Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2023-12-13 04:42:15

LOGOUT.hu

WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#40251) Gubek-Einste válasza Heavyrain (#40250) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Inkább az USB adapterek az ajánlottak.
N150-es TP-Link 722NC/7200ND
N300-as TP-Link 822N/8200ND, Asus USB-N14

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#40252) Heavyrain válasza Gubek-Einste (#40251) üzenetére


Heavyrain
őstag

Köszönöm! :R

USB egyébként miért ajánlottabb?

(#40253) Gubek-Einste válasza Heavyrain (#40252) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

A PCI-E adapternek a hátránya, hogy a gép ház árnyékolja, ki kell vezetni, hogy rendes vétel legyen. Emiatt lehet, hogy nálad ez okozza a gondot, érdemes lenne ezt kizárni mert ha ez a helyzet akkor elég egy kivezetett antennára cserélés is. Antennából 2 db TP-Link TL-ANT2405C vagy TL-ANT2408C kellene rá.
Az USB-s előnye, hogy könnyen elmozdítható így mindig optimális helyre lehet rakni, laptopban is használható, igény szerint csatlakoztatható le-fel. Hátránya, hogy beépített vagy kicsi külső antennával rendelkezik általában.
A PCI-E-s előnye, hogy általában nagyobb antennával rendelkezik. Hátránya, hogy a gépház erősen árnyékolni tudja a jelet, már rendszer indításkor eldől, hogy lehet-e használni, csak asztali gépben használható.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#40254) Ice&Lime


Ice&Lime
veterán

Sziasztok! upc net van otthon egy routerrel (TL-WR941ND) elosztva a hálózatot. Wifi-n van egy noti és több androidos telefon, ezen kívül lan kábelen még egy noti. Az androidos telefonokon időközönként megszakad a net kapcsolat és újracsatlakozik, aztán jó, ez elég kellemetlen. Pedig, a routertől nincsenek messzebb víve a készülékek 5-7 méternél. Ez miért van és lehet-e ezzel valamit kezdeni?

(#40255) And válasza mezis (#40246) üzenetére


And
veterán

"Most néztem, hogy Broadcom chip-es a WRT54GL-ed. Azzal a chip-el még senkinek nem sikerült repeater funkcióra rávenni a routert. Bármit is ígér a dd-wrt. "
Akár havonta többször is leírhatod ezt, attól még nem lesz igaz :U. Az elmúlt sok év alatt számtalan WRT54GL-t használtunk különböző célra, és igen, működött repeaterként DD-WRT-vel. Repeater bridge beállítással is és WDS-módban is (utóbbival ráadásul szakadásmentes átváltást biztosított a routerek között). WDS-sel két WRT54GL-t linkeltünk össze, repeater bridge (virtuális AP-vel működő jelismétlő) módban viszont nem hinném, hogy lenne akadálya annak, hogy akármilyen típusú és chipsettel rendelkező router jelét ismételje, mivel a topológia ilyenkor hagyományos kliens és az arra épített virtuális AP.

[ Szerkesztve ]

(#40256) andatti válasza andatti (#40244) üzenetére


andatti
senior tag

Nna, a pontosság kedvéért... Most TP-Link TL-WR1043ND routerem van... Ezt leszek kénytelen lecserélni mobilnet miatt sim kártyát fogadó asztali routerre...
Kérdés, hogy a választható 2 router közül / D-Link DWR-921, vagy Huawei E5186s desktop router melyik mit tud, mennyire stabil, a kis szakadásokat mennyire tudják kiküszöbölni, stb. Azaz, Ti, hozzáértők melyiket ajánljátok/javasoljátok?
+1 Olvastam, hogy vannak konnektorba dugós "erősítők," kb. 9-10 rugótól felfelé... Mivel családi házban lakunk, lehet szükség lenne valami ilyesmire, kinek van vele tapasztalata, (hasonlóval), hogy érdemes használni? (akár minden szobába vesz az ember és bedugja a konnektorba? Mert most nekem fürdőszoba, konyha és udvar, szinte semmi jel nincs, de ha a router "másik oldala" felé megyek, az utca fronton sem valami acélos, hiába a 3 antenna... és, ha még lecserélem mondjuk a huawei-esre, biztos gondjaim lesznek...

[ Szerkesztve ]

(#40257) mezis válasza And (#40255) üzenetére


mezis
nagyúr

Nem túl régen, itt aq fórumon valaki B... chippel szerelt DIR-600-ast próbált repeater(bridge) üzemmódra beállítani dd-wrt-vel, sikertelenül. Pedig igen csak kitartó volt.
Korábban én DIR-300/B1-el kísérleteztem, ugyancsak sikertelenül. Aztán egy TP-Link 941ND-t (Atheros chip) sikerült dd-wrt-vel repeater üzemmódban hosszan működtetni. Aztán a UPC modem-router cseréje után már hol működött az internet kapcsolat vele, hol nem. Inkább csak újraindítás után néhány percig. OpenWRT-re cseréltem a dd-wrt-t, azóta probléma mentesen működik. Nem volt egyszerű a repeater(bridge) üzemmód beállítása, de a fórumon suste-tól kapott segítséggel sikerült.
Innen ered az, hogy a dd-wrt-től nem vagyok elragadtatva.

Emlékeim szerint valamikor régen ezen a fórumon olvastam azt, hogy a B... chipekkel nem lehet repeater üzemmódot megvalósítani.

[ Szerkesztve ]

mezis

(#40258) Gubek-Einste válasza andatti (#40256) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Repeater-ből inkább egy normál méretű külső antennás típus lenne ajánlott. Az ilyen konnektorban dugós típusokkal főleg az a baj, hogy a konnektor a padló közelében és/vagy rejtett helyen van ami jelentős árnyékoló tényező. A másik jelentős hátrányuk, hogy beépített kicsi antennákkal rendelkeznek azáltal gyengén veszik az elődleges eszköz által üzemeltet wifi hálózatot és gyengén is tudják csak továbbítani azt, valamint a lefedett terület sem lesz olyan nagyságú mint a normál méretű külső antennás eszközöknél. Repeater-nek a legjobb egy normál wifi router-t használni, van amelyik gyári firmware-rel is képes rá (Asus N12 D1, TP-Link 743ND) de a legtöbb csak CFW telepítésével tehető rá alkalmassá. Kaphatóak multifunkciós AP-k is amelyek szintén tudják gyári firmware-rel a repeater módot is de az áruk ugyan annyi vagy több mint a sima wifi router-eké így nem éri meg a megvásárlásuk, a wifi router-ek előnye, hogy később még router-ként is lehet őket használni.
Ha van lehetőséged akkor én inkább egy sima USB-s modemmel kérném a mobilnetet és a jelenlegi router-re tennék CFW-t, hogy tudja kezelni.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#40259) dogab93


dogab93
tag

Sziasztok!

Van nekem egy Telekom Iptvs wifis Cisco routerem erről szeretném a netet használni az asztali gépemen.Vettem is egy usb wifi sticket de szart sem ér.Iszonyú lassú a net ha van egyaltalán.Az lenne a kérdésem ,hogy mit ajánlanátok ??Egy vasbeton falat kéne áthidalni.Ja és 30 megás netről lenne szó.

Előre is köszönöm a segítséget! :)

"Jó, ha az embert emlékeztetik rá, hogy a legerősebb is elgyöngülhet, és a legbölcsebb is tévedhet" Mahatma Gandhi

(#40260) And válasza mezis (#40257) üzenetére


And
veterán

Az sajnos igaz (más nézőpontból ugyanez: szerencse), hogy a DD-WRT-nek rengeteg kiadása létezett / létezik, és egy rakat olyan hardveren is fut, amelyre semmilyen más 3rd-party firmware-t nem lehet ráerőltetni. Mindig az utolsó stabil build-eket használtuk a WRT54GL-eken is, de soha semmi probléma nem volt a repeater-móddal (talán a v24-es dd-wrt verzióval jelent ez meg), probléma nélkül ment rajtuk, ahogy a többi mód is. Lényegében a mai napig megy hónapokig a router dd-wrt-vel, 7/24 üzemben, csak a repeater-módra már nincs szükség.

(#40261) Gubek-Einste válasza dogab93 (#40259) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Most milyen wifi adaptered van?
Melyik USB portba an dugva?
inSSIDer3/Wifi Analyzer mit mutat?
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok)?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#40262) dogab93 válasza Gubek-Einste (#40261) üzenetére


dogab93
tag

Wifi adapter: LB-LINK BL-LW05-5R2, Falak száma:1 darab vasbeton kb 50-60 cm vastag igazi békebeli építésű elvileg egy 6-os földrengés nem akadály neki.Két szoba távolsága kb 8-10 méter.Előlapi usb portba van bedugva.InSSIDER-ből mire vagy kiváncsi?Elnézést ,ha nehézkes vagyok csak baromira nem értek a hálózatos dolgokhoz.

A 6 éves lenovo laptopom beépített wifije tökéletesen veszi a jelet az érintett szobából.Ezért gondoltam rá,hogy az usb wifi-vel lesz a gond.

[ Szerkesztve ]

"Jó, ha az embert emlékeztetik rá, hogy a legerősebb is elgyöngülhet, és a legbölcsebb is tévedhet" Mahatma Gandhi

(#40263) involver


involver
csendes tag

Sziasztok!

Tud valaki Captiv Portal fejlesztésében segíteni?

(#40264) andatti válasza Gubek-Einste (#40258) üzenetére


andatti
senior tag

Köszi a választ. Ami az erősítőt illeti, háát, nem tudom, hogyan lehetne őket "sorba kapcsolni, kábel nélkül... Mert akkor még vehetnék két másik routert, ami legalább 2 antennás, és az egyik felerősíti a 3 antennást, a másik meg a 2 antennást és úgy talán elérne az udvar végéig az internet...
"Ha van lehetőséged akkor én inkább egy sima USB-s modemmel kérném a mobilnetet és a jelenlegi router-re tennék CFW-t, hogy tudja kezelni."
Akkor szerinted egyik asztali router sem jó? Pedig szerintem a listában nincsen olyan usb modem, ami tudná a 300-at... De majd holnap megnézem a listát, (mert most nincs nálam). Vagy azért ajánlod a kis usb-s modemet, mert azok alapból jobbak, erősebbek, mint egy asztali router?
Abba már bele sem megyek, hogy vajon nekem menne-e, hogy a rejtélyes CFW-t rá tudnám tenni... Mondjuk az se világos, hogy az usb modemet hova kéne dugnom, a szgépbe, vagy a (meglévő) router usb-jére... Igaz, ha végre csinálnék rajta egy fw frissitést, akkor már a külső vinyót rá tudnám tenni és akkor nappal nem menne a gép, csak éjszaka áthúznám, ami kell és kész... De csak 1 usb hely van a routeren... és az se világos, hogy ilyen esetben ezek a routerek, (ez a tipus) meddig lát, egy Tb-os vinyót is rá lehet(ne) kötni?
Vagy az nem lehetne megoldás, hogy a mobilnetes asztali routerre rákötném (utána kötném) a mostani 3 antennás hagyományos routert és akkor meg van oldva, sőt, esetleg kivive a szobából meg lehetne vele növelni a wifi lefedettséget. (a két egyszerre üzemelő routerrel...)

(#40265) Oliver92


Oliver92
csendes tag

Sziasztok!
Nagy segítségre lenne szükségem!
Ausztriában egy hotelban dolgozok,3 hónapig nem megyek haza,és vettem egy TP-LINK TL-WA854RE
készüléket, amit 2hete senki és sehogy sem tud beüzemelni itt.próbáltuk router mellett ,másik router mellett,mindenhol és mindenhogy. magyar leírása nincs, de mindent úgy csináltunk ahogy a papíron le van írva,mégis amikor kiválasztottam a felerősíteni kívánt wifi hálózatot utána sosem volt jó,és jobb oldalon a jel erősség jelző is ha 2szer világított eddig. nem kapcsolódik egyszerűen sehova.létrehoz egy új wifi nevet de mégis a kezdő oldalon ott látszik hogy nincs kapcsolatban,mit tudok tenni????hiába indítottuk újra a routert semmi.
A probléma, hogy amikor végzett a konfigurálással és újraindul akkor nincs net,hanem újból automatikusan bedobja a beállítós oldal Start kezdőlapját, hogy előröl kezdjem a beállítást,hálózat kiválasztást.A Status állapotnál pedig folyton az van csak, hogy disconnected.sehogy sem sikerül :S

Nem értek nagyon ezekhez a dolgokhoz,szóval légyszi úgy írjatok valami tanácsot,hogy egy hozzá nem értő is megoldhassa.köszönöm!

(#40266) Gubek-Einste válasza dogab93 (#40262) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Egy ilyen semmilyen belső antennás eszközzel nem csoda, hogy ez a helyzet, kellene rendes, lehetőleg külső antennás típus.
inSSIDer-ből a 2,4 GHz Channels kellene.
Az adapter ki kell vezetni a gépház mögül/asztal alól mert a gépház/asztal árnyékolja a vételt.

#40264 andatti
Vagy azért ajánlod a kis usb-s modemet, mert azok alapból jobbak, erősebbek, mint egy asztali router?
Ezt nem mondanám, csak azért mondtam mert a jelenlegi router-ed elég jó és CFW alatt mobilnet képes, ismert típus. Az említett két mobilnet router-ről nincsen tapasztalat.
Nem olyan bonyolult feltenni egy CFW-t, legtöbbször elegendő a webfelületen a frissítéssel betallózni a fájlt de a neten és itt a fórumon is könnyen kaphatsz segítséget.
Természetesen a router USB portjába kell tenni a modemet.
Az USB port osztható egy hub-bal, 1 TB-s HDD-t simán kezelni tud.
Megvalósítható ötlet a router-ek sorba kötése is, ebben az esetben a másodlagost ajánlatos AP/Switch módba tenni így egy alhálózatot használni.

#40265 Oliver92
IE alatt próbáltad már a beállítást?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#40267) mezis válasza Oliver92 (#40265) üzenetére


mezis
nagyúr

Üdv.!

Eddig sikerült eljutni ?

mezis

(#40268) spyduck


spyduck
nagyúr

Sziasztok,

Túl vagyok már pár wifi routeren és a hibajelenség sajnos adott (TP-Link Arcehr C7) most pedig egy Asus RT-AC56U-t használok. Korábban néztem olcsóbbakat is, de azok használhatatlanok voltak a NAS-hoz.

Hibajelenség: 2,4GHz-en használhatatlan, az 5GHz-ről pedig néha ledob. Az 5Ghz nagyon jól használható viszont néha vannak 5 másodperces akadások. A UPC szerint nincs gond a modemükkel. A kérdés, h nem-e kell valamit beállítani. Azt mondta nekem egy nagyokos, hogy vami SSID-t kell átállítani, mert zavarják a jelek egymást, ami a lakásunkban elég nagy probléma mivel vagy 20 jelet is látok.

Valakinek van ötlete?

(#40269) Gubek-Einste válasza spyduck (#40268) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

inSSIDer3/Wifi Analyzer mit mutat?
Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok) van használva?
Milyen eszközzel/adapterrel van használva?
A szolgáltatói eszköz bridged módban van?
A log mit mutat?
Mit jelent pontosan azt, hogy a használhatatlan a NAS-hoz?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#40270) spyduck válasza Gubek-Einste (#40269) üzenetére


spyduck
nagyúr

Csak arra tudok válaszolni, ahol értem a kérdést :D

inSSIDer3/Wifi Analyzer mit mutat? - ezt vmi programmal kell megnézni? Itthon most csak egy macbook van, de akkor hozok a boltból windows-os gépet is. Egyébként Windows-os gép is gyakran van nálam annál is ezt csinálja.

Milyen környezetben (falak száma/anyaga, távolságok) van használva? Egy légtérben vagyok a routerrel, nem az lesz a baj.

Milyen eszközzel/adapterrel van használva? UPC - TC7200 + Asus RT-AC56U

A szolgáltatói eszköz bridged módban van? - ezt nem tudom micsoda.
A log mit mutat? - mint ahogy ezt sem :D

Mit jelent pontosan azt, hogy a használhatatlan a NAS-hoz? Korábbi routerknél vagy 14-15 másodpercet kellett vrni, h egy FHD film betöltsön vezeték nélkül és néha akadt is. Az AC56U-val 1-1,5 másodperc egy FHD film betöltődése.

(#40271) laccczka válasza mezis (#40248) üzenetére


laccczka
tag

Sajna nem megy.
Pedig ezek vannak beállítva.

Ha valami csatlakozik a sikeres hitelesítés után nem kap IP címet. :F

Van valami lehetőség vagy vágjam szét baltával? :W

"...mert a víz melegebb mint a hőmérséklet..." egy ismeretlen zseni értekezése a víz felett lévő ködről.

(#40272) mezis válasza laccczka (#40271) üzenetére


mezis
nagyúr

A routerhez sikeres a csatlakozás ?

mezis

(#40273) dogab93 válasza Gubek-Einste (#40266) üzenetére


dogab93
tag

Milyen adaptert ajánlanál??

[ Szerkesztve ]

"Jó, ha az embert emlékeztetik rá, hogy a legerősebb is elgyöngülhet, és a legbölcsebb is tévedhet" Mahatma Gandhi

(#40274) Gubek-Einste válasza spyduck (#40270) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

ezt vmi programmal kell megnézni? Itthon most csak egy macbook van, de akkor hozok a boltból windows-os gépet is. Egyébként Windows-os gép is gyakran van nálam annál is ezt csinálja.
Mac-re inSSIDer alternatívák.

UPC - TC7200 + Asus RT-AC56U
Nem ezt kérdeztem, hanem azt, hogy milyen eszközök/adapterek kapcsolódnak a router-re.

Bridged mód alatt azt értettem, hogy a TC-től publikus IP címet kap-e az Asus vagy sem.
A log pedig a router naplójában mik szerepelnek.

#40273 dogab93
Annyira nem rossz a helyzet.
TP-Link 722NC/822N/7200ND/8200ND vagy Asus USB-N14 ami ajánlott.

[ Szerkesztve ]

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#40275) andatti válasza Gubek-Einste (#40266) üzenetére


andatti
senior tag

Köszi a választ, ismét...
Ma beszéltem a zárt flotta ügyfélszolgálatával, és jól le is lombozódtam...
A full mobilinternet rendelése nem változtat az alap besorolásomon, azaz nem leszek VIP, ebből következik, hogy a listában levő routerek túl drágák nekem, + közölte, hogy náluk csak modemet tudok venni, routert nem. Bár annyi remény maradt, hogy a konkrét rendelés leadásnál majd egy szakemberrel beszélhetek az eszköz kiválasztását illetően. Ami a választható modemet illeti, mindhárom ügyfél kategóriában az összes 0 Ft-ba kerül... De "újszerűt" nem akarok venni, ha már így-is, úgy-is, mindegyik 0 Ft... Csak újat és akkor olyat, ami a 150 Mbs-t tudja, ha már ennyi az elméleti maximum, kisebbnek nem látom értelmét, még úgy sem, hogy az eltérő viszonyok és leterheltségtől függően (valószínűleg) úgysem fogja elérni az elméleti maximumot a letöltés...
Szóval vagy Alcatel L850, vagy Huawei E3272... Ebből a kettőből választhatok. /06.26-tól visszavonásig és a készlet erejéig érvényes/ Én az utóbbira hajlok inkább, bár listaáron is csak 3000 Ft különbség van köztük... Ti melyiket javasoljátok?
Vagy saját költségen veszek egy kompatibilis routert, vagy olyat, amiben van sim foglalat, hasonló árban... és akkor nincs gond a kompatibilitással a modemmel...Esetleg javaslat routerre? Igaz, azt elfelejtettem megkérdezni, hogy ha nem kérek modemet/router-t, akkor is 2 év hűséggel lehet csak szerződni, mert most úgy néz ki, hogy fel sem mondhatom majd a szerződést, ha nem működne, akkor sem... :(

Írod:
a jelenlegi router-ed elég jó és CFW alatt mobilnet képes, ismert típus.
De, ha a meglevő router usb-jébe dugom a kapott modemet, akkor felléphetnek kompatibilitási problémák is. (nem bízom abban, hogy a CFW frissítés? után a választott típussal is fog tudni működni...)
Usb hubbal már megjártam korábban, hiába kapott külön áramot, nem ért semmit, mert eldobta lépten-nyomon, bármit tettem rá. Igaz, ami most a házba van dugva és a monitor elé felvezettem usb hosszabbítót, az is ráz, meg a ház is...
A CFW feltevésben, (ha végül ez a verzió lesz a nyertes) biztos fogok segítséget kérni... :) :U

"Az USB port osztható egy hub-bal, 1 TB-s HDD-t simán kezelni tud."
Ez jó hír, mert, ha vennék egy 2 Tb-ost, 25-ért, akkor azt ráköthetném, az 500 Gb-os meg menne a tv-hez...
Megvalósítható ötlet a router-ek sorba kötése is, ebben az esetben a másodlagost ajánlatos AP/Switch módba tenni így egy alhálózatot használni.
Ha vennék egy általatok javasolt asztali, vagy hordozható, (sim foglalatos, vagy usb-s modemet kompatibilis módon fogadni képes) routert, akkor az lenne az elsődleges, és a most meglevő lenne a másodlagos, amit fizikailag is "hátrébb tennék a lakásban, hogy a hatókör kiérjen a ház hátsó részére és a kertbe is...
/Mondjuk láttam egy tesztet, hordozható routerre, de itt is "összezavart" az, hogy "csak" 3G-t emlegettek/írtak, és a netet böngészve (ár összehasonlító oldalak, ebay, stb.) is többnyire csak olyat találtam... Pedig elég nagy a különbség, számomra mint laikus...
Illetve, ha már ennyire fárasztottam az olvasót/fárasztottalak a hségeimmel, annyi még ide kívánkozik, hogy most a win7-es oprendszerű PC-n a hálózati kapcsolatoknál "csak" 100 Mbps-van, azaz akkor a PC sem tudná kihasználni a mobilinternet elméleti maximális sávszélességét? (ami ugye 150 megabit) De azt se értem, hogy internetre a routernél írja a 150-et, vagy a 300-at, de wlan, vagy lan-nál csak 100-as érték van megadva... nem értem...

(#40276) Oliver92 válasza mezis (#40267) üzenetére


Oliver92
csendes tag

Szia!
Igen teljesen a végére értem,létrehozta az általam elnevezett hálózatot a jelszavammal, ,csak amikor újraindul,akkor mikor netezni akarnék,újra automatikusan bedobja a kezdő oldalt, ahol újra ugyan úgy csinálhatom a konfigurálást!
A Státusz állapotnál pedig nincs kapcsolat az erősítő és a router között ezáltal nincs net csak disconnect van.

Próbáltam IE alatt is. :S

(#40277) mezis válasza Oliver92 (#40276) üzenetére


mezis
nagyúr

Talán nem kellene saját hálózatot létrehoznod. Csatlakoztatod a routerhez (SSID-t megkeresteted, password-öt (a router WiFi passwordje) beírod, Universal Mode üzemmódot választasz és semmi mást.

Indulj a gyári alapbeállításokkal (10 mp-ig reset).

[ Szerkesztve ]

mezis

(#40278) Oliver92 válasza mezis (#40277) üzenetére


Oliver92
csendes tag

Próbáltam úgy is.minden létező módon megpróbáltuk már 3man is de nem ment.Reseteltem is már sokszor,de mindig ide lyukad ki, bármennyiszer mármilyen módon hozok létre hálózatot:

[link]

Amúgy nyílt wifi, jelszó nélkül, egy hotelé,ahol dolgozom

[ Szerkesztve ]

(#40279) nemcso válasza Oliver92 (#40278) üzenetére


nemcso
senior tag

Bocs, hogy laikusként beledumálok, de nem lehet, hogy a router oldalon a MAC address filter be van kapcsolva ?
Nekem Netgear repeater konfigurálásánál volt olyan gondom, hogy address filter bekapcsolásakor hiába adtam meg a repeater azonosítóját a routeren, nem jött össze a kapcsolat, csak, ha nem volt address filter.

Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"

(#40280) Oliver92 válasza nemcso (#40279) üzenetére


Oliver92
csendes tag

Köszönöm, a segítőkészséget, de nincs bekapcsolva :S végignéztem minden videót és leírást de sehogy sem működik,ahogy a képet belinkeltem, csak azzal szembesülök

(#40281) dogab93 válasza Gubek-Einste (#40274) üzenetére


dogab93
tag

Nagyon szépen köszönöm a segítséget! :)

"Jó, ha az embert emlékeztetik rá, hogy a legerősebb is elgyöngülhet, és a legbölcsebb is tévedhet" Mahatma Gandhi

(#40282) CsikiRoli


CsikiRoli
tag

Sziasztok.
Repeater vásárlása előtt állok, és szeretném megkérdezni, hogy melyik legyen. Lehetőleg minél egyszerűbb legyen a telepítés, kevésbé hozzáértők is tudják beüzemelni.
Kb. 10000 Ft lenne a határ.
Nagyon remélem tudtok segíteni.

Üdv: Roland

(#40283) Gubek-Einste válasza CsikiRoli (#40282) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Asus N12 D1 ami gyári firmware-rel repeater képes eszköz.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#40284) CsikiRoli válasza Gubek-Einste (#40283) üzenetére


CsikiRoli
tag

Ez nagyon bíztató, ugyanis egy ilyenem van, ez maga a fő eszköz. Most akkor ha veszek mellé még egyet, akkor azt könnyen össze tudom konfigurálni?
Esetleg egy útmutatót valaki tudna nekem linkelni?

Üdv: Roland

(#40285) laccczka válasza mezis (#40272) üzenetére


laccczka
tag

Egy fórumtárs ötletére az ethernet kábelt áthelyeztem a WAN portból a LAN1 portba és megy.
Fingom sincs miért de megy. :F
A beállításokat az általad javasoltak szerint végeztem el.

Nagyon szépen köszönöm a segítséget. :R

üdv
laccczka

"...mert a víz melegebb mint a hőmérséklet..." egy ismeretlen zseni értekezése a víz felett lévő ködről.

(#40286) mezis válasza laccczka (#40285) üzenetére


mezis
nagyúr

"A beállításokat az általad javasoltak szerint végeztem el."

Most már igen. Mert leírás úgy szólt, hogy:
".....
UTP kábel "A" egyik LAN portjából "B" egyik LAN portjába."

:D ;]

Vagy azt hitted, hogy Te csinálod azt internetet ? (WAN port) :F

[ Szerkesztve ]

mezis

(#40287) Ice&Lime válasza Ice&Lime (#40254) üzenetére


Ice&Lime
veterán

Ötlete valakinek esetleg?

(#40288) kali válasza Ice&Lime (#40254) üzenetére


kali
legenda

szia,

érdemes kipróbálni a wifi kapcsolatot más/minden csatornán, mert a mobiltelefonok nem minden esetben szeretik például a szélsőséges csatornákat.

(#40289) andatti


andatti
senior tag

Háát, szerintem nem fog menni az, amit itt tanácsként kaptam...
Ebben a tesztben is foglalkoztak vele...
"A router hátulján található egy USB-port, amely lehetővé teszi, hogy megosszunk a hálózaton egy háttértárat és azt a hálózat felhasználói brutális sebességgel el is érjék. Ez tényleg olyan, mintha egy mini szerverünk üzemelne a háttérben. Sajnos nyomtatót, vagy egyéb USB-s eszközt nem képes kezelni, például 3G USB modemet sem"
- Akkor a 4G-t pedig végképp nem... azaz hardveresen nem képes, akkor szoftveresen sem fogja tudni... Vagy rosszul tudom?
Ha nekem kell normális, 4G képes routert venni, minimum 150 Mbps tudással, az nagyon drága...
Vagy látok 1% esélyt Huawei E5372, vagy Huawei E5377T routerre, de nem sok különbséget látok köztük, pedig biztos van...
Érdeklődtem helyi boltban is, de azt mondták, hogy a modemek 99% nem működik együtt a routerekkel... Szóval érdeklődve várom a cáfolatokat... Illetve egy normális tippet, 4G routerre, max. 18 rugóig...

(#40290) Gubek-Einste válasza andatti (#40289) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

A router hátulján található egy USB-port, amely lehetővé teszi, hogy megosszunk a hálózaton egy háttértárat és azt a hálózat felhasználói brutális sebességgel el is érjék.
Akkora kamu ez mint ide Lacháza, köztudott, hogy a router-n lévő USB portra csatlakozó HDD elérési sebessége nem valami nagy (az újabb ARM alapú eszközökkel már más a helyzet).

Gyári firmware-rel nem tud mobilnet megosztást de CFW alatt már tudja.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#40291) woodworm válasza andatti (#40289) üzenetére


woodworm
veterán

Nem tudom, amikor a nyomtatókezelés megjelent a gyári fw-ben, akkor jött egy manó és hardveresen is frissítette? Szerintem kellene egy keresés, hogy a számodra elérhető modemekkel mit tud kezdeni az openwrt.

(#40292) anonymus89


anonymus89
addikt

Sziasztok!

Miért van az, ha egy 941-et wds-ben hozzákapcsolok egy 1043-hoz akkor 941-alá állva a telefon 100%-os jelszintet mutat míg egy Dell 3542 csak 3-at olyan mintha a 1043-as router jelszintjét fogná?

Nokia 500-as telefonról van szó? - hogy tudom elérni a 941-es menüjét?

Organikus, természetes összetevőjű, 100% tisztaságú bőrápoló termékek //marcsiszappan.hu//

(#40293) Thome


Thome
addikt

Sziasztok,

A kérdésem az lenne, hogy a notimban (Lenovo Y560) levő wifi kezd meghalni? Intel Centrino Wireless N-1000 wifi chipről lenne szó.
Dobálja a hálózatot folyamatosan, van hogy időnként rátör ez a jelenség és az eszközkezelőben egy tiltás-engedélyezés megoldja, most viszont eldobta, s hiába csináltam meg ezt a tiltásos dolgot, nem jött vissza a jel, majd le is töröltem és újratettem az eszközt, ekkor sem volt jó.

Kikapcsoltam a gépet, szétszedtem, megnéztem, összeraktam, egyelőre jónak tűnik, de szerintem ez is csak ideig-óráig lehet megoldás.

Új wlan chip vásárlása megoldhatja vagy máshol keresendő a gond?

TP-Link 1043nd V3 wifi routerem van, s csak ez a gép dobálja a hálózatot, már amikor eldobja, most megint jó. Kop-kop-kop.

(#40294) laccczka válasza mezis (#40286) üzenetére


laccczka
tag

Az előző internetszolgáltatómnál a kapott modemem kábelét a routerem WAN portjába kellett csatlakoztatni. :K

Ebből gondoltam, hogy most is így kellene.

"...mert a víz melegebb mint a hőmérséklet..." egy ismeretlen zseni értekezése a víz felett lévő ködről.

(#40295) tib85


tib85
tag

Sziasztok!
Lenne egy olyan problémám,hogy 100/50-es netem van otthon. Asztali gép beépített wifi kártyával,mostanában kb max letöltési sebesség 10/10 amit el tudok érni. Régebben 60/50 körli sebességet értem el.
Gondoltam,hogy kártya lehet a baj, kértem kölcsön egy wifi sticket ,de azzal is 10/10 a sebesség, laptopot oda teszem a gép mellé,akkor azon pedig 60/50-es sebességet érek el.
Van ötletetek mi lehet a gond? Valami program,vírus csökkentheti a sávszélemet?
Köszönöm előre is.

(#40296) Gubek-Einste válasza tib85 (#40295) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Hol van a wifi stick?
inSSIDer3 mit mutat?
Milyen környezetben (fala száma/anyaga, távolságok)?
Milyen router van használatban?

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#40297) tib85 válasza Gubek-Einste (#40296) üzenetére


tib85
tag

mi mit mutat? :D nem ismerem a programot.
Panel, a router kb 7 méterre van a géptől, nem vasbeton fal,csak sima vékony beton fal van közöttük.
A wifi sticket a monitoron lévő usb-be dugtam,tehát elvileg még jobb helyre is került,mint a beépített.
A laptop pedig a sokkal jobb sávszélességet az asztali gépre téve produkálja, de két fallal odébb is sokkal jobb a sávszéle. TP link TL-WR841N

(#40298) Gubek-Einste válasza tib85 (#40297) üzenetére


Gubek-Einste
Topikgazda

Milyen adapterről van szó (bocs ezt kifelejtettem)?
Tedd fel a laptopra vagy az asztalira a 3x verziót (az még ingyenes) és a 2,4 Channels-ről kellene egy képernyő mentés.

Egy dolog állandó: a változás - Internet powered by Vodafone Internet 150 with CBN CH7465VF & Asus RT-AC65P

(#40299) tib85 válasza Gubek-Einste (#40298) üzenetére


tib85
tag

ok,kipróbálom.
Az asztalin és a laptopon is n-es hálózatot használok,tehát túl sok különbség nincsen,vagyis nem lehetne.

(#40300) tib85 válasza tib85 (#40299) üzenetére


tib85
tag

ez a laptop

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.