Hirdetés

2024. május 17., péntek

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 03:51:35

LOGOUT.hu

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#9065) speedevil89


speedevil89
csendes tag

Helo!

Sal 20 active hangfalról olvasott már vki tesztet ? Esetleg személyes vélemény is érdekelne akinek van tapasztalata hifi témában. Akik eddig írtak róla véleményt azok többségben pozitív visszajelzések voltak.
Jelenleg egy Genius SP-HF 3000A-m van amit otthon hallgatok egy Audigy 2-vel, illetve koliban egy Logitech Z-2300-ast lecserélt szatelitekkel régi Marantz hd 250 hangfalra X-fi HD USB-vel. Most abban a helyzetben vagyok, hogy jelenleg egyik hangrendszerem hangja sem tetszik igazán. A Geniusnak keveslem a mély hangját illetve egyes műfajokhoz pont elég, de van amihez kevés, és van amikor csúnyán betorzít kicsit nagyobb hangerőnél, illetve a magas hangok néha nekem sziszegősek, egyébként tetszik a hangja, csak amikor hangosabban hallgatom 1/3 és fél hangerő között, akkor szinte minden számnál korrigálni kell a mély hangokat, ritkább esetben a magasakat, hogy ne torzítson a rendszer. A z-2300-ast sokan ismeritek ahogy olvasgattam a régebbi hozzászólásokat, azzal a legnagyobb gondom, hogy már több passzív hangfalat próbáltam hozzá a gyári szatelitek helyére, de a végeredmény egyszer sem győzőtt meg, a mostani felállásban is csak hosszadalmas hangszínszabályzó állítgatás után szól viszonylag elviselhetően hangmisőséget illetően.
Zenékben trance, house, jazz, blues, illetve akusztikus zenét hallgatok. Szeretnék legalább olyan tiszta hangokat mint a 3000a esetén, de kevesebb és pontosabb mélyet mint a z-2300 esetén, árban 30e fölé egyenlőre nem szeretnék menni, és inkább a 2.0 érdekelne. Sokat olvasgattam itt az Edifier R1600T-ről de mivel abban is csak 13cm mélyközép van, ezért nem biztos hogy elégedett lennék a mély hangjaival, kiindulva a 3000a-ból illetve szobatársam 2000x, és az 1250x hangjából ez a méretkategória felejtős.
Én ebben a Sal 20 active-ban látok lehetőséget, esetleg még egy kis tuning is beleférne a költségvetésbe, csak sajnos még nem tudtam sehol sem meghallgatni, csak 2 youtube videón hallottam őket szólni, de azokból én semmilyen következtetést sem vonok le. Várom a tapasztalatokat, véleményeket.

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.