Hirdetés

2024. május 11., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#29051) fsb1000 válasza nebancsa (#29049) üzenetére


fsb1000
nagyúr

Grat!
Nem semmi az a radi a 2 nagy ventivel.

Meg a chipset hűtő is elég betyáros. Az alján egy tömör réz darab van, vagy abban is hűtővíz kering?
Egyébként menyibe fáj egy ilyen chipset hűtő csatik nélkül (gondolom 1/4")

(#29052) nebancsa válasza fsb1000 (#29051) üzenetére


nebancsa
senior tag

Köszi!

Csatival volt 5e. Kialakítás nem tudom hogy van, nem szedtem szét, amúgy állítása szerint 8 bar-on letesztelte. Szerintem kívánságod alapján olyat készít amilyet szeretnél. Nálam nincs nagy hőterhelés a FET-eknél, és a chipsetnél, így ez nem volt fontos. A problémám hogy univerzális és inteles blokkok nem jók az alaplapomhoz, eltérő méretek miatt. Talán külföldről tudtam volna rendelni hozzá kemény eurokért. Így meg olcsón meg volt és a magyar ipart segítettem, és nem is kellet várnom 1 hónapot... :D

Rendszerem hőfokai kemény CPU és VGA tuning esetén 100% terhelésnél:
Szoba hőfok: 23 fok
Víz hőfok: 29 fok
CPU hőfok: 51 fok

Lehet egy erősebb pumpával lejebb tudnám szorítani a deltaT. de ezzel az eredménnyel én már elégedett vagyok.

(#29053) Mlacee válasza nebancsa (#29052) üzenetére


Mlacee
tag

Gratulálok az átépítéshez, szerintem ezek nagyon szép eredmények!

nagyon szépek azok a (gondolom) Yate Loon fanok.

Az én gépem a sokadik leak teszt után már vizről megy, de egyelőre az egyik tervezett radiátort ki kellett iktatnom a körből mivel az eresztett. Kisebb nyomásnak kitéve látszik ahogy a golf radi két oldala eltávolodik egymástól, nem tudom meg fogom e tudni csinálni, sajnos a keretet és mindent e köré terveztem, de ez csak egy a sokezer probléma körül amivel eddig már megküzdöttem.

Most két gondom van ami legfőképp aggaszt: a csonkok amiket itt szlovákiában szerezni tudtam fél milliméterrel kisebbek mint a 8/10es csöveim, illetve pontosan 8 milliméter átmérőjűek de a cső rajtuk nem szorul vagyis a cső picit nagyobb. Ezt úgy oldottam meg, hogy a csonkokra elektrós zsugorfóliát húztam és melegitettem rá, ezen a cső már megfelelően szigetelt, 2 napos száraz (gép nélküli) tesztüzem során semmi szivárgás. Szóval próbaképp összeraktam a teljes gépet és csak passzivan teszteltem a klima radiátorról ami kábé a gép fél oldalát elfoglalja. Két és fél óra könnyed WoW után ami nem valami erős terhelés, a processzor 48 fokos volt a grafikus kártya is hasonló, lassan lépdelve fel eddig, teljesen passzivan semmi légmozgás.
Viszont a meleg viz alatt már az egyik csonk nagyon lassan elkezdett vizcseppeket ereszteni.

Ma szétszedem az egészet, és húzok még egy réteg zsugorfóliát az elsőre, jobb ötletem egyelőre nincs. Külön kipróbáltam és szerintem ez be fog válni.A meleg víz az igazi teszt.

A másik gond a pumpával van, még mindig szürcsög és ma hosszas kábelezés után arra jutottam hogy bekötve a neont,világitást (pár led) a gép nem jut tovább a POST testnél. Na ilyenkor még egyszer átnézni mindent sehol szivárgás. Kikötöttem minden világitást és mindent amit tegnap csináltam és ugyanaz. Kiszedtem az egyik HD és a DVD iró tápcsatiját és elindult a gép minden gond nélkül. Nos tudom hogy a táp erősen túl van terhelve, de ugyanez a konfigom volt 3 évig és egy hete erről tesztelem szóval nem értem a dolgot. (Athlon64 3200+,A8N-E,x800GT 256,3 merevlemez+1 iró +1 floppy.
Floppy már nincs is a gépben sem a három hűtő és a két rendszerhűtő, a pumpa pedig ha jól tudom 5-6Wot fogyaszt, egy merevlemez meg vagy 8at, sztem el kéne birnia (300Wos EC táp).
A szürcsögést nem tudtam megszűntetni, bárhogy döntöttem a gépet,ráadásul már nem is merem döntögetni mert be vannak szerelve a HDk, azokat pedig nem szivesen döntögetem.
Remélem hamarosan én is pozitiv fejleményekkel jelentkezhetem.

Will work for FSB!

(#29054) nebancsa válasza Mlacee (#29053) üzenetére


nebancsa
senior tag

Hát jobb választás lenne akkor kisebb csövet használni, plusz még bilincset alkalmazni.

Ha a géped nem megy a teszten túl, én nem a tápra gyanakodnék, inkább valamelyik eszköz ütközik egymással, lehet a dvd a winyóval, gondolom még sima ide kábelen van. Próbáld meg átjumperelni.

(#29055) Mlacee válasza nebancsa (#29054) üzenetére


Mlacee
tag

Jumperek rendben vannak biztosan és eddig is ugyanez a konfig volt. IRQ ütközés esetén azonban sztem még a BIOSba be kellene jutnia, de ha hazaérek még egyszer ellenőrzöm,kösz a tanácsot.

Jelenleg egy IDE kábelt használok, megpróbálom majd átkötni két masterként. Az ágak is sztem többé kevésbé egyenlően vannak elosztva.

Will work for FSB!

(#29056) fsb1000 válasza Mlacee (#29053) üzenetére


fsb1000
nagyúr

Ezeket a csonkokat használod?? [link]

Ha igen, akkor ezek nem a legjobbak 8-as PVC csőhöz.
Amikor a csövet a csonkra húzzuk annak szorulnia kell, úgy hogy bilincs nélkül is tartson.
Ideiglenesen jó az a zsugorfóliás megoldás, de nem elég rugalmas.Tekernék még rá pár környi teflonszalagot is... hadd szoruljon a csö.
És persze bilincs.
Talán ez elejét veszi a várható izzadásnak, csepegésnek.

A Full tesztelést szerintem Prime95 + Furmarkkal végezd (30 perc), ennél többet nem nagyon kaphat a rendszer.

A DDC-knek szerintem mindig van hangja, nehéz eldönteni a leírásod alapján, hogy a Tied mennyire rendellenes.
Én kiszedném a gépből és 1 db CPU blokkot kötnék rá, és a 2 csővet nyitott teli flakonba vezetném (tartály).
Igy könnyű forgatni a szivattyút és kicsit le is van terhelve, nem habosítja a vizet.
Ha forgatás és 15 percnyi járatás után nem csendesedik, akkor valami baj van vele.
(Szerintem)
Ugye a "talpán" fekszik és le van fogatva?

Táp:
Szerintem nem szabad eljutni addig a pontig amikor a TÁP már be sem kapcsol.
Egy átlagos gép 120-180W-ot fogyaszt, de nem a WATT-ot kell nézni, hanem az ágankénti max. terhelhetőséget Amper-ben.
A legkritikusabb a 12V-os ág.

A 12V-os ágat legalább 20-40%-val túl kellene méretezni
- C2D CPU (vagy Athlon) ~6A
- Alaplap ~2A
- VGA X800 ~4A
- HDD, ODD ~0,8A /db
- Szivattyú ~1A

Ez máris 14-16A, és még nem tuningoltál, nem világítottál, nem számoltuk a ventiket, stb...
A TÁP adattábláját kell megnézni, hogy 12V-on mit tud leadni. 16A-nál nem saccalom többre, miközben 20A kéne a biztonságos működéshez a konfigoddal.
Tudom, hogy sok pénz, de jó tápot csak 1x kell megvenni.
Van olcsó és elfogadható minőségű táp is, a vizes gépembe HKC-550-et rakok, mert 24A-at ad le az egyetlen 12V-os ágon. Nagy VGA nélkül még a tuningot vagy egy kisebb peltiert is kibír.

(#29057) Mlacee válasza fsb1000 (#29056) üzenetére


Mlacee
tag

Köszönöm a választ, a dolgok igy néznek ki:

A csonkok nem ilyenek ,hanem recézett csonkok, olyasmi mint amit talán locsolócsöveknél használnak. Most hogy ráerőszakoltam a második zsugorfóliát rendesen szorul rajta a cső, szépen puposodik is, sajnos csak késő este végzek egyetemen ezért jó késő lesz amire ki tudom próbálni azt hogy átcsinálom az összes csonkot. Az általam gyártott gumitömités tökéletesen szigetel.

A pumpa egy szivacságyon fekszik, melyet vékony 8 darab szivacsból épitettem fel kétoldalas vékony 2oldalas ragasztóval szóval a pumpa tökéletesen fekszik rajta, a gépház alján, a rendszer legalján. Természetesen vizszintesen a talpán fekszik.

Mindenhol 10es csőbilincseket használok.

A táp bekapcsol felfut minden de POST teszt után megáll a kép. Kipróbáltam és a DVD iró a fagyásig kinyilik utánna nem. IDE ágon a DVD iró primary master, és a HD primary slave. DVD jumperelve, HD nincs (auto). Még ezzel megpróbálok valamit variálni, de nem értem , léggel ugyanigy ment 3 évig minden gond nélkül. Nagyon remélem hogy az IDE ágon van mégis ütközés és akkor semmi gond. Akkor is megfagyott ha mindent kihuztam (világitás, neonok,fanok).

A kisebb radiátor lett volna aktiv hűtésű ez sajnos ereszt szóval a fanok csak üresben mennek. Van rajtuk kötve ellenállás, egy kapcsolóval van megoldva hogy egy vagy két ellenállással menjenek. De ahogy mondtam mindezt kihagyva is megállt a gép.

Ha hazaértem, szétszedtem mindent, akkor okosabb leszek, addig is köszönöm a tanácsokat.
Szalagot nem akarok tekerni a csonkokra mert az spirálos tehát ahol véget ér, ott ereszthet nem?

Will work for FSB!

(#29058) fsb1000 válasza Mlacee (#29057) üzenetére


fsb1000
nagyúr

Hát.. lehet hogy a víznek nincs közvetlen köze a fagyáshoz, hacsaknem egy chipset hűtő nem jól fekszik fel.

A Teflon szalag rugalmas, ezért jó hézagkitöltő, de tényleg nem csodaszer.

(#29059) Mlacee válasza fsb1000 (#29058) üzenetére


Mlacee
tag

Nos hazaértem rögtön meg is néztem az IDE csatornát.
DVD kikötve, HD be : fagyás.
DVD be, HD ki : elindul.
jumper lehúzva DVDről (masteren-jól) : fagyás.
mindkét tápkábel bedugva, IDE kábel kihúzva alaplapról: elindul.
Nosza megcseréltem a DVDt és a HDt: HD primary master, DVD primary slave: simán elindul a gép.
Bekötöttem neont,fant, ledeket, kutyafülét : simán indul a gép.

Nem teljesen értem miért nem jó nekik a másik felállás de úgy látszik ez a gond megoldva, tápnak szerencsére nem volt benne a keze a dologban, de amint lesz pénzem megveszem azt a Corsair CX-400at. Régi álmom.

A csepegés: sajnos a csőbilincs nem szoritja tökéletesen körbe a csövet és szerintem ez a gond. Gyanúm szerint minden szép és jó amig a viz fel nem megy 50 fok fölé ahol is a PVC cső elkezd tágulni, az általam fabrikált zsugorfólia már nem tartja meg, a csőbilincs pedig nem tökéletes körben szorul rá és ott kezd el csöpögni. Nagyon apró, fél óránként egy csepp de ez akkoris azonnal kiiktatandó probléma. Most leeresztem és kap még egy réteg zsugorfóliát majd megpróbálok beszerezni vmi tökéletesen körbeölelő bilincseket.
Alphacool áttetsző/UV-kék 8/10es PVC csőről beszélünk.

Még egy gondom támadt, mégpedig a grafikus kártyával. A kártya GPU felőli oldalán be sincsenek kötve a ramok, a kártya hátoldalán pedig két és fél óra WoW után annyira forróak voltak hoy meg sem birtam őket fogni a nyák is izzott körülöttük, a GPU mindeközben langyos a másik oldalán. Az előző léghútéses felállásban volt két gépházventi ezek keringették a levegőt, talán ezektől hűlt volna ennyire jelentősen ez a négy chip? egy nagyon apró kis hidszerű heatspreader van csak rájuk ragasztva, de tény hogy igy nem merek rá GTOs BIOSt visszaflashelni ami jócskán megemeli a kártya által termelt hőt. Gyári hűtője sem hűti a hátoldalát, elol pedig le is volt takarva hogy hozzá se érjen a ramchipekhez.

Gyorsan meg kell csinálnom a kis radit, visszarakni mint aktiv elem a rendszerbe és ezzel lejjebb tornázni a vizhőt, utánna elgondolkodok ezen a grafikus ram melegedésen (mintha wowban is becsikozta volna a képernyőt a vége felé, ami nem egy nagyon igényes játék és ez most nagyon aggaszt).
A pumpa...na az most kap még egy esélyt leeresztésnél.

szerk.: neten találtam képet a kártya hátoldaláról , erről a két kis képről beszéltem

[ Szerkesztve ]

Will work for FSB!

(#29060) nemethati válasza Mlacee (#29059) üzenetére


nemethati
senior tag

50fokos víz? Passzívban egy radival?
A VGA-nak bármi légáram megváltás, én tennék oda egy halk ventit ami felfele fúj pl.
Csövet illetően, 8/12es szilikoncső, nekem olyan volt az első....hibátlan, vastagabb fal-merevebb, jól hajlik, gyorscsatikra kicsit nehezebben megy fel de tuti nem csöpögne még bilincs nélkül se

(#29061) fsb1000 válasza Mlacee (#29059) üzenetére


fsb1000
nagyúr

A speci csonk + csöpögésre megoldás lehetne egy szilikon cső.
De ha azon a csatin a 8-as belsejű pvc cső lötyög, akkor mekkora lehet a belső keresztmetszete? 6mm?
Nem kevés az?

(#29062) Mlacee válasza nemethati (#29060) üzenetére


Mlacee
tag

Legszívesebben én is kivágnám ezeket a csöveket csonkokkal együtt és vennék rendes csonkokat és egy vastagabb csövet, de szlovákiai vagyok és itt semmit sem tudok beszerezni, csak drága postaköltséggel.
Égne a pofám megint OCt zaklatni, az ő segitségével tudtam a Pesten élő nővéremmel beszerezni a jelenlegi alkatrészeket.
Jövő héten viszont megyek Pestre, nővérem szülni fog és elvállaltam hogy vigyázok az első kicsire, meg a háztartásra. Hátha tudok majd ott beszerezni valamit, de hogy őszinte legyek szerintem a jelenlegi cuccokkal is meg lehetne oldani a dolgot, nem szeretnék már költeni :(
Csupán valami okos megoldás kellene.

Will work for FSB!

(#29063) Mlacee válasza fsb1000 (#29061) üzenetére


Mlacee
tag

A csonkok belső átmérője csupán 4.5 mm.
Ha vennék új csonkokat, akkor szerintetek maradhat a 8/10es cső?
A nagy klímaradiátor csövei szintén nem valami vastagok talán max 6mm. Sorosan futnak jó hosszan régebben linkeltem is de már nem emlékszek hányszor fordul a cső.
Tehát elviekben vastagabb belső átmérőjű csőnél a radiátor megmaradna mint legkisebb keresztmetszet.

Will work for FSB!

(#29064) oviktor


oviktor
tag

Sziasztok!
Megérkezett a tripla radim és a Chieftec dragon tornyom. Egész szépen sikerült le szorítani a vízhőfokomat.
Képek
Alapon a víz 29-30 fok, terhelve 36fok. 25fokos szobahőmérsékletnél. 2db noctua venti fújja a radit 800rpm-en (éppenhogy pöfékelnek rajta :DDD ).
A terhelt kép 30perc prime és futuremark alatt készült.

Viktor

(#29065) nebancsa válasza oviktor (#29064) üzenetére


nebancsa
senior tag

Jó szellős ez a ház, az enyémhez képest. :DDD

(#29066) fsb1000 válasza oviktor (#29064) üzenetére


fsb1000
nagyúr

Grat! Klasz ez a nagy ház.
A tetején a kivágást hogy csináltad?
valmi gyári takarólemez van rajta? Esetleg egy közelebbi képet tudnál mutatni?

Van egy hasonló házam, de még nincs szétvgva és kulturált megoldást keresek.
Egész jól néz ki ezüst szinben... az enyém fehér, de lefujatnám valakivel, pl metál bordóra... (lehet nem jó ölet, de a lakfekete se az)

(#29067) asci


asci
tag

Sziasztok!

Nem sokat tudok a vízhűtésről, ezért segítségeteket szeretném kérni, amelyet előre is köszönök! (Németet ismerők előnyben...)

Dual socket 771-re kerestem hűtést és ezt találtam:
- PQ/PQ-PLUS Halterung Socket 771 INTEL XEON CPU Wasserkühler -- 9,49 EUR
továbbá ezt:
- Tube-Fin -S120- Cu Radiator mit Lüfter und Gitter - SET -- ab 43,70 EUR

A kérdésem az lenne, hogy szükség van ezeken kívül más egyébre is? Az első link csak egy foglalatra való blokkot tartalmaz, vagy kettőre valót? Továbbá mire kell figyelni, milyen buktatók vannak?

:R

(#29068) fsb1000 válasza asci (#29067) üzenetére


fsb1000
nagyúr

Szerintem az első link egyetlen blokkot sem tartalmaz, csak 1 db lefogatót.

2 cpu-d van? mert akkor a linkelt radiátor is kevéske lesz.

(#29069) oviktor válasza fsb1000 (#29066) üzenetére


oviktor
tag

Köszönöm!
A tetején a kivágást egyszerűen flexel oldottam meg, előtte kiszámolgattam hogy mindenhol passzoljon, bejelöltem filcel. Nincs takarólemez rajta (kicsit sokaltam az 5-6 ezer ft-ot rá), csak fel van fogatva a radiátor és körbe szigetelő szalagoztam az éleit, hogy elrejtsem a maradék 4 csavarhelyet mert 8 csavarnak lett kifúrva hely de ebből csak a középső 4 stimmel :DDD , nem egyforma távolságban vannak a csavarok a radiátoron. :((
Estére rakok fel közelebbi képet is.

Néztem fehér házat is de azt én is úgy terveztem hogy át kellene fújni és ekkor akadtam rá az ezüstre. :C
A lakk feketének csak annyi a baja hogy nagyon látszik rajta a por, nem győzöm takarítani a tv-t és a tv állványomat

Viktor

(#29070) oviktor válasza nebancsa (#29065) üzenetére


oviktor
tag

Jaja kicsit szellősebb. :D
Úgy látom van 1-2 blokkunk egy helyről :C

Viktor

(#29071) nebancsa válasza oviktor (#29070) üzenetére


nebancsa
senior tag

Téged olvasva jutottam el hozzá, úgy hogy kérhetsz jutalékot!
;]

(#29072) oviktor válasza nebancsa (#29071) üzenetére


oviktor
tag

Akkor benyújtom a reklámköltségeket a készítőnél. :DDD

Viktor

(#29073) Szatesz


Szatesz
őstag

Nemkell valakinek alig hasznalt LAing DDC 1T pumpa? 9k ért oda adom...2 honapja vettem oc tol de 1 honapot ment csak ...

>>> HUN eXtreme OC Team <<<

(#29074) X@b3e válasza asci (#29067) üzenetére


X@b3e
addikt

A "Halterung" az csak egy felfogatás, amivel a blokkot a lapra szereled, ebben egy blokk sincs.
A második pedig egy single radiator ventivel. Ez egyrészt nem lesz elég még egy procihoz sem (legalább egy tripla radi kell) illetve a rendszerben még nincs szivattyú, ami a vizet keringeti. (Az előző postban láttam megoldást erre a gondra :U :DDD )

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#29075) asci válasza X@b3e (#29074) üzenetére


asci
tag

Köszönöm! Ahogy látom nem úszom meg egykönnyen, úgyhogy egyelőre halasztom.

(#29076) oviktor válasza oviktor (#29069) üzenetére


oviktor
tag

Kiegészítettem a képeket közelebbi fotókkal. A vaku nagyon kihozza azokat a helyeket ahol a radiátor lamellái nincsennek lefújva, szabad szemmel ezek nem láthatók. :)

Viktor

(#29077) fsb1000 válasza oviktor (#29076) üzenetére


fsb1000
nagyúr

Köszi!
Közelről már jobban látszik, hogy készült a radi beépítés.

(#29078) gyurczy


gyurczy
őstag

Kis tanácsra lenne szükségem, megjöttek az OCZ Flex EX memóim, és rá kéne bőrözzem valahogy a vizenyőt. 6-os csonkok vannak a memókon, 4 db modul. A jelenlegi csövezés 10-es.

Csinált már ilyet valaki? 10-ről 2x6-ra hogy tudok elágazni értelmesen? Vagy csináltassak valami elosztót 10-ről 4x6-ra?

(#29079) nebancsa válasza gyurczy (#29078) üzenetére


nebancsa
senior tag

Én ilyenen godolkodtam: [link]

[ Szerkesztve ]

(#29080) gyurczy válasza nebancsa (#29079) üzenetére


gyurczy
őstag

Én Camozzi fittingeket nézegettem, ma utánna is járok melyikkel járnék jobban.

(#29081) gyurczy válasza nebancsa (#29079) üzenetére


gyurczy
őstag

Közben utánnajártam a témának, eléggé nagy pókhálót kell szőnin. Egy ilyen elosztónak nem lesz nagy az ellenállása?

(#29082) nemethati válasza gyurczy (#29081) üzenetére


nemethati
senior tag

A 6os csonkok elég picik am is, mindenképpen le fog szűkülni és nagyobb ellenállás is lesz igen. Az ilyen szűkítő - átalakító - elosztó cuccok szeintem nem túl szerencsések gyors áramlású rendszer építésénél.
Milyenek a blokkjaid? Nem tudod esetleg 10es derékszögű csatikkal megoldani, még mindig jobb lenne és nem kéne annyi cső...

(#29083) TESCO-Zsömle


TESCO-Zsömle
félisten

fsb1000 fórumtárs emlegetett még a múltkor itt vmi nem egykörös peltieres balhét, mint a hűtés következő szintjét. Örülnék, ha részletezné a dolgot akár itt, akár privátban, vagy ha oda jobban tartozik, akkor peltieres topicban.

Előre is köszönöm! :R

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#29084) gyurczy válasza nemethati (#29082) üzenetére


gyurczy
őstag

D-Tek Fuzion V1 + EK 3870 full Cover + WAK a blokkok.

A ramokon 6-os csatlakozók vannak, 10-ről 4x6-ra kéne valami átalakító, de nemigen van ilyen, illetve amit találtam az merev falú csőhöz van, azt meg elég nehéz szerelni, ráerőltetni a csöcsökre a memón, stb.

(#29085) nemethati válasza gyurczy (#29084) üzenetére


nemethati
senior tag

Ezek szerint menetes csatikat nem is lehet bele csavarni? G1/4 pl.
Linkelhetnéd a típust ;)

(#29086) gyurczy válasza nemethati (#29085) üzenetére


gyurczy
őstag

Gugli? :))

(#29087) fsb1000 válasza TESCO-Zsömle (#29083) üzenetére


fsb1000
nagyúr

Az 1 körös peltieres hűtés (ez nem szakszerű megnevezés) megegyezik bármely vizhűtéssel, de a vízkörbe be van iktatva egy + blokk.
Praktikusan egy olcsó CPU blokk.
Erre a +blokkra van rátéve a peltier hideg oldala, meleg oldalán pedig egy léghűtő van.

Ezzel a módszerrel kb 50-80 WATT vehető ki a rendszerből peltiertől tipustól függően.
Ez a hőelvezetés terheléskor 2-6 fokot jelenthet, attól függően, hogy az eredeti állapotban milyen hőmérsékletű a víz (mekkora a radiátor) és mekkora a CPU/GPU/egyéb hőleadása.

Idle állapotban elvileg elvinné a vizet a harmatpont alá (15-17 fok), de a radiátor ezt nem engedi, igy max a 2-4 fokkal megy a vizhőmérséklet a körny. hőmérséklet alá.

Tőbb Blokk és több peltier alkalmazásával növelhető az elvett hőmennyiség és ezzel tovább csökkenthető a viz hőfoka, de LOAD állapotban is a radi ellen fog dolgozni, és nem tudunk eléggé a körny. hőmérséklet alá menni.
Fagypontig való hűtéshez ki kell iktatni a radiátort.

Példa: [link]

(#29088) nebancsa válasza fsb1000 (#29087) üzenetére


nebancsa
senior tag

Réges régen én is gonolkodtam peltieres elemen, de akkor még nagyon drágák voltak. Végül is a tápellátáson akadtam el, mert nem találtam olyan trafot ami kb 200W-ot lead 16V-on. Meg a párásodás kiiktatása elég macerás...

(#29089) nebancsa válasza nebancsa (#29088) üzenetére


nebancsa
senior tag

Csak úgy rákerestem a vaterán és mit találok :)
[link]

(#29090) TESCO-Zsömle válasza fsb1000 (#29087) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Egykörösnél nem a melegoldalon van a víz és a hidegen a proci?? Legalábbis régebben és így olvasgattam.

nebancsa: Párásodás kiiktatására sajna csak két módszer van, és egyik sem egyszerű... Első a klasszikus, mikor a veszélyeztetett felületet kezeled, hogy ellenálljon. A másodikhoz a hűtendő alkatrészeket hermetikusan zárt (vagy majdnem) térbe kell helyezni, és a teret páramentesíteni. Itt a hermetikus lezárás okozza a problémát, mivel ennek előfeltétele, hogy a térben nem lehet léghűtéses alkatrész. A páramentesítést már könnyebb megoldani. Egy ritka vászon-zsákba kell önteni némi szilikátot és betenni. Az minden párát kiránt a légtérből.

[ Szerkesztve ]

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#29091) Mlacee válasza TESCO-Zsömle (#29090) üzenetére


Mlacee
tag

Jelentem a csonkokat szétszedtem és raktam rájuk még egy réteg zsugorfóliát, eddig szépen megy minden egy kiadós wowozás után amire végre jutott időm a proci 45,gpu 45, NB 36 fok egy passziv klimaradiátorral ami körül semmi légmozgás nincs.
Ha lesz végre egy szusszanatnyi időm rárakom a kis radiátorra szánt két fant és egy régi 12es tápventit a nagy radiátorra, ameddig keritek egy kis radiátort.

Szerintetek megéri egy ilyenbe beruházni vagy keressek bontóban egy újabb golf radit?

Will work for FSB!

(#29092) nebancsa válasza Mlacee (#29091) üzenetére


nebancsa
senior tag

Szerintem egy passzív rendszertől ez nagyon szép eredmény, fölösleges plusz radiátor.

(#29093) Mlacee válasza nebancsa (#29092) üzenetére


Mlacee
tag

Tudom de szerintem maga a konfig eleve nem termel túl sok hőt, nameg szeretnék később egy kis tuningot is. Régebben flasheltem GTOs BIOSt a GTmre és az már magában emeli a hőfokot, ezen okokból lett visszarakva az eredeti BIOS nameg most nem szeretném még jobban nyúzni a tápot.( fsb1000: igen 16Amperos a 12Voltos ág)

Aktív radiátort mindenképp szeretnék, mert a házat azért fúrtam szét és arra is van kialakitva a festés, remélem most már tényleg meg tudom irni a modblog ezen bejegyzését hogy láthassátok milyen munkálatok is folytak a kis Deluxe házon a nyár folyamán :)

Will work for FSB!

(#29094) fsb1000 válasza TESCO-Zsömle (#29090) üzenetére


fsb1000
nagyúr

Én elvetem, hogy a procira közvetlenül rátegyük a peltiert.

Amit leírtál az is 1 körös, hiszen csak 1 körben mozog a víz, de ott a víz a peltiert hűti.
Hűthetné lég is, ahogy arra van gyári megoldás is.

(#29095) Bj Brooklyn


Bj Brooklyn
aktív tag

Hali mindenkinek!

Az lenne a kérdésem, hogy a vízhűtéshez melyik fagyállót vegyem, amitől nem nyálkásodik le a rendszerem, és mennyi a hígítási arány; ami a legoptimálissabb egy rendszerhez.

Bj

Ha a Google a barátod, akkor a Wiki a barátnőd :)

(#29096) TESCO-Zsömle válasza fsb1000 (#29094) üzenetére


TESCO-Zsömle
félisten

Vágom én, vágom, csak megjegyeztem... Tudom, hogy veszélyesebb, mert rossz esetben a peltier egyesítheti az alaplapot a procival és önmagával. Láttam már rémképeket...

Átmentem Peltis totyikba, mert ez már inkább tartozik oda, ha nem haragszol...

Folyt. ott... :R

Sub-Dungeoneer lvl -57

(#29097) nemethati válasza Bj Brooklyn (#29095) üzenetére


nemethati
senior tag

Glykoshell-t vegyél ha mindenáron fagyállót akarsz. (drága)
Én javaslom a sima antikorró lötyit kevesebb mint 1500ért lehet rendelni, algásodni nem fog és nyálkásodni se!

(#29098) Silex válasza Bj Brooklyn (#29095) üzenetére


Silex
aktív tag

Én nem reklámoztam eddig, de jó szívvel tudom ajánlani a GM-es fagyállót is. Olyan 1000 Ft körül van és nálam kitűnően bevált. Már több átépítést megélt és tiszta volt mindig a rendszer leeresztéskor.
Arány leginkább 1:8, 1:10 is megteszi - érzésre adagold. :)

[ Szerkesztve ]

(#29099) nyunyu válasza nemethati (#29097) üzenetére


nyunyu
félisten

Glykoshell-t vegyél ha mindenáron fagyállót akarsz. (drága)

GlycoShell nem olyan draga, 1500 korul van a literes flakon.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#29100) nemethati válasza Silex (#29098) üzenetére


nemethati
senior tag

Hát nem tudom, szerintem meg pont hogy ne érzésre adagolja, több bosszúságot okoz ha elméri.
Mellesleg gyógyszertári alkohol+desztvíz lenne a legtutibb hűtés szempontjából :K
nyunyu akkor én emlékeztem rosszul :W

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.