Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Szárítógép szösszenet (hogy Te ne járj pórul)
- Windows 11 telepítése inkompatibilis gépre
- A KOReader ebook olvasó program
- Trump vagy Harris
- Asszociációs játék. :)
- 5¼ floppy meghajtó izzítás 30 év pihi után
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Astra kalandok @Első rész
-
LOGOUT.hu
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeathAdder
veterán
Amikor írok visszajelzést, hogy sikeresen átvettem a cuccot, majd értékelem szóban is és képet is töltök fel, akkor miért van az hogy egyik hirdetésnél látható lesz a Feedback alatt, a másiknál meg nem jelenik meg soha?
-
LámaZ
addikt
Újratölthető, alacsony önkisülésű AAA és AA elemeket honnan érdemes rendelni?
(Ha esetleg lítiumos, és nem kamu, az még jobb.)Legyen minden jó!
-
LámaZ
addikt
válasz Chris Kiki #19104 üzenetére
Köszönöm mindkét választ, mindkettő jónak tűnik!
Az Ikea annyival jobb, hogy itt van a közelemben.Legyen minden jó!
-
Topikgazda
Kérlek benneteket, hogy annál a hozzászólásnál ami nem közvetlenül kapcsolódik a topik témájához, ott legyetek szívesek használni a szöveg beviteli ablak alatti Off topic gombot.
Köszönöm előre is.[ Szerkesztve ]
-
Ra3
őstag
válasz DeathAdder #19101 üzenetére
A lítiumos újratölthető akksik 3.7v-osak, szerintem neked az nem lesz jó, jó eséllyel szétcsapja a 1.5v-ra tervezett elektronikát. AA méretű li-ion akksit egyébként 14500-nak hívják, a AAA-t pedig 10440-nek, és kapacitásban jóval gyengébbek mint a Nimh társaik, az AA (14500) például max 850-900 mAh-ot tud.
Bocsi rossz helyre ment.
[ Szerkesztve ]
''...te vagy a Jedi-ből az Onedin Kennedy?''
-
LámaZ
addikt
Ez nagyon értékes infó volt, köszi!
Hogy a topik tárgya legyen:
Kb. két éve vettem a kínaiaktól ún. Aquacell vízzel újratölthető elemeket.
Két évig (kb. 25 töltési ciklus) szépen működött mind a négy darab, amit vásároltam, de két év után megadták magukat.
Kíváncsi voltam erre a technológiára, hát kipróbáltam.
Anyagilag még nem éri meg használni őket, de tetszik a megoldás: lecsavarod a lemerült elem kupakját, feltöltöd vízzel, vársz 10-15 percet, kiöntöd a vizet, visszacsavarod a kupakot, szárazra törlöd, és beteszed a táplálandó készülékbe.[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
nagyúr
válasz szemmelver #19111 üzenetére
semmi különbség, csak a drágábbikhoz jár egy csipesz
[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Rayden02
csendes tag
válasz szemmelver #19111 üzenetére
Az első linken lévőt nem ajánlom, mivel a talpa nem stabil, és emiatt állandóan eldől.
A másik jobbnak tűnik szerintem![ Szerkesztve ]
-
padi68
senior tag
Sziasztok, utolsó 3 rendelésem ko:
1 db karóra 13$ : használhatatlan, alig lehet beállítani, és napi 10 percet siet/ eladó szerint elemcserés...../ szerintem ha kimerült az elem akkor késik és nem siet.
1db másik karóra:15$ itt a másodperc mutatót nem viszi a tengely
1db mp4 lejátszó 25$: a kép felső harmada csíkos, így használhatatlan
mind 3 esetben dispute indítva......
[ Szerkesztve ]
http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=padi68
-
szilchi
őstag
Sziasztok.A NAV/Posta mindig ennyire lassú szokott lenni?
