Hirdetés
Aktív témák
-
---Lasali---
Közösségépítő
válasz csib41 #37653 üzenetére
Igazából erre a kérdésedre már kaphattál volna választ a linkelt hozzászólásomból.
Ha meg tudod oldani hogy a gépbe rakott mondjuk 1 darab szellőztető venti, ami kell a vízzel nem hűtött egyéb alkatrészekhez, hogy mozogjon a házba a levegő, mozgassa a videókártya alatt is a levegőt (ahol a ramok vannak) szóval tudsz egy olyan megoldással elő rukkolni mint én, hogy a gép oldalában van egy venti, akkor simán jó lesz, ha raksz rájuk öntapadós ram tüsiket. Plusz egy nagyobb bordát a FET ekre, akkor azokra is fölösleges a víz.
De volt Tody nak egy szerintem elég jó, és költséghatékony ötlete, amit meg akartam valósítani, amíg nem jöttem rá hogy nekem a kártyának a ramjaira vannak ragasztva gyárilag bordák, amiket nem mertem letépni, hogy egy megfelelő méretű lemezt kell készíteni, ami borítja a GPU-t, ramokat, kb 2 mm vastag, lehet aluminiumból vagy rézből. És erre megy rá pluszban az univ GPU blokk.
A memóriáknál gappel kell kísérletezni, hogy a lemez jól illeszkedjen, de ne dőljön meg annyira hogy a gpu nál probléma legyen, továbbá ezért is nem kell vastag lemezt alkalmazni, hogy tudjon hajolni.
Ez kb max 2 fokkal rontja a GPU hűtését, de megoldódik vele garantáltan a ram hűtése. Valamint spórolsz vele úgy 15-17 ezer forintot.[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest