Hirdetés
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Segway-Ninebot Kickscooter Max G30E II elektromos roller
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- Asszociációs játék. :)
- Ingyen kellene, de tegnapra
-
LOGOUT.hu
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
roti86
őstag
Igen megéri, és én ezt ajánlom start menünek: Classic Shell
-
gabo89
senior tag
-
justaview
senior tag
Sziasztok.
Elérhető még olyan Windows 8, amit ki lehet próbálni bizonyos ideig, vagy ezt a lehetőséget a MIcrosoft már lezárta végleg?
-
Psychonaut
veterán
válasz justaview #32603 üzenetére
Elérhető, Windows 8 Enterprise, 90 napig érvényes a trial.
-
justaview
senior tag
válasz Psychonaut #32604 üzenetére
Nagyon köszönöm.
-
worxland
addikt
válasz Psychonaut #32604 üzenetére
és egyszer még 90 napig hosszabítható...
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
Tacsilaci
tag
Sziasztok!
Van egy Asus 1215B netbookom (Amd proci,4gb ram,Ati 6320 videokártya). Arra szeretnék Win 8-at telepíteni.Van valakinek esetleg tapasztalata?
Hibák,driveres gondok,esetleg gyors gombok működnek-e,grafikus gyorsítás működik?
Szóval bárkinek akinek van tapasztalata és megosztaná azt megköszönném![ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
Régebben volt téma és többször is jártam így, de most újból telepítettem egy win8-as gépet és megint előjött a hiba: Az asztalra kitett ikon helyén csak egy fehér ikon van pár indítás után. Erre van már valami megoldás? Ez mitől lehet?
És az ikonokon lévő kis "pajzs" az mit jelent, és hogyan lehet eltüntetni? -
pushalias
addikt
válasz Tacsilaci #32612 üzenetére
Én is azok, meg a jó szinkron miatt szerettem. CololorZilla, és a baromi jó fejlesztőeszközei miatt máig rászorulok a használatára. Egyébként szerintem kicsit kevésbé döglődik, mint W7 alatt, de ugyanúgy vigyázni kell, túl sok flash tartalom ne legyen egyszerre megnyitva, mert nem bírja.
(#32614) drkbl Kivéve, ha ki van kapcsolva. Érdekes, nekem akkor sem tűnt el a „pajzs”.
[ Szerkesztve ]
-
mexel
veterán
A legújabb driver van most fent, de előtte a többi gépen mindegyiken más és más volt és előjött ez a hiba, nem hiszem hogy driver gond lenne, főként hogy most éppen megvan az ikon. 2-3 újraindítás után eltűnik majd előjön.
A pajzs is érdekes, mert mindegyik programnál be van állítva hogy futtatás rendszergazdaként, és ezek is változóan tűnnek fel.
Ez a két dolog elég kiszámíthatatlan változónak tűnik. Nincs erre valami hivatalos magyarázat?
Az UAC-nál pl ki van kapcsolva a felügyelet.
-
drkbl
őstag
Rágugliztam, azt hiszem, félreértettelek: fehér ikon, vagy a nem társított fehér ikon? Utóbbin a jobb felső sarok szamárfüles
Ha az utóbbi, esetleg ez segíthet:
- feladatkezelővel lelőni az explorer.exe-t (Az új feladatkezelőben Windows Intéző néven fut, a Windows folyamatok között)
- feladatkezelővel futtatni a cmd.exe-t
- cd %userprofile%\AppData\Local
- attrib -h -s IconCache.db
- del IconCache.db
- feladatkezelővel elindítani az explorer.exe fájltLehet, hogy az ikon gyorsítótár törlése és újraépítése a pajzson is segíteni fog.
Nálam W7 alatt szokott jelentkezni a hibás társított ikon probléma, és a TortoiseSVN-re gyanakodtam.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Egy ideje húzodik. Az októberi és a decemberi Windows 8 telepítés után is az SFC javította a friss rendszert. Fent maradt az a lehetőség, hogy vagy az SSD-vel vannak gondok - szerencsére egyelőre nincs vele -, vagy az írás sikerült rosszul vagy pedig a letöltés. De utóbbi pont azért látszott esélytelenebbnek, mert hát elvileg ellenőrizte első alkalommal is, még októberben. Aztán éjjel úgy döntöttem letöltöm újból. Az eredmény picit meglepő volt ezért tehát, a két ISO között szépen látszik HASH nélkül is az eltérés.
-
pzstm
titán
-
Casanova*
veterán
válasz Tomko78 #32627 üzenetére
ha a win8 mindig lekapcsolja a magokat,akkor ez a proci alig fogyaszt. csak akkor fogyaszt annyit,mikor mind a 6 mag dolgozik,az pedig ritka. intel is tud ilyet??
bo2 gém alatt mennyi mag dolgozik?? és cod4 alatt?
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
Casanova*
veterán
válasz Tomko78 #32630 üzenetére
akkor nem is értem miért mondják,hogy amd FX procik sokat fogyasztanak..(mert win7-en tesztelték) így,hogy win8 a magokat lekapcsolja,meg a ghz-et leveszi, alig-alig fogyaszt a proci.
ezek szerint az FX procik win8-ra vannak optimalizálva.
[ Szerkesztve ]
"Ha bírálnak téged,akkor valamit jól csinálsz. Hiszen csak azt támadják,akinél a labda van." ( BRUCE LEE ) ヅ ҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳҳ̸Ҳ̸ҳ
-
RaZroX
addikt
Google Talk használatához van valami Modern App ?
This is the way
-
justaview
senior tag
Sziasztok. Tudna valaki segíteni?
A W8 mozaikos IE-ben hol lehet beállítani a kezdőlapot, mert jelenleg mindig az utolsóval jön be, az internet options-nál meg nem találok ilyen beállítási lehetőséget.
Ugyanígy szeretném beállítani, hogy az alsó sorba beírt szóra a google keresője keressen rá, jelenleg azt sem tudom, hogy milyen kereső van mögötte.
(W8 enterprise próbaverzióval kísérletezgetek éppen)
Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Steelmanus
addikt
válasz Tomko78 #32634 üzenetére
Jol tudod, erdemes elolvasni ezt a cikket, AMD Bulldozer – kislapát vagy munkagép? es ott is a 9. oldalt.
Idezet:Egy villám próbálkozás erejéig lehetőségünk nyílt Windows 8 alatt is megnézni ezt. A Microsoft jövőre érkező új operációs rendszere ugyanis már képes automatikusan parkolóállásba helyezni a magokat/szálakat.
Ez azt jelenti, hogy az ütemező nem váltogatja folyamatosan a feladatok alatt a magokat, így azokat nyugodtan le lehet kapcsolni. A Windows 7 esetében ez alapvetően úgy működik, hogy az ütemező folyamatosan áthelyezgeti a terhelést, aminek következtében a magok képtelenek huzamosabb ideig nyugton maradni. Mindennek hatására az üresjárati fogyasztás 4 wattot csökkent, hála a Windows 8 beta verziójánakEzert probaltam ki eppen a W7 alatt amit brd forumozonk ajanlott a ParkControl-t. Bar ahogy ertelmeztem brd szavait a parkolas meg W8 eseteben sem tokeletes, de lehet hogy nem jol ertelmeztem. Mindenesetre a W8 mar fejlettebb ezen a teren mint a W7.
[ Szerkesztve ]
-
Psychonaut
veterán
válasz justaview #32643 üzenetére
C:\Program Files\Internet Explorer\iexplore.exe
C:\Program Files (x86)\Internet Explorer\iexplore.exeJobb klikk, parancsikon létrehozása, és oda teszed, ahova szeretnéd. Nyilván csak az egyikről kell, sőt, ha 32 bites rendszered van, akkor a második sorban írt mappa és elérési út nem is létezik.
-
justaview
senior tag
válasz Psychonaut #32644 üzenetére
Köszönöm. Meg is van.
Win7-em van, és ott minden ismerős, még ez is amit mondtál.
WIN8-on meg eltévedtem kicsit. Olyan, mintha két rendszer lenne a gépemen egyszerre. Most, hogy kitettem az IE-t, ahogy mondtad, az asztalra, a régi megszokott beállításokkal együtt jelenik meg, miközben a mozaikos verziónál, ami gondolom ugyanezt indítja (vagy nem?), hiányzik egy csomó beállítás. Azt sem tudom, mennyi átfedés van a kettő között működésben és beállításokban.
Ahogy látom a google-nak is van mozaikos chrome-ja is, de ha azt felteszem, nem látszik a telepített programok között, csak ha feltelepítem a sima chromot is, ami nyilván egy külön program, de ez utóbbit is el lehet indítani a mozaik oldalról is (persze csak egy link kérdése, tudom).
Ez nekem még káoszos, de lehet, hogy csak azért, mert még nem látom át a mozaik és az asztalos felület mögötti (rendszer)elemek összefüggéseit.
[ Szerkesztve ]
-
justaview
senior tag
válasz Psychonaut #32646 üzenetére
Akkor ha az asztali verzióban pl. törlöm a cookie-kat, a mozaikos IE-re az nem hat. Az utóbbi "delete browsing history" egyszerű kis lehetősége nem túl megnyugtató e tekintetben.
A mozaikos IE-ben nagyon kevés a beállítási lehetőség, és ez felvethet néhány biztonsági kérdést is, nem?
-
drkbl
őstag
válasz justaview #32647 üzenetére
Igazából nem, mert a legtöbb beállítása megosztott az asztali verzióéval. A csempés verzió némileg lebutított, pl. nem tölt be ActiveX vezérlőket, ezért aztán a Flash is integrálva van bele, de az is sajátos módon, azt hiszem, pillanatnyilag feketelistával korlátozva.
Telepítés után nem volt egy IE ikonod a tálcán, a Start menü hűlt helyén?
-
pzstm
titán
azt hiszem, pillanatnyilag feketelistával korlátozva.
nem. Pillanatnyilag már nincsen semmilyen fetelista, minden flash oldal betölt
iPhone 15 Pro Max 256GB Black |Macbook Air M1|Xbox Series X|Írhatsz nyugodtan, de x64 alatt nem barátkozom :)| I'm not special...I'm just limited edition!
-
drkbl
őstag
válasz justaview #32645 üzenetére
Kiszaladtam a szerkesztési időből...
A csempés programok nem jelennek meg a telepített programok között, mert ezek személyhez kötöttek, ezért is vándorolnak Windows 8 gépek között. Nagyon le van korlátozva, hogy mit érhetnek el a gépen, ezért ezek más programok, mint az asztali verziók, más eszközökkel, más elvekkel készülnek.
Csempés programot uninstallálni úgy lehet, hogy jobb egérgombbal rákattintani, kijelölt lesz,majd alul Alkalmazás törlése.
Le lehet venni a kezdőképernyőről, ekkor az üres területen jobb egérgomb, jobb alsó sarokban Minden alkalmazás nézetben található meg.
Ezen kívül hagyományos asztali alkalmazásokat is ki lehet tűzni, de ezek tényleg parancsikonok, ezek uninstallálása az asztali vezérlőpult programok pontjába dob.
@ptzsm: Én itt ragadtam le, van linked a minden mehet Modern IE alatt témáról?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- PC játékok
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest