Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#7911) King Unique válasza dszabi (#7905) üzenetére


King Unique
titán

Tehát a jó kis Green és gondolom a 3,5" egy My Book, a 2,5" meg egy My Passport Ultra lehet. A 3 TB utóbbiból már komoly. :K

A CDI S.M.A.R.T. nem jelez adatátviteli, illetve szektorhibákat, de igazán csak egy alapos teszt után derülne ki, hogy tényleg nincsen probléma a lemez felületén.

A (live) Linux natívan kezeli, írja és olvassa az NTFS fájlrendszert. Normál esetben nem kéne ilyen hibaüzenetet dobnia, de ezek szerint valami probléma mégiscsak van a fájlrendszerrel. Illetve dinamikus lemezeknél szokott még problémázni, de gondolom ezen a külső meghajtón alaplemez van. Bár valami konkrétum, pl. Windows alatt egy lemezkezelő screenshot nem ártana. Valamint nem tudom a CHKDSK mit csinált, javított-e (avagy rontott) valamit rajta? Továbbá Windows alatt az NTFS hibatűrése vsz többet megenged és ott azért nem problémázik. Vannak Linux alatt is különféle javítási és helyreállítási lehetőségek, de ebben az esetben nem feltétlen érdemes vesződni velük. Maximum a fentebb linkelt cikkben néhány diagnosztikai infót lehetne megnézni az adott terminálos parancsokat és grafikus alkalmazásokat használva.

Ha maga a lemez nem hibás, akkor egy opció lenne Windows alatt lementeni róla mindent, aztán egy teljes újrapartícionálást csinálni. Majd utána visszamásolni az adatokat rá. Persze, ha erre nincs mód, akkor ez nem játszik.

A fájl átmozgatására még az Unlocker program jutott eszembe, ami megmutatja Windows alatt egyrészt a zárolásleírókat, másrészt képes kényszerített fájlműveletekre is.
Viszont figyelni kell a letöltésénél és a telepítésénél, mert van benne egy PUP (Delta Toolbar), de utóbbi közben az ignorálható.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.