Hirdetés

2024. május 4., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#9487) andrea.lois válasza tibi666 (#9486) üzenetére


andrea.lois
csendes tag

Allah és a keresztény Isten Ábrahám korában még egy ugyanaz az Isten volt. Aztán Izsáknál és Ismaelnél, Jákobnál és Ézsaunál "szétvált" a Benne való hit. Idővel az arab hit más irányba tért, a kereszténység pedig a zsidó hit az egy Isten által leíratott Ószövetség beteljesedését követte az Újszövetségben. Nem szeretem ezt a megfogalmazást, de így a legtisztább talán...
Minden vallás hisz valamiben, valakiben. Vagy a maga szemlélete általi Istenben, vagy egy régen élt emberben. Amiben, vagy akiben megtalálja a megnyugvását, amit keres. Nem tanulmányoztam a sok különböző hitet! :)
A legáltalánosabb, hogy abban hisz az ember, amibe beleszületett, amiben felnőtt. De érheti az embert hatás más vallásból, amit abban a pillanatban igazabbnak talál. Akkor áttér a másik vallásra. A kereszténységről annyit, olvastam is erről itt köztetek véleményt, mi az ami miatt megtér egy hitetlen, és felismeri, hogy Jézus a Krisztus? A biblia szerint egyedül akkor, ha az Atya vonzza. Tehát lehet szövegelni napestig, ha az Atya Isten nem vonzza, pipál a szövegre! :)
A cselekedetek meggyőzőbbek! Az igaz szeretetből fogant cselekedetek...

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.