- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- KRTLPC: Ki és hogyan élt túl? Volt ám fennakadás
- SzőkeKapitán: Világ vége túlélők topicja
- sziku69: Szólánc.
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Jack Hunter: Kínai erősítő vásárlási tippek
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
-
LOGOUT
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-PLevi-
senior tag
válasz
Kezdő Balázs #66416 üzenetére
Igen, a végeredmény ugyanaz. Közvetlenül telepítés előtt tudod kiválasztani hogy mit tartson meg a rendszer.
-
-PLevi-
senior tag
válasz
Kezdő Balázs #66414 üzenetére
-
King Unique
titán
válasz
Kezdő Balázs #64929 üzenetére
Az, mint Windowsban is oda van írva, csak a sima termék azonosító, nem= termékkulcs.
Hova? Oda, ott van mellette, a "másik kulcs megadása", vagy a screenshoton lévő főablakba, ha van olyan opció.
De a fenti kérdésre nem válaszoltál, az alapján tisztább lenne a kép, hogy csak vmi bug, v alapból a kétes aktiválás-e a gond? -
szabonagyur
félisten
válasz
Kezdő Balázs #64929 üzenetére
Amit látsz az nem a kulcs, csak egy sima azonosító. Az a kulcs kell amit a kolléga is mondott.
-
King Unique
titán
válasz
Kezdő Balázs #64926 üzenetére
Hát, ha be van aktiválva a 8.1, de ilyen hibaüzenetet dob, az elég fura...
Az eredeti termékkulcsot kiírja a Nirsoft Produkey program, esetleg, amit kiad, azt lehet beírni még egyszer, ha kéri.
De itt az a fő kérdés, hogy géphez adott, eredeti, előtelepített OEM (matrica rajta stb.), vagy külön vásárolt 8.1 (doboz, számla, matrica), esetleg vmi MSDN / MSDNAA verzió, vagy a barátod fabrikálta fel rá és "okosította" be?? Mert, ha utóbbi eset, akkor nincs miről beszélni.... max újra be kell okosítani. -
szabonagyur
félisten
válasz
Kezdő Balázs #64926 üzenetére
Szerintem majd helyrejön akkor
-
King Unique
titán
válasz
Kezdő Balázs #64921 üzenetére
Én is leszedtem 8.1-ről az említett frissítést, de nekem nem volt ilyen gondom. Igaz én nem vártam meg, hogy feldobja az ablakot, "lefoglaljam" a Win10-et stb. Nálad az megvolt, lehet az állított el vmit | illetve a rendszer jogtiszta volt, géphez adták, van rajta matrica stb....
Na meg megnézed vezérlőpultban, vagy gépházban, hogy aktiválva van-e? (vsz nincs).
Upgrade-hez kell egy jogtiszta /kalózverzió, de vsz követelmény, hogy aktivált legyen, vagy legalábbis nem "lejárt" rendszer. -
szabonagyur
félisten
válasz
Kezdő Balázs #64923 üzenetére
Gondolom az OS része volt a renndszer, ebben az esetben automatán beaktiválja magát. Ha csak valaki rárakta akkor gondolom nem eredeti, meg kell venni.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Kezdő Balázs #64921 üzenetére
Eredeti a Windows? Ha igen aktiváld be a kulcsoddal... ha meg nem....
-
Воланд
titán
válasz
Kezdő Balázs #64797 üzenetére
egyreszt meg nem jelent meg a windows 10, szoval nem fog semmit letolteni meg telepiteni, masreszt a frissitesi folyamat csinal mentest az elozo rendszerrol.
-
mttssz
senior tag
válasz
Kezdő Balázs #59774 üzenetére
Nem talált hibát.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Kezdő Balázs #59768 üzenetére
Ahogy írja más folyamat már fut ami ehhez hasonló funkcióval rendelkezik várd meg amíg befejezi.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Kezdő Balázs #59756 üzenetére
Ezt passzolom, a beépítettet ritkán használom.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Kezdő Balázs #59754 üzenetére
Mi az a hiba amit kiír? Mivel volt készítve a mentés?
-
szabonagyur
félisten
válasz
Kezdő Balázs #59708 üzenetére
Nem a külső tárra kell, hiszen azon nincs is semmi. Azon a lemezen kell végig futtatni amelyiken volt a fájl/mappa. Ezt próbálnám asszem beszéli a magyart is: [link] De esélyed kb ilyen 0,0001%.
(#59709) Zachát Zsolt: Memória kivétele esetleg? Attól, hogy HDD fél éves még lehet rossz állapotban.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Kezdő Balázs #59694 üzenetére
Próbát lehet tenni, bár ha azóta is folyamatosan használjátok a gépet sok esélye nincs. Ha nagyon fontos cuccok vannak próbát tehettek akár.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Kezdő Balázs #59687 üzenetére
Gondolom a védett mappa másolást sem engedett, tehát tényleg csak egy parancsikont másoltál át. Méretben mekkora a fájl ami a külső HDD-n van? Ha méretben is pár kb. akkor a külső merevlemezen biztosan nincs a védett mappa.
Vannak különböző recovery programok amikkel meg lehet próbálni vissza állítani, de ha a mappa a rendszer meghajtón volt akkor nagyon kevés az esélye, hogy nem lett felülírva azóta.(#59688) premierpark: csinálhatod azzal is, csak ne várj tőle világmegváltást azéárt
-
Воланд
titán
válasz
Kezdő Balázs #55210 üzenetére
az a baj, hogy az a probram kicsit szetcseszte a particios tablat es mazlid van, hogy meg a win elindul normalisan. igazabol lovesem sincs, hogy hogyan lehetne helyrerakni.
-
Воланд
titán
válasz
Kezdő Balázs #55205 üzenetére
-
Воланд
titán
válasz
Kezdő Balázs #55203 üzenetére
az jo, mert a win ugy latja, hogy ket ugyan olyan meretu merevlemezed van es a biztonsagi mentes is ezert nem mukodik. meg lehet probalni azt, hogy ahol nincs betujel azt torlod es ha mazlid van, akkor nem omlik ossze a rendszer.
-
Воланд
titán
válasz
Kezdő Balázs #55194 üzenetére
ket, ugyan akkora meretu merevlemez van a gepben?
-
Воланд
titán
válasz
Kezdő Balázs #55189 üzenetére
futtatasba ird be, hogy diskmgmt.msc es arrol csinalj egy kepet.
-
kaszaf
aktív tag
válasz
Kezdő Balázs #55164 üzenetére
Szia!
Nem javítja meg, csak pontosabb információkat ad a hibákról.
-
kaszaf
aktív tag
válasz
Kezdő Balázs #55146 üzenetére
Sajnos vannak hibás filejaid amit nem tudott az sfc kijavítani. Ezzel a programmal [link] meg tudod keresni a cbs.log fileban, hogy mik a hibák.
-
rgeorge
addikt
válasz
Kezdő Balázs #55144 üzenetére
A belinkelt hal.dll nagyjából a rendszer alapkomponense, röviden a hardverek és az operációs rendszer közötti réteg. Ha ez hibázik, akkor ott súlyos hardverprobléma van.
Jól emlékszem, hogy Te próbáltál OSX-et tenni második operációs rendszerként? Most csak egy rendszer van fent? -
kaszaf
aktív tag
válasz
Kezdő Balázs #55144 üzenetére
Szia!
Elsőre próbáld meg ezt: [link]
-
premete
veterán
válasz
Kezdő Balázs #54932 üzenetére
Azt mi honnan tudnánk, hogy mit tartalmaz a mentésed, illetve bootolható-e.
-
premete
veterán
válasz
Kezdő Balázs #54928 üzenetére
Én 5 perc alatt csinálok egy "C" partició +MBR backupot a cuccomról és 5 perc alatt vissza is teszem, ha kell, erre céloztam.
-
premete
veterán
válasz
Kezdő Balázs #54919 üzenetére
Ezt neked kellene tudni, én vissza tudom állítani a mentésemből.
-
King Unique
titán
válasz
Kezdő Balázs #54917 üzenetére
Helló!
Ez eleve macerás dolog...ha Linuxot raksz Win mellé, annál is figyelni kell egynéhány dologra (pl.GRUB).
Szerintem Mac OSX PC-re topikban érdeklődj, afelől is, h laptopod egyáltalán megfelelne-e a hardverkövetelményeknek. -
szabonagyur
félisten
válasz
Kezdő Balázs #53001 üzenetére
Sajnos a programot nem ismerem, rakd vissza és hátha van beállítása amivel ki lehet venni.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Kezdő Balázs #52997 üzenetére
Ez véletlenül nem a program kiírása? Mert a Win8 nem csinál ilyet...
-
King Unique
titán
válasz
Kezdő Balázs #49722 üzenetére
Akkor OK.!