2017.05.18 11:56 (GMT-7): Megküldött dokumentumok feldolgozása / Processing customs documents
2017.05.12 11:30 (GMT-7): Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől / Addressee contacted
2017.05.09 00:35 (GMT-7): Vámköteles küldemény NAV regisztráció / Under postal customs procedure
2017.05.05 09:48 (GMT-7): Célországban feldolgozva / Processed in the destination countryA szükséges papírok screenshot-ját elküldtem 13-n,majd 15-n még bekértek egy dokumentumot ami hiányzott és mikor küldtem jött a válasz e-mail,hogy intézkednek a vámkezelésről.Azóta semmi.
Honda ---- The power of dreams // A bizonyíték hiánya nem a hiány bizonyítéka!!//...To be a rock and not to roll...Skoda Octavia 2010 1.9 TDI Ambiente...
-
Lajmund
őstag
Sziasztok. vám kezelési indítvány nav részére elküldve. Ezt látom a posta oldalán tegnap 15 orakkor küldték. Mennyi idöre kell még számitanom mire megkapom? És milyen lépés jön még ezután? 7 hete rendeltem az árut. Egy hét alatt Magyarba érkezett? Meddig huzzák et még?
Pc power: i5, 32g ram, Asus tuf rtx 3080/ Monitor: lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch classic 6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
Lajmund
őstag
válasz Dluinet #19117 üzenetére
Olvastam de az enyém ez után jöt ezek már megvoltak. Vámköteles küldemény NAV regisztráció / Under postal customs procedure2017.04.29. | 19:39
Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől / Addressee contacted2017.05.02. | 12:50
Megküldött dokumentumok feldolgozása / Processing customs documents2017.05.06. | 12:16
Vámkezelési indítvány NAV részére elküldve2017.05.22[ Szerkesztve ]
Pc power: i5, 32g ram, Asus tuf rtx 3080/ Monitor: lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch classic 6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
Topikgazda
-
Topikgazda
válasz Dluinet #19117 üzenetére
Csak annyit a cikkről, hogy öntevékenyen kell azért ezzel foglalkozni és nem az időmúlását várni. Létezik a telefon is az Internet csoda mellett.
Látom a nyomkövetésnél, hogy vámeljárás lesz belőle, nem várok ajánlott levélre, hanem küldöm a dolgokat a megfelelő helyre és eddig mindig 1 héten belül +1 nap a hétfő esetleg, megkaptam az ilyen küldeményeket.[ Szerkesztve ]
-
Lajmund
őstag
04.29-én került a navhoz.Vámkezelési indítvány NAV részére elküldve2017.05.22
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Lajmund #19124 üzenetére
Nem akkor került oda, nem is kerülhet, mert a Posta végzi az előkészítést.
A Postások így jelzik (Vámköteles küldemény NAV regisztráció), hogy majd vámeljárásra fog kerülni. Ezután a Postások értesítenek, bekérik az okmányokat és amikor összekészítve a dolog, átadják a vámnak, az pedig ez a bejegyzés lesz: Vámkezelési indítvány NAV részére elküldve ami 2017.05.22-én történt. Náluk ekkor kezdődik a munka.
Ez a munkafolyamat sorrendje.
Hasonló amikor a postától leigénylik a nyomkövetési számot -regisztrálnak, lekérnek egy számot- de hiába kapod meg a számot, az csak akkor lesz "igazi" nyomkövetési szám, ha bekerül a postára a küldemény, átveszik.
Kérdés inkább az, hogy a posta mit csinált vele 2017.05.06 és 05.22 közt. De lehet hogy amit írtál ott a dátumok nem megfelelő helyen vannak?Melyik a jó?
017.05.06. | 12:16 Vámkezelési indítvány NAV részére elküldve
vagy
Vámkezelési indítvány NAV részére elküldve 2017.05.22[ Szerkesztve ]
-
Lajmund
őstag
A második jó. Köszi a kielégitö választ. El se tudom képzelni mit csinálhattak ennyi ideig.017.04.19. | 18:09NLAMSE(Netherlands (
Célországba elküldve / Item sent abroad2017.04.20. | 13:00NLAMSE(Netherlands (
Célországban feldolgozva / Processed in the destination country2017.04.22. | 10:59
Vámköteles küldemény NAV regisztráció / Under postal customs procedure2017.04.29. | 19:39
Adatbekérés a vámkezeléshez a címzettől / Addressee contacted2017.05.02. | 12:50
Megküldött dokumentumok feldolgozása / Processing customs documents2017.05.06. | 12:16
Vámkezelési indítvány NAV részére elküldve2017.05.22. | 14:51Pc power: i5, 32g ram, Asus tuf rtx 3080/ Monitor: lg 65" c2/ Samsung Z fold 5 / galaxy watch classic 6 47mm/ Adam audio 8"/ Fyne audio F3 12"/smsl do 100/ seeaudio bravery/ fio lc bt2/
-
Katsu
aktív tag
Sziasztok,
Kis segítséget szeretnék kérni tőletek. 1 hónapja rendeltem magamnak egy terméket az Ali oldaláról. Már nem először és eddig nem volt gondom. Most egy kicsit nagyobb értékű a csomag, persze ennél kell, hogy gond legyen. Szóval kaptam a rendelésnél egy nyomkövetési számot. Amit egészen a mai napig azt hittem, hogy jó. Ma kaptam egy levelet az Ali-tól, hogy értékeljem a kézbesített terméket. A gondom az, hogy én nem kaptam semmit. Persze azonnal felmentem a posta oldalára és beírtam nyomkövetési számot, ahol valóban az szerepel, hogy a 112-es posta kézbesítette. Azonnal telefonálás az MPL-hez, ahol segíteni nem tudtak, csak közölték, amit én is látok a rendszerbe. Illetve megadták a 112-es posta telefonszámát. Hívtam is, de ott nem vették fel a telefont. Visszahívtam az MPL-t, hogy segítsenek, mert semmit nem tudok az állítólag kézbesített csomagról. Azt mondták, hogy menjek be a legközelebbi postára és kérjek személyesen segítséget, mert ott meg tudják nézni, hogy a címemre van-e feladva csomag.
Bementem a postára, persze ott nem tudtak ilyet nézni. Majd kértem, hogy akkor vizsgálják ki és tájékoztassanak, hogy ki vette át az én csomagomat. Majd annyit mondtak, hogy nem biztos, hogy az a nyomkövetési szám valójában az enyém. Kértem adatszolgáltatást is ezzel kapcsolatban, amire csak annyit írtak, hogy azt csak a feladó tudja kezdeményezni. Kérdeztem is, hogy kínából szerintük itt mit fog kezdeményezni az eladó??
Írtam az eladónak is, de eddig nem érkezett válasz. De még fél nap sem telt el, így azon még nem aggódom.
Kérdem én, tudok még valamit tenni? Vagy minden az eladón múlik innentől kezdve??
Még a protection kiterjesztése van hátra és a dispute. De azért idegesít a dolog nagyon. Abban bízom, hogy a tracking number valóban nem az enyém volt és nekem még úton van a termékem...
Előre is köszi a tanácsokat.Üdv: Katsu
-
Topikgazda
Azt viszont a 112-es postán meg tudták volna mondani hogy kinek lett kézbesítve, ha igazi nemzetközi postai nyomkövetési szám volt. Ezeket alá kell írni.
A címzett is kezdeményezheti a keresést a Posta üzletszabályzata szerint. Itt a CN18 nyomtatvány tőlük.
Bár én az eladó által a csomagról készült képet is vittem, rajta a nevem, címem és a nyomkövetési szám, de a vége az lett, hogy az mégsem nekem volt címezve és az illetékes vette át. A Posta szerint.
Más, nem hivatalos módon kiderült, hogy ez persze nem volt igazEzt leírtam az Aliexpressnek is amikor a dispute ebbe a szakaszába értünk, igazolást erről 29 nap múlva kaptam a postától, a dispute-nál meg 6 napom lett volna becsatolni. Kértem a postát gyorsított eljárásra végül is a 30 nap hivatalos idő előtt megkaptam 1 nappal.
Ennek ellenére visszakaptam a pénzem az AliExpresstől[ Szerkesztve ]
-
MittuDomain_
őstag
Sziasztok!
Szerencsére még nem volt vitás ügyem az Ali-n, de elért a végzet.
Az első HSZ elolvasása után is kénytelen vagyok kérdezni.
Az eladó hetek óta nem válaszol az üzeneteimre, lassan kifutok az időből, de jó áron csaptam le a termékekre. Ezért azt szeretném, hogy adja fel őket, de a dispute-on belül csak annyit látok, cashback, vagy minőségi kifogás bejelentése. Tényleg nincs más lehetőség?Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
vasi89
addikt
szerintem akkor szimplán csak elrontott valamit és inkább ezt mondja mint beismerje. Ez benne van sajnos. De mint írtad ez csak 1 negatív a sok jó mellett.
@MittuDomain_: szerintem az li nem tudja kényszeríteni az eladót hogy adja fel, csak a Te pénzedet tudja visszautalni aztán h mit csinál az eladóval, nem tudom.
[ Szerkesztve ]
-
C0d3r
addikt
Van egy TN nélküli rendelésem még március végéről, ami nem érkezett meg. Rendelés leadása után az eladó azzal kezdte, hogy kiterjesztette a vásárlói védelmet, ami alapján még június végéig kellene várni. Mivel már a május elején rendelt cuccok futnak be, kezd aláhagyni a bizalmam abban, hogy ez a márciusi megérkezik.
Mikortól illik verni az asztalt refundért? Sima üzenetben érdemes, vagy az egyszerűség (meg legfőképpen gyorsaság) kedvéért dispute? eBay-en 2. hónap után (vagy a várható szállítási idő végefelé) jeleztem a szándékomat, de itt ez a kibővített várakozási idő elbizonytalanított. Nem nagy összeg, de 3 hónap várakozást mégis csak soknak találok.[ Szerkesztve ]
-
Katsu
aktív tag
válasz vasi89 #19133 üzenetére
Szia,
Ez hamarosan kiderül. Adok még egy sanszot. Írtam neki, hogy ne a pénzt utalja vissza, hanem a csomagot küldje újra. Tartok tőle, hogy másnak lett eladva termék teljes áron és ezt akarják most elsinkálni. Én ugyanis akciós hírdetésnél ütöttem le. Ráadásul kifutó termék. Máshol nem kapom már meg. Örültem, hogy itt volt.
Nade mindegy. Meglátjuk.Üdv: Katsu
-
MrRL19
senior tag
Sziasztok
rendeltem nem rég és ezek a sorok fogadnak pontosan mit jelent és mire számítsak ?
(csomag tartalma 3db cipő elvileg)
RS855711072NL
Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R
-
tibbike01
őstag
Sziasztok,
Nemrégiben itt a fórumban írtam, hogy Aliról rendeltem ezt az SD kártyát 64gb-os változatban, ami sajnos nagyon gyenge hamisítvány. Lassú, folyton lecsatlakozik és a youtube videók is azt bizonyítják, hogy hamisítvány.
Hogyan tudnám rávenni az eladót, hogy térítse vissza a pénzem?
Eddig ezeket írtam neki: -
mezzi7
tag
Kollégám ismerősének küldtek csomagot, ő is azt látta a trackingben, hogy "Delivered". Bement, hogy hol a csomag és mutattak neki egy kézbesítési naplót, amin az ő aláírása volt, persze más írással. Vizsgálatot indíttatott, amiben kiderítették, hogy kinél volt kézbesítésre a cucc, az illető azt mondta, hogy a szomszéd vette át a címzett helyett. Egyik szomszéd sem vette át. Az címzett srác megüzente, hogy ha a csomag sértetlenül előkerül, akkor az ügy részéről lezártnak tekinthető. Valami 21 nap volt a vizsgálat kifutása, a végefelé megtalálta a dobozt a kertbe bedobva. Sajnos ilyesmi is megtörténik.
