Hirdetés

2024. április 26., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#48978) HUfantom válasza szaszif (#48971) üzenetére


HUfantom
őstag

DonMedve, Razermazer
Mérések alapján egy jó kis stresstest alatt a 295ös 320 Wattot kajál, egy I7 es is az egekig tud ugrani fogyasztásban egy komoly tuning alatt. A tripla Charger el fogja bírni a gépet még a tunning is belefér. A dupla szerintem is elég de akkor lehet nagyon kicentizitek...

szaszif
Laing DDC-1PlusT
Ez a gyári neve a DDC 18Wosnak aminek van RPM visszajelzője. Nekem is ilyen van a gépemben, nagyon erős jó teljesítményű. Viszont nem lehet ráfogni, hogy halk. Ez relative kinek mi halk. A VGA porszívó hangjához képest egy álom, a winyo kattogásnál azért hangosabb. A 10W os egyértelműen halkabb...
Esetleg van mód a fordulatszám szabályozására?
Szabályozásra csak külön elektronikával van esély. Ez azért kell mert a DDCnek kell a 12V indítófeszültség és után van olyan példány ami akár 6-7 Voltal elketyeg halkan. De ilyent ki kell fogni kívülről nem látszik :).
Példa: alaplapi venti 3 pinre nem érdemes mert a gyenge alaplapokban károkat okoz... /Ált: 1 Amper amit tud egy alaplap/
Egy erős venti szabályozóval /2 Amper / channel / lehet kézzel próbálkozni, de észnél kell lenni hogy elinduljon aztán lehet csökkenteni a feszt.

A VGA blokk meg van, csak azt nem tudom kettő esetén feltétlen szükséges-e a híd is hozzá, vagy csak az esztétika és egyszerűség szempontjából fontos?
Ha jól látom akkor ott van rajta a 2 1/4es lyuk így ha nem akarod akkor nem kell hozzá hidat venni. Sima csatikkal is össze lehet kötni.

A lap és memória hűtése is kelleni fog idővel, mivel most a víz mellett döntöttem és nem a fejlesztés mellett! Így amit lehet szeretnék kipréselni a rendszerből! Sajnos a déli-híd hűtése elég macerás, mert pont a VGA alatt van, normál blokkot nem tudok rárakni!
A déli híd vezérli az USB / winyók / ki és beviteli eszközök, ha van rajta egy külön passzív borda nem fog melegedni. Bőven elég a "FET" és a "North Bridge"... Nézd meg a lapodat hogy van-e rá FC borda. Ha nincs akkor lehet méricskélni, hogy mi fér rá...

Phobya Xtreme NOVA 1080, erre a radira gondoltál? Gondolom, ventikkel együtt!? Nem okoz problémát, ha házon kívül lesz a hőleadás, max az oldal lap helyett az 1080 zárja a házat!
Hát én a 2db Mora 2 radiátorral megalomán vagyok...
Na egy olyan radival nem kell méricskélni, hogy elég-e. Igen nagy valószínűséggel életed végéig elég lesz gépet hűteni :) ... 3-4 közep-kategóriás autónak együtt nincs ekkora hűtője.

Nem okoz problémát, ha házon kívül lesz a hőleadás, max az oldal lap helyett az 1080 zárja a házat!
Mint a képen látod én pl állványt csináltattam hozzá. Azok 18cm es nagyon halk király ventik nagyon halk. Sokan szokták a ház másik lapjára rakni a nagy radiátort így hordozható / daruval, esetleg békával :Y / marad a ház

k.mamut
Erről csak közvetett info van. Nagyon jó blokkokat csinált de mára már kevésnek bizonyulnak azok a blokkok. Alaplapot hűteni talán jó ezt majd más megmondja.
Nem okozhat problémát a blokkok kialakításbeli különbsége?
Dehogynem... Az alap az 1/4es csatlakozás. Ilyent érdemes használni kb minden alkatrész kevés kivételtől eltekintve ilyen.

Mi a különbség a HF csatlakozok és a sima csatik között?
HF= High Flow...
10mm belső átmérő és a fölötte lévőket szokták így nevezni. Nagy a belső átmérőjük, kisebb az ellenállása a rendszernek könnyebben hajtja a pumpa a folyadékot.

Milyen belső átmérőjű csövekkel számoljak, milyen lenne a megfelelő?
Sokféle jó cső van. Egy jó választás a 16/10-es méret.

A tartály méretét meghatározza a rendszer űrtartalma, vagy nem bír nagy jelentőséggel?
Minden tartály egy rész a hő hatására kitáguló folyadék térfogatváltozását kell hogy felfogja. A tartályban levegő és víz van ebből a levegő összenyomható. Valamint ezen keresztül töltjük fel a rendszert így minél nagyobb a tartály annál könnyebben lehet feltölteni a rendszert.

Azt ugye tudod hogy már közel 100-nál jársz...
És ha megterheled a 4db 3870es majd nézhetsz a villanyszámlán :)

Ezzel nem elijeszteni akartalak természetesen :C

[ Szerkesztve ]

“Yesterday is history, tomorrow is a mystery, today is a gift of God, which is why we call it the present.” --- Grand Master Oogway

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.