Bár azt én se értem, mért csak 22 db-ot ír ki, én is megszámoltam előzményeknél az összes update-et 8.1-re, beleértve a flash, IE stb, de lett majd 90-100 db. Mondjuk én használom a lemezkarbantartót a biztonsági másolatok eltávolításához, lehet az szedte le néhány réginek a szemetét és azért ír kevesebbet (38 db), franc tudja...+ egy normális védelmet ne felejts el felrakni, mert a Defender egy rakás xar, az nem sok mindentől véd meg.
Sokan ezért járnak ide, én is
Kell nyilván egy kis idő hozzá, míg ragad az emberre vmi, de inkább kérdezzen, mint tudatlanságában rossz döntéseket hozzon...
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Kezdő Balázs #49702 üzenetére
Win+Pause
-
King Unique
titán
válasz
Amit előbb nem mondtam, legegyszerűbben úgy, ha tudja ezeket a fícsöröket a rendszer [link], akkor biztos, h 8.1 Update 1 van fent.
-
King Unique
titán
válasz
Mondjuk ez elég alap dolog...megnézed a vezérlőpult --->rendszer és biztonság --->Windows Update --->frissítési előzmények megjelenítése / vagy telepített frissítések oldalon. Ott a screenshotban a száma KB2919355.
Sőt, akár dobhatnál is róla egy screenshotot, mi települt nálad, valamint a fentebb belinkelt frissítési képekkel is össze tudod vetni a te listádat, h mi van fent és mi nincs.Illetve eredeti problémádra - vírusos lett a gép - , szerintem észszerűbb lett volna ráengedni egy Malwarebytes progit, vagy bebootolni egy Kaspersky Live CD-ről, amik garantáltan lepucolták volna róla. De ott lett volna a rendszer visszaállítás lehetősége is. Csak ugye ez is jó magyar szokás, h minden kis hibánál, akkor húzzuk újra, mert az a tuti..
-
King Unique
titán
válasz
Kezdő Balázs #49697 üzenetére
Nos, annyiban javítanám magam, h vsz tényleg nem csak 22 db van, illetve nemtom nálam se mért csak 38 db-ot ír, mikor én is, ahogy Goodspeed kolléga lementette a havi update-ek listáját, ami elsőre számolva 75 db:
1 , 2, 3 , 4 , 5 , 6, 7, 8 , 9 - Update 1 , 10 , 11, 12, 13, 14.
Viszont, ha keretrendszer és flash player frissítéséket számoljuk, úgyis többre jön ki.
Egy szűz rendszerre, ahol nincsen fent minden összetevő, lehet lejön ezekből pár db, illetve időközben visszavontak, v épp összevontak néhány frissítést és azért kevesebb nálad, de lehet hülyeséget beszélek...Ha Windows nem talál többet és fel van pakolva általa eddig talált összes + még U1 is, akkor azért nincs nagy baj.
-
King Unique
titán
válasz
Kezdő Balázs #49695 üzenetére
Szal újraktad a rendszert (tiszta telepítés a 0-ról?), mápedig, ha szűz 8.1 került rá, akkor többet kellett volna feltennie 22-nél, azokat mind felraktad, mert nem 1 lépésben teszi fel, hanem újraindítás után jön a többi
Vagy egyből felment Update 1, v hogyan volt pontosan nálad ??
Nálam szűz 8.1 volt, amire fel lett pakolva minden update, de a telepített listában 38 db.ot ír rendszerre és 56 db-ot Office 2013-ra, nem lehet, h azzal együtt volt neked kb. 90 ?
Szerintem, ha nem talál többet, akkor nem talál, hagyd a fenébe, lehet időközben visszavontak párat.Vírusírtó ügyben meg nézz be Vírusirtó topic-ba, illletve Program promók téma topikba.
Defender elvileg a rendszer része, full törölni nem is tudod úgy emlékszem, ha felraksz új AV-t, akkor automatikusan kikapcsol. Mindenképp pakolj vmi normális védelmet, arra a gépre, csomó ingyenes alternatíva van, sőt a nagy fizetőseknek is ingyenes 90 nap - 1 éves promói. -
King Unique
titán
válasz
Kezdő Balázs #49658 üzenetére
Akkor olyanokat szedtél le, amik már fent vannak....jobb inkább a windowsra bízni ezeket, h megtalálja--->felrakja, nem kell mindig xy szaki okosodását se készpénznek venni.
Olyan van, h első körben kevesebbet talál Win Update, majd miután azt felpakolta és megvolt a restart, utána keresi meg, rakja fel a többit. ha eredeti az OS-ed és nincs rajta semmi elmókolva, akkor ennek mennie kéne simán.Milyen vírusírtó van fent azon a gépen, mert, ha vmi normálisabb, akkor azért nem szabadna csak úgy bekapnia oprendszernek ezt-azt, ha csak MSE/ Defender, akkor nem csodálom...
-
bepken
veterán
válasz
Kezdő Balázs #49601 üzenetére
mondjuk elvileg - mivel rejtett fájl - ettől függetlenül sem szabadna látnod...
(egy .ini fájl valószínűleg nem védett rendszerfájl egyébként, csak hirtelen ez jutott eszembe)egyébként a legegyszerűbben így járhatsz utána a dolognak:
- nyiss egy regedit-et (jobb oldalt a keresőbe írd be: regedit)
- keresd meg ezt:HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Explorer\Advanced\Folder\Hidden\SHOWALL
- itt ellenőrízd a "CheckedValue" értékét (0 = elrejt, 1 = látszik)
-
szabonagyur
félisten
válasz
Kezdő Balázs #49575 üzenetére
Ha update nélkül a rendszered akkor előbb fel fog települni pontosan nem tudom mennyi de 22-nél több frissítés majd az update. Ha már rajta van update is akkor 22 ami maradt.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Kezdő Balázs #49572 üzenetére
Nem alapból az Update verziót raktad fel? Ha igen itt már nem sok frissítés van.
-
válasz
Kezdő Balázs #49570 üzenetére
szia,
néhány hibalehetőség;
- a windows update beállításaiban nincs kipipálva, hogy az ajánlott frissítéseket is fogadja úgy, mint a fontosakat
- azonos helyen nincs kipipálva, hogy az egyéb microsoft-termékek (office...stb) frissítését is fogadja -
King Unique
titán
válasz
Kezdő Balázs #49519 üzenetére
Mármint Gadgetpack, v a modern időjárás app, mert utóbbinak azért kéne?
Sőt minialkalmazásoknak is simán, szerintem, ha nem rendszereden van vmi nagyon elállítva, összekuszálva, akkor egyértelműen BD kavar be...próbáltad védelmét full kikapcsolva indítani minialkalmazásokat? Vírusirtó topic-ban tudnak ez ügyben segíteni. -
vlevi
nagyúr
válasz
Kezdő Balázs #49495 üzenetére
Pedig ott van alatta 2-vel a megoldás, a kötet zsugorítása. Ha a D meghajtót kisebbre veszed úgy, hogy előtte legyen szabad hely, akkor majd a második lépésben a C meghajtót is lehet nyújtani, kiterjeszteni.
De, ahogy előttem is javallották, ha valamilyen terület teljesen ismeretlen számodra, inkább egy közelben lévő valakitől kérj segítséget, csinálja meg helyetted, mert itt a fórumban csak nagy általánossaágban tudunk segíteni, ráadásul nagyon lassan is. -
King Unique
titán
válasz
Kezdő Balázs #49513 üzenetére
Újraraktad őket, most se működik, mert modern appnak mképp kéne
Modern appok külön elszeparált környezetben futnak, amibe AV alap esetben nem nyúl bele. Bitdefender, Kasperskyhez hasonlóan elég erős összetett védelem, vannak benne bugok, esetleg elképzelhető, h Gadgetpacknál blokkolja hálózati elérést, de ezt értesítési közt kéne megnézni. Bár nálam egyik rendszeren GData van, ami Bitdefender motort is használ és az alatt tökéletesen mennek, illetve volt fent nálam is korábban BD és ez a miniaalkalmazások pakk, de nem emlékszem ilyen hibára...Esetedben vsz egyedi esetről van szó, ami adódhat rossz rendszerbeállításokból, xy driver / program is felelős lehet érte stb., nehéz távolról kibogozni. Szerintem tedd fel még1x mind2-t, jobbat nem tudok egyelőre.
-
King Unique
titán
válasz
Kezdő Balázs #49509 üzenetére
Most kipróbáltam 8.1-en a 11-es verzióval is, Weather Center hibátlanul megy.
ilyen hibát akkor ír ki, ha nincsen net, korlátozott a wifi stb., tehát azon a gépen van net, v nem szakadt megWindows frissítések fel vannak pakolva, illetve oprendszer eredeti, mert ennél a kis egyszerű programnál más hibát nem tudok elképzelni? Esetleg szedd le gadgetpack-et, aztán restart után tedd fel újra, de ennek alap esetben simán kéne mennie.
Ha nem , akkor ott vmi meg van kavarodva rendesen (rossz driver, vírus, egyéb elállítás).Időjárás modern app: 8.1-en Update 1 felrakása után nálam se ment az időjárás app
, pedig net az volt folyamatosan. A megoldást az app törlése, majd újra felrakása jelentette, lehet gadgetpacknál se ártana.
-
LLKobe
veterán
válasz
Kezdő Balázs #49510 üzenetére
Mert nem vagy kapcsolódva az internethez. Attól hogy a livetile működik az appoknál, az nem azt jelenti hogy a netről szedi, cache-ből frissíti őket.
-
King Unique
titán
válasz
Kezdő Balázs #49506 üzenetére
Hali!
Innentől kezdve user error, v gépeden vmi bekavar (vírusírtó, rosz driver esetleg)...
Nálam most egy régebbi verzió van fent gadgetpackból, a My Weather, WeatherBug, WeatherCenter simán megtalálja Miskolcot és utána működik is, csak a sima Weather nem, Bükkszentlászlót ír ki nálam...de lehet legújabb programverzióban már jól müxik. Viszont BP, Győr és egyéb városok működnek utübbiba is, vsz csak beállítás kérdése ott is."jobb a modern app,de azt nem tudom kirakni a kezdőképernyőmre" ezt a mondatot nem igazán értem
, mert a Kezdőképernyő, az egyben a modern appok felülete és ott alapból ki van rakva az időjárás (Weather) [link] és 8.1 Update 1 óta a tálcára is rögzíthető [link], többi modern alkalmazással egyetemben.
-
King Unique
titán
válasz
Kezdő Balázs #49501 üzenetére
Működik az, csak a "settings"-nél meg kell adni az adott várost, ahol éppen tartózkodsz, aminek az időjárására kíváncsi vagy, pl. "Budapest Hungary", majd utána a "select" opcióval megkeresni, jóváhagyni.
Amúgy Win8/ 8.1-ben szerintem sokkal jobb az időjárás és egyéb modern appok erre a célra, de mint mondtam a gadget pakkosnak is működnie kell, csak beállítás kérdése.Másik problémádnál, a linkelt screenshoton a "zsugorítás"-ra kell menni, büknii, és ott lecsippenteni x GB méretű partíciót a D-ből, majd azt hozzáadni a C-hez (kötet kiterjesztése). Ez se bonyolult dolog, számtalan leírás van róla neten [link], [link] (csak D-vel csinálod, nem C-vel), akár külső partícionáló progikkal is meg lehet csinálni (MiniTool, Easus), v akár a magyar nyelen is tudó Aomei is tökelétes e célra [link].
Bár, ahogy többiek javasolták, ha még nem csináltál ilyet és nagyon nem vagy biztos magadban, akkor inkább kérj segítséget egy hozzáértőtől. -
poirot
őstag
válasz
Kezdő Balázs #49495 üzenetére
A "menteni", a fórum társunk úgy értette, hogy ami fontos, pótolhatatlan, azt elmenteni, mondjuk egy pen drive-ra, illetve a személyes dokumentumokat, családi képeket stb.
De inkább javaslom, hogy a környezetedből kérj segítséget, aki ott a gép előtt ül és megtudja csinálni a partició átméretezést...
-
vlevi
nagyúr
válasz
Kezdő Balázs #49493 üzenetére
Semmi különlegeset nem kell csinálni, a windows beépített lemezkezelőjével átméretezhetőek a partíciók.
Ha azzal nem megy, akkor Macirum reflect free, vagy Easus Partition Assistan Home Edition, mindkettő ingyenes. Nagyjából egyértelmű, kis odafigyeléssel nem lehet eltéveszteni az átméretezést.
De előtte MENTÉS!!!! -
Partyface007
őstag
válasz
Kezdő Balázs #48749 üzenetére
folder options /view -nál állítsd be hogy rejtse el a rejtett oprenszer fileokat
hide protected operating system files-nál legyen pipa
-
westlake
félisten
válasz
Kezdő Balázs #46798 üzenetére
Jobb klikk az ablak tetején -> Properties -> Font -> Size
-
poirot
őstag
válasz
Kezdő Balázs #45411 üzenetére
Nem fejtetted ki, hogy miért kellene külső HDD-ről bootolni.
Ugyanis ez nem szokványos.
Nem lehet berakni a gépbe a winchestert?
Kölcsön kapott?Azért az én 7 éves Gigabyte alaplapomnál van opció USB HDD-ről való bootolásra.
Megnézted jól a BIOS-át ? Írtad, hogy nem értesz hozá. Mennyire nem ? BIOS-ba bementél már?
-
King Unique
titán
válasz
Kezdő Balázs #45426 üzenetére
Meg lehet oldani bootolást külső HDD-ről is, csak az a baj vele, h macerás eléggé...pl. win7 bootra [link].
És mivel tele is van a Samsung, az megint nem jó, jobb ilyen célra külön egyet fenntartani, valamint W8 Enterprise-ben van a "Windows To Go" szolgáltatás, egy arra alkalmas külső HDD-vel [link], ott a legegyszerűbb a Windows bootolása, csak hát Enterprise-hoz nehéz hozzáférni hosszú távra... -
rgeorge
addikt
válasz
Bootolni lehet, hogy tudsz róla, de a Windows nem fog elindulni külső, eltávolítható tárolóról.
-
Sonja
nagyúr
válasz
Lehet. Ehhez az kell, hogy a BIOS/UEFI támogassa az USB-ről való bootolást. Ha nem támogatja (régebbi a BIOS és/vagy alaplap), akkor sajna nem fogsz tudni sehogyan sem.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Kezdő Balázs #44870 üzenetére
Azért az a gép elég merész játékhoz, e a 4 GB ram miatt 64 bitest javaslok. Amúgy meg boltban nem csak Pro meg Core verzió van? Enterprise boltban nem nagyon van, ha meg nem boltból úgy szint mindegy, hogy mit használtok. Amúgy meg ha nem Pro verziót vesztek az bő 10k-val olcsóbb és szerintem bőven elég neki játékhoz.
Részemről a gépet nem venném meg, ha csak nem ingyen adják szinte a többihez képest.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Kezdő Balázs #44867 üzenetére
Hello
Menne rajta igen a Win8.1 64 bit. A verziók közül igazából amelyikre pénze van azt vegye, de ha nincs szükséges a Pro szolgáltatásaira felesleges azt vennie.
-
micafighter
nagyúr
válasz
Kezdő Balázs #44632 üzenetére
Egyébként egy másik fajta partíció, pl ext4 , kb 5%-ot foglal így le. Ez egy 1TB-s vinyó esetén 50 GB
[link]
-
válasz
Az ntfs partíció miatt írja ki. Ez így okés.
-
micafighter
nagyúr
válasz
Ez így rendben van
-
kraftxld
félisten
válasz
Kezdő Balázs #41981 üzenetére
Bocsi a mek elek-es verziót linkeltem.
Itt a Windowsra való: [link] -
kraftxld
félisten
válasz
Kezdő Balázs #41979 üzenetére
Mondjuk elolvasni, hogy mire való?
Aztán megcsinálod az .iso-t vele a .dmg-ből. -
kraftxld
félisten
válasz
Kezdő Balázs #41972 üzenetére
-
szabonagyur
félisten
válasz
Kezdő Balázs #41974 üzenetére
Legalább rakd offba..
ISO a kiterjesztése nem DMG, tehát nem teljesen eredeti verziós telepítőt. Valamint csak akkor kezdj bele egyáltalán, ha 64 bites Wined van.[link] A linken van hozzá egy két dolog, amúgy meg Hackintosh néven keresgélj, de szerintem nem éri meg szenvedni vele. Alapból a rendes verzió fel nem fog menni csak amihez hozzányúltak már.
ÉS azért kell az ISO dolog mivel valahonnan be kell bootolni, mappákat, hogy adsz meg hogy onnan induljon el?
De még egyszer mondom én nem vesződnék vele ennyit, kb semmire sem lesz jó a VBoxos OS X.
Natívba rakni sem biztos, hogy jó lenne mivel AMD-t nem nagyon kedveli.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Kezdő Balázs #41972 üzenetére
Ez a DMG konverter progi nem igazán működőképes, régen próbálkoztam vele én is sokat, de aztán letettem róla, próbálj meg ISO-t leszedni..
Mondjuk azt nem értem minek mappába csomagoltattad ki? Miért nem ISO-ból telepítesz?
Valamint ez már nem Win8.1 topik, van erre rendes topik és oldal is.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Kezdő Balázs #41970 üzenetére
Azért elmondhatod, hogy léptél be a BIOS-ba, hogy mindenki tisztában legyen vele ha ilyen géppel találkozik.
Virtualbox-ban sem szabad csodát várni az OS X működésétől, a géped gyenge is hozzá.
-
szabonagyur
félisten
válasz
Kezdő Balázs #41957 üzenetére
Szia
Hivatalos Manualban is azt írja [link], hogy Esc gomb indításkor majd utána F10 a BIOS-ba lépéshez. Amúgy azon a gépen a virtualizálást nem nagyon erőltetném, valószínűleg el sem indulna, a buhara nélküli OS X meg még inkább kizáró ok tudtommal.
Én a helyedben VmWare image-t próbálnék meg, tudtommal azt nem kell telepíteni csak berakni beállítani 1-2 dolgot és megy is, ha a gép képes rá.
-
Bici
félisten
válasz
Kezdő Balázs #41966 üzenetére
Én a helyedben induláskor végigzongoráznám az összes funció billentyűt, meg del és hasonlók.
Kelleni fog néhány reboot, mire rájössz, de jobbat nem tudok.
A gép leírásában nincs valami erre vonatkozóan?
Net? -
Bici
félisten
válasz
Kezdő Balázs #41964 üzenetére
Heló!
A Virtualazation-t IGEN be kell kapcsolni (enabled).
A DMG-t nem tudom, hogyan lehet ISO-ra konvertálni, de ez a keresés talán segít. Én így indulénék neki.
Milyen DMG-t töltöttél le, és honnan? Ugyaninnen szerezted akkor is, amikor W7 alatt működött? -
katt777
félisten
válasz
Kezdő Balázs #41961 üzenetére
Mert az úgy van, hogy W7-en faxán működik minden, W8-on meg nem. Nem kell frissíteni. Én még nem sok mindent láttam, amiért megérné, kib.szást a felhasználóval annál inkább. Na, mondjuk a szép grafikon fájlmásolásnál tényleg fájint.
-
FіkuszKukіsz
őstag
válasz
Kezdő Balázs #41957 üzenetére
Meggugliztam a Hp Compaq 615 -öt. Azt írja a net, hogy AMD procis. Innentől felejtős, még virtuálisan sem fogod tudni futtatni az OS X-et, mert az csak Inteles procikat támogat. A dmg-t egyébként pl. ezzel tudnád iso-ba konvertálni.
-
válasz
Kezdő Balázs #41714 üzenetére
Jobb klikk az F: meghajtón --> Kiadás
-
bon
őstag
válasz
Kezdő Balázs #40935 üzenetére
Hd sentinellel azért megnézném. Ha valóban hiba akkor cserélni kell.
-
bon
őstag
válasz
Kezdő Balázs #40912 üzenetére
Winyo hiba lesz.
-
Rimuru
veterán
válasz
Kezdő Balázs #40702 üzenetére
Unity kicsit másképp, mehetsz Ubuntuzni.
-
Tournament
aktív tag
válasz
Kezdő Balázs #40692 üzenetére
rainmeter mod vagy concept amugy ránézésre a fogaskerekes ikon alapján linux mod
max ha valami valos lesz az csak jővőre 2014 március kőrnyékén
-
kispx
addikt
válasz
Nem hiszem, hogy valós.
RC2.
Modern UI irányába mennek most, nem a desktop irányba. -
pzstm
titán
válasz
concept képnek esetleg elmegy, amúgy fake
-
LLKobe
veterán
válasz
Nem tudom ennek mennyi a valóságalapja....
Ráadásul a képen látható windows9.rtm.torrent elég árulkodó...
-
Drenadar
veterán
válasz
Kezdő Balázs #39995 üzenetére
ráfeküdni a törlés gombra... nem furcsállod hogy picit túl sok win7 van beállítva?
de beállíthatod ott azt is hogy 0 másodpercet várjon és akkor a win8 fog egyből elindulni...(#39993) HZoli87: miért?
-
netpeti98
addikt
válasz
Kezdő Balázs #39992 üzenetére
Win+R->msconfig
Üdv netpeti98
-
Drenadar
veterán
válasz
Kezdő Balázs #39989 üzenetére
Itt nézz körbe beállításoknál szépen szabályozhatod a boot op selection menüt.
-
netpeti98
addikt
válasz
Kezdő Balázs #39989 üzenetére
Még most se lett nagyobb a kép. Amúgy érdemes megnézni az msconfig boot fülét.
Üdv netpeti98
-
Drenadar
veterán
válasz
Kezdő Balázs #39987 üzenetére
légyszíves kisebb képbe tedd fel, mert így még picit látszik...
-
LLKobe
veterán
válasz
Kezdő Balázs #39685 üzenetére
Ja, még azt próbáld meg hogy nem a gyökérbe installálsz, hanem ahogy az előző kolléga mondta, pl.:
D:\Firefox mappába. Ha így se megy, nézz rá hdsentinel mit mond róla.(#39686) Killing: Eseménynapló mit mond?
-
LógaGéza
veterán
válasz
Kezdő Balázs #39682 üzenetére
D:\Firefox -al próbáld meg.
Ha akkos is baj van, akkor HDSentinellel nézz rá arra a lemezre - esetleg még jogosultsághiba lehet. -
LLKobe
veterán
válasz
Kezdő Balázs #39682 üzenetére
Egy sima bármilyen fájlt tudsz a D: gyökérbe másolni? Ez vagy jogosultság gond, vagy valami ilyesmi, ez nem normális. Lemezzel minden ok (D: ) ?
-
LLKobe
veterán
válasz
Kezdő Balázs #39677 üzenetére
-
LLKobe
veterán
válasz
Kezdő Balázs #39677 üzenetére
Ehhh...
Légyszi ne portable verziót, mer az oda pakol ahova ő akar. Egy rendes honlapról szedett firefox telepítőt indíts el, és azt nézd meg. A bal herémet rá hogy felkínálja a telepítés helyét, és amit kiválasztasz oda teszi.
-
LLKobe
veterán
válasz
Kezdő Balázs #39674 üzenetére
Mutass már egy screent valami "normális" progi telepítéséről, mondjuk egy firefox. Az is ezt mondja? Mert ahogy nézem ez valami speciális progi, ami csak akkor működik jól, ha a C:-re telepíted.
-
LLKobe
veterán
válasz
Kezdő Balázs #39672 üzenetére
Itt nyomjál nemet. Akkor engedi máshova tenni, bár ahogy nézem akkor ez a valami nem fog rendesen működni. De ennek már semmi köze a windowshoz.
-
King Unique
titán
válasz
Kezdő Balázs #39670 üzenetére
Legtöbb (szinte minden) telepítő mutatja hova fogja telepíteni (C program files mappa), de ott manuálian is kiválaszható más mappa.
-
LLKobe
veterán
válasz
Kezdő Balázs #39665 üzenetére
A már telepített dolgokat jó eséllyel újra kell rakni, és a D: -re telepíteni.
A másik kérdést meg nem értem, mikor telepítesz valamit kiválasztod a hogy a D:-re telepítse és kész -
Tournament
aktív tag
válasz
Kezdő Balázs #39551 üzenetére
biost update ?mert mindig updatelik a HP-t !!! de amit megvesz valaki azzon mindig a legrégebbi van
amugy ha nem frisited fagy/ kékhalál és egyébb bugok vannak
haverom amikor vett egy hp-t... csakis azzal kezdtem bios update mert még a w8 is szar volt rajta nem hogy a 8.1
update megoldja és a leguljabb CCC amit AMD-től szedel le -.... NEM HP-tol mert az kuka amiket felrak a gyártó oldalára !!! 8.1 vagy 8 alá csak CCC és kártya olvaso driver kell a tőbbi nem ér semmit haza vágja a rendszert
ha bővebb infok érdekelnek laptopnákl irj privit HP -téren vagy más problémákal
-
szabeska
addikt
válasz
Kezdő Balázs #39252 üzenetére
csak ccleaner, mas nem kell. ezeket a szarokat felesleges telepiteni, tobbet artanak mint hasznalnak. bút búszter, lol.... felesleges. egy gep amugy is csak RAM, esetleg PROCESSZOR BOVITESSEL lesz gyorsabb.
-
LonGleY
veterán
válasz
Kezdő Balázs #39252 üzenetére
ez mitől lehet?
Szerintem ezt már megválaszoltad. A következő kérdés, hogy miként tudod maradéktalanul eltávolítani azt a - már nevéből ítélve is - kamu szutykot.
-
drkbl
őstag
válasz
Kezdő Balázs #39017 üzenetére
Fel van telepítve nálad?
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Miskolc és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Linux haladóknak
- Sorozatok
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Kuponkunyeráló
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- További aktív témák...
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- NYÁRI BOMBA AKCIÓK! PSN, STEAM, UBISOFT CONNECT, EA APP, XBOX EREDETI KULCSOK 100% GARANCIA
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Asus TUF Gaming F16 (2024) FX607JV Grey - 16" - és Lenovo Legion Slim 5 RYZEN 7 8845HS
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 Touch - i5-6300U I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari