Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#8273) King Unique válasza S. Szabi (#8272) üzenetére


King Unique
titán

Én a Live Linuxot csak opcionális jelleggel ajánlottam. Az adatmentő programok eleve 2x mennek végig a lemez felületén, ami rendszerint sokáig eltart egy 2 TB-os meghajtónál. Én nemrég egy 2,5 colos 1 TB-os külső HDD-nél majdnem egy napot szórakoztam a teljes adatmentéssel és visszamásolással. Viszont, ha jó esetben Linux alatt egyből át lehet másolni a fájlokat, akkor nyilván időt spórolunk. Nem mellesleg ingyenes, tehát nem kell fizetős szoftverre sem költeni. Persze, ha nem tud mit kezdeni a RAW-val - mert ilyen is van - akkor más megoldás után kell nézni.

Egyébként, ha már elkezdted a lemezkép készítését, akkor inkább fusson le rendesen, mert egy plusz biztonsági másolat sosem árt. Viszont, ha a másik HDD is pont 2 TB-os, akkor bekavarhat az, amit a topikgazda mondott. Fizikai másolatot meg egyébként a linuxos cikkben említett másik program készít, vagy Windows alatt pl. a HDD Raw Copy Tool. Viszont ezek csak 1:1-ben átmásolják a lemezt, de attól még a célmeghajtón is RAW lesz.

Tehát, ha megoldható, akkor legjobb lenne (live) Windows alatt a szokásos adatmentő programok valamelyikét ráereszteni és azzal lementeni a fájlokat. Lehet neked is majd rámegy 1-2 napod, de ez a biztos megoldás. Legalábbis otthoni környezetben.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.