Hirdetés

2024. május 5., vasárnap

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 8 / 8.1 (kiemelt téma)

Téma összefoglaló

Téma összefoglaló

  • Utoljára frissítve: 2016-12-04 16:14:18

LOGOUT.hu

A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!

Összefoglaló kinyitása ▼

Hozzászólások

(#47451) micafighter válasza Tigerclaw (#47446) üzenetére


micafighter
nagyúr

3 féle Windows 8 van egyébként, leegyszerűsítették a régebbi rendszert: Core , Pro , és Enterprise. Otthoni használatra böven elég a Core is :)

Összehasonlítás: [link] & [link]

[ Szerkesztve ]

(#47452) Tigerclaw válasza micafighter (#47449) üzenetére


Tigerclaw
nagyúr

Lehet hogy akadna XP licencem, ha arról lehet olcsóbban upgradelni. Sőt van Vista Ultimate-m is. Hopp, de jó hogy ez eszembe jutott, mert akkor lehet nem is kell upgradelnem. A Vistával anno egész jól el voltam. Amúgy csak egy Macbook-ra kellene egy windows, hogy tudjam futtatni a Visual Studio Expresst.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#47453) szabonagyur válasza sanikak (#47448) üzenetére


szabonagyur
félisten

Valószínűleg MSDN kódot árulnak.

Eladó: iPhone 13Mini 2 év gari, iPhone 6S 32GB

(#47454) petiwr


petiwr
senior tag

Sziasztok!

Az miért van hogy notebooknál ha le hajtom és x idő múlva fel akkor a szín világ élénkebb lesz világos lessz nem a fény erő. Két különböző gépnél fordult elő. Nem egyszer!

(#47455) micafighter válasza sanikak (#47443) üzenetére


micafighter
nagyúr

Tehát akkor a BIOSban az SSD van első helyen, de így is a pendrive bootol a telepítővel? Hány merevlemez van a gépen? Mivel készítetted a pendrive telepítőt? Hogyan telepítetted? Pl egyéni telepítés, vagy frissítés? Jó lenne, ha leírnád részletesen a telepítést, melyik telepítési képernyőn mire mentél. Hány partíció volt a merevlemezen? BIOS AHCI vagy IDE módban van?

[ Szerkesztve ]

(#47456) sanikak válasza micafighter (#47455) üzenetére


sanikak
csendes tag

biosban ssd van az első helyen és igen egyfolytábol ujra akarja kezdeni a telepitöt a pendrivról , csak az ssd van a gépben (nincs is több hely)
egyéni telepítés választottam nulla particioval majd a win 8.1 csinált magának aszem 4 et..és csak egyre lehet ugye telepiteni arra telepitettem. akor felmásolja a telepitö fájlokat stb és ujra indul... majd ezdödik elöröl nem lép tovább...
az ssd -n látom hogy rá kerültek a dolgok programfájl stb...
bios ahci

(#47457) €uro válasza szabonagyur (#47429) üzenetére


€uro
őstag

Nagyon szépen köszönöm a ProgDVB ajánlását! Még nagyon idegen a menürendszere, gyakorlatilag úgy érzem benne magamat, mint aki eltévedt a sötét erdőben és még a mézeskalács házikót sem találja.

De azt már látom, hogy ez a program minden igényemet ki fogja eglégíteni. Még azt is, hogy a TimeShift felvételeit a memóriába rögzíti - pedig ezt a vágyamat tényleg csak félve mertem felvetni.

Nagyon szépen köszönöm még egyszer! Hálás vagyok érte. A következő leborulásomat a te tiszteletedre fogom végezni.

Váljon valóra minden vágyad az életben!

(#47458) micafighter válasza sanikak (#47456) üzenetére


micafighter
nagyúr

Próbáld meg újratelepíteni, szintén egyéni telepítést választva. Az összes partíciót töröld, és az Unallocated Space (Nem lefoglalt terület)-t válaszd ki telepítésre, így a telepítő formázza, és létrehoz magának oda egy új rendszerpartíciót.

(#47459) sanikak válasza micafighter (#47458) üzenetére


sanikak
csendes tag

amikor mindent törlök, akkor nem engedi formázni meg telepiteni, csak uj particiot létrehzni. akkor kiválaszthatom hogy mekora részt formázzon meg...
és utána telepit..

(#47460) micafighter válasza sanikak (#47459) üzenetére


micafighter
nagyúr

Ez lesz akkor szerintem a gond. :)

Nézd csak: #47356

Amikor törlöd az összes partíciót, ezt fogod látni:

Jelöld ki, és next ;) nem kell formázni, létrehozni partíciót, semmit, arra az Unallocated Space-re ő szépen megformázza magának, és létrehozza majd a rendszerpartíciót, amikor a next-re kattintasz.

(#47461) sanikak válasza micafighter (#47460) üzenetére


sanikak
csendes tag

igy tovább enged?

(#47462) sanikak válasza sanikak (#47461) üzenetére


sanikak
csendes tag

holnap megprobálom már nem látom a betöket :)
köszi az erösitést. :)

(#47463) micafighter válasza sanikak (#47461) üzenetére


micafighter
nagyúr

:K Pár száz telepítést csináltam már így ;)

(#47464) vlevi válasza micafighter (#47460) üzenetére


vlevi
nagyúr

En is ezt javaslom. Egy 60gb-os meghajtot nem erdemes tovabb particionalni, annyi hely kell a winnek. Innentol kezdve sima next-next-next finishnek kell lennie a telepitesnek.
Akkor szokott gond lenni, ha egy ujabb gep uefi modban indul el, es az elso meghajton mbr particios tabla van. Az uefi bootolasu rendszer wiszont csak gpt-vel particionalt rnedszerrel mukodik, ezert kell ilyenkor torolni mindnent a meghajtorol, es rabizni a windosra, hogy nullarol csinalja ujra az egesz particios tablat ugy, ahogy neki kell. Csak sajnos a win telepitoben megjelenonhibauzenetbol ezt nagyon nehez kihamozni, mert aemmi nem utal erre.

(#47465) micafighter válasza vlevi (#47464) üzenetére


micafighter
nagyúr

:K Összességében így a legkisebb a hibalehetőség. Van, hogy a telepítő nem indul el különböző okok miatt, de ha idáig eljut a telepítő, és így csinálom a telepítést, onnantól sosem volt gondom eddig :)

(#47466) rgeorge válasza micafighter (#47449) üzenetére


rgeorge
addikt

Nem kell az upgrade-t feltelepíteni, csak rendelkezni kell upgrade-alapként szolgáló oprendszer licenszével. Az igaz viszont, hogy az upgrade-ként letöltött telepítővel telepített Windows 8-ak időnként nem akartak aktiválódni, de egy (legális) registry-módosítással rávehetők voltak erre is.

Picard: "What we leave behind is not as important as how we've lived. After all, Number One, we're only mortal." Riker: "Speak for yourself, sir. I plan to live forever."

(#47467) stewe780


stewe780
őstag

Üdv Mindenkinek!

Nálam valami nagyon el van b...., akarom mondani állítva. Csak úgy gondoltam rákeresek néhány androidos játékra, hogy van-e a pc-s áruházban windowsos megfelelője, de nagyon nem talál meg semmit. Erre mondom akkor játékok/ügyességi, és 19!! írd és mond 19 darab ügyességi játékot hoz fel az Áruház. Na most összesen ennyi ügyességi játékot írtak pc-re a windows áruházba elérhető módon, vagy az én win8.1-emben van valami nagyon elállítva?

Hálás köszönet minden segítőkész válaszért! :R

A bug addig bug amíg nem dokumentálják, onnantól feature.

(#47468) Core2duo6600


Core2duo6600
veterán

Hello

Úgy szeretném a 2 gépem közt megosztani a mappákat, hogy az egyik tartományba van léptetve, míg a másik nek.
Amelyik nincs tartományba léptetve itt 2 megosztást csinálnék, az egyiket mindenki érje el teljesen, a másikat a másik gépről csak én.

Na ezt hogy állítsam be ?
Mind a 2 gépen 8 as, ill a tartományon kivülin 8.1 es fut

Gigabyte Z390 Aorus master , Core i9 9900K, Asus RTX2070, 64 GB DDR4, Dell Latitude 6430

(#47469) realmadrid92


realmadrid92
tag

Hardverek leválasztásánál azt meg lehet oldani, hogy a listában csak külső eszközöket lehessen leválasztani, mert most megjelennek valamiért a belső hdd-k, ssd is?

(#47470) micafighter válasza realmadrid92 (#47469) üzenetére


micafighter
nagyúr

Milyen módban van a BIOS, AHCI vagy IDE?

Frissíteni a kéne a BIOSt, ezt körültekintően, győződj meg róla, hogy az alaplapodhoz megfelelő BIOSt töltöd le. Maga a frissítés nagyon egyszerű, de ha rossz BIOSt próbálsz telepíteni akkor abbol nagy gondok lehetnek.

Frissíteni kéne a drivereket is, alaplapi, ha van a merevlemezeknek, akkor azt is, és legfőképp fel kéne tenni a megfelelő Intel RST drivert. Az Intel RST driverrel kéne kezdeni, ez az újabb alaplapoknál megoldja a problémát, és nagy részben a régebbieknél is. Intel RST előtt fel kell tenni az Intel Chipset INF pack-ot is.

[ Szerkesztve ]

(#47471) realmadrid92 válasza micafighter (#47470) üzenetére


realmadrid92
tag

120gb kingston ssd van, amd proci és ati 7750, giga alaplap (adatlapomon is megtekinthető pontosan)
Ahci módban van ssd miatt
semmilyen drivert nem használok, csak catalystot vga-hoz.

korábban mikor win7-em volt, nem volt ilyen, csak most win8.1-nél..

(#47472) micafighter válasza realmadrid92 (#47471) üzenetére


micafighter
nagyúr

AHCI módban Win 8-nál ez normális jelenség. AHCI mód lényege többek között, hogy a merevlemezek hot-swappable-ek. (IDE módnál nincs hot swap). Leegyszerűsítve, AHCI módnál a merevlemezt is tudod úgy cserélni a gépben, mint egy usb pendrive-ot, míg megy a gép, tehát menet közben.

Tedd fel az intel drivert amit említettem, és el fog tünni a merevlemez a biztonságos eltávolításból.

[ Szerkesztve ]

(#47473) vlevi válasza micafighter (#47472) üzenetére


vlevi
nagyúr

Nem fog feltetlenul eltunni az intel driverrel sem. Az eltavolithatosagot azert jelzi a windows (nem csak 8, hanem a hetes is), mert az alaplapok mindegyik sata portot ektavolithatonak mutatjak. Korabbi asrock lapomon ez nem volt allithato, a mostani asus lapomon a biosban mindegyik portrol kulon be tudom allitani, hogy letvaolithatonak latszodjek-e, vagy sem.
De lehet a registryben is allitani. Mobilrol irok, nehezkes megkeresnem, de mintha valami sata internal vagy hasonlo nevu regitry bejegyzesekkel kell operalni. Nezz szet a win7 topicban is, ott volt rola szo,ha jol emlekszem.

(#47474) micafighter válasza vlevi (#47473) üzenetére


micafighter
nagyúr

Igen, de a Win 7-es registry trükk W8nál már nem fog müködni. A HKEY_LOCAL_MACHINE\ SYSTEM\ CurrentControlSet\ services\ msahci -ban kellett egyébként egy új kulcsot létrehozni 2 szintben (első szint Controller0 a második Channel0), és a második szintben egy DWORDben TreatAsInternalPort-ot 1 értékkel. Ez így a 0-as Sata csatlakozot kiszedi a biztonságosan eltávolítható eszközök listájából. Ezt létre kellett hozni a többi csatlakozonak is, amit el kivántunk távolitani, 1es Satahoz Controller1 és Channel1, stb így tovább.

[ Szerkesztve ]

(#47475) vlevi válasza micafighter (#47474) üzenetére


vlevi
nagyúr

Szerintem fog mukodni, csak win8-on nem msahci a neve, hanem storahci. Egy probat meger.

(#47476) micafighter válasza vlevi (#47475) üzenetére


micafighter
nagyúr

Igen, egy próbát megér. Leírom a fórumtársnak, hogy ha esetleg ki szeretné próbálni:

1) elöször mentsük el a Registry azon részét, amit módosítani szeretnénk. Windows billentyű + Q gomb, regedit ->ben kell operálni. Ide navigálj el a baloldali könyvtár fa szerkezetben: HKEY_LOCAL_MACHINE\ SYSTEM\ CurrentControlSet\ services\ storahci. Biztonsági mentést a bal felső sarokban lévő Fájl, majd Exportálás-ra kattintva tudunk végezni.

(#47477) micafighter válasza micafighter (#47476) üzenetére


micafighter
nagyúr

Sajnos közbe elküldtem véletlen és lejárt a szerk idő..

Igen, egy próbát megér. Leírom a fórumtársnak, hogy ha esetleg ki szeretné próbálni:

1) elöször mentsük el a Registry azon részét, amit módosítani szeretnénk. Windows billentyű + Q gomb, regedit ->ben kell operálni. Ide navigálj el a baloldali könyvtár fa szerkezetben: HKEY_LOCAL_MACHINE\ SYSTEM\ CurrentControlSet\ services\ storahci. Biztonsági mentést a bal felső sarokban lévő Fájl, majd Exportálás-ra kattintva tudunk végezni.

2) Ez után hozzunk létre egy új kulcsot a storahci-n belül: jobb kattintás, új, kulcs:

Nevezzük el Controller0 -nak. Ha létrehoztuk az új kulcsot, egyből elkezdhetjük írni a nevét, de utólag is át lehet nevezni jobb kattintással a bal oldalon:

Ezen a Controller0 könyvtáron belül kell tovább tevékenykedni.

3) A fentebbi példa alapján hozzunk létre egy újabb kulcsot, most a Controller0- nevü könyvtárban, és az új kulcs neve legyen Channel0. Minden Sata csatlakozónak, amit ki akarunk szedni a biztonságos eltávolítás-ból, egy új Channel-t kell ide létrehozni, a Controller0 könyvtárba.

Tehát 3 Sata csatlakozo estén így nézzen ki:

4) A Channel mappákban a következőt kell tenni: Jobb kattintás, új, Duplaszó (angolul DWORD).

Ennek a DWORDnek legyen a neve TreatAsInternalPort, és az értékének adjuk meg 1-et:

Jobb kattintás a DWORD-re, itt át tudjuk nevezni, illetve a Módosításon belül tudunk neki értéket adni:

Ez után látjuk, hogy az eddig 0-ás érték módosul 1-re:

Ezzel kész is, újra kell indítani a gépet, és ha müködik, akkor az összes kívánt sata csatlakozonak igy létre tudunk hozni reg bejegyzést.

[ Szerkesztve ]

(#47478) samgar válasza micafighter (#47477) üzenetére


samgar
őstag

Nem tudom miért nem szakértőként vagy jelen, le a kalappal :R

Oppo Find X5 PRO

(#47479) rayoliviero válasza samgar (#47478) üzenetére


rayoliviero
veterán

Majd az lesz, biztos már csak idő kérdése. Legalábbis remélem.

(#47480) micafighter válasza samgar (#47478) üzenetére


micafighter
nagyúr

& (#47479) Gazsi00 Köszönöm szépen :R. Majd ha az illetékesek méltónak ítélnek, megtiszteltetésként fogadom a rangot :)

[ Szerkesztve ]

(#47481) zolee0307 válasza realmadrid92 (#47471) üzenetére


zolee0307
őstag

Nekem pl. biosban be lehet állítani, hogy a meghajtók hot swapként is működjenek, vagy sem. Nézd meg a biost.

///\\\ Már a jövő sem a régi ///\\\ Magyar égre magyar UFO-t ///\\\ Sose nyomjá full kretént - Kirk Lazarus (Tropic Thunder) ///\\\

(#47482) micafighter válasza zolee0307 (#47481) üzenetére


micafighter
nagyúr

Valóban, ezt úgy látom kifelejtettem, pedig ezzel kellett volna kezdeni.. :U

[ Szerkesztve ]

(#47483) zack


zack
nagyúr

Srácok!

Miért nem tudom 8.1 Pro-n (x64) letiltani a hibernálást? Beírom a parancssorba amit kell, mégsem szabadít fel tárhelyet a rendszer meghajtón. Rendszergazdai jogosultságban futtattam természetesen.

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#47484) tagagaba53 válasza zack (#47483) üzenetére


tagagaba53
tag

Gondolom ezt is próbáltad.
Kivenni a pipát.

[ Szerkesztve ]

- Mielőtt megszólalsz, gondolkodj el azon, szebb-e az amit mondanál mint a csend amit megtörnél vele. -

(#47485) zack válasza tagagaba53 (#47484) üzenetére


zack
nagyúr

Itt nekem nincs is, csak a zárolás. :B

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#47486) vlevi válasza micafighter (#47482) üzenetére


vlevi
nagyúr

Ezt alaplapja valogatja. Az asrock b75 lapomon ezt nem lehetett allitani, de az asus b75, h77 lapokon, amivel talalkoztam, ott allithato.

(#47487) tagagaba53 válasza zack (#47485) üzenetére


tagagaba53
tag

Ha nincs, akkor hogy hibernálsz ?

- Mielőtt megszólalsz, gondolkodj el azon, szebb-e az amit mondanál mint a csend amit megtörnél vele. -

(#47488) micafighter válasza vlevi (#47486) üzenetére


micafighter
nagyúr

Igen, de érdemes elöször ezt megnézni, ez talán a legegyszerübb megoldás :)

(#47489) micafighter válasza tagagaba53 (#47487) üzenetére


micafighter
nagyúr

Ezért nincs neki hibernálás az energiagazdálkodásban: [link] ;)

(#47490) tagagaba53 válasza micafighter (#47489) üzenetére


tagagaba53
tag

Ezzel kezdte.: [link] :)
Ha nincs, akkor mit akar felszabadítani ? :F

[ Szerkesztve ]

- Mielőtt megszólalsz, gondolkodj el azon, szebb-e az amit mondanál mint a csend amit megtörnél vele. -

(#47491) zack válasza micafighter (#47489) üzenetére


zack
nagyúr

Állítsam vissza, és vegyem ki a pipát? Mert akkor a parancs az működik, csak éppen nem szabadult fel hely. :U

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#47492) micafighter válasza zack (#47491) üzenetére


micafighter
nagyúr

Ne állítsd vissza. Futtasd ezt rendszergazdai parancssorban: dir c:\ /ah és mutass róla képet.

[ Szerkesztve ]

(#47493) zack válasza micafighter (#47492) üzenetére


zack
nagyúr

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#47494) micafighter válasza zack (#47493) üzenetére


micafighter
nagyúr

Nincs hiberfil.sys fájlod, ha lenne, akkor ott lenne a listán :) De kipróbálhatod, hogy visszakapcsolod a hibernálást a powercfg.exe /hibernate on paranccsal rendszergazdai parancssorból, és a merevelemezen a szabad helyed csökkenni fog a RAMod 75%-ával. Ez után ha lefuttatod a dir c:\ /ah parancsot, akkor ott lesz a listán a hiberfil.sys hibernálási fájl. Ha pedig kikapcsolod a hibernálást a powercfg.exe /hibernate off paranccsal, akkor felszabadul a RAM*0,75 -nyi hely.

[ Szerkesztve ]

(#47495) zack válasza micafighter (#47494) üzenetére


zack
nagyúr

Jaaaa. Akkor itt nem a vinyóból csípi le mint Win7-nél? Akkor ezért nem vettem észre, hogy nincs. :B

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#47496) micafighter válasza zack (#47495) üzenetére


micafighter
nagyúr

De, a vinyóbol csípi le, alap beállításon a gépen lévő RAM-od 75%-át :) Pl 4GB RAM esetén kb 3.1 GB-nyi helyet foglal le a hiberfil.sys. [link] ;)

[ Szerkesztve ]

(#47497) zack válasza micafighter (#47496) üzenetére


zack
nagyúr

Akkor nem tudom. Nem tiltottam le, és tiltás után is maradt a 98GB szabad hely.

Samsung Galaxy Z Flip5 256GB Platinum Silver (online exkluzív) <<>> Vsonic GR07 + Sony Hi-Res WI-H700 + Sony Hi-Res WI-1000X <<>> Spotify Premium<<>> LG 65" C31LA + LG S80QR 5.1.3

(#47498) emvy válasza micafighter (#47496) üzenetére


emvy
nagyúr

Nem, a hasznos RAM-mal megegyezo meretet foglal le. 32 bites Windowson foglalhat 3.2-t...

while (!sleep) sheep++;

(#47499) micafighter válasza emvy (#47498) üzenetére


micafighter
nagyúr

Gyakorlati példával élve a saját értékeimet írtam le:

De én egyébként is úgy tudom, hogy a RAM 75%-a:

forrás

De lehet én értelmezem rosszul az MSDN blogot :R Bár nálam az alap értékek alátámasztják :)

[ Szerkesztve ]

(#47500) emvy válasza micafighter (#47499) üzenetére


emvy
nagyúr

Siman lehet, hogy en tudtam rosszul.

while (!sleep) sheep++;

Útvonal

Fórumok  »  OS, alkalmazások  »  Windows 8 / 8.1 (kiemelt téma)
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.