Hirdetés
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Öregszem
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Asszociációs játék. :)
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Derail Valley
- Ingyen kellene, de tegnapra
- Fűzzük össze a szavakat :)
-
LOGOUT.hu
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gaben14
csendes tag
Sziasztok,
egy hp g6-2013sh típusú laptoppal rendelkezzek (8 GB ram, 750 GB HDD, AMD Radeon HD 7520G+7670M Videókártya és AMD A6-440M APU 2,7 GHZ )
Pár hete a folyamosan pörgeti a procimat egy úgy nevezett: Szolgáltatásgazda: helyi szolgáltatás(hálózati korlátozással) (13) vagy (14) folyamat.
Win8.1 gyári operációs rendszer van rajta. Jelenleg az újra telepítést nem tudom meg oldani, mert a winchesteren lévő adatokat nem tudom sehova se lementeni.
Valakinek esetleg ötlete van hozzá hogy ezt a "hibát" hogy küszöböljem ki?
Köszönöm a válaszokat előre is !
[ Szerkesztve ]
-
_ak_
addikt
Arra van tippetek, hogy a jelszó nélküli megosztás miért épp a 8.1-es gépeken nem látszódik, de még a telefonos fájlkezelő is látja, ill. megérti a jogosultságokat?
3 8.1-es gép közül az egyiken megosztottam, mindenki számára jelszó nélkül egy mappát, olvasásra, ill egyet x felhasználónak olvasásra írásra. Windows7-ről, androidról elérhető minden, de a másik 2 windowsos gép jelszót kér, amikor a hálózatba akarok lépni.
Let's begin, de gozaimasu!
-
_ak_
addikt
válasz micafighter #46406 üzenetére
A Homegroupra gondosz?
Nem, azt kihagynám most, épp azért mert sokféle készülék van. Munkacsoportból 1 van és az stimmel.
-
nagyúr
-
Fleed
aktív tag
Egy új acer laptop ra szeretnék telepíteni win 8.1 et. Mikor a partíciókat akartam megcsinálni kiírta, hogy "A Windows nem telepíthető erre a lemezre. A kijelölt GPT particionálási stílus szerinti". Nem értem ezt a legacy meg uefi dolgot, csak simán telepíteni akarom az op rendszert, ahogy előtte egy másik gépre is tettem azt. Nincs most rajta semmilyen op rendszer. Mit csináljak?
-
nagyúr
Van nod vagy más vírusirtó? Az is tudja tiltani. Egy hálózaton vannak a gépek? Mondjuk otthoni stb.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
_ak_
addikt
válasz Sub-ZeRo #46413 üzenetére
Kezd tisztulni.
Az android fájlkezelője alapból Guest ként jelentkezett be, és azt be is engedi a gép, mert beletartozik a Mindenki csoportba, de a W8-as gépek, alapból anonymus ként lépnének be, és azt már jó régen lekorlátozták. Most nézek utána, hogy hogyan lehet aktiválni, de eléggé el vannak dugva az opciók.
Más probléma nincs itt.
-
pcgamer01
senior tag
Sziasztok!
Van egy Laptopom amin Windows 8.1 fut.
Összeségébe nincs vele semmi baj csak amikor bekapcsol kér jelszót amit valaki beállított rá,a jelszót tudom be is tudok lépni csak ez engem zavar.
Hol tudom róla kikapcsolni ezt a jelszót?Hogy bekapcsoláskor a kezd. képernyő után a cserepek jöjjenek elő?
Sorry a hülye kérdésért de ezzel nem birkózok
Köszi.Samsung Galaxy S10+
-
micafighter
nagyúr
válasz pcgamer01 #46416 üzenetére
Ha betöltött a gép és bejelentkeztél, Windows gomb + Q, beírod hogy netplwiz, enter, kiveszed a pipát a négyzetből, elfogadod, majd a felugró ablakba beírod a felhasználó nevet és a jelszót. Ha online fiókod van akkor az email címet kell beírni a felhasználónévhez. Elfogadod, és többet nem fog jelszót kérni.
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Valaki elmagyarázná nekem dióhéjban a következőt?
Mennyivel butább egy RT Win8 egy X86-osnál? Gyakorlatilag csak azokat a programokat lehet használni, amit leforsítottak ARM-re? Mennyire gyér a választék? Teljesen halott a platform?
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
alienpapa
senior tag
Sziasztok!
Nem tudom feltelepíteni a 8.1-es verziót. Telepítésnél újraindult a gép.
Letöltöttem egy programot, ami megmondja, hogy alkalmas-e a hardver a windows 8.1-hez.
Ezt írja nekem:Egy e5300-es processzorom van. A win8 hibátlanul megy. Nem értem....
Szerintetek mi lehet a baj? Az enyémtől sokkal gyengébb procikra is települ, engem meg szivat.''Science has failed our mother Earth.'' - S.O.A.D.
-
micafighter
nagyúr
Egyáltalán nem halott az RT platform, azonban egy Desktop Windowshoz (x86 és x64) képest jóval korlátozottabb. Röviden a különbség a kettő között: Dekstop Windowsra tudsz telepíteni hagyományos Windows alkalmazásokat (x86ra csak x86 alkalmazásokat, x64re lehet tenni x64 és x86 alkalmazásokat/programokat is, ezért az x86os alkalmazások a legelterjettebbek) , amik Desktop (Asztali) nézetben/üzemmódban futnak, illetve tudsz telepíteni alkalmazásokat a Windows Storeból, ezek Metro appok, a csempés felületen tudod őket használni. (persze meg lehet osztani a képernyőt pl egy metro app és a Desktop között)
( "hagyományos Windows alkalmazások" alatt az olyan típusú programokra kell gondolni, amit Win 7 és az előtt is már használtunk)
Az RTnél hagyományos Windows alkalmazások nincsenek, csak a Windows Store-ból tudsz telepíteni alkalmazásokat. A Desktop mód zárt, nem tudsz alkalmazásokat telepíteni.
Dióhéjban ennyi a különbség. Ha érdekel részletesebben, ez egy elég jó házon belüli (prohardveres) teszt és összehasonlítás az RTről.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz alienpapa #46419 üzenetére
A probléma az, hogy telepítéskor a Windows ellenőrzi, hogy a processzor rendelkezik-e bizonyos utasítás készletekkel. A te processzorod nem rendlekezik az egyik ilyen utasítás készlettel. A megoldás az, hogy ezt az ellenőrzést meg kell kerülni: itt a megoldás. Kapcsolódó: [link], [link].
[ Szerkesztve ]
-
hito
nagyúr
válasz micafighter #46420 üzenetére
Igen, köszi, ezt nagyjából tudtam. Inkább az érdekelne, hogy mennyire törődnek a szoftvercégek az RT-vel. Megvannak-e a legnépszerűbb asztali win alkalmazások RT-re, stb. Flash, java, Photoshop butított változat, videólejátszók (VLC, BS, MPCHC), Xn view, DVD író alkalmazás, Firefox, csak hogy a legfontosabbakat említsem.
-
vlevi
nagyúr
A platform, ahogy előttem írták, létezik, csak egyre kisebb a létjogosultsága.
Ezalatt azt értem, hogy mostmár x86-os processzorból is van olyan, ami alacsony fogyasztással megfelelő teljesítményt nyújt ahhoz, hogy a "rendes" windows 8.1-t futtassa. A legújabb Intel Atom Bay Trail Z37xx processzorról van szó, 4maggal, elfogadható integrált videóvezérlővel, és ami fontos, 2wattos SDP-vel. Ráadásul olcsó processzorról van szó, ami azt jelenti, hogy olcsóbb gépek építhetők köré.
Ilyen gép pl. az Asus Transformer Book T100, vagy a Lenovo MIIX 2."Megvannak-e a legnépszerűbb asztali win alkalmazások RT-re"
Természetesen nincs. Egyik sem. Asztali alkalmazást nem lehet telepíteni WinRT-re. Valamilyen metro-s (vagy modern UI-s, ki hogy hívja) alternatívája biztos van valahogy, de az nem ugyanaz a szoftver. Kis túlzással annyira más a két dolog, mintha azt kérdeznéd, hogy tudod-e használni a Total Commandert Androidon? Hát, nem, mert droidon nem fut a TC, de valahol mégiscsak igen, mert írtak droidra egy TC nevű alkalmazást, amiben nyomokban fellelhető a Windowsos TC-hez való hasonlóság. Ugyanígy Office is van droidra, meg nincs is. Sokféle alternatíva van a doc, xls, ppt, jpg állományok megnyitására, de egyik sem az MS Office. (ez utóbbi példa azért sántít, mert pont az Office az, amit a Microsoft megírt WinRT-re is)[ Szerkesztve ]
-
pcgamer01
senior tag
-
hito
nagyúr
Köszönöm mindenkinek! Úgy látom ebbe hosszútávon nem érdemes belefektetni.
-
alienpapa
senior tag
-
micafighter
nagyúr
Kis túlzással annyira más a két dolog, mintha azt kérdeznéd, hogy tudod-e használni a Total Commandert Androidon? Hát, nem, mert droidon nem fut a TC, de valahol mégiscsak igen, mert írtak droidra egy TC nevű alkalmazást, amiben nyomokban fellelhető a Windowsos TC-hez való hasonlóság. Ugyanígy Office is van droidra, meg nincs is. Sokféle alternatíva van a doc, xls, ppt, jpg állományok megnyitására, de egyik sem az MS Office. (ez utóbbi példa azért sántít, mert pont az Office az, amit a Microsoft megírt WinRT-re is)
Ebbe azért belekötnék. Az előfordulhat, hogy egy bizonyos Windows-os alkalmazást a fejlesztő nem csinált Androidra, az is elképzelhető, hogy csinált, csak épp az Androidos verzió butább. Ettől függetlenül még ugyanazt a feladatot egy másik programmal el tudod látni. TC helyett például rengeteg nagyon jó fájlkezelő van Androidra. Olyan példa is van egyébként, amikor az Androidos megoldás a jobb. Például Dropbox esetén. Van Androidra is Dropbox alkalmazás. Viszont van egy olyan alkalmazás is, hogy Dropsync, amivel olyan dolgokat tudsz csinálni, amit a Dropbox Windows kliensével sem tudsz, röviden az Androidos megoldás sokkal hatékonyabb. Az Office-os példa sem igaz, mert egyrészt van gyári MS Office alkalmazás is Androidra, íme: [link]. Mársészt sok Office fájlokat kezelő Androidos alkalmazás van ezen kívül, amikkel a legtöbb szerkesztést el tudod végezni. Az viszont más kérdés, hogy nem szivesen szerkesztenék Office fájlokat egy 4" vagy 5" kijelzőn, de ennek semmi köze az alkalmazáshoz vagy az OS-hez.
Nem akarok OS-ek közötti vitát kezdeni, ez nyilván nem az a topic, de hsz-ed ezen részével nem értettem egyet.
[ Szerkesztve ]
-
_ak_
addikt
Hogy ne legyen egyszerű ez a nap sem, ha már egyszer belépek Guest ként, nem tudok csatolni mappát admin ként, mert hogy már van egy kapcsolat erről a gépről.
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok!
Arra szeretnék választ kapni, hogy leállításkor miért van az, hogy a monitor egy pillanat alatt lekapcsol, hallom a hdd-ket, hogy leállnak, de valamelyik ismét felpörög és újra leáll, majd ezt követően kapcsol csak ki a gép.
Azt megnéztem energiagazdálkodásban, hogy nem kapcsolja le a vinyókat bizonyos idő után.
Esetleg valakinek ötlet?
-
micafighter
nagyúr
válasz Sz.Miki #46432 üzenetére
Valoszinüleg a gyors indulás miatt van. A gyors indulás lényege röviden hogy a munkamenet egy részét a Windows kikapcsoláskor kiírja az adattárolóra, (pl HDD, SSD), és a következő induláskor ezeket nem kell újra betöltenie, csupán beolvassa a kiírt adatokat, ezáltal gyorsabb lesz a rendszerindulás. Tehát valószinüleg a te esetedben ez dolgozik, kikapcsoláskor a munkamenet egy részét kiírja a géped a HDD-re, ezért hallod felpörögni. Le tudod tesztelni, az energiagazdálkodásban ki tudod kapcsolni a gyorsinudlást:
-
ZolikaE46
senior tag
válasz micafighter #46435 üzenetére
Jól látod ez a bajom, hogy felvillan... nagyon idegesítő!
Gondolom akkor azt nem lehet eltávolítani sehogy? Olyan legyen mint Win7-nél...(#46433) pcgamer01: Igen ezt ismerem, köszi! Nekem az a pár másodperces felvillanás idegesítő!
[ Szerkesztve ]
-
Sz.Miki
őstag
válasz micafighter #46434 üzenetére
Meg van és tényleg ez volt a gond, most, hogy kikapcsoltam már nem kapcsolja ki be a hdd-ket, rögtön leáll, mint a szélvész
Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
-
Sz.Miki
őstag
válasz micafighter #46438 üzenetére
Amúgy ez csak nálam működik abnormálisan, vagy normális jelenség?
Azért valljuk be, nem tesz jót a merevlemezeknek, hogy lekapcsolnak és rögtön kapcsolnak is vissza, hosszú távon kicsinálja a mechanikát.
De tény, hogy most hogy kikapcsoltam a gyors indítást megszűnt ez a jelenség.
A rendszer pedig ugyan olyan gyorsan indul mint eddig, csak sokkal gyorsabban leáll és nem cseszteti a vinyókat.
[ Szerkesztve ]
-
NY_A
őstag
Sziasztok.
Az mi miatt lehet, hogy néha nem jön vissza alvó állapotból a gép? Nem reagál sem billentyűzetre, sem egérre, csak a reset gombra. Nem tudom mire vélni.
-
RawrRr
tag
Az miért van, hogy az Atheros Ar9285-os Wifi kártya nem hajlandó sokszor felcsatlakozni a kódolt wifi hálózatra? Többször le kell tiltani, majd újra engedélyezni és akkor teljesen véletlenszerűen megjavul és felcsatlakozik. Viszont a nyílt hálózatokra gond nélkül felmászik. (A többi eszköz gond nélkül csatlakozik a hálózatra)
Próbáltam már az elmúlt 1 évből minden drivert, de az összes szar.
Eladó Lenovo A660 -> http://goo.gl/A4vitG (Garanciális, kártyafüggetlen)
-
bajzal
őstag
Sziasztok!
Van egy új, erős gépem (profilomban a cuccoknál le van írva minden), de nem tudok rá Win 8/8.1-et telepíteni. Feltelepítem, de random lefagyogat. Tök véletlen, volt olyan, hogy 2 napot ment, de volt olyan, hogy negyed óra alatt 5x is lefagyott. Minden drivert felraktam, próbáltam még 2 videókártyával + a mostani meg az integráltal is és ugyan az a helyzet. Fogok kapni ismerősömtől ddr3-as ramot, mert azt gyanítom, hogy az lesz a hunyó (most Kingston HyperX Predator van), de ha azzal is lefagy, akkor már nem tudom mit csináljak. Alaplap is win 8/8.1 támogatású, mivel egy új alaplap. És Win 7-el tökéletes a gép. Ja és win 8.1-et csak úgy tudtam telepíteni, ha leszedtem a gépet a netről, mert az utolsó résznél gondolom valamit letöltött ls abba mindig belefagyott. De telepítés után ugyan úgy a 8.1 is fagyogat mint a sima 8. És úgy fagy le, hogy reset gombra nem is reagál, csak ha hosszan a főkapcsolóval kikapcsolom a gépet.
Ha másik rammal is ez lesz, akkor mit lehet még csinálni?
-
RawrRr
tag
válasz micafighter #46445 üzenetére
Mint írtam igen, a többi jó
[ Szerkesztve ]
Eladó Lenovo A660 -> http://goo.gl/A4vitG (Garanciális, kártyafüggetlen)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Black Friday november 29. / Cyber Monday december 2.
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Ukrajnai háború
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Kupon kunyeráló
- Autós topik
- Milyen monitort vegyek?
- Már a Samsung sem szolgálja ki modern AI lapkákka Kínát
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Már jövőre befuthat a Stellar Blade PC-s kiadása
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.