[ Szerkesztve ]
-
ZsoltG60
aktív tag
Egy érdekes cikk
Ezért nem viszi ki a postás a külföldről rendelt csomagjátLumia 950XL
-
tibbike01
őstag
válasz Turbobacsi #19138 üzenetére
-
Topikgazda
válasz tibbike01 #19142 üzenetére
Mivel már megnyitottad és folyamatban van, hogy írnám azt hogy nem jó? Jó.
Majd erre válaszol az eladó és annak megfelelően hogy mit lesz az ajánlat lépsz tovább. ÖF-ban bővebben.
A negatívval való fenyegetés nem ajánlott, ezt a szöveget látja az AliExpress ügyfélszolgálat is, általánosságban írhatod hogy a hozzáállását megfelelően értékeld és ennyi.
Mind az eladó, mind a vevő részéről kerülendő a kényszerítés, fenyegetődzés a szerződési feltételek szerint.[ Szerkesztve ]
-
MrRL19
senior tag
válasz LallerHUN #19139 üzenetére
Igen azt látom ,de ilyenkor mi a teendő egyébként semmilyen formában nem jeleztek még semmit
Na, viselkedj rendesen, kaszáld a dohányt, tudd, hol a helyed és ki tudja? Talán egy nap majd kinyitják a könyvet és beírják a neved. Befogadnak a családba. Beavatott leszel. Na gyere, emeld a poharad! ///M P O W E R
-
Katsu
aktív tag
válasz mezzi7 #19140 üzenetére
Igen olvastam én is ilyen történeteket, hogy a posta lenyúl egy-két csomagot.
Szerencsére nálam nem ez történt. Az eladó annyit irt, hogy csak vissza utalni tud, mert nem ment át a minőség ellenőrzésen a termék. :-D Bullshit duma. Mindegy. Jön PayPal-ra vissza.
Persze ennek lesz kezelési költsége, ami szintén engem terhel... Durva, hogy 1 hónap várakozás után még én örülök hogy 700Ft-ot leszed rólam a PayPal. Na mindegy.
Köszi mindenkinek aki beszélgetett velem itt :-)Üdv: Katsu
-
Topikgazda
Ha refundként működik a pénz akkor neki úgy kell elküldeni, hogy a jutalék téged ne terheljen, mert nem vételárként funkcionál az összeg, a teljes összeg megillet.
Jutalékot tőled akkor von a PP ha vételárat kapsz.De a hivatalos pénz visszajuttatás az AliExpressen az Aliexpress-n keresztül történik, itt nincs PayPal.
[ Szerkesztve ]
-
MittuDomain_
őstag
Erre valaki...?
Köszi!
Si tacuisses, philosophus mansisses.
-
Topikgazda
válasz MittuDomain_ #19131 üzenetére
Nem volt világos a kérdésed.
Ha a processing time lejár (max 14 nap) és nem adja fel, akkor automatikusan visszakapod a pénzed, így nem tudtam értelmezni ezt: Ezért azt szeretném, hogy adja fel őket
Ha a pedig ez van:
Awaiting delivery
Your order will be closed in: 47 days 3 hours 57 minutesAkkor szállítás alatt van és nem kell feladni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Magától cselekvő AI-rendszerrel kísérletezik az energiaipar
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Nvidia GTX1080 Founders Edition
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 5th gen., I7-7600U, 16GB RAM, 128GB M.2, FHD, 2 év garancia, Áfás számla!
- 12" Apple MacBook Retina 2017 Rose Gold! Intel Core i5 + 8GB RAM + 512GB SSD! Olyan mint az új!
- Samsung Galaxy S21 5G Phantom Gray, Karcmentes, Újszerű Állapotú, Független, Fekete, Garanciális
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB Olive, Karcmentes, Újszerű Állapotú, Független, Garanciális
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest