
-
snecy20
nagyúr
válasz
RexMaximus #58461 üzenetére
Kiváncsi lennék akkoriban kinek is volt így együtt PII 450-e és V2 SLI-je....
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #58456 üzenetére
Vannak pozitiv peldak, akik amellett, hogy megnyero szemelyisegek, megfelelo szakmai tudassal rendelkeznek, es emellett otletes a kepi vilag is... mint pl a hardwarecanucks haztesztjei. Nagyon kreativ, informativ, a faraszto ripacskodas nelkul.
-
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #58447 üzenetére
marmint uj gepet retrohazba?
szerintem erdemes a retrogepeknek megtartani, baromi ritkak a szep allapotu regi hazak. a szellozese meg fenyevekre van a mostani hazaktol.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #58418 üzenetére
most ket het szabin voltam
amugy max estenkent, ha alszik a gyerek. az infok, kutatasok, ilyesmi - azt barhol lehet, ahol van net.
-
envagyok
veterán
válasz
RexMaximus #58399 üzenetére
Elégtek, de sajnos annyira nem nyilvánvalóan. Büdös égett szag, füst nem volt.
Szerintem valami ütős feszt kaptak, amitől azonnal kipurcantak. -
válasz
RexMaximus #58396 üzenetére
Van egy 462- es fullréz hűtőm, annál én is a "lazítást" tervezem a felrakás előtt, ha nem enged az acél akkor pedig egy másik hűtő lazább lefogatóját alkalmazni hozzá.
-
envagyok
veterán
válasz
RexMaximus #58396 üzenetére
Nekem egy asus p2b nyírta ki a slot1 procijaim felét.
Hazahoztam, proci berak, nem megy. Mondom biztos régi bios, nem tamogatja, szépen belepakoltam 3-4-et egymás után. -
arn
félisten
válasz
RexMaximus #58211 üzenetére
96-97ben is nyomtak meg otthon a 486okat
-
Tim82
félisten
válasz
RexMaximus #57139 üzenetére
"NOS" = "New Old Stock"
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #57137 üzenetére
egy nos 486 hazat vennek
-
Tothg86
tag
válasz
RexMaximus #56320 üzenetére
Csatlakozom, anno Gf3 Ti 200-al toltam, szépen vitte. És micsoda grafikai ugrás volt!
-
r0b3r
senior tag
válasz
RexMaximus #55913 üzenetére
Ugyanolyan fém polcrendszert pakolnak, mint az Obi-s, valami hasonlót szeretnék, de ha lehet fehérben. Remélem nem lesz nagyon gáz a lakásban.
Meg valamelyik videójukban ott az állítható magasságú asztal is. Na az lesz még a következő terv, itt melóban is tök jól beváltak. Az Ikeás, tekerős még egészen megfizethető lenne otthonra.
-
Sanchez638
addikt
válasz
RexMaximus #55913 üzenetére
Van az a pénz ott...
-
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #55889 üzenetére
van a paxnal olcsobb ikeas megoldas ilyesmi celra: [link]
-
Tothg86
tag
válasz
Fűthető a garázsod?
A Pax váz tényleg egész jó áron van, praktikus is. Gondolom ez az üzleti modell, hogy megtetszik a relative olcso vaz, aztán már megveszed a kiegészítőket (ami viszont jó drága)
Rob: Nem rossz kifejezés egyébként, mert egy szóval leírja a jelenséget.
-
r0b3r
senior tag
válasz
Ciki, de a legutóbbi említése után rá kellett keresnem, hogy mi is az a ManCave. A fene gondolta, hogy már annak is divat nevet adnak, hogy az ember csinál magának egy praktikus garázst, műhelyt, dolgozó szobát, stb.
A garázs mondhatni kész, már csak a polcnet-es falipolcok és a különféle fali akasztók hiányoznak. A dolgozó szobába még a Paxnál is olcsóbbat terveztem. Mdf polclapos praktikeres fémpolcokat raknék plafonig. Igaz nem lenne valami szép, de cserébe jól terhelhető és sok kacatot elnyelne.
A pince/műhely kíván még legtöbb munkát. A falakat kellene rendbehozni, aztán mindent a végleges helyére rendezni. Most egy salgó polcrendszerre vannak rendezve a cuccaim, banános dobozokba. -
flymi
addikt
válasz
RexMaximus #55580 üzenetére
Akkor megveszem.
Hacsak le nem csúsztam erről is.
-
r0b3r
senior tag
válasz
RexMaximus #55361 üzenetére
(#55358) DBob, (#55361) RexMaximus
Most csak egy ilyen képem van, talán ismerős. A 4 műanyag köröm kapaszkodik elvileg a kerámia tokos proci oldalába, de az ugye sima, így nem sokat ér. Ezzel került hozzám a gép és ha jól emlékszem már kb 15 évvel ezelőtt is láttam ilyet, ugyanilyen procin. Törés, kopás nem látszik, alapból fura konstrukció. A körmök rövidek, nem érnek le a proci aljáig, és egyébként is ott már a foglalat van. Lehet, hogy inkább valami fémkupakosra való? Valami AMD K6/2 vagy ilyesmi? Sztem erre is olyan kellene, mint egy S370-re.
-
válasz
RexMaximus #55219 üzenetére
Fekete előlap kellett, mivel a ház maga fekete, szürke előlappal, fekete betéttel (meghajtók).
A külső X-Fi modul pedig szürke, fekete előlap, szürke betéttel (gombok). A távirányító is szürke-fekete.Sajnos, mondjuk a DVD író betegeskedik. A tálcát nem adja ki, ki kell adatni vele. Nem tudom fogasléc, vagy ékszíj tolná ki. Utóbbi csúszhat mondjuk, lehet a hibának oka.
Szívesen kicserélném egy jó állapotúra, de mivel használni (dvd-t írni, olvasni) nem fogok vele, emiatt pénzt se adok egy másik példányért. Igaz, emiatt nem is annyira bosszant. Csak azért mégis
-
válasz
RexMaximus #55058 üzenetére
Asszem, ha még jól rémlik 386 DX25 > Cyrix 486DX40 > K5 > Cyrix 6x86MX PR233 > PR300 > K6-2 > K6-2+ > Athlon volt a sorrend.
-
envagyok
veterán
válasz
RexMaximus #55027 üzenetére
Ha valós, rgy hét múlva tele lesz a jófogás/ha ezekkel a cuccokkal.
Egy veterános klubtársam betegen listát írt az asszonnynak, mit mennyiért kell eladni. -
válasz
RexMaximus #55027 üzenetére
Nagy része mára ér valamit, de van ott jó pár gép ami "aprópénz" Egy G3-as MAC nem ér annyit, mint valami kuriózum. De ilyen mennyiségben már simán fedezi a befektetett időt/pénzt és a tényleg ritka dolgokat ha megtartják, akkor is simán nyereséges. Nem irigylem, legalábbis azt nem ami a padlástérben van.
-
MMIX
addikt
válasz
RexMaximus #54970 üzenetére
1997.10.21 Carrera a bolt.
3.5" A: DRIVE 1.44FDD/120MB MO 21980Ft.
3.5" 120Mb lemez 2300Ft.
3.5" 1.44 FloppyDrive 3120Ft. (99 március, Samsung Drive 2550Ft, Compart bolt)Lemez noname 600Ft.
Sony 1260Ft.Nettó árak +25% áfa.
-
envagyok
veterán
válasz
RexMaximus #54964 üzenetére
Én napokban 2 különlegesebb procit szereztem be:
Egy Intel Pentium 6500k-t ami szorzózármentes, 45nm wolfdale core2 magra épül csak felezett cache mennyiséggel.És egy Pentium 4 confidental vadonatúj, vadonatúj hűtővel, még rajta a paszta, a procit sem tudom mit jelent a confidental hogy szorzómentes-e vagy sem, a szám alapján egy Pentium 4 641.
Van még tucatnyi S478, 775 P4, core 2 6-9-es sorozatig, 486,P1,P MMX, s370 procik tutalatin is, slot 1 , slot A , socket 754, Socket 939, AM2, AM2+ sima és Black Edition 2 és 4 magos cuccok ha vkit tudtok akit érdekel vmi, ne kíméljen.
-
r0b3r
senior tag
válasz
Ilyen van nekem is a 486ban.
-
arn
félisten
válasz
Dx2, dx4 a legszebb procik
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #54961 üzenetére
hat nekem 90%ban egyik nap feladjak, masik nap ott van (gyorben)... osztrak postanal ilyen, meg elvetve se fordul elo. nem is emlekszem, hogy barmit kiszallitottak volna harom napon belul. becsen belul kering vagy ket napot. igazabol hasonlo ido alatt jon meg, mintha kulfoldrol rendelem (pl amazonrol).
-
Ranagol_5
senior tag
válasz
RexMaximus #54952 üzenetére
Hozzam epp az utobbi honapban kerult vissza az Asus 5870-em, amit megjeleneskor 106ezerert vettem. Azota folyamatosan hasznalatban volt, most pihenget csupan 1-2 honapja, szoval azert ez a kijelentesed nem igaz. Foleg, hogy a barati koromben is tobb 5870 volt tobb markaban, es amelyikrol meg tudok, azok a mai napig gyurik a pixeleket.
Adyka: Ha ekkora balfasz volt, nem csodalom, hogy kikopott az oreg.
-
quailstorm
félisten
válasz
RexMaximus #54675 üzenetére
Pls no.
Mienk sose volt ilyen szép, de én már kidobtam a fenébe. Ennél rosszabb táp kialakítás nem létezik egyszerűen. Palomino-val vettük még anno újonnan, a táp és a CPU venti közt volt 2cm. Hűtés, légáramlás katasztrofális. Aztán szétfúrtuk, úgy jobb lett. Kép most nincs kéznél, mert az még imageshackre ment ami fizetős lett.
-
r0b3r
senior tag
válasz
Szép darab. De egy ilyen nekem ránézésre kicsi lenne az alaplaphoz. Egyébként az enyém sem fiatal, 2002-es. Csak egy pár évvel fiatalabb az alaplapnál.
-
Sanchez638
addikt
válasz
RexMaximus #54678 üzenetére
Szerintem ezek pont ugyan azok a házak, csak az elejét variálták.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
-
Sanchez638
addikt
válasz
Asus Tuv4-x valami ilyesmi házba volt. Majd holnap meglesem. Oldalt van a táp, fekete belső, merevlemezt két oldalt tudod befogatni mert alulra kiesik stb.
-
r0b3r
senior tag
válasz
RexMaximus #54489 üzenetére
Ez jó hír.
Csak hegyes fejem van hozzá, de majd a következő conrados rendelésnél veszek más fajtát is.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #54403 üzenetére
Az atxes hazba belerakhatod az atset is. A laptesztles annyibol allna, hogy rafekteted a lapot, berakod a kartyakat, lenyomod a kartyarogzitot, igy fixen van tartva, de a kartyarogzito felhajtasaval ki is kaphatod az egeszet. Nem szeretem, ha lifegnek a kartyak. Foleg ha csatlakozatsz is hozza vmit.
Ket tuske eleg a fix rogziteshez, a tobbi lehetne tavtarto. Igazabol egy falap is tokeletesen megtenne, de a kartyarogzites megbonyolitja, es egy kismeretu haznal kisebb terfogatban ugyis nehez barmit megoldani. Az egeszet egy felhajthato szekrenybe rejtenem.
-
Sanchez638
addikt
válasz
RexMaximus #54403 üzenetére
WD Velociraptor X talán, ennek is műanyag a teteje.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #54391 üzenetére
Ez igy nekem nem tobb, mint egy alaplapos doboz
szeretnem a kartyakat lerogziteni. Azert is jott a hazbelsos otlet, a chieftekeknel ehhez nem kell csavar. A laphoz meg vmi tuskek kellenenek, amire raul a furatoknal.
-
r0b3r
senior tag
válasz
RexMaximus #54391 üzenetére
Ezekre még lehetne csinálni egy keretet a kártyák rögzítéséhez ugye? Mint a bányász gépeknél.
Hogy érdemes rákeresni ezekre az alkatrész tesztre való keretekre? Ezeket nevezik open-air keretnek? A pincébe el tudnék képzelni egy ilyet, hogy ne kelljen mindig szétborítani valamelyik kész gépemet. Van is hozzá tápom, alaplapom.
-
satee76
aktív tag
válasz
RexMaximus #54368 üzenetére
Ugyanígy néz ki az EP45-DS4. Nekem az a mai napig a fő gépem.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
RexMaximus #54366 üzenetére
Gyönyörűségesek. gratulálok.
Más.
Ezeken a lapokon mindig, röhögök.
Mennyi kevertlikőrt, aromásított Cherry Brandy-t kellett elfogyasztani a mérnöknek, aki így álmodta meg 45%-ban az északihídat?
Vagy ez valami védjegyezett a brandra utaló megkülömbözetőjegy? -
arn
félisten
válasz
sokat gondolkodtam en is vmi hasonlo megoldason, hogy csinalok egy retroszekrenyt, alul belemenne ket komplett gep, felul meg lenne egy tesztbench, felnyithato ajtoval. mert szivesen epitek ideiglenes konfigokat, de annyira nem hasznosak, hogy allandoan foglaljak a helyet.
sok filozas utan mindig oda lyukadok ki, hogy egyszerubb egy regi gepet atalakitani ilyesmi celra, csak mint egy keret belemenne egy szekrenybe.
a vinyo hangja fog a jovo pcibol a legjobban hianyozni
olyan mintha egy elektromos mozdonyt hasonlitanek egy gozmozdonyhoz,
-
válasz
RexMaximus #54368 üzenetére
Jól néztem, DS4 sorozat az enyém is - GA-MA790GP-DS4H. Az AMD fronton bizonyított, megbízható, stabil, gondolom a 775- el sem volt/van gond ?
-
válasz
Szép, rendezett az egész, fiókok meg minden. Az első fotón a 775 lapnak mi a pontos típusa ?, úgy látom hogy az AM2+ lapomnak a 775 alteregója.
-
r0b3r
senior tag
válasz
RexMaximus #54364 üzenetére
Kicsiből eddig hiány volt nekem is, tegnap rendeltem meg az utolsót.
-
r0b3r
senior tag
válasz
RexMaximus #54361 üzenetére
El nem tudom képzelni honnan szereztek ennyi cuccot és főleg egyszerre. Egyébként jó kis meló lesz. Csak sárgulok.
Nekem tegnap sikerült vennem egy 270Mb-osat... annak is örülök, mehet a 386-ba. -
flymi
addikt
válasz
RexMaximus #54358 üzenetére
ABIT BH6 + Slot1 PIII 450MHz
32MB ram
Ati Rage 128
A képek szerint két odd és egy floppy, valamint egy Mercury táp is van benne, de nem biztos, hogy utóbbit én azt akarom.Ennyit tudok róla, meg egy csini kis gépházban van az egész. Hardveraprón fent van még a hirdetés, de gondolom nem lehet itt megosztani, de privátban dobok egy linket.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #54162 üzenetére
fogalmam sincs, hogy jutottam el ezekig a hwoldalakig... de arra emlekszem, hogy a p2 benchmarkjait mar aktivan bugaztam neten, amikor megjelent
igy az mmx/bx korszakban mar eleg felkeszult voltam abbol, mint mit veszek legkozelebb.
nekem ez a vmit hasonlitok vmivel, eleg kardinalis dolog volt, mivel mar kozepsuliban is mindig bekeredzkedtem az uj geptermekbe, tanarikba es a hasonlitgattam a 486dx2ot a dxel meg az otthoni dlcvel. probaltam osszegyujteni a bencheket, es adatbazisokat csinaltam belole, ami az akkori magazinokban baromi ritkan fordult elo. ha vmelyik haver vett vmit, atmentem letesztelni. a magyar magazinokban ilyesmi tesztek nem voltak tul gyakoriak - ezutan a netes hasonlitgatasok a nalunk meg nem is kaphato hwekkel - maga volt a mennyorszag.
95 elott alig volt epkezlab benchmark, csak azutan kezdtek elszaporodni.
-
válasz
RexMaximus #54156 üzenetére
A 486- os alaplapjaim beszkennelt leírásait a lapjáról töltöttem le, valamelyik vinyómon meg is vannak. Kerestem a honlap linkjét is, valamelyik gépen lementetten, egyelőre nem találtam, nemtom megvan-e még az oldal ?
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #54156 üzenetére
akkor lehet csak en talalkoztam vele kesobb
akkoriban en csak chipet, computer panoramat, alaplapot, meg ilyesmit olvastam rendszeresen. a netes hwscene meg csak olyan 97-98 kornyeken indult (tomshardware, sharkyextreme, anand, etc), a magyar meg 99 kornyeken (hwsw).
-
válasz
RexMaximus #54009 üzenetére
Én még mindig a 80-as éveket taposom, a PC már young timer mióta nem kezeli a magnót és "egyszerűen" tudok hozzá boot lemezt készíteni. Mondjuk a 360-as floppy lemezekkel már jobban meggyűlik a bajom, de van vésztartalék. Ranagolnak mutattam is DOS 3.3 Sicherungskopie feliratú vastartalékot. Egy Commodore PC mellé kaptam őket
Megjött a //c-hez a serial kábelnek való anyag, kezdődhet a forrasztgatás
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #54006 üzenetére
Amit ujabban szerzemeny, azon gyanusan sok olyan elem van, mint az en inwin hazamon.
-
válasz
RexMaximus #54006 üzenetére
Én örülök, hogy van élet és új emberek is.
Közben pedig próbálom lassan elolvasni a könyveket amik jöttek. Két új 8bit magazin jött.
-
RexMaximus
senior tag
válasz
RexMaximus #54003 üzenetére
arn
Megvan, ebben a hozzaszolasban vannak az emlitett haz kepei: [link]
Elejet leszamitva ugyanaz az a vas.
Porog rendesen ez a csoport azert, hany hozzaszolas szuletett azota
-
flymi
addikt
válasz
RexMaximus #53954 üzenetére
Nekem nagyon bejönnek az ilyen batár gépházak. (pl.: Maxdata, Chifi és tsai) Ezekben még volt anyag rendesen.
Ha véletlenül hirdetnek is hasonlót, akkor 90%-ban csak személyes átvétellel, amiből 99.99%, hogy nem az én lakhelyemen van, így esélytelen sajnos szereznem, pedig gyarapodnak a konfigok.
A moddolás továbbra is parkolópályás, két valamire való gépházat mondjuk már atomjaira szétkaptam, a többi meg nagyjából szóra sem érdemes, mert az első tavaszi szél elfújja, ha nincs rajtuk egy féltégla, régi nyeklik-nyaklik P4 gépházak.Viszont ha ennyire vágjátok a gépház témát, majd lövök egy képet az egyik kuckóról, érdekelne nagyjából mikorra datálnátok, mert nem láttam benne sehol Q.C. plecsnit.
-
Sanchez638
addikt
válasz
Asusnak volt ilyen világa. TUV4X es barbone gép. Oda meg a Casetek gyártotta. (Ugyan ez a oldalt táp,téglalap alakú bekapcs gomb, és s forma világ is.)
-
r0b3r
senior tag
válasz
Szép fogás! Jó állapotúaknak tűnnek így szemből.
Nekem sajna nincs ekkora szerencsém a napokban...lassan repülni fog egy Voodoo 2 az ablakon. -
arn
félisten
válasz
A felso szerintem egy inwin haz a gombok formaja alapjan, 98-99.
-
envagyok
veterán
válasz
RexMaximus #53931 üzenetére
Mindegyik konfigon korhű játékok futnak, amiket még régen beszereztem. Most játszom újra őket.
Nem is gondoltam volna hogy pl Quake III-ban még ekkora mozgás van, több száz szerveren nyomják. A teljesség igénye nélkül :
Stunt GP, Re-Volt, Call Of Duty 1,2,4, Battlefield 1942, 2, Colin McRae rally, Dirt, Crysis, Far Cry, Mafia, race driver grid, stb.
A játékok mindig arra a gépre vannak rakva, ami korban legjobban megfelel, kivéve ha azon túl lassú.
Néha szoktunk fiammal haverokkal házi versenyt csinálni, néha csak tesztelgetek velük játékot, vga-kat, pl végigpróbálom a korban beillő vga-imat, melyik a leggyorsabb, szóval így elbaromkodok.
Néha rámjön a tuningolás, akkor azzal szórakozok.
Ilyesmik. -
válasz
RexMaximus #53932 üzenetére
A PR200-as MX-et sikerült 200MHz-en járatni ebben a tesztben. Úgy már egész frankó, még a sima Pentium 200-at is beéri quake alatt.
Közben a tegnapi 486 is alakult. Az elemtartó alatt volt korrodált. Azt kijavítottam, azóta nem felejti el a beállításokat. De azóta nem ismeri fel helyesen a CF kártyát. Ami azért vicces, mert a merevlemezeket meg igen. Ez a tipikus WTF kategória.
-
envagyok
veterán
válasz
RexMaximus #53751 üzenetére
Én is most agyalok pkexi házakon a retró konfigoknak.
Találtam is tök jó akril fekvő házakat, de 14k-ért sajnálnék megvenni 7-szer,
Esetleg fából lenne még buli.. Egy lapra szerelni az alaplapot, ha nem használod ráteszel egy felül nyitott karton v műanyag dobozt -
arn
félisten
válasz
RexMaximus #53756 üzenetére
Mar eleg oreg db
persze hogy megy feljebb az obi, csak eppen nem rajzol olyan szepen - a fujiknal epp az obikat szeretem a legjobban mas rendszerekben ritka az ilyen karakteres.
-
arn
félisten
válasz
RexMaximus #53751 üzenetére
Igy is f8 es 3-4sec volt a zarido...
es ez csak apsc, 35mm.
-
flymi
addikt
válasz
RexMaximus #53691 üzenetére
Leszedtem a progit, telepítettem.
Google Drive -> Az uccsó két képen van, amit lát a progi. Ebből nekem még nem jött le semmi, hogy miért nincs a sajátgépben, de majd felhomályosítasz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Házimozi belépő szinten
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Apple MacBook
- Trollok komolyan
- Okos Otthon / Smart Home
- Akciófigyelő: Ingyenes Steamen a Borderlands 2
- AliExpress tapasztalatok
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Tápokról alaposan - mélyvíz
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600X - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Ryzen 5 5600G + Cooler Master Hyper hűtőborda / G.Skill AEGIS CL16 DDR4 3200MHz
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- 35" ASUS ROG Swift PG35VQ curved GAMER monitor
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RX 7600 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest