Hirdetés

2024. április 30., kedd

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás

Hozzászólások

(#7629) Dany007 válasza kymco (#7628) üzenetére


Dany007
veterán

Hát nekem ez most úgy jött le, hogy ennek az 'apróságért' is büntetünk dolognak az a lényege, hogy csírájában írtsuk ki a lehetséges rossz tevőket. Mert aki elkövet egy bűnt, az v.színű el fog követni egy másikat, vagy annak következményeképpen történik egy harmadik stb...

De szerintem ez se a legjobb hozzáállás. Ki nem követett még el valami bűnt? Csínytevést akármit... Aki 15 évesen ellop egy nyalókát a boltból, ennyi erővel le lehetne lövetni, mert ki tudja, hogy 10-20 év múlva nem fogja kirabolni a bankot, közben megölve pár embert... Ebből nem lehet kiindulni.
Meg kell büntetni, aki bűnt követett el. Ez tény. De az adott bűntényhez méltón.

Ezért is írtam, ha valaki megcsalja a feleségét, az nem ugyanaz, mintha lemészárolna egy családot. Pedig a fentiek alapján a büntetése nagyjából ugyanaz lenne.

@JJános: "Aki házasságot tört, az ölt is. Aki pedig szándékosan életet oltott ki, nem méltó, hogy emberek közé engedjék."

Második mondattal egyetértek 100%-ig.
Az elsővel már kevésbé. Elolvastam a magyarázatodat, de a házasságtörő akkorsem öl. Persze az erkölcsi értékek bomlanak, ez nem vitás. De a gyilkosság az amikor kioltod egy másik ember életét. Vagyis a másik ember földi, fizikai teste többé nem lesz képes az életre!
A házasságtörés pedig orbitálisan messze van ettől! :)

Szerintem muszáj a dolgokat a helyén kezelni. Itthon például az a trend, hogy aki pár milliót sikkaszt, jóformán több évet ül börtönben, mint aki gyilkol! Ennek nem szabadna így lennie!
Hiába csal-lop hazudik az illető, amíg tiszteletben tartja az emberi életet, nem szabadna akkora büntetést kapnia, mint aki ténylegesen kiolt egy életet.
Mert akárhogy is átvernek, kihasználnak megkárosítanak, azért helyre lehet állni, túl lehet lépni rajta. Túl lehet élni. De ha valamelyik családtagodat ölik meg, akkor onnan már nincs visszaút.
Ezért kéne az ilyen fizikai bűncselekményeknek nagyobb elrettentő erőt adni. Hogy az embereknek eszébe se jusson ilyesmi.

Útvonal

Fórumok  »  Társadalom, közélet  »  Vallás
Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.