Hirdetés

2024. május 21., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#8366) Horka1


Horka1
tag

Ezt egy másik fórumon írtam, de ide is elfér!

James Lovelock, a Gaia hipotézis megalapítója, révén ismeretes az az elv, hogy minden dolog az ő környezetében fordul elő, illetve abban életképes! Ha megfordítjuk ezt az elvet, ahogyan ő is tette, akkor megtudhatjuk, hogy adott környezetben, mi képes megélni? Ha Ismerjük egy adott élőlény optimális lét-feltétel-rendszerét, és ismerjük a környezete aktuális állapotát, megállapíthatjuk belőle, hogy az adott élőlény, mennyire érzi jól magát abban a környezetben, ami éppen rendelkezésére áll!

Na most van erre egy igen jó erkölcsi példa a bibliában:

"32A hívõk sokaságának pedig szíve-lelke egy vala; és senki semmi marháját nem mondá magáénak, hanem nékik mindenök köz vala. Apostolok Cselekedetei 4:32"

"34Mert szûkölködõ sem vala õ közöttük senki; mert valakik földek vagy házak birtokosai voltak, eladván, elhozák az eladottak árát, 35És letevék az apostolok lábainál: aztán elosztatott az egyesek közt, a mint kinek-kinek szüksége vala."

Nagyon sokrétű példa ez, a kommunizmus alapideája is tökéletesen bele van fogalmazva, és arra is rámutat, hogy mi volt a baj a kommunizmusban, amiért az működésképtelenné vált!

De arra az aspektusra szeretnék ebből rávilágítani, hogy oly módon élt jól mindenki, hogy olymódon éltek közösségként, hogy mindenki, amivel tudott az ő életterét, vagyis a közösséget, vagyis az életterét javította, hozta jobb helyzetbe! A Gaia elmélet szerint pedig, minden élőlény példánkban az ember, annál jobban érzi magát, tehát annál optimálisabban él, minél optimálisabb számára a környezete!

Tehát visszatérhetünk ezen a ponton arra az aspektusra, hogy most, hogy tudjuk, a környezetünk állapota nagyban befolyásolja a mi állapotunkat, és igen hasznos ha a környezetünket minél jobbá tesszük, hogy tehát jól felfogott érdeke az embernek, hogy olyan lelki és szellemi környezetben éljen, amely környezet mindenki számára biztosítja az optimális létfeltételeket!

Itt kerül górcső alá, hogy tulajdonképpen a keresztény eszme, milyen szellemi környezetet termet az ember számára? Tudniillik, jól látszik, hogy a kereszténység cirka 1200 év óta oda jutott, hogy háborút háborúra halmozott, és mostanra egy atomháború küszöbén állunk miatta!

Bármennyire is erkölcsösnek mutatja magát (világosság angyalának) nem azt a hatást éri el, amit hírdet!

Na itt jutottuink el arra a pontra, ahonnan tovább lépve elkezdetjük vizsgálni világunk népszerű ideológiáit, így a kereszténységhet legfőképpen, hiszen abban élünk, de nem lehet figyelmen kívűl hagyni más eszmég, mint az Iszlám, a Buddhizmus a Taoizmus, a Hinduizmus hatásait, és a különböző eszme-rendszerek egymásra hatását!

Tehát aki nekem azt mondja, hogy zavarosak az elképzeléseim, azért mondja, mert nem látja át azt a vizsgálati területet, amiben én gondolkodom! Aki csak a kereszténységet ismeri, képtelen megítélni, mondjuk a Hinduizmussal való viszonyát, mivel valóság nélküli mesének gondolja, meg ördöginek meg mit tudom én még minek :)))! Írtam már korábban! Vigye be mindenki a bibliáját egy nagy könyvtárba, tegye le középen egy asztalra, távolodjon el attól az asztaltól, és nézze a bibliát, a többi könyv kontrasztjában, és nézze meg, hogy mekkora hatalmas tudás van a világban felhalmozva, amiről egy szó sincs a bibliában, de még a kereszténység megismeréséhez sem elegendő a biblia!

Tehát továbbra is arra kérek mindenkit, főleg azokat akik kereszténynek vallják magukat, hogy viselkedjenek keresztényként, mielőtt másokról, ez esetben rólam ítéletet alkotnak! Tudniillik én senkiről nem alkottam még itt ítéletet, ha jól emlékszem!

Hogy a kereszténység eszmeiségét bírálom, az teljesen más dolog!

"keresztény tanítás szerint ,Isten teremtette a bűnt."

Teremtette a kertet, benne az életfáját, és a jónak és rossznak tudásának fáját?

Honnan veszed, hogy ez valótlanság? Mindent Isten teremtett nem? Akkor a bűnt is! Hát ez van a teremtés könyvében! A kígyó csak rábeszélte őket, a tiltás megszegésére, nem ő teremtette a bűnt, a rosszat meg semmit, sőt a kígyót is Isten teremtette!!
Ha viszont a bűnt nem Isten teremtette, akkor van egy másik teremtő, aki a bűnt és a bűn környezetét teremtette! Hiszen a bűn is csak valamilyen környezetben képes létezni! Akkor tehát az egyisten hit romba dőlt!

De hát akkor, amikor teremtődhöz imádkozol, akkor kihez imádkozol tulajdonképpen?
Ezek szerint te még nem azonosítottad be az Istened személyét!
Mire épül a hited?

Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.