Hirdetés
-
LOGOUT.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
RexMaximus
senior tag
Hude jo, hogy idekeveredtem. Egy K6-os procinak koszonhetoen
Egybol lenne is kerdesem - AT tapok eseten tudtok konkret tipusokat amik megbizhatoak voltak? Nagyobb 300W+ peldanyok belevel talalkozott mar valaki (sokszor nagyobb meretuek is voltak es toronyhazakban, szerverekben fordult elo)? Mennyivel megbizhatobbak a "sima" valtozatoknal?
-
RexMaximus
senior tag
válasz DarthSun #28558 üzenetére
Mas volt a tapasztalatom anno. Foleg a sarga matrivas fekete piros feliratu - nem emlekszem milyen fajtaju tapok.
Ujabbakbol meg a jvc(vagy ilyesmi) acorp, vné és társa mind kisertetiessen hasonlo beluek . Fel akarok ujitani egy adagot (kondicsere meg ami kell) de ezekhez eleve jo peldanyokat keresnek. Feltem a gepeket amiket rajuk kotom, mert tapot egyszerübb javitani mint egy elegetett alaplapot pl.
-
RexMaximus
senior tag
válasz Yutani #28547 üzenetére
SB live-al nekem is hasonlo elmenyem volt amikor megvettem. Fantasztikus volt elozoekhez kepest. Addig azt gondoltam, hogy a pc ennyit tud leszamitva a soktizezres kartyakat. Pl arra nem emlekszem, hogy az SB 2.0 jelentosen jobb let volna a "noname" cuccoknal. (volt egy nagy Dobozos SB2.0-am, de orulnek neki ma )
Utana ujbol ilyen elmeny "pc" laptopm vs macbook, htc desire / HD7 / iPhone4-nél volt amikor kikotottem oket erositore. Apple default megoldasa hang teren finoman szolva erosebb volt
-
RexMaximus
senior tag
hehe, pont ilyen meghajtom volt matsushita/panasonic, vezerlokartyaval. Az sb akkor sb 2.0 lenne? Ilyenem is volt egy dobozos peldany. Szep nagy doboz volt, egy beszelos papagajos program is volt hozza, sajnalom mar, hogy nincs meg... Kicsit mutans konfig ha az alkatreszek korat nezzuk
sb 2.0 volt az elso hangkartyam, vegre nem a pc speaker szolt. Huu mekkora elmeny volt ezzel, fejhalgaton (faternak volt jofajtaja Kos a hifihez) Alone In The Darkban jatszani. Majd betojtam sokszor. Nomeg a Wolf 3D . Azert az is hozzatartozik az igazsaghoz, hogy nem volt valami szep hangja annak a kartyanak. Node akkor is zsir volt
No es milyen "hangfalam" volt a gephez?:
Idosebbek ismerhetik, "vokmen"-hez hasznaltak sokan .
-
RexMaximus
senior tag
válasz Sanchez638 #28697 üzenetére
Itt van egy manual voltmod. Amennyiben erre gondoltal .
-
-
RexMaximus
senior tag
válasz bacsis #28708 üzenetére
lesarkaza mellett, jopar alaplapjavitast is hozott a koynhara. Csavarhuzoval vegigszant lapok korszaka . Sok konfigot ugy raktam ossze akkoriban, hogy azzal kezdtem durvabb hutoknel hogy kicsit megdolgoztam a leszoritott. Fenemod erosek voltak, nemejet csavarhuzoval is emberes volt lenyomni. Persze kallantyu vagy mas nem volt rajta ehhez a muvelethez…. Azert mindig volt egy kis para leszoritas elott, 30k-s procikat nem lett volna jovedelmezo lezuzni
-
RexMaximus
senior tag
Urak!
Hozzam kerult egy Silicon Graphics 330-as konfig. Hdd nelkul. De nem talalok rola infot, hogy milyen hdd-vel szerelhettek. Ugyanez a helyzett az ODD-vel. Esetleg ismeri valaki jobban ezt a gepet?
Mas - valaki dolgozot hasonloval linux altt? Neadjisten ismeri az IRIX rendszert? Vagy ismertek e valakit aki ismer valakit aki hasznalt ilyet munkara es meselne is rola?
Rakattantam a masinara es az emlitett dolgokat akarom majd ratelepiteni, probalgatni stb, mert ezzel a geppel az igazi
Szerk.: egy par hss es 5,25" sin is erdekelne hozza. Illetve egy 5,25" eredeti takaro. Feher bigyokat szakszeruen eltavoltiottam mar belole.
Koszonom!
[ Szerkesztve ]
-
RexMaximus
senior tag
Retro teszt projektemhez keresek hibas vga-kat. Ha osszegyulik egy adag a munkahelyemen vlsz tudok beloluk menteni. Ha akad nalatok ilyen akkor erdekelhetnek! Alatlaban adott korszak csucskartyai erdekelnek elsosorban.
-
RexMaximus
senior tag
válasz Sanchez638 #28843 üzenetére
huuu az Asus lapra emlekszem. Leginkabb onnan, hogy joval dragabb volt anno mint a Tomato "testvere" . Hasonlo dizajnja volt a dobozanak mint a cusl2-nek . Valakinek van esetleg Tomato ss7-es lapja? En egyet sem talatam, neten se nagyon...
-
RexMaximus
senior tag
válasz DarthSun #28849 üzenetére
aktualis koraban abbol jart jopar a kezemben, kb hasonlo procival mint a tied . Rengeteg volt beloluk csak meglepett, hogy mostanaban eggyel se futok ossze. Pl. Asus az eleg draga volt. Most meg retrozas kozben lapok egyharmada kb Asus a 486-P1 kategoriaban.
Lehet az volt az elso atx lapos gep amit osszeraktam. Milyen szuperisztikus elmeny volt, hogy magatol lekapcsol ha kiloted a windowst
-
RexMaximus
senior tag
Nem pc de retro - Gyu (Dragon Gyorgy) kezdemenyezesevel ma van az elso nemzetkozi AMIGA nap. Tuti tele lesz kepekkel a csoport, erdemes lehet nezegetni majd.
[ Szerkesztve ]
-
RexMaximus
senior tag
válasz Sanchez638 #28892 üzenetére
1.4tua cerka - lattam, van is belole 1db
-
RexMaximus
senior tag
válasz Sanchez638 #28903 üzenetére
gyakorlatban tenyleg annyira ertekes ez? vagy csak gyujtemeny miatt fontos?
-
RexMaximus
senior tag
mas topicokban nem tudtak segiteni igy itt is felteszem a kerdest, hatha :
"Van egy Asus K8N-DL + 2db Opteron 880 + 6gb memoriaval rendelkezo konfigom. Milyen videokartyat ajanlotok hozza, amit ki tud hajtani meg?"
-
RexMaximus
senior tag
koszonom mindenkinek a valaszokat, nem is erdemes masohova "mennek"
-
RexMaximus
senior tag
Segitsegre lenne szuksegem egy progi belovesehez. Hatha valaki ismeri...
Dos-os idoszakbol szarmazik. Rajzprogram,amikkel animalt GIF-eket (ez a formatum remlik) is lehetett csinalni. Batch fajlokban irtunk kalandjatekokat es ezzel a programmal keszult kepeket hasznaltunk egyes lepeseknel. Pl megrajzolt alak mogott, az egen repult egy madar, ilyesmik .
Sajnos ezekbol az alkotasokbol semmi sem maradt az utokor szamara...
-
RexMaximus
senior tag
-
RexMaximus
senior tag
válasz frescho #44259 üzenetére
Imadtam ezeket a rendezvenyeket. Mindig ki lehetett valamit probalni. Egy ideig nyomtak a 3d sisakot, azt is ott probaltam ki. Hogy eltunt utana az egesz egy jo idore
Ujsagokbol amik nem voltak meg osszevasarolgattam utolag par eve oket. PCworld kb eleje ota megvan kb 97-ig amikor jott a net. Guru 576 es tarsai.
Elso muanyag rackek is menok voltak cuccok cipelesehez, igaz ez inkabb 97-re teheto szinten nalam.
Milyen erteke volt akkor ezeknek
-
RexMaximus
senior tag
válasz zoltanz #44263 üzenetére
Na ez is egy kulonbseg a mai korral szemben. Ha nem alltad vegig akkor ki tudja mikor lesz megint ilyen lehetoseged. Addig lehet egy ket cikket olvasol rola max. Mivel videki voltam ez tovabb rontott a dolgokon. Nem tudtam a varosbe ide oda maszkalni. Ami a szamtechet illeti nagyon ingerszegeny kornyezet volt. Osztalyonkent is egy, ket szamitogepes arc volt.
#44264 arn
'82-es vagyok, igy nekem kesobb volt lehetosegem vinyocserer. Meg kellett ra keresni a vinyoravalot . Ezert 15 eves korom korul indult ez be igazan, kozepsuli, kis melok nomeg a tarsasag akikkel lehetett is cserelgetni.
1.44-es floppy egy atok volt. Nagyon sokszor hibas volt valamelyik, utana varhattunk egy hetet ujra mig talalkozunk az anyag miatt
CD iras - hat akinek akkoriban volt es masolgatott is masoknak igen szepen keresett. Egy ideig nagyon fellniuk sem kellett, expressben meg hasonlo helyeken hirdettek.
576-ot nem is emlitve, aminel az elofizetok ugye kaptak a jatek listat, hogy mit vehetnek underground. Sot a regebbi magazinokban magaban az ujsagban voltak a rendelheto jateklistak
[ Szerkesztve ]
-
RexMaximus
senior tag
válasz MasterDeeJay #44448 üzenetére
Ez egy nagyon jo kis masina volt. A videokartyajaval meg az Unreal Tournament is eleg jol elszaladgalt
-
RexMaximus
senior tag
Valamit kerestem es belefutottam, van nehany jo foto itt, gondoltam megosztom - [link]
Temaosszefoglaloba nem lehetne ilyen linkgyujtemenyt is bedobni ahol ilyesmiket talalhatunk?
-
-
RexMaximus
senior tag
Kessobinek tippeltem a Dragont. Elso "komoly" hazam volt akkoriban . 4x5,25-os kivitelben, hatuljan meg egy nagy ventivel a ket 80as helyett.
Imadtam, jo 10 evet szolgalt nalam, talan 360-as Chieftec tappal egyutt. Meg mindig megvan elteve, sose volt szivem eladni - szerencsere, mert azota meg retrozok
Egyvalamit utaltam benne, hogy ott lenne a sok hely hdd-k szamara de rosszul hasznaltak ki a ket bolcsovel...
-
RexMaximus
senior tag
Kar, hogy a belso elrendezest nem latjuk. Azokban akkoriban vert sokakat a dragon.
Foleg azokat ahol a tap a proci felett volt - [link].
Akkoriban valoban gyakori volt a maxtor vinyo, mennyi mistral matricas volt beloluk . Problemak se voltak ritkak veluk, foleg a slimes valtozatokkal. Azok kifejezetten rosszul teljesitettek. Maxtor nalam is doglott, meg ugyanigy adatvesztessel. Jo lecke volt, akkor tanultam meg igazan, hogy menteni kell.
-
RexMaximus
senior tag
ejha, nem sporoltak ki belole az anyagot igy
De cserebe jol meg van pakolva, korabeli HC konfig lett igy
Baby at-t - ha meg talalsz szepet - moddingal igen jo kis aktual konfig hozhato ki belole. Azon gondolkodom, hogy egy ilyen hazat ATX-re alakitanek, es feltennem az asztalra. Mukedvelok biztossan ertekelnek
Remlett, hogy van ilyesmi cikk itten e - [link]
[ Szerkesztve ]
-
RexMaximus
senior tag
-
RexMaximus
senior tag
válasz DarthSun #45843 üzenetére
Mindig szerettem volna egy overdrive procit . PC Worldben olvastam rola elosszor akkoriban es rakattantam. De ar ertek aranyban amugy nem nagyon jott ki a dolog, hiaba kampanyoltak mellette.
Majd egyszer remelem lesz hozza meg szerencsem, kiprobalnam utolag, hogy milyen is
SB 2.0-bol volt egy nagy dobozos valtozatom. Sajnos eldatam meg akkoriban. Volt rajta egy papagaj beszelos program is azzal sokat szorakoztunk
[ Szerkesztve ]
-
RexMaximus
senior tag
Ha mar DiskMag, az alabbi linken csomo magyar is elerheto:
Terror News es Kendermag is koztuk van (.hun konyvtarak a magyarok allt.)
-
RexMaximus
senior tag
Ugy tunik sikerult egy pont olyan lapot (Zida 5DVX) szereznem amijen egy korabbi konfigomban volt es eppen egy ugyanolyan AT-s hazban.
Szeretnek belole egy ugyanolyan konfigot epiteni amilyenem akkoriban volt. Ezert keresek hozza egy ilyen procit - IBM 6x86MX PR200 (cyrix) nem baj ha tetejen kopott a felirat, sot, mert pasztazni fogom es ugy emlekszem ezek annyira nem szerettek (ha leszedted a hutott felirat egy resze is johetett vele)
Van valakinek esetleg egy ilyen procija folosben?
-
RexMaximus
senior tag
válasz RexMaximus #46175 üzenetére
Ilyet - [link]
-
RexMaximus
senior tag
válasz Sanchez638 #46179 üzenetére
koszonom
-
RexMaximus
senior tag
Hat, ezen sokszor a win se valtoztatott . Azaz konfigoltunk ezerrel, valaki mindig szuk keresztmetszet volt .
Netes vonal engem se nagyon mozgatott meg. Offline lanparty sokkal jobb. Ott offline is el lehet hulyulni
Elosszor otthon sikerult ket gepet talan soros porton keresztul beroffenteni, majd mehetet is a doom (elso) shareware
Egy ilyent meg mindig bevallalnek amugy, talan majd nyaron rendezek egy partyt haverokkal. Ugyis feljon a tema idonkent.
Kiteszek meg egy SNES-t meg C64et is, mindenki talal majd maganak valamit
-
RexMaximus
senior tag
Nem birnank, egy delutanos programot talan.
Sokunk szinte egesz np gep alott van vagy azzal kapcsolatos dolgokat csinal. Utana nem a gep elott toltott ido lesz a kikapcsolodas .
Elotte meg ugyd, foleg amikor kolkok voltunk, nem volt net. Suli, egyeb elfoglaltsagok meg esetleg es melle volt a gep. Igy azert mas
-
RexMaximus
senior tag
válasz quailstorm #46215 üzenetére
Sajnos a tft hatranya, hogy csak nativ felbontasoknal jo a kepe. Igazi retro elmenyt nem nagyon tudja visszaadni ha regebbi gepeket nyustolunk (csunya kep) - szerintem.
Ugyanigy van SNES-el vagy C64-nel is. Ezeket egy kis tv-re kotom ki
-
RexMaximus
senior tag
Uj szerzemeny. Ennek orulok, annak idejen volt ilyenem. Ezzel digiztem be vhs felveteleimet, eleg jo szoftverei is voltak gyarilag.
Emlekszem a PC Guruban olvastam rola egy cikket, felhivtam a forgalmazot, majd partnereit hivogattam vegig. Aztan bementem erte a varosba . Olyan 2001 kornyeken lehetett. Mennyivel egyszerubb ma vasarolni es meg ki is hozzak.
Meg torom a fejem rajta milyen konfigba dobjam be. Nekem elosszor agy 1200@1600 koruli Tua celeron konfigban volt. Lehet epitek egy olyasmit mint amim volt. Nemreg vettem asszem 3db Tusl2-c-t es van es erkezett egy st6 is
-
RexMaximus
senior tag
válasz quailstorm #46275 üzenetére
Amikor vettem voltak jobbak is. De akkor a valamivel 20k folotti osszeg foleg erre uri huncutsagnak szamitott
Nekem jo emlekeim vannak rola. Tv-bol felvett felveteleimet digiztem vele.
Meg valami szoftver segitsegevel probaltam olyan csatornakat elerni amire nem volt elofzetes. De csak kompromiszumokkal mukodott...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest