Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz snecy20 #52913 üzenetére
"Hogy rohamtempóban öregszünk" vs. "idén Novemberben lesz 10 éve hogy a Core i7 brand bemutatkozott a Nehalemmel"
Én inkább az utóbbiból indulok ki.
Sajnos, már szinte semmi sem változik. Kicsit csavarunk mindenen picit felfelé, aztán megint jó lesz a népnek.
Ez részben jó, mert már a SW-es változások nem igénylik valóban az egyre jobb és erősebb HW-t.
Részben rossz, mert az i3770-et nem éri meg lecserélnem (intelre legalábbis) mai napig. Pedig 2012-ben vettem emlékeim szerint.Mellesleg, mennyire nem változik semmit: épp az imént néztem, valaki egy ~6-7 éves Intel Atom alaplapot akar eladni, 25 ezer forintért, itt a PH-n.
A 90-es években? Megvetted a kis 386-os alaplapodat, következő hónapban már fele annyit ért. 2018? Újkori áránál többért akarnak HW-t eladni az emberek. Mert a beárazós topikban azt mondták nekik, ennyit ér. Pedig épp az egyedüli fejlődés, az SoC-os Intelekben volt. Beszarás, milyen kis teljesítményből, milyen teljesítményeket hoznak ki. Mindennapi desktop gépem egy J4205 és esküszöm, bőven hozza egy izmosabb Core2Duo teljesítményét. -
arn
félisten
válasz snecy20 #52929 üzenetére
persze pro es kontra... de akkor nem kerultek ennyibe a gepek, es az se volt jellemzo, hogy a tobb mint 10 eves crysis meg ma is egesz jol nez ki. kb 25 eve fejlesztem eleg hasonlo szintre a masinat, de sose vettem ilyen dragan alkatreszeket. egy honapja vettem vinyot - talan 10%al volt olcsobb ujonnan ugyanaz a tipus, mint negy eve. a nagyobbak meg csak aranyosan dragabbak lettek. korabban is voltak ee procik, de alig lassabban es joval olcsobban volt alternativa. videokartyak detto - dragult az ajanlott ar is, de mikozben korabban az alatt lehetett kartyakat venni, most afelett. es ez a "mainstream" gtx pl, nem a titan, ami a csucsot jelenti.
belekergetik egy olyan spiralba a piacot, hogy nagy pofaraeses lesz belole, az az egyre fogyatkozo vasarlo tabor nem fogja kifizetni a fejlesztesi koltsegeket. a jatekfejesztok meg nem fognak egy ilyen retegnek fejleszteni, hanem olyannak, amin elfut a sw. ha meg nincs ami kihasznalja, miert cserelnenek? most kezd kicsit felpezsdulni a dolog, de szerintem baromi rosszul teszik, ha x evente jelenik csak meg vmi, de azt is folyamatosan magasabbra pozicionaljak, az emberek csak kivarnak, mert eleg meg a regi.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
zoltanz
nagyúr
-
RexMaximus
senior tag
válasz snecy20 #52951 üzenetére
A jo oreg DC, nemreg magyaraznom kellett valakinek, hogy mi az. Egybol elfogyaszottam akkor az osszes Dragon Ballt, szerintem az volt az elso nyomjuk le egybe az osszes reszt a sorozatbol elmenyem, orrverzesig
Igen, akkor meg kiirtuk a biztonsagi menteseket, ma mar ilyesmit nemnagyon csinalunk, kozel sem olyan tetelben.
Az a vicc, hogy meg DC-n is lehetett erdekes arcokkal "talalkozni", nem csak tartalommal, picit olyan irc-s volt a hangulata. Fol kene nezni ra, elemegez
(#52949) arn
Ez egy baromi jo monitor, volt ilyenem egy ideig, de sajnos elhalalozott a panelje, sajnaltam. De amugy baromi jo konstrukcio
[ Szerkesztve ]
-
Spec
őstag
válasz snecy20 #53159 üzenetére
Sejtelmem sincs mi lehet. Egy rakat ilyen-olyan IC összetákolva egy lapon. Szerintem valami házilag barkácsolt vezérlőkártya lehetett egy masinában. Jelenleg inkább elektronikai hulladék
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
quailstorm
nagyúr
válasz snecy20 #53256 üzenetére
Számomra az a legkínosabb. Csúnyán öregszik. Inkább nézem a Mátrix/MaxPaynet, azon nem érzem annyira, hogy mű.
Az a sprite mozgatás elsőre tényleg ütősnek tűnhet, főleg kis felbontáson. De nagy felbontáson...
Lényegében egész ágakat sokszoroztak le, átlátszósággal ellátott sprite forgatása az egész, ráadásul csökkentett mozgásfázis-ábrázolással (aka laggol).
Mérni valószínűleg lehet vele, és jó kompromisszum volt anno, hogy a csúcshardveren lefutott folyamatosan, meg ki is nézett valahogy. De egyébként ez egy olyan illúzió, amit minél tovább nézel annál rosszabb lesz.
3DMark 2003 Mother Nature test az már igen, ott már normálisan meg van csinálva a fa, nem csak "papírdarabok darabos forgatása történik eltolt fázissal".
2001SE-ben a víz se az igazi valahogy.Sprite forgatásnál most utólag nem vagyok biztos benne, hogy tényleg kevesebb a mozgásfázis mint a képkocka, lehet a szemem be lett csapva, bizonyos ágaknál úgy tűnt elsőre. De attól még a klónozott egész ágak forgatása a sprite talppontja körül elég bizarr.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz snecy20 #53260 üzenetére
Én nem várok semmit. Nekem a 2001SE nature tesztje mai szemmel mókás és gagyi a matematikai inga módjára forgatott komplett ágak miatt. Ennyi.
De ha tényleg válaszolni kell, akkor ilyen fát vártam volna: [link], ahol az ágak és a levelek csontvázanimációval mozognak és nem pedig lógatott inga módjára.
Az is lefutott volna a korabeli vasakon.Olyat akartak ábrázolni, amit nem tudtak, mert nem volt meg rá az eszköz vagy a hardver vagy a szándék. Ezért piszok egyszerű modellel mégis ábrázolták, az eredmény meg egy gyorsan öregedő gagyi lett. Mint a 2D papírfák a Half-Life-ból. Csak míg egy FPS játékban a papírfa marginális kérdés, addig a nature teszt 95%-ban fákat nézel, és ha a fák gagyik, nos, akkor végig gagyi lesz.
Car Chase és Matrix scene-ek viszont semmi olyat nem használnak, amit azóta teljesen másképp oldanának meg. Csak részletesebben. Csontváz, ragdoll, tükröződés, füst, minden vállalható a mai napig.
(#53264) arn: a többi teszttel nincs bajom, még a Dragonos amin látszik a korabeli hardverlimit, de ez ilyen.
(#53266) snecy20 : ja a HL2 forradalmi volt. Az arcanimációk, a mimic engine. A hullámformára megírt szájmozgás. Víz+helikopter és hidroplán. Kidolgozott karakterek. Havoc fizika meg a gravity gun... Igen az átlag textúrája az tényleg kicsi mai szemmel, de ez pont egy olyan játék, ami közel teljes pompájában ment egy DX8-as átlagkártyán, ami remek eredmény.
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
-
Yutani
nagyúr
válasz snecy20 #53266 üzenetére
Ne felejtsük el, hogy a HL2 alatt dolgozó Source engine azért kapott az évek alatt update-t, tehát a mostani HL2 sem pont úgy néz ki, mint ahogy 2004-ben megjelent. Persze ettől függetlenül tényleg szépen öregszik, mai napig No.1 számomra is.
Meg van egy HL2 Update verzió is, azt is érdemes megnézni.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
-
-
alvaro
senior tag
válasz snecy20 #53287 üzenetére
Az 1GHz-nek két hasonló képességű, egymással egy pályán versenyző processzorral mentek neki. A 2GHz-et viszont az Intel egy "órajel lufi" Willamette maggal érte el, az AMD meg nagyon, nagyon sokkal lemaradva a T'bred B-vel. Akkor az Intel már a jó ég tudja, hol járt, alighanem a 3-at is megfutotta addigra.
frescho, gratula a 3.5 naphoz Ennyi türelmem nekem nem lett volna, az egyszer biztos
[ Szerkesztve ]
-
quailstorm
nagyúr
válasz snecy20 #53301 üzenetére
Descent, mert valós 3D teret képez le a Quake előtt.
Prince of Persia, mert digitalizált mozgást használ teljes mozgásfázis-ábrázolással. rotoscope Bár ez necces, csak a megjelenés 1990.
Commander Keen mert scroll PC-n.
A Wolf3D nem az első ID raycaster, volt ott Hovertank és Catacomb3D is. -
RexMaximus
senior tag
-
Spec
őstag
válasz snecy20 #53305 üzenetére
Fúúú ezzel a Motorheaddel nagyon sokat toltam én is. Nagyon emlékszem erre az eltúlzott metal tükröződésre, meg a csiri-csáré pályáira, de valahogy tényleg jól nézett ki. És jól is ment az akkori gépemen, ami külön öröm volt.
Nekem egy különleges élményt nyújtott a Stratosphere: Conquest of The Skies játék is. Nem mondanám korszakalkotónak, és különösebben szép se volt ,de valahogy az akkori technikai környezetben mégis nagyon szokatlan volt 3D-s repülő szigetekkel csatázni a levegőben. Én sokat játszottam vele.
A stratégiai játékok közül nekem iylen meglepetés játék az Ancient Conquest volt, mely akkoriban szerintem messze jobban nézett ki, int amit várt volna az ember tőle. persze mai szemmel nézve már elég gagyi, de még most is kipróbálom időnként
"They were the only species to offer true resistance to the Borg." – Seven of Nine
-
-
MaxxDamage
félisten
válasz snecy20 #53301 üzenetére
Régi kedvencem volt valami Motoros Game (1 és 2.-ik része volt jó) a kínai nagy falon is kellett menni, olyan pálya is volt. Carmageddon 1 és 2 is szuper játék volt (mind2 megvan eredeti kiadásban (UK) és a Commandos is nagy kedvenc volt meg a StarCraft első kiadás. A Mortal Kombat részekről nem is beszélve. Első "csúcs" gépem ez 233MHz MMX volt Ati Rage 3D (ki/be helyezhető memória chippel) és Voodoo 1-2 kártyákkal (azelőtt meg kbyte-ba volt mérve a memória/VGA RAM-ja nem megába, ha jól rémlik ), aztán jött a GeForce széria.
MD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
MaxxDamage
félisten
válasz snecy20 #53316 üzenetére
Moto Racer volt az
Akkor de jó volt. Grafika (felbontás) visszavesz és jobban futottMD
L◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
arn
félisten
-
izee
őstag
válasz snecy20 #53329 üzenetére
Metal Mutant állóképekben jó, csíptem.
Identicalness is the tendency to propagate to collaborate and to interact only with people who are very very very very very much like you. Epitome of this is the selfie. https://www.youtube.com/watch?v=dmXcjvL9VSc&t=39m45s
-
bacsis
Közösségépítő
-
siti
őstag
válasz snecy20 #54272 üzenetére
tüzesróka behozta most, mily találó... nektek se nőt be a fejetek
Füle -> 9. BRSZK -> 2024. Június 22-23. (hamarosan beérjük a Fast and furious sorozatot)
-
arn
félisten
válasz snecy20 #54293 üzenetére
szerintem 20 ev mulva nem lesz mai ertelemben vett pc, de epiteni alapvetoen azt epitek, amit nosztalgikusnak erzek. nekem a "hoskor" a 90es evek, igy ez erdekel elsosorban, de a 2000es eveket is abszolut gyujthetonek talalom, mert olyan 2010ig nagyon pezsgett a dolog. de emellett hasznalni is szeretnem ezeket a gepeket (legalabb tesztelesi cellal, de inkabb korabeli programokkal), igy olyan dolgokat gyujtok be, amik lefednek egy korszakot, illetve nagyobb lepcsot jelentettek. igy a gep szinten egyelore ezeket tartom:
1990-95 - dx4 vlb, dos622
95-2000 - p3 gf256, win98se
2000-2006 - c2q 8800gtx, winxpsp2facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
-
Tim82
félisten
válasz snecy20 #54308 üzenetére
Nemtom, de 2004-ben már volt laptopban 2048*1536-os felbontás, IPS panellel (IBM Thinkpad R50p). (De természetesen az Apple "találta fel" a retina display-t.)
"You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - Audio-GD NFB-11.32 DAC/fejeserősítő eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA
-
válasz snecy20 #54306 üzenetére
Csak ezt [link], de majd megnézem PIII- ak alatt is. Az MX- eket cserélem majd Ti200/4200/FX5700- ekre, lemérem előtte, utána.
Ja, meg a SlotA- ban csináltam video válogatást, ott is a legerősebb, a R9800 lenyomta, a Ti- okat - jó mondjuk ott már erősebb, 800Mhz- es a CPU.
A 3 test probléma nem megoldható.
-
zoltanz
nagyúr
válasz snecy20 #54440 üzenetére
Igen, valahol. Gondolom ezek a műsoros CD-DVD-ket érintik, az üreseket újraírhatóakat nem?
Azt hülyeségnek tartom, hogy a sok letöltő miatt, ebben a felhő szolgáltatóknak is nagy szerepük van. (és közvetvetve a szolgáltatóknak akik használható feltöltési sávszélt biztosítanak. )
Mondjuk én azért néha írok még lemezt telepítő/egyebet.
Veszek hanglemezt is, amiket nem valószínű kiadnak LP-n újra, valamint sokat kapok könyv melléklettel, újságokkal, idegen nyelv könyvek stb.[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor!
- AMD Ryzen 5 2600 6-Core 3.4GHz (up to 3.9 GHz)OEM Processzor!
- AMD Ryzen 5 1600 6-Core 3.2GHz (up to 3.6GHz) AM4 OEM Processzor
- AMD FX-8320 8-Core 3.5GHz AM3+ Processzor
- AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest