Hirdetés

2024. május 22., szerda

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#8674) Dany007 válasza #31757056 (#8671) üzenetére


Dany007
veterán

Jaj, ez olyan szép. Amikor ennyi mindent írsz de semmit nem mondasz vele :)

Pedig én kíváncsi lennék azokra a szavakra, amivel neked ezt bizonyította. És itt most nem egy felsőbbrendű lény létezésére gondolok, hanem azt a bizonyos Istent bizonyítsa, amelyiket a Biblia leírja és úgy, olyannak ahogyan leírja. (csak h a félreértést elkerüljük, én nem tagadom, illetve nem tartom lehetetlennek egy nálunk jóval feljebb álló lény létezését, de nem oly módon, ahogy azt a Biblia és a vallások leadják)

Na, akkor mazsolázzunk:)

A csillagászati példákat csak példának hoztam fel. Szemléltetésképp, hogy mindig, amikor már azt hittük itt a vége, kiderült hogy még messze nincs vége, sőt!
Igen, a számok osztásában is pont az a lényeg, hogy tudod magadtól is, hogy nincs vége! Ez is egy példa a sokból, ami azt igazolja, hogy mindig - kivétel nélkül - van feljebb valami. Más kérdés, hogy foglalkozunk-e vele, vagy sem. Ahogy írtad, a számoknál tisztában vagyunk vele, hogy mindig van feljebb/lejjebb, pedig valójában sose próbáltuk még ki... (nem számolgattunk / írogattunk a végtelenségig) A vallásban terén meg pont azt mondod, hogy Isten a csúcs, nincs feljebb semmi, holott még magát Istent se láttad / hallottad, ismerted. Látod az ellentétet? Egy matematikai egyenletről elhiszed, hogy végtelenségig folytatódik, anélkül, hogy elkezdenél számolni - a vallásnál meg figyelembe se veszed az egyéb lehetőségeket.

"És hidd el, majd azon a ponton az is el fogja ismerni, hogy van Isten, aki mindvégig tagadta, mert egyszerűen kénytelen lesz, nem lesz végül más választása. :) Ez csupán idő kérdése."

Igen, ezt a bizonyos pontot már elértük évszázadokkal korábban. Akkor is mondhatták volna az emberek, hogy nincs tovább, itt vége. Ugyanis a molekulák, atomok felfedezése után rengeteg ideig nem találtak semmit. Szentül hitték, hogy az atom a legkisebb részecske! És ez az időszak nem csak pár évig tartott. De mégse mondták ezt a tudósok, és mégis megtalálták a kisebbet!
Szóval annak a pontnak az eljövetele már eljött csomószor. Csak a tudomány közben fejlődött, tovább egyre tovább, és előkerültek az új felfedezések. Így ez is csak azt bizonyítja, hogy a folyamat az eddigiek alapján végtelen.
Bár a (szuper)húrelmélet lehet a vége a dolgoknak. Miszerint minden egyfajta energia szálakból tevődik össze. Amelyek, egyesek szerint 11 mások szerint 26 (tér)dimenzióban történő mozgása / rezgése határozza meg a világ alkotóelemeinek a tulajdonságait.
Többek között az LHC-ben erre is kaphatunk biztos választ...

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.