- Az én érdekes, öszvér videokártyám...….
- Samsung LE40A536T1F LCD TV képhiba
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Miért ne vegyél gagyi kínai LED izzósort...
- Pendrive-ról bootolható "belakott" debian linux live Ventoy pendrive-on
- Digitális Állampolgárság Program
- leslieke
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
-
LOGOUT.hu
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz frescho #23594 üzenetére
én egyszer egy 150-es 6x86-ot gyújtottam ki. leállt a venti, és meggyulladt az alaplap. még jó, hogy van itthon poroltó.
Amperszag,majd füst, majd étés.
Erre jó a passzív hűtés. Nem számít, ha leáll, csak ha passzív, legyen tűrhető a hőértéke. értelemszerű, 6x86 nem jó passzívban. (nem passzívban volt)
K5 (nem az 5k86), és a Pentium-75, és talán még max. 100-ig jó passzívban a Zintel. az MMX az meg 166-on is jó passzívban. (socket a-s bordával... )Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
gban
veterán
Valakinek van ötlete hogy lehet egy ata passwordös ssd-t használható állapotba hozni?
Ami a neten fellelhető az nagyjából nem segít.
Nem használ semmiféle formázó progi és a firmware update sem, egyik sem indul el, elvileg a drive nem hagyja.
Master passwordöt meg nem tudok - egy Kingsto doksi szerint alapesenben 0-ra van állítva (00h) (ezt nagyjából idéztem), próbáltam sok space-t, sok 0-t, sima entert master passwordnek, egyik sem ok.Postázást nem vállalok.
-
frescho
addikt
válasz Ganz-[HUN] #23588 üzenetére
Persze ilyenkor kap egy hivast a nagyfonoktol, hogy eg a haz. Elcsomagoltam a PS/1-et, mert kozben jott egy offos 8350.
https://frescho.hu
-
Yutani
nagyúr
Érdemes lenne Palominóval megpróbálni. Esetleg nézd meg, hogy TBred-A vagy B verziód van. Ha a B-vel nem ment, akkor még esély lehet az A-ra. Itt valaki A-val tolta.
#tarcsad
-
Ádyka
őstag
Acorp 7KTA2E -ben tényleg nem indul be az Athlon XP? A palomino sem? Tbread az nem megy.
Esetleg frissebb bios van hozzá valakinek mint 2001-es? -
Ádyka
őstag
válasz Ganz-[HUN] #23588 üzenetére
Adj egy mail címet, átküldöm a killdisk.exe-t, ami nekem bevált. Kemény 60 k az egész.
Ha ezzel nem oldódik meg a dolog, akkor nagyon fizikai hibás a bigfoot, és nem lesz jó semmivel.[ Szerkesztve ]
-
frescho
addikt
válasz Ganz-[HUN] #23586 üzenetére
Ebben a "jo" idoben legalabb egy napot eltolthetsz low level formattal. En is visszamaszok a PS/1 melle.
-
iday
aktív tag
-
Ádyka
őstag
válasz Ganz-[HUN] #23582 üzenetére
Akkor használd a killdisk nevű progit. Floppyról bootol, és indul.
2 hdd-t hoztam vele vissza mostanában.
És ott van a szintén floppys powermax.
Ezek igazi low levelek.
A kék biosos néha nem csinál semmit, csak átszalad rajta.[ Szerkesztve ]
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz Ganz-[HUN] #23581 üzenetére
jelentem, ugyan olyan xar mint volt.
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
Ganz-[HUN]
addikt
Nah kíváncsi vok a bigfootra, veszi a low-level formatot a biosból.
érdekes.... eddig Not-readyt írt minddig.Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
bacsis
Közösségépítő
emlékeztek, amikor a múltkor nyavalyogtam, hogy a kifullozott Socket-A gépen nem indul el nagyon sok játék?
Hát tudjátok mi van? kb 2007-2008-tól kezdve a játékok már mindenkép igénylig az SSE2-t... tehát simán elindul és fut gyönyörűen egy 2600+-os S754-es Athlon 64-en és hiába erősebb egy 3000-3200+-os Barton, abban nincs SSE2 így ugrott a játék -
tpower
tag
válasz Ganz-[HUN] #23575 üzenetére
d kellene, abba költözik egy g320 alaplap
fullos C emulátort akarok csinálniRühellem azokat, akik nem tudnak üzenetre válaszolni.....
-
tpower
tag
skacok, van valakinek elfekvőben c128d hibás gép vagy üres ház?
Rühellem azokat, akik nem tudnak üzenetre válaszolni.....
-
válasz Ganz-[HUN] #23569 üzenetére
Ha eltalálják a lottószámaimat rendelek én is
A 3 test probléma nem megoldható.
-
Epic79
tag
válasz Ganz-[HUN] #23569 üzenetére
Akkor lehet mazsolázni?
Minél inkább HD, annál inkább Blu-ray™...
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz snake1977 #23568 üzenetére
itt minden van, anyám kint van németbe, haza tudja hozni ingyen, majd neked meg el postázom. És ez mindenkire vonatkozik! ÉS minden kölcséget te álsz, és ezt PÜ-ben le beszéled velem!!
Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
-
snake1977
őstag
válasz Ganz-[HUN] #23564 üzenetére
Akkor passzolok, mert win alatt meg minden gombot kipróbáltam, működnek hibátlanul.
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
snake1977
őstag
Köszönet gban szerváltam ps2-es billentyűzetet és bevált
A cache-t pedig azért nem látta mert el volt hajolva a foglalatban egy befogadó "izé" visszahajtogattam akkor már a cache-t látta, bár mellé írta - Not Enabled , de amint sikerült a setupba belépni a rebbot után perfekt ment minden. Köszi az ötleteket.szerk.: Már csak az a kérdés, a saját billentyűzetével miért nem volt hajlandó belépni?
Lehetséges hogy azért mert német nyelvü a kiosztása?[ Szerkesztve ]
...BRSZK...10...coming soon... / www.brszk.hu / , https://www.tiktok.com/@brszk_official , https://www.youtube.com/@BRSZK-Official
-
Ganz-[HUN]
addikt
Olyan PDF nézegetőt keresek, ami olvassa az újjabb PDF-eket, és Win3.1x alá jó is. Win32s van.
-
-
Peter789
senior tag
válasz bacsis #23557 üzenetére
3.1-hez létezett már olyan, hogy pdf-be dolgozó virtuális nyomtató? Egy keresgélést megérhet...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
bacsis
Közösségépítő
-
bacsis
Közösségépítő
na a jó hír, hogy ELVILEG működik... állandóan rinyált nyomtatóért... hát adtam neki egy generic nyomtatót.. el is hitte... rányomok hogy szkenneljen, mutassa a csíkot, hogy hol jár, galád módon belenéztem a "pocijába" villogott csattogott durrogott, a pókok csk úgy menekültek végig ment a csík, majd "printing"-et írt ki, és kész bezáródott az ablak, mintha jól végezte volna dolgát szal ezzel qrvára nem lehet megnézni mit szkenneltél be, egyből ki akarja nyomtatni azt csá
-
bacsis
Közösségépítő
az SJ160en.exe valami képnézegetú/szerkesztő program volt csak, az nem nyert... aztán nem tudom honnan de te valahonna írtad az SJ130en.exe állományt, ami 3,4MB volt szerinted.. lövésem sem votl honnan szedted ezt az állományt, de rágugliztam, és egy FTP oldalon megtaláltam, így hát azt is letöltöttem.... amit kicsomagolva úgy tűnik, hogy tényleg az.... Most már fut a telepítő, pár percen belül kiderül tudok-e szkennelni
-
-
-
gban
veterán
Gyorsan, akit érdekel!
0 napos, így tényleg csak személyesen![ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
válasz frescho #23537 üzenetére
Nálam DOM- al a 486DLC- ben 1600 fölé ment, az elérési idők pedig nem mérhetők , a gép szubjektíve pedig klasszisokkal gyosabb lett, már ami intenzív lemezműveleteket használ ( boot, copy stb. )
Más:
Eszméletlen nagy retro drivergyűjteményre bukkantam, szépen rendezett könyvtárszerkezet,ritkaságok stb.
1.2 MB/s- al már egész délután ezt töltöm - úgy dötöttem lezúgatom az egészet.Free FTP- n van, beraktam TC- be, és az egész úgy ahogy van copy , már 20GB felett jár a letöltés
Itt található: [link]A 3 test probléma nem megoldható.
-
Peter789
senior tag
a CF olyan amilyen, azért valaki csak kipróbálhatná igazi SSD-vel is
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------- AquAgorA ...Pál apostol nyomában: http://fleettracker.eu/index.php/component/aquagora
-
gban
veterán
válasz bacsis #23538 üzenetére
Igen, én is inkáb a gyakorlatra lefordítva szeretem ezeket az infókat.
Pl. Win boot idő, stb.
Másik gyakorlati észrevétel:
Volt anno egy 32 megás ssd-m, tetű lassú volt kis fájloknál.
Na annál az volt a gyakorlati tapasztalat hogy néha megállt másodpercekre az xp normál használat mellett.Postázást nem vállalok.
-
frescho
addikt
Volt dzo arrol, hogy egy SSD mennyit gyorsithat regi rendszeren. CF kartyat hazasitva 486-al a kovetkezo jott ossze:
Corespeed HDD bench
HDD: 828kB/sec 17.6ms seek
CF: 1494 kB/sec 0.5ms seekWin 3.1 konyvtar rarolasa f[perc:masodperc]:
HDD: 4:57
CF: 4:20Erdemes persze figyelembe venni, hogy a CF irasban lassabb, mint amit a corespeed mert.
-
válasz bacsis #23530 üzenetére
Ha mindnek az újkori árát vesszük simán millió fölé megy, pontos összeg kiszámolása sok nyomozást igényelne, az akkori prospektusokból nálam csak néhány maradt meg.
snake1977 : sajnos nem fogja lekezelni, a PIII- asok biosában még nem volt codec- el ellátott usb modul.
-
bacsis
Közösségépítő
Urak segítsetek beárazni a következő konfigom alkatrészeit!
De úgy kellene lehetőleg, hogy az adott alkatrész ára abból a korból legyen, amikro az újnak számított, tehát a 93-as gravis árát ne 1998-ból találjuk ki amikor pl a külső optikai meghajtó új volt... vágjátok?aszondja: Cyrix 486DLC+Cyrix 387 FPU
hybrid 386/486 Opti495 chippes VESA-s alaplap
VESA buszos Cirrus Logic 1MB
4X4MB+4X1MB 36pin 9bit SIMM RAM
NE2000 10Mbit LAN UTP+Koax kombó
Adaptec AHA 1542 SCSI vezérlő
80MB 5,25 HDD+vezérlő
Creative CT3990 AWE32 hangkártya
Gravis Ultrasound Classic hangkártya
330MB SCSI 5,25 Seagate HDD
2,1GB 3,5" SCSI IBM HDD
4X4X16X SCSI belső CD író (1998)
Külső SCSI Yamaha 4X2X16X CD író 1998
HP Scanjet 5p SCSI scanner
230W AT táp+AT nagytorony házNaggyából ennyi....
Ezt tudom: Külső SCSI Yamaha 4X2X16X CD író 1998 ez 146ezer Ft+Áfa volt 98 januárjában
-
snake1977
őstag
nincs megtörve a bill. kábele, más szalagkábel meg nincs benne, itt is irnak erről az anomáliáról de megoldást nem látok [link]
-
bacsis
Közösségépítő
válasz Ganz-[HUN] #23525 üzenetére
az alsó kategóriás laptopok Már a 386-osoktól kezdve is gyakran használtak full desktop procit sőőőt a P4-es érában volt hogy desktop DDR RAM is ment bele
deee a legkeményebb, hogy van nálam most egy 486-os lapostopi amibe ráadásul szabvány 3,5-es a HDD-je is -
snake1977
őstag
válasz Ganz-[HUN] #23523 üzenetére
Nem bővithető awe64-esem van
Skacok, nagy kakiban vagyok, van egy clevo 2700c laposom, 1ghz p3, próbáltam hátha elviszi a tualatint, mert asztali procc van benne, de nem vitte, viszont resetelődött a cmos, ééés az alábbi jelenség van azóta, próbáltam elem cserét, elemet kivenni hosszabb időre, de semmi a ctrl+alt+s -re nem lép be a biosba F1-el tovább lép, de floppyról akar bootolni folyamatosan, boot menü nincs. Ötelteket várok mert már nem tudok mit kezdeni vele.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Kinek van óccón eladó SB AWE 32 eladó?
Lehetőleg full-lengh, bővítési lehetőséggel. memória nem muszáj, rakok bele majd én![ Szerkesztve ]
-
gban
veterán
válasz bacsis #23519 üzenetére
Amit írtál, az sj130en.exe az nálam 3,2 mb, és:
HP ScanJet Color Copy Utility for Win 3.x and Win95
Viszont driver is van benne. De ahogy néztem, lehet hogy csak win95-ös.
Viszont ha bepakolja magát az autoexecbe meg a configba, akkor lehet hogy működik némi másolással 3.1 alatt is.
Amúgy XP simán kicsomagolja, 3 floppy lesz belőle.Postázást nem vállalok.
-
bacsis
Közösségépítő
na te nagy szájjú, akkor most mutasd mit tucc!
akkor jön a Level2-es kérdés!
Tudsz-e olyan drivert HP Scanjet 5p-hez ami Win3.x alá jó?szerk: Egy 560Kb-os SJ160en nevű file-t levadásztam, valszeg 16bites, mert a 64bites Vista nem tudja kibontani, lehet hoyg ez is jó, de nem vagyok benne biztos... gyanús, hogy amit te linkeltél Win9x alá az 1,4MB, aztán közben én is kigugliztam egy Win94-es 4,6MB-osat, a Win3.x-es meg csak alig több mint fél MB lenne?
PErsze simán leeht hogy jó.... De már csak holnap lesz időm kipróbálni[ Szerkesztve ]
-
bacsis
Közösségépítő
gyerekek pofon egyszerű volt ez a SCSI-s téma is!
A megoldás a régebbi kártyánál: enabled-re keleltt rakni hogy "More Than 2 Drivers" és már megy is -
br.rak
őstag
válasz Ganz-[HUN] #23507 üzenetére
A Netscape-nek és az Operának is van win 3.1x alatt futó verziója. (én az operát ajánlom)
Opera 3.62 (link) (elvileg rámegy egy 3,5 flopira)
Br
[ Szerkesztve ]
-
frescho
addikt
válasz Ganz-[HUN] #23509 üzenetére
Socket 1-nel ha jol emlekszem a B14-es pin van kituntetett helyzetben. A normal procikat tri state-be vezerli, ha foldre huzod. Az Overdrive es a 487-es verzioknal ez foldre van kotve. Regi deszkan a raforrasztott proci es a foglalat labait egy az egyben osszekotottek. Ez azt jelenti, hogy a foglalatba 487-et rakva rogton lekapcsolja az alaplapit. Persze azt is csinalhatnam, hogy lecsipem egy DX2-rol a labat es lehuzom a foglalatnal foldre, ami nem bonya, mert a szomszed pin fold. De az kokanyolas. Az igazi egy jo kis RapidCAD lenne, vagy valami hasonlo nagyon turbos 5V-rol 3.3-ra atalakitos, mert akkor ott lehetne alakitgatni es sokat gyorsulna a PS/1.
-
válasz Ganz-[HUN] #23506 üzenetére
Hálózattelepítő > Hálózat hozzáadása ( valójában a hálókari driver ), itt vagy a 3.11 saját listájából, ha benne van a kártyád, ha nincs akkor valamely háttértárolóról a kártya driverének betallózása, ha nincs drivered hozzá rendszerint működik a 3.11 NE2000 kompatibilis driverével > protokoll hozzáadása - TCP/IP telepítése, külön csomag, be kell szintén tallózni a helyét > alapprotokoll kiválasztása (TCPIP ) > és asszem a végén bekéri a kapcsolódás módját - fix ip vagy dhcp, dhcp esetén megerősítést kér, hogy a hardver alakalmas-e rá ? > megerősíted ha routerre csatlakozol, ha csak switchre vagy crosslinkkel közvetlen másik gépre akkor pedig beírod az elérendő ip- t és kész.
A TCP/IP32 telepítése után gyakorlatilag ugyanolyan mint 98- nál csak kissé puritánabb környezetben.
frescho : Az integrált 386DX- nél tudok csak olyan kombinált kooproci / 486DX foglalatról amely 486 behelyezésekor kiiktatja az integrált 386DX- et.
-
frescho
addikt
Van valakinek otlete, hogy merre erdmes 487-et vagy valami mas olyan upgrade CPU-t keresni, ami lekapcsolja az eredeti SX-et?
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz Ganz-[HUN] #23506 üzenetére
jah, és kéne egy olyan böngésző, ami még képes elindulni Win32S-sel, vagy 16bit-en.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Vkit megkérhetek, hogy segítsen bekonfigurálni a netet win3.11-ben?
Azt tudom, hogy a TCP/IP-t telepíteni kell, csak hogy konfiguráljam, azt nem tudom.Psszt, srácok, kértek egy kis szocializmust? - egy random ember a '18-as öszi mondoconon
-
frescho
addikt
A mai nap nem volt tul sikeres. A PS/1-ben sikerult beroffenteni a GUS-t. De nem jott ossze a VGA kartya helyett gyorsabbat berakni, a cache es a CPU upgrade sem sikerult. Szoval 4-bol 1 jott be
-
válasz bacsis #23502 üzenetére
Jó kis összeakadások, nekem először el sem indult a két kártyával a gép. A rajtuk lévő ide csatik összevesztek, és csak POST után lehet őket letiltani, szoftveresen - ördögi kör. Elő kellet keresnem a CT3990 helyett a jumperes CT3900- át, ezen letiltottam az ide- t, utána következett a sok DMA-IRQ kibogozása. DE szerencsére ezen a lapon az IRQ6 is felhasználható, nem fagyaszt, ez volt a szerencse, így mindegyiknek megvan minden erőforrás.Most már csak a videodigi-kártyát kell valahogy a lannal egy irq- ra bespájzolnom mert csak amellett működik, mivel több önálló irq nem maradt. ( csak hogy tévézni is tudjak ezen a retro masinán )
-
Egy kis nyalánkság: ismét két dudás egy csárdában, Awe32 és GUSPnP egy gépben, jelentem működnek DOS alatt és Win98SE alatt is. Az Awe-GUSMAX párost már régebben megoldottam, ez egy kicsit nagyobb szívásokkal járt de sikerült.Már csak egy használható bankmenedzser kellene Win98 alá a GUSPnP- hez, ilyet tud valaki ?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest