Hirdetés

2024. március 28., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#29951) nebancsa válasza adamka16 (#29941) üzenetére


nebancsa
senior tag

Szia!
Mértél fokban valami különbséget a két pumpa között?
Nekem is L20-van és nem tudom 20e-ret megérne-e a csere...
Gondolom csendesebb mint az L20...

(#29952) fsb1000 válasza totga@ (#29950) üzenetére


fsb1000
nagyúr

Van tapasztalatom... A legjobbak között van a V3 extreme.
Nálam csak a Sapphire ment jobban.
Ez már nem "házi" blokk. Korrekt tervezés, gyártás, és némi dizájn.

Ha eljössz érte kipróbálhatod. (LGA775)

Ha visszaolvasol, találsz néhány részeredményt a "mega"-tesztemből.
Pl: [link] vagy [link]

Persze ehhez tudni kell, hogy nagyobb szivattyúval változhat az élmezöny sorrendje.
A nagyobb ellenállású blokkok kezdenek feljönni. De itt csak tized, max 1-2 fokról beszélünk, ami közel van a mérési hiba nagyságához.
A subcoolingon készítettek nagyon jó és reprezentatív teszteket blokkokról.
Szerintem tanulságos... még igen kis térfogatáram mellett is képes voltegészen nagy hűtűteljesítményt biztosítani a legtöbb blokk.

Szóval a szivattyúktól a radikig minden túl van méretezve.
Olyan blokkot válassz ami neked tetszik, de nem túl nagy az ellenállása és legalább közepes jó a hűtőteljesítménye (->sok teszt nétzegetése)

(#29953) adamka16 válasza nebancsa (#29951) üzenetére


adamka16
őstag

az hogy halkabb lenne... nem tudom. teszteltem már mind a kettőt, de még a rendszerben mindig az L20 van mivel nem volt még időm kicserélni. L20 is halk, legalábbis az enyém azt kell mondjam halk. kb 2 centi vastag szivacsra van téve és azt kell h mondjam csak egy kis halk búgása van.
milyen 20e Ft-ról beszélsz amúgy?

(#29954) totga@ válasza fsb1000 (#29952) üzenetére


totga@
csendes tag

Koszonom, olvasok, probalok okosodni (bar bevallom oszinten ennyire nem masztam vissza az archivumban). Nyilvan van bemaradasom amit be kell hozzak vhogy...
A hazi blokk kijelentessel pedig remelem nem sertettem meg senkit / ez tavolrol sem allt volna szandekomban! :R

Sok tenyezos ez a blokkvalasztas illetve ez az egesz vizhutes kerdeskor ezert (is) dontottem amellett, h hozzatok forumtarsakhoz fordulok kerdeseimmel amik bevallom egyre tobben vannak minel melyebben beleasom magam a Tmaba... :F Nyilvan a leheto legjobbat akarja az ember a leheto legolcsobban, mint mindenhol mashol.
Eddig a 2koros elvetemult elgondolasom ugy erzem le lett szavazva, amit megmondom oszinten nem is banok ha a ktg.oldalat szemugyre veszem.
T-Balancer bigNG-vel illetve esetleg a hozza valo waterkit-tel osszeakaszkodott mar valaki esetleg? Nem akarok athaghatatlan foleg nem atlathatatlan akadalyokba utkozni viszont vonzonak tunik a cucc ezzel a pwm-es ventiszabalyzassal de legfokepp a "veszleallito" uzemmoddal ha sikerul osszekabeleznem egy atfolyas- meg egy vizhofokmerovel pl...

Hala es vilagbeke!

If it's not Boeing, I'm not going.

(#29955) Pompi


Pompi
MODERÁTOR

Sziasztok!

Van egy használaton kívüli vízhűtés rendszerem. Még 2004 elején a HardwareOC csapata árulta a szettet. Akkor egy 2500+-os AMD rendszer került alá, ami a közelmúltig működött is. Aztán a pumpa megadta magát, és mivel pont kellett a családba egy gép, kevésbé hozzáértők számára, átépítettem másik házba léghűtésesre a rendszert.
Viszont megmaradt a ház az oldalán a radiátorral, a blokkok, csövek.
Szerintetek hozzá lehet igazítani a cuccot mai vasakhoz? Kellhet valakinek akár házzal, akár ház nélkül? (én már nem szeretnék foglalkozni vele) Ha igen, akkor kb. mi lehet a reális ár amit kérni/kapni lehetne érte?

Ezek a képek még akkor, a beépítés után készültek a rendszerről, nagyjából lehet látni, hogy miről van szó szerintem, de ha további kérdések merülnek fel a dologgal kapcsolatban válaszolok, hogy ha tudtok segíteni az én kérdéseimben ;)
Köszi

[ Szerkesztve ]

Feel Good Inc.

(#29956) nebancsa válasza Pompi (#29955) üzenetére


nebancsa
senior tag

Jaj, ez a pumpa adta meg magát (L20)? Én is ezt nyüstölöm már jó pár éve (5?), akkor lehet tényleg komolyabban el kell gondolkozzak pumpa cserén... :F

(#29957) nebancsa válasza adamka16 (#29953) üzenetére


nebancsa
senior tag

Igen csak búgása van, de így is ez a leghangosabb a rendszerbe. D5-re gondoltam, azt nem akarják még használtan sem odaadni 20e alatt.
Igazán szentelhetnél időt a cserére, kiváncsi vagyok az eredményekre. :D :R

(#29958) nebancsa válasza Pompi (#29955) üzenetére


nebancsa
senior tag

Hasonló radim meg levetett blokkjaim vannak, sajna azt kell mondanom nem fogod tudni eladni jóáron. Ha elakarod adni akkor radi: 3e, pumpa 4e ja az rossz, blokkok 1500/db.
remélem segítettem...

(#29959) adamka16 válasza nebancsa (#29957) üzenetére


adamka16
őstag

csak én meg nem tudtam milyen pumpára gondolsz. bár sztem nem hangos az L20. legalábbis van sokkal hangosabb is a gépemben, pl a winyók (maxtor+samsung)
de összességében sztem jó kis pumpa ez az L20, főleg h nem is erre lett tervezve. de azért egy L30 vagy L40 mit tud alkotni egy ilyen rendszerben.

nebancsa: szerintem jobb lenne, ha nem szaporítanád ennyire a hozzászólásokat, de nem leb@szásként vedd :) inkább szerkessz többször :K

[ Szerkesztve ]

(#29960) fsb1000 válasza totga@ (#29954) üzenetére


fsb1000
nagyúr

A radiátoron ne spórólj.
Legyen elég nagy (az se baj ha 2db) és az izlésednek, elképzelésednek megfelelően beépíthető legyen a házba, vagy kivül szépen elhelyezhető.
A barkács radiktól általában hamar el lehet jutni a PC vizhűtéshez gyártott radikig. Már csak a kezelhető méret és a szabványos csonkok miatt is.

A radiátor (és a rajta lévő légszállítás) határozza meg az egész rendszer hűtőteljesítményét, és ezen keresztül a vizhőfokot. A blokkok és szivattyú már csak víz és hűtendő alkatrész felülete közötti hőmérsékletet határozza meg.
Szerintem ez a vízhűtés 1x1-e, a többi már csak fimomítás és dizájnra való hajlandóság.

(#29961) totga@ válasza fsb1000 (#29960) üzenetére


totga@
csendes tag

:R

Blokk teren azt hiszem viszonylag hamar sikerult dontesre jutnom hala az itt (is) olvasottaknak. Gyoztesnek Tody56 Extreme blokkja tunik egyelore. :DDD Alakul, mint puposgyerek a pres alatt. :K

If it's not Boeing, I'm not going.

(#29962) Bivaly válasza totga@ (#29961) üzenetére


Bivaly
tag

Jó döntés.
Nekem is volt, s a Q660-on a D-Tek v1 -el pariban volt.
Akkori tesztelgetéseim eredményeinek linkje .

Nem fogsz benne csalódni. :K

Life begins at 140!

(#29963) totga@ válasza Bivaly (#29962) üzenetére


totga@
csendes tag

;) Remelem is, h jo dontes. Valamint ha hozzaveszem, h meg segitokesznek is mutatkozott akkor plane! :)

If it's not Boeing, I'm not going.

(#29964) totga@ válasza shteer (#29947) üzenetére


totga@
csendes tag

Nah, hat a "radirol majd szerzek kepet taviranyitassal jol" projekt eredmenyekent eccsapam valszleg megsutotte az otthoni gepemben a procit... :W
ma reggel hivott, h szethuzta a gyorscsatlakozot, lefenykepezte nekem a radiatort (hogy fel tudjam ide tolteni a Tanacccssss reszire :R ) majd gondolt egyet es megprobalta elkuldeni a kepeket emailben de az a franya gep 10 perc mulva kikapcsolt. Igen, jol sejtitek, nem dugta ossze a vizhutest ujra.... :Y
Ezzel a telefonnal ebresztett... :F
Nem erdemes kapkodni... :(

If it's not Boeing, I'm not going.

(#29965) nebancsa válasza totga@ (#29964) üzenetére


nebancsa
senior tag

Van abba hővédelem, nem lesz semmi baja.

(#29966) adamka16 válasza nebancsa (#29965) üzenetére


adamka16
őstag

ezt én sem értem, hogy hogyan lehet megsütni egy procit, ha a BIOS automatikusan tilt ha a hőmérséklet eléri a kritikus értéket! vagy akinek vize van az ezt nem is használja talán??? pedig érdemes lenne szerintem. én a hőmérsékletet azthiszem 65°-ra lőttem be, a gyártói megengedett maximuma alá valamivel.

(#29967) Delta-Laca válasza nebancsa (#29965) üzenetére


Delta-Laca
aktív tag

Hát azért nálam nem volt ilyen egyszerű a helyzet, én ugyan csak szimuláltam egy ilyen esetet, hogy mi történik, ha a D5 egyszerűen leállna. A VGA nagyon gyorsan megelőzte a CPU-t melegedésben, mire eljutott a CPU a lekapcsolási hőfokig, addigra már bőven 100 fok felett volt a VGA (98GTX, 65nm), úgyhogy én csak erre nem hagyatkozhatok, terve is van véve egy jobb fajta áramlásmérő beszerzése:B

Üdv.: Delta-Laca

(#29968) fsb1000 válasza adamka16 (#29966) üzenetére


fsb1000
nagyúr

És kipróbáltad már mi történik, ha eléri a 65 fokot? (a fütyülésen kivül.)

(#29969) adamka16 válasza fsb1000 (#29968) üzenetére


adamka16
őstag

próbáltam, úgy alakítottam azért ki a rendszerem h ne legyen benne "szar alkatrész".
amúgy meg, nincs is csipogó a gépemben, de legalábbis az alaplapom úgy csinál, hogy leállítja a gépet. amúgy rengeteg okos progi van sztem hasonló dolgokra, csak jobban utána kéne nézni. mellesleg nem hiszem el, hogy még ha csak csipog az sem elég feltűnő...

[ Szerkesztve ]

(#29970) totga@ válasza adamka16 (#29966) üzenetére


totga@
csendes tag

Hat igy elso koron attol tartok azert valami porblema csak akad ha azt mondja, h nem indul a gep... :F Mind1, 2nap mulva hazaerek, akkor tom felmerni a helyzetet ill. az esetleges pusztitast amit vegzett. Apam ert dolgokhoz, az informatika viszont asszem kicsit mar tulnott rajta... Pedig csak jot akart! :DDD

If it's not Boeing, I'm not going.

(#29971) totga@ válasza adamka16 (#29969) üzenetére


totga@
csendes tag

En hogy oszinte legyek inkabb a hardveres megoldasban gondolkozom az uj(abb) gepemnel. Valahogy nem bizom ezekben a szoftveres mokakban... Az otthoni gepemben mar nem emlexem hogy allitottam be a BIOSt, remelem nem kapcsoltam ki... :Y Viszont szemet vetettem egy T-balancer BigNGre, lehet beszerzek egyet jol.

If it's not Boeing, I'm not going.

(#29972) Laraxior


Laraxior
titán

D-Tek Fuzion V2-höz lehet készíttettni 1366-os foglalatra lefogatót? vagy rá lehet tuszkolni a gyárival is? :B

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#29973) adamka16 válasza totga@ (#29971) üzenetére


adamka16
őstag

de ha szoftveres... ha a BIOS kifagy akkor már régen rossz szerintem az egész és az fix h akkor nem is fogsz csinálni semmit a géppel.
minden procinak megvan egy adott maximális hőmérséklete, az alá ha be van lőve (biztos ami biztos alapon) akkor sztem nem kell leégnie a hardvernek.
ezért akarok én is DDC-re váltani, mert ott CPU csatira rakva, jelez az alaplapnak, hogy hoppá ott pörög a venti, szivattyú. de lényegében az is szoftveres lesz, mivel BIOS-on keresztül jelezne az is.

(#29974) nebancsa válasza adamka16 (#29973) üzenetére


nebancsa
senior tag

Én úgy tudom hogy már az AMD-s procikba is van hardveres védelem, régebben nem volt, készültek is mókás felvételek róla.
Intelnél 100% hogy van, épp most találkoztam vele, egyik ismerősöm panaszkodott hogy nagyon lassú a gépe. Megnéztem és a CPU ventije megszorult. A gép ment tovább nem is fagyott, csak a teljesítményt vette vissza.

(#29975) adamka16 válasza nebancsa (#29974) üzenetére


adamka16
őstag

azt hiszem valami rémlik az intelével kapcsolatban. de akkor is a BIOS érzékeli ezt. ha majd hazaérek, kiróbálom ezt a védelmet.

(#29976) X@b3e


X@b3e
addikt

Ha valakit esetleg érdekel full cover blokk GTX260-ra (55nm), ne habozzon jelezni itt! Sorry az offért :B

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#29977) ***ANDRÁS***


***ANDRÁS***
aktív tag

Gigabyte X48 DQ6 lapocskát ki hűti vízzel?

valami fasza nb blokkot keresek az izzó chipsetre. Lappal való kompatibilitás nagyon fontos.

(#29978) janos666 válasza ***ANDRÁS*** (#29977) üzenetére


janos666
nagyúr

Nekem ilyen Tody56 féle szett van rajta (az x48 és újabb x38 giga lapok mind ugyan azt a nyákot kapják, elég univerzális a hűtés): NB, SB, FET
Nagyon ki lett centizve, de két duplaslotos VGA is elfért benne az SB blokktól.

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#29979) syC válasza X@b3e (#29976) üzenetére


syC
addikt

Elvileg ez mást kártyára is jó, nem? (275?)

(#29980) shteer válasza Laraxior (#29972) üzenetére


shteer
titán

sztem túl specializált - átalakító létezik

..szerintem jónak tűnik

(#29981) Laraxior válasza shteer (#29980) üzenetére


Laraxior
titán

ugyanilyen keret van hozzá most is...akkor csak a backplate nem lenne jó hozzá? :Y kellene egy ilyen nekem...lehet konzultálnom kellene Todyval :B

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#29982) X@b3e válasza syC (#29979) üzenetére


X@b3e
addikt

Legjobb tudomásom szerint nem jó másra, csak az újabb 260GTX-re, de arra viszont nagyon :D

... Roma siamo noi ... S.P.Q.R.

(#29983) FID


FID
őstag

Gyerekek le ersztettem a folyadékot (TT uv zöld cucc) reggel szép átlátszó zöld színe volt.
estére meg szép rozsda és sötét zöld színekben pompázik mitől lehet ez? Vizi spermának és egyéb vizi élőlényeknek semmi nyoma.

Youtube: Casemod FID Facebook: Casemod FID

(#29984) Shkiz0


Shkiz0
nagyúr

Gyerekek, nem készül valaki mostanában külföldről rendelni?
13/10-es jó minőségű fehér (nem átlásztó :) ) cső kellene nekem.
Itthon csak a subcoolingon láttam és ott is csak 16/10-es méretben.

Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

(#29985) janos666


janos666
nagyúr

Alkottam kicsit a VGA hűtésén, és még mindig fekete doboz a rendszer.
Ezek után már nem lehetne gond a felületek és a blokk érintkezésével a környéken:

A pasztát elsősorban indikátorként tettem oda, így látszik, hogy mindenhol elég közel ér a blokk alja a gappadhoz, ha kinyomódik a paszta, és szépen ki is nyomódott minden FET felett. Ezt két okból nem nyestem keskenyebbre. Egyrészt a gyári hűtő tartozéka, nem akartam végleg elbarmolni, másrészt így hűthetné egy kicsit a nyákot, ha már valahol egy hőhíd van egy közeli hőforrás a nyáklemez közt.
A blokk vájatában lévő gappadon is látszik mindhárom chip lenyomata a korábbi felrakásból (és az is, hogy kinyomódott a rózsaszín szalag alól a felesleges ragacs, ezért tetszik ez a fajta thermal pad).
És még ezek után is elég forró a nyák háta a VRM terület felett, főként a FET-ek táján, ahol már véget ért a blokk.
Valamint még mindig elég silányak a hőmérsékletek: GPU ; VDDC; CPU (utóbbi kettőnél a maximális a 3 illetve 4 független mérő közül, ami CPU-nál az egyetlen furmark által leterhelt max, VDDC-nél gyakorlatilag átlag is)
Reggel hidegindítás után idle: 25 ; 29 ; 33
Még hideg vízzel 1 perc Furmark alap órajelen: 31 ; 56 ; 45
További 4 perc Furmark után alap órajelen: 33 ; 61 ; 45
Ezután rögtön ráeresztett 1Ghz-es tuning: 36 ; 90 ; 40
További 1 perc kínzás 1Ghz-en: 37 ; 106 ; 46
Pár másodperccel a Furmark leállítása után: 27 ; 40 ; 36
Kicsit később pedig visszahűlt 1-2 fokkal a bekapcsolási hő fölé.

Innentől kezdve már nem tudom mire fogjam rá a dolgot. Talán a szivattyúm van nagyon ellustulva a nagy rendszerben (nincs áramlásmérőm), és a lassú vízkeringés kielégíti a CPU és alaplap hűtését (végül is a Q6600 1,45V-on alig eszik valamit, és az X48 sem forrófejű, nemde? :DDD), de a blokk nagyobb vízhozamra lett tervezve, és így nem is tudom, talán kialakul egy mozdulatlan víz"buborék" a blokkon belül a FET-ekhez közel eső részen, ezért tud hűlni a GPU (és a RAM-ok, mert azok fölött sem meleg a nyák), és ezért marad forró a VRM.
Vagy hibás lenne a kártya, és azért tüzel rajta valami, amit soha nem is kellett volna lehűteni? De ezt sem tudnám kideríteni a gyári hűtő visszarakásával se, mert annál normális dolog, ha forró a nyák háta, végig az egész kártyán. Működni pedig működik, mert játszottam is már vele alapórajelen, és semmi képhiba, vagy fagyás.

Még azon röhögnék jót, ha egy driver és/vagy GPU-Z frissítés után tök más értékeket írna a VDDC hőmérsékletekre, és hiába szerelgettem össze-vissza. :))
Amiatt nem valószínű, hogy a nyák is meleg a VRM felett, de csak a többi részéhez képest, rajta tudom tartani a kezem, gyári hűtővel nem tudnám. (az utóbbi években egy gyári hűtővel futó VGA-m hátán sem tudtam ott tartani az ujjam, ha futott rajta pár perce a furmark, tehát ez a relatíve itt a legmelegebb, és elég meleg dolog még nem bizonyítja a FET-ek 100 fokos voltát, mert egy 80 fokos GPU felett égetett a nyák gyári hűtővel, ez most fogható...)

[ Szerkesztve ]

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#29986) janos666 válasza janos666 (#29985) üzenetére


janos666
nagyúr

Elfektettem a gépet, hátha levegős lenne a blokk, de persze semmi változás.
Viszont így jobban tudtam tapogatózni körülötte. A blokk alól kinyúló gappad végig meleg (tényleg frankó hővezető...), viszont a blokk pereme nem tűnik annak (de nehéz rátapintani, mert túlnyúlik rajta a plexi, és nem elég vékony a kisujjam se, hogy csak azt tapintsam, a nyákot ne).
Barmoljam szét ezt a gappadot, nyúzzam le a rózsaszín cuccot, és a fehérből vágjak oda dupla vastagon, aztán hagyjam kipréselődni? De ez a fehér cucc már így is 1,5-2x olyan vastag, mint a blokkhoz csomagolt szürke gappadok, és a pasztáról úgy néz ki nincs ott már hézag most sem (de ha lenne is, hát ott az mx2-es paszta, annak is képesnek kéne lennie áthidalni egy kis hézagot). :U

TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

(#29987) Tikakukac válasza Shkiz0 (#29984) üzenetére


Tikakukac
titán

Masterkleerben gondolkodsz úgy látom :K Én nagyon tervezem, de valami mindig van ami gondolkodtatóba ejt, ventik adapterek új ötletek de 1-2 héten belül szerintem OC kap majd egy zsíros kis listát :))

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#29988) syC válasza janos666 (#29985) üzenetére


syC
addikt

Ezek a vddc hőfokok nagyon dúrvák. :Y Nekem annó az everest kavart be nagyon. Összeraktam a rendszert és a gtx280-asért szorítottam,mert nemrég egyik haver feltette a blokkot, de aztán 1 fet-et nem gappadozott fel rendesen és 1sec alatt elfüstölt neki a kártya.
Hál' istennek nekem bekapcsolt a gép, minden frankó lett (eltekintve az azt megelőző 2 eláztatástól). Aztán mivel vásároltam alaplapra dugható hőmérőt, ezért kellett keresnem egy progit amivel ki is tudom iratni az adatokat. Találtam egy everestet, ami végrefelismerte az alaplapom, megörültem. Szépen beállítottam mindent, minialkalmazásban, szépen kipakoltam mindent jobb oldalra az oldalsávban. Aztán történt egyszer, hogy lanozást közben egyszer csak kiírtaa monitor, hogy nincs videójel. éztem mint a moziban, hogy mitől lehet. Reset, utána jó volt. Aztán kb hetente eljátszotta ezt és a végégn meguntam. Elkezdtem mégegyszer tesztelgetni a kártyát és a végén lehidaltam: Az everest gpu hőmérője csupán 65fokkal mutatott többeta valós értéknél, és ha elérte a 105fokot a gpu,akkor lekapcsolta a vgát...

(#29989) syC válasza Laraxior (#29972) üzenetére


syC
addikt

Keress olyan lapot, amin van S775-ös lik-arzenál :)

(#29990) nebancsa válasza janos666 (#29985) üzenetére


nebancsa
senior tag

Én annyit fűznék a dologhoz, hogy ahol a bemélyedés van a blokkon, oda ne rakj hővezető anyagot, vagy ha raksz, akkor csak pasztát. Azt az alkatrészt nem kell hűteni, lehet az miatt hogy ott is van gappad nagyon elemelkedik a blokkod a fetektől. Viszont a feteknél szerintem nagyon vastag a gappad. Az én kártyámnál a műanyag szerű távtartókat kihagytam, mert az miatt nem feküdt fel rendesen a fetekre a blokk. A nyákra fölösleges hővezető anyagot rakni, nem azt kell hűteni, hanem a FET-eket. Még a GPU és a memória chippeknél oda kell figyelni, egyenletesen, és ne túl erősen csavard be a csavarokat, mert hajlamos a kártya elferdülni. Ez miatt megint túl távolra kerülhetnek a Fet-ek a blokktól. Helyedben még összeilleszteném a blokkot a gyári hűtéssel is, hogy azonosak -e a méretek.

(#29991) Shkiz0 válasza Tikakukac (#29987) üzenetére


Shkiz0
nagyúr

Nem abban gondolkodom, mert nem ismerem az a márkát így nincs róla tapasztalatom, viszont itthon csak ezt találtam, és mint mondtam nekem nem jó ez a méret.
Nekem jó bármilyen 13/10-es cső ami fehér és jó minőségű és nem túl drága.

Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

(#29992) Tikakukac válasza Shkiz0 (#29991) üzenetére


Tikakukac
titán

Elég jónak tűnik nekem az a márka, nekem mondjuk fekete kell majd belőle és 16/10 meg 19/12-es de mondjuk az a fehér cső UV alatt kék nem tudom ez gond-e neked :F

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#29993) Shkiz0 válasza Tikakukac (#29992) üzenetére


Shkiz0
nagyúr

Nekem aztán nem, mert sose voltam híve a csicsa neonozásnak.
Szimplán azért kell fehér mert jól fog mutatni a Corsair Obsidianomba a lapomon :)

Új hardverek számlával, garanciával érd PM.

(#29994) totga@ válasza shteer (#29947) üzenetére


totga@
csendes tag

Na, sikerült megszereznem a képeket a radiátoromról, ami azért is jó hír, m nem feküdt meg a gépem, műxik minden remekül! :C

Szóval ez lenne a radi, amivel a core i7es rendszeremet szeretném jobb belátásra bírni... :) A lamellázott rész 450x250mm, maga a radi pedig 5 centi vastag. A másik oldalán 2x4 80mm-es venti van, azzal járatom a levegőt.

Vélemények? :R Remélem elégnek bizonyul majd, ami problémát okozhat az a 2db "fixre" épített 8as csonk, ami eléggé beszűkíti a lehetőségeimet csatlakozó/csőátmérő ügyben asszem...

Üdv!

If it's not Boeing, I'm not going.

(#29995) fsb1000 válasza totga@ (#29994) üzenetére


fsb1000
nagyúr

Elég nagynak látszik... főleg ha a ventik képesek elég levegőt átmozgatni a lamellák közöt..

(#29996) totga@ válasza fsb1000 (#29995) üzenetére


totga@
csendes tag

Eleg nagy is, üresen 6 kg... :DDD Most pucoltam ki, lefarasztott rendesen. Viszont eleg szep mennyisegu trutyi osszegyult benne az idok folyaman. Ti mivel szoktatok radiatort pucolni? Merthogy en 20%os ecetet hasznaltam, vizet meghat persze izomerot. :B

If it's not Boeing, I'm not going.

(#29997) Tikakukac válasza totga@ (#29996) üzenetére


Tikakukac
titán

Tescoban kaptam radiátor mosó cuccot autókba, először egy kútba való szivattyúval szimpla nagy nyomással átmostam, utána fél flakonnal beletöltöttem és hagytam egy fél órát járni szerintem jó munkát végzett. Valami 1k-s tétel volt ennyit szerintem megért. Ha meg összeáll a rendszer max veszek 1 kis flakonos syscleant és jónapot :K

Shkiz0 : Igazából én sem,de ha már 6 számjegy fölé megyek akkor csak legyen már benne valami egyedi. Most nekiállok beledezni a temérdek ventimet meg az UV neonokat elrakni valahova a külön kis radim meg kap 2 kék neont és viszlát. Az alaplapmegvilágítás meg plexi élvilágítás meg már csak hab lesz a tortán :DDD

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#29998) Tomi_Sci válasza totga@ (#29996) üzenetére


Tomi_Sci
őstag

Háztartási sósav. Elképesztő hogy miket nem old fel.

Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html

(#29999) Laraxior válasza syC (#29989) üzenetére


Laraxior
titán

Gigabyte-on van vajon? mondjuk UD5? extreme? :F

"Mi a hazugság ára? A legnagyobb veszély nem az, hogy elhisszük, hanem az, hogy ha rendszeresen hazugságokat hallunk, akkor már egyáltalán fel sem ismerjük az igazságot. S akkor mit tehetünk? Mi mást tehetnénk, hogy lemondunk még a valóságnak a reményéről is és egyszerűen beérjük történetekkel."

(#30000) Delta-Laca válasza Tomi_Sci (#29998) üzenetére


Delta-Laca
aktív tag

Lehet hogy hülyeséget kérdezek, de a sósav mint olyan, nem támadja meg a hőleadó-radiátor anyagát?:B Csak azért kérdezem, mert nekem is van otthon, de eddig ez tartott vissza attól, hogy használjam takarítás céljából:B

Üdv.: Delta-Laca

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.