Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:42:15

LOGOUT.hu

WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#41105) janos666 válasza Gubek-Einste (#41076) üzenetére


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Nem először olvasom a WDS-t a több AP közti váltások kontextusában.
Hogy kéne ezt elképzelni? Ez most tényleg arra is vonatkozik, mikor kábellel van összekötve a router és AP? Ez esetben hogy? Melyik eszközt milyen WDS módba kell ilyenkor állítani, illetve a kábeltől függetlenül is párosítani kell őket WiFi-n is (azonos csatornán és SSID+jelszó alapján), vagy elég a kábel?

Nálam pl. van egy router és egy AP, kábellel összekötve, különböző WiFi csatornákkal, tehát a WDS módokat éppenséggel be tudom állítani, de a tényleges WDS-nek, ahol kvázi "okosabb WiFi repeater" a második eszköz, nincs értelme. Ilyenkor (kábel és különböző WiFi csatornák) is van valami extra WDS funkcionalitás, ha aktív a WDS mód? (Az SSID ugyan az.)

Itt nagyjából jól működik a váltás, mert mindkét eszközön minimumra húztam le a tx_power-t és két fal is van köztük, így a lépcsőházban random, de a nappaliban és abban a szobában, ahova tényleg kell WiFi, ott elenyésző erősséggel látják az eszközök a távolabbi AP-t, valószínűleg leszakadoznának róla, ha nem lenne alternatíva és azon erőlködnének.

---

Köszönöm ismét a többieknek is az irányított antennás oktatást.
Végül rendeltem két SXT Lite5-öt, hogy tesztelgessem itthon, mit tudnak, akár ~0, akár ~12˙-ra forgatva.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.