Hirdetés
-
LOGOUT.hu
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nagyúr
"Dobozos" verzió, nem előretelepített. Köszönöm a segítséget!
Minél Több Embert Ismerek, Annál Jobban Szeretem A Cicáimat!
-
havri1
félisten
Megoldódott az AHCI / DVD író problémám, FW-t kellett frissíteni, köszi a tippeket!
havri
-
albinolynx
őstag
válasz albinolynx #32166 üzenetére
Classic Start Menu-t használok win8-hoz. Az lenne a kérdésem, hogyan tudnám megakadályozni új programok telepítése után, hogy nem szórja mindig tele a kezdőképernyőt?
Semmi mást nem szeretnék ott látni, mint egy "asztal" csempét.Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
Psychonaut
veterán
válasz albinolynx #32207 üzenetére
Szerintem nincs erre mód. Mondjuk annyira azért nem nagy fáradság eltüntetni őket, jobb klikk, unpin.
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Psychonaut #32208 üzenetére
Lehet, hogy ipari mennyiségben telepít a kolléga.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz BomiBoogie #32209 üzenetére
Ipari mennyiségben megoldható, ha közvetlenül a modern ui mappájából törli ki a hivatkozásokat az intézővel.
[ Szerkesztve ]
-
albinolynx
őstag
válasz CyberPunk666 #32210 üzenetére
Ennek leírnád a menetét?
Köszönöm!Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
Kezdő Balázs
tag
Sziasztok!
Tegnap sikerült feltelepítenem a Win 8-at két partícióra ,de minden indításnál előjön egy ablak,ez miért van?
Előre is köszönöm a segítséget.[ Szerkesztve ]
Üdv:Balázs
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hali!
A Windows 7 mellé felraktam a Windows 8-at, legalábbis reméltem, hogy mellé. Hát majdnem.
Tudtommal a Windows 8-nak fel kellene ismernie a korábbi Windows-változatot, és kreálni egy többválasztós (de legalábbis dual boot) menüt, ami a POST-screen után megjelenik, így kiválaszthatom, melyiket szeretném elindítani. Ehhez elvileg semmi különleges trükk nem kell, csak Windows 7 után felrakni a Windows 8-at is - nyilván egy MÁSIK partícióra -, az OS meg majd elintézi a piszkos melót - eddig legalábbis így tudtam, gyors guglizás után ez a cikk, meg még ez is megerősíti, semmi különös dolgot nem mutat.
Na, én is ezt csináltam, de nálam egyszerűen felülírta a Windows 8 betöltőjével, a Windows 7-é már sehol. Nálam úgy nézett ki, hogy van két külön háttértár, legyen X és Y. Az X egyik partícióján volt a Windows 7, Az Y egyik partíciójára került a Windows 8. Tervem az volt, hogy az alapértelmezett továbbra is a Windows 7 marad.
A kérdésem igazából az, hogy vajon miért nem rakta be alapértelmezetten a 8-as telepítése után a fent lévő Windows 7-et is a bootlistába? (Win+R > msconfig > Boot menüjében sem jelenik meg, és a Win+Pause > Advanced System Settings > Advanced > Startup and Recovery-ben sem) Pedig korábban, még a Windows 8 telepítése előtt a telepítő boot során megjelenő advanced menüjében lehetett látni valami olyasmi opciót, hogy Return to Windows 7, szóval vágta a témát, hogy bizony jelenleg van telepítve egy Windows 7 is.Feltételezem, vagyis remélem, az itt is mutatott
bootrec /rebuildbcd
segítségével vissza tudom állítani a Windows 7-et is a listába, de kíváncsi lennék, Ti tapasztaltatok-e már hasonlót, és ha igen, mi az oka, hogy nem lesz belőle dual boot, miközben elvileg kellene, hogy legyen.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
bon
őstag
válasz Kezdő Balázs #32212 üzenetére
Vírus vagy egyéb kártevő gyanú, mert win8.exe nem a rendszer része!
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
CyberPunk666
senior tag
válasz albinolynx #32211 üzenetére
C:\ProgramData\Microsoft\Windows\Start Menu
Ide ha bemásolsz valami parancsikont, akkor azt ki tudod tűzni a start screenre (így lehet akár dokumentumokat, mappákat is kirakni)
Illetve, értelemszerűen innen törölve tudsz ipari méretekben eltávolítani az intéző segítségével.
