Hirdetés
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- bambano: Bambanő háza tája
- ldave: New Game Blitz - 2025
- Geri Bátyó: Agglegénykonyha 3 – Paradicsomos káposzta (amit amúgy utálok)
- Gurulunk, WAZE?!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
-
LOGOUT
AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Megnyitott a Retro beárazás topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ádyka
őstag
Kicsit off, de követem a snooker eredményeket és drukkolok pár kedvencemnek, és mit látok......
A Quantumnak a worldsnoker oldalán van hírdetése. -
gban
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #23197 üzenetére
Ugyanúgy néz ki, ugyanaz a rendszere.
Vagyis 2 fémlap közé csúszik be a proci lába, azokat széttolva.
Ha ezek közé nem megy be mert eldeformálódtak, akkor bánthatja a lábakat. -
gban
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #23195 üzenetére
Lehet, korábban sérült a foglalaban néhány lábhely, és lecsukáskor nem jó helyre csúsznak a lábak.
Láttál már ilyen foglalatot szétszedve? -
Ganz-[HUN]
addikt
Ti láttatok már olyat, hogy egy Socket (S7), deformálja a lbakat?
8Mikor meg figyeltem, akkor bele raktam egy BONTATLAN socket 7-es MMX-et, és szintén, ugyan azokat a tüskéket deformálta. -
gban
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #23192 üzenetére
Hát ha félreinformálsz, ne is várj hathatós segítséget
-
Ganz-[HUN]
addikt
-
-
Ádyka
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #23188 üzenetére
Azért nyomj rá format után egy fdisket, és akkor tedd aktívvá.
Ha nem segít, akkot talán fdisk / mbr, aztán sys c: -
válasz
Ganz-[HUN] #23186 üzenetére
Aktívvá kell tenni a partíciót. Fdiskben - set active partition. Érdekes módon a partíció létrehozása majd a format /s nem mindíg teszi ezt meg és akkor jelentkezik a fenti hibaüzenet.
-
gban
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #23184 üzenetére
Valamiért nem bootol.
Boot sorrend jó?
Látja a hdd-t?
Mi alatt akarod /s -re formázni a hdd-t? -
Ganz-[HUN]
addikt
mirért van az, hogy Fdisk-ezek egy vinyát, majd format c: /s, és boot-ba azt írja, hogy "press any key to reboot", egy öres fekete képernyőn a legfülső sarokban, semmiféle külső infó nélkül?
-
gban
veterán
Ennyiért hátha érdekel valakit
-
gban
veterán
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ganz-[HUN] #23176 üzenetére
valamerre még meg van jahh
Yutani! Átnézem neke a régi AT-s házaimat, hátha valamelyikre van felragasztva -
Yutani
nagyúr
Srácok, nem tudjátok véletlenül, honnan tudnék AMD K6-2 matricát szerválni gépházra? Asszem ilyen 25x25 mm méretűek szoktak lenni.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ganz-[HUN] #23173 üzenetére
sajna én is találkoztam ilyen esettel, a Socket4-es lappal nem tudtam megkajáltatni semilyen PCI-os eszközt, én nem tudom hogy van-e rá megoldás, sajna simán lehethogy hardveres proléma, és nem csak annyi hoyg egy-egy vezeték eloxidálódótt
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #23173 üzenetére
nameg egyik PCI slot-ból se ad jelet a moncsinak a S3 Trio64 V+, és a SCSI kártya bios-át se eszi meg, amikor másik de$hka alatta van akkor igen. Tipps&tricks?
előre is kösz -
gban
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #23170 üzenetére
Ezért vagyunk itt, meg nem lehet mindenki olyan öreg mint egynéhányan, hogy mindent láthatott volna már az életében
-
Ganz-[HUN]
addikt
válasz
Ganz-[HUN] #23165 üzenetére
A mindenszínben való játszás meg olddva, 2 VRAM csipet kivettem a VESA-s vga-mból
köszönök mindenkinek mindent! -
Fenyő
őstag
Fú ilyennel már én is találkoztam egyszer egy 754-es lapnál, de abban csak az egyik ram volt hibás (de úgy hogy ha mindkét ram bennt volt akkor a memtest nem jelzett hibát), és teljesen random csinálta ezt a bootblock errort, az sem 5 perc volt míg rá nem jöttem mi okozza a hibát.
-
gban
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #23165 üzenetére
Örülök hogy hasznos volt az infó.
Ez is olyan, hogy eszembe nem jutna ha nem tapasztaltam volna ilyet.
Szerintem a biosnak semmi baja amúgy - ha már sikerül belemenni, akkor jó lesz az, más miatt fagy a gép, pl. vidkari miatt színezhet erősen.
Illetve próbáld ki egy harmadik rammal is. -
gban
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #23160 üzenetére
Kaptam én már ilyen hibaüzenetet ram hibánál, meg nem támogatott procinál is.
Próbáltam frissíteni floppyról, persze sikertelenül, aztán ram csere után ment mintha semmi nem történt volna.
Nem állítom hogy itt is ez a helyzet, de egy próbát megér. -
Fenyő
őstag
válasz
A Socket3-as lapokban gyárilag uv-vel törölhető és eprom égetővel írható bios van. Annyit tudsz csinálni, hogyha 32 lábú foglalat van a lapodon, akkor fogsz egy fölös elektromosan írható bios chipet mondjuk egy p1 kaliberű lapból és hotswappel beleírod a 486-os biosát.
A részletesebb leírást kiollóztam a Soscket3-as tesztemből;A 486-os lapok többségénél nem olyan egyszerű feladat bios frissítés, mivel ezekben még UV-vel törölhető 28 labú (dipes) Eprom van és írni sem lehet elektromosan. Azonban ha az alaplap bios foglalata lehetővé teszi a 32 lábú biosok fogadását is (és legtöbb 93 vagy utána gyártott 486 lap már ilyen) akkor egyszerűsödhet a helyzet, ugyanis 90-es évek második felében legtöbb lapot ilyen 32 lábú, de már elektromosan írható biossal szerelték. Először is kell hozzá egy olyan alaplap, amiben 32 lábú bios van és lehetőségünk van a bios programozási feszültségének beállítására (5v vagy 12v), én speciel egy Acorp 5Via3P nevű Socket7-es anyalapot használok erre a célra. Következő lépésként egy elhalálozott lapból kibányászunk egy 32 lábú biost. Ezután kezdődhet az Acorp lap igába vonása, biosát kilazítjuk annyira, hogy még beinduljon, de könnyen ki tudjuk kapni bootolás után. Ha ez megtörtént indítsuk el az uniflash nevű programot, amivel kiolvashatjuk a donor lap bios chipjének adatait (itt elsősorban a programozási feszültség és méret a lényeg). Fontos, hogy a chipbe égetendő biosfájl mérete megegyezzen a fentebb kiolvasott értékkel. Mivel ez gyakran kisebb, össze kell fűzni 2x vagy akár 4x is az égetendő bios fájlt, pl copy /b 64kb_bios.bin + 64kb_bios.bin 128kb_bios.bin, így az eredeti 64kb-os (jellemzően a 28 lábú biosok ekkorák) bios fájlt 2x egymás után fűzve kapunk egy 128kb-os fájlt (a 32 lábú biosok minimum ekkorák), amit ha ekkorára van szükségünk és a programozási feszültség is jól be van állítva már írhatjuk is bele a donor biosba. Ha sikeresen megtörtént a flashelés, nincs más dolgunk, mit átrakni a friss biost a 486-os lapunkba.
Esetleg lemerült Dallas chip is okozhat ilyesmit, de arra is van megoldás.
-
tpower
tag
válasz
bios.bin nek volt átnevezve?
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ganz-[HUN] #23154 üzenetére
azonos órajelű
FSBrendszerbusz esetében nem lesz különbség -
Rive
veterán
válasz
Azt hiszem, ezen a ponton hasznosabb lenne tipus, FSB X szorzó formában megadni a kért tesztek paramétereit. A szimpla órajel nem feltétlen elégséges.
-
Ádyka
őstag
válasz
Azt mondod lesz köztük különbség?
-
Ganz-[HUN]
addikt
Valaki el tudna végezni nekem egy tesztet? (mert nekem nincs alanyom)
Pentium 75-ös ellen kellene 75mhz-n, és egy 120-ast 75-ön, órajelet visszább véve.
(3dBench, Landmark)Előre is kösz!
-
Ganz-[HUN]
addikt
keresek Acorp J656HXA alaplaphoz manualt. APU beállítások miatt keresem. Köszi.
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ganz-[HUN] #23150 üzenetére
csak SB950 van
-
bacsis
Közösségépítő
válasz
Ganz-[HUN] #23148 üzenetére
mekkora királyság, majd ha olyanom lesz, jól kipróbálom
-
bacsis
Közösségépítő
Más!
Olyant lehet-e csinálni, hogy egy HDD-ről le Ghostolom az oprendszert, majd ahhoz a HDD-hez hozáfűzök még egy HDD-t RAID0-ba, majd visszamásolom rá image-t, úgy hogy még működjön is?! -
válasz
bacsis #23141 üzenetére
Sajnos ilyen a halyzet, a Creative kártyái kiválóan szólnak, de sokszor pilótavizsga kell a belövéshez. Ne menjek tovább nemrég szó volt az Audigy2ZS- ről, kb 2 hétig aggyoltam mire egy Phenom mellett felélesztettem.Az egyik saját lapomban meg elsőre csont nélkül ment
(#23140) tpower : igen nagyon örülök is neki
Sőt bacsistól is kaptam egy VLB- s 386/486 és egy 286 lapot, azok is szép állapotban vannak, igaz a 286- ot még nem sikerült működésre bírnom.
-
bacsis
Közösségépítő
-
válasz
Ganz-[HUN] #23135 üzenetére
-
válasz
bacsis #23133 üzenetére
Hangszóró-kábelek gondolom rendben vannak
Sok sejtésem nincsen, nem rendelkezem XFi- vel. 3 tipp :
1:a Live kártyáknál a hozzáadott lejátszóban valami css gombot kell babrálni hogy minden hangszóró szóljon
2:A keverőben és a win beállításokban is ellenőrizd hogy az 5.1 megfelelően van-e beállítva + a basszusládához külön fül-menü van ahol külön kell engedélyezni, valamint ha halk lenne mégis akkor a bass boost gombot bekapcsolni.
3: ha installálva van kodeckpack ac3- al akkor az ac3 settingsben át kell nézni mindent, itt elég részletes menütömegek vannak.Régen állítgattam ilyeneket mert én digit kimeneten megyek rá 1 db kéteres, vagy optikai kábellel az erőlködőre, az meg felismeri milyen adatfolyam jön és automatikusan kapcsolgatja a hangfalakat.
-
snake1977
őstag
válasz
bacsis #23133 üzenetére
Használj VLC lejátszót, és ott a hangoknál tudod változtatni hogy 5.1, sztereo, mono, stb, próbálj ki egy rendes dvd filmet, vagy ac3 hangkódolásút, és ha úgysem szólalnak meg, akkor lehet akár még valami csatlakozó gond is. Ez csak tipp, a hozzáértőbbek biztosan tudnak konkrétabbat is mondani.
-
Ganz-[HUN]
addikt
van itt valakinek "SFL 40V0" nevű alaplapja? Nekem volt 1, kidöglött, és kezd hiányozni, mert ez egy tökéletes 386-os deszka volt.....
Egyben így néz ki, enyémet füst után felboncoltam....
-
bacsis
Közösségépítő
skacok! hazaértem a nyaralásbó' egyből egy kis segítséget kérnék..
előre jelzem OFF a téma!
Szereztem egy Creatiev Sound Blaster X-fi Titanium FAtal1ty Champion ilyen rövid nevű hangkártyát...
PCIe csatis.... az egy szem 1X-es PCIE-be nem fért, mert túl hosszú a hangkari és rálógótt az északi hídra, így a legalsó 16X-os PCIe-be raktam, de asszem ez mellékes...
64bites Pistát használok.. leszedtem a drivert a gyártó honlapjáról... feltelepítettem, oké felismerte... a gond az hoyg a 2 sztereó hangszóró az szól, és a bal hátsó, mikor a hangfalak tulajdonságait babrálom, illetve tesztelem a hangszórókat... a jobb hátsó és a center egyáltalán nem szól... a mély tesztelés alatt szól, de ha mp3-at filmet indítok az már ott sem....
Van-e sejtésetek mi lehet a gond? -
tpower
tag
válasz
Ganz-[HUN] #23130 üzenetére
nm
-
tpower
tag
válasz
Ganz-[HUN] #23128 üzenetére
ez megfelel?
-
Ganz-[HUN]
addikt
van Windowes 3.1x-hez egy ilxen kFrame nefű proghram, amit egy ilyen Dosbox-hoz készített Windows 3.11-es "disztró"-ban találtam. Valaki meg tudna adni egy letölthetőséget? Kösz.
-
tpower
tag
-
tpower
tag
válasz
Ganz-[HUN] #23124 üzenetére
ht nem sokat ér négy valós mag mellett
-
gban
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #23118 üzenetére
-
zotyesz66
őstag
válasz
Ganz-[HUN] #23115 üzenetére
Hát az 5x86 az igazából egy tuningos 486 (max 133 MHz), a K5 meg Pentium, vagy legalábbis Socket 7 alaplapokban megy.
-
Ganz-[HUN]
addikt
Ennek a TDP-je sokkal nagyobb!
Sokkal forróbb ez ennél a tdp-nél!!!!Egyébként meg mi a külömbség az AMD 5k86, és a K5 között?
-
Ganz-[HUN]
addikt
Van olyan kedves ember, itt a PH-n, aki hajlandó kölcsön adni egy Socket4-es Deszka+procc-félkonfigot?
előre is kösz. -
Yutani
nagyúr
válasz
Ganz-[HUN] #23112 üzenetére
-
Ganz-[HUN]
addikt
-
gban
veterán
válasz
Ganz-[HUN] #23102 üzenetére
Azt meg megvette a Seagate
-
Ganz-[HUN]
addikt
Tudtom szerint bele olvadt a Maxtor-ba.
A Quantum.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple MacBook Pro 13 2022 M2 8GB 256GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- 145 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- 2db UK billes - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest