Hirdetés

2024. május 2., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#29942) janos666


janos666
nagyúr
LOGOUT blog

Nem tudjátok honnan lehetne szerezni valami viszkoelasztikus hővezető anyagot? Olyasmit, mint a HD Radeonok gyári hűtője alatt is van (csak azt nem akarom szétbarmolni), hogy alapvetően tartja a formáját, kis deformálódás után visszaáll az eredeti alakja, de nagyobb erő hatására már maradó alakváltozást szenved, így szabadon formálható. (És persze vezesse jól a hőt is, de ne vezesse az áramot, és ne olvadjon meg 70 fokon. :DDD)
Talán ilyesmit kéne odagyurmáznom a FEK fölé úgy, hogy lehetőleg érintkezzen majd a blokk aljának teljes érinthető felületével (azzal a keskeny sávval, amit hagytak a FEK-ek felett), és érjen hozzá magához a nyáklemezhez is (a FET-ek közt és mellett), amikre alapvetően rádolgozom.
Így talán faszául hűlne a kártyám VRM területe (és tuningolni is merném, mert az alapórajelet már biztosítottnak tartom, most nem forróbb, mint gyári hűtővel volt, idleben nem is meleg, csak furmark alatt), mert szerintem a FET-ek érintkeznek már most is, de vagy van valami, amit eleve nem is akar érinteni a blokk, pedig kéne, vagy inkább az lehet, hogy nem vezeti el elég jól a hőt a hővezető anyag a FET-ek méretéből adódó kis területen keresztül, így ezek a chipek egyszerre fűtik a hővezető anyagot (és azon át a blokkot), de mellette még az alattuk lévő nyáklemezt is (kis mértékben, de mivel az csak a levegőnek tudja már átadni a hőt, és még légmozgás sem nagyon van körülötte, így egész szépen felmelegszik (és akár felfűt más olyan chipet, ami nem lenne melegedős, de nem is szereti a hőt). De a lényeg, hogy a nyák az most is forró még eléggé, melegebb itt, ahol véget ér a blokk, mint közvetlenül a GPU háta mögött, vagy bárhol a kártya elejénél. (vagy nagyobb vízhozamú és kisebb vízhőmérsékletű rendszerre tervezték a blokkot, és ezért kellett "megküzdenem" az elfogadható hőmérsékletért is, de szerintem van még mit javítani a mostani állapoton, pl. a fent említett megoldással, hisz a GPU hőfok rendben van, akkor csak nem a rendszer többi eleme a ludas, de megpróbálom még alulfeszelni tuning helyett a többi alkatrészt, javít-e a dolgon a kisebb vízhőfok, de nem hiszem, mert 28 fokos szobában 38 fokos vízhőt mértem 40 fokos.GPU-val...)

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.