Ami fontos, hogy a dolog PARANCSIKONOKKAL működik!
-
CyberPunk666
senior tag
válasz Sk8erPeter #32213 üzenetére
Kapcsold ki a fastboot opcióját a w8-nak, viszont azt tudd, hogy akkor olyan lassan fog bootolni, mint a hetes is tette.
Azért nem kínálja fel a választás lehetőségét, mert gyorsboot ezt igényli, és ilyenkor nem is leáll, hanem hibernálódik csak a rendszer.
Azt kikapcsolod, és akkor menni fog.
-
Psychonaut
veterán
válasz Kezdő Balázs #32216 üzenetére
Kézzel is megér egy próbát, amúgy meg futtass le egy teljes vizsgálatot a vírusirtóddal. Ha úgy sem találja, a Malwarebytes Anti-Malware megér egy próbát.
-
albinolynx
őstag
válasz CyberPunk666 #32215 üzenetére
Ez a módszer nekem nem lesz jó. Most a kezdőképernyőn kint van egy asztal és egy skype csempe. Remélem egyről beszélünk és csempe amit én csempének hívok. Az általad megadott könyvtárban viszont nyoma sincs skype-nak, csak egy utorrent.lnk-nak.
Ennek a területnek kellene üresnek lennie és maradnia: [link]
Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
bon
őstag
Emsisoft Emergency Kit-et ajánlom.
A számítógépnek lelke van! - ASUS Prime Z690-P, Intel CoreI7 13700, 2x16GB DDR5 5200MHZ Kingston, RTX4070 Super, Sound Blaster Z, Cooler Master Cosmos C700P
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz CyberPunk666 #32217 üzenetére
Hali! Először is köszi, hogy reagáltál.
Az ötleted nem rossz, de sajnos nem jött be (kiszedtem a fast startupot, de rendes shutdown (nem restart) után is ugyanaz a helyzet), na meg úgy gondolom, ettől még látszania kellene az általam említett helyeken ("Win+R > msconfig > Boot menüjében sem jelenik meg, és a Win+Pause > Advanced System Settings > Advanced > Startup and Recovery-ben sem"), de oda sem került be a Windows 7. Na meg a linkelt cikkekben pont azt mutatja be, hogy amennyiben van korábbi Windows 7, különösebb állítgatások sem szükségesek, a bootmenübe bekerül a Windows 7, és annyi.Egyébként a Windows 7 bootját sem találtam lassúnak (főleg mivel SSD-n van ), meg őszintén szólva engem a legkevésbé a bootolás sebessége érdekel, mivel nem bootolgatok kétpercenként, nekem az általános felhasználói élmény számít, a hosszú távú használat közbeni teljesítmény.
Screenshotok:
Control Panel\Hardware and Sound\Power Options\System Settings
Win+R > msconfig > Boot:
Win+Pause > Advanced System Settings > Advanced > Startup and Recovery:
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Psychonaut
veterán
válasz albinolynx #32219 üzenetére
És jobb klikk->Unpinnel sem tudod eltüntetni?
-
albinolynx
őstag
válasz Psychonaut #32222 üzenetére
El tudom tüntetni, de ki akarom kapcsolni, hogy ne kerüljön oda automatikusan semmi sem!
Ingyen sajt nincsen, csak az egérfogóban.
-
CyberPunk666
senior tag
válasz Sk8erPeter #32221 üzenetére
Ha nincs benne az msconfig listában, akkor ott valóban más gond is van, de lehet olyankor a fastbootot azt automatikusan kikapcsolja, de ha be van kapcsolva, akkor nem jön fel a választó menü, ezért kell kikapcsolni.
Akkor viszont lenne egy olyan kérdésem, hogy a win8-nak új partíciót hoztál létre, vagy egy régit formáztál/foglaltál újra le?
Csak mert, ha egy létező partícióra vagy a helyére telepítetted, akkor lehet az volt a rendszerindító lemez. és ezért hiányoznak a win7 indításához szükséges dolgok, és ezért nem ismerte fel a w8 a hetest és adta hozzá a listához. Mivel ekkor letörlődhetett ez, és így egyedülinek hitte magát.
-
GEPESZ66
veterán
Korábban írtam, hogy néhány napja nem indul el a Samsung KIES.
Az eseménynaplóban ezt találom, mi lehet a megoldás?
Köztetek vannak nagy guruk, hátha tudtok mondani okosat!A hibát okozó alkalmazás neve: Kies.exe, verzió: 1.0.0.1328, időbélyeg: 0x51761237
A hibát okozó modul neve: ntdll.dll, verzió: 6.2.9200.16578, időbélyeg: 0x515fac9c
Kivételkód: 0xc0000005
Hiba pozíciója: 0x00001248
A hibát okozó folyamat azonosítója: 0x58c
A hibát okozó alkalmazás indításának időpontja: 0x01ce5d1ec2861a67
A hibát okozó alkalmazás elérési útja: C:\Program Files\Samsung\Kies\Kies.exe
A hibát okozó modul elérési útja: C:\Windows\SYSTEM32\ntdll.dll
Jelentés azonosítója: 088358d4-c912-11e2-afd8-001a92357b31
A hibát okozó csomag teljes neve:
A hibát okozó csomag relatív alkalmazásazonosítója: -
bon
őstag
válasz albinolynx #32223 üzenetére
Pedig odafog kerülni.
-
drkbl
őstag
Ez szerint az nCube Windows 8 Transformation Pack része, azt telepítetted?
-
Psychonaut
veterán
válasz albinolynx #32228 üzenetére
Nem hiszem.
-
dergander
addikt
Társítottam egy dll fájlhoz véletlen egy wordpadot mert félre nyomtam ,hol lehet visszaállítani az eredeti dll ikonra ?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz CyberPunk666 #32224 üzenetére
"Akkor viszont lenne egy olyan kérdésem, hogy a win8-nak új partíciót hoztál létre, vagy egy régit formáztál/foglaltál újra le?
Csak mert, ha egy létező partícióra vagy a helyére telepítetted, akkor lehet az volt a rendszerindító lemez. és ezért hiányoznak a win7 indításához szükséges dolgok, és ezért nem ismerte fel a w8 a hetest és adta hozzá a listához. Mivel ekkor letörlődhetett ez, és így egyedülinek hitte magát."Jó a kérdésfelvetés, mert valószínű, hogy ebből ered a gond. Nem is egyszerű a helyzet.
Volt egy HDD-m, azon Windows 7, a maga bootpartíciójával. Ezt úgy, ahogy van, klónoztam a teljes rendszerpartíciót és bootpartíciót a HDD-ről egy SSD-re. Működött a mutatvány, SSD-ről is tudtam bootolni. Így a régi HDD megmaradt másodlagos meghajtónak. A korábbi, immár klónozott Windows 7-et a HDD-n még meghagytam egy darabig, hátha valamiért mégis kell, aztán most fogtam, és formáztam a hozzá tartozó partíciót. Na, és erre a partícióra raktam most a Windows 8-at.
Megmutatom a partícióstruktúrát, amihez írtam magyarázatokat is:Win+R > diskmgmt.msc
Időközben rájöttem, hogy lehet, hogy az ábrán szereplő magyarázat nem helyes, mivel igaz, hogy a HDD-n van egy aktívnak megjelölt bootpartíció, mégis a bootsorrendet BIOS-ban az SSD-re kell állítanom, amin a Windows 7 van, ami szintén aktívnak megjelölt partíció (a képen D, ahhoz, hogy helyesen bootoljon a Windows 8. Tehát a Windows 7-et tartalmazó partíción íródhatott felül a Boot Configuration Data?
Igazából csak meg akarom érteni, mi történhetett.Akkor a bootrec /rebuildbcd megoldás lehet?
Sk8erPeter
-
CyberPunk666
senior tag
válasz Sk8erPeter #32231 üzenetére
Azt ugye tudod, hogy ha SSD-re teszel rendszert, akkor ott speciálisan kell lehelyezni a partició kezdetét? Egyrészt az SSD élettartama, másrészt az írási sebesség miatt. Ezt nem tudom klónozással meg lehet-e csinálni, de ha nem, akkor mindenképpen tegyél rá egy friss installt.
Megkérdezhetem mire kell mindenképpen a két rendszert? Mert annyira nagy különbség nincs, hogy komoly kompatibilitási problémák miatt kellene aggódni, és ha mégis alkalmanként kell a másik, akkor arra ott a vmware, és virtuális gép.
Visszatérve a problémára. A gép beolvassa az MBR-t, és az az SSD-n van nálad, majd ez irányítja őt a HDD-n lévő w8 betöltésére. Szóval ez lehet a magyarázat.
Én dupla tiszta installt csinálnék a helyedben, nem képezgetnék, meg trükközgetnék. Amikor anno én majdnem így jártam, akkor létrehoztam egy külön particiót, ami arra volt, hogy az lett a rendszertöltő boot partició, ami semmi mást nem tartalmazott, és onnantól akárhogy pakolgattam a rendszereket, csak oda kellett beírni vagy éppen törölni, de soha nem maradtam betöltő nélkül, mint ahogy te.
-
Psychonaut
veterán
-
BomiBoogie
MODERÁTOR
válasz Psychonaut #32240 üzenetére
Semmi forradalmi.
Nem baj. -
Psychonaut
veterán
válasz BomiBoogie #32241 üzenetére
"More to come."
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz CyberPunk666 #32232 üzenetére
"Azt ugye tudod, hogy ha SSD-re teszel rendszert, akkor ott speciálisan kell lehelyezni a partició kezdetét? Egyrészt az SSD élettartama, másrészt az írási sebesség miatt. Ezt nem tudom klónozással meg lehet-e csinálni, de ha nem, akkor mindenképpen tegyél rá egy friss installt."
Persze, hogy tudom, de annyira nem "speciális" a dolog. Egyébként a korábban belinkelt topicban azt is leírtam, hogy ezt is leellenőriztem. Bár ez a konkrét kérdés szempontjából totálisan irreleváns, ahogy az is, hogy konkrétan mire kell a két rendszer.
Hidd el, VMware-t is elég aktívan használom igen sok virtuális géppel, UNIX/Linux-alapú rendszerekhez és Windows-hoz is, most csak úgy kíváncsiságból tettem fel a Windows 8-at is a 7-es mellé, úgy, hogy NEM virtuális gépként üzemel. Legyen az most mellékes, miért, szerintem tök mindegy.
De ha mégis nagyon érdekel: van egy nagyon jól belakott Windows 7-em, egyelőre NEM kívánok áttérni 8-asra, de kíváncsi voltam, milyen NEM virtuális gépként használva teljesítményben és egyéb tekintetben. A dual boot pont jó megoldás lenne most, ha meg nem kell, akkor leválasztom a 8-ast. A cikkben kínált módszer pont ezt írja le, nálam ez láthatólag nem volt működőképes. Ennek az okára voltam kíváncsi."Visszatérve a problémára. A gép beolvassa az MBR-t, és az az SSD-n van nálad, majd ez irányítja őt a HDD-n lévő w8 betöltésére. Szóval ez lehet a magyarázat."
Őő, mint láthattad a korábbi hsz.-emben, pont ezt írtam le én is."Én dupla tiszta installt csinálnék a helyedben, nem képezgetnék, meg trükközgetnék."
Nem szeretnék dupla tiszta installt csinálni, a konkrét probléma miértje érdekelt (a belinkelt cikkekben az emberkéknek hasonló módszer működött, nálam nem, de a pontos okát még mindig nem tudom), meg az, hogy akkor vajon a bootrec /rebuildbcd megoldást fog-e jelenteni, még ilyen esetben nem próbáltam. Egyébként nem tudom, mi a "képezgetés" (az, hogy beraktam neked screenshotokat a jobb érthetőség érdekében, hogy még ne kelljen 5 hsz.-t írni, hogy értsd a problémát?) meg "trükközés" (az nem trükközés, hogy dual boot menüt akarok, elég régóta létező dolog).[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
CyberPunk666
senior tag
válasz albinolynx #32223 üzenetére
"These improvements extend elsewhere on the Start Screen. Apps in Windows 8 automatically pin to the Start Screen and Harris admits "it wasn't what we imagined," as a place for the apps and things you care about. In 8.1 Microsoft doesn't pin apps to the Start Screen by default; instead it puts them in the All Apps view. This view includes filters to sort apps by how frequently they're used or by designated group, and the option to find applications by name."
forrás: [link]
-
bandee0817
tag
üdv mindenki. most próbálom majd ki virtualboxban win8-at, szeretnék egy gyors véleményezést kéni pár embertől hogy mi a véleménye, de az ilyen nincs start menü meg f*s mert csempe meg mittom én, azok nem érdekelnek, értelmes kifejtett válaszokat szeretnék hardver, szoftver, játék kompatibilitásba, meg aki esetleg nem jogtisztával (xD) dolgozik, annak aktiválás mivel ment, mennyire volt sikeres updatelésekkel és végleges vagy csak a 180 napos aktiválás?! ha van ami végleges és stabil, azt megköszönném. köszönöm előre is a hsz-eket és respect mindenkinek
-
netpeti98
addikt
válasz bandee0817 #32245 üzenetére
Teljesen rendben van a kompatibilitás és a stabilitás és gyorsabb is (bár ez változó). A warezt meg nem ezen a fórumon kell megbeszéni.
Üdv netpeti98
-
dtraveller
csendes tag
Olyan problémám van, hogy teljesen véletlenszerűen, a hangkártya használat után valami továbbra is használatban tartja az eszközt és ellehetetleníti bármilyen hang megszólaltatását. A jelenség függetlenül attól mi generálta a hangot fellép (pl böngészőben a videó nézése; media player; XBMC; vagy valamelyik app). Annyit sikerült megállapítani, hogy mindig valamilyen tevékenység után történik, úgy értem pl két mp3 között vagy következő videó indításakor.
Ha minden szoftverből és app-ból kilépek akkor sem tér magához. Kényszermegoldásként az újraindítás elkerülése miatt ajánlották a "sfc /scannow" futtatását ami egy időre megoldja a dolgot, de hosszabb távon nem éppen szerencsés. (A parancs futtatására az ötletet a Video app pillanatra megjelenő "0x8000ffff" hibakódja adta.)
Van valamilyen ötletetek, ami megoldja ezt a problémát?
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #32231 üzenetére
No, végül a megoldás az lett, hogy kb. két-három kattintásra a Windows 8-cal is kompatibilis EasyBCD 2.2-vel sikerült újra berakni a Windows 7-et a bootmenübe, majd defaulttá tenni Fire/SOUL/CD javaslatára, így parancssorból sem kellett "szenvedni", már el is felejtettem, hogy van ez a nagyon hasznos program.
Szóval a probléma megoldódott, már csak az okát nem értem, hogy miért nem rakta be a bootmenübe a Windows 8 telepítője a korábbi Windows 7-et is. Valószínűleg itt a partícióstruktúra okozhatott némi keveredést, bár konkrétan az még nem világos, hogy a Boot Configuration Data-t (BCD) miért nem írta úgy felül a Windows 8-as telepítője, hogy a 7 is megmaradjon. De a lényeg, hogy megvan. Ha mégis van valakinek tippje, azt azért szívesen fogadom.
Az aktuális bootmenü ehhez képest épp Windows 7 alól nézve:
Win+R > msconfig > Boot:
Win+Pause > Advanced System Settings > Advanced > Startup and Recovery:
[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
kispx
addikt
Sziasztok,
adott egy korlátozott jogú felhasználói fiók. A control panel -> system -> advanced system settings -> performance dialógablaknál kiválasztom a legjobb teljesítményt. Majd ok. Az animációkat le is veszi, de ezt a beállítást újraindítás után elfelejti. Esetleg van valakinek megoldása rá, hogy újraindítás után se legyenek animációk?
(Admin fiókkal működik)
Válaszokat előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
pentium4
senior tag
válasz Sk8erPeter #32248 üzenetére
sziasztok!
kellene nekem egy kis segitség!
beállitottam az alvo modot, hogy 15 perc mulva menjen aludni! ez ha letelik elis megy alvoba, magic csomot beállitottam hogy azzal lehessen felkelteni, mind2 adapterre, viszont amikor felélesztem, pl egy enter-rel akkor elindul a gép, vilgit is a billentyűzet meg egér is, de csak kb 3-4mp is aztán kialszik mind2 a gép megy tovább de nincs kép se hang se semmi, igy muszáj nyomni a reset-et! ami igy nem igazán fasza!
szerintetek miért csinálja ezt?P4
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Milyen TV-t vegyek?
- Szabályosan kilőtt az AMD asztali piaci részesedése
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bíró: Zuckerberg nem felelős azért, amit a közösségi média a gyerekekkel tesz
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Az iPhone 15 volt a legkelendőbb készülék 2024 Q3-ban
- Ingatlanos topic!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- További aktív témák...
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- PC játékok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest